- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
Nalunk ma nyari szokasos piknik volt. Reggel 7:00-tol kezdve 60perc futas 30perc piheno,most csak 3 szett.
Elso reggeli ebreszto,extra laza beszelgetos,utana lenduletesebb kozepes szett (meg mindig laza) annak a masodik fele 100/100m valtogato 4:00-laza 5km...harmadik szett lassu emelkedozes.
[kép] [kép] [kép]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
Mentem egy nagyobb kört a város körül, 27km/3 óra, a színt mérést elbénáztam, de kb. 400m. Volt egy bő km, ahol a derékig érő fűben nem látszott mi jön, ösvény, gödör, bogáncs vagy csipke. Elfáradtam rendesen a végére, szerencsére várt itthon a dinnye meg a meggyes süti Ha nem alszom be, akkor még sört is iszom, nagy a kalória deficit
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
Peetta14
tag
Rég volt lehetőségem a hétvégi hosszú futásra (nyár, programok), de ma reggel tudtam menni egyet. Eredetileg 25-27km volt tervben, aztán picit több lett. Cél az 5:15/km volt. Reggel kv, fél szikkadt pék süti, egy adag bcaa. Vittem 0,75L vizet, egy gélt, egy gyümölcs szeletet, 2 sótabit. Jól ment. A végen már kerestem a kutat, persze egy se volt útközben. 32km, 2ó:47p, tempó végig stabilan 5:11 leggyorsabb, 5:18 leglassabb km.
-
sherlock82
senior tag
Jóreggelt, picit később indultam ma futni mert a Harcos c sorozat egyik részét néztem.
Meg is lett az eredménye tűzött a nap rendesen.
Váltakozó tempójú 400 m et futottam, a vége fele már szenvedtem rendesen.Jó edzést kívánok mindenkinek a mai napra.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tisn
addikt
válasz V.Stryker #81899 üzenetére
túlsúlyos is vagyok, aszfalton futok
ezt most azonnal felejtsd el. de tenyleg. amig egyben van a terded. keress puhabb talajt, rekortan, salak, fu, mufuves focipalya.nezesd meg, de ha nem akkor hoka bondi vagy asics nimbus, a tulsuly miatt ezek alatt felejts el mindent.
-
jimpo
senior tag
Ma megfutottam a Cooper -t
Azt nem tudom minek keltem 4 órakor mintha melózni mennék Napkezdés Body Battery 66, de legalább abrakoltam előtte... Azaz lecsúszott a szokásos napindító.
Fél 7 körül a bemelegítés során a Structure 24 pörgött, kicsit éreztem közben a jobb vádlimat. De legfőképp induláskor... Illetve ment a bemelegítés előtt 2/3 adag edzés előtti is, bár az mindig szoktam ilyen alkalmakkor.
A fő bemelegítés végeztével hazaértem, cipőcsere a szokott Kinvara 12 -re és indultam tovább. Innen már csak kocogás a startig...Minden rendben ment közben, kicsit még aludtam az elején.
De amint a nap kisütött nem volt ilyen probléma, nem fájt semmi, minden szépen muzsikált. A tüdőm sem éreztem túlzottan, meg köpködnöm sem kellett közben. Tejsavot sem érzékeltem nagyon. Hozzáteszem, továbbra is Performace módban vagyok.A múltkori "Copper" közben az eső, pára adta a szervezetnek. Pedig jobb edzettségben voltam akkor, azóta csak nőttek a versenyjelző idők. Nem is csinálok sok érdemi munkát mostanában, az ezelőtti napokban is csak lazázás volt.
Meteorológiai adatok a felhőből.
sunny Weather condition, 21 °C Temperature, 11 km/h Wind speed, S / 190 ° Wind direction, 75 % Humidity, 1014 hpa Pressure, 21 °C Wind chill factor, 21 °C Heat indexAdatok a teljes időre /500m+cooper/ vonatkoztatva
Tempe 22.3 °C Átlagos, 21.0 °C Minimális, 24.0 °C Maximális hőmérséklet
69 % avg. Stryd_Humidity
23,6 °C avg. Stryd_Temperature, 26,3 °C max. Stryd_TemperatureHazaút közben egy kis flow azaz, Human Machinery.
27perc 5.05 km AVG Power 231 W Pace 5:23 /km Cadence 178 spm HR 140 bpm Air Power 4 %A múltkor hazafelé kicsit alacsonyabb pulzuson mentem, igaz esett meg nem is sütött a nap. A szél mondjuk kellemes volt, főleg hazafelé.
Adta!
Bár sanszos hogy nem nyélgázon, üveghangon mentem. Nem éreztem a derekamat közben, utána. Ami nálam jellemző, pedig nem erősítettem. A szájíz is elmaradt... Mellé gyorsultam a végére, vagy csak felébredtem[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
stefyY
őstag
válasz V.Stryker #81924 üzenetére
A célsúly célfüggő is; ha 70 évesen még szeretnéd a lábaid rendesen használni, akkor én nem elégednék meg még a 90 kilóval sem.
Hajrá!
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Peetta14
tag
válasz ígyvanferi #81919 üzenetére
Beosztottam, az utolsó 5km-re nem maradt, de persze tudtam volna többet inni, enni is. Kereken 2 hónapja futottam FM feletti távot, így nagyjából normálnak találom, hogy elkezd felkúszni FM felett. Ennyi van a testben jelenleg . A célom tényleg az volt, hogy egyenletes tempó mellett mit ad a pulzus. A nagy cél az 5:00/km maratoni táv majd októberben.
@Jimpo derék! Majd nov/dec körül megfutom én is újból.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
Fegyelem kell hozza a "konyhaban" es teljesen at kell kattintani a hozzaallast...ez nem dieta...hanem IGY FOGSZ ELNI EZENTUL.
Az elso par honapban ha kell porciozd ki a napi kajat,mint a testepitok (erdemes meg a makrokat is kiszamolni,megtanulni mibol kb mennyi az annyi...idovel csuklobol jonni fog).
Ja,hogy nem igy elnek az emberek...azt elhiszem olyanok isThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
-
jimpo
senior tag
Köszönöm mindenkinek.
sherlock82
Csak úgy komoly ha a Táv mellé Tempó is társul.
Önmagában a másfél órás futás is semmi, viszont ha ez Félmaraton távon történik az úgy már igen.tom
Nyúlból hiány van a környéken, akárcsak rekortánból. Egyébként jó lenne mindkettő. Meg egy menyecske is.Mindenesetre feldaraboltam a coopert, így kicsit érdekesebb.
A utolsó harmadra kisimultak a Teljesítmény hullámok, illetve a légellenállás is csökkent. Egyben nézve a képet kicsit más az átlag.
A fogyással kapcsolatban csak annyit... Ha nem látod a szerszámnak a tövét, illetve a golyókat akkor baj van!
Azért az erő legyen veletek, mert önmagábban a súly sem ér semmit. egyébkén én ma 71.5 kiló voltam reggel a 173 centim mellé. Not Great Not TerribleA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
nagyúr
Sziasztok!
Feleségemnek néznék futócipőt és feljött a Hoka márka. Bevallom nem ismertük de ma sikerült beszélgetni egy párral akik Hokaban futnak és nagyon dícsérték. Meg egyre több futót látunk ilyen márkát használni. Azt látom hogy elég húzós áruk van, jó lenne ha valahol élőben lehetne próbálni.
Akad itthon bolt korrekt Hoka készlettel?
Illetve jók ezek a cipők egyáltalán, megérnek annyi pénzt?Més que un club!
-
Peterhappy
őstag
válasz Napfénysüti #81936 üzenetére
Szia Süti,
LanyUs a nagy Hokás errefelé- Ő írt is egy rövidebb ismertetőt a múltkor -, de mások is használnak. Embere válogatja, van akinek bejött, van akinek kevésbé. Futóedző haverom is Hokákat hord, Ő esküszik rá.
Nomadsport-ban szoktak Hokák lenni, érdemes berendelni többfélét boltba, és lehet próbálgatni. Fehérváron sajnos nincsenek, de a Nyugati pályaudvarnál van egy boltjuk, az talán nincs messze. Plusz Kelenföldtől két metrómegállónyira, Újbuda-központnál van Spuri és Nyúlcipő is, tudsz próbálni.
Ha pontosan tudjátok a modellt, és a méretet, érdemes bújni a külföldi oldalakat, AboutYou, BestSecret, Zalando, néha elég komoly akciókat kifogni. Hokák talán főleg AY-n vannak. Ezeken a helyeken pl. a visszaküldés is ingyenes.
Lehet, hogy érdemes lenne egy lábállás-vizsgálattal kezdenie (Nyúlcipő, ingyenes), mert ha abszolút standard, neutral lába van, lehet, hogy nem kell egyből agyonpárnázott extraszéles-lábfejű holdjáróban gondolkodnotok - és tudnak talán jóval kedvezőbb árfekvésű cipőt is javasolni.
Vagy berendeltek innen-onnan épp akciós cipőket, csak ahhoz azért tényleg jó tudni, milyen típus és mekkora méret jöhet szóba. Ez esetben mérjetek egy pontos talphosszt, és a hosszabbik lábat alapul véve 10-15mm-t dobjatok rá a méretre. Nekem pl. 275mm, 290 bth-s (belső talphossz) cipők a legideálisabbak.
De ez is "embere válogatja" kategória
-
xy.zsolt
őstag
Ma a bemelegítést is mértem és ezúttal nem pihentem pár percet az igazi tempófutás előtt. Nem is dobtam le az ékszíjat 4-6k-nál mint mikor túlpörgetem az elejét Tűző napon (árnyékban volt 30°c), 25kmh szélben totál éhgyomorral futottam (15órája ettem). Meglett a 4:25-ös cél 7-8k-n, 164bpm, 176 spm, de a max HR csak 180-ig csúszott fel....mondjuk nem is dobtam ki az aszfaltra a tökömet ...nem volt cél a PB
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #81937 üzenetére
Szia Péter itt is!
Köszi a tippeket, utánajárunk. Most Nike Free cipőben fut rekortán pályán, néhány hónapja kezdte.
Én is eljárik futni amikor a.bringa pihen bár nekem az a fő sportom így csak valami Dekás cipőt vettem futásra.Més que un club!
-
parandroid
félisten
válasz Napfénysüti #81936 üzenetére
Influencer-cipő. Nem rossz, de agyon van hype-olva, meg ennek megfelelően durván túlárazzák. Ha nagyon menő cipőt akarsz, ami tenyleg fasza is, akkor nézzetek inkább on-t. Ha meg csak futáshoz kell egy jó cipő, akkor kifutó szériás nike-asics-adidas, töredék árra leárazva, outletben.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
stefyY
őstag
válasz parandroid #81942 üzenetére
...azért az ON cipők túlhájpoltsága is megérne egy misét...
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
parandroid
félisten
válasz stefyY #81943 üzenetére
Olyat egyszer nagyon szeretnék. Ennek már vagy 5 éve, de még sose szántam rá magam, pedig egyrészt azért telne rá, nem kenyérre való pénzt kellene átcsoportosítani, másrészt megvan az a jellemhibám, hogy hajlamos vagyok mindenből olyan minőséget venni, amire semmi szükségem. Szerintem ez így összességében sokat elmond a túlárazottságáról.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz parandroid #81942 üzenetére
Szerintem ha veszünk max valami akcióban mert 70k nekem is kissé sok.
Ennyibe volt a Boa tekerő, karbontalpas Bontrager bringás cipőm is de ott jobban elfogadtam hogy miért annyi.
De ahogy látom akcióban 35-40k körül már van Hoka az még emészthető ha tényleg jó. Menőség nem számít, a jó csillapítás, kényelem elsődleges.Saját cipőm amiben futok egy Kalenji Jogflow 500.1. Na ez nem egy felvágós, csúcs darab.
Més que un club!
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #81940 üzenetére
Ha a Nike Free-ben tud futni kenyelmesen,akkor a Hoka Clifton vagy Rincon tokeletes lesz neki
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz Napfénysüti #81945 üzenetére
Ha nem SOS, tényleg csak az a lényeg, hogy tudjatok pontos modellt, és méretet, s várjatok egy kicsit. Biztos, hogy lesz hol itt, hol ott akcióban.
Rengetegen futunk itt max 20-25k-ért kiszórt, amúgy szipiszupi cipőkben.
Mert "nem akkor vettük, amikor kellett, hanem akkor, amikor akciós volt"Jó, Hoka nem szokott 25k-ig lemenni, de 35k alatt azért már láttam párszor. De ha más szóba jöhet, Asics-ból pl. egész vállalható példányok szoktak lenni akcióban.
Gyakran fordítva csináljuk; tudjuk, nagyjából milyen cipő kell, és ha látunk egy remek akciót, gyorsan utánanézünk, jó-e, és lecsapunk rá.
Kivéve Studi,Ő előbb lő, aztán megint lő, megint és megint, és amikor már mindenki meghalt, akkor kérdezŐ előbb veszi meg, és csak utána nézi meg, mire jó És ha nem jó neki, eladja haszonnalÉrdemes lehet Feleségednek férfi cipők között keresgélnie, sokszor a kisebb példányok egész akciósak.
-
norby_42
aktív tag
No, a családi béke érdekében elengedtem a ljubljanai maratont. Ha valaki tud október körül kis, családias maratont nekem elérhető távra (Eger-Pest között mondjuk) akkor szóljon nyugodtan. Topikból induló futó plusz pont!
Eat pasta, run fasta
Új hozzászólás Aktív témák
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Lego(bontatlan)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest