- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gorgo
őstag
Reggelt, reggelt!
Van infótok, hogy hol lehetne tapizni XT-1 és XA-1 vázakat? Előbbire csak kíváncsi vagyok, utóbbit meg már gombokért lehet használtan venni... fotoplus? MediaMarkt? Saturn?
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Az XE1 és 2 megjelenése utáni árai hogy alakultak? Röviden arra akarok következtetni, hogy az XT1 mikorra került emberibb ársávba... (mondjuk olyan max. 180k) A Fuji (kereskedők) csak 12 havi garanciát adnak? Akárhogy is számolgatom, egy rendszerváltás rémesen fájdalmas anyagilag a jelenlegi árak mellett. Mindenképp várok legalább 15 késő tavaszig...
-
gorgo
őstag
Ugyebár a rendszer egyik tulajdonsága a lassabb AF. Ez inkább vázhoz, vagy inkább egyes obikhoz köthető? Ha csak egyes típusok jellemzője, akkor melyek ezek? Ami inkább érdekelne az a 35/1.4 AF sebessége (különböző vázakon). Illetve a kitobival is igaz ez, vagy azzal azért jobban hasít?
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #4872 üzenetére
Csak agyalok, de erősen. Ősszel most kiprószálom a m43-os 12-40-et is. Ha esetleg lesz is Fuji, nyilván marad m43 is: elvégre is videózni és AF érzékeny területekre kelleni fog
A Fuji csak próba cseresznye alapon kell, elválik hogy marad-e / megy-e. Freddy mutatott 1-2 képet a Fuji kitobival, az eléggé must have (most így gondolom, lehet hogy tévedek). A traktor és csiga és k*drága fixek hát, igen, meg kell hozzájuk nyugodni. Egyszer talán megnyugszom... Kérdés, mikor!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Állatira jól karcol a 12-es, a tiéd is Samyang? Fura hogy kiírja a fókuszhosszt, a rekeszhez meg a 'szokásos' 1.0-t írja. Az összes kép out-of-camera jpeg? Ha igen, beszarok!!! Pl. az Hagia Sophia-s képeknél egészen faszák, pedig kevés fény, mindenféle forrásból...
-
gorgo
őstag
Nem kizárt. Ha mondjuk azt mondja, hogy így hullanak ki a gépből a jpeg-ek ahogy ott fent vannak, akkor már szaladtam volna a bótba újat venni
Az az igazság, hogy ha valaki megtanul kicsit jobban utómunkázni, akkor az már sokat dob. Ha meg valaki megtanul mesteri szinten utómunkázni, az meg esetenként "lefosom a bokámat" effektust is kivált adott kép láttán. Szóval a fényképezés csak félig van kész az expó gomb lenyomásával, ha úgy vesszük. Vagy - amiért én is felizgultam az isztambuli képek láttán - ha már a gép olyat dobna, az lenne a nem mindegy...
Persze nem azért írom most le, hogy osszam itt az észt nektek, elvégre esélyes hogy én vagyok itt a legkevesebb tapasztalattal rendelkező... Hanem hogyha lehetne mester szintű utómunkát boltban venni, akkor azt vennék első helyen .Szerk: és a slusszpoén az, hogy "elefánt" vagyok. Lusta, lassan tanul és ragaszkodik ahhoz amit tud. Én az LR-t ismerem, és C1-el (v. mással) megtanulni nulláról, az haláááááááál nekem!
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Olvastam is valahol, hogy 5-ből 2 decenteres.... Ott kint sógoréknál ilyenkor visszaviszed és mondod, hogy kérsz cserét, mert ez decenteres?? Jelentkezzen valaki, aki ismer ilyen üzletpolitikát folytató magyar boltot... (esetleg eladod, és veszel újat?)
-
gorgo
őstag
Kicsit ki lehet egészíteni:
- hardkór tájfotóra Foveon;
- portré, általános: Fuji;
- video, általános: Pana GX7 (esetleg GH3-4).
Ha a video is kell, de nem hangsúlyos, valamelyik OMD is jó. Bőség zavara van, kérem [trolI](és még nem említettem a Samsungot, meg a többit, de azok nem fényképezőgyártók [/trolI]"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Az X-ek (T kiv.) fogása tényleg elég harmatos, viszont tegnap matattam a fotoplus-ban egy XE2-t, aminek volt gripje, na azzal egészen fasza!!! Néztem is íbéjen, találtam 3 félét, egyik sem az volt amit láttam Esetleg valakinek van gyári 2. kiadású (nem takarja az aksifedőt, állványmenet is optikai tengelyre kerül), hogy melyik is az?
OMD-knek hiába van grip, annyira gizdák, hogy csak másként lesz vele szar fogni, ezt erősen nehezményezem is...
GX7 viszont ász, (GH3 is, csak már hétköznapra nagy)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Kicsit túl van ez a zöld dolog lihegve. Ha nem tetszik, nem veszel olyat. Illetve ma már utómunkában elég sok mindent számodra tetszőre lehet gyúrni. A festményszerűség már más tészta, azzal együtt kell élni.
Mellesleg a felhozott füves ellenpélda kép tényleg más dimenzió: másként szar (most a színhűséget hagyjuk ki, nem azonos a téma, meg kb. 1000 csúszka függvénye. Maradjunk a két képnél). Innen nézve akkor már a festmény, az impresszionistákat kedvelem...
Megjegyzem a Pite kedvenc zöld pihéi műteremben, na az se sokkal jobb, bár legalább a fényviszonyok azonosak voltak, így össze lehet hasonlítani érdemben. Viszont az eredeti színét úgysem tudjuk, és eleve 100% szubjektív hogy melyik zöld szebb. A pihék részletessége meg már nekem is sok(k).[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Egy láma kérdés: az XE1,2 és XT1-ben fizikailag azonos szenzor csücsül?
-
gorgo
őstag
Ejj-ejj, itt is kitört az FF hasonlításos harc. Sosem volt Canikon gépem, obim, de nyilván vannak ott is király cuccok. Minimális különbségek vannak, egyikben ez, másikban az a jobb. Biztos van amiben a Fuji jön ki győztesnek. Az viszont tény, hogy tényleg a tehetősebb júzereket veszi célba a Fuji, és ha már az árat is nézzük, akkor más a helyzet. FF-en (a hátrányok mellett) örök előny, hogy kisebb rekesszel lehet elérni u.azt a dof-ot, azaz kevesebbet kell azon izmozni, hogy ne CA-zon az obi. Ráadásul emiatt olcsóbban is! Hiába k* jó az 56-os Fuji, csak CA-zik, mint minden 1.2-es obi.
Már az m43-ban is rühellem egy ideje, hogy az újonan kihozott obik 2-300k szinten mozognak. Ó igen, ráfogják, hogy mert mekkora bravúr már ezt kicsiben elkészíteni. Szart! Megtervezni az lehet, hogy bravúr, de onnantól pont, hogy olcsóbb az egész, mivel fele-harmada üveg kell bele, kisebb darabokat kell csiszolni.
Szóval nagy lehúzás. Az sem igazán tetszik 'ott' hogy az új vázak árai is eszetlenek (lásd EM1), és annyival nem tud többet mint az elődje.
Ezért jöttem ide, lehet veszek valami régi használt szemetet olcsón és jól elleszek az extra dof-fal, mert milyen jó is az...[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Reggelt, reggelt! Kis segítség kellene!
Kipróbáltam reggel egy XE1-et, nézném a képei, de előtte mondom felteszek egy camera raw legfrissebbet. 8.4 letölt felrak, elindít: semmi, a 8.3 indul ami volt, amiben nincsenek Fuji profilok... Nézem van újabb, 8.6 letölt felrak, ismét telebaszta sokszáz megával a vinyót, de még mindig a 8.3 nyitja meg a RAF-ot. Mi a tököm lett ezekkel az idióta adobe-ékkal???"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Én ma reggel használtam először 10-15 kép erejéig azt a zoomot, de nem figyeltem föl a surrogásra (ami nem jelenit azt hogy csendes környezetben ne lenne hallható) kültéri körülmények közt. Amúgy nagyon nem kell aggódni, szimplán a stabi hangja...
További benyomások az XE1-el: döbbenetes, hogy mennyire nincs tartalék abban a RAF-ban. A pana G3-ban is volt ennyi. Masszívan kiégve mindhárom csatorna, esetenként 10%-os képrészeken, semmit nem lehet belőle visszahozni. Kissé lelombozó. Direkt nagy kontrasztú témákat fotóztam, hogy lássam hogyan bírja. Úgy, hogy hagyja kiégni a csúcsfényeket?
-
gorgo
őstag
válasz silmatauki #5105 üzenetére
Azt nem is néztem, hogy van-e live hisogram, de nyilván van. Így utólag kíváncsi lennék mit mutatott volna.
Ami még nem kicsit volt zavaró: a kontrasztos téma fényes részéről az árnyékosra állva (v. ford) 2-3 sec!!! kellett mire alkalmazkodott hozzá a gép. Innen már kvázi mindegy is hogy milyen lassú AF-et tudó obi van fent, ez önmagában a leglassabb láncszem. Oké, nem ez jellemző minden helyzetre, de azért... (Mondjuk nem nyomtam közben expót, mert az államat keresgéltem a földön).
Hogy valami pozitív élményt is mondjak: a bőrszínek kellemesek, természetesek!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz MC Pite #5112 üzenetére
A helyzet az, hogyha sötét témáról mozogsz világos témára (vagy fordítva, na mindegy: értse jól mindenki), akkor a kijelző késése miatt lófaszt se látsz. Innen vizsgálva kit érdekel, hogy exponálás esetén ezredmásodperc alatt mér jól fény, ha még 2 másodpercig nem látod a scene-t az LCD-? vakon meg nem fogsz exponálni! Ugyanezt elfelejtettem csekkolni EVF-en...
Mai adag Adobe szopatás: Fuji profil miatt upgradelném a Camera Raw-ot. kétszer sem történik semmi. Rájövök, hogy nekem CS verzió van fent, ahhoz már nem készítenek frissítést... Bazz, Cs leszed, Photoshop CC felrak. Keresem a Bridget: adobe-ék kiszedték belőle a bridge-t . Külön letöltöm a CC Bridget. Feltesz, update, stb. Indítom, minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden nagyon tökéletes. Majdnem: adobék kivették belőle az Export panelt, nem lehet RAW-ot jpeg/stb-be exportálni. Ekkora szopatás nincsen a világon!!!
-
gorgo
őstag
Most, hogy mondod, a bor fotózás sem triviális, iszonyat pici árnyalatnyi különbségeket kiszúrni! Oda aztán kell a színhűség (Fujival lehet többet kéne izzadni, bár majd kipróbálom vele a ColorCheckert)!
A gyerkőc bőrszíne rendben van, nade ilyen fudzsi-kék szemet!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Mik meg nem történnek az emberrel... Vettem egy XE1 kitet! Jövő héten talán lesz is időm kipróbálni!
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #5245 üzenetére
Hm, mostanában meghalni sincs időm, a jövő heti próba is úgy fog összejönni, hogy külföldön leszek 1 hetet, akkor lesz időm rá vagy 3 nap. De természetesen semmi akadálya a cserének, megjegyzem, a csere időben eltolva lehet, de ha úgy is jó, adom (nincs min használjam az obit addig).
Merc_: hát, próba cseresznye, nincs itt kérem rendszerváltás. Megszokik vagy megszökik (mondjuk tovább meglesz mint a TayRol cuccai ). Már csak hosszú hajúakat kell lencsevégre fogni... szigorúan munkaidőben, mert ez azért nem moonlight camera... reggel/este meg lassan lámpással közlekedek
-
gorgo
őstag
válasz Stauffenberg #5255 üzenetére
Én anno az EM5-öt is erősen kritizáltam a Pana G3 után, de megszoktam. Meg nem szerettem, sok téren jobb, a maga hibáival. Kell idő még hozzászokom a kütyük betegségeihez...
A Fuji egy kísérlet lesz Eleve úgy állok hozzá, hogy tudom, hogy rakás dolog majd kiakaszt (de mivel az elvárások kisebbek lesznek, talán nem annyira), de meg akarom ismerni. Kíváncsi vagyok, mit esztek rajta ennyire! Már most vannak dolgok amelyek tetszenek, pedig még érdemben ~10-et exponáltam vele. Remélem megérkezik az FD adapterem keddig, manuál üveg mellett nem fog zavarni az AF sem! az 56-os ára kicsit horror, meg a 35-öst leszámítva a többi fix is az. Nade ne szaladjunk ennyire előre!Ja és a 18-55 is elég jónak tűnik, DOF-ban ott van mint az m43 pro zoomok, ha másban esetleg nincs is, viszont harmad áron. Készítek is egy összehasonlító teszt november elején az oly12-40/2.8-cal...
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz MC Pite #5282 üzenetére
No igen, ez a rész azt hiszem nem rendszerfüggő. obicserélgetés nem annyira jön be , ha meg sűrűn kell, az megöli a fotózást egy idő után. De ha van jó zoom, akkor a fixet tényleg táskában tartja az ember, és csak a "kellő" alkalomra veszi elő. Én is kíváncsi vagyok! (és nagyon remélem hogy novemberben még lesz téma is, nem csak low light, mert az egyedül vázak hasonlítására jó obikéra alkalmatlan ) (nyáron kérdeztem: 10 hetet kellett volna várni az obira, szept elején kérdeztem ár "csak" 6 hetet".)
-
gorgo
őstag
No, első két alaposabb kattintgatás mennyiség után nekem is tetszik az eredmény. Nem írom le századjára is, hogy ne unatkozzatok, írok inkább olyat amit talán más nem tesztelt (?) még. Szal ColorChecker-rel készítettem színprofilokat, azokat hasonlítgattam a gyáriakkal. Tapasztalatok: meglehetősen jó színhűség, minimális eltérés a Provia filmmódhoz képest. Ami kellemes meglepetés: ACR 8.6 default színprofilja is egészen fasza. A készített színprofil nem egyértelműen jobb, néha igen, néha rosszabb, egyértelműen tök fölösleges!
Ami meglep kicsit: a gépből kipotyogó és az ACR-ben Fuji profillal létrehozott képek nem azonosak. Egy dolog lenne az aprócska színbeli eltérés, ami meglepőbb: a torzításkorrekcióban is van eltérés! Inkább csak érdekes, mint zavaró. A gépen belüli jpeg hívás királyság.
Ami nem tetszik m43 után:
- hiába van optikai stabi, sec perc alatt iso3200-ban vagyok és hiába jó zajszűrés, azért csodák nincsenek! (ez fényerős fixekkel kevésbé baj).
- ez a DR400 miatti kötelező iso800 nekem kicsit sok: f4-en sok neki az 1/4000, ez gáz azért (fényerős fixekkel ND1000 kell???)
- csúcsfénykezelést nagyon kell figyelni/tanulni.
- erdőben azért jobb az oly színvilág. Tény, hogy hamar lehet belőle frankót készíteni!Tippek a DR400 kiváltására? Stabilan -2FÉ expókompenzáció? (persze ez megint szopás, hisz raw-ra vagy 100% utalva ). Még nem próbáltam, de az autoDR mennyire jól műkszik?
-
gorgo
őstag
Tegnap pl. próbaképp egy kolleganőt kértem meg. Kellemes őszi napsütés, háttér fák árnyéka. Még DR400 mellett is visszavettem 1v.2/3 FÉ-t... A nélkül sem égett ki, mondjuk, de eléggé határon volt. Mindegy, a végeredmény jó lett!
Azt már megfigyeltem, hogy minél több van egy szenzorban, nem csak annál bátrabban lehet húzgálni a csúszkákat, hanem kell húzgálni a csúszkákat !"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Aki canon FD adaptert kíván venni, az kerülje ezt messze el. Úgy lötyög, hogy ihajj!
-
gorgo
őstag
Pár őszi kép. (egy sem rawból! )
Kösz makszi!
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
E1 gép beállításainak ki mit használ? Gondolok ilyenre hogy highlight / shadow tone, sharpening, stb...
Ma végre rájöttem hogyan kell videót felvenni. Még nem néztem vissza"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Némi tapasztalatok XE-1-el.
Próbálkoztam a kézi fókusszal. Hát emberi arcra pont elcseszi a peaking az élességállítást. A szem környékén nem igazán vannak élek, amikre beizgulhatna Szempillákra nem izgult be (mondjuk szőke szempillái voltak az alanynak, fekete pillákkal lehet menne). Hiába seper végig szépen pl. a füvön, teljesen életszerűtlen, hogy valaki pázsitot fotóz manuál üveggel f1.4-en... Esetenként kifejezetten zavart a fehér élkiemelés! Inkább ne lett volna. Egy definiálható belenagyításnak és a peaking kikapcsolásának sokkal nagyobb hasznát látnám. Nem vészes így sem, de legalább kikapcsolható lenne.
Esetenként a kijelző+EVF too much. Szebbet mutat, mint amilyen majd otthon monitoron lesz.
-
gorgo
őstag
válasz MC Pite #5462 üzenetére
Kiprószálom! / Igen, kalibrált IPS.
Sztem a visszaadott kontrasztja nagyobb, mint kéne, a Provia alacsony kontrasztos képei élénkebben jelennek meg rajta. Még "szokom/kísérletezős" fázisnál vagyok csak..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Érdekes, kipróbáltam az FL36R vakut [(m)4/3-os] a Fujin. Megy vele full manuál módban Ez is valami!
Szomorú, nemcsak a fórum nem pörög, a használt piac is kvázi "befagyott". És ez tavaszig így is lesz, esetleg Karácsony előtt lehet kis mozgolódás, de akkor is vevő lesz, nem eladó.
-
gorgo
őstag
válasz Gondwana #5475 üzenetére
Nos, én azt tapasztaltam XE1 vázon, hogy észre sem veszi ha rajta van, az expót úgy állítja, mintha nem is lenne vaku... Így aztán kísérletezős. Direktbe nem,csak plafonról használtam eddig, de tény, hogy -1FÉ nélkül rendesen kiégnek dolgok.
A vaku sem veszi észre a vázat. Annyira nem vagyok nagy vakuhasználó, lehet hogy van ennél praktikusabb használati módja is..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #5474 üzenetére
Merc_ most a Fuji totyikban vagyunk!
Abban már biztos vagyok, hogy nem válok meg az XE1-től. Jól használható a "kitobival" . A bajok itt kezdődnek: nagyon drága fixek. A fő baj meg minden rendszerben ugyan az: az ekv. 40mm-est mindenki palacsintának csinálja meg Én azt csinálnám meg kompromisszummentes f1.4-re. Zoom + fényerős 27-es, nekem ez lenne a recept. Soha nem lesz meg
Az ekv. 50-es látószöget szeretem, de sokszor szűk . Az ekv. 35-öst is szeretem, de sokszor tág . Cserélgetni egyre kevésbé szeretek.
Azt terveztem, hogy veszek 1 fixet X-re, + kitzoom: emberre, beltérbe, általános használatra.
m43-ban meg marad a 12-32, halszemmel, természetbe és ahol a méret lényeges... Ja, de még borulhat minden, holnap kapom meg a 12-40-et (kölcsön). Meglássuk hogy lehet vele élni...[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Tényleg, milyen ársávban lehet kapni használt XF fixeket (23; 27; 35)? (már ha lehet)
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz zohan1970 #5504 üzenetére
Ahogy az előttem szólók mondják: kell tanulgatni a használatát. Rengeteget számít, ha tényleg valami kontrasztos film módot választottál, a velvia agyoncsapja a sötét részeket. E mellé a highlight és shadow tone-t ha nem jót választasz, akkor ez történik Sztem nincs ezzel semmi baj, ne ez alapján dönts, (egyébként raw-ból frankón menthető mind, hacsak nincs közte csúnyán kiégett).
Ami érdekesebb az hogy a fókusz itt ott nem volt meg? Nem egyértelmű. Elvben (sose volt kezemben) az xt1 már normális AF-fel bír..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Ez a leírás dolog tényleg gáz, minden faszságot megkapsz nyomtatva 20 nyelven: (ne edd meg, ne tedd mikróba, ne mosd ki) de manualt az tosznak adni.
Ha meg már manual, akkor sokkal inkább angol, a magyarban olyan félreferdítések lehetnek, hogy rémes. A gépeim nyelve is angol..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Hát, ma összemértem az ME5+12-40 kombót az XE1+18-55-tel esti, beltéri (kissé alulvilágított) körülmények között. Emberre, sőt gyerekre lőttem, akik csak néha lassultak be.
Ok, előbbi 2-2.5x annyiba kerül, +valamivel fényerősebb pro obi, viszont nincs semmilyen vaku. Fuji mellett a jobb magas iso, kicsit jobb jpeg motor szól, és a kisvaku (! ?).
Fuji: főleg nagylátó véget használtam (fényerő miatt), és vakut, hol plafonra derítve, hol telibe. Meglepő módon utóbbi adott jobb eredményt. Meglehetősen érdekes a vakukezelése a Fujinak: hagyta iso3200-on vaku mellett is, és a záridők is eléggé (túl) lassúk voltak (konkrétan azonosak voltak azzal, mintha nem vakuzna, kipróbáltam). Felteszem amolyan DR400 módban visszahúzta a képeket...
A plafonos képek rendre túlexpósok lettek, és elcseszte az autoWB-t is rendesen WTF?. Nyilván van valami érzékelője, és tudja, hogy plafonra megy, de a végeredmény akkor is DEL lett Rawból még javítható lett volna, de a záridőt is béka segge alatt hagyta, így (anélkül hogy ezt állítottam volna be!) slow-sync volt kb.
AF sebességet hagyjuk, ami érdekesebb, hogy relatíve sokszor fejre téve sem talált fókuszt EVF rémesen szaggatott, szóval nem volt leányálom.
Olinak nem volt semmi gondja (amúgy a 12-40 tesztelés apropóján hasonlítottam össze a két rendszert). Más kérdés, hogy oly iso3200 sem egy leányálom, főleg az LR zajszűrésével, azzal pláne .
Végeredmény: képminőségben nincs nagy difi! Ellenben míg az oly 10-ből 9-et elkapott (ott is volt azért hunt) addig ez az arány Fuji-nál 50%-ot alulról közelítette .Fényerős fixet nem vittem egyikhez sem (Fujihoz nincs is egyenlőre).
A hsz célja nem Fuji lehúzása. Nappal a teszt más eredménnyel zárul, noha direktben, azonos helyen időben nem löttem párhuzamos képeket.
Ott a Fuji valamivel jobb, sokkal szebben kezeli a fény-árnyékokat, élettelibb képetek dob. Az is igaz viszont, hogy hamar leszoktam az Oly jpegről, és nem is kísérleteztem vele (kivéve ma, ma raw+jpeg-et használtam) hanem mindig LR-t használtam (ami sok-sok elcseszett idő + nem is mindig a legjobbnak bizonyult = egyre jobban rühellem).El akartam adni az EM5-öt. Nos, elhamarkodott döntés lett volna. Adok esélyt neki, mármint a SOOC jpegnek, a Fujinak meg adok valami fényerős fixet. Az ára miatt naná, hogy a 35-ös lesz az. (vkinek eladó?). Majd írok bővebben a 12-40 tapasztalatokról az m43 toyikban jövő héten).
-
gorgo
őstag
XE-1-en AF sebesség tekintetében mit lehet elmondani a kitobi vs. 27-es palacsinta és a 35 mm fix-ről?
(A lumix 20-as palacsintája hogy viszonyul a fuji 27-es palacsintájához AF sebesség terén?)[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Nincs valami hack, vagy egyéb belenyúlás a Fuji jpeg tömörítésébe? Egy dolog, hogy szép színeket ad, de egy másik dolog, hogy túltömöríti a képeket. 16mpix-es képek más gépeken sokkal nagyobb méretűek. Szimplán szarrátömöríti őket, mintha lényeg lenne, hogy 4-6Mb-osnál ne legyen nagyobb fájlméret. Azonos témát fotózva pl. egy oly inkább 7-10 megás SOOC-ket gyárt. Gáz. Csak az XE-1 ilyen vagy utódjai is?
-
gorgo
őstag
Az a baj, hogy tök igazad van, de:
1. csak 74 gramm, ami még a 20-as panánál is könnyebb;
2. irgalmatlan drága a 23-as, a 35 sem olcsó.
3. Nagyon durván karcol.
4. másfé FÉ ugyan, de a formátum miatt csak 2/3 igaz, gyengébb mindenhogy.
Szóval nincs alternatíva, és kis vázra pont jó. És a látószög alapján igazi kis mindenes. (más kérdés, hogy a pana legnagyobb hibájának tartom a mai napig, hogy kihozta a 20-as mkII-t és ugyan olyan elbaszott tetűlassú és hangos. Lehetőség lett volna a 14-es villám és néma AF motorját beletenni, helyette kozmetikázott mindössze). A Fuji hibája meg az, hogy a 27-est nem f2-vel hozta ki.[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #5584 üzenetére
+2 (csak ezért hülyeség, a Fuji árak meg télleg horror!)
Én egyébként a 18-55 miatt ugrottam be a rendszerbe Ilyen obi nincs m43-ra. Most próbálgattam a 12-40-et, pont párhuzamosan a 18-55-tel. Összehasonlítani direktben a kettőt elég necces: nagyobb mértékben függ attól a végeredmény, hogy milyen váz van alattuk, így meg obit hasonlítani kicsit körtét almával. Mindkettőt szeretem. Sajnos Fujhoz elég gyenge az LR (sőt, mostanában már úgy általában kezdem utálni) a fuji váz meg túltömörít. Karcol(na) mindkettő szépen, m43 krémesen mos, fuji karakteresebb, fujit 18-on rekeszelni kell mert kicsit taknyol a sarok, de elmegy. Mindkettő teljesen jól használható. Tény, hogy a pro obi nagyjából mindenben veri, de igazából a hamarosan kijövő fényerős fix fuji zoommal kéne hasonlítani. (AF miatt mondjuk mindig hátrányban lesz a fuji?). Majd valaki más elvégzi ezt is...
-
gorgo
őstag
kipróbáltam a PhotoNinja-t. Váááá, tapintani lehet a különbséget! Műfény, magas iso mellett szarráverte az LR-t Nomeg a vízfestékezésnek is búcsút lehet inteni, ahogy elnézem.
No, tehát megtanulom végre használni elég jól ahhoz hogy ne kelljen szarakodni nyersből, ha meg kell, akkor lekaratézem őket
Filmszimulációs módokat / profilokat támogat, készített valaki hozzá? (a lehetősége adott ahogy látom)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest