Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nanunanu

csendes tag

válasz Mesterlovesz #17234 üzenetére

egy "kis" korrekció:

nem kell folyamatosan futtatni a tárcát, csak X időnként egy rövid ideig (amíg mintelsz egyet)
    X értéke függ a min és max stake idejétől

min stake = minimum ennyi ideig mozdulatlannak kell lennie az érmének, hogy esélye legyen a kamatozásra
    max stake = max ennyi nap mozdulatlanságra jár a kamat

Pl:
    min stake 1, max stake 180

1.) folyamatosan futó wallet
    a hálózat nagyságától, tagoltságától, az érme block idejétől ...stb függően néhány naponta (vagy hetente) mintelsz egyet => 100% hogy a felhasznált erőforrás értéke (pl áramköltség) nagyobb mint a kapott kamat értéke

2.) 30-180 naponta megnyitod a walletet néhány órára
    a mintweight magas lesz, mert sokáig ültél az érméken, ezért valószínűleg pár block után sikeresen mintelsz => öröm van meg boldogság, minimális erőforrás felhasználással

3.) 180+ naponta nyitod csak meg a walletet
    hasonlóan a 2. esethez néhány block után mintelhetsz, viszont a max stake miatt csak 180 nap mozdulatlanságra jár kamat!

Olyan nincs hogy "el kell adni". Egy adott érme tömeg a kamatozás során "megmozdul", így a min/max számláló lenullázódik, előlről kezdődik => a min staket elérve ismét kamatozhat!

Fentiekből kiindulva én a 2. esetre teszem a voksomat.
    Egyedül azt érdemes kiszámolni/kitapasztalni, hogy mennyi időnként kell megnyitni a tárcát, hogy a legnagyobb hasznot érhessük el. (Kamatos kamat ;] )

Egy évben van 313 egész tűrhető nap. Meg 52 hétfő.

• janos666

nagyúr

A SummerCoin is csak néhány napig hoz majd ilyen jól, aztán az is visszavesz.
    De SUM esetén is, ha ~9 napig kamatozik nekem napi ~10%-ot, vagyis kvázi megduplázódik a SUM mennyiségem (a PoS reward is tovább kamatozik 1 nap késéssel, viszont van véletlenszerűség a PoS bányászatban is, ez lényegében solo mining...), de az ár ugyan azt a csökkenő trendet követi, mint eddig, akkor rosszabbul járok, mint ha rögtön a bittrex-re küldtem volna a frissen kibányászott SUM-ot azonnali eladásra (ami nem is lett volna olyan rossz, többet adott volna, mint a clever vagy az áramszámla).

Pontosabban, ha most PoS bányászok míg duplázódik, az ár pedig befagy, akkor leszek valahol ott, mint ha azonnal eladtam volna. De valahogy úgy érzem, hogy még lentebb lesz az az ár a magas reward-os PoS időszak végén, mert nem csak nekem jutott eszembe először megduplázni, aztán eladni (nem is bíztam hozzá sokat, hogy jó a terv, csak kockáztatok). ;]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

• Zizi123

senior tag

Evi 3.8%-ra megeri bent tartani????
    Ennel naponta 10x tobbet tud esni, vagy noni az ara.

• BRIKLY

veterán

Sokat kell még tanulnom ezekről az új coin-okról, nem tudom ki-honnan tudja eldönteni,hogy megéri-e, mikor épp még váltója sincs.
    Ráálltam erre a VMC-re,256 kh/s-el megy,a pool szerint több,mint 400 VMC lesz 24 óra alatt.
    Ha a váltón először felvillant összegért el lehet majd adni,akkor nagyon jó.

Tárcás dologra kérdés.: Akkor azt mondod,van olyan coin,amit érdemes venni BTC-ért,csak hogy egy nyitott tárcában kamatozhasson? (feltéve hogy a BTC-t ugye nem akarom most tovább váltani)Ha így van,milyen coint vegyek,aminek biztos,hogy nem fog az ára annyit esni,hogy kamat helyett bukok?

Új hozzászólás Aktív témák