Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #170904 üzenetére
Ez sajnos ugyanaz a kategória mint az átlag, olcsó , gyenge minőségű hatóanyagokkal. a lakosság 60%-nak MTHFR mutációja van, ezért a nincs elég metildonor a szervzetben hogy a fólsavat foláttá alakítsa, anélkül pedig a b-12 sem jut be a májba csak a vérben kerint. és ez csak egy probléma ami ilyenkor felmerül (akadozó metilációs folyamatok során). ezért is jobb ha metilfolátot és metilkobalamit viszel be mert ezek nem függnek a metildonortól. a jobb gyártók már ezt tolják. A gal-ban lévő stevia pedig ha jól láttam csak a kapszulahéjban van, gondolom minimális mennyiség, mg... szerintem észre sem vennéd....te a tejsavóba rakott g-os stevia-tól vagy rosszul ez a törédéke lehet úgy sejtem.
https://www.thorne.com/take-5-daily/article/what-is-methylation-and-why-should-you-care-about-it?fbclid=IwAR0Ba7S-wJGtT7DU1ILhLgfSNbsrW6AJ4JjVi7Q-4VaFUX6GhvukaT0wza0 -
gyuri860213
tag
válasz aelod #170893 üzenetére
melyikben van? nem néztem ennyire részletesen. de ha van is benne az olyan kis mg-os mennyiség hogy nem okoz hasmenést ha érzékeny vagy rá. fura amúgy mert minek tennék bele valamiben amit nem rágsz, vagy iszol csak lenyeled.... mutimeg. lehet vicces de a gal babaváró is teljesn ok, annyi különbség hogy több benne metilfolát ami a terhesség alatt jobban kell, de pasik is szedhetik...vitamin360-on is vannak jók, life extension two per day. abból is elég napi 1 ha vegyes étkezést nyomsz és nem csak csirke / rizs.
-
gyuri860213
tag
ne rendelj vitamin ilyen helyről mert fos minőségű. amiben bármilyen "oxid" van, az a leggyengűbb hatóany a piacon, pl magnézium-oxid stb. ha a b-12 cianokobalmin formában van és fólsav van benne folát helyett akkor felejtős mert vacak. Life extension two per day, doctor"s best, vagy GAL multi éri meg. lehet drágább de nem is kell naponta szedni elég minden másnap mert a dózis eleve túl lett lőve.
-
gyuri860213
tag
válasz vaakuum #169244 üzenetére
"alapanyag csere NEM LEHET adott, hanem mindig csak a hormonháztartás aktuális állapota szerinti értékre áll be "
Pontosan így van, az endokrinrendszer állapota szabja meg az alapanyagcserédet semmi más. Ha kevés a T3 hormonod vagy magas az rT3 hormon akkor az anyagcseréd csökken, csökken a testő, kevesebb kalóriát emészt fel a szervezet a működéshez. ha saját magadról beszélsz és úgy gondolod hogy pajzsmirigy problémád van, de nincs laborod akkor 1 hétig mérd a reggeli ébredési testhőt. Hónalj alatt tartani, ébredés után, nem kell felkelni, 3 percig hagyd ott, és ne digitálisat használj. ha folyamatosan 36.5 alatt van akkor pm alulműködésed van. -
gyuri860213
tag
válasz aelod #169245 üzenetére
"hogy mennyit gondolkodsz, milyen az idő vagy a hormonszin"
Ez sajnos nem így van, pajzsmirigy alulműködésnél az alapanyagcsere akár 20%al is csökkenhet, ahogy a testhő is esik akár 1 -1.5 fokot mert a kevesebb T3 hormon kevesebb sejszintű energiatermelést, ATP-t jelent. Ferenc szavait fenntartásokkal kell kezelni -
gyuri860213
tag
válasz vaakuum #169240 üzenetére
HA ilyen alacsony a reggeli kortizolod semmilyen megerőltető fizikai aktivitás nem ajánlott.és igen, alacsony kortizol lassítja az anyagcserét azáltal hogy leszabályozza a pajzsmirigyedet ami meg az anyagcserédet, alapanyagcserét szabályozza. Ez a HPA tengely és a pajzsmirigy közötti összefüggés. Senkire ne hallgass itt endokrinológia dolgokban! bocs többiek.
-
gyuri860213
tag
válasz Qtya123 #168388 üzenetére
GAL, WTN, yiya, Life extension, Dr's Best, Netamin, Ezek az ajánlott gyártók. Ami külföldi azokat iherbről vagy vitamin360.hu ról tudod beszerezni. Egy magas dózisú multit, b-komplexet, d-vitamin és c-vitamint és magnéziumot vennék. Más nem nagyon kell.
D-vit, c-vit és Mg-ból nagyjából mindegy kitől jön, lehet olcsó is. A multi és a b-komlex legyen a fenti gyártóktól való. -
gyuri860213
tag
válasz Janaboy #168378 üzenetére
Ha változatosan étkezel, elgendő zöldséggel stb akkor mindent beviszel ami kell. Egyéb esetben az immunrendszer és a regenerálódás miatt nem árthat: 5000NE D-vitamin, 1000mg c-vit, 1000mg magnézium( elemi magnéziumot kell számolni, abból a napi ajánlott 350mg, magnézium citrátban 14% elemi Mg van, tehát 1000mg-ban csak 140 a Mg).
Testépítés szemponjából nem árthat egy jó minőségű b-komplex sem, nem DM, rossmann stb. Life extension b-komplex. Regenerálódás, máj védelem, kiválasztás, méregtelenítés, metalízis miatt fontos ez. A multivitamint felesleges mert kb mind vacak, ami pedig jó az 10e felött kezdődik. -
gyuri860213
tag
válasz Apollo17hu #168374 üzenetére
magnézium-laktát, citrát, biszglicinát stb. formában jó, oxidot ne.
https://www.egeszsegplazabudapest.hu/asvanyi-anyagok-es-nyomelemek/magnezium-tartalmu/gentlemag-magnezium-glicinat-tartalmu-etrend-kiegeszito-italpor-216g[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #167946 üzenetére
Múltkor fb csoport, pajzsmirigy betegek csoportja (elég komplex, Hashimito, alul vagy túlműködés, autoimmun problémák, csomó beteg megfordul ott) Írja Marika hogy ő alulműködik és pluszban IR-es, ezért a dietetikusa 160g-os diétára rakta de valami nem ok, mit csináljon... Jön a Sipőcz Etu , hogy 160-180g ch-n mások tömegelnek, az mekkora faszság, majd ő segít neki csak keresse fel privátban.. kérdezik tőle, "miért te ki vagy" írja hogy nézd meg a lapomat, edző vagyok, versenyeztem is bla-bla.... Jajj mondom szerencsétlen aki bedől neki, fingja nincs az endokrinológiáról de beteg embereknek akar étrendet beállítani
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz diegho #167945 üzenetére
Az a probléma, hogy a fogyivágyók többsége "nem ért hozzá", megragadt a mekis burger és pizza szintjén, vagy szénhidrátot = hízás , így aztán tátott szájjal hallgatja az edzőjét, hogy mit csináljon. Pedig 2 nap alatt a lényeget meg lehet érteni ha veszi a fáradtságot.
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #167927 üzenetére
A probléma az, hogy aki belefog nincs tisztában azzal hogy milyen megterhelést ró a szervezetére, sokszor még az edzője sincs képben aki Ketora teszi. Mert ki fog bele a ketoba azonnal? Senki kb, mindenki fokozatosan halad. először csak kalória számolás, aztán ch számolás, ch hintáztatás, alacsony ch, basszus még mindig nem fogyok.. jó akkor Keto. Addigra már valószínű megborítja a hormonháztartást de megy tovább a keto felé, amivel még mélyebbre ássa magát. Mellékvese kimerülés, pajzsmirigy alulműködés, legyengült immunrendszer a vége, ebből kimászni pedig bő 1 év... Az edzők nem kérdezik ki a vendéget hogy szed e fogamzásgátlót (már ha nő ) mert ez eleve borít mindent, csak durr be... aztán meg vakarja a fejét hogy Marika miért egyre dagadtabb és hulla fáradt. Ketozni csak "terápiás " jelleggel szabadna, nem életvitel szerűen és csak akkor ha az alábbi laborok rendben vannak: komplett pajzsmirigy (TSH, fT3, fT4,rT3), kortizol, B-12, folsav, magnézium, D-vitamin,nátrium, kálium, máj funkció. Ha ezekkel nincs gond akkor max 6 hónap ketov után talán egészségesen tudja befejezni.
-
gyuri860213
tag
Fáj a ball vállam. főleg ha oldalemelés szerű mozgást végzek, nem edzésre gondolok csak mozdulat. 1 hónapja jelentkezett reggel mikor felébredtem, lehet bal oldalt alszok többet és elfeküdtem?! reggel mindig szar ébredés után, edzés közben 1-2 széria után fájdalom mentes. Lehet hogy túl széles a tolódzkodó állvány is? állítsam közelebb a két vízszintes támaszt?
-
gyuri860213
tag
válasz Gergőke88 #167560 üzenetére
Nem kell feltétlenül kiváltani, a shake egy gyorsan felszívódó fehérje amitől csak hintázik az inzulinod, csak éhesebb leszel 1 óra múlva. Enni kell, szilárd kaját. Amúgy ez Lifetilt jó nagy átbaqszás... 22 ezerért kapsz egy csomagot ami tele van szar minőségű növényi fehérjével...
De legalább hozzájárultál a tulaj legújabb Porsche-hoz
De ha ragaszkodsz a shake-hez akkor vehetsz bármilyen tiszta tejsavó fehérjét, gymbeam, myprotein, proteinbuzz stb. Lényegtelen, ugyanaz a szar az összes. Leturmixolod 50g zabbal, 1 banánnal, 1 evőkanál mogyoróvajjal (nem a cukros) és kész a reggeli.[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz marked one94 #167304 üzenetére
A topik átlag szerintem még nem tartozik a kifejezetten izmos kategóriába Inkább sportosnak mondanám
De lehet csak a testkép zavarom beszél belőlem -
gyuri860213
tag
válasz Apollyon #166792 üzenetére
"Ha pl. kedden hatékonyan megedzel egy izomcsoportot, akkor az 3 nap alatt nem fog úgy regenerálódni, hogy már pénteken újra tudjál rá edzeni szintén hatékonyan."
Érdekes, pont ezt csinálom lassan 2 éve Kedd és péntek láb, mégis elég 72 óra regenerálódni, pedig nem lehet rám mondani, hogy nem edzek keményen.Tény hogy nem edzek 2 órát / nap, csak 1-et, ebben van ~ 8 szett komplex gyaki(lábtoló, hack, kitörés, mikor mi), többnyire 5-6 ismétlés, és a végére még 2-3 szett izoláció. -
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #166529 üzenetére
Ha IR-es akkor lehet mögötte egyéb endokrin probléma is, pajzsmirigy stb. Nem ártana annak is utána járni.
-
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #166527 üzenetére
IR-rel nem tanácsos lassú aerobot csinálni mivel tovább rontja a sejtek inzulin receptorainak érzékenységét. Ha ezt az edződ tanácsolta akkor egy balfax, már bocsi.
A lassú fogyás és az izomveszét is ennek köszöhető, vagyis inkább annak hogy csak nagyobb deficitben tudsz fogyni, ami viszont több izmot is éget. Ahogy a túl hosszú intenzív súlyzós edzés sem barátja az IR-nek. Ebből az állapotból kellene először kijönnöd és csak azután a fogyáson/izomodáson dolgozni mert IR-rel csak szívatod magad. -
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #166489 üzenetére
közel 90kg vagy, ehhez mérten az 1800-2000kcal elég kevés, lehet ez is probléma nem csak a fehérje bevitel. Túl nagy deficit = nagyobb izomveszteség.
75 kg körül vagyok, ~10% tzs-vel és még mindig 1800-1900 között eszek. -
gyuri860213
tag
Sosem ettem rizskását, csak elméleti volt a hsz-em. A tejsavó is kivált egy elég magas inzulin reakciót, nem biztos hogy az a jó "megoldás" ebben az esetben. Akkor már lehetne valamilyen korpával dúsítani, ami nagyrészt rost. plusz rácsíkozni 100g natúr csirkét
Kukoricával nem tudom amúgy mi a baj!? mármint úgy átlag user szinten. Greg is hypolja a rizzsel szemben, jobbak a makrói stb. Attól hogy a disznóval is etetik még nem ők voltak az elsők akik zabálták. hétvégén szoktam kókuszos puliszkát csinálni, kevés csokival, fincsi
De a parmezános polenta is nagyon jó, grillezett hússal stb. -
gyuri860213
tag
Rozspehely, hajdinapehely, bár mindkettőnek "másabb" íze van mint a zabnak. Quinoa, amaránt is lehet puffasztott formában. A rizsdarával az a baj szerintem hogy gyors ch, reggelire iszik többnyire, megnyomja nagyon az inzulint és hamar éhes leszel megint, raádásul a makrói sem olyanok mint a zabnak, alacsony rost és fehérje tartalommal.
-
gyuri860213
tag
válasz sutyesz96 #166421 üzenetére
Érdemes utána járni hogy ebben mi van. Sok gyártó felhígítja marha kollagénnal ami nem alkalmas izomépítésre, mivel nincs meg benne az összes szükséges aminosav, viszont ráírhatja mivel marhából kivont kollangén/fehérje... Ha csak laktózérzékeny vagy akkor vegyél laktózmenteset vagy használj laktázenzimet és ne szívasd magad a kétes "eredetű" marhával.
-
gyuri860213
tag
válasz V.Stryker #166297 üzenetére
a 250mg magnézium nem az elemi magnéziumot jelöli hanem a "teljes" magnézium -sót stb. így ebből kb 25mg a valós magnézium tartalom, citrás esetén legalábbis. A napi ajánlott bevitel 350mg.
Vegyél por formában magnézium-laktátot vagy citrátot és napi 2g-ot használj, 3 részre bontva. Ezen kívül vigyél be extra sót, napi 4-5g, és káliumot is. Szintén por formában érdemes, kálium-citrátot mondjuk, napi 6g. Stresszre hasznos lehet az ashwaganda (gymbeam elész jó áron van) napi 3x1.[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #166252 üzenetére
Mert ő mindenkinek is az "edzője"
-
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #166191 üzenetére
na jó, de azért ne felejtsük el hogy ő inkább életmód váltásban utazik, sokat fogyott stb, nála inkább az egészséges életmód és egy tartható életvitel kialakítása zajlik. Inkább fogyókúrás topikban lenne a helye az ilyen hsz-eknek, de itt is elfér (persze nem a léböjt)
-
gyuri860213
tag
válasz Madwe #166185 üzenetére
Norbit hagyjuk, ő olyan messze áll az egészséges életmódtól... nemrég szedte szét "három harmad" a yt-os vlogja után, azt bírta mondani hogy 1 zsemlétől az ember fél kg-t hízik és hogy az inzulin "hízlal" stb. mindenben csak a pénzt látja, a sok hülye meg megy utána.
A legjobb húzás az volt mikor riportban benyögte hogy az A8 audiját el kellett adnia mert csak így tudta kifizetni valami osztrák pék dinasztiának a csoda kakóscsiga receptet... de megtette értünk Igaz azóta már 60 millás mergája van... -
gyuri860213
tag
válasz aelod #166179 üzenetére
Erről már én is hallottam, de kérdés hogy van-e értelme ha alapból nem vagy ketózisban? Talán csak a kezdeti időkben segít beindítani a ketózist vagy fenntartani a folyamatot akik nem tudják szigorúan tartani, de annyira nem is érdekel mert enélkül is lehet elég bajunk.
-
gyuri860213
tag
válasz Madwe #166180 üzenetére
Nem szentírás hogy mindenkinél előhoz valami problémát, van aki 5-10 éve csinálja már látszólagos probléma nélkül, de ez ritka. Ha biztosra akarsz menni és később úgy érzed valami nincs rendben az egészségeddel, közérzettel, enervált vagy stb akkor nézess egy átfogó pajzsmirigy és mellékves panelt. A ch megvonás stressz a szervezetnek, hosszútávon a mellékvesét túlterheled, kortizol nélkül pedig nincs rendes pm működés, T4-- >T3 konverzió stb. ebből lesz a pajzsmirigy alulműködés, IR, esetleg cukorbetegség, felszívódási zavarok, alacsony szérum vas. De nem akarom szét offolni a topikot. Sokan csak a pénzt látják ebben, ugyanolyan üzlet mint bármi, keto- diéta tanácsadók, keton porok , keto-shot (só, magnézium és kálum igazából) stb. Lehet csinálni és tényleg hatékony de kérdés hogy milyen áron. Ha ésszel is csinálod az max azt jelenti hogy viszel be elég sót és kálimot, magnéziumot, megválogatod a zsírokat, de ettől még a szervezeted ch hiányos állapotban van, folyamatos stresszfaktor.
-
gyuri860213
tag
válasz Madwe #166176 üzenetére
Nem akarok vitatkozni, úgy látom Te hit és meggyőződés alapon támogatod a keto életmódot. Rövid távon nem okoz problémát ha ésszel csinálod de hosszútávon nagy a rizikó hogy gajjra vágja a pajzsmirigy és mellékvese hormonokat, HPA-tengelyt,még azoknál is akik tájékozottabbak nálad/nálunk és tudják mit csinálnak. Az utóbbi 3-4 évben sok időt töltöttem FB csoportokban ahol endokrin betegek vannak főleg. kb 10%-a azért került abba a helyzetbe mert keto diétát csinált huzamosabb ideig.
-
gyuri860213
tag
válasz szkorhetz #166168 üzenetére
Lehet hogy túl magas az tzs százalékod és ehhez mérten alacsony a BMR-ed, így a TDEE is rosszul van belőlve. Túlsúlynál gyakori az IR, ami pedig nehezíti fogyást. Vagy szimplán nem elég intenzív az edzés, a karidó sem a célzónában van stb. 1/2 futás? az mi, fél óra? Mert az tényleg nem sok, és nem futni kell hanem tempós séta, lassú kocogás, pulzus max 140.
-
gyuri860213
tag
válasz Apollyon #166167 üzenetére
A keto is "tönkretesz" hosszútávon, van akinek elég 1 év és előjönnek az endokrin panaszok.
Nem lenne szabad olyan táplálkozási "formát" követni ami teljesen kizár bizonyos makrotápanyagokat vagy élelmiszereket. Akár vegán, carnivore vagy keto.
Kíváncsi leszek Madwe-nél mikor jelentkeznek majd ezek, előbb keto most vegán. Persze a vegán még mindig "barátibb" mert azt a pár b-vitamint lehet külsőleg is pótolni ami hússal, állati termékkel nem kerül be. -
gyuri860213
tag
válasz aelod #166136 üzenetére
na igen, tök más megközelítésből nézzük. én átlag gyúrósként úgy gondolom hogy elég ha leterhelem kellő volumennel és intenzitással, lehetőleg komplex gyakorlattal és fejlődik.
PPL-nél sosem éreztem hogy túledzem a mell-vall napon a vállakat, pedig nem szokásom kímélni, de tény hogy sérülésem se volt korábban mint rizikófaktor. -
gyuri860213
tag
válasz aelod #166128 üzenetére
Feszítőre szerintem elég 1 gyakorlat, guggolás vagy lábtoló, (10 szett, vegyesen, magas és alacsonyabb ismétléssel/terheléssel) plusz hajlítóra 1-2 gyaki (merevlábas és valami hajlítógép).
Valami oka csak van, hogy Te sosem csinálnád!? Elvi kérdés vagy van mögötte koncepció? Tényle érdekel.
-
-
gyuri860213
tag
Persze, mindent össze lehet hozni, kérdés milyen hatékony!? Én továbbra sem tudom elképzelni hogy lábazás után bármit csináljak, eleve az összes vér a lábaimban van...
Ezt max úgy tudom elképzelni ha a lábazás nem annyira megerőltető. De akkor az egyik a másik rovására megy. -
gyuri860213
tag
válasz Oppenheimer #166116 üzenetére
melyik az az Athleanx program amit csinaltal? ha bejott miert nem folytatod?
Sosem ertettem azt a logikat akik láb napra beraknak barmilyen mas izomcsoportot.
Mondjuk vallat? egy eros OHP -t mar biztos nem birnek ki... ha meg nem teszed oda magad minek edzel ra?! en 1 orat labazok kb de a vegere hulla vagyok. pedig nem
guggolok szabadsullyal. -
gyuri860213
tag
"Magnézium-oxidA magnézium oxigénnel alkotott vegyülete, amelyet égetett magnéziának is neveznek, és jellemzően fehér por formájába fordul elő. A gyógyszeriparban hashajtóként és gyomorsavmegkötőkén alkalmazzák. Noha az oxigénhez képest nagy arányban tartalmaz magnéziumot, nem hasznosul jól a szervezetben: rossz felszívódása miatt viszonylag kevéssé alkalmas magnéziumpótlásra."
ha jól tudom talán 3-4%-a szívódik csak fel, 400mg esetén ez nem sok, nem csoda hogy nem érzed a hatását citrát, laktát vagy egyéb jól hasznosuló kémiai kötésben keress inkább. ezt meg dobd ki. -
gyuri860213
tag
válasz aelod #165999 üzenetére
nalunk szar hammer labtolo van. fos kialakitassal, mintha tervezesnel ki se probaltak volna... en raszoktam h fullra beengedem a platform aljaig, koppra. terdek mar kb erintik a mellkast, igy latom is ertelmet.
rajtam kivul 1 csavo van meg aki igy nyomja, tobbiek rugoztatjak vagy max 90foknal megallitjak. -
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #165993 üzenetére
ilyenkor mindig az ugrik be hogy valaki a térdeit rugoztatja es a mozgastartomany 10%-at hasznalja. de buszke h az osszes tarcsat felpakolta.
-
gyuri860213
tag
válasz szkorhetz #165988 üzenetére
legtobbszor csonthartya gyulladas. sok gyurosnal jelentkezik a kezdeti idokben. tapintasra is faj ha maszirozza az ember a alkarcsontot. fel ev is kell h megerosodjon.
nalam most szalag fajt sokaig az alkar/felkar hajlatnal. tuleroltettem bicepszezes/hatazaskor. 1 het piheno utan nem fajt de terheleskor ujra elojott, szinten honapokba telt mire elmult. szedhetsz ra Diclac 75mg tablettat, nekem bevalt. de nem art ha valaki ranez valoban. -
gyuri860213
tag
válasz marked one94 #165974 üzenetére
Nem ide készült eredetileg így biztos bele lehet kötni valamibe Idén ezt sikerült kihozni. 76-77kg körül vagyok.
-
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #165848 üzenetére
Mondjuk ezt, de nyáron elég napi 1 szem, úgyis eszel zöldséget vagy valami gyümölcsöt.
https://vitaminbolt.eu/termek/life_extension_multivitamin_two-per-day_kapszula__120db.html
Vegyél mellé d-vitamin cseppet (GAL, 2500 Ft, és napi 10.000 egységet simán lehet tolni),bár nyári időszakban lehet felesleges. Ami nem árt még ha van, Magnézium-klorid, napi 2g-ot beviszel belőle 3 részletben:
https://www.jomtom.hu/magnezium-klorid-mgcl2-200-gr -
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #165832 üzenetére
Az átlag multik olcsó és rossz felszívódású, nem szerves kötésű nyomelemekkel vannak tele, szarul hasznosul. Pl tuti van benne magnézium-oxid, aminek a felszívódása 1-4% amíg a citrátnak 10%, vagy ott van a b-12, gyúrósoknak is fontos, legtöbbször cyanocobalamin -ként fordul elő amiről kimutatták hogy összefügghet különböző súlyos megbetegedésekkel, ezért a methylcobalamin formája ajánlott hosszútávon. Cink-szelén ből sem szerves kötésűt raknak az olcsóbbakba, ezért szarul hasznosul és még a dózis is kicsi legtöbbször.
-
gyuri860213
tag
válasz mayday00 #165825 üzenetére
Elárulom hogy sem a ch sem a fehérje nem bomlik le hőkezelés hatására. sőt még a nyomelemek nagyrésze sem. esetleg a vízben oldódó vitaminok (c-vit) ami károsodik a hőtől.
Aha a csirkemell a nők kajája... akkor értem már miért 120 a mellbőségem
Sok ösztrogénes gyúrós eszik csirkemellet ez tény Gondolom te hurka-kolbász-császárral diétázol igaz? -
gyuri860213
tag
válasz laskr99 #165820 üzenetére
Zőccség? sokkal jobban eltelít a kaja ha eszel mellé zöldségetket, frissen. A zab okes, de én is éhes vagyok utána már 1-2 órával, pedig van hogy megeszek 100-120g-ot is. Inkább legyen kevesebb zab, több fehérje és zsír, zöldség, (tojás, sonka, tk kenyér, vagy zablepény zöldséggel) ebéd, vacsora szintén. Számold a makrókat mert tényleg csak úgy tudsz fogyni ha deficitban vagy. gyümölsc helyett diétában ott vnnak a zöldségek, vagy használj multivitamint. GAL márkának vannak jók pl. vagy doctor's best, life extension márkák.
-
gyuri860213
tag
válasz laskr99 #165779 üzenetére
Cukrozatlan kókusz vagy mandula, rizstej. Cukormentes műzlivel ha létezik ilyen... amúgy zabkása lenne a legjobb, ízesítve tetszés szerint. Tejet is kerülni kellene, nem igazán diétába való. Amúgy jobban jársz ha reggelire zsírt és fehérjét viszel be szénhirát helyett.
-
gyuri860213
tag
válasz marked one94 #165579 üzenetére
Meg-meg Nem lehet mindenki nagy és erős erőemelő, így kisebb a konkurencia neked is
-
gyuri860213
tag
Nem vidd lejjebb. Vannak ilyen anyagcsere lassulások ha sokáig ugyanazt, ugyanannyit eszel. Tarts 3-4 nap magas ch-s napot, de napi kalóriát ne lődd túl nagyon, maradjon 2000kcal kb. Illetve iktass be HIIT edzést is, legalább 10 percben. Illetve érdemes ilyenkor már hintáztatni a ch bevitelt is, alacsony-magas napokat tartani, (a 3-4 napos megemelt ch napok után)
-
gyuri860213
tag
válasz Citroware #165419 üzenetére
HIIT edzés elég jól pörgeni az anyagcserét. Tápkieggel nem nagyon tudod, koffein és zöldtea kivonat esetleg, vagy 7-keto DHEA napi 200mg. multivitamint pedig ne vegyél olcsót mert csak drága pisi lesz belőle. szar felszívódású alapanyagokból van többnyire. Keress WTN vagy GAL márkák között multit, de itt a nyár, egyél sok zöldséget és némi gyümölcsöt ha belefér, ha nem akkor ott a fagyasztott erdei gyümölcs mix, abban csak 50kcal/100g van.
-
gyuri860213
tag
válasz atee_13 #165353 üzenetére
Mivel elmondásod szerint már alacsonyabb tzs %on vagy így lehet nem hozna jelentős változást. Ez főleg azokra vonatkozik akik gyors kaján éltek és magasabb a tzs%. Náluk nem árt ha akkorra van időzítve a ch-s étkezés amikor a szervezet jól tudja hasznosítani és kellő inzulint termel mellé. De te is kipróbálhatod, 2 hétig egyél mást reggelire, de a makrókat/kalóriát ne változtasd csak a felosztást, kiderül hogy nálad hoz e változást.
-
gyuri860213
tag
válasz atee_13 #165350 üzenetére
Ha fogyni szeretnél akkor az ch-s étkezést told át 11 óra utánra. felét edzés előtt, felét edzés után/este, akár lefekvés előtt 1 órával is. Reggelire zsír és fehérje, zöldség, minimális ch. Bármi ami ebben beilleszthető számodra az mehet. Én pl 5 tojást eszek, zöldségekkel, és fél szelet tk kenyérrel, oliva bogyó esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz laskr99 #165342 üzenetére
"elektromos rollerrel járok, meló az pest átellenes másik fele, 21km csak oda."
Vegyél egy bkv bérletet, szállj le 16km után, és sétálj további ötöt, így a mozgás egy része is letudva. Reggel meg tudsz otthon is mozogni meló előtt. akár kocogás vagy HIIT a lakásban, yt a barátod. -
gyuri860213
tag
válasz Madwe #165341 üzenetére
"ch meg minél kisebb annál jobb, ha megy a 0 told azt"
jó xar tanács. egy aktív életmódot folytató embernek nem ajánlott 100g ch alá menni. Aki versenyez az ok, csinál 0-s napokat, de a kollégának minek? Ja mert így gyorsabban fogy majd? lehet , de mennyit fog visszahízni ha abbahagyja? Az agyunknak napi 70-120g glükózra van szüksége a normál működéshez, nem beszélve egyéb belső szervekről. Az izmaid is ezzel működnek, ha nem biztosítod felesleges stressznek teszed ki a szervezetedet és rákényszeríted hogy zsírból és fehérjéből szintetizálja. Hosszútávon fasza hormonháztartás zavart okoz, lásd Keto. Én ma 300g ch-t eszek, lábnap. Szerda-csüt csak 100g volt... mégsem vagyok dagadt és a fogyás is megy. Nem a ch-tól kell félni hanem a túlzabálástól és a túlzott gyors ch beviteltől, vagy rossz időzítésről.
Reggelire pont nem kellene zabkását fehérjével enni, ahogy javasoltad. Nem ártana tisztában lenni a dolgokkal mielőtt másoknak adsz tanácsot. Tudom hogy fogytál egy csomót de attól még lehet hogy butaságot csinálsz te is. Azért mert valami működik nem biztos hogy jó is[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #165323 üzenetére
Ha még IR-es vagy, nem ártana átbeszélni az aerob edzés típusát az edzővel, a hosszú aerob nem javít a sejtek inzulin érzékenységén, inkább tovább tompítja őket. Plusz a nagy deficit, +súlyzós edzés + hosszú aerob jelentős izomvesztés hosszútávon.
-
gyuri860213
tag
válasz atee_13 #165169 üzenetére
"akkor egy turmix aztán. 20:00 körül egy fehérje adag majd lefekvés előtt egy casein"
Ha tudsz szilárdat enni akkor menjen az inkább, edzés után 1 adag fehérje, aztán rá 1 órára bőséges szilárd táplálék. nem kell a kazein meg társai baromság. 3-4 óra leforágas alatt megiszol 3 adat fehérjét? minek? inkább egyél. Estére se túró se tejtermék lehetőleg, inkább állati fehérje, hal. stb, rizzsel, és érdemes a glutént is mellőzni estére. A pufirizs is hülyeség, de ha nincs jobb akkor az még mindig jobb mint a kenyér vagy a szőlőcukor stb. -
gyuri860213
tag
válasz atee_13 #165166 üzenetére
Nem kell 10g kreatin, oszd el 5-5g-ra inkább, emésztést "megvicceli" ha túl nagy dózist nyomsz egyszerre. ha ebéd után megiszod az 5-ot majd edzés után a másik 5g-ot, mondjuk a vacsorával tök jó. Elvileg 30-50g gyors ch-t ajánlatnak a kreatin mellé de szerintem felesleges gyorsnak lennie, legyen ch-s étkezéssel. Ha diétázol szerintem sok a 200-250g ch. Én 78kg vagyok jelenleg és 150g körül eszek.
-
gyuri860213
tag
Szerintem akkor is felesleges cukorral tömni magunkat amatőr szinten, az a 30g gyorsan felszívódó fehérje ígyis-úgyis bekerül a véráramba majd az izmokba. Ha viszont edzés után betolsz 50g cukrot, felbaszod az inzulinodat, majd hazacsattogsz és 1 órával később leülsz egy nagy tál rizzsel a tv elé. ekkor már nem lesz akkor inzulin reakció mert 1 órával előtte megdolgoztattad a cukorral. Ha Jay lennék és napi 1000g ch-t és 500g fehérjét zabálnék kellene az extra inzulin löket, de így..
"ezt a mennyiséget az izmokban meg a májban fogja eltárolni a szervezet, lévén teljesen kiürült"
Nem kötekedésből de szerintem ha az illető nem maratonra készül vagy nincs 0 ch-s diétán akkor soha az életben nem meríti ki mindkét raktárát..
idézet: "a májban (50-100gramm), valamint az izomzatodban (300-400 gramm) elraktározódik"
De kár ezen vitatkozni. mindenki azt csinál ami akar. Átlag emberünk aki lehet képben sincs a normális étkezéssel inkább ne egyen cukrot pluszban.[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz sutyesz96 #165142 üzenetére
Korábban már volt erről szó. Ha naturál vagy és nem szúrsz külön inzulint akkor ne igyál cukrot edzés után. nem kell az a hasnyálmirigyednek hidd el. Nézz utána, maga a tejsavó is kivált egy elég szép inzulin tüskét. inkább tartogasd az edzés utáni szilárd kajára az inzulinodat.
-
gyuri860213
tag
válasz Madwe #165141 üzenetére
"Amennyiben a ch tartalékaid teljesen kimerültek, még csak inzulin választ se fog adni rá a szervezeted, lévén nem a véráramodba kerül a ch hanem az izmaid kiürült raktáraiba első körben."
Ahha... és inzulin nélkül hogy jut be a glükóz a sejtekbe, izomba? sehogy... Az inzulin egy raktározó hormon, tápanyagot szállít a sejtekbe anélkül "rossz" helyre kerülne. Butaságokat írsz. -
gyuri860213
tag
válasz benfolds #164888 üzenetére
Dr. Mike Israetel
Röviden heti 20 set / izomcsoport az amiből még kb regenerálódni tudsz. -
gyuri860213
tag
válasz marked one94 #164861 üzenetére
A rizsdarának magas GI indexe, így valószínű ettől is beesik majd az inzulinod és ugyanezt tapasztalod, de egy próbát megér.
-
gyuri860213
tag
Terveztem hogy visszamegyek de nálunk a szájmaszk kötelező a teremben és a gépek/eszközök egy része le lesz "zárva" mert nincs közöttük 1.5 méter, ráadásul max 50 főt engednek be. így kényelmetlen az edzés, plusz zsákbamacska hogy bejutok vagy sem, illetve a géphasználat is kérdéses. inkább várok a további enyhítésig.
-
gyuri860213
tag
válasz benfolds #164586 üzenetére
Milyen vizsgálat lett volna? sima EKG és társai nem fogják megoldani. egy átfogó laborral kellene kezdeni. Keress magán labort, némelyik még végez vizsgálatot most is. A doki letudja majd annyival hogy " a súlyzózás káros és ne csináld, maga egészséges"
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz benfolds #164579 üzenetére
Senki nem lesz túledzett mert guggolt 6x12 ismétlést 40kg-val. 1x hónapok után először.
Ahhoz kurva nagy terhelés kellene hetekig amit te szerintem hírből sem ismersz mert nem edzel olyan intenzitással. Nem vagy edzetlen, mozogsz, kardiozol mégis ilyen tüneteid vannak. Ha még nem gondolkodtál el azon hogy valami komolyabb bajod van akkor itt lenne az ideje. Felnőtt férfi, átlagos fizikummal nem hal meg 40kg guggolástól és nem zihál, nem kap szívrohamot utána 2 órára. Menj orvoshoz, rottyon van az endokrin rendszered, nem bírod kezelni a fizikai megterhelést. vagy edzegess csak tovább aztán majd a mentő visz el. -
gyuri860213
tag
válasz benfolds #164331 üzenetére
"úgy éreztem, hogy az izmom bírja, ma pl. izomlázam is sokkal kevesebb volt, mint a múltkori után, amikor napokig alig bírtam járni. egyszerűen idegileg sok"
Csak egy tipp, de nem lehet hogy esetleg az alacsony kortizol szinted okozza?
Felteszem nem 100kg-val guggolsz 6-x12 így az idegrendszerednek simán meg kellene birkóznia ennyivel. Leírtam már neked logikusan levezetve hogy miért van baj veled de te csak hajtod magad tovább. Ebből még kórház is lehet 1-2 év múlva ha így folytatod. Amíg nem tudod mi bajod ne csináld azt amitől rosszul vagy, ennyi. Akár elfogadod akár nem. -
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #164224 üzenetére
Crowe sosem volt kigyúrva.
-
gyuri860213
tag
válasz mayday00 #164197 üzenetére
Nem akarok vitatkozni de szerintem ez butaság ha nem lenne emészthető akkor mindenki fosna vagy hányna a glutén tartalmú dolgoktól. Ha valamit nem emészthető az emésztési problémákat okoz, én nem tapasztaltam ilyet. A szennyezett gabona, vagy a sok adalékanyag amit a nagyipari pékségekben használnak már inkább gondot okoz. Szerintem a glutén és az IR nem kapcsolódik szorosan össze. inkább a túlzott, magas GI szénhidrát fogyasztás = IR. Ebbe bele tartozik a fehérliszt és a túlzott fogyasztása igen, de ettől még nem gluténtól leszel inzulin rezisztens mivel az csak egy hosszú molekulaláncú növényi fehérje amit nehezebben emészt a szervezet de megemészti.
#164198) aelod
Csak azoknál akiknek gluténérzékenységük/cöliákia vagy glutén intolarencia vagy áteresztő bélszindróma van. sok klinikai vizsgálatot végeztek már és nem bizonyított hogy egy egészséges embernél gondot okozna a mérsékelt gluténfogyasztás. -
gyuri860213
tag
válasz Mukucs #164191 üzenetére
"Viccel félretéve, kenyér/zsemle témában képben vagy? Helyre tudsz igazítani?"
Diétában nem túl előnyös a kenyér. A glutén nehezen emészthető és lassítja az emésztést, anyagcserét. A bolti pékárút felejtsd el, kb az összeset. Tele van adalékanyagokkal, nézd meg a címkét akár adli, akár lidl pékáruknál. kb 30 összetevője van a 3 helyett...
Vegyél valami normális kenyeret ha már nem tudod elengedni. Pl Jókenyér német rozskenyér, kapható a Lidlben. de van több fajtája, ezek jónak mondhatók. Nem egy puha ropogós zsemle de normálisat úgysem fogsz találni és jobban jársz ha a boltit nem eszed főleg ha diétázni akarsz. -
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz MATEO6600 #163861 üzenetére
Én most lábaztam, 2 db 10kg súlyzó a felszerelés azt gondoltam nem lesz kihívás de sikerült megxopatni magam. guggolásból felugrás súllyal 4-5 széria, aztán egylábas guggolás, vagy másnéven pisolt squat, igaz itt kapaszkodnom kellett mert az egyensúlyom nem az igazi és talán a mobilitással is vannak problémák. A végén 2x50 ismétlés sétáló kitörés az udvaron. Nem mondom hogy felért egy rendes lábnappal de egynek megteszi. Az egylábas guggi nagyon szemét egy gyakorlat
-
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #163780 üzenetére
sok vega lesz a következő hetekben
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest