- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
EF-20-t csak akkor vegyél, ha semmi többet nem vársz tőle, mint a beépített vakunál egy kicsit nagyobb teljesítményt. Valójában ez egy Sunpak RD-2000 vaku átmatricázva. Nikonhoz volt nekem anno, 10eFt-ért vettem, többet nem is ér. Ha tudod mit tud és neked pont az kell, akkor persze OK, csak nem olyan áron amennyiért ezt fuji címkével árulják.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Gondwana
addikt
22k-ért éppen lehet, hogy tudok egy EF-20-ast...
Nekem csak a zoomolható fej hiányzik ebből a vakuból, bár gél-filterezve egész használható így is, direkt-pofánvillantós módban.Szerk.: így akarod triggerrel használni?
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
MC Pite
veterán
szerk: Elcsúszott a szöveg, elnézést, a 2,8on van a 35mm-es az 1,4en lévő 25mm-eshez hasonlítva.
GF1 és X-Pro1 ugyenezekkel az üvegekkel, tessék
Céges notin nézem, de ezt majd meglesem otthon kalibrált ips-en, szerintem ott kottázni lehet a különbséget, mert így kicsiben is lerí már!
Ne dobj ki annyi pénzt az ablakon, vagy szólj hogy hol lakszAnnyival tedd izgalmasabbá hogy nem olvasod előre el hogy melyik a fuji melyik a pana és próbáld kitalálni
Szerk2: tudod mikor kívántatnám a fentieken kívül? Ha ilyen hatásvadász képeket raknék be:
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jjeahh
nagyúr
van 3db manuál 50-esem, f2, f1.8, és f1.4, 135/2.8 meg egy revuenon persze, a 35-ös sem rossz erre a célra, de ha rendes mosást akarsz és nagyjából torzításmentes arcokat, akkor valamilyen 50mm körüli minél fényerősebb cucc kéne. És valóban, lehet manuálozni, amíg lesz fuji portréobi, de...ilyen sok pénzt kiadok, és a kedvenc vonalamot manuálokkal kell űznöm? háát, na jól van, mondjuk belemegyek, de előtte kipróbálnám mit tud a focus peaking, mert nem sok jót hallottam róla...kb ennyi ellenvetésem van, ha ezek megoldódnának simán x-e1-et vennék jövő év elején
A Trioplan kicsit drága nem? az árából mft-re kijön egy szuper 45-ös oly. Én inkább jupiter 9-ben gondolkodok, a közeljövőben egy ilyent szerzek be, illetve egy rendes 50/1.4-et. A manuál álmom persze egy Samyang 85 f1.4, vagy kmz 85 f1.5, vagy menjünk tovább, noktor, nokton lencsék... de úgy kipróbálnék egy ilyen Navitar 75mm f1.3, vagy Computar MC 135mm f1.8-at is ezek közül nem tudom fujira mi megy fel vagy adapterezhető.(#402): valóban hatásvadász de nem gond, nálam sokat számít a szépség.
Amúgy g3 a másik esélyes, illetve gondolkodok egy e-p3 vagy e-p2+ vf-2-őn is. Valahogy nem vagyok biztos benne, hogy összeszoknék a g3 dizájnal, meg plasztik feeling-el. Ami a képminőséget, háttérmosást illeti, én már az e-p1-el elégedett vagyok, kivéve, hogy magas iso-ban nagyon gyenge, egy átlagos kocsmában f1.8-on már lehetetlen képet lőni vele...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
jó, azért a gf1 tényleg nem egy mai darab, szóval én biztosan nem lennék ilyen pana-tudor a helyedben... van 2/3 fé különbség a szenzorban, meg a fuji valóban jpg király, meg nem is azt mondom, hogy bármi gond lenne a fujival. de a panával sincs igazából. autofókuszban pláne nem...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
az aps-c és az m4/3 között akkor is csak 2/3 fé különbség van dof-ban (mélységélességben), ha meggörbíted a teret. mindegy, hogy mit "éreztél".
ezzel szemben a 2/3"-os fuji és az m4/3 között pont 2, azaz két fé különbség van. a többi a szokásos dolgokon múlik: tárgytáv, fókusztáv, elmosandó háttér távolsága.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
oké, nekem is tetszik baromira az x-e1, viszont engem a jpg nem érdekel, lassú af nem zavar, de nincs af-es portréobi, peaking nem tudom mennyire használható napi szinten, az üvegek baromi drágák...kb ennyi ellenvetésem van. G3 ezzel szemben olcsó, van portréobi, ami szintén olcsó, és kiváló, de nincs peaking, evf-lcd váltáshoz érzékelő, csúnya, plasztik feeling...dof: ami azt illeti, x-e1-en is manuálokra kényszerülök, szóval jó fényerős manuálokkal g3-ból is kihozható számomra bőven elegendő mosás...szóval dilemma van rendesen remélem januárig kitisztul a köd, és rájövök, számomra melyik a tökéletes cucc
(#410) Parci: remélem m3ss ezt nem olvassa de most komolyan...van váz beépített evf-el, focus peaking-el, amire van portréobitól elkezdve minden fix nyalánkság, +nem plasztik, max az x-e1 árában vagy olcsóbban?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
az, hogy valaki kitobival használ egy pana milc-et, nem egyenlő azzal, hogy a pana milc nem tud szűkebb mélységélességet, mint a fuji kompakt. de igen, ha kitobi versus x10 a kérdés, akkor nincs nagy különbség. de itt annyi minden volt állítva keresztbe-kasul, hogy nincs erőm tisztába tenni a a dolgokat. a lényeg, hogy nincs a világon semmi gond a panával, ne csináljunk úgy, mintha egy eleve alsóbbrendű megoldás volna. más, a rendszer is más, az üvegek is mások, és a pro-kontra részek is mások.
-
Gondwana
addikt
-
ROBOTER
addikt
Ez az összehasonlítás a kamerán belüli képfeldolgozáson kívül semmit nem tud megmutatni. RAW képek teljesen más eredményt adnak.
Azt nem állítom, hogy nem fontos a JPG, de aki nem használja, csak a RAW-t, annak teljesen érdektelen ez a teszt.
Ettől függetlenül az X-E1 nagyon tisztességes, megállja a helyét nagyobb gépek között is.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
"Más kérdés hogy APSC mezőnyben kb a 7100 az egyetlen amivel van értelme összevetni, mert a többiek úgy vélem a többedik sorból figyelik a meccset."
az van, hogy mindig az ilyen állításokkal van a baj, kicsit hozzáértőbb embereknél ezek verik ki a mércét, innen indulnak a fleámok...
-
HÁZIGAZDA
nincs időm, se energiám nekiállni most képeket vadászni, hogy megcáfoljalak. leírom, hogy ez így nem igaz, te meg majd nem hiszed el, és ennyiben maradunk
amúgy a 16 mp-es sony szenzor ugyanaz szinte az összes gépben, d7000, d5100, k5, nex-6, nex-5n, nex3n. de a 24 mp-es sony szenzor is jó, sőt, tehát például a d7100, k3, d5200 (toshiba), d3200 (nikon) stb. a 20 mp-es samsung szenzor is jó (dinamikában elmarad).
a fuji amúgy ezzel együtt tényleg nagyon jó, abszolút az aps élbolyban van. de a 16 mp-es sony is (a fuji is az ám, elvileg, csak más cfa van rajta). a 24 mp-es új sony meg végképp.
-
HÁZIGAZDA
igen, annak is ugyanaz a sony 16 mp-es lapka az alapja. igazából most a fuji x-a1-gyel fog látszani az x-trans cfa szűrője okozta valós különbség, mert ott tök ugyanaz az egész szenzor, csak ez más az x-m1/x-e1/x-pro1-hez képest. és igen, ez meg az új 24 mp-es sony lapka most a legjobb aps-c-ben, és igen, a kellően régi ff lapkákat is megszorongatják már. szóval nem semmi, hogy mindezt megkapni egy vékony, pici, zsebrevágható, könnyű vázban, jó sok gyártótól.
-
Gondwana
addikt
Mi benne az OFF? Csak nem üres dobozok?
(nem viccrovat, de ez itt tényleg off:
Crnogorac (montenegròi) apròhirdetést ad fel: tengerparti villa Barban, luxusjachttal, luxusapartman Podgorica központjàban, garàzzsal, benne G Mercivel, nem eladò, csak dicsekszek)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
FEDman
addikt
Ez a videó kicsit most szíven ütött..
Egyrészt tök szuper, hogy ezen a téren is finomítottak az X-E2-n, másrészt viszont kicsit sokkolt, hogy az X-E1 kevés fényben ennyire szaggat.
Néha eljátszom a gondolattal, hogy kéne nekem is egy X-E1. Ilyenkor meggyőzöm magam, hogy a nyilvánvaló előnyökért cserébe bevállalom a Pana G3-hoz képest kevésbé gyors és gördülékeny működést is. Csak hát eddig azt nem is gondoltam, hogy a keresőben is ekkora lenne a visszalépés.
A G3-am nem szaggat így kevés fényben.[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Hát nem mondhatnám, hogy nagyon meggyőztél.
Ez a videó volt rossz dumát is egy kicsit erősnek érzem. A videó másik felén ott van az X-E2 ugyanolyan körülmények között, ugyanazzal a kamerával véve, de se nem sötét, se nem szaggat úgy a keresőképe, azaz ez nem ezen múlott. -
FEDman
addikt
A személyes tapasztalatodat nem is kérdőjeleztem meg.
Csupán csak ebben a biztos a videó rossz magyarázatban éreztem némi logikai bukfencet, ha videó szaggatott be, akkor az X-E2-nél is ugyanazt kellett volna tapasztalnunk, nem?Amúgy ezen a videón tényleg kevésbé tűnik vészesnek a szaggatás. Valószínű az előző a felvételen tényleg extrém mostohák voltak a körülmények. Egy videó felvételen nem mindig jön át mennyire is volt épp ott a valóságban sötét.
-
HÁZIGAZDA
szépen összenézted a jpg képeket a dpreview-féle metodika alapján... (ettől persze még az x-trans jó, de ha a szenzor tényleges tudására vagy kíváncsi és nem a gyártói jpg motorokra adott beállítások mellett, akkor egyrészt raw, másrészt az sem mindegy, hogy milyen konverter stb.)
-
Gulyopapa
addikt
A családban van D7100 ( nekem ) és Nex 7 ( vejemnek ) is ... soha nem kéne a Nex 7 ... a keresője és a fogása tragikus, az egyensúlya egy nagyobb obival pedig tragikomikus ... persze attól még lehet hogy valakinek bejön ez a kis ketyere ...
Amúgy hogy jön ide egy Fuji hirdetés ?
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Na megtaláltam a cikket amit még áprilisban olvastam futólag, nem voltam biztos benne, hogy jól emlékszem pontosan mi volt a fennforgás, csak arra, hogy a manuális blendét szűkítve az élőkép elsötétedik (ahogy egy SLR/DSLR is tenné, hiszen azt is arra tervezték, hogy nyitott blendével komponálsz). Most annyira fáj a fejem, hogy a betűket sem látom jól, majd később elolvasom alaposabban, addig is itt van elemzésre, hogy mi vár azokra akik manuális üveggel próbálkoznak.
-
Mathiask
senior tag
"de az EVF felhúzza a képet arra a szintre amilyen kb expó után lesz"
Nem az a baj, hogy nem arra a szintre húzza fel, hanem arra a szintre, hogy mindig világos legyen?
Tehát az LCD/EVF akkor mutatja kb. az expo utáni világosságot, ha a kis (expozíció)csuszkán a nyíl a 0-ra mutat.
Az LCD/EVF ugyanazt a világosságot mutatja akkor is ha a kis expo-t jelző csuszka -2-őn áll és a kép amit lősz teljesen sötét lesz.http://www.youtube.com/watch?v=hBaHVbdK6SE
Itt kb a 14.-ik perctől mutatják.
Az E2-ben ezt megoldották:
http://www.youtube.com/watch?v=w1yVC7-cqOU
Bár számomra kérdés, hogy ez amit mutat az E2 mennyire ugyanaz, mint amit a képen fogunk látni.
Lehet hogy ez csak valami segítség, támpontnak jó, de nem pont ugyanazt a világosságot mutatja. -
Gondwana
addikt
... és pont ez az a feature, amitől agyf@szt kapok az X100s-nél: 7D-nél szépen lehet kapcsolgatni menüben, hogy most akkor expószimuláljon, vagy láthatót mutasson, nekem M módban vakus fotózáshoz kellene, namost olyankor beletekerek ISO200 - f/5.6 - 1/1000s-ot, élességet állítok, és hopp, nem látok semmit, de még OVF-módban se tudok komponálni, mert ott meg a keretet az élességi síkra adja meg, közel sem a háttérre. Régi Fujiknál csak láthatóság-prioritás volt, újaknál csak expozíció-prioritás, nekem meg a kapcsolható változat kellene!
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Stauffenberg
nagyúr
Remélem az X-A1 / X-M1 párosnál is így működik. Tényleg kell szereznem tesztelésre mindkettőből, mert félő, hogy nem csak a mikrofon bemenet hiányán fog eltaknyolni a gép (letojom, pótolható külső audio felvevővel), hanem azon is, hogy az X-M1 videó módban olyan extrém módon hajlamos a moiré-re, hogy olyat én még soha nem láttam. Kíváncsi vagyok, hogy milyen az X-A1 hagyományos Bayer színszűrővel.
Most már lassan ott tartok, hogy a Sony NEX-5R vázat nézegetem és a kettő között döntenék. Utóbbi megeszi videóban reggelire a Fuji rendszer összes tagját egyszerre. Nem is feltétlenül lenne szükségem a legdurvább videó minőségre, ha forgatunk valami komolyabbat oda úgy is egy seregnyi EOS 5D Mark III jön, de azért amit eddig az X-M1 videó minőségéről láttam az a teljesen hasznavehetetlen gagyi kategória.
Pedig fotóban.... fotó módban röhögve veri a kategória társait.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az Artwork nem mérvadó, szerintem kiraktak találomra egy árat és mivel még nem jött meg hozzájuk a gép, még nem frissítettek. Több más helyen is 159.000 Ft az X-A1 + XF 16-50mm kit ára. Azaz kereken 80 ropogós Mátyással olcsóbb az X-M1 kitnél. És közben szinte tökéletesen azonosak. A tesztek szerint az X-Trans hiánya nem sokat számít, így is bitang jó a gép. Én fogtam mindkettőt a kezemben egyszerre és ugyan olyan jól össze van rakva mindkettő, csak az X-M1 egy finomabb, kellemesebb bőrhatású borítást kapott, míg az X-A1 rücskös műanyagot.
Amúgy pont egy angol nyelvű fórumot olvasok ahol éppen parázs vita alakult ki arról, hogy miért nincsenek olcsóbb objektívek a rendszerhez, nem csak Fujinonból, de még third party gyártóktól sem. Tényleg furcsa ez az egész X-M1 és X-A1 jelenség, mert aki annyira spórolni akar, hogy az X-E1/X-E2 vagy az X-Pro 1 helyett ezeket az apróságokat veszi, az minden bizonnyal nem szándékozik egy 500 dolláros vázra 600-1000 dolláros üvegeket felcsavarni.
Mondjuk az egy dolog, hogy a Fuji nem ad ki olcsóbb fixeket, de valamiért a third party gyártókat sem igazán vonzza a rendszer.
-
jjeahh
nagyúr
akkor eltaláltam
én is kisérleteztem ilyesmivel annó, de idővel rájöttem, nem nekem való a vakuval derítés, most öljetek meg, de szeretem portrékon az árnyékokat, néha plafonravillantásra használom a kis metz-et, de csak mert a kis oly nem bírja a magas iso-t...a derítőlap is ott porosodik a szekrényben, majd tavasszal, ha lesz újra gomba leporolomFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
deja vu
addikt
A pro 1 váz meg csak 350 ezer.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
deja vu
addikt
Oké köszi a választ. Használtan nagyon sok minden van ebben az ársávban, omd em5, talán nex 7 is. Én ráérek, az is lehet mire veszek valamit még jobbak lesznek. A nex 7-ben nem a d7100, pentax k3 szenzora van? Lényegtelen, majd megnézem. Ezekben a fuji gépekben meg az van amit 3 éve használ a nikon is a d7000-ben?
Cső!Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez az olcsóbb megoldás, mert az X-A1 szenzora megjön a Sony-tól és lehet rögtön beépíteni, míg a többi még a Fujifilm saját gyártósorain is végigmegy, hogy X-Trans szűrő kerüljön rájuk. Plusz spórolnak még egy kicsit a borításon is. Na meg az is benne van, hogy nem mindegyik gép megy azonos haszonkulccsal és a Fujifilm igyekszik a lelkedre is hatni, hogy inkább a drágábbat vedd (elegánsabb megjelenés, X-Trans mítosz, stb).
-
Freddy76
addikt
Nem tudom, mire gondolsz, de a nikon topik kifejezetten "befogadó". Amikor anno váltani készültem dslr-ről milc-re, nagyon jó és hangulatos diskurzus alakult ki. És ez most sincs másként szvsz. Az már más kérdés, hogy van egy-két ember, aki ott is troll, itt is troll. Pont a napokban kapta meg ez a topik is, hogy a milc nem komoly fotósoknak való...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MC Pite
veterán
szerkidő lejárt: Azt is hozzátenném, hogy lagzin, főként beltéren és mozgó embereken a kb ezer képből egy kezemen meg tudom számolni hányszor ment mellé az af, és ebből nem tudom mennyi user error (amikor épp manuáloztam és gyorsan mozogtak, azt tudom, az más tészta). Azért ezt az arányt csattogóval nem értem el egyik üveggel sem, ha nem is volt sokkal rosszabb. Megjegyzem a két ikszes géppel toltuk végig, kb 1400kép, a nikon rendszert ki se vettem a kocsiból - vittem mert persze féltem a low light aftől, friss volt a fuji, de feleslegesen lettem besz@ratva.
Amúgy ha trollolol lennék, mondanám hogy a D7K fókuszrendszere is kiábrándító, illetve hogy ezt évekig letojták, két igencsak rávaló gyári üveggel. EOS M-re meg nem is mondok semmit .
Ezzel arra próbáltam utalni hogy semmi sem hibátlan, mindig nekünk kell kitalálni mi a fontosabb számunkra[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
TayRol
nagyúr
feleségem odáig van az arcfelismerésért.
itt most kb. az x20+esetleg x100 (nem s-es) van a mérleg egyik nyelvében, a másikban xa1/xm1+16-50+35. evf nem releváns. az is igaz, hogy mostanában nem bővíteném az obiparkot, anyagiak miatt.
ja, meg bírnék lenni egy géppel is.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Így van, az asszonyé, minden körülmények között .
Az x20 iso 800-ig jó, 1600 vállalható, afölött már véleményes. Az obi viszont fényerős, tehát általában megoldható a kérdés. Beltérben lenne jó sokszor egy pici villantás - ha olyan obi lenne benne, mint a pana gx7-ben pl. (tehát a beépített vaku úgy nyílik fel, hogy egy ujjal a plafon felé tudod fordítani), nem is lenne semmi kívánságom. Így gondolkodom, hogy veszek az x20-ra egy vakut - először persze utána kellene nézni, hogy mennyire tudja kezelni.
A d7000-ret meg lehet, hogy eladom tamronnal, 18-105-tel együtt, veszek egy d5100-at olcsóért, és ha úgy érzem, nem élet az élet bokeh-os portrék nélkül, előveszem a d5100-at az 50/1.8-cal. De arra vehetek akár egy 35/1.8-at is, merthogy ez utóbbi csak a d7000-rel pontatlan. Egyedül a státuszkijelző hiányozna picit a d7000-ből, de cserébe lenne egy kisebb-könyebb gépem ekv. 50 körüli fényerős fix-szel.
Hm, a kütyümániám kezd eljutni a downgrading fázisába
Parci: így van, ezt kezdem érezni én is.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest