- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoca_D
tag
válasz aerosmith #53147 üzenetére
Képezd úgy el, hogy pl. egy kukoricásban szétszórnak 1000 teniszlabdát. Van 200 sor, tehát átlagban minden sorban 5 labda. Ezeket kell megtalálni. A te teljesítményeddel 1 sort tudsz végignézni. Ha szerencséd van, akkor találsz esetleg 10 labdát is (ezekért fizetnek), de ha nincs, akkor találsz 1-et vagy egyet sem.
Viszont ha összeálltok 200-an, akkor mindenki végigmegy egy soron, és összesen megtaláljátok mind az 1000 labdát, és ezt részarányosan szétosztjátok. Tehát a szerencsefaktor szinte kiiktatódik.
Ha te nekiállsz pl.1 riggel bányászni egyedül, akkor az átlag napi kereseted mondjuk 20 usd lenne. Viszont egy blokk megtalálására jelenleg kb 3000 usd fizetnek. Ha mázlid van, akkor esetleg már a tizedik napon találsz egy blokkot, de ha nincs, akkor akár 3 évig is nyomod az ipart és nem találsz egyet sem. Akkor már inkább fizess be lottót.
(Itt most ETH bányászat példáját hoztam fel az összegekben) -
Zsoca_D
tag
válasz aerosmith #53154 üzenetére
https://miningpoolstats.stream/ethereum
Az első 10-20 közül válassz. Ott van elég kapacitás, hogy a szerencsefaktor ne legyen durván ingadozó.
Személy szerint talán nanopool, etehrmine vagy 2miners-t ajánlhatom.
Nekem hiveon is bejön. Náluk ráadásul elvileg nincs pool fee.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz aerosmith #53311 üzenetére
ha paypalra veszed ki és onan mondjuk egyből el is költöd szóval nem megy rá a közvetlen (bankszámlára csak paypalig) az is adóköteles?
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz aerosmith #53332 üzenetére
Koszi kozben már megtaláltam a németeknél hogy van :)
Most az a kérdesem lenne adot egy focus 850w gold tap.
2x 3080 at hogy tudnek bekotni hogy jo is legyen? 3x8 pinesek a kartyak( A gpu topikba mar kerdeztem , a vegyek nagyobb tapot meg 10db kartyat stb valaszok nem valaszok amit kerdeztem)
Jelenleg 290w vesz fel mibdenel egyutt a gep konektorbol ebol a vga 220kbHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz aerosmith #53334 üzenetére
Msi gaming x em van es nem vesz fel 330w tobbet meg ocva sem. De en csak normalon használom es igy 200-220. (100% power limitel)
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
JohnyBlue
addikt
válasz aerosmith #53640 üzenetére
ha már van négy riged akkor az a rigenkent 3$/hó szerintem nem tesz tönkre. De amúgy meg ha hiveOS al bányászik valaki a hiveon poolon akkor nincsen pool fee ami a többi poolnál meg van.
A hive poolal mik a tapasztalataid mi nem tetszik benne? ( csak érdekelne mert én csak 1 éve bányászok oda és jobban meg vagyok vele elégedve mint pl. az ethermineal. )https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Powerer
tag
válasz aerosmith #53645 üzenetére
Hali!
Én pont most váltottam 2minersről máshova, mert ott úgy van az ETH reward, hogy az elmúlt 50'000 shareből nézi a hozzájárulásod.
Nos ez tekintve, hogy 6-7TH/sec a pool hashrate, olyan gyorsan lepörög, hogy gyakran le lehet maradni a rewardról, mivel egy sharet se tudsz hozzátenni vagy annyira keveset, hogy az 0,0000001% lesz. Csomó blokkot kibányász a pool és neked nincs egy fillér jutalmad se belőle.Más poolnál az elmúlt 24 órás átlag hashrated alapján kapsz jutalmat. Emiatt kevésbé ingadozik a reward - eddigi tapasztalataim alapján. Meglátjuk...
Ádám
-
koko52
nagyúr
válasz aerosmith #53732 üzenetére
Nehezebben eladható? Egy 3060ti? Ami 2080S szint? Ezt le merted írni?
Amúgy igen, jobb MHs/W."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Frozen
addikt
válasz aerosmith #53814 üzenetére
erre egy linket tudnál adni?
Másik kérdés valakinek van már 3080 as rigje vagy több kártyája amivel bányázik?
A kérdés milyen tépot használ és arról hány darab kártyát üzemeltetHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
0021666
tag
válasz aerosmith #53834 üzenetére
Rosszul tudod. Egy workerben lehet 20 kártya is, csak egy alaplapról kell üzemeljen, addig nincs fee. Nálam 5 kártya megy, egy lapról, és 0 fee-vel túrok 2miners-re.
Emellett összesen egy cfg fájlt kellett átírni, 3 adattal kibővíteni konkrétabban, amit a videóban el is magyaráznak hogyan kell. Oké, programozó végzettségem van, nekem körülbelül 5 perc kattintgatásba (és 15 perc várakozásra, míg a kártyára feltolta az iso-t a szoftver) telt megcsinálni.[ Szerkesztve ]
Aviation is proof that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.
-
koko52
nagyúr
válasz aerosmith #53859 üzenetére
Jah, csak én 140-ért illetve 200-ért (3060ti) vettem még a kártyákat. Kiegészítők is fillérek voltak.
És 1300w-ból megvagyok."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Powerer
tag
válasz aerosmith #53881 üzenetére
Kijönnek azok 1100 wattból is 220w/kártya 97 MH/sec.
Egy hatos rig hozna 582 MH/sec-et, azzal már el lehetne karistolni.
Persze mindez akkor jó, ha azonnal be tudod üzemelni és max 1000 Euróért veszed a kártyákat, de leginkább ennél kevesebbért.Így a valóságban mindekinek marad az, hogy amit sikerült elcsípni jó áron (3060ti, 3070, 3080), az lesz...
Kérdés ki miben gondolkodik, sok kicsi kártya és több rig vagy egy ilyen 3080-as szörnyeteg. -
koko52
nagyúr
Nem vettem, kritikának.
Amúgy a Gddr6x miatt ilyen hatékonyak ETH-ra?"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
Ez annyira nem biztos, mert ha rendeződik a gyártás akkor mindenki a TI-t akarja majd venni, ugye a mostani 3080 meg megy a süllyesztőbe.
Plusz ne felejtsd el, hogy ha megint bedől a bánya ahogy 2018-ban, akkor rogyásig lesznek az aprók a játékra bőven alkalmas kártyákkal, nem fog senki kapkodni a 400K-s 3080-ak után.
Eleve aki most akar bővíteni, annak számba kell azt is venni, hogy mind1, hogy új vagy használt kártyát vesz az most túlárazottan veszi valószínüleg és ha lefut a mostani láz és nem hosszú távban gondolkodtam, hanem csak gyorsan beugrottak pénzt szivattyúzni, azok hanyatt homlok teszik majd fel eladásra a kártyákat, vagy pedig nézegetik otthon a sarokban, a lényeg, hogy bukni fognak rajta, lehet nem is keveset.
A nagy kérdés, hogy mennyi lesz a matek, illetve hogy meddig tart ki a mostani magas árfolyam.
Viszont azt ne felejtsük el, hogy a használt piaci őrület most megint csak a bányászat miatt van így elszállva, ha most nem mentek volna fel az árak akkor nem kínálgatnának egy 5700XT-t 200K-s áron. Illetve van egy olyan tényező is, hogy ha helyreállna majd március április körülre a termelés, és tegyük fel akkor is jövedelmező lenne még a bánya, az is árkorrekcióhoz vezetne, mert senki sem venne 2x áron használt kártyát ha a boltban olcsóbban megkapná. Márpedig eddig a középkategória nem volt horror áron, csak most ment fel mindennek az ára, hogy mindent visznek bányába amin van legalább 6-8GB memória.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
Reggie0
félisten
-
aleister
veterán
válasz aerosmith #54043 üzenetére
Hát nemtom.
A 6 pci-e csati még rendben lenne, de ehhez társul 10 sata, ami kb kuka, ha 1060/P106-nál éhesebb kártyát akarsz meghajtani vele, meg 4 molex, ami feltehetően 2 ágon van. Ha ésszel csinálták, akkor a 4 molex 4 külön ágon van, így 4 risert érdemben meg tudsz etetni. Megnéztem a gyártó oldalát, hát nem. 2 ágon van csak a molex.
Mondjuk a fotót nézve az is fura, hogy 6 pci-e konnektort említenek, de csak 4 aljzat van a tápon, amiből 1 EPS. Szóval egy ágra 2 vga csati megy, ami szintén nem a legjobb bányásztáp esetén.
Továbbá vékony gagyi kábeleket használ.Nekem épített bányásztápok és egy Enermax Maxrevo 1600 van. Nézd meg a fotókon a kábelek vastagságát. 16 awg-sek. Van, aki ilyen vastag cumóval drótozza a kerítést.
Na ez elvisz 6 bármilyen vga-t 200-as TDP-ig. P106-ból pedig simán bírja a kettőt is. Nálam jelenleg egy 10-es riget visz egyedül. 1db Rx580, 9 db P106.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Frozen
addikt
válasz aerosmith #54036 üzenetére
Nekem a 3080 116% pw sem ment 230w fölé
Sztem az a 2 kartya max ha 100% csákányol megehet kb 450 max esetleg 500 at. A gep konfig mivel nem 100%on megy ( de pl ag energiatakarekos reszbe max cpu haszbalat 1%) es az egész alig fog fogyasztani nekem a kartya mellet az 5900x meg a 6 venti 2 ssd kb 65w fogyaszt +220 a vga 3080 es igy lesz 285 kornyeke konektorbol ...
-
JohnyBlue
addikt
válasz aerosmith #54268 üzenetére
Tegnap vettem pont nem erre a célra 120-as F12-es AC ventiket amiért fizettem vagy 10ezret... az álló ventid máár megvan tehát nem kell kiadni 10 ezret a ventikért amik utána ha kevesebbet is de fogyasztanak majd. Kérdezem én, hogy mikorra fog vissza jönni a ventik ára ?
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Frozen
addikt
válasz aerosmith #54301 üzenetére
Koxx amít írt ,hogy 200 usd - áram én meg tiszta hasznot írtam 100 eurora.
Maga a fogyasztást rosszúl számolod.
A géped alapból 70-120w korül eszik + gpu = kb 3080 esetében 300w kornyéke
Mivel én németbe lakok 0,30 cent az aram nekem sokat elvisz.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
lenox
veterán
válasz aerosmith #54388 üzenetére
De most csak mert neked nem megy, akkor en se jatszak? Ha tele a ramod, akkor lehet, hogy tobb kell, vagy olyan beallitassal/jatekkal kell jatszani, ami kevesebbet foglal.
#54389: Nyilvan, ha csak az szamit komolynak, ami nem megy, akkor komoly jatek tenyleg nem megy. Fent irtam, hogy WoWp siman megy, es igen, 15-20%-kal csokkan a hashrate. De miert kene 100%-kal, 0-ra csokkenteni?
-
-
Albigator
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest