- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Facebook és Messenger
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
csajom bondija mindket sarkan a jobb oldalan van kopasnyom. csereljen cipot, vagy jo neki a bondi?
thx
-
ladybug
őstag
válasz norby_42 #82801 üzenetére
Valamit valamiért.
Én korán kelős vagyok. Különösen, ha ez másra is hatást gyakorol.Ma 6-kor keltem. Reggelire 2 pirítós+narancslé, aztán kutyaséta. Eddigre nagyjából beindul a bélrendszer is. Ez nagyon fontos futás előtt.
6:55 bemelegítés, 7-kor indulás. 9-kor pedig otthon voltam.
Edzés pipa, és előttem az egész nap.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
HKorn
veterán
válasz ladybug #82800 üzenetére
Ugyanez van nálam is, elmúlt 1 hétben az őszies időben olyan jólesőeket futottam, mostmeg visszajött a 30 fok, szenvedek, mint a kutya. Alapból baseball sapkában futok, kivéve nyáron, mert szétfő alatta a fejem. Alig várom már az őszt, nyár nálam futás szempontjából túlélésre megy, meg forma megtartásra. Néha még ez se könnyű. Viszont reggel képtelen vagyok futni.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
bandus
veterán
-
ígyvanferi
addikt
Én most nem a visszatérő meleget sínylettem meg, hanem hogy két hét h.reverézés után holnaptól újraindul a szokásos taposómalom (amit alapvetően szeretek, de azért nem ilyenkor). Ebből a két hétből 10 nap a Balatonfelvidéken. Kb. már a faluban sem tudtam úgy futni, hogy ne legyen benne emelkedő-lejtő. Össze is jött legalább egy félévnyi szint ebben a bő két hétben. Pedig hosszúkat nem is mentem, 10-12, max. 13,5 km volt a táv, viszont így tudtam csak rendszeresen menni, plusz emelett a közös bringázások, túrázások, egy pici strandolás. Így tök jó volt, sosem voltam rommá szakadva a hosszú futástól, mint a korábbi években előfordult. Az egyik kedvenc emelkedőmön (speciel ez aszfaltos) össze is jött egy korona stravan. A másik kedvencen sajnos nem, bár nem voltam messze, de az egészen brutális, azon a ~300 m-es távon jobban meghaltam, mint egy félmaratonon. Jövőre azért újra próbálom. Nemtom ilyesmire létezik-e valami speckó felkészülés. 340 m hosszú és 81 m a szintemelkedés.
Szóval a mai hosszabb, laza tempónál már tuti az 'álomvilágból' való visszatérés miatti depresszió okozta az egekbe mászó pulzust. Na mindegy, "az élet nemcsak játék és mese..."[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #82810 üzenetére
elsore HEREVERZESNEK olvastam mondom is magamban "ez se xarral gurigazik"
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ladybug
őstag
válasz ígyvanferi #82810 üzenetére
A szabadság mindig jó, de egyszer véget ér.
Vannak ezek a pozitív gondolatok, motiváló idézetek, amik ilyenkor talán segítenek, ha a szürke hétköznapokba kell visszamenni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Gondoltam, beteszem ezt is. Most tetted épp aktuálissá.
Egyébként olyan munkaerőhiány van, hogy biztos találnál másik munkát. Csak neki kell indulni.
Olyan ez, mint amikor nincs kedved futni, de aztán mégis jó futás lesz.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
LanyUs
senior tag
válasz ladybug #82803 üzenetére
Nagyon profin csinálod Beleillesztem az én vasárnap reggelem, mert nagyon hasonló volt
Én nem vagyok korán kelős, de erőt veszek magamon ( nyolcig tudnék aludni ).
Ma 6-kor keltem.
Reggelire 2 pirítós+narancslé, aztán kutyaséta.20 perc bemelegítés az éhgyomros futáshoz. Eddigre nagyjából beindul a bélrendszer is. Ez nagyon fontos futás előtt.6:55 bemelegítés,6:20-kor indulás. 8-kor pedig otthon voltam. 90-95 perc laza km gyűjtés volt a napirend 138-140-es pulzus körül ( fehérjedús palacsinta sütés kb. 30-40 db a 3 csajszinak és nekem - egész napra elég nassolni ).
Edzés pipa, és előttem az egész nap.
Ezt követte árnyékos játszótér a lányokkal ( anya otthon dolgozott ), majd elvittem őket fürdeni is.tisn: teljesen átérzem a dolgot! Droidok vagyunk, akik időnket áldozzuk a megélhetésért. Én is lennék inkább a lányokkal és kirándulnék, játszanék Velük stb. Tökmindegy máshol is ez lenne... Valószínűleg alapból a munka büdös már nekem... Főnökömnek mondtma pár éve ez nem burnout szindróma. Messze vagyok én attól, ez már Burnin! Befelé égek
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
válasz tomcica #82766 üzenetére
Tudni tudom, de a mögöttes dolgokat annyira nem. Amúgy mindig érdekel, miket írnak a többiek és te, mit csinált(ok), hogyan érzi magát, mégha nem is reagálok rájuk. Amúgy ne puhulj itt nekem
Nálam az idő (is) a szűk keresztmetszet. Sajna életvitelemből eredően a heti 8-8:30 óra edzést tudom max kiregenerálni több nem fér bele (persze ezzel is lehet fejlődni szépen). A mentális edzésre mire gondolsz?
Na meg a másik a fránya súly. Múltkor lementem 88-ra, gyorsabb nem lettem, de minden könnyebb lett a felfelék, a tempók, ezáltal élvezetesebb is, de sajna megint 93-94 vagyok. Pedig faxom tudom mit baxok el, de itt gyenge vagyok. Hazaérek este 8-9 között futásból, és eszem . Pedig csak kis fehérje kéne, meg talán szénhidrát. Vagy szerinted, szerintetek?
-
Never79
tag
válasz LanyUs #82767 üzenetére
Csak ugratlak . Szerintem jó úton haladsz, csak türelmesnek kell lenni.
Terepen is kap(hat) rendesen azért a rendszer, sőt. Ha tudod, próbáld ki azt, hogy 158-160-on egy enyhe hosszú (akár kavicsos) lejtőt megfutsz mondjuk 3-5 km-en. Ott azért dolgozik más is, nem csak a lassú.
Ami számomra még kemény, hogy nyomom felfelé az emelkedőn, majd hirtelen váltás, s egyből lefelé, de közben tartani a pulzust. Na a láb azért ott szerintem kérdezi az agytól, hogy mi a fax van?
-
xy.zsolt
őstag
válasz Never79 #82821 üzenetére
pl Lefekvés előtt 4órán belül már ne egyél......és akkor se szalonnát.
Nálam ma 4.5k után beköpött a gyertya és kocogás lett a vége.....kevesebbet is futottam.
Ez van, az eléhezés óta "szarul állnak a csillagok"...keresek egy piócás embert[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
[link] Ne ezzel töltsetek JÓ az a cukros kóla vagy víz. Egyre jobban tisztázódik bennem, hogy mivel b..tam el a májam huszonéves koromra. Rengeteg orvos, vizsgálat enyhén zsirmáj okainak kiderítésére. 1 hónap sztatin amit nem bírtak az izmok. Évekig napi 3kg gyümölcs, 2 kg zöldség, hiába a rost… fruktóz megtette a hatását. Jobban jártam volna egy tábla milkaval Most maximálisan megengedhető 4 egységnyire fogom vissza a gyümölcsöt(1 egység/ 1 alma).
-
tomcica
Topikgazda
Mentalis edzes,hogy a fajdalom es egyeb ingerkuszob fel legyen tolva ahova csak tudod hogy amikor a xar eltalalja a ventillatort,akkor csak vallranditassal nyugtazd es futsz tovabb.
mas...
Edvard kollegam az elso 24oras versenyet ugy tudta teljesiteni,hogy egy ponton lefekudt es aludt kicsit. Mindenki azt tanacsolta neki,hogy setaljon,de minimalisat uljon csak,mert nem foga tudni folytatni...lefekudni meg szigoruan tilos. Nos O is kiserletezo tipusu ultras,fogta es aludt egy 20percet,utana szepen megcsinalta amit eltervezett.
Evek ota kuzd a 12ora feletti versenyekkel.
Ja es ennek a hozadeka,hogy az iden az UB-t is teljesitette.Ott is aludt kicsit[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz ladybug #82800 üzenetére
Én annyira lusta voltam szombaton, hogy délután 2-kor indultam neki. Alapvetően nincs bajom a meleggel már annyira, csak ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy mi a francnak szívatom magam, ha mehetnék reggel is...
Sapi témában hasonló nekem is, mindig nagyon izzadok benne, hiába nagyon vékony. Csak akkor veszem fel, ha esik az eső és meleg van, hogy a szemüvegem ne legyen annyira vizes, illetve, versenyen ha meleg van, és tudok jeget beletenni. -
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #82831 üzenetére
Ja,es neki hoztuk fel a FM PB-jet mielott nekiesett ezeknek az ultraknak,de azt meselte h a PB eveben a maraton+ tavok karara ment az,amit csinaltunk...viszont ket ciklus (az nala 2x6honap) utan jott csak ki,hogy a zsiregeto zona gyorsult
Addig tul sokat egetett es elfogyott 40-50km utan.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz Never79 #82828 üzenetére
neeem, nagyon birom olivert, de a masik plandurances arc annyira taszito volt, hogy oda biztos nem mennek. oliver havidijat kulon pedig mar nem akarom kifizetni.
nekem vincze zsofi irja az terveket, vele talalkoztam korabban mas jellegu edzeseken. szimpi volt szemelyesen is, az eredmenyei meg magukert beszelnek, szoval ot kerestem meg es szerencsere el tudott meg vallalni
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ladybug
őstag
Férjemnek is ugyanez a problémája. Vért izzadva lead pár kilót, aztán 1 délutáni pizzázás röhögve bemutat neki.
Azt nem tudom, hogy mit kellene tenned, de az biztos, hogy kis változtatással sok mindent lehet elérni. A cukor, édesség és üdítőital redukálása már sokat segít. Emellett a szénhidrát csökkentése is. (Kicsit úgy érzem, ez a téma amúgy is túl van misztifikálva.)
3 évvel ezelőtt Low carbon voltam 1 éven keresztül. Semmi oka nem volt. Csak ki szerettem volna próbálni, hogyan reagál a szervezetem. Az egyik legjobb formám akkor volt. A súlycsökkenés mellett (2-3 kgt adtam le) egy csomó más jótékony hatása volt - a bélrendszerem szuperül működött. Se szorulás, se hasmenés, se puffadás nem volt. A bőröm, a hajam és a körmeim is egészségesebb lettek. Az egész közérzetem könnyedebb lett.
Én csak a saját példámon tudom megmutatni, hogyan étkezek manapság. Évek óta tartom a súlyom, 1-2 kg eltéréssel. Alig eszek kenyeret és péksüteményt. Édesség nagyon ritkán, kis mennyiségben. Többnyire étcsokoládé vagy étcsokoládés keksz.
Este 18 óra után nem eszek. Nyaralások alatt is igyekszem ezeket tartani, mert ha 2-3 napig nem így teszek, szaladnak fel a kilók.
Reggelire sokszor zabkása, müzli vagy vmi joghurt sok maggal és gyümölccsel. Esetleg pirítós futás előtt.
Sok zöldség, gyümölcs. A húst is szeretem, de abból is egyre kevesebbet eszek.
Szinte mindent itthon főzök, sütök. Kész ételt irtó ritkán eszek.
Sokat mozgok, ami nem csak sport. A kutyával 3x sétálok, ha tehetem. Háziállatot amúgy is mindenkinek ajánlok. Fittség miatt és érzelmi szempontból is.Egyébként mindenkinek a saját tenyere egy jó mértékegység. Kb. ami a tenyeredbe belefér, annyit lehet enni. A többi már sok.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ladybug #82840 üzenetére
En ugy szoktam,hogy uzemanyagkent tekintek a kajara,ha nem egettem el,akkor mar nem tankolok be
Ha elegettem akkor pedig,kell a gyors cukor is (plane ha akkora edzes volt,ott mar akar edzes kozben is banan stb.) kell a mennyisegi lassabban felszivodo szenhidrat,feherje es zsir is boven.
Nem meregetem,de egy idoben csinaltam,hogy tudjam egy ekkora test napi par ora mozgatasa mit ker...hat elmondom KERThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Never79 #82825 üzenetére
Persze tudom, hogy viccelődünk De néha értelmes dolgot is kell írjak a futásról, aztán mehet megint a troll on mód Az az igazság, hogy több év edzés ide-oda a pulzusom futás közben akármelyik pillanatban ki tudom rántani közel maxig. Ezen még dolgozni kell. Versenyen sokszor küldtem annyira lefelé, hogy ott is 98%-os tartományban maradtam. Azok a versenyek általában súlyos láncledobással végződtek. Akaratból nincs hiány, csak hiányzik hozzá a megfelelő edzettség
Masszázspisztolyra még érzékeny a sérülés helye, futás közben nem zavaró. Maradok óvatos vele...itouchfan: annyira azért nem! Ennyi időt nem ölnék bele a lányaim rovására. Meg kell találni az egyensúlyt család/sport/egészség között.
-
Akcept
tag
válasz #76500480 #82830 üzenetére
Írnál kicsit a sztatin-izom gondjaidról? Pontosan miben nyilvánul ez meg? Merthogy nekem is kell(ene) szednem sztatint, de a futással együtt ez képtelenség. De a doki megesz ha ezt kimondom, állandó is a balhé minden vizsgálaton. Ráadásul nekem ízületi fájdalmat is okoz.
-
törölt tag
válasz Akcept #82843 üzenetére
Állandó izommerevség és mérsékelt fájdalom, mint egy szokatlan kiadós edzést követő izomláz. Sok magnéziummal javítható, de futás közben mindig azt éreztem, hogy mindjárt szétrobbanak a combjaim. Az kamu hogy ritkán okoz izom károsodást, helyesen: ritkán okoz olyan izom pusztulást ami elviselhetetlen fájdalmat okoz ezáltal károsítja a veséket. Extraként kinek mennyire, megemeli a vércukrot. Vannak drágább injekciók kevés mellékhatással amiket 2hetente/ havonta kell beadnod magadnak.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Szombaton egész délelőtt létrára fel és falat bontottam egy jó nehéz kalapáccsal. Besegítettem egy barátomnak. A talpam, a térdeim, a vállam, a tenyereimben is izomláz/fájdalom volt. Ezen a hétvégén is akartam menni, de félek, hogy ez a brutális fizikai terhelés, már kihat 1 hétnél hosszabban. Vasárnap rendesen nyikorogtam még laza közben is. Ott és akkor a vésőgéppel + kalapáccsal a kezemben nem éreztem semmit, csak a magas pulzust
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
Na nagy nehezen eljutottam odáig, hogy lényegében nem érzek feszülést bal boka/sarok környékén. Eléggé visszavetett a dolog, mert április óta erősen csökkentett kilométerszám megy. Azért elég óvatosan adagolom a terhelést. Be is neveztem Eszéken a most szombati Sunset Run nevű versenyre, de csak a buli jelleg miatt. 14K-n indulok, pont bőven elég lesz.
Hoka Clifton amúgy ugyanolyan stílusában, mint a Rincon, csak párnázottabb? Reebok Floatride Energy 3 lassan kiesik a rotációból, ahelyett kéne valami.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- trek81 károsultjai
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest