-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz mimi_bacsi #2549 üzenetére
Ha adsz egy valós e-mail címet, postázom a funcs.xls-t.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
mahatma
aktív tag
válasz Delila_1 #2547 üzenetére
van egy olyan érzésem, hogy ezt nem lehet eltüntetni...legalábbis én nem tudtam
viszont még egy kérdésem lenne, csináltam az egyik cellába egy legördülő menüt, amiben van 30 sor, de scrollozni nem lehet benne, lehet ezt valahol állítani? vagy csak a nyíllal tudom lejjebb vinni?Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
koob
senior tag
$145.67 -t 145,67 $-ra (számérték) -re szeretném alakítani h számolhassak azzal az oszloppal, amiben ez az érték lenne $-os számformátumban...
''145,67 $'' -ral lehet számként számolni?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz mahatma #2538 üzenetére
ezzel tudod megjeleníteni, ill. eltüntetni (persze a shape nevét neked kell tudni, pl makrorögzítés közben rájelölsz egérrel...).
ActiveSheet.Shapes(''WindowsMediaPlayer1'').visible = true
ezzel [link] meg megfuttatod, pl
Target.Interior.ColorIndex = 3 helyére
if target.address = ''$A$1''
...visible = true
end if -
koob
senior tag
table array-t is lehet fixálni: $A$52:$D$56
-
Delila_1
veterán
válasz mahatma #2552 üzenetére
El lehet tüntetni a Visible paraméter False-ra való állításával, csak azt nem tudom, hogyan lehet ezt szabályozni egy cellára lépéssel. Gombokkal meg tudom oldani a ki-bekapcsolást.
Lista panel helyett kombi panelt vigyél be. Ha az űrlap eszköztárból vitted be, akkor a Lenyíló soroknál adhatod meg az egyszerre látható sorok számát. Ha pedig a vezérlők eszköztárból, akkor a ListRows-nál.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Sőt, még nevet is lehet neki adni a későbbi hivatkozás megkönnyítésére.
Tegnap beszéltünk arról, hogy egy cella számot, vagy mást tartalmaz. Alapértelmezés szerint a számok jobbra-, a szövegek balra igazítva jelennek meg a cellában. Külön formázás nélkül ránézéssel is eldönthetjük az adat típusát.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
mahatma
aktív tag
válasz Delila_1 #2560 üzenetére
Igen, eltüntetni én is el tudtam, csakhogy nem jön vissza automatikusan, ha a cellára állok. Viszont a gomb használatára a csökkent képességű ügyfél nem fog rájönni sajnos, úgyhogy hagyom ott állandóra.
Nem lista panelt csináltam, hanem az Érvényesítés menünél az Érvényességi feltételnél a listát adtam meg, lehet hogy nem a legszebb megoldást, de csak ezt ismertem erreKét hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
lordring
aktív tag
Helló! Van olyan függvény, ami egy szöveg meghatározott helyére beszúr egy adott karaktert?
[Szerkesztve] -
-
lordring
aktív tag
És van arra billentyűparancs, hogy beillesztés érékként?
-
doc
nagyúr
köszi a tippet, de sajna ezeken már túl vagyok amúgy igen, domain
Korlátozott fiókban használod a gépet?
rendszergazdai jogai vannak a usernek
Léteznek a hivatkozások, amikre kattintasz? Van a szerverhez jogosultságod?
igen, explorerből meg tudom nyitni bemásolva a linket
Esetleg egy Office újratelepítés?
zsír új telepítés
Esetleg féreg/vírus írtás.
zsír új telepítés+vírusirtó, a gép tiszta
Esetleg próbáld meg átállítani az alapértelmezett böngészőt.
nem netes hivatkozás, hanemhelyi hálózaton levő file -
Delila_1
veterán
válasz lordring #2574 üzenetére
Billentyűparancs nincs, de indíts egy új makrórögzítést, válaszd az Egyéni makró-füzetben opciót, rendelj hozzá bill. parancsot, és vezesd végig az értékként való beillesztést.
Minden füzetben működik majd.
Az felvétel indítása előtt jelöld ki a másolandó területet, és állj oda, ahova az értékeket be akarod illeszteni. Ezután jöhet a rögzítés.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Az én makróm így néz ki:
Sub Érték_beillesztése()
' Billentyűparancs: Ctrl+e
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub
De hiába másolnád be, a bill.parancsot csak az új makró varázslóban tudod megadni. Tehát varázsolj, add meg az elején a bill.parancsot, és ha nem így néz ki az elkészült makród, javítsd át eszerint.
[Szerkesztve]Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Jobban megnéztem a makrómat, és bőbeszédűnek találtam.
Elegendő ennyi is:
Sub Érték_beillesztése()
' Billentyűparancs: Ctrl+e
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues ' Ez a sor illeszti be az értéket
Application.CutCopyMode = False ' Megszünteti a a másolási terület jelöltségét
End Sub
Az ' (aposztróf) utáni szövegek megjegyzések, nem játszanak szerepet a makró működésében.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
lordring
aktív tag
válasz Delila_1 #2579 üzenetére
Hmm, ez is eredeti ötlet, meg is csináltam, de nekem hibát jelez. Az enyém ez lett:
Sub Beillesztés_értékként()
'
' Beillesztés_értékként Makró
' Beillesztés értékként
'
' Billentyűparancs: Ctrl+s
'
Columns(''D'').Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz lordring #2582 üzenetére
Sebaj, a kész makródat javítsd az enyém szerint, az működik. Kivéve a CTRL+s-t. De az úgyis megjegyzés.
Használat:
Kijelölöd és a felülírandó részt, CTRL+C (másolás), odaállsz, ahova az értéke(ke)t akarod illeszteni, majd CTRL+s.
[Szerkesztve]Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
lordring
aktív tag
Nem, jó lett. Nahát, ezt is igazán köszönöm!
-
Culram
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség makró íráshoz.
Van egy random táblázatom ahol a termékek cikkszám szerint vannak sorokba rendelve.
Minden termékhez van egy darabszám rendelve.
pl.:
Cikkszám Terméknév Havi fogyás (db)
A001 hurka 5
B612 cérna 10
A002 kolbász 8
és szeretném ezeknek a darabszámait át makrózni egy másik táblázatba, hogy az a megfelelő cikkszámhoz essen.
pl.:
Cikkszám Terméknév Havifogyás (db)
A001 hurka
A002 kolbász
A003 szalonna
B612 cérna
B613 tű
Ez a második táblázat egy fix táblázat, amiben csak az értékek nincsenek berakva. Azokat szeretném átmakrózni, a cikkszámot használva azonosításnak.
Tudna valaki segíteni? -
koob
senior tag
lapa amit küldtem 09.19-én hagyhatod, majd lesz más kérdés...........................................experteknek
Új hozzászólás Aktív témák
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest