- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
válasz ignorant #1447 üzenetére
Dolgoznak azok már elég régen, de szerintem nem holnapra lesznek kész vele. Nyilván új hagyományos hadverekbe emiatt bányászás okán nem érdemes "befektetni", de szerintem pár használt gép összedobásával nem érheti baj az embert. Jelenleg szerintem a legkisebb rövidtávú kockázat ltc esetén a bányászatban van, hosszabb távon meg venni, bányászni is érdemes.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
válasz ignorant #1449 üzenetére
Nyilván ha ránézünk az egy héttel ezelőtti ltc árfolyamra, utána pedig a maira, akkor nem lehet vitatkozni a jövedelmezőbb állítással. Amíg nincsenek célhardverek, addig rövidtávon én a bányászatot sem vetném el ettől függetlenül sem, addig amíg a bányászpark kezelhető méretű. Ha megunja az ember, akkor eladja a hardvereket és kész. Ha használtan veszi őket, akkor nagy értékcsökkenés nem fog lezajlani. Természetesen nem 40 darab videokártyát üzemeltető 15 darab konfigról beszélek, mivel 40 db videokártyát hirtelen pénzzé tenni kissé problémásabb, mint eladni 200 ltc-t.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Nakivagyok
tag
válasz ignorant #1660 üzenetére
Sziasztok,
Windows 7 alatt 440kh/s volt az átlagsebesség, most próbálok egy linuxos rendszert felállítani (xubuntu 12.10) de kb csak a fele, 230-240kh/s amit ki tudok belőle sajtolni. A cgminer beállítások ugyanazok.
Linuxon van esetleg lehetőség más catalyst verziók kipróbálására? Sajnos noob vagyok linuxban... Így telepítettem:
sudo apt-get install fglrx-updates fglrx-amdcccle-updates fglrx-updates-devVagy mivel érdemes próbálkozni?
-
Geller72
veterán
válasz ignorant #14319 üzenetére
Szóval még ezt is én keressem meg neked. .
Vagy elballagsz a hw apró részhez és megnézed, mennyiért megy a holmid.
Utóbbinál azt is láthatod, ha valaki ilyet keres.[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
válasz ignorant #14319 üzenetére
Hogy mennyiért akarod eladni, mennyit ér és mennyiért veszik meg ez mind-mind különböző számok.
5870-eket adnák 30-ért de vennék ???-ért, az én 6950-emre + Arctic hűtővel ajánlottak már 20-at is.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
gyuszaa
őstag
válasz ignorant #14868 üzenetére
Magefirm.com -on lehet nézelődni.
Érdemes inkább újrazsírozni először valamilyen nyomásálló, lítiumbázisú kenőzsírral.
Nálam konkrétan leszarták a kerregő ventilátort egy tápnál, ültek rajta egy hónapig. (A4Tech, soha többé)
Megbontani meg nem akartam a garancia miatt (matrica), de kártyánál megoldható.[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ignorant #16323 üzenetére
A Cointerra Terraminer IV gépről már van a youtube-on videó, működő, használható termék. Elhiszem, hogy a korábbi modellek nem az igaziak, de van fejlesztés náluk, nem (nagyon) kamu amit írnak, szóval a fenti gép pl. megérné, ha azonnal lehetne kapni!
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
janos666
nagyúr
válasz ignorant #16585 üzenetére
Megy lefelé 200-ra.
(#16580) ati012
Dacára annak, amit egy sorral fentebb írtam (annyira azért nem bízom ebben a jóslatomban, hogy nyugodtan ülnék 0 BTC-vel és némi EUR-al a váltókon, amik picit 200 fölöti vételre vannak belőve), én is inkább kivettem Kraken-ről azt a ~1.5 BTC-t, ami ott volt, mert kb. konstans BTC mennyiségem volt abból, hogy naponta párszor eladtam és visszavettem (egyszer bejött, egyszer nem, mert a finom hullámzás mellett néha meglőtték kicsit jobban fel és le is...).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dexar007
veterán
válasz ignorant #16696 üzenetére
Csak itt most nem arrol van szo,hogy egy fogyatekos ujsagiro 30-40-50%-os eses utan ir egy cikket,hogy ,,meghalt a bitcoin". Az 1100-1200 dollaros novemberi ar ota,folyamatosan esik,kisebb kilengesekkel. Par hete meg arrol volt szo,hogy ,,ugy tunik,stabilan 500-600 dollar kornyekere allt be".Most mar ugy tunik stabilan 400 kornyekere,idovel pedig eljon az az idoszak amikor stabilan 100-150 dollar kornyeken lesz,ahol nagyon sokaig volt meg a novemberi ugrasa elott.Meghalni szerintem sosem fog,mivel kell a SilkRoad-os tarsasag miatt.
Give me your cum,bull!
-
veterán
válasz ignorant #16702 üzenetére
Igen csak azzal nem számolsz, hogy a "sok idióta" aki baromi sok pénz bukott... soha többet nem fog btct venni, s mindenkinek elmondja mennyit bukott vele és, hogy ez milyen hülyeség... -> Lásd például az arany vagy az OTP részvény értékét ... nagyon sok időnek kell eltelnie, hogy legyenek új arcok a piacon akik megint rákattannak ...
Plusz a "koca" bányászok sem tesznek jót a piacnak, mert mindenki csak eladni akarja a BTC-t mert kell a pénz áramra vagy jobb ma 100 dollár mint holnap 1 sem alapon áll a BTC-Altcoin "érmékhez". Továbbá a sok altcoin között is megoszlik a "bent lévő" pénz így ez is gyengíti az értékét
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ignorant #17020 üzenetére
Keressük az igazit! 8)) Ez egy ilyen játék, megjelenik a sok hamis királylány és nekünk (Föld teljes IT közössége) kell kiválasztanunk az igazit!! Tű a szénakazalban. Hehe. De talán a sok sok félig, semeddig, valamire jó ötletből valaki egyszer gyúr egy olyat, ami egyesíti a pozitívumokat és eltörli a negatívumokat.
Viva La Revolution!!
(Én is erre készülök, remélhetőleg Májusban startol a saját érmém. Ha már nagyjából kész, beszélek majd róla itt is. Addig titok.)
-
Dexar007
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz ignorant #17633 üzenetére
Legvadabb álmomban (ami a 100 $/DRK peak) sem hinném, hogy a DarkCoin majd megelőzi a BTC-t (aminél 10000 $/BTC peak a legvadabb, amit álmodni bírnék) [ismét kiemelem: álmodni, nem remélni vagy hinni].
Pénzéhesség és moráli oldal? Bocs, de ezt nem tudom egy mondatban értelmezni.
A DarkCoin egy hangyafasznyival többet tud, mint a BTC (nem csak a tárcába van építve, de alapértelmezetté is van téve a coinjoin, hogy értelme is legyen így ennek a technológiának, és persze decentralizált a keverés, ami elég komoly előny egy DarkWallet-hez képest), tucat hangyafasznyival többet, mint az altcoin-ok 99.9%-a, amik 1:1 klónok, csakis olyan funkciókkal, amik a készítőket hivatottak gazdagítani, de valódi értékük abszolút nulla, pontosabban legtöbbször negatív (a használhatóság kárára megy a rövidtávú nyerészkedés).
Én a politikáról is azt szoktam mondani, hogy nem az érdekel engem, hogy melyik kormány és képviselő abszolút értékben mennyit lop el. Engem az érdekel, hogy nekem relatívan mennyit hajlandó hagyni, miközben megtömi a saját zsebét is. Ha hagy engem is élni, akkor egészségére, tömje csak a zsebét, csak annyira ne legyen mohó, hogy én közben éhen halok. Olyan úgy sincs, aki nem tesz zsebre semennyit. Nem ugyan az a parazita és a vírus.
A DarkCoin-ban szerintem ez a szép, hogy mer olyat tenni, amit a BTC már nem.
Rengetegen hitték azt, hogy egy olyan coin-t vesznek, mint most a DarkCoin, mikor BTC-t vettek. Azt hitték, hogy anonim fizetőeszköz. Pedig BTC nem az. (Persze a DarkCoin sem abszolút tökéletesen az, de egyelőre a legjobb a piacon és folyamatosan fejlesztik ezen a téren.)Eltűnt már 0.01 BTC-ről az a durván 1200 BTC? Nem találok most sehol olyat, ami kiírná nekem az exchange API-ból a teljes orderbook-ot.
Gyakorlatilag az. Bármily vicces és hihetetlen, a BTC a maga területén már öregnek és begyepesedettnek számít. Kvázi kőbe van már vésve minden fontos paramétere, amin csak nagyon nagyon nehezen lehetne változtatni. De miért próbálná valaki ezt keresztülvinni (akinek hasznos lenne ezt a funkció) ahelyett, hogy nagyobbat kaszál egy értelmesebb féle új coin felkarolásával?
Ha most bekerül a Bitcoin kliensbe egy saját coinjoin funkció, akkor sem lesz alapértelmezett (és akkor már nincs is értelme, hisz két piszkos pénzkupacot nem lehet egymáson át tisztára mosni), és nem lehet majd letagadni, hogy a DarkCoin hype érdeme, hogy egyáltalán bekerült.
Amúgy nem véletlenül tettem most be az adománygyűjtő címem az aláírásomba. Bárkitől elfogadom a nyereségük 1%-át, ha esetleg az én egy hónapra visszamenő DarkCoin spam-elésem miatt ugrottak bele még időben és már BTC-ben is realizálták a nyereségük (ez szándékosan jelzés értékű, hogy nem egy DRK cím).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
GG888
senior tag
válasz ignorant #17633 üzenetére
Szerintem mindenki elkezdte valahogy, nem hiszem lenne olyan köztünk aki mindig is nyert vele.
Másrészt Mari néni nem altcoinban kapja a nyugdíját, amit ha rosszul fektet be, akkor éhenhal hó végére.
Akik ebbe beszálltak, nem hinném, hogy kényszerűségből tették volna, tudták mit vállalnak.pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
janos666
nagyúr
válasz ignorant #17636 üzenetére
Sikerült ignorálni azt a részt, hogy "a maga területén".
Altcoin földön sokaknak egy örökkévalóság, amit egy ehhez hasonló funkcióra kell várni a javaslattételtől a kódfésülgetésen át a tényleges implementációig, és szerintem korlátozottabb a gyakorlatilag keresztülvihető dolgok köre, mint szerinted. Elég sok már az erős érdekeltség, és mindig lesz valaki, akinek valami nem tetszik (akár csak épp abból az okból, hogy hasznot szeretne szakítani azon, ha egy altcoin valósítja meg és profitálhat a hype-ból, vagy mert BTC-n belül alapozott arra, hogy profitál majd egy "hiányosságból", vagy egyszerűen csak nem akar kockáztatni egy módosítással, ha neki nem közvetlenül hasznos, stb).Ha elér egy szintet, akkor nem kell többé $-ban gondolkodnod.
Ez pont ugyan úgy igaz a Bitcoin-ra is, mint a többire. Egyiknél sem tudom smile nélkül leírni, de azzal mindkettőnél ugyan úgy le lehet.Sokan vannak, akiknek ilyen szempontból jobb és kényelmesebb a DarkCoin, mert nem akarnak vele foglalkozni, hogy miként lehet anonimmá tenni, illetve ha alapértelmezett funkció, akkor "bolondbiztos", a bolondok őrjöngése (ha megégnek) az negatív reklám.
- De én az hittem a Bitcoin anonim, és csak így tudom meg, hogy mégsem?"
- Pusztán annyit kellett volna tenned, hogy ... ... ...
- Most már jókor mondod b@zmeg, már besz¤ptam! Amúgy se értem mit halandzsázol. Azt hittem ezért jó a Bitcoin, hogy ilyen ne legyen.[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz ignorant #18569 üzenetére
"valami olcso antminerrel feleseggel."
Nincs feleségem, pedig mondták már, hogy néha hasznos.
Ha házimunka mellett BTC-t is bányásznak, akkor regelek egy online társkeresőre.
Bár... többet termelnek ezek, mint amibe az ellátásuk kerül? Nem egyszerűbb itt is inkább közvetlenül nyomni, pl. kurv@t venni?Na de komolyra fordítva a szót...
Bányászik vagy kereskedik még innen valaki aktívan?[ Szerkesztve ]
-
shortcutme
tag
válasz ignorant #18674 üzenetére
Az USA-ban könnyebben adnak kedvezményt, mert ott már az árakba be van építve a 3-4%-os kártyaelfogadási díj (10-15%-os árrésnél elég sok), amit a bitcoinnal ki tudnak kerülni.
Európában jóval alacsonyabb ez a költség (0.5% alatt), így a külföldi banki költségekkel együtt a kereskedőnek akár drágább is lehet a bitcoinos fizetés. (magyarországon pl 0,30%, de minimum 8 EUR az utalási költség, így ha valaki bitpay-en fizetett egy 20 EUR-t bitcoinnal akkor abból kb 40%-ot elvisz az utalási költség)[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz ignorant #18695 üzenetére
Nem utasította vissza, útnakindította, 2021-es várható kézbesítéssel (de hát az arany ugyebár úgysem korrodál, szóval kár sietni), kínán át (mert ez a költséghatékony útvonal) .
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz ignorant #18691 üzenetére
Mivel én ellentétben veled úriember vagyok, nem süllyedek le a te szintedre,pedig azok után, hogy "végtelenül szánalmas próbálkozásnak" tituláltad az eddigi több mint 2 hónapos munkámat, kikívánkozna belőlem egykét nyomdafestéket nem tűrő megjegyzés rád!
De most jutottam el arra a pontra amikor belátom hogy: Sose birkózz disznóval. Mert ha megteszed, mindketten mocskosak lesztek. De a disznó élvezni is fogja.
Ignorant, kicsit nézzél már magadba és gondolkodj el azon, hogy milyen undorító és alantas dolog más munkáját becsmérelni.
Ezek után inkább nekem lenne okom azt mondani, hogy végtelenül szánalmas vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest