-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #81095 üzenetére
Most, hogy végre összeállt a kép én is segíteni szeretnék! Van több karórám ( nem sport, normál )! Szépek, de pár óra elteltével zavarnak. Futás közben a mellkaspántom ( 3e Ft volt akcióban tesco ) képes egyszerre jelet adni a telefonnak és egy régebbi karomon levő sportórának ( 6e decathlon ) is. Ha az óra túl laza csúszkál a csuklómon, ha túl feszes idegesít. Megváltás levenni, amikor vége az edzésnek.
Az öv a mellkasomon nem zavar már. A derekamon levő 2e Ft-os lidl telefontartó sem. A felkaros verzió ellenben szintén nem komfortos. Tehát pontosan mérek pulzust 10e Ft-ból és van nálam telefon is.
És mi a kulcsa az edzésnek? Az eltelt idő és a pulzus... Mindkettő megvan fillérekből! Én azt mondom jó cipő, aztán 8e Ft-ért egy bluetooth lidl fejhallgató 3 év garral és ha marad lé, akkor minőségi kaja, ha még mindig van, akkor szórakozás és ha még mindig akkor sportóra[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #81105 üzenetére
Flixotide segített csak az egész családon! Flutikazon-propionátot tartalmaz szuszpenzió formájában ( szteroid ), ami a a tüdőben a hörgők falának duzzanatát és érzékenységét csökkenti. Ezáltal szűnt végre a száraz köhögési inger is. Pulzus rendben volt végig.
A hörgőtágító gondolatom olvastad esetleg? Berodual? Persze csak elméleti síkon adhat +1-2%-ot?
Amúgy pockos ( mint pocok ) vagy túlettél és pocakos vagy pöckös ( tudod a pöcök )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LanyUs #81101 üzenetére
Ú, én az a böhöm telefont nem viszem magammal, el sem férne a zsebben, sőt sehol. Hatalmas a tokjával.
Amúgy jó elgondolás a tiéd is. Apró telefonnal jó lehet. Az én edzésemnek a jókedv, ami most este is megvolt. A nap 16km-rel zárva.
A legelső, amit kikapcsolok a pulzusmérés lesz. A pántot sem szeretném, mert sokaknál csúszkál, meg semmi ne legyen rajtam futás közben, ami zavaró. Az óra nem feszit felül, az még elmegy a csuklómon.
Mekkora felfedezés már, hogy az alapok is mérnek, nem csak előre betáplált távot![ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
Simán szoktam ennyi ideig csak egy együttest hallgatni de ha valami nagyon tetszik, van hogy egy albumot is többször végighallgatok egymás után.
@tomcica, köszi rákerestem de ez már tényleg nincsen sehol sem
Amúgy érdekesek ezek a készülékek; egy napig nyomogattam, olvasgattam a manualt, resteltem, megpróbáltam mindenféle kábellel tölteni de sehogy nem akarta az igazságot a sony fülesem. Most, hogy megérezte, hogy ki lesz dobva, rádugtam a töltőre és elmúlt minden baja
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #81107 üzenetére
Én telefon nélkül sehová! Háromszor hívtam már segítséget, amikor 35-38 km között probléma volt futásnál.
A derekamon lévő tok 15x30cm Abban azért elfér minden telefon. Nem vízálló, de szakadó esőben zacskóba teszem a telefont és nem viszek fejhallgatót. Akkor a telefon hangszóró zakatol. A mellkaspántot nekem is meg kellett szokni, de már észre sem veszem. Ha jól beállítod, nem csúszkál az, cserébe pontos pulzus adatokat látsz azonnal. A jókedv hajnali ötkor nem mindig ér utol, sokszor leelőzöm az érzést De ma pl. szombat van, ami eleve egy jó pont plusz végre nem köhögök non-stop tehát becsülöm, hogy egészséges lettem. Ez már elég is az örömködésnek. -
HKorn
veterán
válasz #64052736 #81093 üzenetére
Alapbeállítás az az, hogy minden 1km után jelez neked, kiírva az adott szakasz tempóját. App-ban is így látod az edzésnél, 1km-es bontásban (ez amúgy kikapcsolható). Namost jobb alsó gomb split gombként is funkcionál, kvázi bármikor tovább tudod vele szakaszolni a távot. Tehát, intervallt futsz, jön a tempós rész, amit külön szeretnél mérni, ilyenkor megnyomod a jobb alsó gombot és gyí, majd amikor befejezted a tempózást újra gomb megnyom, így lesz egy külön mért szakaszod, aminek az adatait azonnal ki is írja neked, illetve appban is majd látod külön, idő, táv és pulzus, lépéstáv stb.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz LanyUs #81101 üzenetére
Érdekes a különböző felfogás, nekem gyakorlatilag előbb volt sportórám, mint rendes futócipőm. És ma is azt mondom, ha nincs az óra, már rég nem futok. Gyűlöltem a futás minden percét az elején, amikor túlsúllyal, nulla kondival nekiálltam, de újra és újra kimentem és ebben hatalmas szerepe volt az órának es az adatoknak, az motivált, hogy láttam javulni a számokat. Persze akkor még egy olcsó kis GPS-es Xiaomi volt, később lett Garmin, de kapudrognak teljesen jó volt.
Run&Ride
-
törölt tag
Kösz. Erre van szükségem. A sebesség a legfontosabb számomra, azt ekkora tempónál már nem, tudom belőni. Azt lenne jó megoldani, hogy km/h-ban, vagy p/km-ben kiírja nagyban a kijelzőre. Akkor azt tartanám és időnként rápakolnék. Majd megint lassabban.
Engem az motivált, mikor már nem kellett belesétálnom a futásba. Aztán az, mikor már nem fájtak az izmok. Rájöttem szépen lassan kell feljönni. Volt, hogy majdnem feladtam, de erőt adott a fórum, aztán csak nyomtam tovább.
Tomcicás óraszámlap kellene, amin rajta van a sandán néző Grnics fej. Mikor ránézne az ember lelkifurdalása lenne, hogy elég keményen edz vajon(nem az étkezési vajra gondolok )? -
törölt tag
válasz LanyUs #81109 üzenetére
Azon én is gondolkodtam, hogy mi lenne, ha kidurrannék menet közben. Aztán megnyugodtam, tudván nem tudnék kit felhívni. Ennek tudatában megyek futni. Mikor valami betegség kínoz, akkor lakott területen belül kóricálok, nem kockáztatom a tanyavilág magányos pusztáit. Az igen, jó nagy tanyóval mész futni! Nem ugrál a telefonnal? Az enyém 17X8cm. Minden zsebemből kilóg, zavaró vele bárhova is menni. A nadrágom lehúzza. A nyomógombosok elfáradtak a hosszú évek alatt. Csere lehetőség volt, így okosra cseréltem, nem gondoltam volna, hogy ilyen dög nehéz lesz. Előtte még nem volt ilyenem.
Te mindent elbírsz, miért nem viszel soundbart? Egy 2.1-nél basszusod is lenne.
Vannak elég takarosak is., ha már súlyt akar cipelni az ember. [link] Egy bringán ez is elférne vidáman, ott úgy is fontos, hogy halljuk a környezetünket. -
parandroid
félisten
Azt azért hadd jegyezzem meg, hogy kihangosított zenével nyilvános helyen megjelenni ordas nagy suttyóság. Kivéve rendezvények, nyilván. Erre kimondottan háklis vagyok, utcán is, de amikor az erdei bringaúton szembejön egy köcsög, és üvölt a csomagtartón a bt hangszóró, azt bele bírnám rúgni a susnyásba biciklistől-hangszóróstól (kulturember vagyok, nem szoktam).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
válasz parandroid #81120 üzenetére
Ó, felénk nincs ilyen gond, puszta minden fele. A bicikliúton alig van ember. Viszont még mindig jobbnak találom, mint a füldugós megoldást, ami károsítja a hallást. A fejhallgató már jobb megoldás. Emellett hallom a forgalmat. Mondjuk nekem semmilyen készülékem nincs, mert a természet zajait hallgatom, este meg amúgy sem hiányozna. Viszont ha választhatnék, nem füldugósat vennék, pont a hallásom miatt.
Viszont van egy új megoldás a csontrezgés alapú, csontvezetéses, ahogy tetszik fejhallagató, Kipchoge is használja. Ez már nem közvetlenül a hallójáratba sugároz, emellett hallani lehet a környezetedet is.
[link] A Shokz nagyon vágja a témát, viszont drága is. -
tomcica
Topikgazda
Regi szep idok azert az a nehany hid + a susnyas melletti foldes csik (regi levelekkel) nem hianyzott aznap...a varosban viszont jo volt...Szabi nyulazott is kicsit nekunk,nem is tudom melyik rovidebb tavon indult 5km?!
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz parandroid #81120 üzenetére
ne legyel mar ennyire boomer, arra itt vagyok en
megszoktam, mikor sokat fociztam a fiam es haverjai bagazzsal, mindig hoztak a "JBL"-t es toltak a zenet
-
tomcica
Topikgazda
Erdemes evente restartolni minden PB-t...plane 50 felett...es teljesen "tiszta" laprol inditani a celokat,de becsuletesen megdolgozva ertuk. Ilyenkor mar pusztan az,hogy edzeni tudsz es versenyen/felmeron minimalisan lassulsz MAR JAVULAS
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz #64052736 #81121 üzenetére
Több évig fülbe dugós volt! Ráadásul kábeles! Semmit nem hallottam a környezetből és nyomta a nyílást. Ezután lett inkább fejhallgató, amiben hallom a környezetet és érzetre is jobb.
Telefonon nem csak ismerőst hanem szükség esetén a mentőt is tudod hívni! Ne legyen szükség rá természetesen, de én így nyugodtabb vagyok.
Nem mozog a telefon és az öv sem. Nyugodtan futhatsz vele.
Zenét a hátamon nem szoktam vinni. Évi egyszer max. azt is ünneplés miatt, kietlen területen.HKorn: mindegy mi motivál, ha elindultál és csináltad. Ha az óra, akkor az óra
-
HKorn
veterán
-
-
törölt tag
Azt mondjak a térdet, bokat mozgatni kell Lehet, te esetedben a vezetés vagy a labda rúgása a ludas? Mióta kiderült. [Szalai] betegsége mindenkit leállítottam a labda játékokról, na jó csak sisakot kell hordaniuk Ugye az rejtély marad, hogy mitől alakult ki pontosan… de érdemes ezt elolvasni [CTE]
Ismerős(NBIII) keresztszalag-szakadást szenvedett, CTE-hoz meg fiatal, majd 50 évesen.[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz dom1n0 #81140 üzenetére
Ne haragudj, hogy közbemagyarázok, mert nem nekem céloztad a kérdést, de hasonló a magasságunk. 78 kilóval és maximum 15% testzsírral már lehet alkotni szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
ígyvanferi
addikt
Csere Gazsi elment egy kellemes 60 perces edzésre, egyből behúzott majd' egy tucat koronát az útvonalon, köztük egyet tőlem is. Jó lehet, amikor elrobog az ember mellett 3:10 körüli tempóval ott a sétányon. Kár, hogy már nem arrafelé lakunk, így az az útvonal nekem már kiesik. Na nem mintha vissza tudnám venni a CR-t.
-
tomcica
Topikgazda
válasz dom1n0 #81140 üzenetére
Kis husis ha van izom akkor meg ok-ok,de ha telefosott buvarruha,kancsocs stb. akkor vagy izmot kell "varazsolni" ehhez a sulyhoz,vagy lemenni 75kg (extremebb esetben akar 72kg-ig).
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #81142 üzenetére
-
Peterhappy
őstag
válasz ígyvanferi #81142 üzenetére
En ha 12k felett vagyok 60 perc alatt, mar alig latok a gyonyortol (is). Nem semmi.
Mondjuk Gazsi mogott masodiknak lenni se lehet rossz! -
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #81144 üzenetére
Tegnapi kep...
[kép]
168cm 56kg BMI 19.8 itt sok az izom,amikor ki van elezve akkor 53-54kg az alultaplalt BMI kategoria felso resze. Olyankor szoktak megkerdezni,hogy beteg voltam,vagy mi a bajom...az mindig jo,akkor tudom,hogy jo a versenysuly.
Persze azt nem szabad sokaig lent tartniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #81148 üzenetére
180/70 az egesz evben normalisan tarthato.Persze ha van eleg edzesora/het.
Versenyre meg lejjebb is szabad mereszkedni,de ez nagyon egyeni dolog.Halado anyag,nem javaslom csak a legelvetemultebbeknekThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest