-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
Hogy legyen valami pozitív is: már nem kellett muzixbe elmennem, úgy tűnik, elég volt a tegnap esti email.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz chrisnagy13 #88000 üzenetére
Nem jó ez így. A cuccaim egy részét azért kell(ett) eladnom, mert ASR mérések szerint rossz, most meg még azért is, mert 300k alatt van.
Nyugi, csak ugratlak. Ha nem hordozható cuccban gondolkodnék, tuti kipróbálnék egy ADI-t, chord-t és az új IFI csúcs készüléket. Másra nem vetettem szemet.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
niof
addikt
válasz chrisnagy13 #88000 üzenetére
Szerintem sokkal lejjebb van az az árérték. 300k-ért már a kávét is főzze le nekem reggel!
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bajnokpityu
félisten
mindenkinél más.
nekem szerencsére van olcsóbb is, amivel már szeretek zenét hallgatni, de simán meg tudom, akinek stax alatt minden szar. valóban, amikor párszor ABC teszteltünk dinamikusat, planart, meg staxot, akkor nagyon nem mindegy a sorrend.
önmagában meg tök jó tud lenni egy sima dinamikus is.
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #88005 üzenetére
Csatlakozom: tudni kell megelégedni: amennyid nincs rá, azt ne hallgasd meg!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz bajnokpityu #88005 üzenetére
szegény dinamikusok, már csak elmegy kategóriát képviselnek
-
alphamooncam
őstag
válasz chrisnagy13 #87985 üzenetére
"1. Olyan, hogy 0 veszteség nincs. Plugineknél se, ami akkor is dolgozik, ha nincs benne emuláció. Pusztán a használata is veszteség."
Egyetértünk, de nem úgy ahogy gondolod, előadod.
Tehát veszteség van, de az általam közvetített ismeret szerint elhanyagolható mértékű.A közvetített kifejezés alatt pedig azt értem, hogy az ajánlat alapvetően nem tőlem származik én azt csak ellenőriztem, és csak megerősíteni tudom.
A forrás pedig az általam korábban is linkelt hangmérnök blogjából, oktató anyagokból származik. [link]
"4. Végtelenül káros dolognak tartom amit művelsz háttértudás hiányában."
Ez egy szimpla minősítés, amit akár személyeskedésnek is vehetnék, és amit a fórum szabályzata egyértelműen tilt.Mégis mihez kezdjek ezzel a megnyilvánulással, mit szeretnél?
"2. Ezek nem a végfelhasználóknak vannak kitalálva. És főleg nem master kompresszorral és limitációval ellátott zenére. Az egy kész anyag, nincs szükség rá, hogy belepiszkálj."
Nem értünk egyet. Vannak olyan helyzetek, amikor egyesek szükségét érezhetik jogosan (?) hogy lenne mit javítani a hangzáson.Példaként említem az épp most szóban forgó témát, amikor különböző fejesek különböző módon jelenítik meg a teret, és ez valakinek probléma.
Mint korábban említettem a felvételbe nem történik belepiszkálás, az pont ugyanolyan érintetlen, mint ahogy az az adathordozóra került.
Ha próbáltad volna a módszert tudnád.
"3. Ezek a dolgok nem így működnek. Semmire nem megoldás az EQ és a plugin...
Nem próbáltad, de véleményed van.A véleményalkotás felelősség. Persze csak szerintem, de ha már itt tartunk megkérdem, nincs ezzel kapcsolatban rossz érzésed?
"... Ha az lenne senki nem venné a drága DAC-ot, erősítőt, fejhallgatót, hangfalat. Sőt még akusztika kezelésre se lenne szükség. Mindenki rettentően boldog lenne, hogy ingyé van megoldás minden bajra, de nincs. Olyan sincs, hogy olcsó és jó hifi. Csak a széllel szemben pisilés tipikus esete..."
Drága DAC-okat, erősítőket, fejhallgatókat vásároltam. Lásd aláírásom. Ezen kívül is több rendszerem van, és van PC alapú is.Lehallgató helyiségemet, játszószobámat az átlagot többszörösen meghaladó módon, eredményesen kezeltem többek között saját tervezésű, és kivitelzésű szubcsapdával is.
Mégis honnan vetted azt hogy ezeket nem tartom fontos dolgoknak?!
Légyszives idézd vissza, hogy hol állítottam hogy ingyé van megoldás minden bajra.
Megjegyzem, ilyet nem fogsz találni, légből kapott dolgokat meg nem jó dolog terjeszteni.
Kérlek ha személyes problémád van velem beszéljük meg privátban. Várom a leveled.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
fehér_ember
addikt
válasz chrisnagy13 #88009 üzenetére
Ja, ja. Amióta meghallgattam ezeket: [kép1]; [kép2] azóta sűrűbben eurojackpotozom
Pedig fogalmam sincs milyenek a méréseik[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
niof
addikt
válasz chrisnagy13 #88008 üzenetére
Igazából nekem a D30 Pro tudna mindent, ami kellene, de nem feltétlenül szeretnék >1,5* árat kicsengetni nüansznyi eltérésekért. Jelenleg a D50S van becélozva.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Polllen
nagyúr
válasz Capt.Obvius #88007 üzenetére
Én a planar-ról simán visszaváltottam dinamikusra. Kicsit féltem tőle, hogy most rossz lesz nekem, de végül nem így lett.
-
gonger
senior tag
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni!
Adott egy Denon 1306-os erősítő, amit lecserélek, mert stereo szettre állok rá. Dali Concept 6-osokat fog meghajtani a NAD 326BEE erősítő.
A nappaliban TV-ről eddig optikain kapta a jelet az erősítő. Most arra kell megoldást találnom, hogy az optikai jelet RCA analógra alakítsam (remélem jól fogalmazok) és az mehessen az erősítőbe. Kérdés, hogy a fenti cucchoz milyen olcsó DAC modul lehet megfelelő.
AZ egyik opció a FiiO D03K TAISHAN 10 e Ft környékén. Erről olvasok jót és rosszat is, van aki azt írja, hogy szétcseszi a hangot egy NAD minőségen már.a másik opció egy Neoteck 192 KHz DAC 15 ezezért kéz alól.
TV nézéshez, filmek lejátszásához, yt és spotify hallgatáshoz kell.Nagyon hálás lennék, ha tudna valaki segíteni a választásban, mert itt elakadtam.
-
-
Polllen
nagyúr
válasz gonger #88016 üzenetére
Ebben a 15k-s keretben gondolkozol?
Javasolnám, hogy a keretet emeld meg. Az az erősítő és hangfalpár megérdemelne egy jobb dac-t. Én pl. magamnak a láncodhoz simán megvenném apróról a NAD D1050-t (60k) vagy a loxije d20-t (40k). Vagy ha új kell, akkor legalább egy smsl sanskrith 10th-t (40-50k, csak ne muzix-ból).
Capt.Obvius
Nálam is sokáig kívánságlistás volt, de átugrottam és Quad Era volt egy ideig.A mobil cuccokkal pedig most a planárok kiestek. Lehet a mojo elbírna vele, de amik korábban voltak, azok simán kevesek voltak hozzájuk. Hiába volt papíron közöttük 1-2 könnyen hajtható, dedikált erősítőről szóltak igazán.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz chrisnagy13 #88009 üzenetére
Vagy az önfeledt zenehallgatás.
-
gonger
senior tag
válasz Polllen #88018 üzenetére
A keretet max 20 ezerrel lőttem be, remélve, hogy a fenti igényt ezek is kiszolgálják. Ezek szerint nem?
Az erősítőt most veszem meg, de lehet jobban járnék (ár/értékben) egy optikai bemenetes rádióerősítővel, akár egy régi vasban pl. HK 3490 ? Mondjuk ilyet pont nem találtam most. -
Capt.Obvius
aktív tag
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #88012 üzenetére
Örülök hogy másnak is volt ilyen élménye. Ez az igazi ebben a hobbiban hogy elmegy az ember ismerőshöz/Hifi-showra és csodálatos dolgokat hall.
Nem pedig csak az hogy minden új dolog rosszul szól, de majd idővel hozzászoksz. -
Polllen
nagyúr
válasz gonger #88020 üzenetére
Amennyire tudom, az a nad nem olyan rossz erősítő. Ez ügyben inkább a hifi topikban tudnak segíteni.
Szerintem a dac + stereo erősítő nem rossz ötlet, 20k-ért is lehet dac-t venni kezdésnek. Csak szerintem az a hangfal pár jobb dac-t is meghálálna. Ha tudsz, legalább 30k-ig menj el. Meghálálná a végén a lánc.
-
HELLAFLUSH
őstag
Ma megérkezett a HE400i 2020.
Milyen DAC/AMP-ot ajánlanátok hozzá max 150eFt-ig?
Kicsit valami melegebb hangzásúra vágyok.
Legutóbbi DAC/AMP egybecuccom egy Topping EX5 volt ami az X2HR-ből jobb/több magasat hozott ki, viszont a HE400i-hez már nem hiányozna több magas hang.
A Liquid Spark fejes erősítő valóban jó választás lehet a saját DAC-jával vagy esetleg valami más DAC-al?!
Illetve a hibrid csöves erősítőkről mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Capt.Obvius #88021 üzenetére
Csak odáig apránként vezet az út, ha az ízlésednek megfelelő és/vagy szinergiát alkotó láncot akarsz összeállítani. Nincs rosszabb, mint vakon összevásárolni valamit aztán megpróbálni élvezni - szerintem.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88010 üzenetére
Akitől az ajánlat származik az kezdő hangmérnököknek és producereknek szánja az oktató anyagot. Te pedig valamilyen furcsa indíttatásból mindenki másnak is. Ő tudás alapján ír, te pedig csak azért, hogy villoghass hifis közösségben olyan pluginekkel, amit hangmérnökök és producerek használnak.
Vedd személyeskedésnek, ha úgy tetszik. De erre a kijelentésemre nem úgy tűnik, mintha rácáfolnál a postjaid alapján.
Ha javítani kell a hangzáson, akkor annak 1 módja van. A jobb hardver.
"Mint korábban említettem a felvételbe nem történik belepiszkálás, az pont ugyanolyan érintetlen, mint ahogy az az adathordozóra került."
Kérlek szépen ne adj rá több okot arra, hogy tudatlannak nevezzelek. De tudod mit? Vegyük föl újra azt a zenét amit ilyen módon kezelsz. Kell hozzá egy A/D és hasonlítsuk össze a két felvételt. Ha bitről bitre ugyanolyan a kettő, akkor te nyertél.
"Nem próbáltad, de véleményed van."
Először is te az nem tudhatod, hogy én mit próbáltam és mit nem. Másrészt pedig azért járunk iskolába, hogy megtanítsák nem dugjuk tűzbe a kezünket mert megéget. Én hiszek a tanultakban és nem érzem szükségét, hogy szembe menjek ezekkel.
De, ha már a felelősségnél tartunk neked se kéne."Drága DAC-okat, erősítőket, fejhallgatókat vásároltam. Lásd aláírásom."
Aligha referencia szintű eszközök... Főleg, ha fel kell javítani a hangjukat. A szobaakusztikát is jobb szakemberre bízni.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz HELLAFLUSH #88024 üzenetére
Lehet jobban jártál volna egy HE 4XX-el. Az melegebb hangzású.
[ Szerkesztve ]
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz bkercso #88025 üzenetére
Igen, ebben tökéletesen igazad van. A legjobb a hallgatás. Csak ez sem mindenkinek oldható meg. Én is hiába vagyok itt Pesten, nagyon nehézkesen tudnám csak megoldani, vagy, csak este valahol valakinél...
Inkább az összes létező infót, tesztet megkeresem azokról amiket Ti már próbáltatok és ajánlottatok és ha egyeznek a vélemények, akkor csak nem lehet rosszígy lett az A30pro + D30pro
-
alphamooncam
őstag
válasz chrisnagy13 #88026 üzenetére
"Mint korábban említettem a felvételbe nem történik belepiszkálás, az pont ugyanolyan érintetlen, mint ahogy az az adathordozóra került."
Kérlek szépen ne adj rá több okot arra, hogy tudatlannak nevezzelek. De tudod mit? Vegyük föl újra azt a zenét amit ilyen módon kezelsz. Kell hozzá egy A/D és hasonlítsuk össze a két felvételt. Ha bitről bitre ugyanolyan a kettő, akkor te nyertél.
Tévedés. Nincs két felvétel, egy felvétel van. Minek felvenni !
A felvétel nem változik, bitről-bitre ugyanaz, és ebből látszik, hogy nem próbáltad.
Csak hogy értsd.
Az általad vitatott módszer során nem változik az eredeti felvétel, viszont lehetőség van elmenteni a beállításokat.A módosítás pedig a lejátszás során, röptében történik, a megadott paraméterek alapján, ahogy azt a kezelő éppen kívánja - ez a legnagyobb szépsége a dolognak.
A bekarikázott fájlméret nem változik, akárhány VST-t is fűzök össze egy DSP láncba, elmenteni a beállításokat lehet...
Ismételten kérlek, hogy előbb próbáld ki, mielőtt véleményt mondasz... kösz
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #88029 üzenetére
Vágjuk rövidre a témát.
Ma már elérhető a kommersz DAC-okban is különböző szűrő.
Az ugyanazt csinálja kicsiben, mint amit én a Foobarban a pluginekkel.
Érvelésed követve, senki se merje használni a beépített szűrőket.
Továbbá neked is Önrevíziót kellene tartanod, mert semmire valók ezek a DAC-ok, undorral kéne eldobnod a DRÁGA ADI Dacodat, amiben szintén egy mini számítógép működik, és venni egy referencia szintű buta TMP DAC-ot ősöreg TDA1543-as chippel, pont olyat mint ami nekem is van.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88029 üzenetére
Van egy file, teszel rá egy plugint, lejátszod, hallod a "javított" zenét. Kérdem én, ugyanazt hallod, mintha asio-val lejátszod plugin nélkül? Ugye nem?
Ha mind a kettőt felveszed, melyik esetben lesz ugyanolyan, mint a kiinduló file? Hát nem a pluginos változat esetében.
Veszteséges lesz a pluginos és felborítod vele a készre kevert zene arányát.Így már érted?
Oké.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz alphamooncam #88030 üzenetére
Hát azért nem pont ugyan azt csinálja.
Vannak digitális szűrők, és vannak a D/A átalakítás utániak.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz fattyu #87971 üzenetére
Nem világos hogy most az iFi vagy a Jotunheim erősítőről van szó.
Egyébként mind a kettőnek jó a mért eredménye. A problémák a már nem hallható kategóriába esnek.
Ne dőlj be a divatnak hogy jaj most ez 119 dB, jaj de ez meg még jobb mert 120 dB a torzítása. Jaj annak meg 118 dB, az egy vacak. -
alphamooncam
őstag
válasz chrisnagy13 #88031 üzenetére
"Van egy file, teszel rá egy plugint, lejátszod, hallod a "javított" zenét. Kérdem én, ugyanazt hallod, mintha asio-val lejátszod plugin nélkül? Ugye nem?
Ha mind a kettőt felveszed, melyik esetben lesz ugyanolyan, mint a kiinduló file? Hát nem a pluginos változat esetében.
Veszteséges lesz a pluginos és felborítod vele a készre kevert zene arányát.
Így már érted?"
Kérdésed többrétű.Tegyük fel, hogy az ADI DAC-oddal bekapcsolsz egy szűrőt és azt digitalizálod, ugyanaz lesz mint az eredeti fájl?
Ugyanúgy nem, mint amikor én a Foobarban VST-t használok.
Nincs különbség, ilyenkor az ADI-val ugyanúgy belenyúlsz a zene szövetébe mint én.
Nem értem mit kritizálsz, amikor ugyanazt csinálod tudatlanul, mint én szándékosan?!
Más.
TMP ANT-hoz nincs ASIO, viszont a NAD D3020-amhoz adott ki a gyártó.
Foobarban, ASIO alatt ugyanúgy működik a DSP lánc, ahogy korábban leírtam WASAPI-val, meg exclusiv módban, nincs különbség.
A szűrőzés digitális térben történik, csak az nem mindegy milyen minőségű szűrőt használsz, erről szólt volna a téma amihez hozzászóltam.
Nem ismerem az ADI Dacod működését, de abban 99%-ig biztos vagyok, hogy a digitális oldalon történik a szűrőzés ( A VST is egy szűrő, csak szólók, mielőtt belekötnél ) , nem pedig az analóg oldalon. Berci
-
bajnokpityu
félisten
válasz alphamooncam #88030 üzenetére
A digitális szűrő ezekben elkerülhetetlen, nem azért van, amiért te filterezel. Kár hogy ugyanaz a nevük, de tok mások. Sajnos Chrisnek sztem is maximálisan igaza van...
eladó topping dac
-
alphamooncam
őstag
válasz bajnokpityu #88037 üzenetére
...mármint abban hogy nem mindenkinek való belenyúlni a zenébe.
Ebben nincs is vita.
-
bajnokpityu
félisten
válasz alphamooncam #88038 üzenetére
Ne akard megerteni, meg a végén jól szólna a cuccod..
eladó topping dac
-
Exodius
őstag
Leálltunk végre, vagy pörgetjük még a Hi-Fi Szájkarate Fesztivált?
-
alphamooncam
őstag
válasz bajnokpityu #88039 üzenetére
Köszi az aggódást, megoldom...
Jössz a következő fejes talira?
Egyébként nincs gondom Krisszel, remélem neki sincs velem, viszont a nagyérdeműnek joga van tudni, mennyire szines a hifizés.
Adjuk meg a lehetőségét legalább, hogy megismerjék ezt az oldalt is.
Még annyi, hogy én itt nem valaki ellen harcolok, csak megosztanám amit értékesnek gondolok, és felhívom a figyelmet arra is ami szerintem hibás gondolat. Cső
-
Ear001
addikt
válasz bajnokpityu #88037 üzenetére
A Tmp Ant-ban pont nincs kimeneti szűrő.
Amúgy persze, fura amit alphamooncam csinál, de ha ízléssel teszi, miért ne? A felvétel készítésnél is ezt csinálják, a zenészek is tuningolják a hangszereiket a kívánt ideális hangra. Addig ezzel szerintem nincs gond, amíg az nincs, hogy az élő koncerten is be akarna húzni egy-két plugint, hogy jól szóljon.
-
Ear001
addikt
válasz bajnokpityu #88043 üzenetére
Így van bekötve. Meg túlmintavételezés sincs.
Értem mit mondasz, hogy a kimeneti muszáj szűrő, meg ezek a pluginek tök mást csinálnak, csak a pontosság kedvéért tettem ide azt a megjegyést.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz alphamooncam #88035 üzenetére
A DSP az egy teljesen más kávéház.
Nálad már a szoftveres oldalon problémák vannak, bitek csípődhetnek le, drivernek, lejátszónak ki van szolgáltatva az audio file, jel mire eléri a D/A.
Az RME-nél bitperfect továbbítás van, és a jel a DSP-ben van manipulálva és aztán átadva a D/A-nak. Majdhogynem realtime.A D/A-nak a szűrőibe most ne menjünk bele, azok az impulzusválaszoknál játszanak szerepet.
Miért van az mindig, hogy te bizonyos időközönként megjelensz és le akarod lőni a bulit? Beszélgetünk szakmai dolgokról.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88045 üzenetére
Kevés a technika, sok a hype.
-
bajnokpityu
félisten
válasz chrisnagy13 #88047 üzenetére
Az h kevés a technika, nem biztos, h baj. De az erősítő nem tudta meghajtani a v3as 560at,a dac meg nekem nem jött be. Úgy, hogy azt se tudtam h mi fán terem, mennyibe kerül. Ha tetszett volna, V legalább kB oké lett volna, onnantól érdekelne h mennyibe kerül. De nekem a minimumot se ütötte meg.
eladó topping dac
-
Ear001
addikt
válasz bajnokpityu #88045 üzenetére
Lehet, de én kevés életszerűbb, fluid, hosszan hallgatható DA-t ismerek a kedvenc túlmintavételezés és kimeneti szűrő nélküli cuccaimnál. És amit igen, az mind sokkal drágább.
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest