Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
Tegnap elkészült a TMP tápom (9V/1.5A). Kicsit tovább tartott, mint "pár nap", de a TMP-t is érinti az alkatrészellátás akadozása, így aki mostanában vásárolna, annak lehet, hogy sok türelemre lesz szüksége.
Az Aune X8 hangjának jót tett a kis enegiakocka, de erre a korábban olvasott vélemények alapján számítottam is. (Az Aune is árul hozzá saját LPS-t, nagyjából a TMP-vel azonos áron.) Nem kerültek elő eddig nem hallott részletek, viszont a meglévő finom részletek annyival tisztábbak lettek, hogy már nem csak kihallatszanak, hanem a zeneélményen is dobnak. A mélyhangok is testesebbek, jobban textúrázottak.
Hogy megéri-e az árát, szerintem csak azt követően lehet eldönteni, ha kipróbáltuk az adott rendszerben. Mivel az élményfaktort növeli, így számomra megérte.A végére még pár kérdés. Mostanában RPi4-ről (Moode) szól itthon a zene, a dac usb-n csatlakozik. Úgy tudom a Pi4 usb-je már jobb minőségű (audio szempontból), mint a Pi3-é. Ettől függetlenül vajon a Pi4 hangján is nagyot dobna egy Allo Digione? Esetleg egy külön táp (vagy tápszűrő) a Pi-nek?
[ Szerkesztve ]
-
oneiros
tag
Sziasztok! Már volt róla szó a topikban, de most akciós, Mo-n 35k körül kapható.
Zowie Vital PCM5142+NJM8801
Nekem a sok gomb miatt nem jön be, de hátha valaki kedvet kap hozzá.
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
Exodius
őstag
válasz Eugene Roe #86693 üzenetére
Csak eltűnt azóta!
-
:AMF:
senior tag
válasz contaxg #86686 üzenetére
Mivel elég nagy tételben fogynak a Topping cuccai Kínán kívül is, szerintem a fejükre koppintottak volna az érintett gyártók, ha hamis cuccokat használnának.
A D30-nál pl. bevállalták a nevenincs capxcon kondikat, nem használtak hamisítványt. Szóval én optimista vagyok.
Lassan minden kondit kicseréltem már a D30-ban, ami nem smd, így igazából nem is érint ez a kérdés. -
contaxg
veterán
-
vlaca2
tag
Hát ja, van olyan hogy teljesen eltűnik. Nálam szerencsére nagyon kevés.
Amúgy ez inkább a kiadók sara, nem a streaming szolgáltatóké.
Ők azt streamelik amit megkapnak, önszántukból nem szednek le semmit, jogi viták állhatnak a háttérben (művészek vs kiadók vs szolgáltatók),aztán hogy ki kit tart felelősnek az már esetenként változó lehet."I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
addikt
válasz ribizly #86674 üzenetére
Sajnálatos módon, ez nem csak a Tidalra jellemző. Évek óta Spotify Premium előfizető vagyok, és az elmentett kedvencek közül, gyakran tűnnek el egész albumok. Egyik nagy kedvencem volt pl., a Johnny Cash életéről szóló film [link] zenei anyaga, ami pár hónapja szőrén-szálán elérhetetlen lett.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
ribizly
veterán
-
vlaca2
tag
válasz ribizly #86674 üzenetére
Hi! Próbáld megkeresni újra, az eltünt trackeket/albumokat.
Általában az történik hogy új verzió kerül fel belőle, ami másik linken érhető el, az elmentett régi linkek kiszürkülnek. Nekem majdnem mindegyik “eltünttel” ez történt, szinte alig van, ami nem lett meg újra.[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
s4tch
veterán
válasz contaxg #86670 üzenetére
Azért az is egy impotens banda. Elvileg évek óta tesztelik a lossless streamet, már hónapok óta bejelentették, hogy érkezik a szolgáltatás, és még mindig nincs sehol.
Nálam egyébként a tidal connect tök jól működik, családi csomagban a 750 Ft-os havidíj is vicces, a hallgatott zenéim nagy része elérhető. Összességében elégedett vagyok a tidallal.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz contaxg #86670 üzenetére
egész pontosan én is azt várom, meg az árát. Hasonlóra pozicionálva simán otthagyom a Tidalt, az UI is szánalmas a spotihoz képest. Mobilra egyetlen nagy (és elég perdöntő) előnye az uapp integráció, amellyel érezhetően jobban szól, mint a natív droid driverrel.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
contaxg
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Sinesol #86667 üzenetére
Ezzel még nem lenne baj, de Tidal valahogy lábon lövi magát az exkluzivitással és ez meglátszik a választékon, ami már nagyobb gond. A művészek mindenhogyan szopnak a streamkorszakban (járni jár, csak ugye nem jut, mint az új cimbalmosnak a zenekarban), tehát nem tudok olyan streamert mondani, amelyik tisztességes rendszerben működne. Viszont a spotykifájon fent van szinte minden is, míg a Tidal, hát, soványka. Cserébe minden szart lassan mqa-sítanak, ami a jelek szerint a kutyát sem érdekli. Útközben meg kifejezetten kellemetlen, hogy egy 3 órás busz úton annyi adatot visz, mintha filmeznék
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Sinesol
veterán
Azt mondják az MQA kb. lehuzhatja a redőnyt, senki nem asszisztál a lehúzáshoz.
Az Apple Music juniustol elvileg full lossless lesz es jön a Dolby Atmos támogatasu SpatialAudio az azt támogato eszközökre, mindez extra dij nélkül. Az Amazon is full losslessre vált es ott sem lesz extra dij. A Tidal-on kivül senkinek nem kell az MQA.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz bajnokpityu #86663 üzenetére
Ezt jó tudni...
-
Tulku
veterán
válasz bkercso #86658 üzenetére
Nem tudom mivel oldanák meg akkor a bypasst és a hidegítést az előfok csőnél...végfok csőnél kiszedtem...ott kissé sterilebb (torzításmentesebb?) lett a hangkép, de visszatettem, mert élettelen lett minden...csőnek kellenek a kondik...meg a fojtó...meg a jó ellenállások...persze a jó táp se kutya
-
Tulku
veterán
Szóval az a fránya Black Gate...
Úgy volt hogy az előfok csövek bypass kondijai vmi egyszerűbb ügyek voltak amit kicseréltem Nichicon gold kondikra...hazudnék, ha azt mondanám, hogy elájultam a változástól, maradjunk annyiban, hogy lehetett placebo is ...aztán elmebayról egy igen beszűkült egyéntől ( a beszűkülés arra vonatkozik, hogy kizárólag használt black gate-eket árul) rendeltem egy pár 100uf-os kondit...megérkezett, betettem...és hát...ez bezony nem placebo..
A fejes erősítő az agyonépített Cary Xciter...
Az első taktusok kissé szokatlanok voltak...minden puha (túl puha?) és hatalmas tér....benne vagyok körülvesznek...eddig inkább kívülálló voltam...nem túl puha de a határon van, a rezeseket azért odateszi, de mindent kellő kontrolláltsággal tesz...az biztos, hogy alapvetően változott a hangkép...előnyére...itt már persze szó sincs arról, hogy az előző verzió kevésbé hallgathatóbb lett volna, de ez más dimenzió, ebbe belealszom annyira megnyugtat...Melody Gardot elandalít, de még a Hot Jazz Band is selymesen nyugtató, persze a rezesek itt is megvannak...
Összefoglalva jó volt a váltás, maradok a Black Gate-nél, érdekes, hogy egyetlen jelútban lévő kondenzátor cseréje mit tud változtatni a hangképen... -
contaxg
veterán
Questyle M12 DAC kb150 dollár körüli áron. Érdekes megoldás, hogy a 3.5-ös jack valószínűleg a házhoz van rögzítve és a nyákhoz szalagkábellel csatlakozik. Ezzel kizártak egy tipikus idővel kialakuló kontakt hibát, amikor elenged a forrasztás az aljzat lábainál.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fehér_ember
addikt
válasz ferzoli #86648 üzenetére
Kicsit "világosabb" mint a saját akm-es dacommal, de mivel nincs élőhangszeres tapasztalatom nem tudom egyértelműen eldönteni hogy melyik is a valódibb.
Az énekhangok nekem a pión egyértelműen jobban bejövősek voltak fejessel és ugyanazt mutatta amúgy a hangfalon is, a zongora meg a sajátomon mert jobban volt teste a hangjának, a gitárnál-bőgőnél zeneszáma válogatta ...
Néha már azon gondolkoztam hogy lehet inkább tücsök ciripelést kellene hallgatni, meg ahogy a szél mozgatja a fák lombkoronáit vagy hordja ősszel a faleveleket esetleg a partra kicsapó kisebb hullámzást, patakcsörgedezést ...stb. Lehet úgy könnyebben be lehetne lőni melyik is az igazibb Ha tudtok ilyesmi audiofil teszthangos lemezt, érdekel[ Szerkesztve ]
-
leon11
tag
válasz Capt.Obvius #86653 üzenetére
Valóban nem az, de egyszer kell egy jót venni és egy életre kiszolgál.
A Kácsától felvázoltam nagyjából a lehetőséget. A saját márkás kábelüket nem ajánlom.
Olcsón a Supra LoRad 2.5 vagy a Silver változat igen népszerű, és használtan 12-15e körül mennek.
Esetleg a "nagy klasszikus" Isotek Premier-t is megpróbálhatod, az elég dinamikus hangú. -
Z.É.T.
őstag
válasz bkercso #86619 üzenetére
Köszi a javaslatot és geza844-nek a tippet, végül itt találtam 2.5-es csatisat, 24V 3.75A Meanwellt és a vártnál talán picivel jobban is szól ez a kínai vacak. Thx!
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Én még csak most ismerkedek ezzel a dac-os témával. Két láncom van jelenleg. Az egyik analóg mondjuk: pro-ject essential pörgető, utánépített revox phono, vintage technics su8077 erősítő (nekm nagyon tetszik a hangaj), és a hangfalak tannoy revolution 3. Illetve van egy házimozis sony erősítő str-db790qs, ami nem mai gyerek, de 5.1-re nekem bőven jó. Sztereóban jóval gyengébb a technics-nél, de nem is arra kell. A front hangfal itt is ugyanaz, amit egy fater által készített átkapcsolóval lehet váltani a két rendszer között.
Most valahogy bejött a képbe a dac, mert sok helyen olvasom, hogy nagyon is jól tud szólni a digitális forrás is. Mivel nincs dedikált dac-om, viszont van egy presonus audiobox itwo külső hangkártyám, azt be is kötöttem, és meglepően jól szólt a pc-ről lejátszott (foobar) dsd.
Most az lenne a következő, hogy ki kellene próbálnom egy dac-ot, hogy azzal jobban szólna-e a rendszeremen, vagy csak kidobott pénz lenne. Ha vennék, akkor olyan 50 lenne a lélektani határ (akár használt is lehet). Nincs véletlen szolnoki itt aki tudna segíteni, hogy meghallgassak egy normális dac-ot?
Bocsi a hosszúra nyúlt bemutatkozó részt. Bármi segítséget, ötletet örömmel olvasok.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #86647 üzenetére
Nagyon szívesen, és persze én is köszönöm a drótokat és az iFi Powert!
Nem is írtam még ide a Pioneerrel kapcsolatos tapasztalatokról. Szóval Pioneer U-05, pár hét után. Eredetileg csak egy szimmetrikus dacot szerettem volna a hangfalas láncba, amin van usb és optika, a fejes erősítő nem volt létszükséglet. Ez nekem régi szerelem, egyrészt a dizájn miatt, másrészt a kicsit aktívabb autóhifis éveimben a kedvenc fejegységem szintén egy Pioneer volt, részletes, dinamikus, levegős, élénk, de nem bántó hanggal. Fejes találkozón hallottam és tetszett, de csak más együtt élni valamivel, mint egy pár perces próba... Ez úton is köszönöm Earnek és Bodznak is a megerősítést, hogy érdemes vele egy próbát tenni; a korábbi írásaik is segítettek. Ebayről, Németországból, mailboxde segítségével jött, miután egy helyi eladó néhány üzenetváltás után eltűnt és szeretkezett válaszolni. Időközben befutott egy újszerű Questyle CMA400i, de csak nem hagyott nyugodni a Pioneer.
A külsőt továbbra is imádom. Lehetne fekete, ezt leszámítva tökéletes. Méretes, van kijelzője, ami kikapcsolható (a Pio jó szokása), a gombok, kapcsolók tökéletesen kattannak. Van, hogy kikapcsolt állapotában elmegyek mellette, és kapcsolok párat a bementválasztón A kezelése a távirányítóval együtt szintén 10/10. Lehet fázist fordítani az xlr-en, használható preampként, rengeteg rajta a bemenet, a szokásos szűrőkön túl a lock range beállítással is lehet a hangján finomítani (köszi, Bodz!), és a szűrők sem dísznek vannak rajta. Két bajom volt vele első körben. Az első: 15 perc tétlenség után kikapcsolt. Kézikönyv elolvas, auto standby kikapcsol, örül. Viszont nem tudtam rávenni, hogy foobarral (vagy bármi mással) menjen a dsd. Nem hallgatok ilyesmit, egyszerűen csak ki akartam próbálni, és nem ment. Itt is a Pioneer által készített leírás segített: egy régebbi foobar plugint kellett feltenni, azzal működik. Szóval mint használati tárgy, mint kütyü nekem tökéletes, pusztán funkcióit tekintve hozza, amit ígér.
A hang sem rossz, sőt. Ez egy mai szemmel nézve öreg eszköz: nem xmos/amanero az usb része, valami régebbi Sabre van benne, papíron elavult, ennek ellenére simán oda lehet tenni a Questlye mellé. Fejes erősítőként single ended üzemmódban is végtelen erő van benne, ahogy fehér_ember is írta, szépek az énekhangok, nem hallom ki a Sabre szúrósságát (pedig a Focal Elear magától, Sabre nélkül is tud szúrni), jó a tere. Részletesség szempontjából talán a Questyle jobb volt, de dinamikát, tonalitást tekintve a Pioneer jobban tetszik. Keríteni fogok egy szimmetrikus drótot az Elear mellé, kíváncsi leszek, úgy mit tud a Pio.
A hangfalas láncban még nagyobb változást hozott a Questyle-hoz képest. Egyértelműen több részletet vélek kihallani, úgy több a magas, hogy nem sérült a többi tartomány, jobban pozicionált a tér. Megvan benne az a levegő és dinamika, amit annyira csíptem az autóhifis Pioneer fejben. A Questlye kicsit hátradőlős, nyugis volt az én zenéimhez. Lehet, hogy ha veszek végre egy rendes hangfalat, akkor más lesz a véleményem az U-05-tel kapcsolatban, nem biztos, hogy ez az utolsó dac/ampom, mindenesetre egyelőre kifejezetten elégedett vagyok vele.
-
ferzoli
Ármester
válasz fehér_ember #86647 üzenetére
A Pio U05 milyen volt az Anandával? Nem lett vele túl világos?
-
fehér_ember
addikt
Ezúton is köszönöm hogy mindkét dac-ot kipróbálhattam. Abban a Pioban nagyon bivaly a fejeserősítő rész (az én külön Teac HA 501-es fejeserősítőmnél simán erősebb) és DAC-ként is rendben van. Újra megerősítést nyert általa, hogy én 1-2 sabre énekhangjait nagyon tudom csípni. Abban bizony kicsit jobban tetszett a sajátomnál.
Amúgy a TC Impact Twin-nel továbbra is elvagyok, illetve ott az Astell & Kern AK 120 II-es DAPom is, ha variálni akarnék.
Gyuri ProAc hangfalaiban nem csak 1db. magas + 1db. 16,5-es mélyközép van. Én se hasonlót próbálnék a sajátom helyett, mert ez így, ebben a formában eléggé ki van maxolva. De hát nem is hasonlóhoz viszonyítottam.[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz dgyuri0123 #86645 üzenetére
Volt ott két dacom is (Questlye CMA400i, Pioneer U05) kölcsönben, egyiknek sincs gond a mélyeivel, és az Impact Twin sem rossz az alapján, amit hallottam még a T+A-kkal. Szerintem fehér_ember megalapozta a véleményét.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fehér_ember #86644 üzenetére
Egyszer próbálj ki egy "erősebb" dacot, mert van abban a Proac-ban mély-potenciál (is), csak ki kellene aknázni...szerintem. Az egy dolog, hogy a T+A többet nyújtott nála mélyben, de az is ment volna még lejjebb, ha a forrás is elég mélyre tudott volna menni...ismét csak szerintem.
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
Ha már közben meg lettem említve, akkor annyival kiegészíteném az elhangzottakat, hogy a kis ProAc Response 1.5 az számomra szándékos visszalépés/visszaépítés volt. Mivel kicsi helyiségbe kerültem ~11,5m² és oda kellett valami, a szuper T+A Criterion TMR 160 MKII-esek helyett. Így megpróbáltam valami olyat szerezni ami azért hallgatható, de így is nagyon hiányzik a 2 "nagy dög" hangfal. Majd idővel lehet próbálkozok ezzel-azzal még, de elég csekély az esély, hogy találok kisebb méretben hasonlóan jót.
Ami egyedül kárpótolni tud, az az Ananda fejhallgató.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz HUNNIA1920 #86641 üzenetére
A nautilus azért már másik liga kell legyen,mar csak a magasa miatt is. Ettől függetlenül kiváló vétel lehetett ennyiért.
-
ferzoli
Ármester
válasz HUNNIA1920 #86641 üzenetére
Én is úgy érzem, vásárlás előtt beszéltem a másik két hazai tulajjal is, természetesen ők is ajánlották. Személyesen mentem el érte, az avx-es fórumtárs hosszan és lelkesen demózta őket, de az első pillanatban eldőlt, hogy a hangfalak költöznek.
Lacnál egy tökéletesre hangolt akusztikai környezetben hallottam őket igen jól kiszolgálva, nálam azért más a helyzet. Az akusztikát és az erősítést kellene majd szintre hozni, de a hangfal így is sokat megmutat magából. -
válasz ferzoli #86640 üzenetére
Jól jártál vele, referencia hang, szinte ingyen. Annak idején, mielőtt a piacot elárasztotta volna a szemét tenger, az akkori tesztek szerint referencia osztályba tartozott olyan hangfalakkal, mint pl. B&W Nautilus vagy Pro Ac Response 5. Egyik barátomnak van, végállomás hangfal, ha jól ki van szolgálva.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
ferzoli
Ármester
Nincsenek már meg, némi kitérővel fehér ember fórumtársnál kötöttek ki.
Nálam egy Lua Con Brio 1.3 hangfal páros váltotta őket. Életemben nem hallottam előtte a cégről, úgy ajánlották, de egyáltalán nem bántam meg. Gyakorlatilag egy mélynyomóval egybeépített két utas monitor hangfal, tökéletesen összehangolva.[ Szerkesztve ]
-
ferzoli
Ármester
Sziasztok!
Hifiman Sundara-hoz van valami perfect match erősítő dac nélkül kb 100 ezerig bezárólag?
Semmi extra nem kell, csak kraft és szinergia illetve lehetőség szerint legyen rajta xlr kimenet, ebből van a gyárinál picit jobb kábelem. Most egy Centrance HIfi M8-al használom, ezt kellene megugrani, ha ez ennyiből lehetséges.
Egy Resonessence Labs Concero HD dac lesz előtte, ami jelenleg a hangfalas rendszert is kiszolgálja, ezen nem változtatnék. -
leon11
tag
válasz Capt.Obvius #86621 üzenetére
Köszi a beszámolót.
Tápkábel vonatkozásában a AudioQuest NRG-Z3 szerintem a minimum. Nem színez, tiszta és dinamikus. Újonnan 60 e-től, de sokszor felbukkan használtként az aprón. Méterre a Furutech-től a FP-S022N hallgasd meg ha van készen. -kicsit színez, enyhén meleg hangú, de kedvelhető. Drágábban a FP-TCS21 is ajánlott. A Neotech UP-OCC vezetői is jók, általában keményebb hangúak.
A csatlakozók elég húzósak, de a Furutech megéri az árát. -
vlaca2
tag
válasz RetepNyaraB #86630 üzenetére
Jaja, náluk meg pláne
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
-
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #86624 üzenetére
Mindenképpen felvenném a céggel a kapcsolatot, mert szerintem van nekik méterre kábelük szerelten, ami lehet, hogy olcsóbb mint a kész, "gyári" kábelek. Beszélj velük mert elég felkészült csapat és biztosan tudnak segíteni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz Capt.Obvius #86621 üzenetére
Tápkábeleket a Kácsánál tudsz kérni próbára.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz leon11 #86614 üzenetére
Köszi a választ
Más XLR kábelekkel nem próbáltam meg összehozni a dolgot, így tapasztalatom sincs benne.
Nem vagyok nagy író, de megprószálom. A30pro+D30pro Kácsa réz XLR, AQ cinnamon USB, a gyári táp, Seni 660s ezüs kábel XLR véggel (furutech ródiumos miondkét végén), plusz ugye a PC TIDAL és foobar 2000.
2 termékkel van összehasonlítási alapom eddi (FiiO K5 pro, A50sD50sP50).A kalamajkát már ugye korábban leírtam, de a bolti hallgatásnak mégsem a D70s A90 páros lett a vége hanem az amiről itt bőszen ütögetem a klaviatúrát. Valahogy ezt teljesebbnek éreztem akkor. Persze ha nálam lenne mindkét szett lehet mást mondanék.
Az első napokban brutál tömény basszus volt és kegyetlen összevisszaság és egymás hegyén hátán a hangszerek. Folyamat ment a járatás, de nem bírja ki az ember, hogy ne hallgasson bele. Ezért tudom, hogy egy katyvasz volt . 6 nap! Ennyi kellett neki és mintha kicserélték volna. Széthúzta a színpadot, visszább vett a basszusból, kitisztította a magasakat. Szuper! Jelenleg csak ezt tudom mondani.
Erőben nincs hiány egyik kimeneten sem. Sőt nem is igazán van különbség köztük, illetve minimális a single endedhez képest. A legjobb szó erre a stackre, hogy bekapcsolod és élvezed. A D50s trio inkább analitikus volt, ráadásul erőben elég gyenge, pedig szép volt. A Fiio erős. de a DAC része elmarad mindkettőtől.
Itt is megvan minden részlet, de másképp csinálja a dolgokat és mosolyra áll a szád. Simán belefeledkezel a zenébe. Nem bánt, nem tol, csak engedi, hogy hallgasd. Soha nem hallottam még így szólni a 660s-t.Amit még szeretnék kipróbálni: minőségi tápkábel - fogalmam sincs milyet és honnan, talán másik XLR, illetve a réz kábelem szimmetrikussá alakítva. Fél év múlva talán más kondi vagy hasonló, de ezt inkább most felejtsük el
Ahogy Z reviewban mondják: H0ly Balls!
Jah igen, talán a hörgős Metál nem áll jól neki , de amúgy minden hallgatható. Az accoustic a legjobb neki. Ez csak az én véleményem. Torzítani nem torzít, magas hangerőn a fejed repül. 12 óra tökéletes állás neki. 3 óra már brutál. Persze ez úgy is fejes függő.
Nagyon nem jut eszembe más
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #86618 üzenetére
A fülem alapján Persze a Te megoldásodat nem hallottam, lehet hogy az jobb.
Eugene Roe
Szuper! Nekem is masszívnak tűnt. Létezik egy Gold sorzat is abból nem láttam megfelelő kábelt, meg az ára is a duplája volt.a hasonló Cromo sorozathoz képest.. Begyűjtök párat aztán próbálgatok[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
A dobozban kell lennie normális USB kábelnek. Először azzal hallgasd meg.
Meg azért vétel előtt olvasgass véleményeket, teszteket az említett típusokról."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
myke7
tag
s4tch, Dorien
Köszönöm a válaszokat!
Ahogy néztem, most valóban egy DAC/AMP ami jó lehetne.
Ha a forrásom egy PC és ki kell hagyni a SBZ, akkor közvetlenül a DAC-t rákötöm pl. usb-n a PC-re? Viszont a gépen egyszerű usb kivezetések vannak, ha veszek egy audioboltban ajánlott usb kábel (hű de drágák), akkor ez így megfelelhet? -
leon11
tag
válasz Capt.Obvius #86604 üzenetére
Konkrétan erről nincs tapasztalat, de az a réz amiből készült, az rendben van.
Mikor írsz beszámolót az új párosról?
Két-három hét alatt talán többet is mutatott mint az üzletben. -
contaxg
veterán
Közben rendeltem én is Monolith USB a Monopricról, de a dolog nem hagyott nyugodni és körbenéztem más, hasonló termékek után. Így bukkantam rá a Lindy USB kábeleire. Eredetileg a Black sorozatról írogatott valaki egy Electrocompainet DAC-kal tesztelve, hogy neki bejött. Itthon nem találtam eladót belőle, külföldön meg az Amazonon nem volt. elfogadható áron, ezért inkább egy igaz eyecathing darabot rendeltem, egy Lindy Cromo USB 2.0-t kb 2200ft-ért .
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Hogyne. Pár tipp:
DAC [link] + AMP [link] vagy ez utóbbi passzív hangfalat is meghajt: [link]
DAC/AMP egybecucc: [link] [link]
Fejhallgató: zárt [link] nyitott [link][ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
s4tch
veterán
A DT770 szerintem indulásnak mindenképp megfelel, és egyértelműen többet tud, mint amit a Z ki tud belőle hajtani. Érdemes lenne a Z-t kihagyni és keríteni valamit a fejhallgató elé, ami kerettől és egyéb igényektől függően lehet egy dac/amp, vagy különálló dac és fejes erősítő is. Konkrét ajánlás kérése előtt nézd át a témaösszefoglalót, ott vannak Bodz kedvencei, illetve egy rövid kérdőív, ami mindenki dolgát megkönnyíti.
-
myke7
tag
Sziasztok,
előrebocsátom, hogy nem értek a hifizéshez és egyelőre nem konkrét eszköz, brand ajánlásban szeretnék segítséget kérni, azt majd inkább utána.
Jelenleg rendelkezem egy:
Sound Blaster Z hangkártyával és egy
Beyerdinamic DT 770 PRO 80 ohm fejhallgatóval
(tulajdonképpen a PC gaminget kellett kiszolgálni és arra teljesen megfelelt a két eszköz számomra)Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a két eszközzel, és egy minőségi(bb) DAC rendszerbe iktatásával lehet-e elérni zenehallgatási élmény javulást?
Vagy ha nem, akkor mire lenne szükségem? (a fenti eszközök cseréjét is írhatjátok)
Az eszköznek később képesnek kellene kiszolgálni egy stereo hangpárt, de ez inkább egy előregondolkozás, hogy ha lecserélném a jelenlegi kicsi rendszeremet.
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Ha aktív studiomonitorokból plusz aktív stúdió subból szeretnék 5.1-et kialakítabi PC mellé milyen lehetőségek vannak dac szempontjából?
Van két Kali Lp 6 és egy kali sub itthon.
Smsl m200 daccal hallgatom jelenleg.
Focusrite-nál láttam több csatornás külső hangkártyát amivel elvileg működne a dolog vagy pedig egy házimozi processzor, de az már durván drága.
Szóval hátha van valakinek jobb ötlete.
Köszönöm -
Tim82
félisten
Roland Black XLR (Raspberry Pi/Digiberry DAC Pro és vagy Loxjie P20 vagy Cavalli Liquid Carbon X között) nekem bevált és nem is drága.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Exodius
őstag
Ezen az áron? Hát merem remélni!
-
Capt.Obvius
aktív tag
Ha már beszéltek a kábelekről és tápokról. Milyen XLR összekötőt ajánlanátok szívesen? Jelenleg egy Kácsa van beiktatva 50cm-es. Vagy ez már elég jónak számít?
-
geza844
aktív tag
Tényleg, én most leadtam rendelést egy GS15E-1P1J-re, de a GS15A-1P1J is ugyanolyan jó lenne? Az IEC csatlakozó miatt szimpatikusabb. Gondolom még tudom módosítani a rendelést.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz Z.É.T. #86598 üzenetére
Ahh, tényleg, én csak dugvillásokat kerestem, de nem is tudom miért... Jónak tűnik, amit találtál, de a többiek is bólintsanak rá, mert én ehhez nem nagyon értek. Én csak azért tudtam, hogy pontosan mit rendeljek, mert előttem már többen is megrendelték ugyanazt, hasonló teljesítményű DAC/AMP-okhoz.
-
ribizly
veterán
Na ezt a szemléletet külön köszönöm Neked!
Sokszor bújt elő a kíváncsiság, hogy "Vajon milyen lenne egy XY kábelel?" az akármi (fejes, AMP, DAC, ...), de ha az ember vagyonokat költ rá, akkor már akár vehetne egy annyival drágább, komolyabb motyót is. Az "olcsóbb" (Egy 10k-s kábel sem olcsó!) megoldásokkal nem lehet annyira mellényúlni.
Max nem lesz jobb. Kicsit más lesz, ami tetszhet vagy nem. Nincs nagy veszteség.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest