Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz csaba951 #17294 üzenetére
Nem, Linux-on és 290-esekkel most lett jó, már lehet felváltva bányászni bármi divatos algoritmussal, nem kell váltogatni a driver verziókat.
Bár az XFCE asztal még mindig fekete Gentoo-val, ha egynél több eszköz szerepel a xorg.conf fileban. De X11-el sem fagy és Scrypt-hez megy a PowerTune.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Janou
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, mert eléggé tanácstalan vagyok. Az utóbbi 1 hétben átálltam a GRS bányászásra egy 290X-el és egy 6970-el. 290X 11M-át tud a 6970 8-at. Most gondoltam visszateszem valamelyik multira (cleverrel és coinfuval is próbálkoztam) de a 290X csak 560KH-el hajlandó működni a korábbi 980-hoz képest. A batch fájlon semmit nem változtattam ugyanaz mint előtte. Ellenben a 6970 ugyanúgy tudja a korábbi tempót. Gépet már újraindítottam, semmi... Valakinek valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Zizi123 #17291 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint a szabályozott tőkepiacon szerzett jövedelem után kell 16%-os SZJA-t fizetni, ha nem szabályozott (nem küldi a tőzsde, brókercég az államnak automatán az eredményeket) akkor 25%. De egyébként mindkettőtöknek igaza van, jelenleg mivel nincs szabályozás, törvény az adózásról, ezért ezek szerint (16,25%) kell eljárni, mert ehhez hasonló ügylet. Pont. 8)
[ Szerkesztve ]
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
csaba951
veterán
Játékok miatt feltettem a 14.4-es drivert. Visszaesett a teljesítményem 25%-al a 13.12-höz lépest. Tapasztalt valaki hasonlót? (7870)
-
somogyipeti
csendes tag
válasz Mesterlovesz #17265 üzenetére
Sziasztok!
Felkerultunk a Bittrexre:
https://www.bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-VMC
virtualminingcoin.org
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz oleslie #17280 üzenetére
#oleslie, ezzel csak az a baj, hogy nem május 5-én hozott sz.rul a dedicated pool, hanem az utóbbi időben bármelyik érmét bányásztam, általában hasonló diffnél egy másik pool jobban hozott, még akkor is, ha abban a poolban kevesebben voltak!
Én nem tudok másra gondolni, minthogy beállítottak egy nagyobb fee-t amit szépen zsebre tesznek.
Ha lesz egy kis üresjárat, szívesen megversenyeztetem valamelyik érmét amelyik már leszálló ágban van, ráállítom a 2 rig-et mindkettőben 2x 6970 dübörög, meglátjuk 12 óra alatt mennyi érmét termelnek...2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Zizi123
senior tag
válasz janos666 #17289 üzenetére
Egyebkent pedig ha ez reszveny lenne, a neveden futna pl bankban, vagy broker cegnel, es ugy csinalnal 1BTC-bol 2BTC-t, akkor 20% nyereseg adot kellene fizetni.
De itt nyilvan nem errol van szo, mert ez nem hivatalos kereskedes, arrol nem is beszelve, hogy nincs a neveden semmilyen szamla. -
Zizi123
senior tag
válasz janos666 #17289 üzenetére
Hat ja, amig nem teszel valos jovedelemre szert belole, tehat nem adod el a BTC-t, es nem utalod a bankszamladra, addig barmit csinalhatsz, barmekkora tetelben.
Aki kereskedik, annak pedig ebben semmi kockazata nincs, mert O BTC-vel kereskedik, ami viszont nem elismert fizetoeszkoz.
Egyebkent pedig, ha tenyleg oriasi penzt kaszalnank belole, akkor siman beirod az adobevallasba, hogy "egyeb jovedelem", befizeted utana a 16%-ot, es mar legalizalva is van.Legalabbis en igy tudom.
-
janos666
nagyúr
válasz Zizi123 #17285 üzenetére
Egyrészt miért lenne kötelező törvénytelen módon csinálni?
Másrészt miről kéne tudnia a NAV-nak?
Ha 1 BTC-ből csinálok 2 BTC-t, akkor az után hogy kell adózni?
Szerintem csak akkor kell, ha eladok belőle valamennyit állami valutáért.
Vagy hogy kéne ezt? Bevallom, hogy kerestem 1 BTC-t, ami akkor épp 500$-t ért (az egyik váltón, a másikon meg 490-et, harmadikon 510-et...), én így most adózok 500$ tiszta profit után?
Szerintem csak úgy lehet ezt értelmezni, hogy éves szinten mennyi volt a tiszta profit. Ha abban az évben nem adsz el többért BTC-t, mint amennyiért veszel, akkor az nulla. Ha veszel 100$-ért és eladsz 200$-ért, akkor 100 (persze lehet, hogy igazából buktál rajta, de akkor az az előző évi könyvelésedben jelent meg, mint kiadás többletbevétel nélkül).Itt emberünk csak coin-okat forgatna.
Az már mindenkinek a saját problémája, hogy mit csinál a BTC-vel, amit tőle visszakap (ha egyáltalán).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
TooCool
aktív tag
Annyian voltak mar write only-ban, most én leszek.
Valainek van valami tapasztalata a nicehash.com-al?
"Mert számolni mindig kell valamit." .-)
-
Noroo
tag
válasz Mesterlovesz #17286 üzenetére
Ááááh, csak azokról az infókról szerez tudomást, ami fenn van a neten
erről tuti nem tud
-
Zizi123
senior tag
válasz BRIKLY #17282 üzenetére
Meg annyi, hogy jelen pillanatban valoban a sok poolt mukodteto oldalakon a Shibe a legnepszerubb, igy valoszinuleg ezt eri meg legjobban banyaszni . Tehat ez is egyfele kiindulo pont lehet a kovetkezo valasztasodnal.
Matol en is igy fogom kivalasztani, mert ba igaz, hogy igy mindig fazis kesesben leszek, mert csak akkor fog mar feltunni, hogy atcsoportosultak a minerek (800-1000Mhs-nel fog mar feltuno lenni), de megsicsak jobb, mint a semmi. Ezzel a modszerrel valoszinuleg nem kell nagyot kaszalni, de biztosnak tunik.
Ez jo taktika lehet?Most azt nezem, hogy a pool.mn-en eddig a ShibeCoin (1200Mhs) vezetett, de most a PinkCoin (1400Mhs) a meno.
Ez eddig tortenelem, de a jovore nezve: szinten a pool.mn-en van:
pre-registration a kovetkezo ermekre:
FacebookCoin
FluxCoin
ColorCoin
ConspiracyCoinValakinek otlete, hogy melyik a legjobb ezek kozul?
Erdemes kockaztatni, es valasztani ezek kozul a nagy kaszalas remenyben, vagy inkabb a biztos Shibe jelen pillanatban? -
BRIKLY
veterán
Köszönöm mindenkinek.
Kezdem átlátni a dolgokat. És még mindig látok benne fantáziát,legfőképp a kereskedésben. Egyszer már sikerült a porszemnyi 0.013 BTC-met felnyomni vele 0.018-ra, de a tudatlanságomnak köszönhetően vissza is buktam,mikor elkezdett rohamosan esni a DRK értéke. Ha tudtam volna hogy utána meg felmegy az "egekbe"... Mindeközben Ti akik tapasztaltak vagytok nyilván már dörzsöltétek a tenyeretek,hogy na ez jó fogás lesz.
Na ezért örülnék ha akár privátban is,de megosztanátok velem,hogy mikor mire érdemes rátapadni. Erre is azt tudom mondani mint a diff-re, ennyi BTC-vel nyilván nem fogom manipulálni az árfolyamot.Gépet egyébként tervezem még fejleszteni,első cél 1 MH/s. Ötletek jöhetnek,hogy milyen kártyát érdemes szerezni a 6970 mellé,vagy helyett,mert úgy látom ez nem épp a legjobb fogyasztás / teljesítmény arányú. De amennyiért vettem kihagyhatatlan volt.
-
HSM
félisten
válasz szurmakotium #17266 üzenetére
Hű, ez dejó. Köszi a videót. Amúgy ne feledd, egy dogecoin értéke mindig és pontosan 1 dogecoin.
-
oleslie
aktív tag
válasz Mesterlovesz #17278 üzenetére
"A Dedicatedpool mostanában nálam rendetlenkedik, egyszerűen sosem hozza azt az oldalon beigért érme mennyiséget mint amit számolok!"
"MAY 05 15:15 EST | Dedicatedpool.com sustained a massive DDoS attack today. We have now mitigated it and upgraded protections going forward."
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
janos666
nagyúr
válasz Mesterlovesz #17278 üzenetére
"A kereskedést meg nem ajánlom senkinek"
Amúgy talán az sem lenne hülyeség, ha nem csak multipool-t csinálnánk ~Ph szinten, hanem egyfajta befektetői társulást. Vagyis, aki elvileg legjobban ért hozzá, és megbízunk benne, azt feltankoljuk BTC-vel, és rászabadítjuk az a váltókra.
Lenne benne valamiféle szóbeli megállapodásos stop-loss rendszer is, hogy bármennyit azért ne kockáztasson, de progroresszív módon egyre magasabb lenne a profitból a jutalék aránya (tehát fokozottan motivált lenne a profitmaximalizálásban).
(Még véletlenül sem magamra gondolok, mielőtt valaki esetleg félreértené. Én inkább szerencsejátékként űzöm ezt.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Zizi123 #17273 üzenetére
A Dedicatedpool mostanában nálam rendetlenkedik, egyszerűen sosem hozza azt az oldalon beigért érme mennyiséget mint amit számolok! Direkt kipróbáltam és átmentem egy kisebb pool-ba, addigra a diff magasabb lett, mégis több érmét kaptam rövidebb idő alatt mint a Dedicatedben. Szerintem vagy direkt vagy egy rossz beállítás miatt, de nem adnak annyit amennyit mások.
Én is Shibecoint bányászom, mert nagyon megéri, most a legnagyobb pool a pool.mn (4,5 Ghs!), de őket sem szeretem, mert volt velük gond régebben. A cryptocoinz elég megbízható, 1 Ghs jelenleg, de jól adja az érméket egyelőre...
HOgy mit érdemes bányászni, mindig mást, vagy a régebbiek közül amit az alacsony diff miatt megéri. Jelenleg a POW/POS a divat, tehát ha nem bányászol rá az elején akkor már nem fogsz tudni érmét szerezni, de azt is tudni kell, hogy egyszerűen, amint egy váltón jó ára lesz az érmének akkor el kell adni, lásd Asiacoin, Whitecoin, milyen jól indult mindkettő, most mégis Asiacoin újraindították V2, a Whitecoin meg mindenféle problémák miatt ment a levesbe, az ára meg a béka segge alatt!
A kereskedést meg nem ajánlom senkinek, iszonyat nagyot lehet vele bukni, akkor már inkább kevesebb BTC-m legyen bányászva, mintsem, hogy elbukjam az egészet!
-
oleslie
aktív tag
válasz n3zold3r #17276 üzenetére
tessék, rögön 3 is : CGA, UVC, CON
tűrhető mennyiség jön össze belőle, és el is lehet adni. A 4 nap alatt én CGA/UVC -t bányásztam, és jobban jártam vele (igaz, nem sokkal) mintha a cleveren maradtam volna.Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
n3zold3r
csendes tag
válasz BRIKLY #17270 üzenetére
Hát én elárulom nem nagy titok GRS-t bányászok.
Hogy milyen megfontolásból az jó kérdés, pár napig egész tűrhetően hozott, mostmár az ára lement annyira (és a diff maradt viszonylag magas természetesen) hogy nem hoz hasznot, de nincs jobb ötletem egyelőre, és talán az ára még visszakúszik jobb szintre amikor megéri majd eladni a most kibányászott mennyiséget.
Alapvetően a BTC-nek is eléggé padlón van az ára, és nem nagyon akar mozdulni felfele az utóbbi 1-2 hónapban. Egyszerűen nincs elég pénz a "rendszerben" iszonyat sokféle coin felé oszlik, így egyiknek sincs ára. Azzal hogy mostmár elárasztották a piacot a scrypt asic-ok elérték azt hogy a sima scrypt coinok diffje egekben, aki meg gpu-val bányászik mind a scrypt-n, x11, meg egyéb algos coinok diffjét nyomja az egekbe.
Egyedüli lehetőség szerintem egy házi 0-3hm/s -es bányásznak ha tényleg olyan coint bányászik aminek egyszer akár rövid ideig is lesz ára, akkor mindent elad és lehet áttérni másikra.
Persze mindenki ezt próbálja játszani tehát a rendszer önszabályzó
Személy szerint a többszörösét keresem kereskedéssel az utóbbi napokban mint bányászattal. Korábban a BC hullámait lehetett egész jól meglovagolni, aztán a GRS is szépen kereskedhető volt, most meg DRK-al lehet ügyeskedni.
Sajnos a kereskedésben rohadtul könnyen bukni is lehet a pénzt, de hát ilyen ez a popszakma
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz BRIKLY #17270 üzenetére
Nem hiszem, hogy errol volna szo, mert tenyleg jelentektelen az a szamitasi teljesitmeny, amivel nyomod, es kulonben is eddig ugy vettem eszre, hogy barmit kerdeztel valaki mindig valaszolt.
Egyebkent en is erre probaltam celozni azzal, hogy nem igazan talaltam olyan ermet, amire azt mondtam volna, hogy haaaat ez legalabb megutotte a minimalis elvarasiszintet,
Na de, hogy valami hasznosat is mondjak:
Azt vettem most eszre, hogy amikor visszaneztem az university poolba, mindenki eltunt, es atmentek Shibe-t banyaszni. http://shibe.dedicatedpool.com/index.php
Reggel meg 1750Mhs banyaszott university-t, es senki Shibe-t, most 1750MHs Shibe-t, es 250MHs University.
Nem tudom, hogy ez jelent-e valamit, de ez van! Lehet, hogy jelent valamit, lehet, hogy nem.(Bar ahogy elnezem most eppen DDOS tamadas alatt vannak )
Valakinek velemenye???
-
wlk
tag
válasz Mesterlovesz #17098 üzenetére
Egy 280x -ből Scrypt N esetén kb mennyi Kh/s hozható ki? Nálam 270-280 Kh/s környékén megállt a tudomány, nem kevés ez?
-
BRIKLY
veterán
Én megértem,ami le van írva az összefoglalóban,de...
"minden egyes "új belépő" konkurencia. Minél többen csinálják, annál nagyobb a "bányászat" nehézségi szintje is és annál kisebb a profit. Magyarul nem érdeke senkinek, hogy jöjjön valaki és ezt az amúgy sem kicsi nehézségi szintet még növelje."
Most őszintén,én,az 500kh/s-re képes gépemmel nehezíteném bárkinek a bányászatot? Nem értem miért ennyire titkos infó,hogy ki-mit bányászik... -
Zizi123
senior tag
válasz BRIKLY #17268 üzenetére
Ma en is elvertem 1 csomo idot azzal, hogy gondoltam magamtol kinezek 1 coin-t, hogy mit fogok banyaszni holnap, vagy az elkovetkezo napokban.
Az eredmeny nulla (zero, semmi).
A napokban bevezetesre kerulo ermek kozul 1-re sem tudtam azt mondani, hogy na ez szimpi.
Gondoltam megnezem visszamenoleg 1-2 hetig a mar debutalt ermeket. Az eremeny pont ugyanaz lett, mint a varakozolistan levoeknel...[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Uraim,nem kicsit mínuszba vagyok már áram díj vs BTC-vel.. Mondjatok már nekem olyan coin-t,ami tényleg hasznot termel.. Vagy legalább olyat,amit "biztonságosan" lehet trade-lni.
-
Dexar007
veterán
válasz szurmakotium #17266 üzenetére
Orulok,hogy eltettem 1 millat. Johet a dollaros ar.
Give me your cum,bull!
-
szurmakotium
tag
Ha valaki nem látta/tudott volna róla ....
A DOGE tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett:
https://www.youtube.com/watch?v=K5nTwq5zlrw
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz somogyipeti #17254 üzenetére
Nekem elvan a tárcámban az érme, szívesen várok vele! 8)
-
BRIKLY
veterán
Keccak algo-n, mennyit kéne tudni egy 6970-nek?
-
BRIKLY
veterán
válasz somogyipeti #17260 üzenetére
Azt hittem váltóra érted,hogy 2 hónap.
-
Elbandi
aktív tag
válasz Zizi123 #17261 üzenetére
http://cryptexplorer.com/address/UahoenvVuivZxUFe4S5vU6Q8f5wwF4Xqkt
ketszer kuldtel ra coint, ha az idopontokbol ra tudsz jonni, honnan vetted a cimet, akkor nyert ugyed van.
viszont az explorer szerint csak ez az 1 address letezik, tehat nem cserelted fel valami masik coin cimevel.
-
BRIKLY
veterán
válasz somogyipeti #17256 üzenetére
2 hónap? Köszi,akkor azt hiszem keresek más coint.
-
BRIKLY
veterán
válasz somogyipeti #17254 üzenetére
Köszi az infót. És mit gondolsz, van értelme tovább bányászni?Vissza fogja hozni legalább a villany árát?
"hamarosan".. Kb mikor?
[ Szerkesztve ]
-
somogyipeti
csendes tag
válasz BRIKLY #17253 üzenetére
Szia!
Szerintem ne szabadulj meg tőle, mert készülünk a Bittrex-re hamarosan, de ez még nem hivatalos infó
Egyébként köszi mindenkinek a bányászatot!
Azért látod ennyinek az árat, mert az utolsó tranzakció ezen az áron történt (szerintem).
Illetve valaki berakott több mint másfél milla vételi opciót 1 sathosira...
A Coin-Swap-ot nem tekintem igazi tőzsdének, nem is kértük, hogy felkerüljünk, ők raktak fel maguktól minket...
virtualminingcoin.org
-
BRIKLY
veterán
VirtualMining coin-t bányásztam tegnap este óta, aztán most hogy hazaértem,látom Last Price: 0.00000011 BTC.
Szerintetek szabaduljak tőle,ha még tudok,vagy várjak,hátha jobb lesz az ára?[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz almafa42 #17251 üzenetére
Igen, amíg hullámzott, addig zsinórban 3x megcsíptem a napi minimumot.
De a végén elb@sztam.
Már épp ütni akartam, hogy withdraw, de mégis inkább eladtam, amikor megint emelkedni kezdett. Azóta pedig csak felfelé megy, pedig én is akarok legalább 1k-t.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Zizi123 #17249 üzenetére
Nézd meg a block explorer-rel a címet, abból elég nagy valószínűséggel kiderül, ha egy exchange gyűrtőcímen kötött ki az összeg (persze ez akkor is lehetséges, ha akarva vagy akaratlanul valakinek az "adományvonalára" irányítottad).
-
-
janos666
nagyúr
válasz Mesterlovesz #17247 üzenetére
Tényleg elég nehéz olyan címre coin-t küldeni, amiről nem tudod, hogy kié.
Szinte biztos, hogy coyp-paste egy működő címről (nem vaktában vert billentyűzet), és nagy valószínűséggel University cím, nem valami más coin, ami ugyan azzal a karakterrel indítja a címeket.
Szóval csak azt kell végignézni, hogy hová akarhatott bármikor is University coin-t küldeni. Ez pedig a konkrét coin-t tekintve nem lehet egy tág halmaz.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Mi van olyankor, amikor rossz talcaba utaltam a UniversityCoin-okat?
Fogalmam nincs honnan vettem azt a cimet, amit beirtam, hogy oda utalja.
Gondolom, hogy ment a levesbe. -
Zlcsi
senior tag
sziasztok
ismét itt bányászik még valaki ? 0,003/nap és 310 euros árfolyam mellett semmit nem termel gyakorlatilag, még ha ingyen van az áram is akkor is a ráfordított időt sem éri meg
-
mepet
addikt
válasz oleslie #17199 üzenetére
Ezen az eseten kívül teljesen megbízhatónak bizonyult nálam a Poloniex.
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz BRIKLY #17235 üzenetére
Az az igazság, hogy az szerintem senki sem tudja, vagy meri megmondani, hogy milyen érmét érdemes venni. Egy olyan konkrétumot tudok mondani, ami biztos, hogy jövedelmező lesz, ha az elején belevágsz, az pedig az az érme amit én fogok remélhetőleg május végén elindítani. 8) Ha az érme elindul akkor majd térjünk vissza erre a beszélgetésre.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #17237 üzenetére
Hát igen, az elején a Clevernek kb. az 5szörösét hozta, vagyis a mostanihoz képest a 10szeresét a Summercoin. Én már eladtam az egészet, nem igazán bízom abban, hogy ennek jobb lesz az ára, még a 10%-os napi kamattal sem! 8(
-
nanunanu
csendes tag
válasz Mesterlovesz #17234 üzenetére
egy "kis" korrekció:
nem kell folyamatosan futtatni a tárcát, csak X időnként egy rövid ideig (amíg mintelsz egyet)
X értéke függ a min és max stake idejétőlmin stake = minimum ennyi ideig mozdulatlannak kell lennie az érmének, hogy esélye legyen a kamatozásra
max stake = max ennyi nap mozdulatlanságra jár a kamatPl:
min stake 1, max stake 1801.) folyamatosan futó wallet
a hálózat nagyságától, tagoltságától, az érme block idejétől ...stb függően néhány naponta (vagy hetente) mintelsz egyet => 100% hogy a felhasznált erőforrás értéke (pl áramköltség) nagyobb mint a kapott kamat értéke2.) 30-180 naponta megnyitod a walletet néhány órára
a mintweight magas lesz, mert sokáig ültél az érméken, ezért valószínűleg pár block után sikeresen mintelsz => öröm van meg boldogság, minimális erőforrás felhasználással3.) 180+ naponta nyitod csak meg a walletet
hasonlóan a 2. esethez néhány block után mintelhetsz, viszont a max stake miatt csak 180 nap mozdulatlanságra jár kamat!Olyan nincs hogy "el kell adni". Egy adott érme tömeg a kamatozás során "megmozdul", így a min/max számláló lenullázódik, előlről kezdődik => a min staket elérve ismét kamatozhat!
Fentiekből kiindulva én a 2. esetre teszem a voksomat.
Egyedül azt érdemes kiszámolni/kitapasztalni, hogy mennyi időnként kell megnyitni a tárcát, hogy a legnagyobb hasznot érhessük el. (Kamatos kamat )Egy évben van 313 egész tűrhető nap. Meg 52 hétfő.
-
janos666
nagyúr
A SummerCoin is csak néhány napig hoz majd ilyen jól, aztán az is visszavesz.
De SUM esetén is, ha ~9 napig kamatozik nekem napi ~10%-ot, vagyis kvázi megduplázódik a SUM mennyiségem (a PoS reward is tovább kamatozik 1 nap késéssel, viszont van véletlenszerűség a PoS bányászatban is, ez lényegében solo mining...), de az ár ugyan azt a csökkenő trendet követi, mint eddig, akkor rosszabbul járok, mint ha rögtön a bittrex-re küldtem volna a frissen kibányászott SUM-ot azonnali eladásra (ami nem is lett volna olyan rossz, többet adott volna, mint a clever vagy az áramszámla).Pontosabban, ha most PoS bányászok míg duplázódik, az ár pedig befagy, akkor leszek valahol ott, mint ha azonnal eladtam volna. De valahogy úgy érzem, hogy még lentebb lesz az az ár a magas reward-os PoS időszak végén, mert nem csak nekem jutott eszembe először megduplázni, aztán eladni (nem is bíztam hozzá sokat, hogy jó a terv, csak kockáztatok).
-
Zizi123
senior tag
Evi 3.8%-ra megeri bent tartani????
Ennel naponta 10x tobbet tud esni, vagy noni az ara. -
BRIKLY
veterán
Sokat kell még tanulnom ezekről az új coin-okról, nem tudom ki-honnan tudja eldönteni,hogy megéri-e, mikor épp még váltója sincs.
Ráálltam erre a VMC-re,256 kh/s-el megy,a pool szerint több,mint 400 VMC lesz 24 óra alatt.
Ha a váltón először felvillant összegért el lehet majd adni,akkor nagyon jó.Tárcás dologra kérdés.: Akkor azt mondod,van olyan coin,amit érdemes venni BTC-ért,csak hogy egy nyitott tárcában kamatozhasson? (feltéve hogy a BTC-t ugye nem akarom most tovább váltani)Ha így van,milyen coint vegyek,aminek biztos,hogy nem fog az ára annyit esni,hogy kamat helyett bukok?
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz BRIKLY #17230 üzenetére
Jelenleg én is VirtualMining coin-t bányászom, valószínű,hogy rövid távon biztos, hogy lesz elfogadható ára és váltóra is felkerül, de egyelőre azt is látni kell, hogy nagyon alacsony a hashrate tehát nem tolonganak érte.
@Zizi123, min stake, minimum ennyi ideig kell a tárcádba lenni az érmének, hogy kamatozzon, max 180 napig bent lévő érmék kamatoznak, tehát tovább nem érdemes benne tartani, (el kell adni) annual (éves) hozam 3,8% vagyis éves kamat 3,8%, bonus idő, ez alatt az idő alatt magasabb az éves hozam, vagyis a napi kamat is.
Azért én azzal vitába szállnék, hogy nem éri meg, pl. a summercoinnak olyan magas az éves kamata, hogy akár napi szinten is elég jól hoz!
Ez érmefüggő, hogy megéri ezért a tárcát és a gépet járatni, de ha úgyis bányászgép akkor nem mindegy, hogy milyen kis program fut még a cgminer mellett??2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
janos666
nagyúr
válasz Zizi123 #17231 üzenetére
Ritkán (véletlenszerűen) és keveset (aprópénzt).
Ha egy éven át folyamatosan nyitva van a tárcád, akkor úgy 1.039x annyi coin lesz benne, mint amennyivel elindultál. Hacsak nincs egy géped elegendő felesleges erőforrással, ami egyébként is folyamatosan jár, akkor még az áramszámlát sem kapod meg.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz Mesterlovesz #17228 üzenetére
Ez mit jelent:
PoS Stage:
Min Stake: 1 day
Max Stake: 180 days
Total coins: 100 million (PoW + PoS)
Interest rate: Fixed at 3.8% annually
Bonus Interest Periods: Between June 1st to August 31st & Between December 23rd to January 3rd,
the rate will be 8.5% annuallyMilyen idkozonkent kapsz penzt (vagy coint), amennyiben nyitva van a tarcad? Es mennyit kapsz?
-
BRIKLY
veterán
válasz Mesterlovesz #17227 üzenetére
Köszi szépen,kipróbálom. Jelenleg 1db 6970-el bányászok egyébként.Napokban hozzá csapom még a 7770-emet,majd ahhoz kérek segítséget,hogy azt hogy állítsam be.
Neked mi a véleményed,megéri most ráállni virtualMining coin-t bányászni?
-
ignorant
senior tag
válasz Mesterlovesz #17228 üzenetére
Teljesen inkorrekt. Mindegy hogy melyik poolon vagy, elteres max a pool feeje es a szerencse miatt lehet.
Elhanyagolhato a kulonbseg kozep v hosszu tavon.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Zizi123 #17219 üzenetére
Jesszasz, a POS időszak álltalában akkor van amikor vége a normál bányászatnak. A TÁRCÁBAN kell tárolni az érméket, a tárcát megnyitva, internet kapcsolat mellett kell hagyni (ergo elmész dolgozni a géped bekapcsolva marad neteléréssel) és az érme által meghatározott időnként kapsz százalékot rá!
Akárki akármit mond, az igazság az, hogy mindig az első vagy második legnagyobb poolhoz kell csatlakozni, MERT, a nagy pool gyorsabban talál blokkot, kis de gyakori kifizetésekkel sokkal többet lehet keresni, mint egy naggyal, főleg ha a nagy kifizetés mondjuk egy hét múlva jön!!! Figyeljünk oda, hogy ha egyedül vagy el pool-ban azt solo bányászatnak hívják és te is tudnád csinálni a gépeden pool nélkül és míg a nagy poolban orrba-szájba találják a blokkokat, te mindig épp lemaradsz, mert megfejtik előtted, aztán egyszer, mondjuk hetente egyszer találsz egy blokkot. Ha ezt kiszámolod kijön, hogy kb. 1000szer rosszabbul jártál, mintha egy nagy poolban bányásznál!
-
Mesterlovesz
aktív tag
Helló, EZ egy biztosan működő Nscrypt CGMiner. A conf file a coins4everyone oldalra mutat, virtualMining coin-t bányászik (ha te máshol bányászol akkor aszerint írd át ezt), a beállítások pedig win 8, 2db 6970-es videókártya. Ha neked más van akkor GPU-Z programmal nézd meg és változtasd meg a paramétereket (shaders, gpu clock, gpu mem, stb.) A többi úgy jó ahogy van...
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Na jó, csak bedobom az idegesítő kérdést:
Ki,mit,és hol bányászik most? -
-
janos666
nagyúr
válasz BRIKLY #17221 üzenetére
Ezt próbáltad már nfactor 11 kacsolóval?
Ja, és magasabb N értéknél talán vissza kell kicsit venned az (X)I-t (próbáld ki 50-en, 80-on, 100-on, 200-on). Illetve a TC = 8x vagy 16x shader szám szabályból a 8x-hez tendálj, mert ezzel is egyre több VRAM-ot eszik, ami előbb-utóbb elfogyhat.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
pos, proof-of-stake.
Mint a lekötött betét, minél többed van, annál többet kapsz "kamatként" utána.Tehat bent kell hagynom, es nem szabad kiutalni wallet-be,es akkor dolni fog kamatkent a love?
(bar mintha valami a napokban irta volna, hogy rohadtul nem eri meg POS)Lehet, hogy nincs igazam, de 1x valaki ezt irta a forumon, pont erre a kerdesemre, hogy "melyikbe erdemes menni a keves, vagy a sok miner-es poolba?", ebbol gondoltam lehet benne valami.
-
BRIKLY
veterán
válasz janos666 #17212 üzenetére
Na,ha ez alapján igazak a számítások,akkor VMC-t kell bányászni. Nscrypt-et 250kh/s-re számoltam az én gépemnek.
Kinéztem egy bányászt,1,493kh/-s el bányászik,ezt osztom 6-al,250.
2,208.198 VMC-t bányászik egy nap.
Ezt osztom 6-el,kerekítve (lefelé) 366.
0.000044BTC-ért váltják, tehát akkor nekem a 250kh/s-re 0.016104 BTC-t ad.[ Szerkesztve ]
-
GG888
senior tag
válasz Zizi123 #17216 üzenetére
Pow, proof-of-work.
Röviden minél nagyobb a sebességed, annál többet tudsz bányászni.
pos, proof-of-stake.
Mint a lekötött betét, minél többed van, annál többet kapsz "kamatként" utána.Pontosabb, hosszabb leírásokért google a barátod.
a poolos hozzászólásban szerintem nincs igazad. Ugyanis ahol nagyon kevesen vannak, mint pl. ha egyedül vagy, akkor soha nem fogsz blokkot találni, ergó nem fog megtérülni.
Szerintem a PPS-t, meg a PPLNS-t kevered ide.
pay per share és pay per last n share. Utóbbi szerint működik a legtöbb pool.pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Zizi123
senior tag
En nem vagyok otthon ezekben az uj coinozosdiban, igy most raaltam az UniversityCoin-ra, es probalok rajonni, hogy ez az erme most eppen hol tart az eletciklusaban. Eddig annyit latok, hogy:
- 5 napja letezik
- 1 valton van csak fent
- meg sehol nincs kalkulator.
- ebben a pillanatban cc 0,004BTC/Mhs/napot termel.Amirol foglalmam nincs:
Mi az a POW + POS
April 30th-May 7th: PoW Mining StageBiztos, hogy vav meg valami adat, ami nekem nem mondott semmit, mert biztos, hogy nem a 0,004BTC/Mhs/nap-ert ajanlottatok itt a forumon, hogy ezt eri most meg.
-
BRIKLY
veterán
válasz gyuszaa #17209 üzenetére
Én hülye meg a diff-et lestem csak. PLNc-t nyomtam,mert kicsi a diff.. Közben meg lesek,hogy alig köp pár coin-t..
Valahogy azt még sosem sikerült kiderítenem,hogy mitől függ az,hogy mennyi időnként ad egy coin-t 500kh/s-re.
Pool-ok közt is nagy az eltérés? Hova érdemes menni,ahol többen,vagy ahol kevesebben vannak?[ Szerkesztve ]
-
Petyus1
tag
Rövid érdeklődés. Ezzel most érdemes játszani? Megköszönnék élménybeszámolót, ha valaki ilyennel tolja.
-
janos666
nagyúr
válasz Zizi123 #17211 üzenetére
Megnézheted egy pool-nál a statisztikákat, hogy mennyi coin-t kapnak, akik X sebességgel bányásznak. Ebből visszaszámolod, hogy te mennyit kapnál.
Aztán ha van már exchange, akkor megnézed az árfolyamot (a vetéi oldalt!!!) és kiderül, hogy legalább LTC felett jársz-e.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
GG888
senior tag
Parallaxcoin ami ma indul és merged miningba lehet vele mást is tolni arra érdemes lehet rácuppanni?
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Zizi123
senior tag
válasz Mesterlovesz #17174 üzenetére
Ez ervenyes meg?
"Amit most érdemes még tolni az vagy a PLNc, vagy a Badger vagy az University coin."
-
Zizi123
senior tag
válasz akrobet #17177 üzenetére
Ebbol 1z elso szamok a 6950/70, a 2. a 280X
"nfactor" : "10",
"kernel" : "groestlcoin",
"thread-concurrency" : "8192",
"gpu-threads" : "1,2",
"lookup-gap" : "2",
"intensity" : "23,23",
"worksize" : "256",
"gpu-engine" : "875,1100",
"queue" : "0"batch file:
sgminer -k groestlcoin --difficulty-multiplier 0.00390625A memoriat kulon nem konfiguraltam, igy az 1500Mhz-en ketyeg a 280x-nel.
-
janos666
nagyúr
válasz csaba951 #17205 üzenetére
A SilkRoad 2-n elsősorban mivel fizetnek? Mivel fizettek az eredetin?
Mivel fizetsz, ha személyesen intézed az ügyet?
Az utolsó szál papírpénzt elégették már minden államban, ami bocsátott ki?Amúgy nem kell, hogy tényleg kifussa magát ez a story. Bőven jó, ha ilyen ábrándok hátán felkúszik oda az árfolyam, ahol már nagyon kellemes eladni. Nekem mondjuk egy 10x emelkedés is bőven megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
-
Dexar007
veterán
Clever megint aram alatt teljesit?
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
BRIKLY
veterán
TC 8000, és máris megvan a 498kh/s
TC-nek mi a konkrét dolga? bit befolyásol,ha lejjebb veszem? kevesebbet fog bányászni annak ellenére,hogy magasabb a kh/s?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- Xbox Series X 1TB lemezes 1 ÉV GARANCIA / AJÁNDÉK
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest