Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexbacsi
tag
Lemezjátszó lenne rákötve meg egy PC. Plusz ugye a fejhallgató. Mindegyiknek szeretném ha volna lehetőségem külön külön állítani a hangerejét.
-
-
Ear001
addikt
válasz Mexbacsi #88896 üzenetére
Kicsit pontosítani kéne A DAC-ok RCA bementén digiális, S/PDIF jelet várnak. Ilyen szinte minden DAC-on van. Ha te analóg jelet szeretnél beküldeni, akkor neked eősítő kell, attól függően, hogy mi jön a láncban utána előerősítő, vagy komplett erősítő DAC modullal és fejhallgató erősítővel.
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Létezik vagy ismertek olyan DAC-ot, aminek az USB bemenete mellett van még rca vagy hasonló bemenete? Illetve, lehet váltogatni a bemenetek között és külön hangeroszabalyzoval vannak ellatva? Az sem volna hátrány ha lenne benne fejhallgató erősítő is szintén külön hangeroszabalyzoval.
-
Egyelőre élvezem, amit a szimmetrikus kábel nyújt, nem hasonlítottam még össze más kábellel. A Fiio DAP 4.4mm-es kimenetén igen sokat ad a HE400S, meg is lepődtem. Talán a legjobb hangot így adja, amivel idáig hallottam.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
btraven
őstag
-
bkercso
nagyúr
Csakhogy mi miatt, ugye? Mert belső túlvezérlődésről még nem hallottam. A bemenet vagy a kimenet felől kaphat tranzienst egy visszacsatolt erősítő, de, hogy magának okozzon ilyet, pláne egy modern chip, az számomra újdonság.
(Persze akkor, ha a stabilitással nincs gond.)
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
4ndre
csendes tag
válasz bkercso #88885 üzenetére
A csöveseknél kisebbek az általad (a cikkeidben is) leírt, a parazita áramok által keltett problémák amik a félvezetősökben erősebben jelen vannak - ez áll szemben az NFB-vel a mérésre tökéletesre belőhető félvezetősökkel.
THD, sávszélesség, TIM, minden tökéletes. Ha megfogod a globális NFB okozta gerjedékenységet, akkor minden mérhetőben jobb a félvezetős a kimenetén. Belül persze más a helyzet, Sipos Gyula annó a visszacsatolási ponton méregetett és talált érdekes túllövéseket, amik a kimenetre már eltüntek, de belül a számolásai szerint túlvezérelték a bemeneti differősítőt.
Szóval marha komplex ez és minden irányban választanod kell melyik ujjadba harapj. Én maradok az egyre jobb félvezetősöknél, de nagyon piszkál, hogy kellene valami csöves is. Csak egy kicsit, hátha megtérek végleg. -
-
4ndre
csendes tag
válasz bkercso #88881 üzenetére
És a termikus torzítás is a hallható tartományon kívülre esik a csövesek esetén. Valamint kisebb a nyilthurkú erősítésük, kevesebb NFB kell, amit megint sok mágus a gonosz eszközének tekint.
Eddig hány szempontot is soroltunk fel? És ebből hány mond ellent egymásnak, ha meg akarsz a tervezésnél felelni nekik? -
bkercso
nagyúr
Nem csak. Csövesben nagyobb a fesz. és kisebbaz áram. Ezért fóliakondival csatolnak, nem elkóval. Emellett a huzalozáson is kisebb bajt okoznak a hibaáramok (amikor azonos vezetéken húzol különböző áramokat a GND-n). Elektromágneses indukció útján történő áthallás is kisebb. Mindezek sok nagyságrenddel.
Félvezetőnél nagyon össze kell kapnod magad, ha jó erősítőt akarsz tervezni. Csővel egy közepesen jó terv sokkal "látványosabb".[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz chrisnagy13 #88878 üzenetére
Hát, ebbe a kvantálásba, meg a A/D D/A konverzióba ilyen szinten nem ástam bele magam, mert nem annyira nem érint. Mikor Reaper-ben szerkesztgetek, ott elég alacsony jellel dolgozok (-18-12dBFS), és a hangerőbeállításnál -4-5dBFS-nél nem engedem feljebb, hogy a DAC ne legyen koppra kivezérelve, inkább többet erősítek.
#88879 bkercso
Szerintem ez a csöves/félvezetős téma a régi erősítők miatt jön elő mindig, pontosabban a torzításuk miatt (páros felharmonikusok, a félvezetősök páratlanjaival szemben, amit a fül kellemetlenebbnek hall, előbbit meg kellemesebbnek).Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bkercso
nagyúr
válasz chrisnagy13 #88878 üzenetére
Szerintem meg a CD-formátum limitjénél jobban limitál még sok drága DAC is a "digital glare" miatt.
Gyenge sejtésem (hatalmas tapasztalat hiányában), hogy ez a kérdés is hasonló a félvezető vs. elektroncső szókaratéhoz: mindegyikkel nagyjából ugyan azt a minőséget el lehet érni, de a "hagyományos" beidegződések mentén tervezve sokszor a cső nyer.Azért gondolom ezt, mert néha olvasni olyan véleményt digitális forrásról, hogy nagyon hasonlóan, analógosan szólt lemezjátszóval összevetve. Illetve tapasztaltam, hogy biz. bevett tervezési módokat felrúgva nagyot simul egy DAC hangja. (A NOS is errefelé mutat, ahogyan írják többen.)
-
chrisnagy13
senior tag
Olyan szempontból az, hogy az anyagot csak maga az LP limitálja. Míg a CD-nél 24bitről 16bitre kvantálnak, zajt adnak hozzá, hogy elnyomják a torzítást, a hangerő miatt a dinamika kisebb, elég megnézni egy -0,1db-ig passzírozott CD hullámformát, ami gyakorlatilag egy tömb peekek nélkül.
Nem véletlen, hogy sokan jobbnak, sőt dinamikusabbnak hallják az LP-t. És hiába jobb a CD technikailag, ha a rá került anyagok végfelhasználói szempontból pont nem jobbak.
-
niof
addikt
válasz chrisnagy13 #88876 üzenetére
Végfelhasználói szempontból ez nem releváns, mivel nem azt hallgatod. Ha meg konkrétan a vágott lemezekre gondolsz, valóban jobbak valamivel, mint a nyomott társaik, de azért olyan sokkal nem. Cserébe a vágott lemezek hamarabb elhasználódnak.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Polllen #88865 üzenetére
Hát igen, megint vissza lehet kanyarodni oda, hogy a kiadótól függ, hogy mennyire mentek bele a loudness war-ba, és milyen minőségben adták ki a felvételt. Szerencsére amiket én hallgatok, azokra ez kevésbé jellemző. De persze vannak ilyenek is bőven, sajnos. Bár, azért találkozni manapság ismét olyan kiadványokkal, ahol újra kezd az trend lenni, hogy jól szóljon, ne "csak" hangosan.
#88866 Dorian
Így van, ez nem is volt kérdés. Mondjuk én abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy csendes környéken lakom, és ha a szomszéd nem nyírja épp a füvet, akkor nem nagyon van zavaró tényező.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Tulku
veterán
válasz Ear001 #88873 üzenetére
Teljesen egyetértek azzal, hogy másképp viselkedik és azt is leszögezem, hogy egy általam azonosnak ítélt hangosságról beszéltem, de szerintem - ha volt eltérés, mert erre következtetek mondnandód alapján - nem az volt a meghatározó tényező...
Persze nem írtam, hogy az LP dinamikusabbnak hatott, csak azt, hogy a CD nem tűnt semmivel sem dinamikusabbnak...az LP viszont sokkal simábbnak....minden hangerőn....ez van...
Streamarrel még rosszabb ahelyzet, ott viszont kisebb a difi CD-streamer összehasonlításban (Naim vs Innous Zenith) inkább azt mondanám, hogy másképp adják elő a mondandót....persze ebben a Lampizátor is ludas lehet -
Ear001
addikt
Nem igazán a mindig feltekerjük dologra kérdeztem rá, hanem tényleg arra, hogy sikerült. Nekem nem szokott összejönni akár műszerrel, mérőjellel, akár ilyen olyan trükkel, vagy netán csak úgy fülre a lemezjátszó meg a digitális lánc általában tök más dinamikus viselkedése, az eltérő jelszintek, a más felharmonikusok stb. miatt.
-
bajnokpityu
félisten
pc, és vele egyenértékű streamerek (auralic japán márkák) esetén elhiszem, h durva a difi a folyamatosságban, de miuta Lumin van otthon, sose vettem elő a lemezjátszót.
nekem a dinamikaarány nem tünt fel anno, inkább a simasága az LPnek, de a jobb streamerek már jelentősen csökkentették a különbséget.
-
:AMF:
senior tag
válasz HUNNIA1920 #88714 üzenetére
Mik a tapasztalatok az új kábellel?
-
Tulku
veterán
válasz Ear001 #88868 üzenetére
LP-n mindig kissé feljebb csavartuk a potit...egy 2w-os 2A3 erőlködő volt egyébként az erősítésért felelős...
Értem a kérdést, és alapesetben számtalanszor kell vkit leállítanom a folyamatos hangosításról, de ebben az esetben úgy érzem sikerült megtalálnom az egyenlő általános "hangosságot" mindkét anyag esetében...De persze azt hozzá kell tennem, hogy nem a dinamika eltérés volt a legnagyobb eltérés...hanem a hallgathatóság...
Cathfaerm: Ezek elég jó tesztlemezek mindkét esetben..ismert származással
-
Cathfaern
nagyúr
Biztos egyformán volt masterelve a kettő? Mert szokás, hogy CD-re (amit a "tömeg" vesz) betolnak némi loudnesst, LP-re meg nem.
Ha azt írtad volna, hogy nem volt különbség dinamikában, akkor nem kérdezném, de ha jól értem az LP javára hallottatok dinamikai különbséget. Viszont figyelembe véve hogy fizikai paraméterileg az a rosszabb, legfeljebb az jöhetett volna ki, hogy egyforma a kettő. Feltéve hogy tényleg 100% ugyanaz az alapanyag. -
contaxg
veterán
Szerintem hagyd a fenébe... nekem is van több mint ezer fekete korongom és gyakorlatilag csak pórfogók. Érdekes módon a gyermekem nem engedi elpasszolni!!
#88866 Dorian
A szar analóg valóban színez, De ez igaz a digitálisra is. A digitális cuccokban drága összehozni a flow-t, amitől az LP jó. Konkrétan a párom préselési hibás Jugoton Queen lemeze jobb swung-ot ad a Well Tempered lemezjátszómmal, mint az Auralic félmilliós hálózati lejátszója Tidalól.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorian
félisten
Az LP max dinamikatartománya 60-65 dB, a CD-é 90. Viszont ez tök mindegy, eleve nem létezik 60dB-nél dinamikusabb hanganyag, de inkább 30-40dB a jellemző, tehát az LP-é is elég, a CD-é pedig bőven sokkal több, mint szükséges. Másrészt 60 dB-nél dinamikusabb anyagokat nem véletlenül nem készítenek, ez az átlag 40dB zajszint mellett 100dB-es csúcsokat jelent, ami már bőven igen hangos.
Az igaz, hogy azért szeretik mert sajátos színezése van a digitális anyagokhoz képest, nem azért mert a minősége jobb.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
contaxg
veterán
sokan a hájrez térnyerése ellenére igenis az LP-t választják
Node a hájrez kvantált az LP meg nem. Csak sokkal drágább LP alapon jó hangot elérni szerintem.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
niof
addikt
Én nem arra akartam terelni, hogy a CD esetleg jobb lenne, még ha így is hangzott, csak hogy igen sokan a hájrez térnyerése ellenére igenis az LP-t választják. És akár össze is lehet kötni a másik hozzászólásommal, a loudess war-al. Mert azért az PL-nél, főként a régieknél, valószínűleg nincs jelen, és ezért azok, ha esetleg halkabbak is, de jobban szólnak. Régen volt pár LP-m, persze elektronikus zenék (Emmanuel Top, Josh Wink, Plastikman), de azok is jobban szóltak, mint a CD-k.
-
Tulku
veterán
Én mostanság egy ismerős elég komoly rendszerén elég érzékeny hangfallal és kis erősítő teljesítménnyel hallgattam szimultán CD-t és LP-t és - elismerve hogy biztosan mérési eredmények téged igazolnak - egyáltalán nem a CD dinamika fölényét hozta ki a meghallgatás (azonos felvételekről volt szó, azonos hangerőnél, azonos pozícióval).
Persze - mint írtam is - nem a mérési eredményekkel akarok vitázni, csak saját tapasztalatom írtam le... -
niof
addikt
Ennyi. Az a lényeg, hogy a sok-sok "hifizés" közben az ember ne felejtsen el zenét hallgatni, és élvezni, amit szeret! Más gyakorlatilag sokkal kevésbé rúg labdába. Én mondjuk úgy vagyok a fenti témával, hogy képes vagyok meghallani a különbséget, ha akarom, de egy ideje már nem fárasztom magam ezzel, felesleges. Simán elég számomra a CD minősége, csak legyen az jól elkészítve (loudness war)! Mondjuk a rosszul kódolt mp3 azonnal kibukik nálam, de kis gyakorlással egy egyszerű rendszerben is bárkinek baromi könnyű azt kiszúrni, a jellegzetes hibák/hiányosságok miatt. Mondjuk egy kiválóan, odafigyeléssel elkészített mp3 és egy szabvány 16bit/44.1kHz CD lemez közt nem biztos, hogy könnyű észrevenni a különbséget, mert marginális.
Az én elvárásom, hogy hozzanak a berendezéseim egy általam elvárt színvonalat, lehetőleg ne színezzenek semerre (valószínűleg ezt a legnehezebb megtalálni "olcsón"), és legyen mondjuk a fejhallgató erősítőben kellő kraft, hogy ki tudja szolgálni a fejeseimet. Nem mondom azt, hogy a jelenlegi addig megmarad, ameddig tönkre nem megy, de elég nagy rá az esély, hogy mostanában nem cserélem le.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nekem nem működött a Topping DX3 Pro Androiddal.
Most volt időm letesztelni az új kábellel.
Igen, működik Androiddal.Tehát a gyári kábel volt hibás.
Fura hogy pc alatt viszont semmi gondot nem okozott, több pc vel, és laptoppal próbáltam, minden mással pedig egyáltalán nem működött. Se Android telefon, se Android box, se RPi. -
4ndre
csendes tag
A foobar abx teszttel (egy másik topikban kaptam az ötletet) kiderítettem, hogy félúton vagyok az ismerősöd meg a vájtfülűek között. Stabilan _nem_ hallom a különbséget a 44.1 khz és a felette lévő mintavételek között és _majdnem_ stabilan hallom a különbséget az mp3 és a FLAC között.
Ez a "majdnem" volt az egyik legnagyobb felfedezés amit eddig tettem: Az első 3-4 próbánál stabilan jó az eredmény, majd utána érzésre is, meg a log szerint is inkább csak találgatok.
Ez számomra azt jelenti, hogy ha már kicsit is fárad a fülem, akkor tökmindegy a formátum, csak a zenét szeressem. -
chrisnagy13
senior tag
válasz Sinesol #88852 üzenetére
Ha csökkented a bitmélységet a zajt közelebb hozod a hallható tartományhoz. Ha a végén még szét is kompresszálod még jobban elő fog jönni a zaj. Nyilván ezeknek a mértéke nem mindegy, de létezik SACD is, ahol pont kitolják a dinamikatartományt a normál CD-hez képest.
(Mondjuk egy szakmabeli idetévedhetne, hogy jól gondolom e. )
Mindenesetre én jóval tisztábbnak, levegősebbnek hallom az összes 24-bites albumomat, a normál CD-hez képest.
-
niof
addikt
válasz btraven #88853 üzenetére
Inkább olvasgassatok egy kis szakmát, ha nagyon unatkoztok, mielőtt megpróbáljátok a nagyérdeműnek megmagyarázni azt, amiről úgy gondoljátok, hogy tudjátok, pedig nem. Elég korrekt oktatóanyagok vannak az alábbi oldalakon. Hosszú, száraz, de ha átrágod magad rajta, nem fogsz többet butaságokat állítani.
[link]Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Cathfaern #88849 üzenetére
Igen, de nem csupán jó rendszer szükséges, hanem rá való érzékenység is. Vannak, akik egyszerűen nem is "fogékonyak" ezekre. Nekem van olyan ismerősöm, aki tök vidáman elvan egy 5000 Ft-os fejhallgatóval, meg az ingyenes Spotify-al, és teljesen elégedett vele. A mázlista!
-
btraven
őstag
válasz chrisnagy13 #88851 üzenetére
Ne hagyd magad
16*44100 az sose lesz annyi mint 24*192000[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz chrisnagy13 #88851 üzenetére
Már a 16 bit dinamikatartományát is nehéz teljesen kihasználni, egyáltalában 20 bit az a max dinamikatartomány, amire a legjobb elektronikák képesek. A 16 bit 96dB-es dinamikatartományt jelent, ha ehhez hozzáadod a 30dB-es háttérzajt, akkor ez azt jelenti , hogy 126dB-es hangerőn kellene hallgatnod egy jó minőségű 16 bites felvételt, hogy kihasználd a lehetőségeit. Ha loudnesses a zene, akkor meg nem kell 16 bit sem.
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Dorian #88848 üzenetére
Én nem tudom milyen zenéket hallgatsz, vagy hol találkozol te manapság rossz felvétellel. Viszont a loudness war valós probléma, ahol pont a hangosság számít. Ki van préselve a dinamika a zenéből, sőt 16biten a térinformációból is vágnak. Úgyhogy pont nem mindegy, hogy CD vagy Studio mastert hallgatsz.
-
niof
addikt
válasz chrisnagy13 #88847 üzenetére
Mielőtt égbekiáltó hülyeségeket kezdesz el írkálni, meg elhinni, előtte inkább tájékozódj!
-
Cathfaern
nagyúr
Persze, ez tiszta sor. Alapvetően én is azt gondolom, hogy sokkal kevesebb embernek van szüksége a lossless formátumra, mint azt gondolják, és sokkal jobb rendszer kell ahhoz, hogy tényleg kijöjjön a különbség. De pontosan amiatt, hogy mennyire nehéz meghallani, hogy a lossless jobb, mint az mp3, nehezen tudom elképzelni, hogy valaki meg úgy hallja, hogy az mp3 jobb.
-
Dorian
félisten
válasz chrisnagy13 #88847 üzenetére
Mit limitál a hallóküszöbön belül?
A felvétel színvonala eleve sokkal meghatározóbb, mint az, hogy 16/44.1-ben vagy 24/96-ban került kiadásra.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz chrisnagy13 #88845 üzenetére
"Akinek már komoly rendszere van - és itt nem feltétlenül a "high end-re" gondolok - annak már a CD formátum is maga a Sátán"
Aki így vélekedik az egyedül az ő agyi problémája
Amúgy elég erős általánosítás amit írsz, ilyen módon nem is igaz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
chrisnagy13
senior tag
Akinek már komoly rendszere van - és itt nem feltétlenül a "high end-re" gondolok - annak már a CD formátum is maga a Sátán.
#88842Cathfaern
Mivel a hifis közösség elég nagy, lehet találkozni olyan emberekkel, akik azt hiszik, hogy ha valami hangos, akkor az dinamikus is. MP3-nál csökken a dinamika, de azok a részek, amik úgyis hangosak voltak, még hangosabbak lesznek. Ezért hallhatják "jobbnak".[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Cathfaern #88842 üzenetére
Igazából az mp3-nak vannak korlátai, még a legjobb programmal készítettnek is, de közel sem annyira rossz, mint azt a hardcore audiofilek állítják. Szóval nem maga a Sátán... 😄 Csak tudni kell helyén kezelni a lehetőségeit.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz bajnokpityu #88840 üzenetére
Mit jelent az, hogy "sokan hallanak dinamikusabbnak"? Van olyan személy és/vagy lánc akinél / aminél egy abx teszten szignifikánsan az mp3 jön ki győztesnek veszteségmentes tömörítéssel szemben?
Ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy mivel számára ez szubjektíven jobban szól, ő jobb ha átkonvertál minden veszteségmentes zenéjét mp3-ba és úgy hallgatja?
-
Polllen
nagyúr
válasz bajnokpityu #88840 üzenetére
Még soha sem fordult elő velem, hogy azonos felvételnél az mp3-t dinamikusabbnak halljam.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
csergyuri
tag
válasz bajnokpityu #88835 üzenetére
Kevesebb részlet mitől okozna dinamika többletet? Attól laposabb lesz, sztem az eq-zott zenékre gondolsz...
Mondjuk az igaz hogy nagy többség nem tudja mint jelent a dinamika. -
fehér_ember
addikt
Persze, persze. A nép az már csak ilyen. Az egyik fő érzékszerve a fül, de persze nem ér fabatkát sem.
Manapság is sokszor a természetből lesik/koppintják le/veszik a tök egyszerűnek tűnő, mégis néha áttöréseket hozó ötleteket a tudósok.
A nép meg csak les, hogy ekkora "fejlettségi" szinten, tudományos oldalról, hogy a fenébe nem jöttek rá ezekre akár már évtizedekkel ezelőtt.
Ajánlom pl. figyelmedbe a zseniális természet című sorozatot.
(a baglyos/ventilátoros-turbinás pl. gyönyörűen szemlélteti)[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Sinesol #88833 üzenetére
Nagyon régóta ezzel az olcsó trükkel élnek egyes Hi-Fi show-kon, hogy "prezentálják", egy eszköz cseréjének a hatását. Egy kicsi hangerőemelés - észrevehetetlenül - és máris hanyattdobja magát a nép, hogy jobban szól az, mint amivel összevetették.
-
Sinesol
veterán
válasz bkercso #88832 üzenetére
Ahogy nő a hangerő, többnek, dinamikusabbnak érződhet a mély, hangosabb lesz a magas is, ami miatt nő a részletesség, tisztaság érzete. Legalábbis ez lenne a magyarázat, az már más kérdés, hogy a valóságban ebből mi valósul meg. Ugyebár kellene azert egy jocskán mérhető mennyiségű torzitás, hogy hallható mértékben emelje a hangerőt...
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #88831 üzenetére
Értem. És miért írják, hogy a hangosabbat jobbnak halljuk? Vagy ez nem ellentmondás?
-
btraven
őstag
válasz bkercso #88826 üzenetére
Igen, és most nem tudom hogy azért hallom jobbnak a Kácsás 7ezres kábelt mert jobb vagy mert csak hangosabb?
De akkor az normális hogy eltérhet két kábel ellenállása?
Ráadásul a Tube-03-hoz kellene még egy kábel. Mert csak 1 ilyen drágább kábelem van. Most komolyan vegyek még egy 7 ezres kábelt a 10 ezres erősítőhöz? Jaj. -
bkercso
nagyúr
-
btraven
őstag
Másképp is lehet nézni a dolgokat.
Én mindig hiányolom hogy olcsó DAC-hoz nem adnak tápot. Maximum 1 USB kábelt.
Viszont ott a lehetőség hogy bármilyen tápot rakhatsz alá.
Ellenben aminek beépített tápja van, ott viszont muszáj azt használni.
Hoppá. -
migabi24
nagyúr
Visszatalálós😅
[ Szerkesztve ]
-
válasz pendre54 #88817 üzenetére
AVX-en valaki azt írta, hogy jobb a hang Windows 11 alatt, mint 10 alatt. Hogy miben és mennyire, azt nem tudom.
Én próbáltam Windows 10 vs. Linux összehasonlítást (többet is) és bár van hallható különbség köztük, maradtam a Windows mellett, mert eget verő különbséget nem véltem felfedezni. Igaz a Windows ki van kicsit herélve, sok minden ki van kapcsolva vagy le van tiltva benne, akár registry szinten.
Ugyanez a lejátszó programoknál is, jRiver+Fidelizer, aztán kész. Akkora különbséget nem hallok pl. a VLC vs. jRiver között, inkább a lelkem megnyugtatása miatt használom utóbbit.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #88819 üzenetére
Értem hogy egy gerictelen hallás sérült sok mindenre képes ....de nem, nem vagyok az.
Én egy boldog és büszke Heed tulajdonos vagyok! Vicek-vacak számítógép tápkábelekkel és madzagokkal és ha találkozom egy hasonszőrűvel akkor nem az érdekel, hogy mivel hallgat hanem hogy mit... Tudom zeneileg hogy Tulkunak mitől lesz könnyes a tekintete és Ear001 mitől lesz libabőrös. De ha azt kellene megmondanom, hogy milyen kütyüjük van éppen azt nem tudnám megmondani.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Saját figyelmetlenségem miatt, véletlenül lefrissítettem a Win 10-et, Win11-re, ami egyébként nem állt volna szándékomban most. Na mindegy, egyelőre különösebb gubancot nem tapasztaltam, szerencsére a DAC driver sem makrancoskodott, nem úgy mint pár éve, az Audio GD NFB-15 esetében, a Win 7-ről, Win 10-re váltásnál. Természetesen elsők között próbáltam, hogy mi a helyzet a zenelejátszással, és nekem úgy tűnik, hogy pl. a Foobarnál, és a Spotify Premiumnál mintha élénkebb, dinamikusabbak lennének, a már unásig ismert zenéim. A JRiver esetében, ott nem igazán vélek változást. Lehet persze, hogy csak placebo az egész.
Kérdésem, hogy van már tapasztalata másnak is az új Win 11-el, és azok milyenek?
Egyébként minden cuccom a profilomban látható."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Tulku
veterán
válasz bkercso #88815 üzenetére
Egyrészt nem volt kár, másrészt úgy tudom, hogy te épp nem a mérésekre alapozol kizárólag....sőt!
Az hogy fizikus létedre materiálisan közelíted meg a dolgok jelentős részét pedig nem elítélendő...nincs ezzel semmi baj, ha a zene szeretete és a kütyüzés össze is köt minket...nekem speciel állandóan és azonnal segítesz, válaszolsz szakértelmet igénylő kérdésekben...
EmléXem egy fejes találkozóra, ahol valaki valami sanyi fejest ajnározott, majd felhúztad a fejedre és szemantikailag tökéletes módon értékelted: "Ez egy szar" -
bkercso
nagyúr
Korrekt!
Sorry az óhatatlanul bántó fogalmazásomért! Felhúztam magam, hogy - ha nem akarok olvasatlanul bezárni megint egy audio magazin cikket, mert akkor nem lehet róla véleményt mondani, akkor - megint hagytam, hogy elraboljon egy számomra értelmetlen cikk negyed órát a napomból.
De valószínűleg kár volt megszólalnom.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #88813 üzenetére
"Bölcsész írás" nem egyenlő a "bölcselkedő írással", de ezt nyilván tudod, szóval a definíciód szorul pontosításra - én erre mutattam rá, nem magáról a linkelt írásról alkotott véleményedre. A történelemtudomány, irodalomtudomány, művészettörténet, régészet, néprajz, nyelvészet mind-mind bölcsészettudomány, "bölcsész írások" tömegével, mégis "szólnak valamiről". Sőt, az általad feltehetően pozitívan értékelt kulturális antropológia is tulajdonképpen az - a néprajzból "nőtte ki magát" és csak az utóbbi pár évtizedben minősítik inkább társadalom-, mint bölcsészettudománynak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bkercso
nagyúr
Ez a bölcselkedő írások szubjektív, fórumra kiírt értékítélete.
Nem a szépirodalomé, sem a társadalomkritikáké vagy a pszichológiai szakcikkeké.Az zavar a kritizált "szófosásokban", hogy 2-5 mondat távolságban az állítás ellenkezője is megtalálhtaó. Vagy árnyalásnak szánva, vagy sima ellentmondásként.
Pl. a linkelt írásból mi derül ki? Hülyék a gyártók és az audióban sok a csaló. Jé! Ezen kívül? Mi az állítás agy a konklúzió? Vegyünk minihifit CD-vel? Vagy stúdio orsós magnót 3db felvétellel? Vagy ne költsünk készülékalátétre és társaira?
Ez nem elemzés, nem is összeszedett vélemény, hanem ömlengés, ami csak az időt viszi.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #88806 üzenetére
Ezt mind tudom, ismerem a Heed-et.
Nem a cikk írójáról írtam, hanem a cikkről.
A CD-nek ugyan úgy neki lehet menni, ahogyan annak a véleménynek is neki lehetne, hogy a CD-t tökéletesnek szánták. Ezt nem olvasni "hivatalos" dokumentumban, így szerintem nem gondolta komolyan senki, hogy nem lehet majd hallani a korlátait. Az emberek túlnyomó többsége nemm hallja, és ez más.
És hasonlóan, az autógyártókat is lehetne kritizálni, hogy bezzeg klíma van, de a motor kicsi és a tengelytáv meg nagy.Mindegy, szubjektív véleményem talán lehet, hogy a hifimagazinokból én nem tudok meg semmi konkrétat, és ez igaz a régire is, meg a magyarra is (nagyrészt), nem csak a Whathifire.
-
niof
addikt
Sosem írtam azt, hogy a mérés szent, hanem csak azt, hogy ami mérve jó, az nagy valószínűséggel hallgatva is az kéne legyen. Csak persze ez egyáltalán nem biztos, hogy a hallgatónak is elnyeri a tetszését. Simán jó az én példám, van HD 650-em és 58X-em is. Imádom a 650 hangját, ha csak úgy ellazulásként hallgatok zenét (hátra dőlve, lábat felrakva), nem hinném, hogy találnék jobbat. De ilyen ritkán van! Ha általában hallgatok zenét, és azt a stílust, ami igazán közel áll hozzám, akkor a 650 nem rúg labdába az 58X mellett, mert hiába szól jól, az a stílus nem fekszik neki. Lásd ebben a posztomban. Viszont az elmélyültebb zenehallgatáshoz cserélek, mert az meg a másik stílushoz nem passzol. Pedig önmagában mindkét fejesnek remek hangja van, csak másképp.
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #88804 üzenetére
A hifis és a bölcsész írások viszont jellegzetesen idegesítő módon csak a szófosásról szólnak.
Ez feltehetően a bölcsészettudomány összes ágának átfogó ismeretén alapuló értékítélet, ugye?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #88804 üzenetére
A cikk írójának elég összeszedett gondolatai vannak a hifiről.Sőt, képes arra hogy kb 10 fős manufaktúrát üzemeltessen viszonteladókkal a világ minden részéről. Ja és még adót is fizet tevékenysége után!
-
Tulku
veterán
Ha ahájend cikkre gondolsz, ott azért az elején ír egy-két dolgot a CD-ről, amit számosan igaznak vélünk, mégis lehurrognak, kinevetnek, mondván, a biteké a jövő...
Tehát a zacskós föld és a mindent mérjünk mert az a szent Grál között lesz szerintem a helyes irány...persze nyilván ez is magánvélemény... -
bkercso
nagyúr
Köszi!
Igazi hifista írás - csak a második oldal szól valamiről. De legalább az is úgy, hogy a jelenség minden oldaláról mond egy-egy mondatot a töménytelen véleménykupacba tűzdelve.Csak én látom úgy, hogy annál többet ír valaki a hifiről, minél kevésbé képes összeszedni a gondolatait?
Ha a főzésről, túrázásról, barkácsolásról vagy pszichológiáról, kulturális antropológiáról stb. stb. olvasok, akkor az szól valamiről. A hifis és a bölcsész írások viszont jellegzetesen idegesítő módon csak a szófosásról szólnak.Egyébként nem rosszabbak a kereskedelmi HiFi-készülékek hifista szemmel sem, mint mondjuk a kereskedelemben kapható autók egy autóversenyző szemével nézve.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Na, most eszembe jutott, hogy kb. az egyetlen hasznos dolog, ami a Long oldalán fent van, az a Hang & Technika. A fent említett cikket HZS írta, 5. szám, 54-55. oldal. Ma is megállja a helyét.
-
niof
addikt
válasz bkercso #88799 üzenetére
Persze. Elég, ha veszel egy random felvételt, és azt meghallgatod 2 külön kiadásban, amit eltérő helyen, időben, eszközparkkal és más személy masterelt. Meghallgatod egymás után a kettőt, és valószínűleg lesz különbség, még ha marginális is.
De sokszor volt már ez is téma, hogy a felvétel nagyon sokat számít.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest