- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
almafa42
aktív tag
Van valakinek eladó LTC? Moneybookers-en tudnék fizetni.
-
almafa42
aktív tag
-
almafa42
aktív tag
Nezd vissza, nem eloszor irom be, hogy vennek.
Ezt talaltam most hirtelen a feszultsegemelessel kapcsolatban.
"As voltage increases, temperature increases exponentially." Not really exponentially, but sort of. Simply from the standpoint of the generation of heat by the circuit, increasing the voltage by a certain fractional factor, say, x (like, 1.10, a 10% increase) will also increase the current that flows through the circuit by that same factor. This means that the heat generated (power dissipated) in that circuit, which is the product of voltage time current, increases by the square of x (in the example here, 1.1 squared, or 1.21 - thus 21% higher heat generation for a 10% voltage increase. But the effect gets magnified a bit because the rate of heat flow out of the circuit is limited by the thermal conductivity of the materials, so the temperature right at the circuit active elements on the chip rises even more than you might guess from that power increase. The results is not exactly an exponential relationship between voltage and temperature, but it is very significant.Ertelemszeruen ha csokken a feszultseg, csokken az aramfelvetel es a termelt ho is.
Fogyasztasmero: szvsz erre a celre barmelyik megfelel. Conrad-ba bemesz pl es leemelsz egyet a polcrol. Ha nem is lesz teljes mertekben pontos, a kulonbozo beallitasok kozotti fogyasztaskulonbseget jol fogja mutatni.
-
almafa42
aktív tag
válasz supercow #536 üzenetére
Ezek azért elég erős következtetések sztem. Nagyon sokáig fix 0.025 volt az árfolyam. Sőt, volt ez 0.04 is. Most LTC visszaesett 0.022ig, és erre a hírre reagálva felment 0.028ig. Tény, hogy ez kb 25% erősödés a BTC-vel szemben, de ezeken a volatilis piacokon ez nem rendhagyó, és messzemenő következtetéseket sem érdemes levonni belőle.
just my 2 cents
-
almafa42
aktív tag
Sztem mar annyira nem eri meg. ez egy par hetes coin. Az ara kozeledik a litecoin arahoz (mivel 4* tobb coin van, alapbol a maximum ara az LTC 1/4e kellene hogy legyen). En nem latom elkepzelhetonek, hogy ezen az arfolyamgaton tullepjen egy ilyen fiatal coin. Most nagy a hype, ez teny.
Jelenleg 1000:50ben valtjak kb. Ez azt jelenti, hogy meg 5szorosere emelkedhet az ara maximum az LTChez kepest, de ez erosen ketseges. Viszont barmelyik pillanatban visszazuhanhat az ara nullara kb
-
almafa42
aktív tag
Hm, kicsit banyasztam ezt a BitBar nevu currencyt (most jelentettek be par oraja). Kivancsi vagyok, mi lesz belole, PPCoin-hoz hasonlo híbrid POW/POS, nagyon alacsony coin számmal. Idővel meglátjuk.
-
almafa42
aktív tag
btc-e-t neztetek? Kicsit osszezuhant az arfolyam :/
-
almafa42
aktív tag
válasz supercow #710 üzenetére
Ha valaki időben kezdi a miningot, akkor elég jól ki lehet jönni az első pár napból.Én bitbar-ban bízok, nagyon tetszik a koncepció, a többi coinhoz képest alig volt premine (most tart 5777 blocknál), és a difficulti ennyi idő alatt majdnem beállt a hashpower alapján. Ez az FTC-hez meg CNC-hez képest hatalmas különbség, azok szénné lettek bányászva a legelején.
Más kérdés, hogy ha nem lesz sok piaci tranzakció, akkor elsorvadhat az igény a coin irányába. Meglássuk, hogy mi sül ki belőle.
-
almafa42
aktív tag
Millió topic van erről bitcointalkon. Szvsz elhanyagolható jelentősége van. Bitcoinról a lakosság mérhető része hallott már. CNC-ről is, csak más kontextusban - a coinról biztos nem. És a publicitás a legfontosabb.
Előbb utóbb betellik a piac, és nem lesz hely többnek - csak olyannak, ami innovatív tényleg.
Addig is: ride the wave! -
almafa42
aktív tag
CNC @ BTC-e! ha valakinek van eladó...
-
almafa42
aktív tag
válasz supercow #772 üzenetére
Pontosan. Én még 0.0045-ön szálltam ki FTC-ből, most az ára is lement 0.0017re. Az emberek nagy része visszament LTC-t bányászni (annak meg ugye leesett a diff). CNC árfolyama mégjobban összeomlott: 0.0012 környéke most.
Ezek az új generációs coinok nagyon rizikósak - de potenciálisan több haszonnal kecsegtetnek mint a BTC (pl nekem kb 8 hónapig kellett volna BTC-t bányászni, hogy annyit összeszedjek mint amennyiért a CNC-ket beváltottam). Ezt tessék figyelembe venni - ha valaki a (relatív) biztonságra megy, akkor BTC, esetleg LTC.
-
almafa42
aktív tag
-
almafa42
aktív tag
válasz fsb1000 #1076 üzenetére
Szamold bele a pool luck-ot. Az, hogy atlagban napi x egyseget termelsz meg az nem jelenti azt, hogy a pool pont a statisztikai atlagnak megfelelo blokkot talalt aznap. Ez lehet tobb/kevesebb (ertsd: akar tobbszoros kulonbseg). Tobb napnyi atlagot nezz, az szignifikansabb adat.
-
almafa42
aktív tag
válasz #68216320 #1082 üzenetére
Tudtok-e a problemamra valami megoldast:
7970 + 5850 van a gepben. cgminer-t ha -g 1-el hasznalom, akkor a 7970nek brutal alacsony a teljesitmenye. Ha -g 2-vel, akkor meg az 5850 meghal.
Hogy lehet ugy elinditani cgminert, hogy az egyik kartyanak 1, masiknak 2 legyen ez a beallitas? -g 1,2 nem mukodik..
Vagy barmilyen megoldasra lenne otlet?
-
almafa42
aktív tag
válasz FireKeeper #1156 üzenetére
Ha ingyen van az aram akkor vegyel, ha nem akkor csak annyi es olyan kartyat vegyel, amivel kb amugy is jatszanal. Szinte jobban megeri kozvetlen coinokat venni most, mint hardvert.
-
almafa42
aktív tag
Ahogy növekedik a hálózat teljesítménye, egyre kevesebbet fog termelni havonta. Ne lineárisan számolj. Kb akkor éri meg egy gép, ha a készhezvételt követően az első hónapban már kitermelte az árát. A céleszközöket, ha már nem termelnek rendesen kb fillérekért fogod tudni csak eladni a beszerzési árhoz képest - egyszerűbb ha nullával számolsz.
Edit: sry, félrenéztem melyik topicban vagyok, bányászgép alatt ASIC-ot értettem
[ Szerkesztve ]
-
almafa42
aktív tag
válasz Mesterlovesz #14650 üzenetére
"reális ára" ? Ez alatt mit értesz?
Szerintem még mindig hihetetlenül túlértékelt az 50%-os esés után is az AUR. Nem azt mondom, hogy nem érheti meg befektetni, de számolni kell a kiugróan magas rizikóval is.
-
almafa42
aktív tag
"- we will double all Litecoin mining rewards for 1 week.
So get your miners hooked up to GHash.IO and start mining "Hátha valakit érdekel
-
almafa42
aktív tag
-
almafa42
aktív tag
válasz Victoryus #15836 üzenetére
"Vegyél használtan Hd5850-eket, azok hozzák a 390kh/s-t satbilan, áruk meg csak 22e/db. Nagyjából 200W-ot fogyaszt.
Lenovo P780 Asus DirectCu HD5850 eladó!"
Kóbor macskát vennék!
Ugyanitt: Házi kolbász eladó!Amúgy az 5850-nel sokkal inkább 330khash/s környékén érdemes számolni. Kétlem, hogy még mindig megéri vele bányászni, egyszerűen a hash/watt aránya nem olyan jó mint a 2-3 szériával újabb kártyáknak.
-
almafa42
aktív tag
válasz janos666 #15834 üzenetére
Én is vettem némi darkcoin-t meg vertcoin-t, kíváncsi leszek merre mozdul a piac ha kijönnek a scrypt asic-ok. Azért nem nyomtam all in-t, a portflióm kb 3-3%-a ment bele. Jó lenne most megtippelni, hogy melyik coinra áll majd át a sok GPU miner.
edit: a 6870 kb partiban van az 5850-nel, de khash/watt arányban még mindig elmaradnak a 7-es szériától (és főleg a 750ti-től)
[ Szerkesztve ]
-
almafa42
aktív tag
válasz TooCool #15840 üzenetére
Tudom, hogy middle-n ennél kicsit jobb a profit, de ez akkor sem egetrengető. Az más, hogy a fűtést részben kiváltja, úgy viszont már jobb.
De félre ne érts, nem irigylem senkitől a profitot, aki bányászik. Bankot robbantani viszont kétlem, hogy jelenleg lehet vele. (persze ez holnapra megváltozhat)
[ Szerkesztve ]
-
almafa42
aktív tag
válasz Vikthor #16014 üzenetére
Ha csak ennyi forogna kockán nem lennék morcos De jól tetted szvsz, hogy most nem ruháztál be - ha most közvetlen bevásárolnál coinokból akkor a befektetésed várható értéke sztem jóval magasabb lenne, mint a gépnek.
A nagy esés ellenére én kicsit hosszabb távon nézve már bizakodó vagyok. A sok negatív hír mellett azért egyre inkább komolyan veszik az emberek a kriptopénzeket, én még nem temetnék itt semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest