Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
chrisnagy13
senior tag
válasz -NoVa- #97822 üzenetére
Sok az MQA, de sok esetben fent van ugyanazon album CD megfelelője is. A normál AAC streaminget meg a MQA-t azért összehasonlítani meredek.
Az MQA-nak ugyanakkor előnye is lenne, mert az alapanyag nem kap végelimitert, mint a CD-nél és ez kerül becsomagolásra. Bár azzal valóban lehet vitatkozni, hogy miért nem jó nekik 48/24-et streamelni és miért kell ehhez MQA. Jó ezt is értjük miért, de nah...
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bitrograde #93656 üzenetére
Oké, de nem ezt írtad korábban.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bitrograde #93654 üzenetére
Más szerint meg nem. A különböző fórumok is megosztottak jócskán a kérdésben. Örülj neki, hogy szerinted jobb, de ettől még nem lesz tény.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Ear001 #93644 üzenetére
Egészen pontosan ezt írták magáról tápról:
"...A, which not only accepts
any mains voltage between 100 V and 240 V (usable world-wide), but is also fully regulated
against voltage fluctuations and suppresses line noise. Additionally it only weights 150 g in spite of its high power of 24 Watts..."
Illetve, hogy az ADI-2 nem különösebben érzékeny a tápegység minőségére, gyengébb táppal is tudja a specifikációját. Kicsit messzire mentél képzelgésben.
A bejelentésben meg leírják, hogy alternatívát szeretnének nyújtani. És bizonyára elkerülte figyelmed, hogy az új RME ADI-2/4 Pro SE-hez szánják, aminek magasabb lesz az energiaigénye.Igen, nem csak új tápjuk lesz, de DAC-juk is.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz SunMount3r #92330 üzenetére
Ezek a dolgok azért már megoldottak. Az interfészeken erre van a monitor gomb, egy lépcsővel fentebb pedig ott vannak a DSP-s rendszerek.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz HUNNIA1920 #91703 üzenetére
Van róla teszt is.
Az Envy a 2. olyan csöves erősítő ami felkeltette az érdeklődésem. Pedig drágább, mint az első.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #91527 üzenetére
Az pont annyit jelent, hogy AKM van benne és nem ESS.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Gzula[HUN] #91383 üzenetére
Én a leggyakrabban használt mintavételi frekire szoktam állítani 44.1-re. Ha sokat videózol mehet 48-ra is.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Capt.Obvius #91349 üzenetére
Mit csinálnak vele 2 hétig? A csere A90-re ötletet felvetetted nekik?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Capt.Obvius #91274 üzenetére
Nah, ez így jó infó. Én megpróbálnék a helyedben innen elindulni, lecserélni, visszacserélni a Furutechet. Aztán majd hallod mi a helyzet.
Egyébként én kifejezetten utálom a Furu drótokat. 1 jót nem hallottam még közülük.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz fehér_ember #91272 üzenetére
"Amúgy jó látni hogy megy a találgatás de azt se tudjuk mi a bajod a hangzással. Ki tudja így megmondani, mi nem jó."
Végre valaki megkérdezte és nem nekem kellett. -
chrisnagy13
senior tag
válasz DefJamHUN #91076 üzenetére
Szia!
- Igen működik rajta, tudja hardveresen dekódolni az MQA-t
- Rendben lesz a laptop is.
- Ha szeretnél Roont vagy Audirvanat használhatsz, de nem fontos. Viszont rugalmasan tudod velük kezelni a streaminget és a saját helyi könyvtárad. Van bitperfect támogatás is. Tidal integráció van bennük, Spotify nincs.
- De tud, csak kell hozzá egy kamera adapter. Kipróbálhatod az Apple Musicot is vele.[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz IO.sys #91041 üzenetére
Ha jó láncod lenne nem akarnál fentebb lépni. Ha a hallásod jónak tartanád nem a fórumot bújnád arra várva, hogy valaki mézes mázzal bevont véleményt rakjon eléd, hanem meghallgatnád magad amit akarsz.
Másrészt meg TOPPING DX3PRO+ 82k, ANT 200k+ és nincs erősítőd. És egy Mojot akarsz leváltani. Van egy olyan érzésem, hogy te még csak az intrónál tartasz.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #90979 üzenetére
Én a hozzászólásaidban egyik termékről se láttam pontos jellemzést vagy összehasonlítást. Egyik jobb, mint a másik, meg zeneibb aztán kész. Máig nem tudom, hogy pl. a Naim mitől volt a legjobb.
Az ADI vs. USB kábelek közti különbségről csak annyit, hogy próbáltam a Klotzot, gyárit, Atlast, AQ Carbont és Diamondot. A Diamondnál volt az az érzésem, hogy a pergő és mélyek tisztábbak és mintha több lenne a levegő a hangszerek között. De ahogy pár nap múlva mentem vissza a többire, ez az érzés el is múlt. Úgy gondolom alaposan körbejártam a kérdést. A Klotznál mondjuk voltak problémák, szerette eldobálni a kapcsolatot.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #90966 üzenetére
Jó-jó, de te úgy néz ki mindent fordítva hallasz. Nálad az olcsó a jobb.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #90963 üzenetére
"hogy a bánatba szólhat egy 235 eurós kis dacocska jobban, mint egy 1000 és egy 1600 eurós agyonhájpolt DAC."
Nyugodj meg, sehogy. A neked tetsző, meg a jobban szól két külön dolog. -
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #90951 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #90942 üzenetére
Mert ez jelenti azt, hogy a terméked műszakilag rendben van. Normál esetben semmit nem kellene, hogy számítson. Ha számít, akkor ott a készülékkel van a baj.
Mondhatjuk rá nyugodtan, hogy a Mytek vonalat képviseli. De itt ugye bejön az ízlés kérdése, illetve, hogy milyen felfogásban építed a láncot. Minden nem színezhet.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #90928 üzenetére
A hallható eredmény a pattogás, ha kiürül valamelyik oldalon a buffer.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Polllen #90748 üzenetére
Ha megnézed azt a listát tudsz olyat DAC-ot mondani az elejéből amit nem ajánlanál, akár olvasottak alapján? Én nem nagyon.
A móka úgyis a fejhallgató és az erősítő szinergiájánál kezdődik. Nah ott már mindenki csak a saját füléra hallgasson.#90749Ba cy lus
"Ugyanúgy, ahogy a mai DAC chipek is jórészt 1-bitesek, de sokszoros túlmintavételezéssel."
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bkercso #90733 üzenetére
Miért nem lehet megérteni, hogy a SINAD nem a hallgathatóságról szól? Az fel sem merül benned, hogy van olyan lánc aminek mondjuk nem a puha, mosott gusztustalanul szóló erősítő áll jól?
Egészen hihetetlen, hogy nem tudjátok helyén kezelni ezt a dolgot. Ma már boldog-boldogtalan hifi cuccokat gyárt (khm-khm). Örülnének inkább, hogy van egy ilyen fajta megközelítése is a teszteknek.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #90625 üzenetére
Kínai kínainak nem barátja, tudtuk eddig is.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz HUNNIA1920 #90407 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy próbát akár még meg is érhetne. Mert a Gustard U12-nek jobbnak tűnik az USB része és az órája, mint a DAC-nak. Mennyiből tudnád ezt kihozni?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Ba cy lus #90270 üzenetére
Nálad van egy Hivox DAC a lánc elején. És nézz egy frekimenetet. Ég és föld a HE560 és a Sundara mélytartománya. Egyáltalán nem csodálkozok, hogy telitalálat a láncodhoz egy A30 Pro.
Lánc függő. Az ideális erősítő mondjuk nálam ott kezdődik, hogy diszkrét felépítés + A osztály. Nem mindenhol jó a THX és az NFCA. Örülnék, ha az lenne, de sajna nem. És ha valami nem jó, azt nem menti meg az EQ se. Persze szerintem...
Pedig nyomatják nagyon az MQA-t. És ezt a formátumot hallgatni natív támogatás nélkül egyre idegesítőbb. Audirvanaval van upscaling, ami szépen mutat, de kb. annyi, hogy magasabb hangerőd van. A Tidal viszont egy jó streaming platform, rákényszerítik az embert, hogy vegyen valami MQA képes eszközt...
-
chrisnagy13
senior tag
válasz gambi1313 #90185 üzenetére
Szia!
A V280 jó erősítő, de a 650-hez nem fog passzolni. Abban az árban van Burson Soloist 3XP vagy kicsit többért V340 ami szerintem jobb lehet, főleg ha következő fejhallgatónak is melegebb karakterűt szeretnél. Viszont akkor már akár a THX erősítők is játszhatnak.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Capt.Obvius #90115 üzenetére
A kimeneten ez a különbség nem jelenik meg.
-
chrisnagy13
senior tag
-
chrisnagy13
senior tag
válasz fehér_ember #89574 üzenetére
Itt a zengetőnek a terét halljátok. Gondolom szándékosan ilyen, mert kapásból az albumon lévő első szám is így indít.
-
chrisnagy13
senior tag
Csak kíváncsiságból kérdezem, mit neveztek ti hibáknak?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz HUNNIA1920 #89494 üzenetére
Erő az lesz benne elég.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz BigBlackDog #89292 üzenetére
Én még bedobnám a Focusrite Clarettet 100k körül. Hallottam gitárt felvenni vele vonalból, és nekem tetszett.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bkercso #89286 üzenetére
Hát, van 4490, 4493 és ES9028. Elvileg az utolsó kettő között nincs különbség. A 4490 -> 4493 váltásnál javítottak a jel/zaj arányon, ott volt egy nagyobb frissítés.
#89289fericske
Érdekes, hogy mi lehetett, mert akkor csinálja ezt, ha túltolod a kimenő jelet. Nekem még nem sikerült ilyet összehozni, és fülhallgatóm sincs már itthon egy darab sem, hogy meg tudjam nézni mi történne.#89290fericske
Nincs a TT2-n szimmetrikus fejeskimenet. Viszont az tud 2,7W-ot az ADI pedig "csak" 1,5-et 32 ohmon. Szimmetrikusan az ADI Pro tényleg erősebb. -
chrisnagy13
senior tag
válasz fericske #89279 üzenetére
Értem, csak mindegyik ADI ugyanazt a teljesítményt tudja, kivéve a Prot, ha balanced módban használod. Olyan nem lehet, hogy a 4490 erősebb, mint a 4493.
Én mondjuk nem ismerem azt a fülhallgatót, de nem is értem minek akartad ráküldeni a high gaint (+22dBu). Az iem kimenet nem volt elég hangos? Vagy?
#89277ribizly
Én már mondtam, hogy hallgassuk össze őket. Sabreset szerzünk, nekem meg úgyis lesz valószínűleg egy Prom. Nem lenne spekulálás.[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Gabo0905 #89190 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás, ha alaplapodról hozol ki coax-ot. [link] Már ez is jobb lesz, mint az optikai kimenet.
Aztán nyugodtan próbálkozhatsz dedikált hangkártya coax-ával. Itt is lesz ugrás fölfelé, de hangkártyától függően több vagy kevesebb.
Sokat viszont nem költenék hangkártyára, mert ahogy a s4tch is írta a digit - digit konverter lesz a legjobb megoldás. 80k körül szokott lenni Tabla aprón, olcsóbban Tabla Piko, mind a 2 jó lehet. Vagy valami kínai xmos. Van bőven lehetőség. -
chrisnagy13
senior tag
Olyan szempontból az, hogy az anyagot csak maga az LP limitálja. Míg a CD-nél 24bitről 16bitre kvantálnak, zajt adnak hozzá, hogy elnyomják a torzítást, a hangerő miatt a dinamika kisebb, elég megnézni egy -0,1db-ig passzírozott CD hullámformát, ami gyakorlatilag egy tömb peekek nélkül.
Nem véletlen, hogy sokan jobbnak, sőt dinamikusabbnak hallják az LP-t. És hiába jobb a CD technikailag, ha a rá került anyagok végfelhasználói szempontból pont nem jobbak.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Sinesol #88852 üzenetére
Ha csökkented a bitmélységet a zajt közelebb hozod a hallható tartományhoz. Ha a végén még szét is kompresszálod még jobban elő fog jönni a zaj. Nyilván ezeknek a mértéke nem mindegy, de létezik SACD is, ahol pont kitolják a dinamikatartományt a normál CD-hez képest.
(Mondjuk egy szakmabeli idetévedhetne, hogy jól gondolom e. )
Mindenesetre én jóval tisztábbnak, levegősebbnek hallom az összes 24-bites albumomat, a normál CD-hez képest.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz Dorian #88848 üzenetére
Én nem tudom milyen zenéket hallgatsz, vagy hol találkozol te manapság rossz felvétellel. Viszont a loudness war valós probléma, ahol pont a hangosság számít. Ki van préselve a dinamika a zenéből, sőt 16biten a térinformációból is vágnak. Úgyhogy pont nem mindegy, hogy CD vagy Studio mastert hallgatsz.
-
chrisnagy13
senior tag
Akinek már komoly rendszere van - és itt nem feltétlenül a "high end-re" gondolok - annak már a CD formátum is maga a Sátán.
#88842Cathfaern
Mivel a hifis közösség elég nagy, lehet találkozni olyan emberekkel, akik azt hiszik, hogy ha valami hangos, akkor az dinamikus is. MP3-nál csökken a dinamika, de azok a részek, amik úgyis hangosak voltak, még hangosabbak lesznek. Ezért hallhatják "jobbnak".[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88592 üzenetére
Melyik a Zen széria? Vagy melyik volt?
-
chrisnagy13
senior tag
válasz contaxg #88523 üzenetére
A Chord nem más, mint egy tipikus hifi gyártó. Jelentős marketingköltséggel felépítve a brend és magasra árazva a termék ára, hiszen hobbistákat céloznak. Azoknak pedig mindent el lehet adni, mert a nagy részük elhiszi, - ha elmondják neki - hogy mit kell hallania.
Az RME ezzel szemben alternatívákat nyújt a profi világból, ahol csak úgy tud fennmaradni, ha a cégben benne van a know-how. Valahogy nem véletlen, hogy a Crane Song ~5000€-s D/A-ja mellé is oda merik tenni a ADI Pro-t.
De nézzük a Qutestet, hogy mit kapsz a pénzedért? Patent alu házat, ami az egész DAC legértékesebb része. Egy elavult USB részt, hiszen a rendesen megépítettet úgy hívja a Chord, hogy M Scaler, plusz +5000 fontért. Legalább színes ledekre futotta tőlük, ha már nem fért bele a költségvetésbe egy filléres LCD panel. A kis szóróanyag szerű gépkönyvükkel lehet zenét hallgatni, ha érdekelne ugyan milyen mintavételű a zeneanyag, mert az úgy világít. Kis kukucskáló ablak az van.
Mennyi most egy Qutest pontosan 500k? Ennyi pénzért kapsz RCA-t. Milyen táp kell hozzá? Micro USB-s? Ennyiért ez pazar szolgáltatás. A fülesem nem bírom beledugni. Bár erre most van megoldás, valami Anni, ami pont úgy néz ki, mint egy Sokol rádió, és mindent is meghajt. Nyilván kb. 500k-ért...
Az ADI-ban meg kap az ember mindent. Ref. szintű konvertert, órát, erősítőt, DSP-t, stb, stb.
És ha már hang... Nagyon sok olyan tesztet, postot lehet olvasni, ahol pont arról beszélnek, hogy a magasak jobban el vannak kenve a Qutestnél, mint az ADI-nál, ezért veszít a részletességből is. Ami igaz is lehet, mert egy hifi gyártó termékéről beszélünk, ahol az a lényeg, hogy egész nap tudd hallgatni, ne fáradj el, nem kell neked mindent úgy hallanod, ahogy azt kitalálták. Remek kereskedői fogás pont arra hivatkozni, hogy nem elég jó a rendszered a Qutesthez. Költsé' még pénzt paraszt!
Szóval jah, senkinek nem éri meg a felárat a Chord (semelyik szinten), hacsak nem a hifis hablaty rózsaszín felhőjében áll, vagy nem hülyíti őket valami kereskedő.
u.i.
Ne vásároljatok DAC-ot hifi gyártótól, mert a marketingeseket tartjátok el! -
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88515 üzenetére
Jah, az se volt egy mestermű.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz bajnokpityu #88507 üzenetére
Az egy Furutech ezüst coax volt, és nem is maradt sokáig. Az első pillanattól kezdve utáltam. De sok olyan dolog volt már nálam, amit utáltam.
#88511contaxg
Kérlek kímélj meg bennünket a hifi marketing bullshittől! Ha a Chord egy-egy termékére vetíthető éves marketingköltséget levennéd, 50%-al olcsóbb lenne a Qutest, mint az ADI.[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz CoroStar86 #88501 üzenetére
Nem éri meg. Tedd inkább azt a pénzt az elektronikába.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest