- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Mint sokan másokat engem is elkezdett érdekelni ez a bányászat, több helyen is informálódok a témában köztük itt a topikot is olvasgatom. Elsősorba a saját gamer gépemen szeretném kipróbálni amit meg is tettem Mywalleten beregisztráltam és ahogy javasoltátok a Phoenixxel neki is kezdtem a munkának ethermine.org poolon.
Egy RTX 3070-el estem neki egyenlőre a gamer beállításaimmal, ha nem piszkálom a gépet, akkor olyan 58-60 MH/s 160W fogyasztás mellett megy a bánya. Gyanítom ezen lehetne javítani miner beállításokkal.
Lenne most egy kis befektetni való tőkém, így elgondolkodtam egy rig építésén első körbe egy 4 vagy 6 VGA-s rendszeren, viszont elnézve az árakat és a hatalmas keresletet, kicsit félek a dologtól lévén, hogy most a plafonon vannak az árak és szerintem hamarosan itt esni fog az árfolyam, de persze ebbe pont ez a kiszámíthatatlan.
4Gb-os VGA-val van még értelme eth-t bányászni vagy mivel a DAG file átlépte ezt a küszöböt így már csak 6, vagy 8gigás vga-val lehet?
-
SzlobiG
félisten
válasz fireman123 #53783 üzenetére
Ökölszabály a piac áraz...átnéztem az aprót kaotikus állapotok uralkodnak ennyire lerabolva a VGA-s állomány még talán sose volt mint most, irreális árak és alig van eladó portéka. Jól meg kell ezt gondolnom, hogy fektessek bele, mert ha most veszek irreális áron azt egy hónap mulva bezuhan akkor kb soha nem hozza vissza még a belefektetett tőkét sem.
Jó sok db kéne ebből a 3070-ből, lehúztam a powert 50%-ra a ramnak meg adtam +1100-at így 60Mh/s hasít 120W-os fogyasztással 50 fokos a GPU.
-
SzlobiG
félisten
Lassan egy napja megy a bánya, mywalleten mikor fog megjelenni az eddigi eredmény?
-
SzlobiG
félisten
válasz 0021666 #53869 üzenetére
Pont ezért nem merek belefektetni már, elkéstem ez van, kicsit bányászgatok a 3070-el a fő PC-n azt annyi. Az 5700-at még december végén adtam el 130-ért úgy hogy egy éve 90-ért vettem újonnan, na azt most közel 200k-ért menne el.
koko52: Hát igen 400-500k között mozog most a 3080 gondoltam rá, hogy a 3070-et lecserélem, de hát túl nagy a felár annyit nem ér.
-
SzlobiG
félisten
válasz Powerer #53875 üzenetére
Nyílván nem várja senki hogy 1-2 hónap alatt. Lényegében ugye nem lenne gond ha mondjuk 8 hónap, de addigra fene tudja hol fog állni az eth ára és ha bezuhan fejvesztve fog rohanni "mindenki" az apróra szabadulni ezektől a vga-któl egymás alá licitálva. Ugyanaz fog lejátszódni mint 2018-ba (asszem akkor volt) tele volt az apró bányász GTX 1080Ti vga-val.
Ötletelek tovább: Szerintetek ha az rtx 3070 mellé bepattintok még egyet a PC-be az járható út, nem? Van neki slot szóval gyanítom minden gond nélkül menne, annyit nem tudok, hogyha pl játszani szeretnék, akkor teljesen le kell állítanom a bányászatot, vagy az egyik GPU mehet tovább a másikkal meg a game? Értelemszerűen, ha nincs game akkor mind2 vga menne bányába.
Árakat tekintve gondolkodok a 3060Ti-be is, de szinte ugyanannyiért kapok 3070-et is amit később jobb áron lehetne elpasszolni, így inkább 3070 az irány, 3080 horror 400k alatt nincs.
-
SzlobiG
félisten
válasz koko52 #53885 üzenetére
Remek, aprós árakat elnézve nincs 20k a két típus között, így gondoltam a 3070 jobb befektetés a későbbi eladás végett.
Most a 3070 120W-ot fogyaszt 60MH/s mellett a 3060Ti mennyit tud?
Na ez jó, akkor csak lekapcsolom az egyik vga-t azt annyi? Nv driverbe ezt kell valahogy kezelni? Amúgy tök jó netezés közbe alig vesztek kb 5Mh/s-t csak szóval lényegében állandóan mehet kivéve ha játékot akarok futtatni.
#53889Shkiz0:
Ergo akkor jó az elgondolásom, hogy a 3070 jobban megéri a későbbi eladás végett? Mert pár ezer a kül jelenleg a kettő vga között, akkor minek vegyek 3060Ti-t.[ Szerkesztve ]
-
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
GTX 1080Ti mennyire jó manapság eth-re? Neten annyiféle érték van írva, hogy a fene se igazodik ki.
-
SzlobiG
félisten
Jó kis 10% mínusz volt az elmúlt 24 órába, gyanítom biden bácsi hatása érzékelhető.
-
SzlobiG
félisten
Az RX 570 kb ugyanazt tudja mint az RX580 ugye? Persze beconfigolva. Agyalok egy rigen.
-
SzlobiG
félisten
válasz varmi2 #54279 üzenetére
Értem amit írsz, de ez már erősen tőzsde amihez érteni kell, nekem meg sok lövésem nincs hozzá azon kívül hogy figyelem az árfolyamot. A rig építés meg alapból is érdekel, de még nincs eldöntve úgy se, egyenlőre várom, hogy megérkezzen a 2. 3070 azt izzítom is be.
#54282Reggie0:
Ár/telj/fogyi viszonylatban még mindig az a nyerő szvsz. Most pl egy 5700-as radeont biztos nem vennék meg 200k felett.[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Feltenném itt is a kérdésemet, hátha tud rá valaki megoldást aki több gpu-val rendelkezik.
-
SzlobiG
félisten
válasz Reggie0 #54457 üzenetére
Nem akar sikerülni egyik parancs se működik. Ezt a config.txt-be kell, vagy bat filet szerkesszem, mert kipróbáltam mind2-t egyik parancs se érvényesül. Adminisztrátori indításra meg el se indul.
Valahogy az automatára kéne rávenni, mert ahogy kilépek a phoenixből meg is emeli magának a VGA hogy visszahűtse, majd le is kapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz Reggie0 #54473 üzenetére
Jó lett nekem is annyi hogy én 65 fokig engedem el a kettes GPU-t, mert ugye ez melegszik jobban a másik közelsége végett, de így is egészjól tudja tartani 43%-os venti sebesség mellett. Szerencsére ez is ugyanazt tudja mint a másik 3070-en +1000 a ramnak és 59-60MH/s között mennek szépen.
Még annyit nem tudok, hogyha pl játszani akarok, akkor hogyan lehet pausolni egy adott GPU-t mondjuk az 1-est? Mert ha megnyomom a P-t akkor az egészet szünetelteti, de én csak egyet szeretnék. Esetleg erre ötlet?
-
SzlobiG
félisten
válasz shteer #54477 üzenetére
Közbe egész jól beállt a szett (2x3070 Gaming) -50%-os power és +1000 a ramnak lazán viszik így 59MH/s-el futnak 120W fogyi mellett fejenként. A felső VGA is tartja a 65 fokot 44%-os venti sebesség mellett, sajnos az alsó VGA-ról kapja a meleget így nehezebb dolga van.
-
SzlobiG
félisten
Hasonló nálam is a felállás szintén nagyon közel vannak pláne a Gaming-X batár nagysága miatt is. Viszont egész jól bekonfigoltam már őket szépen bányásznak együtt.
A felső nálam 65fokra van beállítva így 50% venti mellett tudja minimális hangszint mellett ez 120W-os fogyi. A másik 54fokos 30%-os ventivel 132W. Vettem ma konnektoros mérőt max 350W-ot eszik a gép úgy hogy továbbra is halkan csákányolnak szóval sikerült elérni ami szerettem volna, ez után már csak a RIG építése jöhet szóba, de abba még nem akarok belevágni. -
SzlobiG
félisten
válasz Frozen #54564 üzenetére
Csak a felső meleg mivel túl közel van az alsóhoz, így annak a hőjét kapják a ventik. Szerintem közel annyi fokosak lehetnek a memóriák mint a GPU, de lehet lemegyek 60fokra inkább. Szerzek vmi hőmérőt, ha lenne baja akkor hibázna úgy is, megfőzni sztem nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Ötletes, lehet én is tákolok valamit, ne legyenek ilyen közel azt akkor legalább vissza tudom rakni a hangkarimat is.
Ez milyen riser amit használsz?
A másik hogyan tudsz elérni ekkora hashratet? Nekem a max amit tud az egyik vga az 60.6 MH/s 55% powerlimit és +1100 ram freki mellett. Win 10-el bányászol, vagy vmi más?
-
SzlobiG
félisten
válasz 2thletme2day #54572 üzenetére
Ennek tudatában szerintem olyan 80 fok körül lehet nálam, de ez egy erős tipp.
Kzkz: +1500-at bírnak a memóriák? Azt ugye tudod, hogy belenyúltál a tutiba, mert 1000 felett már kevés példány bírja stabilan. Nálam nem változik a sebesség a jobb hűtés végett a lényeg hogy ne hibazzon.
Neked akkor több minden is más, gyorsabb ram+másik bánya progi. Szerencsés vagy akkora ram sebességel.
Holnap veszek egy risert aztán az alsó vga-t elrakom vhova, ha sikerül a felső mindenképp marad mert néha van game is.
-
SzlobiG
félisten
Mert én játszok is és kell a teljes PCI-e sávszél, ahogy nézem a fullos riserek bőven 10k felett vannak a sima kicsi meg 3k ezért gondoltam, hogy az alsót mozdítom el, mert az úgy is csak bányászik.
#54580HoppMaster:
Írtam feljebb max 350W-ot fogyaszt nekem a gép konnektorból.#54583Albigator
Akkor ehhez viszonyítva nálam 62 fok a gpu tehát max 80 fokos lehet a memória. Ami még sztem elfogadható, na meg nem is hibázik, de ettől függetlenül elrakom onnét az egyik vga-t. Valszeg felfogom lógatni én is. -
-
SzlobiG
félisten
Sajna hiába a riser, nem tudtam elhelyezni a VGA-t máshova egyszerűen akkora batár ez a Gaming-X hogy még ebbe a házba se tudom, se fellógatni, se semmi, max nagyon gányolni tudnék, de az meg nem ér annyit. Szóval ez egy potya kör volt, de ha már szétszedtem kicsit optimalizáltam a szellőzésen beiktattam a VGA-k elé egy 14centis ventit+ növeltem valamelyest a két vga közötti rést így jobban szellőzik. Ezzel így egyenlőre elég sokat nyertem a hőfokok szerint a következő lépés a ház mind2 oldala levétele lesz.
Sajna itt továbbra se mutatja semmi a memória hőfokot a GPU-kat max 60-ig engedem el, szerintem bírni fogja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest