Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Hogy lehet azt megoldani, hogy a 10 másodperces önkioldó után ne csak egy képet készítsen a váz hanem 3at vagy 5öt?
Csak amiatt lenne erre szükség, hogy egy nagycsaládi csoport kép esetén ahol több gyerek is van ne kelljen többször végig játszani az egész folyamatot, hanem mondjuk legyen 3 vagy 5 kép ami közül ki lehet választani a legjobbat! -
mikrofon
veterán
Így egymás mellett tényleg érdekes eredményt ad. Talán annyi hogy a 13 a 25 és a 75 már újabb és így érdekesebb. 33-at sosem próbáltam. 23 és 56 volt korábban. Azok olyan átlagosak voltak. De nem mondanám hogy rossz érzésem lett volna a képeikkel. Sigma obijaim még Nikon DSLR változatban voltak. De valahogy nem vágyom rájuk. Minden esetre most az új Viltrox-ok bejönnek nekem. Lehet hogy csak az árukat akarom ezzel igazolni vagy hogy szükségem van rájuk Majd kiderül mi lesz a véleményen ha pár száz képet kidolgoztam velük..
-
mikrofon
veterán
válasz pethob #39568 üzenetére
Hamár akció, akkor hátha valakinek érdekes, hogy Viltrox gyári honlapján még tart a blackfriday és egész jó áron lehet beszerezni a pro és 13/1.4 objektíveket ajándék UV szűrővel. Annyi hogy az ingyenes UV-szűrőt külön kell hozzáadni a kosárhoz, az objektívnek megfelelő méretben. A szállítás is ingyen van.
[Viltrox online shop blackfriday]Érdemes megpróbálni a "dustinabbott" kódot mert van olyan objektív amire ad még pár százalék kedvezményt.
Nekem ma jött meg a 27 pro. Csak ajánlani tudom. Borotvaéles....
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Pont ez a 16 év a probléma. Bár szerintem ez csak papíron ennyi, valóságban még rosszabb....
Rengeteg olyan eset van a magyar utakon hogy beállsz egy 10+ autó mögé aztán zárod le a légbefúvást mert iszonyatosan büdös és szennyező.
Manapság a használt autó áramlási útvonala Németország => Románia => Magyarország
Így jutnak ide a 15+ romá hajtott szutykok...
De legalább ki lehet szedni a katalizátort meg az EGR-t is ki lehet kötni.....
Nem erre kell tervezni és ehhez igazodni. Hanem ez ellen kell tenni és levinni 10 év alá az átlag életkor....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39520 üzenetére
Ott is pont az látszik mint általában. Aki eladja a H2 vázát azok egy jelentős része H2s-re vált mert rájön hogy nem a 40MPx a fontos hanem az amit a H2s tud... Csak hát a nagy felbontás nagyon vonzó...
Tehát igazából AF hiba ide vagy oda nem hagyja el mindenki a rendszert.
A face csoportban az eladó h2-k közül kettő pont ezért eladó, míg a harmadik az MFT makró obija miatt. Ez utóbbi elég speciális célú rendszer elhagyás. H2s nem sok eladó van és gyanítom az AF-is kevesebb hiba van. Én is ezt tapasztalom. Fotó módban ellen jól teljesít.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39443 üzenetére
Azért szóltam, mert már írtad aztán nehogy valaki azt gondolja, hogy valóban változott a televég.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39441 üzenetére
szerencsére 55 a vége és nem 50
Szerencsére nem rövidült a tele vég és nem ezért lett kisebb és könnyebb...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #39425 üzenetére
Közben kifutottam a szerkesztésből. (jött egy telefon)
Ha számít a fényerő és valamelyik zoom-ot el tudod engedni vagy ki lehet egészíteni még egy obival akkor a 27/1.2 ha meg még eggyel akkor a 75/1.2.Hogy miért a 13/1.4 + 18-120 + 70-300?
A zoomok lefednek mindent, jól kiszolgálják a H2s-t és élesek. Csak a nagylátó hiányzik és itt jön be a 13-as. Beltérben bejön, hogy fényerős és sok minden belefér, ráadásul ha kell akkor tájképre is használható (vagyis lenne, mert mióta megvan, még nem fotóztam tájat )
Ezek után a következő szerintem a 27/1.2, mert imádom ezt a látószöget és ha nem akarok kényelmesen zoom-mal fotózni, hanem mozgással komponálok akkor ezt rakom fel (vagyis még csak raknám, mert egyelőre még csak utón van de már nagyon várom)
Végül pedig a 75/1.2 mert azért mégis csak legyen egy portré lencse is az ajánlottak között vagy egy nagyobb beltérben, csarnokban kevés fény mellett fotózni. És ez szépen beillik, fuji zoom és viltrox fix sorba.
Najó ez az utolsó mondat elgondolkodtatott, hogy akkor a fuji zoomból is meglegyen a 3-as, így 6. objektív lehetne még egy 10-24-es -
mikrofon
veterán
Szerintetek tele végen 200-300mm-en egy FUJINON XF 70-300 mm f/4-5.6 ad jobb eredményt vagy egy FUJINON XF 50-140mm F2.8 + FUJINON XF 2.0x telekonverter?
Természetes AF és képminőségben is érdekelne a véleményetek.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Köszi az infókat. Kezdésnek le is csaptam egy Viltrox AF 13mm 1.4-et. Kiváncsian várom.
Aztán majd meglátom, hogy a két pro közül valamelyik jön-e szembe használtan.
Nekem az ekv. 40mm nagyon szimpatikus látószög így szívesen lecsapnék egy 27/1.2-re is... -
mikrofon
veterán
Használ/használt valaki Viltrox AF 13mm 1.4 objektívet? Mi a vélemény? Milyen képet ad valós körülmények között? Kell többet utómunkázni mint Fuji 16/1.4-et?
Illetve mi a tapasztalatotok a két Viltrox pro 27/1.2 és 75/1.2 objektívvel?
-
mikrofon
veterán
válasz vakablak93 #39275 üzenetére
Szerintem videos AF nem jó ahogy olvastam vagy legalábbis ott romlott sokat. Nekem az x-h2s-m nagyon jól fókuszál és ha befogta a célt akkor jól is tartja. De én csak fotózom és csak azzal teszteltem.
-
mikrofon
veterán
válasz Hobbiphotos #39265 üzenetére
Hol találtad meg azt a vonalat hogy többet adnak és kevesebbet kérnek?
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39262 üzenetére
Szerintem ez a markolat csak stúdióban releváns, ahol szupergyors LAN vagy wireless kapcsolat kell. A vázban nem tudnak elhelyezni kellően gyors transmittert.
Ezzel teljesen egyetértek.
Csak sajnos a Fuji máshogy gondolja. Biztosítja még az FTP szintű átküldést. FTP szerverre tudod át küldeni a képeket. Be is állítottam, hogy egyből a NAS-ra menjen fel egy BackUp mappába. Azonban jelenleg bármilyen vezetéknélküli kommunikációt próbálok akkor mindig az alábbi hibaüzenet jön és a képernyőn is megjelenik egy figyelmeztető jel: FILE TRANSMITTER IS NOT ATTACHED
Egyedül a vezetéknélküli Tether funkció megy. De az is csak a régebbi FUJIFILM X Acquire alkalmazással, míg az újabb FUJIFILM TETHER APP alkalmazással már nem.....Valóba a Fujinak az AutoSave PC alkalmazása elég lassúcska volt, de én használtam. X-E4-gyel elég jól működött. Bekapcsoltam a gépet elindítottam a vázról a kapcsolódást és szépen átmásolta automatikusan egy megadott mappába. Bárhol volt a laptop vagy a váz. Ne kellett semmit dugdosni, vagy ki be rakni...
Amúgy az X-H2s nem lenne lassú mert a váz tudja az 5GHz-es WiFit is, ugyhogy telefonhoz az androidos alkalmazással elég gyorsan kapcsolódik és a jpg-ket is átküldi. Tehát a váznak önmagában tudnia kéne laptop számára is átküldeni a képeket.... persze nem azzal a sebességgel mintha a markolat is rajta van, mert az valóban extra sebességet és szolgáltatást kínál. csak valamiért a Fuji nem engedi..... Pedig elég le
-
mikrofon
veterán
Most komolyan?!
X-H2s vázat nem lehet vezeték nélkül összekötni laptoppal és átküldeni a képeket, ha nem veszed meg hozzá és rakod rá a markolatot? Az hagyján, hogy a váz árának a felébe kerül még, de még óriásivá is teszi.... Pedig ott van benne a Wifi meg minden funkció és mégsem kapcsolódik WiFin. Tehát marad minden alkalommal USB kábel dugdosás, vagy memóriakártya kivétel és olvasóval feltöltés....
Most tényleg ennyire tróger banda lett a Fuji vagy én szerencsétlenkedek csak?!
Remélem az utóbbi.... -
mikrofon
veterán
válasz Mr.Csizmás #39221 üzenetére
Nekem elég szimpatikus a 16+75 párás €652 EUR-s áron.
Érdekes lehet ezen a két gyújtótávolságon az F1.2
Igazából 16+33+75 hármas engem ki is szolgálna fényerős fix oldalon.... -
mikrofon
veterán
Van értelme jpeg helyett heif formátumra áttérni? Jpegnek nagy előnye számomra, hogy egyből lehet használni bárkinek el lehet küldeni , mert mindenki meg tudja nyitni és nézni. Mi a helyzet a heif-fel?
-
mikrofon
veterán
NAH végre valami pozitívat is olvasni. Mondjuk elég sokáig tartott míg eljutottatok ide....
Nagyon rossz volt olvasni ezt a sok negatívkodást meg lehúzást. @arm fórumtárstól már megszoktam , de most szépen összefogtatok a sötét oldalon.
Főleg úgy volt lehangoló, hogy én most ruháztam be egy H2s+18-200 szettbe és még tervezek mellé egy 70-300-az is. Ráadásul úgy tettem ezt, hogy mivel Fuji elött Sony-m volt így először abban gondolkodtam. Sony a7CII vagy a7cr között vacilláltam. De aztán megnéztem a teljes szettet, a nekem kellő obikat stb. és rájöttem, hogy nem ad annyival többet az FF szenzor mint amennyivel nagyobb és nehezebb lenne a szettem. Tehát nem ad annyit, hogy cseréljek és bevállaljam még hozzá a sok utómunkát is.
Ráadásul azért kíváncsi lennék, hogy aki fotózásra használja a H2/H2s vázat az tényleg azt mondja-e, hogy használhatatlan vagy hogy sz@r az AF. Biztos lehetne jobb is. De bőven használható és még az lesz sok-sok évig.
Tehát igazából van létjogosultsága és helye a Fujinak. Kár így leírni... Főleg ha az ember elengedi vagy figyelmen kívül hagyja a bevételorientált youtubereket....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz madgie #39129 üzenetére
Köszi az infót!
Én addig kerestem amíg az alábbi szerintem jó ár-érték arányú kártyát találtam. Éppen akciós is volt, meg a Fuji lista szerint mindent tud így ezt választottam;
Angelbird PRO CFexpress SE Type B 512 GB AVP512CFXBSE schwarz/Silber - -25% - 133,40EUR -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz Elektrosokk #39124 üzenetére
E-infinity
-
mikrofon
veterán
Megjött a H2S-em. Így első használatra nekem nagyon bejön a fogása, a kezelhetősége és a gombok elrendezése. Pont a az én kezemre és gondolkodásomhoz készült
Azt viszont sajnálom, hogy az egyes foglalat az csak CF foglalat. Valamiért az volt bennem, hogy lehet használni két SD kártyával is. Annak ellenére, hogy van két jóminőségű SDXC UHS-II kártyám, most ruházhattam be egy CF Typ B kártyára. Ami brutal drága... főleg, hogy ez a táblázat alapján elég válogatós a váz igy a drágábbak közül kellett választanom:
CFexpress Type B cards validated with GFX100 II, X-H2S and X-H2FW rajta 7.0 így igazából nem tudom meg milyen jó volt eredetileg.
Bár, ha jól értelmezem a tényeket, akkor az AF romlás a videós AF-et érinti leginkább. -
mikrofon
veterán
Hát ezt elég szomorú így olvasni...
-
mikrofon
veterán
válasz madgie #39079 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy hányas verziójú FW-vel kezdődött?
Mert a honlap szerint már a v7.0-nál tart. [link]
Az is látszik a honlapon, hogy a korábbi verziók nem letölthetőek, így az nem játszik, hogy csak az érintettig frissítek, viszont ha megkapom legalább FW verzió alapján el tudom dönteni, hogy még mentes a hibától, vagy már nem.
Illetve lehet tenni ellene valamit vagy lehet valamivel javítani, ha már az érintett FW van egy vázon? -
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39087 üzenetére
Szomorú ezt olvasni, mert ez tényleg gáz főleg, ha hónapok óta rossz. Mik a visszhangok? Van esély a javításra?
-
mikrofon
veterán
válasz hemaka #39075 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én most elég sokat olvastam a h2s-ről és azt olvastam, hogy ugyan a Sony-nál rosszabb, de a többi konkurenshez képest jó helyen áll.
Erről a hibás FW-ről nem olvastam. Jó tudni, nehogy ráfrissítsek, ha megjön. Utána is nézek, hogy a H2s is érintett-e.
-
mikrofon
veterán
válasz madgie #39061 üzenetére
Ez érdekesen hangzik!
Sosem gondoltam volna, hogy a földrajzi elhelyezkedés és a népcsoportok befolyásolhatják a fujis filmszimulációkat. Ugyanakkor teljesen logikus amit írsz, hiszen a bőrtónus, ami a legérzékenyebb téma és nagyon nem mindegy hogy milyen az alap bőrszín.
Ennek tudatában megnéznék egy Classic Negative szimulációt európai emberekre módosítva.Ha már film szimulációkról beszélünk Nostalgic Neg. és a REALA ACE is ilyen speciálisra sikeredett?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39043 üzenetére
Imádom a 27/2.8-at az x-e4-en...
Megnéztem az Sigma 16 és 56 objektívek méretét. Amilyen jó a mérete az 56-osnak. Olyan brutálisan nagy a 16-os
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #39033 üzenetére
A sigma 16/1.4-ről is ilyen jó a véleményed
Lehet hogy előbb arra próbálnék rá és ha az bejön akkor a 16 és 56 párban lenne utána.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz vakablak93 #39028 üzenetére
Gondoltam a 18/2 és a 27/2.8 mellé illene méretben.
-
mikrofon
veterán
A Fujifilm XF 50mm f/2 R WR milyen portréra?
Mi a vélemény erről a lencséről?
Igen jó árban szokott lenni.
Vagy érdemes inkább a Viltrox AF 56mm f/1.4-et választani hasonló ára miatt?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz madgie #39013 üzenetére
Mennyire vagy elégedett az AF-ével?
Igazából pont a PZ tart vissza kicsit. Bár én nem úgy fotózok hogy beállítok egy konkrét fókusz távolságot aztán komponálok, hanem érzésre miközben nézem a kijelzőt. Így ha megfelelő a reakciója a zoom gyűrűre, akkor megszokható szerintem. Bár látszik videos obinak szánták.
Ezzel neked mi a tapasztalatod? Mennyire jól használható a zoomja?
Az xc 15-45 is PZ és azt is használom, tehát nem teljesen új dolog.
A belső zoom, fókuszállás nagyobb bejön benne, meg az átfogás is.A fényerővel igazad van viszont tele zoom irányban kevés a fényerős lehetőség. Pont ezért is gondolkodom az x-h2s-n az x-t5 helyett. Így nyernék még legalább egy FE-t.
Amúgy te hogy hogy x-t5-öt vettél és nem x-h2-t? Ahogy olvasom az utóbbi az igazi igásló munkára, az előbbi pedig a "hobbi" készülék. -
mikrofon
veterán
Mi a vélemény a Fujifilm XF 18-120mm f/4 objektívről?
Van vele tapasztalat?Azt hiszem egy X-T5 + XF 18-120mm f/4 párosra fogok beruházni, aztán valószínűleg veszek mellé majd egy XF 70-300-at esetleg 100-400-at....
De az is lehet hogy X-T5 helyet inkább az X-H2s kellene... Főleg, hogy a telék nem túl fényerősek...Megnéztem a Sony vonalat. Nagyon szimpatikus az a7c2. De a normális objektívek nagyok, nehezek és drágák. Akkor már inkább az X-H2s
-
mikrofon
veterán
válasz madgie #39006 üzenetére
Idő mint a tenger kitapasztalni
Amúgy melyik objektív ajánlott ilyen célra a tele obik közül, melyik harap jól rá?
A normál zoom tartományból a 16-80 jó lehet vagy van jobb?Hát brutál drága az x-h2s, meg nem is nagyon láttam még használtan. Mondjuk a háznált x-t5 is ritka. Nem vagyok benne biztos hogy ér nekem annyival többet. Még ha annyival jobb is az autofókusz... Amúgy jobb annyival mint amennyivel drágább? Használnak Fujit sportra? Vagy ez csak azért van hogy legyen egy ilyenje is a Fujinak?
Ekkora összegnél felmerül bennem a használt Sony a9 aztán az biztos ráharap és nem is engedi még kevés fény mellett is... Csak hát az nem Fuji -
mikrofon
veterán
Az x-t5 AF rendszere hogyan viszonyul a csarnokban kézilabdázó gyerekekhez? Le tudja esetleg követni?
Illetve milyen a magas ISO-n a zajosodása?
Vagy esetleg erre másik váz ajánlott? -
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #38934 üzenetére
Most is működik csak egyesével kell kijelölni őket. Ami néhány száz fotónál elég macera, főleg hogy csak 128db-ot enged egyszerre kijelölni és át küldeni.
-
mikrofon
veterán
Másik téma.
Mostanra már jól kialakukt, hogy a hat recept helyére mit töltök fel és milyen film szimulációt használok emberekre, tárgyakra, bérletben, kültérben, tűzőnapon, árnyékban, borús időben. De megint belefutottam abba amibe minden évben, hogy nem találom a megfelelőt az eredei kiránduláshoz, ahol sok a zöld levél vagy a lombok közé süt be a nap. Vagy a levél zöldje, vagy a talaj barnája, vagy az emberek bőrének a színe nem tetszik.
Ilyen körülmények között ti milyen beállítást használatok, mit javasoltok?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #38925 üzenetére
Végül úgy oldottam meg, hogy nem az XApp-ot installáltam, hanem a korábbi Fujifilm alkalmazást. Ezzel működött. De igen körülményes. Emiatt nagyon csalódtam. Azt hittem hogy a 21. században nem olyan extra igény hogy kötegelve, mondjuk adott napi képeket egy kattintással kijelöljem és már küldje is a tabletre, amit ott átnézek, szelektálok, kicsit kiigazítom, mondjuk levágom a széleket és kicsit állítok a fényerőn. Aztán mehet is egy Google Albumba ahol már meg is tudom osztani.
Ti ezt hogy csináljátok? -
mikrofon
veterán
Fel szerettem volna rakni a Fujifilm XApp-ot egy Lenovo tabletre, hogy pár fotót letöltsek a fényképezőgépről, albumba rendezzem és meg tudjam osztani. De azt írja a Google Play hogy nem kompatibilis az alkalmazás.
Milyen más lehetőségem van erre?
Hogyan tudnám megoldani?[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #38704 üzenetére
Csak először alaposan szippantsd ki a zacsikat, nehogy a maradék miatt legyen gubanc
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #38307 üzenetére
-
mikrofon
veterán
Jó ez a Fuji vonal nagyon, pont azért amit mindenki írt. Imádom!
De azért a maga korában Sony A9 és A7RIII vázzal valamint a hozzá való obikkal fotózni nagyon nagyon jó volt az is egy életérzés volt....
Emiatt nem mondom hogy sosem váltanék vissza Sony-ra. Ha valaki egy olyan szettnek az aktuális változatát a kezembe nyomná és elkérné cserébe a Fuji szettemet, nagyvalószinűséggel belemennék[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz madgie #38011 üzenetére
Mikor a C1 változatiból megszűnt a váz specifikus változat, akkor egy rövidebb ideig ingyen lehetett igényelni a gyártó független új pro változatot. Arról sajnos lemaradtam mert későn olvastam, így nekem továbbra is csak Fujihoz jó. Persze ez csak akkor lesz érdekes ha egyszer Fuji-ról visszamegyek Sony-ra. De ez egyelőre nem aktuális
Úgyhogy tök jó hogy ezt ide beírtad mert valószínűleg erről is későn olvastam volna... -
mikrofon
veterán
Hogy tudom megnézni az X-E4 váz sorozatszámát anélkül, hogy a markolatot le kéne vennem?
-
mikrofon
veterán
válasz TakiUZ #37413 üzenetére
Nem cserélünk? Mármint érték egyeztetéssel?
#37412 @Stauffenberg:
Remélem nem kell addig várnomVan egy hibás 10-24. Most a nyári szezonban nagyon hiányzik. Aztán az árából javítanám meg. Vagy vennék egy másikat....
Ennyiért megérheti eljönni érte vagy legalább félutig; )
Ha már nagylátó, próbálta már valaki a Tamron új nagylátószögű zoom objektívét?
-
mikrofon
veterán
Most már hónapok óta hirdetem a 16-80/4 obimat. Még érdeklődő se nagyon van rá.
Én csinálok valamit rosszul? Vagy ennyire pang a kereslet a használt cuccok iránt vagy ez az obi iránt? -
mikrofon
veterán
válasz vakablak93 #37158 üzenetére
Köszönöm. Nem ismertem.
-
mikrofon
veterán
válasz vakablak93 #37156 üzenetére
MBP?
-
mikrofon
veterán
válasz Rusher4587 #36990 üzenetére
De itthon is van 200 alatt is 16-80/4
Csak néz rá a hardverapróra -
mikrofon
veterán
válasz madgie #36736 üzenetére
Köszi ez nekem is hasznos infó volt.
Ezek alapján beruházok egy 18/2-es re. Aztán a 15-45 + 27/2.8 +18/2 lesz a "zsebrevágós" mindennapi szettem.Csak ahogy látom 18/2-es ritkaság a használt piacon.
Ha esetleg valakinek lapul egy a polcán amit eladna akkor írjon nyugodtan pm-et.Túrázósnak meg meglátom mi lesz ha eladtam a 16-80/4-et
-
mikrofon
veterán
válasz Rusher4587 #36724 üzenetére
Akkor nekem való mert mostanság az egyik legtöbbet használt objektívet a Fujifilm XC 15-45mm. Ezek szerint igénytelen vagyok és bármi jó nekem....
-
mikrofon
veterán
válasz Rusher4587 #36721 üzenetére
Néztem pár tesztet ahol a Tamront a Fuji 18-135-höz hasonlítják. Nem olyan egyértelmű az a különbség szerintem. Ezért is kérdeztem hátha valakit már használta.
A 18-135 ről olvasottak alapján nekem is tűnik hogy megoszlanak a vélemények van aki szerint jó van alu szerint nem szabad megvenni.Ha tényleg vennél 16-80/4-et akkor írj rám privátban mert én meg eladnám
-
mikrofon
veterán
Kifejezetten turistáskodni kellene a család mellé a 12-24/4 fölé.
16-80/4 és az 50-230 helyett... Az utóbbit szinte sose használom pedig a 80mm néha rövid.
Van jó néhány objektívem aztán mostanában szinte alig fotózok... Így szeretném leegyszerűsíteni és eladogatni, amik csak a szekrényben állnak....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Használt már valaki Tamron 18-300mm F3.5-6.3 VC VXD lencsét?
Mi a tapasztalat vele?
A Fuji 18-135 és a Fuji 50-230 észrevehetően jobb? -
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #36708 üzenetére
Én az utóbbit a lágyabbat szeretem. Legalábbis embernél. Ezért is írtam hogy emberekre kellene mert nem az a lényeg számomra mint mondjuk táj vagy épület esetén hogy minden részlet szépen látszódjon.
Amúgy érdekes . Nekem a nagyobb látószöggel nincs bajom. Még Sony-val fix-eztem többet ott az FF 24mm / 25mm és a 40mm jött be inkább mint a 35+50/55 mm
Ezért is szeretem a Fuji 27/2.8-at. Nah jó meg mert brutálisan kicsi.
Amúgy 16-80/4 és 15-45 van erre a tartományra még. 18-55 nincs. De ugye beltérre egyik se olyan jó aztán kéne valami a gyerekekhez és a családhoz.Amúgy is most azon gondolkodom, a 16-80-at lecserélem 18-135-re és akkor a 12-24 + 18-135 lenne a kirándulós a 15-45 + 27 a zsebredugos mindenes. A 18 vagy 23 meg a benti családi...
Csak sajnos az F2 sort nem ismerem. Fogalmam sincs hogy milyen a 18 és milyen a 23. Korábban úgy gondoltam hogy akkor már inkább 1.4-es így azt követtem. Most meg inkább hogy legyen kisebb
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Beltérre keresek egy fényerősebb objektívet a 27/2.8-as alá (helyett) az f2 sorozatból. A 18/2 és a 23/2 között gondolkodom. Szerintetek melyik lenne a jobb?
A két látószög közötti különbséget ismerem. Nem is ez az igazi kérdésem. Hanem hogy rajzolatra és kepminőségre melyik az amelyik jobban passzol az emberek fotózásához?
18-asban nagyon szimpatikus hogy olyan kicsi.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Már olyan régen használtam a color munki display monitor kalibráló kütyümet, hogy el is felejtettem hogyan kell. Megnyitottam a DisplayCal szoftver, és igazából nem rémlik, hogy mit mire kell állítani. Nem tudtok valami összefoglalót, vagy nincs ehhez valami rövid és tömör leírás, hogy hogyan csináljam?
-
mikrofon
veterán
válasz Stauffenberg #36250 üzenetére
Nekem van hasonló.
Wandrd ROUTE PACK [link]
Előnye, hogy nem csak vállon tudod vinni, hanem a hátizsák pántjaira, előre is fel tudod csatolni, így mindig kéznél van. Egy cipzár segítségével pedig meg tudod hosszabbítani hogy hosszú objektívvel is beférjen a váz.Mondjuk nekem nem jött be ez a kialakítás, így max. 5ször használtam. Ha ilyen érdekel és a világos Gobi Tan szín jó akkor írj egy PÜt és a tiéd lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Ha már kijelző a téma, nekem is lenne egy kérdésem. Régóta szenvedek egy problémával. az e4-en csak fel le hajtható a kijelző. Ha felfelé van hajtva egy bizonyos szögnél jobban akkor gyakran átfordítja fejjel lefelé a képet. Erre van valami megoldás vagy beállítás?
-
mikrofon
veterán
válasz robi1979 #35925 üzenetére
"Egyébként hogyhogy E4 lett az A9-ből?"
Hát ez már nagyon régen volt el is felejtettem. De talán pont azért mert nem használom munkára untam a nagy és nehéz cuccokat. Amúgy meg az e4 is kielégít és mostanában viszonylag keveset fotózok és rengeteg pénzt kiszedtem a felszerelésem eladásakor amit "értelmetlenül" tettem bele....Én szeretem a 15-45-öt, mert kicsi és könnyű, de a képminősége nem éri utol a 16-80/4 objektívet csak az időnként túl nagy....
Volt egy korábban aztán lecseréltem a 16-80-ra, de mostanában meg szereztem újra egyet mert hiányzott egy kicsi és rugalmas szett...[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz lugosi #35921 üzenetére
Nekem a fujifilm 27mm f2.8 is igen hangos. Régen használtam már aztán most nyáron rászoktam arra hogy x_e4 + 15-45 + 27/2.8 be egy kis táskába a pénztárcámmal, telefonnal, forgalmival, még a kulcsommal aztán mindenhová is viszem.
Így hosszú idő polcon pihenés után felraktam aztán mikor hallottam a hangját csináltam pár teszt képet hogy jó-e mert azt hittem baja van... Úgy tűnik minden rendben, gyors is, meg pontos is csak hangos..... -
-
mikrofon
veterán
Használ valaki peak design sling táskát?
Melyik méretre van szükségem ha a vázat a 15-45ôs obival szeretném berakni plusz mellé a 27/2.8 kicsi obit? Ezen kívül még egy pénztárca egy telefon és egy kulcs számára kell hely benne.
Nem szeretnék túl nagyot venni de azt se szeretném hogy éppen szűkös legyen.Illetve van valami ehhez hasonló más márkájú táska?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Matska #35777 üzenetére
A Fuji esetében az tűnt fel hogy a Fuji objektív kezdő fényereje kb 2FE -vel kisebb. Nem tudom hogy ez jelent-e gyakorlati használat közben jelentős különbséget mert nem tudom hogy alakul a fényerőkülömbség mondjuk 28mm és 35mm környékén.
Van jelentős különbség az Olympus tg6 és és a Fujifilm xp140 objektíve között, képalkotási minőségben? Egyáltalán ezen a szinten van értelme ennek a kérdésnek?Illetve úgy látom nem igazán beszerezhető már. Sajnos....
Ez azt jelenti hogy lesz belőle újabb?Az nagyon jó lenne ha kb ugyan azt a kimeneti jpg-et tudnám előállítani és a családik albumokban nem lenne jelentős megjelenítési különbség aszerint hogy melyik géppel készült...
-
mikrofon
veterán
A Fujifilm szettem mellé beruháznék egy "strapabíró" fényképezőgépre. Szerintetek elegedettlen lennék az Olympus tg-6 géppel? Vagy van jobb ajánlat?
Jó lenne ha lenne a Fujinak is hogy ugyan azt a jpg- et be tudjam állítani végeredménynek.
Igazából a családi élmények megörökítéséhez gondoltam rá hogy ne kelljen a por és víz miatt aggódni.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Van valaki aki eladná a fujifilm 15-45mm objektívjét?
Én szívesen megvásárolnám. -
mikrofon
veterán
válasz DonRazzino #35652 üzenetére
Addig is robnál egy listát hogy mi lesz megvehető?
-
mikrofon
veterán
Ha már jpeg receptek a téma.
Tavaszi kiránduláshoz zöldellő lombozathoz ki melyik film sim.-et ajánlja, használja vagy milyen jpeg beállításokat? -
-
mikrofon
veterán
válasz jjeahh #35422 üzenetére
Nekem X-E4-em van. Nagyon szeretem.
De van hozzá "markolatom" és ujjtámaszom is. Az ujjtámaszt kár volt megvennem. A markolat viszont nekem nagyon bejön. Már ha lehet ezt a pici dudort markolatnak nevezni. Viszont gond nélkül használom a 16-80 és 10-24/4 I. obikkal is amik nem olyan kicsik.
Nekem is a legnagyobb félelmem a kevesebb gomb. De valójában elég nekem. Viszont én nem használok manuális objektívet.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz DonRazzino #35238 üzenetére
Hát igen mondjuk én is beltérben használom a már meglévő kettőt leginkább. A 13mm-t kint is használnám nappal is, hiszen UWA, így itt ez valóban érdekes lehet, hogy milyen lesz kinti körülmények között...
-
mikrofon
veterán
válasz DonRazzino #35235 üzenetére
Nekem Viltrox 23/1.4 -em és 56/1.4-em van. Mindkettőt használom rendszeresen a 10-24/4 I és 16-80/4 mellett.
Mikor megláttam ezt a 13/1.4 lencsét, elgondolkodtam, hogy ez igen szimpatikus és lehet pihenni küldeném helyette a 10-24/4-et...
Nekem olyan szimpatikus lenne a Viltrox 13/1.4; 23/1.4; és 56/1.4 sor a 16-80/4 mellett....
Örülök hogy nem csak nekem fordult meg a fejemben -
mikrofon
veterán
válasz Algotis #35223 üzenetére
Szia, az x-e4-et 27/2.8 fix objektívvel kitben tudom ajánlani mert nagyon kicsi a mérete így mindig magaddal viszed majd. Mellé meg egy 15-45-ös kit lencsét. Kezdésnek ez így pont jó szerintem. Amennyiben ezzel a formavilággal és kis mérettel meg tudsz barátkozni.
Ha inkább a dslr jelleget és méretet kedveled akkor egy x-s10 + 16-80/4 kittet javaslom. Ez is szuper ha ehhez a vonalhoz ragaszkodsz. Ha ezt el tudod engedni akkor az első szettet javaslom.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz sinick #35130 üzenetére
Clarity: E3-on nincs e4-en van. Sosem mértem még, de legalább egy másodperc, így ha ezt használod nincs sorozat kép nincs gyors egymás után lövés. Így ezt szokni vagyis elfogadni kell. De nem muszáj használni. Egyszerűen ez egy olyan képmódosító algoritmus, ami időbe telik a procinak!
Hát hogy mennyire pontos az AWB ez jó kérdés... Mivel mindig valamilyen film szimulációs mód be van állítva nálam. De szerintem pontos. Legalábbis mindig ugyan olyan tónusúak a képek. De szerintem az e3-mal sem volt ilyen hiba, így lehet hogy pont ugyan olyan. Az az előnye ezen a téren az e4-nek hogy a 7 menthető recepthez eddig az e3-nál meg kellett jegyezni vagy különböző trükköt alkalmazni, hogy milyen irányba told el a fehéregyensúlyt hogy a neked tetsző végeredményt kapd. Ezt most már nem kell mert el tudod menteni az adott módhoz.
E4-en ugyan úgy van Q gomb csak máshol, ugyan azzal a funkciókkal mint az e3-on.
Kihajtható mechanika nekem jól működik. Jah igen ez volt az egyik legnagyobb indok hogy e3 => e4 váltottam. Utáltam a fix kijelzőt! Másik legnagyobb ok meg az AF pontok lefedettsége vagyis éppen hiánya. Ezt a korábbi vázaim után nem tudtam megszokni az e3-on.
Megjelenése, összeszerelése nekem tetszik. Tárcsák gombok itt is feszesek, de szerintem pont úgy ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz sinick #35126 üzenetére
Szia,
én pont ezt a váltást csináltam, csak már korábban így nem minden különbségre emlékszem pontosan. Amire viszont igen, hogy összességében jó volt a változás, észrevehetően jobb az összkép. Ami megmaradt mint nagy előrelepés, az a méret csökkenése és gombok egyszerűsítése valamint az AF javulása és hogy az autoWB színeltolásai menthetőek mind a hét beállítható képi módhoz.
Hihetetlen milyen jó kis kombináció az x-e4+27/2.8. Azóta is imádom.
Mondjuk annak ellenére hogy előny a kis méret én azért vettem hozzá ujjtámaszt és markolatot is mert a 16-80 -es 10-24 igényli -
mikrofon
veterán
válasz lugosi #35071 üzenetére
èn erre reagáltam konkrét: lepattant egy körömnyi szilánk...Azt meg gondolom érted, hogy ilyenkor a bevonat is sérül..... sőt jelentősen megváltozik a felület fénytörési mutatója és a visszaverődési jellemzője. Márpedig a bevonatokat pontosan azért készítik, hogy ez minél kedvezőbben alakuljon.....
Igen is fontos szerepe van a frontlencse külső felületének, ami szintén fizika....
Így arra gondoltam, hogy ne essünk át a másik oldalra.... Hiszen ez már nem a karc szintje, hanem azt sugallja, hogy semmi sem számít.....[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Én azért nem teljesen értek egyet ezekkel az allitasokkal. Egy mai modern objektív front lencséje nem véletlenül nem filléres tétel és a rajta lévő hiper szuper bevonatokért is hajlandóak vagyunk sokat fizetni.
Persze az még érthető hogy egy két karc még számit annyit de azért ez egy precíziós optikai eszköz...
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest