Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
Milyen kontakt sprayt érdemes beszerezni? Némi LP hallgatás igénye merült fel az ifjúság részéről karácsonykor. Az öreg RIAA korrektoros erősítőnk bementi választója oda lett a párás pincétől. Ha forgatom feles pozícióban megszólal, de így nem az igazi.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
lowzor
veterán
válasz HUNNIA1920 #89993 üzenetére
Nekem csak az a fura, hogy 1:1-ben ugyanakkora a hangerő, mint a 600 Ohmossal volt.
Azt vártam, hogy a 250-essel azért egy kicsit nagyobb lesz majd.
Főleg Youtube videóknál szokott kevés lenni a hangerő (kb a felüknél), de a Deezer-nél is 80-90%-ra fel kell húznom a Windows hangerejét.
A Tempotec potija maxra van téve.(#89998) stellaz:
Végigzongoráztam mindent, nem találtam olyan beállítást, ami visszafogná.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz lowzor #89986 üzenetére
Nekem a Soundmagic A30 csak akkor ad teljes hangerőt, ha a Neutronplayerben engedelyezem a közvetlen usb kapcsolatot a külső audió hardvernek. Kb 2, de inkább háromszoros lesz a teljesítmény. Régebbi telefonomon pedig eu régióra állítva már használhatatlanul alacsony hangerőt adott (xiaomi), van ahol ez is bejátszhat.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz fericske #89995 üzenetére
Deee szoktam esténként felváltva egy öregecske Audio-Technica utcai fejessel.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz HUNNIA1920 #89993 üzenetére
Én a 250-es DT990 Edition fejesemet a telefonomról hallgatom.
-
válasz lowzor #89992 üzenetére
Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy mert 96dB-es, akkor nehezen hajtható. Csak emiatt nem szabadna annak lennie. Viszont ha azzal párosítjuk, hogy mellette 250 vagy 600 Ohmos, akkor már más (lehet) a leányzó fekvése.
Tudom ezzel nem vagy kisegítve, de nekem amíg volt DT990Pro 250 Ohm-os fejesem, egy iBasso DX50 DAP 9V-os beépített erősítőjével sem volt halk. Bertalan Presenter 2 erősítője meg bőven elég volt hozzá vagy egy OTL csöves erősítő.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
lowzor
veterán
válasz HELLAFLUSH #89989 üzenetére
Igen, úgy tűnik hogy adtam a szarnak egy pofont a fejes cserével.
Gondolom egy DT 770 Pro 80 Ohm-al sem lennék sokkal beljebb, mert annak is 96dB az érzékenysége.
Az lesz, más eszköz után fogok nézni.(#89987) HUNNIA1920:
Sajnos nem ez a gond, minden csutkára van húzva.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz bitrograde #89978 üzenetére
A helyes topik. A már említett MS5T jó választás lenne, de nem fog bele férni a keretbe, mert 20ezer alatt nincs. Black Fridaykor volt egy helyen 15ezer pár napig. Ekkora keretbe egyébként egy alap HyperX Cloud tud beleférni, vagy valamelyik OneOdio.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz HUNNIA1920 #89987 üzenetére
Nálam is volt ilyen, a Loxjie D10 gyenge hangerőn szólt mire sikerült kitúrnom a hangerőbeállításokat a lejátszó programban. Más DAC-cal nem volt ilyen probléma.
-
-
válasz lowzor #89982 üzenetére
Szia!
Nem látom, hogy a Tempotec Serenade iDSD-n van-e Gain kapcsoló, de szerintem nincs. Teljesítménye alapján 600 Ohm-on 75mW nem tűnik túl soknak.
Tudom buta gondolat, de én jártam már úgy, hogy vettem valamit és nem figyeltem, hogy a Windows vagy Android csatlakoztatás után szoftveresen levette a hangot 50%-ra, én meg nem értettem, hogy miért olyan halk. Gondolom nálad nem ez a gond, de ilyenkor érdemes mindent megnézni.
Szerk.: nem csak a névleges impedancia (Ohm) számít, hanem az érzékenység, ami mindkettőnél ugyanannyi, vagyis 96dB.
Más: tegnap megjött a Fiio K9 Pro. Kb. 10 óra van benne idáig, de így elsőre elég tetszetős a hangja. Gondolom kell neki 50-100 óra, mire beég. Viszont a Heddphone ezzel szól idáig a legdinamikusabban. Hasonló Bertalan CompositeAmp-jához, egy kicsit megtolja ez is a mélyeket, amit nem bánok. Hangra viszonylag semleges, enyhén meleg beütéssel, amit szeretek. Baromi percíz, minden pontosan a helyén van. Más iskola, mint a TMP Ant. Egyik ebben, másik abban jobb, ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
nbencee
tag
-
niof
addikt
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Tempotec Serenade iDSD DAC+AMP-ot, de egy DT990 600 Ohm-hoz nagyon kevés volt a hangereje. Lecseréltem a fejest egy DT990 Pro 250 Ohm-ra és ezzel is pont ugyanolyan kevés a hangerő.
Hogy lehet ez? -
bkercso
nagyúr
Headset topik. Vagy Vezetékes fejhallgatók topik (annak a bevezetőjében linkelve van a többi kapcsolódó topik is).
Ez a DAC-os.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
s4tch
veterán
Pioneer SE-MS5T, ha lehet kapni. Én is használom hasonló célra, tök jó, a visszajelzések is ezt erősítik meg, ráadásul zenét is lehet vele hallgatni.
-
bitrograde
senior tag
Én inkább elengedem ezt a kereskedő dolgot. Inkább kérdeznék, mint egy láma (Lám, a választ nem tudom).
Barátom szeretne főleg tanításhoz, értekezletekhez fejhallgatót, így az sem baj, ha mikrofonos és akár vezeték nélküli is lehet. Legyen kényelmes, tartós, lehessen érteni, ki mit beszél, és férjen bele 15E Ft-ba. Lehetetlen? -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Volna lehetőségem egy usb hangkarit beszerezni.
M-audio Audiophile usb-t
Tudom, nem mai gyerek, de valahogy tetszenek a régi dolgok. Hátha jól szólna.Cél a zenehallgatás, semmi game, vagy film, 5.1/7.1 nem érdekel.
Az alaplapi... sz...nem jó. :-)
A lehető legjobb minőségben, igazából még csak keresgélek. Mivel nézelődök, és a projekt is egy hosszabbtávú dolog lenne, nem szeretnék sok tízezret elégetni. Tudom ebben a műfajban el lehet.... Egyelőre még nem. Csak próbálkozás.
(később esetleges hangfalépítés is lehetséges nálam)
Egy A osztályú Sharp Optonica SM-5200 erőlködőre tenné a hangot a pc-ről.A probléma a driver.
Van a cucchoz vállalható win10-es driver? Esetleg valami alternatív meghajtó? Ne adj isten win11-re?
Ok hogy olcsón jutnék hozzá, de annyira nem olcsón, hogy csak a szekrény mélyére vásároljam.Köszi a válaszokat.
Üdv:
L.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Zoliee #89973 üzenetére
Hogy picit pontosítsak...én ezt magamról írtam...én vagyok a hifijószág...
Kereskedő számomra nem létezik, csak patás ördög...csöpögő takonnyal az orrából, nyáladzik és csak azért van hogy engem átb...szon....tehát fel kell készülnöm ellene...
Számtalanszor volt egy-egy vétel után, hogy karambittal akartam hadba menni ellene és fültöl fülig vágni, hadd vérezzen ki előttem a rusnya pára....mást már át ne tudjonbaszarintaniejteni...
Aztán két nap múlva lenyugodtam....jó ez, baromi jó, nincs semmi baj, biztosan az enyém, nem engedem...ha vissza akarja venni, szétvágom karambittal...A legfőbb indíttatása az írásnak a szent Grál keresése közbeni hihetetlen amplitudók és ennek fizikális megtestesülései (na erre itt is látok példát számtalant)....na jó persze közben némi kollektív bűnöskeresés is jó ha van és akkor már ott a patás...amellik folyton nyáladzzik...egy köpedelem....nem is értem miért vannak kereskedők...miért nem teremnek a hifidolgok a mezőn....csak kimennénk és szakajtanánk...
Bodz megmondaná merre mi terem, mit érdemes letépni, mivel várjunk mondjuk őszig vagy nyár végéig...bár akkor is lenne delikvens aki nyersen aratná a mannát...gondolom.... -
contaxg
veterán
válasz Eugene Roe #89968 üzenetére
Az a cucc ami egy elosztótól fog jól szólni, azt inkább felejtsük el. Azóta betettem egy Siltech és egy Audience tápkábelt a rendszerbe és az új elosztó is épül.
Egyébként már az IKEA elosztóknak is van rajongótábora.[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz contaxg #89942 üzenetére
Furutech dugó mellé miért tesco-s elosztó van? vagy az csak az első teszthez a legközelebbi?
89965: igen, a 6N tisztaságú rézre is azt mondogatják neten, hogy a kábelek nagy része szinte biztosan kamu, mert már a 6N tisztaság ellenőrzése is komoly technikai bravúr, nem hogy a gyártása. Aztán, hogy ebből mi igaz
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
jaddz90
tag
Sziasztok!
FiiO Q3 + Audio-Technica ATH-M50x párossal hallgatok zenét laptopról/ipadról, a Tidal master zeneszámok a legjobb forrás. Elégedett vagyok vele, nagyon jól szól, de el is kapott, hogy mi van még feljebb. Használtatok ilyen fiio-t? Erről a fejhallgatóról mi a véleményetek? Milyen upgradet ajánlanátok öt számjegyig?
Mikor próbáltam a mélyére hatolni mit lehet kihozni ebből a cuccból, foobaron keresztül sok körülményes telepítéssel, beállítgatással, idővel, sikerült lejátszanom Tina Turnertől a Private Dancert dsd, ddf, vagy ilyesmi formátumban, abban a minőségben ami elvileg kimaxolta a fiio-t és tényleg borzasztóan jó volt, egy órán keresztül azt hallgattam.
Ekvalizert is állítottam, mert egy telefonos applikáció (talán Normalizer?) alapján nekem úgy jó. És eskü, úgy jó. A kocsiban is. Van rá mód, hogy valahogy ebbe a számítógépes/ipades streaminges zenelejátszásba a fejhallgatóig közbeiktathassam a beállítást?Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Sinesol #89963 üzenetére
Egy szál réz esetén nincs potenciálkülönbség, így az önmagában semmire nem képes, maximum pengetni lehet. Egyébként réz és réz között jelentős különbség lehet. Van olyan amiből évente csupán pár száz kiló készül.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Zoliee #89939 üzenetére
Hàt, lehet jobb ha nem is tudod, ha mar kifizeted erte a penzt.
Regebben headfi-n szedtek szet valami speci tapkabel javitot/tapkabelt es csak egy szal rez volt a dobozban.
Azt is el lehetett adni többszaz dolcsiert, aki elhiszi a marketingmaszlagot, az megveszi, erröl szol az audioipar.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Ear001 #89959 üzenetére
NYÁK-on pontosan tervezhető a hullámimpedancia, nincsenek csatlakozók, nincs akkor amikrofónia, van ground plane stb. Tápot meg max. bekábelezed.
Csak úgy nem lehet komponenst cserélegetni --> vásárlás után nincs több vásárlás.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Ear001 #89955 üzenetére
Hasznos írás!
A komolyabb PRO eszközök, technikai fejlettségben, minőségben, minimum ott tartanak, mint a visszajátszó eszközök felső háza.
Mázli, különben csak gépzenét hallgathatnánk a high-end készülékeken!Szerintem a legjobb viszont, ha nincs kábel, hanem minden egy házba van integrálva. Visszajátszó otthoni készülékeknél legalábbis ez működhet.
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #89954 üzenetére
Lövésem sincs ne haragudj. Szerintem a TT kb egy Qutest aksival és egy fejes erősítővel felturbózva, de lehet, hogy tévedek. Bár erre kis esélyt látok!
#89957 Polllen
Minden nem jöhet össze egyszerre[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #89952 üzenetére
Ez a belseje ha érdekes műszakilag. A maradék 4 kiló 90 deka a táp és a ház. Szerintem biztos van olcsóbban is olyan amivel érdemes foglalkozni. Nekem így kerek egész a történet.
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #89948 üzenetére
Valóban! Görög van a falóban.
Nekem a $100 körüli Oelbach USB XXL Masterclock van, ami szintén jó, de még én se füleltem ki, mennyit számít az előtte lévő kábel. Ebben egy USB HUB kontroller IC van.
Sok olcsó USB HUB is újraóráz amúgy, azokkal is érdemes lehet kísérletezgetni... Mert a tied szerintem egy ~1,5 millás dolog, ha jól tévedek.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
válasz letoltobeze #89949 üzenetére
A Qutest-nél a TT2 melegebb tonalitású, jobb a felbontása és dinamikusabb is. Én nem akartam ezt, de amikor meghallgattam egyszer beindult a hifibogár és nem hagyott nyugtot
#89950 Bodz
#89952 bkercso
Olcsóbb, nem tudom mit és mennyit javít mert tegnap kezdtem el járatni. De szerintem nem fogok ezzel foglalkozni. Eldobom magam az ágyon és csak hallgatni fogom. Lehet, hogy hülyén hangzik de unom a hifizést. Zenét szeretnék hallgatni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Zoliee #89943 üzenetére
Igen az Empyrean is itt van. Azért van az Elite mert az előd nem volt jó párosítás a Hugo TT2-vel. Túl sok volt a meleg tónusból (nekem) Az Elite tökéletesnek tűnik erre a feladatra. Főleg hogy kezd kinyílni a hangja.
Nem vagyok egy nagy felbontás vadász. Van pár referencia pont egy-egy felvételen amit szeretek kihallani egy rendszerből. De most meglepett hogy az AC/DC Highway to Hell lemezén az ének előtt milyen hangosan búg a gitáralap. Kb évente 1-2 alkalommal hallgatom de azért erre szerintem emlékeztem volna...
Az elhelyezés ideiglenes, de az IKEA bambusz kompozit vágódeszkák azért ott vannak!!#89944 Tulku
Eszemben sincs eladni#89947 bkercso
A képen az jobb oldali kisebb doboz egy USB reclocker és a Bodz által ajánlott 10 euros Monoprice USB kábel megy a DAC-ba. Azt érdemes lenne kifülelni, hogy a reclocker előtti USB kábel minősége mennyit számit[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Most, hogy használtam pár napot a Soundmagic A30-at, van némi tapasztalat vele.
Csatlakozik a telefonomhoz pluq&play, de az otg támogatást engedélyezni kell, ami nálam lecsatlakozás után 10 perccel automatikusan kikapcsol, tehát ezt mindig meg kell csinálni. Nem lesz univerzális hangforrás, csak a lejátszó programokkal működik együtt, a neutronnal nagyon simán, csatlakozást követően automatikusan el is indítja, a youtube musickal elsőre nem indult el, de nem is próbálkoztam vele nagyon, az apple musickal is megy.
Apple music esetében a hangerő nagyobb, mint a telefoné, de nem számottevően. Neutronban viszont a külső audio hardvert lehet konfigurálni, és ott közvetlenül, ha jól értem az operációs rendszert kikerülve lehet rá hangot küldeni, ami így szerintem tisztább is, de főleg sokkal nagyobb a teljesítménye, feles hangerő már dobhártya szaggató nálam.
Az aksit nem meríti különösebben, feltöltött telefonról ez nem lesz szűk keresztmetszet a zenehallgatásban.A hangja nekem fantasztikus a telefonhoz képest, amiről eddig azt gondoltam, hogy aránylag jól szól a telefonok között (egy SM E80-an hallgatva). Nagyfelbontású zenét lejátszva elképesztően részletessé, erőteljessé és dinamikussá válik az egész. Mintha nem ugyanaz a zene szólna. A fuvolásnak még a lélegzetvétele is tisztán hallatszódik és nagyon határozott jelenléte van minden hangszernek és nagyon jól el is különülnek, a mélyek részletesek és erőteljesek. Az énekhangok is tiszták, igazából nem tudok hol belekötni.
Nagyobb fejessel még nem próbáltam, de elvileg azokat is támogatja 600 ohmig.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Zoliee #89941 üzenetére
Szerintem nem tipikus hogy ilyen cégnél marketinges van. Sokkal inkább azt az időt fizettetik meg amit fejlesztésre ment. A viszonteladók haszna, plusz a forgalmi adó és nyomja felfele az árat rendesen.
Végre összetoltam a karácsonyi hifit. Éjszaka vettem a 20%-os Kácsás akcióban Furutech dugókat, így lesz még egy tápkábel gyártás is az ünnepek alatt
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Zoliee #89939 üzenetére
Nézd a jó oldalát: másodkézből már harmadáron is megkapod Bár lehet csak azért ilyen olcsó, mert a medzsik egy része elpárolog az első tulaj után.
-
Zoliee
senior tag
Én csak azért nem veszek ilyen kábelt, mert egy idő után ellenállhatatlan késztetést éreznék arra, hogy szemrevételezzem mi is lapul a pamutborítás alatt
Idősebbek talán még emlékeznek arra a pártállami kabaréjelenetre, amiben Márkus László egy fotelt szedett darabjaira, miért is került az X forintba... [link][ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Újabb kábelmizéria...Entreq USB a nulláknak és egyeseknek...kb fél óra volt, mikor azt mondtam, ez ki nem megy innen, csak ha meghalok (bár kovidos voltam közben, tehát nyilván bármi előfordulhat akár...)
Olyat tud, ami odaszegez a hallgatási pozícióhoz, nagyon súlyos jelenlétérzet és holografikus tér...ezek a pozitív oldalon...
Az persze hogy egy 3000 euros kábel csatlakozói moslék módon vannak felépítve már kevésbé előremutató, de a sok hülye így is veszi....én speciel upgrade-eltem a csatlakozókat, így már tökéletes, de ez kb 4 órai munkámba került és nem hiszem hogy mindenki meg tudná csinálni...
Entreq Atlantis Infinity USB: -
stellaz
veterán
válasz Z.É.T. #89929 üzenetére
Nekem Philips AEA2001 vagy valami ilyesmi típusnevű van. Aksi nélküli, analóg kimenetes, nfc-vel. Vagy 10 éve megvan, nagyon jó hangja van, semmivel nem rosszabb hangra, mint a Terratec Aureon külső hangkártya. Denon - Tannoy hifi rendszerben hallgatom. Ezt nagyon bátran tudom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
v-man
őstag
Lehetőséget kaptam bkercso mestertől a MicroFluentDAC két hetes tesztelésére, méghozzá az Extra verzió vendégeskedett nálam. Igyekszem most nem túl hosszan [ez végül nem sikerült, bocsánat], és kellő hozzáértés nélkül összefoglalni tapasztalataimat :)
A dobozka egy normál i3 procis, BeQuiet Bronze tápos PC-re lett kötve, PaulPang v2-es USB-kártyán keresztül, a Win10 pillanatok alatt felismerte és telepítette minden probléma nélkül, további bemenetek, tápcsatlakozó hiányában a beüzemelés pedig még ennél is egyszerűbb, a működést egy zöld LED igazolja, a fix RCA csatlakozással lett bekötve (van még controlled RCA, hangerőszabályozással, de azt nem használtam).
Mivel épp aktív nálam a 3 hónapos Roon "trial", azon keresztül hallgattam az Audio Analogue Puccini SE vintage erősítőmön és a Triangle Elara 7 típusú hangfalaimon keresztül, ill. fejhallgatós láncban MicroFluentAmp fejhallgató-erősítő és Sennheiser HD58X voltak a partnerei.
Forrás Tidal, Youtube és helyi lossless (FLAC) állományok voltak, míg az _ellenfél_ akivel szemben kíváncsi voltam a DAC teljesítményére, az a Topping D70s volt.Mivel a kínai üdvöske többszörös áron kapható Bertalan termékéhez képest (kb 220e vs 64e Ft), előzetesen olyan várakozással vártam a fülelést, hogy égbekiáltóan nagy különbség kell legyen a kapott hangban. Igazság szerint ez végül egyáltalán nem így történt.
Mivel a körbejáró tesztpéldány volt nálam, így különösebb bejáratást nem igényelt már, de Kercso javaslatára kb 24 óra használat után kezdtem csak neki az odafigyelős tesztelésnek, addig csak háttérként, rádió helyett szólt (megjegyzem, kellemes tapasztalat volt így is).
Az áltam szívesen hallgatott, jól ismert zenékkel füleltem, néhány példa érdekesség kedvéért:
Chris Rea - Auberge lemezéről hallgattam meg a Gone Fishing számot a D70s-en keresztül, majd rögvest utána Kercso készülékére váltva. Az MQA verziójú számot Tidalról hallgattam, nagyon életszerűen szólt a gitárjáték és még a hangteret is hasonlóan szélesnek találtam mindkét készüléket hallgatva, annak ellenére, hogy itt csak szoftveres MQA-bontás történt. A kínai ellenben hangosabban szólt, és valahogy kicsit tetszetősebb volt az összkép mint a Kercso DAC-nak.
Bagossy Brothers Company - Fordul a világ, Néked szólnak a harangok, ez már MQA nélküli, de továbbra is Tidalról szóló felvétel, csodás fémes húrok. Egál.
Új Bojtorján - Éjszakai Rádió album, A Nap többé nem kel föl. Ez már letöltött, FLAC formátum, és így elszakadva az MQA-dologtól a különbség méginkább elveszett a készülékek között, nagyon tetszett a hallott eredmény, a hangszerek jól elkülöníthető pozíciója, a gitárhúron csúszó ujjak csikorgása egyaránt remek élményt adtak :)
Charlie - Csak a zene van, Egy szippantás a jóból - ez a koncertfelvétel konkrétan jobban tetszett a magyar gyártmányról, jobban élt vele a zene, a dob ahogy odavernek a bőrnek, a fúvósok. Jobban benne volt a boogie - ahogy néha szokták említeni.
D. Nagy Lajos - Minden, ami volt... Minden, ami lesz, Angyalok - nagyon sok részlet és felbontás, szép hangszerhangok. Kiváló szaxofon szólóval
Queen - Innuendo, mindkettőn nagy hatás.
Youtube-ra és jelentős stílust váltva, Pál Kriszti - Ne érj hozzám! Itt kb semmi különbséget nem éreztem, mindkettőn kellemes.A teljes kép kedvéért leírom, hogy a Topping AQ Big Sur, míg a MicroFluent mezei Ugreen RCA-val volt bekötve, így utólag fordítva is érdemes lett volna tesztelni, de ez már elmaradt sajnos.
Összegezve: A hangbeli különbség az én rendszeremen nem hogy letaglózó mértékű nem volt, de azt is mondanám, hogy egyáltalán nem volt jelentős - ennek oka lehet, hogy egyszerűen kevés a különbség megvilágításához a szettem, vagy csak kevéssé kifinomult hallásom, netán tapasztalatbeli hiányosságaimra is fogható, esetleg azért éreztem így, mert mindkettő DAC hasonló nívót képvisel.
Ami miatt nem döntöttem bkercso termékének megtartása mellett, az a Topping által kínált, nekem jelenleg szükségesnek érzett többlet szolgáltatás, így a több használható bemenet, távvezérelhetőség, kijelző.Köszönet bkercso-nak a lehetőségért , és gratulálok az alkotásáért, ami megítélésem szerint nagyon megéri az árát, ha csak PC-re kötve kívánják használni.
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
-
andrasth
tag
válasz Panthera #89925 üzenetére
Nekem anno Bodor v2 kártyám volt a hótt mezei pc-ben, azt hiszem egy alapszintű AudioGd dac mellé. A pc BeQuiet tápjáról kapta a delejt, szóval semmi extra. Dobott a hangon, egész érdekes finomságokat tud okozni már egy ilyen szolid árú (20K-ért vettem) fejlesztés is
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget!
Bluetooth vevő analóg kimenettel kerestetik, 10-20k HUF között.A forrás laptop/teló, a fogadó egy Xone 96 analóg RCA bemenetpár, a kettő közé kellene egy vezetékmentes átvitelre alkalmas készülék.
Akku nem jelent előnyt (fixen lenne), hatótáv <10m, a kimenet hangja ne legyen nagyon gatya. AptX HD előny, de nem feltétel, mert 20e alatt kellene megállnia.
Ami még fontos, hogy pár nap alatt beszerezhető kellene, külföldi rendelés így nem játszik.Elsőre ezt a BlitzWolf BL3-at találtam, ajánlott, van jobb, vagy ennyiért tökmindegy?
Köszi előre is!
-
Panthera
őstag
Régebbi USB kártyákból (pl. Coreaudio/Bodor/PPv2) mennyit profitál egy alapszintű asztali DAC? (Azokra a kártyákra gondolok, amiket használtan 20-25-ért meg lehet venni.)
Erről (is) jól megoszlanak a vélemények. Van aki szerint analóg tápegység nélkül semmit nem ér. -
btraven
őstag
Pár hét Loxjie D10 fejes kimenet használat után elővettem a Loxjie P20-at. A P20 egy iszonyatos basszusbomba.
Csak azt tudnám miért nem látszik ez a mérésekből?
Tiszta kabaré, méregetik hogy ez -120 dB az meg -119 dB THD közben meg azt se tudják megmondani hogy az egyiknek van úgy +20 dB mélykiemelése. De gondolom azért mert az jól hallható. Mérni csak azt kell ami nem hallható. Végül is logikus.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Nekem régebben Creativ Audigy2 hangkártyám volt, amivel nagyon elégedett voltam, aztán egy külső Terratec Aureon, amit a melóhelyen használok ma is. Itthon az erősítőhöz pedig már sok éve egy Philips AEA2000 aptx támogatású (van már újabb is szerintem) Bluetooth adaptert használok. Egyrészt nincs kábel, automatán csatlakozik hozzá a PC, a hangja nagyon jó, szerintem egál a Terra Techez mérve, mp3-ról meg aztán pláne, a jelszíntje alacsonyabb egy kicsit, mint pl az itthoni Chromecast audióé, a mobilról is lehet zenét küldeni rá. Szóval praktikus és jó a hangja.
-
-
:AMF:
senior tag
válasz HUNNIA1920 #89918 üzenetére
Szerintem be kell jelölni, igen. De ha nem tiszta nekik, akkor úgyis felhívnak. Pár hete rendeltem kábelt és csatlakozókat, majd rám csörögtek, hogy szerelve kérem-e (pedig én semmit nem jelöltem be). Ha telefonálsz rendelés előtt, akkor biztos elmondják, hogyan add fel a rendelést ilyen esetben.
-
Ha Kácsa Audio-nál akarok csináltatni 4.4mm Pentaconn - 2 x Mini XLR kábelt, akkor minden egyes részegységnél (stopper, kábel, 3 csatlakozó) be kell jelölnöm, hogy szerelve kérem?
Illetve ha zsugorcső nem szerepel a rendelés között, akkor anélkül szerelik?"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Dorien
veterán
Kérdés, hogy mennyit akarsz költeni?
B-stock G6 van már 75 EUR-ért is: [link]Az A1000Z nem egy nehezen hajtható fejes. Nekem egy Fiio E10-ról is szép hangot adott.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 129.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
stellaz
veterán
Beszereztem egy Soundmagic A30 külső dac-ot mobiltelefonhoz.
Ha valakit érdekel, írok majd róla tapasztalatokat[ Szerkesztve ]
-
jbl
senior tag
Csak egy kérdés!
[Topping DX3 Pro+]
[Creative Sound Blasterx G6]2 között lehet érezni a különbséget?
csak USB bemeneten fejhallgató erősítőnek használnám, ja és csak zenére.
köszönöm(Audio-Technica ATH-A1000Z )
[ Szerkesztve ]
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
niof
addikt
A FIIO D03K Tashian teljesen jó. Fateromnál évek óta megy, TV hangra felesleges is ennél komolyabb.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
L4D1K
őstag
Halihó.
Remélem jó helyen írok.
Tesóm keres TV mellé optikai kimenetre dac-ot. A minél olcsóbb lenne a lényeg de azt se szeretném h ipari hulladékot vegyen. Egy pár aktív stúdió monitor lenne rájuk kötve.
Gugli első pár találata 3-5e kat. Minőséget nem várok tőlük, de alapvetően megbízhatóak?
Köszönöm
# ANTAL Tuning #
-
Szerintem ez teszt darab volt, legalábbis a leírás szerint. Néztem egyébként.
Köszi neked is, de egyelőre nem keresek mást. Ha lesz itthon használtan egy Burson és még meg lesz a HEDDphone, akkor lehet rá próbálok. Azért nem veszem meg, hogy utána árulgassam, aztán vagy bukok rajta vagy nem.
-
s4tch
veterán
@HUNNIA1920
Burson Playmate 2 a német ebayen, hivatalos német disztribútortól. Szállít ide is.
-
fehér_ember
addikt
válasz Ear001 #89905 üzenetére
Majd megoldják akik oda mennek hallgatózni.
Csak tegyék elérhetővé a honlapon a készülékek magyar nyelvű használati utasításait is, hogy előre meg tudjuk nézni, mivel kell kapcsolgatni vagy deaktiválni pl. a totál fölöslegesen beléjük tett digitális szűrőket és egyéb hasonló ökörségeket
Persze ha valaki érti/érzi ezek létjogosultságát megpróbálhatja elmagyarázni a magamfajtának, aki már soha nem szokott elváltani az egyszer megtalált legjobb beállításról. És nem is hiszek abba, hogy létezik többféle jó is.[ Szerkesztve ]
-
hiuuz
csendes tag
válasz bkercso #89900 üzenetére
Igen, én is ebben az irányban tapogatózok, mert USB-n elmegy a digitális jel a DAC-ig, onnan meg a balanced kábelen az erősítőig. Két legyet egy csapasra.
De nem tudom mit érdemes megvenni. Nem létkérdés a 100e+ ft-os kategória, mert a 320-as mp3 az én igényeimet kielégíti. Elég lenne erre az UMC22? -
leon11
tag
válasz Ba cy lus #89886 üzenetére
Ha teheted elkerülöd azt az üzletet a "szakértő" úrral együtt. A demózás körülményei vicc kategória. Félórás szerencsétlenkedés után én raktam össze amit meghallgattam, -de akkor még ingyé vót.
Sajnos kizárólagos importőrök a topping/smsl cuccokra, és nem csak itthon hanem a románoknál és talán a szlovákoknál is. Ezért lesz@rják és hülyének nézik a vásárlót... Tényleg csodálkozom, hogy ilyen hozzá állással még mindig kiskereskednek...Egyébként az A30Pro-t nyugodtan bevállalhatod, kivételesen jól sikerült vas, -két hónapja nyúzom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest