Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Igen rájuk köszi. Figyelem akkor.
Most végre hagytam jól megkelni a kenyeret, jó puha, rugalmas is lett. lassan meglesz az alapverzióm. Kovászom is jó, van kettő is, egy már hűtős, egyet kint etetek.
Pizza lisztem most nagyi van, olaszétel oldalról fogok rendelni ha kifogy.
Lidl-ben vettem most paradicsom konzervet, szép hosszúkás húsos, pari volt benne jó édeskés ízzel. teljesen jó. Gombokért van amúgy, vettem párat.(229.-).Tökjó hogy át lett írva a topikcím
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
mgy
senior tag
Köszi! Stimmel mind, amit írtál, ilyesmi nálam is a menet!
Ami zavar (nálam) - és ez egy kicsit talán már ontopik is a kelt tészta miatt -, hogy fontos lenne pontos időket hőmérsékleteket tartani, hogy ismételhető legyen az eredmény (kéne egy-egy pid a konyhapult, a hűtő, a kamra hőmérsékletéhez )
Megyek, fájdalmamban csinálok holnapra pizzatésztát.
---
Igen, kovásszal készítem, már mindent azzal csinálok, még a bejglibe is az kerül.
Csináltam nyáron kovásszal fonott kalácsot. Hát, elmondhatatlanul szar lett.
Pedig igyekeztem nem savanyú kovászt készíteni, de így se adta. Kalácsra maradt az élesztő nálunk.[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Szerintem "kábé mindegy" a hőmérséklet mindaddig, míg állandó. Nyilván együtt mozognak (ellentétes irányban) az idővel.
Viszont nagyon szép a kenyered, szépen megnyílt! Hogyan csinálod a bulk kelesztést, illetve a formázást, mennyit kel még formázás után? Akkor is a 30 fokot tartod?
Volt most pár hónap szünetem a kovászolásban, pár napja nyomtam restartot, tökre elfelejtettem mindent.
Az volt a bajom korábban, hogy a szépen nyíló cipóhoz, illetve a szép héjhoz a formázás után már hűtőben "kellett" keleszteni, de azt nagyon nehéz jól belőni a hűtőben lévő hőmérséklet túl nagy kilengései miatt. Ha meg csak a pulton tartom formázás után, nem lesz ilyen szép az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- UV Lámpa köröm ép0téshez. új 6hó jótállással!
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest