Új hozzászólás Aktív témák

  • bandus

    veterán

    válasz sss #33327 üzenetére

    végülis ez is befolyásolja a munkával kapcsolatos döntéseket :)

    van egy csomó közhely, hogy jobb a szociális háló, nem búvalbaszott embereket látsz minden nap a villamoson meg a metrón, toleránsabbak, elfogadóbbak, segítőkészebbek az emberek. na most én úgy tapsztalom, hogy ennek mindnek van alapja :) az emberek mosolyósak, segítenek, ha problémád van, ha nem egyértelmű a megoldás, akkor is van türelmük hozzád. bp-vel szemben mindent el lehet intézni angolul. van ingyenes business agency akik segítenek megtalálni neked a legjobb vállalkozási formát, ahelyett, hogy egy éjszaka alatt átírják a kata törvényt, aztán alkalmazkodj ahogy tudsz (ez a csajomat érinti). valaki valahol írta, hogy mindegy mit csinálsz, bécs azt szeretné, hogy sikeres legyél benne és jól érezd magad. és ez abszolút így van :)

    anyagi értelemben is sokat számít, hogy kb. a teljes othoni nettó fizum megmarad, úgy, hogy egyedül keresek, a csajomnak csak az otthoni ingatlankiadásból van most rendszeres bevétele, ami euróban nem sok. mondjuk autónk még mindig nincs, otthon volt céges.

    nyilván az első bekezdéshez az is hozzájárul, hogy itt sokkal szélesebb réteg számára adott a minőségi élet feltétele, mint mondjuk bp-n, magyarországon. az állami eü ellátás szerintem tökjó, ami jár mindenkinek, simán medicover színvonal, amit én tapasztaltam. utazás szempontjából: otthon a senior controller kolléga folyamatosan bújta az akciós fapados repjegyeket meg az olcsó szállásokat, itt az asszisztens is elmegy 3 hétre ázsiába, vagy a fülöp-szigetekre gond nélkül, és még mindig marad 15 nap szabija :)

    szóval a rövid válaszom, hogy nagyon. minden adott a nyugodt, kényelmes élethez (kivéve a jó tömegközlekedés, abban bp szerintem erősebb) :) a munka kevésbé, de pont emiatt csak bécsben keresgélek, ami nekem nem olyan egyszerű, tekintve, hogy viszonyag szűkös a domain ahol dolgozok, és németül sem igazán beszélek még :)

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák