Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
én is tudom a különbséget a mobil és a normálisabb gép között, meg azt is, hogy milyen egy jó fotó. valahogy elvesztettem az érdeklődést is menet közben.
egyébként én is nagyon bánom, hogy a kompakt vonal meghalt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz benedekco #38213 üzenetére
maradt egy fuji x20 kompaktom - nem használom
maradt egy nikon d7000 + 16-85 vr, meg régi ai-s fixek - nem használomamúgy jó lenne használni ezeket, de a két gyerek mellett nehezebb elmélyülni, meg sajnos sokkal kevesebbet utazunk már, mint anno. ha hasonlóan izgalmas helyekre mennénk, vinném azért.
gombászáskor jól jönne amúgy valami normális cucc, viszont ott a meredek, nehezen járható k7a mészkerülő bükkösök lettek a vesszőparipáim/kedvenceim, ott meg csak útban lenne (inkább hágóvas kéne helyette ).
no de mindegy, majd biztos valamikor újra megjön az ihlet.
-
HÁZIGAZDA
válasz szenesember #32746 üzenetére
nahát, azt hittem, minden fuji obi (de az xf-ek tutira) japánban készül
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #32702 üzenetére
emlékeim szerint a d3s szenzora tök hasonló 12 mp-en (hatalmas ugrás volt a d3-hoz képest)
-
HÁZIGAZDA
válasz szenesember #32698 üzenetére
mindegy, hogy miért, csak legyen valami, amire kenhetem
-
HÁZIGAZDA
válasz szenesember #32694 üzenetére
na, szuper, akkor már teljesen lelkiismeret-furdalás nélkül ugrok majd át egy d3s-re
-
-
HÁZIGAZDA
válasz lugosi #32165 üzenetére
nem ér meg szerintem, ha egy telefonnal nem ég ki, egy komoly fuji géppel meg igen, akkor az nem raw-jpg kérdés. ott csak - ilyen mértékhez képest - apró nüanszok vannak. ráadásul, ha ennyire nincs képben, a raw garantáltan a maradék életkedvét is örökre elveszi, sőt, még az unokáiét is.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #16820480 #32041 üzenetére
micsoda, a kihajtható-forgatható? mik az ellenérvek? ha elrakod a gépet, befelé fordítva védve van, amúgy meg bármilyen helyzetben magad felé tudod irányítani. számomra pozitívum van, negatívum egy sem.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #31975 üzenetére
a pro3-nál szerintem nagyon mellé, hogy a kereső optikai részét butították. más létjogosultsága amúgy sincs a t3 mellett, ott minden tűzerőt pont, hogy arra kellett volna irányítani, hogy még jobb legyen az (o/e)vf.
úgyhogy igen, jobban tetszik nekem is az x100v.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #31957 üzenetére
ha egy picit hátrébb lépsz és nem mented fel azzal, hogy a szintén qrva drága pro3-hoz képest "egész olcsó", akkor azért félmilla+ egy ilyen cuccért szerintem a (honi) userek 99,9%-ának megindokolhatatlan (nyugati fizuval nem lenne gond, ez is tény).
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
pont olyan lenne, mint a 24 mp-es, bayer-szűrős lapkákon lenni szokott. komolyan, ti láttok raw-ban olyan különbségeket, amit érdemes vizsgálni? főleg, hogy kb. a canont leszámítva mindenki ugyanazt a sony szenzort használja
-
HÁZIGAZDA
érdekel valakit egy (ezüst) 16-50 II vagy egy 15-45?
-
HÁZIGAZDA
van itt 15-45 használó, aki rutinos is már? meg lehet szokni a powerzoomságon felül, hogy fogalmam sincs, hogy épp milyen fókusztávolságon van az obi?
-
HÁZIGAZDA
válasz mikrofon #31193 üzenetére
biztos jó az a9, de azért a legtöbb usernél nincs benne az alaphalmazban. amúgy összelőtted egy d5-tel is (és kiismerted mindkettőt rendesen)? csak mert azt sem hiszem, hogy ebben a témában a dslr-rel szemben sok kifogást lehetne találni.
-
HÁZIGAZDA
válasz excalibur36 #31187 üzenetére
ha a 90-es af-je nem elég jó, akkor... nikon dslr
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #31146 üzenetére
pedig úgy vagyok vele, mint te: jó-jó, de összességében a fene tudja. mondjuk megvettem volna, de 4 tizedmásodperccel hamarabb küldted neki az msg-t
amúgy ez a 15-45-öt ki fogom hajítani, ha nincs olyan, hogy mutatja nekem a váz, hogy épp hány mm-en van zoomolás közben
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #31076 üzenetére
így van, el szokták rejteni egyéb üzletágak közé, hogy ne lehessen pontosan tudni, pont azért, mert veszteséges. csak hát japánban ez bonyolult ügy, mert ezek sokszor "családi" cégek, akár 50-100 évesek, és hát olyan nincs, hogy a patinás családi név csődbe megy stb. nagyon más világ, nem az európai üzleti logika érvényesül.
-
HÁZIGAZDA
válasz Mirman #31074 üzenetére
csak a jelen digicam árbevételek mellett az ilyen gyorsított ciklusok egyre egészségtelenebbek a gyártóknak. persze verseny van, de ahogy szűkül a piac, muszáj egyrészt drágulnia a cuccoknak, másrészt nőnie a fejlesztési időknek. másképp nem jön ki a matek.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Elektrosokk #30840 üzenetére
amikor annyi víz van, hogy megfingana a cucc, már úgy sem lehet képelni, mert tiszta csepp az obi -- én magamban erre jutottam anno.
-
HÁZIGAZDA
használtam már fuji x10-et, x20-at (vagy ezek wr-esek? ), csurgott róluk a hólé, sosem lett bajuk. illetve hát minden gépemet használtam síelésnél, aztán volt köztük wr-es (olympus e-1, e-3), meg sima (nikon d90, olympus e-pl1/2) is.
-
HÁZIGAZDA
ha nagyon árérzékeny vagy, akkor nem. azért az eredeti x100-zal is lehet fotózni, jól. ha viszont nem vág földhöz a különbség, akkor pont a régi 12 mp-es és az azt váltó 16 mp-es sony lapka között elég nagy különbség volt az újabb javára. dinamikában, mindenben. plusz a többi apróság.
amúgy az S és a T között sincs nagy árkülönbség (amikor valaki nem hülye áron akarja elsózni a T-jét), szóval szerintem akkor már T. az F az horror...
-
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #30748 üzenetére
Ha nem akar obit cserelni, akkor egy Fuji 18-135-tel, vagy semmivel.
-
HÁZIGAZDA
bocs a láma kérdésért, de hogy az isten haragjában kell kiíratni a vázzal (x-h1), hogy a powerzoom (15-45) éppen milyen gyutávon van? ha sehogy, akkor kivágom az obit az ablakon.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Mercutio_ #30583 üzenetére
hova könnyítsék még és hány verziót lehet csinálni ugyanabból? őszintén szólva már az x-tn és az x-en mellett sincs értelme igazán semminek szvsz, de oké, ha olyan rohadt drága az az evf, legyen egy olcsó váz nélküle.
de hogy x-tn, x-tnn, x-tnnn ÉS a többi, háááát. nagyon kajzen!
-
HÁZIGAZDA
válasz Gercsa #30577 üzenetére
valószínűleg gyengébb a mikrokontrasztja, mint a komolyabb fuji üvegeknek, az volna a csoda, ha nem így volna. én mondjuk x-h1-re vettem, mert oké, hogy a nagylátó fixek jobbak, de ennyiért nincs semmi. meglátjuk.
-
HÁZIGAZDA
15-45 van valakinek? lőttem egyet, jókat hallottam róla, 15/3,5-nek kell
-
HÁZIGAZDA
jó topikban kérdezem, de nincs valakinek elfekvőben canon-nikon átalakítója? lőttem egy lens turbo 2-t, de kánonos a lelkem
-
-
HÁZIGAZDA
sosem hittem volna, hogy egy nap lesz 90/2-m, de lett. most pár évig a gyerekeimre vadászom majd vele
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #30029 üzenetére
működni látszik
(használtam egy órára egy e-m1x-et. tudom, hogy nagy, meg akkora vázba kicsi szenzor, meg drága, blabla. csak mint termék viszont nagyon-nagyon meggyőző volt. és nem tűnt nehéznek igazán.)
-
HÁZIGAZDA
urak, fujisként itt sok jpg-huszár van, hátha tudjátok: létezik ma olyan telefon, ami normális jpg-ket csinál? normális = kikapcsolható zajszűrés (nyilván a szenzor- és obiméret korlátokat nem tudják átlépni csak úgy)
egy huawei p10-et használok, dupla leica obi, kutyafüle, a hardver nem is rossz, de a jpg motor rajzfilmre szűri a képeket, aztán jól beleélesít. a raw sokkal jobb, tehát az infó ott van, viszont egy telefonnal fotózzon raw-ban, akinek hét anyja van.
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #29547 üzenetére
gyerekek, ne ríjatok már a ph-s tömörítés miatt, értem én, hogy van másfél hardcore fotós topik, ahol jól jönne egy tömörítetlen megoldás, de a maradék kétmillió topikból egy hét alatt megtelne a szerver, ha fosná fel a nép a tizenmegás fájlokat.
ez van.
-
HÁZIGAZDA
válasz Rusher4587 #29436 üzenetére
hmmm... van linket egy ilyen csodapatonára, ahol érdemes venni? eléggé idegesít ez az automata merülés dolog, meg ha használom a vázat (kikapcsolgatva shotok között, jó egy órát), már majdnem a feléig merül ez a józsifej.
-
HÁZIGAZDA
válasz DonRazzino #29416 üzenetére
azért sem értem, mert ha olcsón dofmeister kell, akkor ott vannak a régi, de már bizonyított nikkor/canon üvegek, az a pár, af azokon sincs, tehát kész is vagy.
fogalmam sincs, hogy mennyiért mérnek most egy 105/2,5 ai-s-t, de az azért mai szemmel nézve is zsivány. mindjárt rá is tekerem az x-h1-re, úgy rákívántam, ahogy itt írok róla
-
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest