- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz itouchfan #13594 üzenetére
Van nekem egy ismerősöm, aki szintén mezítláb fut. Szerinte az emberi láb erre lett tervezve, így természetes neki. A kényelmes sport és utcai cipők korában csak elsatnyulnak a lábak és nem engedjük, hogy természetes mozgást végezzen és a satnyulást azzal korrigáljuk, hogy még kényelmesebb cipőket tervezünk mint előtte.
Ebből nem tudom mekkora az igazságtartalom, de már hallottam sokszor tőle a szónoklatot.
-
deicide
veterán
válasz itouchfan #15752 üzenetére
A kérdés az, hogy a 7:26 volt-e a max, amit most tudsz. Ha igen, akkor a 7:00 nagyon nehéz, mert egész nagy szakadék tátong a 3:43-as és a 3:30-as tempó között. De ha volt még benned tartalék, akkor gyors résztávos edzésekkel tudod növelni a tempót.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
deicide
veterán
válasz itouchfan #15754 üzenetére
Ebben én nem vagyok nagyon járatos, tomcica lesz a te embered, de mivel hasonló tempót tudunk, hasonló lesz a résztáv az enyémhez, csak gyorsabb és rövidebb, mert ugye én félmaratonra készülök.
Szóval kb ilyen 5x200 R200 36-38mp/44-46mp, amit ki kellene próbálnod, hogy mit szól hozzá a test. Nekem is a tüdő a gyengébb keresztmetszet, ez a tempó (3:10/3:30) meg fogja edzeni idővel.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #15756 üzenetére
ha a sebessegeed okes,akkor a gyorsasagi allokepessegen kell finomitani (a rossz hir,hogy ez eltart azert)
a klasszikus 400m resztavok a celsebessgedtol gyorsabban ergo 3.20-as irammal pont 80mp/400m rovid pihenokkel pl 200m kocogas epp jo,kesobb gyorsitod a kocogast (a 78-80-as 400m fix marad egyelore)
a masik ami itt jot tud tenni egy fokozo tempo neked 3-4km eleg is,de akkor 4perces km-rol induljon es minden km-nel 5-10mp-t csavarsz rajta
ez a ket edzes sokat tud segiteni,ha minden mas valoban okes
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz itouchfan #15760 üzenetére
igy elsore 4x400m (R200 kocogas) szerintem eleg is,igyekezz egyenletes 78-80 kozotti resztavokat menni,raerezni erre a ritmusra,ha a negyedik utan ugy erzed nagyon hianyzik meg valami akkor szinten 200m kocogas utan huzz ra egy nagyon eros 200m (mintha finish-elnel a versenyen olyat) esetleg meg is merheted h mennyi maradt meg a labadban,aztan mehet is a konnyu kifutas
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz itouchfan #34809 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy erre bőven elég a legolcsóbb decas is. Nekem a még ennél is eggyel egyszerűbb van, ami már úgy tűnik nem kapható, az 50-es számú. Abban pulzuszóna beállítási lehetőség sincs. 4000 volt. Végigtoltam vele egy alapozást, nem mutatott sose semmi marhaságot (azt persze nem tudhatom, hogy mondjuk konstans 5-tel többet/kevesebbet mért-e). Az övben lemerült az elem nem egész egy év alatt, de azt 300 Ft cserélni. Ez persze csak kijelzi a pulzust, nem logolja, így utólag nem tudod nézegetni grafikonon, nincs pontos átlagpulzus értéked. Amiket linkeltél, nem tudom tudnak-e ilyet, az 500-as már lehet.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz itouchfan #41372 üzenetére
Valamelyik triatlonos garmin modell kell neked. Nem lesz olcsó, de 3-4 évre veszed, hidd el, megéri. Első körben én lehet, hogy megpróbálnám öv nélkül, de néha ki lehet fogni olcsó csomagokat is, ahol övvel adják.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz itouchfan #41377 üzenetére
M430 alsó középkategóriás futóóra. Sem az úszást, sem a kerékpározást nem fogja támogatni. Az M200-ról ne is beszéljünk. Polar lejtmenetben van, az új Vantage szériára most érkezett az egy éve, megjelenésekor ígért szoftverfrissítés, finoman fogalmazva nem sikerült túl jól.
Garmin 735XT-t lenne érdemes keresned, elvileg normál áron is 75-80 körül kell lennie már. Fekete péntek körül talán olcsóbban is. Ha veszettül fontos a pontos pulzusmérés (szerintem nem), akkor egy HRM Tri öv is kell hozzá, azzal mindhárom sportot csinálhatod, viszont 20-25-30k, mikor mennyi.
Akcióban érdemes talán csomagban venni, németeknél láttam már ilyen bundlit 230 eur körül.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ígyvanferi
addikt
-
ígyvanferi
addikt
válasz itouchfan #41633 üzenetére
Mehet nyugodtan a 70% és picit fölötte, nem most kezded a mozgást. Mondjuk ha a 200-at tekintjük elméleti max.-nak, akkor 150 alatt maradj. Én ilyenkor annyit szoktam variálni, hogy kedvtől, pillanatnyi állapottól függően hol a tartomány felső, hol a tartomány alsó értéke körül tartva a pulzust futok.
Na, a csoda karbonrugós maratoncipő is akciós lett a nike shopban, úgyhogy már csak egy kisebb vagyon felét kell leszurkolni érte.
-
dabgergo
őstag
válasz itouchfan #41633 üzenetére
Sztem próbálj meg nagyon egyenletesen futni, hamar kiderül h pontatlan-e a mellkaspánt.
De nekem évekig szuperül működitt a dekás pánt, amikor meg elromlott akkor nagyon világos volt mert random felugrott 180 fölé amikor csak kocogtam stb. szóval az elég látványos.Aerob alapozáshoz max HR-ed 70-80%-án érdemes elvileg futni.
-
borix
őstag
válasz itouchfan #41864 üzenetére
Ezeket a dolgokat nem tartom olyan fontosnak mint ahogyan a drága órákat sem.
Fizetés órával, zene kényelmes megoldások... hagyjuk már. A Citadellán a csajok meg keményen lépcsőznek vagy a budai hegyekbe tolják óra sincs rajtuk. Tesztfutás során nagyjából LT2 alapján belőtték a pulzuszónákat, az edző meg megmondja mikor mit csináljanak ennyi. Az edző árát persze lehet, hogy kimasszírozzák az aktuális barátjukból nem hülyék.[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
válasz itouchfan #41896 üzenetére
Nincs olyan hogy tisztán zsírégetés, vagy szénhidrátos, így van! Csak dominancia van. Ezért van az aerob pulzussáv is ketté osztva. Valamint van a kiegyenlített sáv, a tempó futásé. Itt már van tejsav termelődés, szénhidrátos dominanciával de még aerob módon.
Aztán van az anaerob átmenet tartománya, itt még ha ki van edzve, lehet jól félmaratont futni, a test tolerálja a megnövekedett laktát értéket.
Efelett meg AN, abban is lehet tolni, már aki bírja, de az izomzat hosszabban nem lesz hálás.. -
-
geleati
tag
válasz itouchfan #43706 üzenetére
Sajnos nem jutottam el gyógytornászhoz a járvány miatt, így ezt tudtam alapul venni. Ebből vettem azt is, hogy sportoláshoz eleinte használandó a bokarögzítő, illetve a traumatológus említette, hogy legyen valami a bokámon, hogy emlékeztessen, hogy nem az igazi már (de lehet ezt csak a pszichológia miatt).
@emvy: köszi a választ
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
ígyvanferi
addikt
válasz itouchfan #43712 üzenetére
Én is a bandázsolást ajánlom. Bokára nem tudom mennyivel macerásabb, én térdemen használtam szalagszakadás után elég sokáig. Ugyan volt egy masszív lemezes térdrögzítőm, de csak egy-két foci, meg fallabda alkalmával vettem fel (ezekből amúgy sem volt sok azóta sem), inkább körbetekertem rugalmas fáslival. Jól lehet szabályozni, hogy mennyire rögzítsen. Biztonságérzetet adott, de azt nem tudom megmondani, volt-e tényleges szerepe. A szalag nincs helyreállítva, de már nem használom a kötést pár éve, nem érzem szükségesnek, terepen sem volt még gond belőle. Igyekeztem a gyógytornát rendesen végigcsinálni.
-
Aristeus
tag
válasz itouchfan #43878 üzenetére
(#43878) itouchfan Köszi! Ezt az összefüggést nem is figyeltem így konkrétan. A február azért lett "karcsú" meg a pulzus magasabb, mert ott az elején volt a kaposvár dombjai félmaraton PB-m és utána volt egy szabad/laza hetem a rákövetkező héten meg beteg voltam.
(#43879) Chuck Norris Csak nyújtás+hengerezés ment minden másnap kb. Néha 1-1 erősítő edzés. Főleg core/hát, jóga, gerinctorna.
Evésügyileg abszolút semmit se változtattam. Szeretek enni, a feleségem szuperül főz. Talán az utóbbi 1-2 hónapban vettem kisebbre az adagokat, de semmi tudatosság nem volt benne. A testzsírcsökkenést a sok lassúnak köszönhetem azt hiszem. Azt kellene most csinálni, hogy a következő féléves mérésig betartani a kaját, de nemcsak néha-néha, hanem mindig. Na az lesz a kemény, nem a 10x800m[ Szerkesztve ]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
sharp4
őstag
válasz itouchfan #44243 üzenetére
Nem verseny körülmények között futok, itt köztünk talán 2-3 ember lehet, akik sportoloi szintén űzik a futást. Természetesen jobb eredmény hozható, de nem versenyem minden hétvégén. Sőt.. Versenyen én is frissítek, ma is ittam egy kútnál útközben, de kibirtam volna. 10km alatt én teljesen feleslegesnek tartom, indulás előtt 2 pohár víz, és kibirhato, jobb mint a forró vizet szopogatni.
Ui: persze, hogy baromság a piknikezes, ezt magyarázom
[ Szerkesztve ]
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
bajnokpityu
félisten
válasz itouchfan #44246 üzenetére
Nekem meg elszall a pulzus, és faradok. Ma a 21kmen szumma 5.5l vizet izadtam ki. Nekem kellett pótolni 14km után, pedig indulás előtt is ittam nagyot. Abból mozgás közben nehezen lehet baj, ha vki sokat iszik, de ha kiszáradt annál több. Én se vittem vizet ma, de útba volt ejtve egy csap.
eladó topping dac
-
parandroid
félisten
Nem, még mindig nem korrekt, be van edzve rá, bírja. Ráadásul ismerős terepen fut, tudja, vész esetén hol frissíthet. Szándékosan trollkodik, azért ne hagyjuk rá, mert mint a kolléga beszámolója mutatja, lesz, aki megpróbálja utána csinálni, az meg addig vicces, amíg nem eszméletvesztésig vezető szédelgés lesz belőle, amikor a delikvens már azt sem tudja, hol van, meg melyik lábát tegye hova, hogy haladjon. Nem törvényszerű, hogy megtörténjen, de bárkivel előfordulhat, mindenkinek lehet rossz napja, és elég nagy baj lehet belőle.
Szóval igenis vigyetek vizet, vagy adjatok időt magatoknak egy kis piknikre, hogy elmajszoljatok egy banánt, vagy cerbona-szeletet, illetve igyatok néha pár korty vizet, vagy isot. A futás is jobban fog menni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem ez teljesen intenzitás függő. Amikor 10k pb-vel próbálkoztam a világ összes vize sem lett volna elég. Simán túlmelegedtem 5k után. Pedig nem volt olyan nagyon meleg az idő talán 25 fok. Ha csak 6 perceseket kell futni ilyen 130-140-es pulzussal, akkor 30km-t kibírok víz nélkül ugyanilyen körülmények között. Szerintem mindenki érzi a határait, ha nagyon izzad valaki, akkor pótolni kell, vagy előbb-utóbb fejre áll.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #45386 üzenetére
Végül egy pesti boltban találtam egy adidas aerobounce 2-t félár alatt, nagyon patent volt a lábamra, stabil, tart, tehát ilyen mindenesnek szerintem tökéletes lesz.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest