Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz sarkanyolo2 #34800 üzenetére
Nem dolgozom ott, de feltételezem, hogy rájuk is ugyanúgy vonatkoznak a GDPR, meg az MNB és NAV előírásai, mint más bankokra.
Nálunk a már nem ügyfél személyes adatait 5 év után anonimizálni kell (GDPR!) (emailcím, telefonszám, hány gyereke van, jövedelmi adatai repülnek)
Tranzakciós adatait (számlák, kivonatok...) a bankszámla megszűnése után 8 naptári évig meg kell őrizni (MNB, NAV), és csak utána törölhetőek. (2015-ben lezárt számlák csak 2024. január 1. után kerülhetnek sorra.)
Aztán ha már tranzakciós adatai sincsenek, akkor töröljük az ügyfelet végleg, aztán selejtezzük az irattárból, dokumentumkezelőből a személyi másolatait és egyéb papírjait. (Ez megint GDPR.)Szóval nem tartom valószínűnek, hogy egy régvolt számla 2003-as tranzakciós adatai meglennének, hacsak nem aktív még mindig a számla.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Reggie0
félisten
Olyan jol migralnak, hogy engem is kiertesitettek - ketszer is - , pedig 10 eve megszuntettem a szamlam
-
BlueAthlon
senior tag
Kicsi az esélye, hogy a forrásrendszerekből 20 évre visszamenőleg jött volna át az analitika az újakba. Inkább volt egy cutoff és számlaegyenleget migráltak csak.
A régi takibank számlavezető rendszer még read-only módban lehet a törvényi megfelelőségek / hatósági megkeresések miatt, itt van esélyed még, mert amig üzemben van egy ilyen, kipakolnak belőle időnként egy adattárházba, ott meglehet amit keresel.
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
veterán
99%, hogy simán menni fog a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest