- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lapa
veterán
válasz balint0224x #1396 üzenetére
1. kimásolod a telszámok oszlopot egy új táblába és elnevezed egy fejléccel
2. feltöltöd a mellette lévő oszlopot csupa 1-essel és ezt is elnevezed valahogy
3. kijelölsz egy cellát az oszlopokon belül (pl. egy telszámot)
3. adatok --> kimutatásblabla
4. ''következő'' --> ellenőrzöd a kijelölést --> ''kész''
5. a kis ablakból a telcsiszámok sorát megfogod egérrel és beleejted a baloldali kék téglalapba.
6. a kis ablakból a csupa egyes sort beleejted a jobboldali téglalapba. -
balint0224x
csendes tag
köszi hogy ilyen hamar cálaszoltatok!
Sajnos nincs count-om, lehet hogy régi az office-om.
A pivot táblával a megoldást egy kicsit részletesebben is le tudnátok írni? -
corlagon
senior tag
válasz balint0224x #1393 üzenetére
Jelold ki az oszlopot, jobbra lent az excel taskbaron jobbklikk -> count
vagy hasznald a countif fuggvenyt
vagy pivot tabla, ahogy a kollega is emlitette. -
válasz balint0224x #1393 üzenetére
pivot táblával próbálkozz (magyarul asszem kimutatás, de nembizti)
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
balint0224x
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.az egyik oszlopomban lévő különböző telefonszámok darabszámát szeretném megtudni. De sajnos nem találok rá függvényt.
Előre is köszi a segítséget! -
FCT
csendes tag
Kösz szépen, ez volt a megoldás
-
FCT
csendes tag
Sziasztok!
A kövi a problémám. Van egy lapom amelyet védeni szeretnék, be vannak állítva a rejtett és zárolt cellák, védelemnél a nem zároltat engedem kijelölni. Használok benne választókapcsolókat, amelyeknél ha bekapcsolom a védelmet és váltok vmelyik kapcsolón ezt kapom:
''A módosítani kívánt cella vagy diagram védett, ezért irásvédett... stb''
De ezt megkapom akkor is, ha a választókapcsolókról egyenként leszedem a védelmet. Vmi ötlet a megoldásra? Előre is köszi! -
FCT
csendes tag
Már sikerült megoldani, tárgytalanok az előző írásaim.
-
FCT
csendes tag
Sziasztok!
Előre is bocs ha már kérdezte vki ezt, de rákerestem és nem találtam megoldást.
Szóval a feladvány: adott egy kombi panel vagy egy választókapcsoló. Azt kellene megoldani, hogy a kombi panel által vagy választókapcsolóval kiválasztott értékre, egy adott tartományban más más eredményt adjon.
Pl. megadtam a kombi panelnél bemeneti tartománynak a megfelelő részt, cellacsatoláshoz is egy tartományt, és mikor váltom a kombi értékét annyi történik, hogy a cellacsat bal felső sarbkában 1-2-3... érték jelenik meg.. nekem egész tartomány tartalma kellene hogy változzon. ugyanez választókapcsolóval is a feladvány. VB makrókat nem szeretnék használni, elvileg ezt anélkül is meg kellene tudni oldani?!
Előre is kösz a segítséget! -
Rayman15
csendes tag
Hát én is érzem, hogy ez így már sok egy kicsit (nagyon).. Azért írtam, hogy csak ha tényleg van rá ideje/kedve... Ha csak egy kicsit is macera akkor ne bíbelődjön vele, mert annyit nem ér (neki meg főleg nem, hiszen önzetlenül szívességből csinálta az egésszet egy tök ismeretlen embernek, amit nagyon becsülök)... Közben megkeztem VB-s ismeretek gyűjtését és majd azért megpróbálkozom magam modosítani a dolgokon...
És nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyit segített ezzel... De megköszönni még meglehet párszor, úgyhogy: Köszönöm
Üdv: RaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1372 üzenetére
Bocs, hogy csak most írok de megkezdődött az elkészült műremek tesztelése... Jól sikerült, jól használható, nagyon hálás(ak) vagyok/ vagyunk érte
Pár észrevétel: Elő-elő fordul hogy az összesen gomb elnyomása véletlenül elmarad.
Ezt elkerülendő volna egy kérdésem.. Megoldható e az, hogy amikor betöltök egy helyiségcsoportot akkor azzal a gombnyomással tegye ki az összesent az előző helyiségcsoport végére, majd a végén mikor a mindösszesent nyomom, akkor az tegye ki az összesent az utolsó helyiségcsoport végére... Nem tudom hogy ez kivetelezhető e, de ha igen akkor megszüntetné ezt a hibalehetőséget.
És még vmi: elég sokszor adódnak olyan helységek amelyek megegyeznek meglévő helyiségcsoportokkal, és ilyenkor -mint már említetted- megkavarodik az excel. Ezt elkerülendő szeretnélek megkérni hogy a Garázs és a Tároló a helységcsoportoknál szerepeljen ilyen: à -val. így ha normál á-val beírjuk ugyenezeket a neveket az nem okoz kavarodást. Ami gyakran szerepel még az a terasz. Ezt pedig a végén lehetne ilyen: ż -vel szerepeltetni a helyiségcsoportok között.
És esetleg azt lehetne e még ha menet közben módosítunk egy adaton és újra rányomunk a mindösszesenre, akkor ne tegye ki újra a mindösszesen sort, hanem a régi sor értékét számolja át?
Amúgy tényleg minden elismerésem, tökéletesen használható már így is a ''program''...
Ha esetleg még szánnál rá egy kis időt és megnéznéd ezeket azt nagyon megköszönném
Üdv: RaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
ballington
addikt
válasz ballington #1380 üzenetére
közben próbálkoztam és sikerült.
dr.gibarian: köszi én máshogy csinálta.
[Szerkesztve]Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
dr.gibarian
csendes tag
válasz ballington #1380 üzenetére
Jobb egér klikk a cellára, Format Cells, Number, itt kiválaszthatod hány tizedest akarsz, majd OK.
-
ballington
addikt
sziasztok.
8.8-at akarok beírni egy cellába, de mindig kijavítja dátumra.
hogy lehet megcsinálni?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
válasz matekmatika #1376 üzenetére
Kösz mindekettőtöknek. Müxik
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Azt hogyan tudom excelbe megcsinálni, hogy egy sor fixen maradjon, ha görgetem a listát akkor az a rész megmaradjon láthatóban.
Árlistáknál láttam ilyet. HOgy a fenti rovatokat nem tudom görgetni csak a cikkeket.
Ebben tudna vki segíteni?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
empe3
csendes tag
Hi!!! A problémám a következő: két Excel oszlop (mondjuk A és B) celláiból véletlenszerűen megjkelentetni először az A, majd a B oszlop azonos sorához tartozó tartalmat. Ez egy tipikus szógyakorló program Excel-es változata.
-
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1370 üzenetére
Köszönöm szépen ez már tényleg majdnem teljesen tökéletes.. Huhh mikor először beírtam a fórumba nem gondoltam volna hogy eljutunk ideáig.. Nagyon hálás vagyok hogy így felkaroltad az ügyet, jó látni hogy vannak ilyen önzetlenül segítő emberek.
Tehát az volna még hogy ha jól látom a kerekítés az alapterületnél úgy van megoldva hogy az egész oszlopban nincsenek tizedesjegyek... Na ez így nem tökéletes, mert az alapterületek két tizedesjegyig vannak megadva és azokat úgyis kell bevinnem, csak az összesen sorban kéne hogy kerekítve legyen, vmint a mindösszesennél (de ott már a redukált is)
Remélem érthető.
-
Rayman15
csendes tag
válasz Rayman15 #1356 üzenetére
Na megpróbálom normálisan megfogalmazni.
Először is a fooldal munkalapot át kellene nevezni helyiségcsop. -ra. Kérdés: ezt én simán átnevezhetem, vagy ehhez Te kellesz?
És akkor ami kéne még: az összesen alapterületeket kerekítse 0-ra ( a redukált alapterületek ne!) A mindösszesennél pedig mind két értéket kerekítse 0-ra (tehát mind a mindösszesen alapterület, mind a mindösszesen redukált alapterület)
Legyen félkövér az összesen alapterület és az összesen redukált alapterület, valamint legyen félkövér a mindösszesen alapterület és a mindösszesen redukált alapterület.
Aztán: amelyik helyiségcsoportot én betöltöm (tehát használatban lesz az adott helyiségkönyvnél), azt külön mentse ki mondjuk a listák munkalap A26os cellájába. Az ehhez a helyiségcsoporthoz tartozó összes alapterületet mondjuk tegye alá az A27es cellába, a hozzá tartozó redukáltat pedig az A28ba. A következő helyiségcsoportot akkor tegye mondjuk a mellette lévő B26os cellába és így tovább... És mondjuk ezek alá az A30as cellába a mindösszesen alapterületet és mellé a B30ba a mindösszesen redukált alapterület. (Persze egyátalán nem fontos hogy pont így legyen, ahogy Te jónak látod )
Megpróbáltam mindent összeszedni ami még kell ha ez meg van ígérem hogy nem nyaggatlak többet!
Köszönettel: Rayman
[Szerkesztve]Abit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1355 üzenetére
Hello!
Akkor megoldható, amit az 1355-ös hozzászólásomban írtam? Tehát még az fontos lenne hogy ezekre tudjak hivatkozni, meg a kerekítések, az hogy félkövér legyen az meg gondolom már nem gond...
Ha ezeket még megoldanánk akkor tényleg egy tökéletes verzió jönne létre..
Segítségedet előre is köszönöm
-
lapa
veterán
azóta megnéztem és ez nem nagyon műx, nem is tudom hogy mi lehet a hiba benne. próbáltam cdec meg mindenféle jóságot, de valamiért nem hiszi el a kisebb-nagyobbat. meg az is hibádzik még, hogy így minden ú-t rövidít, tehát huszezer-huszonegy lenne ha működne. nem ártana ha valaki ráfejlesztene, hasznos jószág. meg az sem ha tudnánk honnan jött az eredeti...
-
-
lordring
aktív tag
Megoldva, köszönöm mindenkinek! Elsősorban GhOsT-nak.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Sziasztok! A következő a gondom: egy oszlopban lévő cellákban számok vannak, 2 tizedesjeggyel. A cellaformátum szöveg. A tuóizedeselválasztó vesszőt szeretném pontra cserélni. A CTRL+H ,->. + összes cseréje után azonban a cellák felének tartalma nem megfelelően változik meg. Pl. A 31,07-ből nem 31.07 lesz, hanem 38929.
Próbáltam az egyebek fülön beállítani, hogy a kimeneti formátum is szöveg, de nem javított a helyzeten. -
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1355 üzenetére
Én is feltételeztem, hogy csak vhogy így lehet majd megoldani. De egyébként ez így jó, ahogy elmesélted.
De akkor már azt kéne hogy az éppen használatban lévő helység csoport neveket is mentse ki és mellé a két összesen (azért mert a helységcsoport nevekre is kell majd még hivatkoznom )
És akkor kéne még a mindösszesenből a kiszámított alapteület és a redukált alapterület.
Jah és még vmi a helyiségcsoportonkénti összesen alapterületet, és a mindösszesent kerekíteni kéne egyesekre... és az összes számított értéknek (összesen alapter, red. alapter; mindösszesen alapter, red. alapter) félkövérnek kellene lennie.
Uhh nem tudom hogy hogy fogy tudni ezt meghálálniAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1354 üzenetére
Hát nem könnyen Ha csak a mindösszesen kellene. akkor nem is lenne probléma, mivel minden egyes ilyen táblázatnak lesz a végén egy mindösszesen sora (gondolom én )
Ebben az esetben csak erre kellene rákerestetni és a hozzá tartozó B ill D oszlopok metszetében lévő értékek azok amiket keresel. Viszont az összesen sorok azért problémásak, mert ugye nem minden táblázatban lesz majd benne minden helységnévcsoport, s ráadásul gondolom ezek sorrendje sem megszabott. Így viszont max egy olyat tudok elképzelni, hogy a számolás után végiglépked az A oszlop elemein és sorban amilyen helységcsoportot talál, annak összesen sorában szereplő két értéket szépen beírja mondjuk a listak munkalapon a megfelelő helységnévcsoport alá de már fix helyre. Pl.: Emelet (ha van) akkor a listak munkalapon az Emelet helységnévcsoport alá mondjuk a 25 és a 26. sorba beírja az összesen sor B és D sorának metszetét. A többi helységnévcsoportnál ugyanígy a neki megfelelő oszlop 25-26. sorába. Amelyik helységnévcsoport nem szerepel a listában azokhoz nem ír semmit, marad nullán. És akkor ezek a 25.-26. cellák lehetnének a hivatkozási helyek. A mindösszesen sort pedig szintén beírnánk ezen a listak munkalapon egy fix helyre ahol lehet rá hivatkozni. -
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1352 üzenetére
Köszönöm szépen.. Ez fantasztikus, pontosan erre gondoltam! Édesapám is nagyon hálás!
Még egy vmi, ami elég fontos lenne: hogyan tudok az összesenre és a mindösszesenre kijövő eredményre hivatkozni egy másik munkalapon? Mert ugye így ezek a számok mindig máshova kerülnek.. Vmi olyasmi kéne hogy az összesen sorában lévő B cellába lévő érték, vagy a mindösszesen sorában lévő B cella értéke.. Legalábbis én így képzelem el. Remélem érthető. Köszönöm
-
mdk01
addikt
Sziasztok!
Tök egyszerű a kérdésem csak béna vagyok az excelhez.
Szóval annyit szeretnék hogymegjelenítek egy cellába egy régebbi dátumot és azt szeretném hogy ha megfogom a sarkát a cellának és lehúzom akkor az alatta lévő cellákban megjelenjen az eredetileg beírt dátum után köv. dátum.
PL.
Beírom
2006. június 6.
ennek a cellának megfogom a sarkát és lehúzom
az alatta lévő cellákba pedig megjelnik hogy...
2006.június 7.
2006 június 8.
2006 június 9.
és így tovább.
A lényeg ez volna nem muszáj úgy csinálni ahogy én godnolom csak a végeredmény a lényeg.
köszi. -
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1351 üzenetére
Akkor hát itt a végleges verzió: [link]
Úgy rendeztem, hogy egy A4-es lapon elférjen (mert erről ugye az elején szó sem volt).
''Jah és még vmi: hogy lehetne azt megoldani hogy a választó rész ne kerüljön bele a nyomtatásba? Mert ezt ki kell nyomtatniuk és hát az nem igen lehet rajta...''
A végén kijelölöd azt a területet, amit ki szeretnél nyomtatni, Fájl -> Nyomtatási terület -> Nyomtatási terület kijelölése.
A helységnévcsoportok és helységnevek bevitele, mint eddig, különbség, hogy a helységcsoportok végén nyomsz mindíg egy ''összesen''-t. A számokat mindegy mikor viszed fel közben, vagy a helységnevek felírása után, számolni majd csak a ''mindösszesen & számolás'' gombra fog.
Amire nagyon figyelj!: a helységnevek között nem szerepelhet helységcsoprt név. Pl: a Tároló -t megadtat, mint helységcsoportot és szerepel a helységnevek között is. Azaz szerepelt, mert én kiszedtem. Ettöl ''összekavarodik'' a program, ugyanis a számolás úgy történik, hogy többek között a helységcsoportok neve alapján koordinál. Namármost ha helységnevek közé is teszel helységcsoport nevet, akkor azt hiszi a prg, hogy helységcsoprtos soronál tart.
Másik még, mint ahogy már írtam, ha feltöltötted a helységneveket csinálj egy másolatot, vagy etalont. A második és harmadik oszlopba írt adatok alapján a 4. oszlopot adja automatikusan, de csak az első számoltatásig. Ha mégegy táblázatot akarsz kitölteni akkor már nem, ezért akkor megint az etalont nyisd meg és azzal készítsd, ne ennek az adatainak a kitörlésével. (mentés pedig a: saveAs-sel vagy mentés másként) -
Rayman15
csendes tag
Jah és még vmi: hogy lehetne azt megoldani hogy a választó rész ne kerüljön bele a nyomtatásba? Mert ezt ki kell nyomtatniuk és hát az nem igen lehet rajta...
Abit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1349 üzenetére
Az oszlopok azokat amik a linkelt képen vannak, annyi eltéréssel hogy a végén nincs a megjegyzés oszlop. Tehát: Alapterület/m2, Redukált fok, Redukált alapterület/m2, Belmagasság/m, Aljzatburkolat, Falburkolat. Szükség szerint rövidítve hogy egy oldara ráférjen.
Nem biztos hogy minden cellába lesz írva.
Hát akkor majd meg mondom hogy a beírt helységnevekkel egy időben töltsék ki az adatokat!Abit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1348 üzenetére
Megoldható, viszont kellene egy majdnem kész táblázat, hogy tudjam milyen és mennyi oszlop lesz majd, és hogy minden megadott helységhez biztosan tartozik-e egy szám, mert ugye a képen amit belinkeltél vannak üres mezők is. Bár ha vannak helységekhez nem tartozó alapterületek, akkor is megoldható csak bonyolultabb.
Ja, és ugy látom nem igazán jó még így sem mert minden helységcsoport után kellene egy ''összesen'' sor is. Viszont így már akkor nem lesz üres sor ha ezek oda bekerülnek. Szóval készítek majd egy ''Összesen:'' gombot is, amely bekerül a megfelelő helyre, ezt akkor kellene használni, mikor egy helységcsoporthoz már nem lenne több helységnév beírva. (vagyis az új helységcsoport név felvitele előtt) Azt is jó lenne tudni, hogy a területadatok a beírt helységnevekkel egy időben vannak beírva, vagy először sorba végig a helységek, és csak utána van kitöltve a táblázat többi mezője? Mert előbbi esetben már egyuttal ki is tudná számolni az összesen sor értékeit annak beírásakor, míg utóbbi esetben erre is kell majd egy parancsgomb amit a teljes táblázat kitöltése után használná. (viszont ezt a variációt kicsit nehezebb elkészíteni ) -
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1347 üzenetére
Ohh nagyon köszönöm pontosan erre gondoltam... De tényleg. Nagyon jó lett!
Már csak azon kell gondolkodnom hogy hogyan adom össze ezeket. Mert ugye össze kell adnom külön külön minden helyiség csoport elemeinek területét, és a legvégére kéne egy mindösszesen, ami pedig az összes helységcsoport területét adja össze. És utánna erre a mindösszesenre még hivatkoznom is kell majd egy másik munkalapon és ugye így a mindösszesen mindig máshova kerül. Ezt hogy tudnám megcsinálni? Vmi dinamikus hivatkozás kell? Köszönök mindent:
RaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1345 üzenetére
''Ha a listák munkalapon átírom attól még a sárga választórészben az eredeti marad...''
Ez ebben a formátumban nem valószínű, hogy így van. A listák elemeit ha bővíted vagy átírod, akkor még így biztos nem jelenik meg a változás a lenyíló listádban, viszont, ha rányomsz a betölt gombra akkor már igen.
Elkészítettem az összes listának a helyet már csak majd fel kell töltened őket a helységnevekkel. A listák után a 12. oszlopban lévő helységnevek a lenyíló listád aktuális elemei. Ez íródik át automatikusan, ha kiválasztasz egy helységcsoportot és betöltöd. Szóval ehhez már ne nyúlj.
A helységcsoportok beírása is csakúgy mint a helységneveké már automatikus úgy ahogy megbeszéltük.
megj.: szerintem csinálj belőle egy másolatot ha véglegesíted, bármi miatt ha összekuszálódna valami ne kelljen előröl kezdeni, illetve mondd apudnak ha elkészített egy táblázatot akkor a SaveAs-sel mentse, így megmarad az eredeti munkafüzet, és a következőt nem kell azzal kezdeni, hogy törölgesse a már beírt adatokat. -
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1344 üzenetére
Nah meg is történt: Alagsor, Földszint, Emelet , Tetőtér, Erkély, Terasz, Pince, Garázs, Tároló, Melléképület, Egyéb épület
Akkor ezek lennének. Ez kifér a montitorra egy sorban? Vagy megoldható több sorban is? De azért meghallgatnám, hogyan bővíthető, hátha
Örök hálám: RaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1344 üzenetére
Ha a listák munkalapon átírom attól még a sárga választórészben az eredeti marad...
De akkor sztem az lesz, hogy egyeztetem apummal, hogy pontosan mik a helységcsoportok és akkor azon már nem kell többet variálni.
Akkor a félkövért köszönöm.
Aha akkor az úgy lenne a legjobb. A helységnevek azok jól mennek a helyükre, és akkor a helyiségcsoportoknál meg úgy kéne hogy az előző csoport utolsó eleme után legyen egy üres sor és utánna. Akkor megoldható ez így?
Az összesent meg még végig gondolom hogy legyen a legjobb...
Addig is ezeket köszönöm.
ÜDv: RaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1343 üzenetére
''Hogyan tudom változtatni esetleg a helyiségek nevét''
Egyszerüen a listak munkalapon átírod, és itt tudsz hozzáírni is az egyes listákhoz.
''hogyan tudok betenni több helységcsoportot?''
Ez már nem olyan egyszerű, de ha megadod hány helységcsoportod lesz max., akkor annyinak elkészítem a helyét, és egyen megmutatom hogyan a kell, utána a többit már te is megtudod.
''Esetleg lehetne, hogy a helyiségcsoport nevek félkövérrel legyenek írva? ''
Megoldva.
''Ezzel a megoldással ugye az összesen sor a számításokkal nem idomul a helységekhez.. Ami probléma mert nekem egy félig-meddig automatikus dolgot kéne létrehoznom, ők az irodában már nem akarják ezt szerkesztgetni...''
Ezt nem teljesen értem, majd még gondolkodnom kell mit is értesz ez alatt, de most megint beütött a dologidő
''A helyiségcsoport kiválasztása az tetszik, és hogy utánna a megfelelő lista jelelnik meg, nem lehetne azt megoldani hogy automatikusan a következő cellába tegye? Tehát ezek mindig az A oszlopban vannak és egymást követő cellák. Úgyhogy sztem az nem kéne hogy kattintással lehessen szabályozni hogy hova kerüljön a lista eleme: úgy lenne az igazi hogy rákattintasz és egyből az A cella következő üres sorába teszi. De ez csak a lista elemeire vonatkozik, a helyiség neveknél jó a kattintós, mert ott úgyis kell üres helyet kihagyni, az előző helyiségnév összesen sora után.''
Ezt is megcsináltam, a helységcsoportoknál még kattintani kell oda ahová kerüljön, de ha azt természetesnek lehet venni, hogy minden helységnév csoport előtt hagyjon ki egy sort, akkor ezt is megcsinálhatom, hogy ne kelljen kattintani. A helységek viszont már automatikusan oda kerülnek ahová kell. -
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1341 üzenetére
Megnéztem, köszönöm. Ez már használhatónak tűnik. Bár lenne még pár dolog. Hogyan tudom változtatni esetleg a helyiségek nevét, vagy hogyan tudok betenni több helységcsoportot? Esetleg lehetne, hogy a helyiségcsoport nevek félkövérrel legyenek írva?
Ezzel a megoldással ugye az összesen sor a számításokkal nem idomul a helységekhez.. Ami probléma mert nekem egy félig-meddig automatikus dolgot kéne létrehoznom, ők az irodában már nem akarják ezt szerkesztgetni... A helyiségcsoport kiválasztása az tetszik, és hogy utánna a megfelelő lista jelelnik meg, nem lehetne azt megoldani hogy automatikusan a következő cellába tegye? Tehát ezek mindig az A oszlopban vannak és egymást követő cellák. Úgyhogy sztem az nem kéne hogy kattintással lehessen szabályozni hogy hova kerüljön a lista eleme: úgy lenne az igazi hogy rákattintasz és egyből az A cella következő üres sorába teszi. De ez csak a lista elemeire vonatkozik, a helyiség neveknél jó a kattintós, mert ott úgyis kell üres helyet kihagyni, az előző helyiségnév összesen sora után. Csak ugye még akkor is ott van az az összesen... Van ötleted?
De sztem jó nyomon járunk és köszönöm a fáradozásodat!
-
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1332 üzenetére
Szóval, most, hogy már kezdem érteni mit is szeretnél, itt egy variáció rá:[link]
A ''listak'' munkalapon vannak a listák, szabadon írhatsz utánuk (20 helységet mindegyik alá max. ha több kellene kicsit módosítani kell). Azután ha ezeket sorrendbe rendezed akkor majd rendezetten jelenik meg a fooldaladon lévő lenyílólistában.
A lényeg: kiválasztod melyik lista jelenjen meg (pince szint, földszint, emelet) ráállsz egy cellára (az első oszlopban), ez fontos mert ide fogja betenni a pince szint-földszint-emelet hármasból amelyiket kiválasztottad, majd rányomsz a betölt gombra. Ekkor mint már mondtam amelyik cellára álltál ott megjelenik a lista neve, illetve a gomb melletti lenyiló listádba betöltődik az aktuális lista elemei. Kiválasztod a listából, amelyiket be akarod rakni,megint ráállsz egy cellára, (valószínű ez az alatta lévő lesz), és ráböksz a mehet gombra. Ha több helységet is be akarsz rakni ebből a listából, akkor tovább ugyanígy, kiválasztod a helységet, ráállsz arra a cellára ahová rakni szeretnéd, és ''mehet''. -
Gh0sT
addikt
válasz Rayman15 #1339 üzenetére
Az összesítés rettentően problémás, vagy csak én vagyok béna hozzá. Igazán akkor van gond, ha mondjuk rájössz, hogy a félig kész listába még be kell illesztened mondjuk két szobát. Ilyenkor le kellene futtatni egy rutint, ami véginyálazná az egész táblát és ellenőrizné, hogy hova kell illeszteni.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Rayman15
csendes tag
Adott ez a tábla: http://www.kepfeltoltes.hu/060713/excel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tehát mint láthatod, az egyes helyiség csoportokban, több
helyiség található, mellette további adatok.
Nekem ezt úgy kéne megoldanom, hogy pl a Földszint csoport, legyen monjuk egy lenyíló lista, és én ebből a listából, tegyük fel kiválasztok két szobát, egy nappalit, egy étkezőt, meg egy fürdőszobát, mert az adott háznál csak ezekre van szükségem.
Mellé ugyanígy mint ebben a táblázatban tudjak beírni adatokat.
És utánna akkor így nézzen ki:
Földszint
szoba
szoba
nappali
étkező
fürdőszoba
és ezek után egyből jöjjön az összesen (az összesen meg ugye persze úgy kéne hogy alkalmazkodjon ahhoz, hogy éppen hány elem van, és úgy adja össze az értékeket)
majd az Emelet és azzal is ugyanígy tovább
Tehát a lényeg az hogy így nézzen ki mint ez, de csak mindig azok az elemek szerepeljenek a listában amire az adott helyzetben szükségem van.
Remélem így már világos(abb
ÜDvaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Biaggio
őstag
Segítségre lenne szükségem: adott Excel munkafüzet, és soronként szöveg. Szeretnék mellé egy új oszlopban hangfájlokat beszúrni (mintha felolvasná), de külső program (pl. winamp, media player) megnyitása nélkül. Tehát csak katt a cellára/ikonra, és lejátszódik a WAV fájl.
Hogyan kell beszúrni? (próbáltam már objektumként, clipartként, de nem jó) -
Gh0sT
addikt
válasz Rayman15 #1332 üzenetére
Na, elmondom, hogy én mire jutottam.
Csináltam két legördülő menüt egymás mellé. Az egyikben voltak a helység név csoportok, úgy mint pince, emelet, földszint, melléképületek, stb. A másik legördülőben pedig a konkrét helyiségeg: szoba, wc, fürdőszoba, garázs, stb.
Ha az első legördülőben kiválasztottad mondjuk a pincét, akkor a másikban feljöttek a hozzá tartozó helyiségek. Ezeket hozzá is tudom adni a sorokhoz, de nem bírtam rendezni őket.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Rayman15
csendes tag
Hat sajnálom, de nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztál vele! Még arra megkérhetnélek, hogy szakszerűen (szakszerűbben) leírnád a többieknek, hogy mire van szükségem, hátha valaki tud segíteni? Mégegyszer mindent köszönök!
RaymanAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Gh0sT
addikt
válasz matekmatika #1326 üzenetére
Az értékeket a Listbox.List tulajdonságával tudod kiszedni. A LinkedCell helyett inkább ezt használnám VBA-ból.
Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex)
Ezt meg ugye ahhoz a cellához kapcsolod, ahova akarod, de mivel Multiselect-ről van szó, ezért ugye több elemet is ki lehet választani, tehát érdemesebb egy for next ciklussal megadni a célterületet.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Rayman15
csendes tag
Köszi a segítséget! Válaszoltam a mailre!
Jah a levélből kihagytam, hogy én egy lenyíló listára gondoltam, de ha úgy nem megvalósítható, vagy van jobb ötleted, akkor örömmel veszem..
[Szerkesztve]Abit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Gh0sT
addikt
válasz matekmatika #1321 üzenetére
A listbox objektumnak van egy multiselect tulajdonsága. Ha azt átalítod 1-re, vagy 2-re, akkor ki tudsz egyszerre több elemet is jelölni benne.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Rayman15
csendes tag
válasz matekmatika #1321 üzenetére
Hát minden segítséget örömmel veszek...
Checkbox? Az mi? Megköszönném ha leírnád részletesen a használtát.
Olyan 20 elemnél nem kéne több....Abit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
matekmatika
tag
válasz Rayman15 #1320 üzenetére
Hát listából egyszerre max. egy elemet tudsz kiválasztani (tudtommal, legalábbis nekem ez a csúcs )
Hány darab lenne az az x db szöveg? Mert gondoltam mi lenne ha a szövegek CheckBoxok nevei lennének (jelölőnégyzetek), ezekből meg ugye annyit választasz ki szabadon amennyit akarsz.
[Szerkesztve] -
Rayman15
csendes tag
Hát azóta próbálkozom, de sajnos nem sikerült előrelépnem... Nagyon megköszönném a segítséget, mert édesapámnak csinálom, és megígértem, hogy segítek.
Akkor leírom egy kicsit részletesebben: van x cellába beírt szöveg. Nekem nincs mindig mindre szükségemre, ezért listából szeretném kiválaszani azokat amikre szükségem van. Nekem ez csak úgy sikerült hogy minden egyes elemre külön listát csináltam egymás alatt lévő cellákban. Csak ugye így mit csináljak ha a 10ből csak 3elem kell. A 3elemet szépen ki tudom választani, de ilyenkor ugye ott marad a másik 7 lista.Remélem érthető. Ti sokkal jobban értetek ehhez biztos tudtok, egy rendes haszálható ötletet adni. Ha így van legyetek szívesek részletesen leírni... Előre is hálás köszönet:
-
Gh0sT
addikt
-
Rayman15
csendes tag
Jah és lenne még vmi... Hogyan lehetne azt megoldani hogy különböző listákat készítsek legördülő menü szerűen, amiből lehet választani (mert ahogy én próbáltam ott vagy a mindre mentem, az egyéni pedig számomra nem volt használható)
Bocs a sok kérdésértAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
Rayman15
csendes tag
Ohh köszi szépen... Működik!
Még vmi: meg lehetne e azt oldani,hogy a millós és a százezres nagyságrend közé kötőjelet tegyen a függvény? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Rayman15
csendes tag
Nekem is ugyanez lenne a kérdésem: megoldható e az, hogy egy megadott számot betűvel írjon ki a program, magyarul? A neten böngészve találtam vmit, viszont ehhez teljesen láma vagyok, ha vki leírná pontosan,hogy hogyan tudnám használni,nagyon hálás lennék. Na szóval itt van:
Function ftszoveg(ft)
Dim n1(9), n2(9)
n1(1) = ''egy''
n1(2) = ''kettő''
n1(3) = ''három''
n1(4) = ''négy''
n1(5) = ''öt''
n1(6) = ''hat''
n1(7) = ''hét''
n1(8) = ''nyolc''
n1(9) = ''kilenc''
n2(1) = ''tíz''
n2(2) = ''húsz''
n2(3) = ''harminc''
n2(4) = ''negyven''
n2(5) = ''ötven''
n2(6) = ''hatvan''
n2(7) = ''hetven''
n2(8) = ''nyolcvan''
n2(9) = ''kilencven''
w = ''''
wo = Format$(ft, ''000000000'')
w1 = CInt(Mid$(wo, 1, 1))
If w1 <> 0 Then
w = w + n1(w1) + ''száz''
End If
w2 = CInt(Mid$(wo, 2, 1))
If w2 <> 0 Then
w = w + n2(w2)
End If
w3 = CInt(Mid$(wo, 3, 1))
If w3 <> 0 Then
If w2 = 1 Then
w = w + ''en''
End If
If w2 = 2 Then
w = w + ''on''
End If
w = w + n1(w3)
End If
If w1 + w2 + w3 <> 0 Then
w = w + ''millió''
End If
w1 = CInt(Mid$(wo, 4, 1))
If w1 <> 0 Then
End If
w2 = CInt(Mid$(wo, 5, 1))
If w2 <> 0 Then
w = w + n2(w2)
End If
w3 = CInt(Mid$(wo, 6, 1))
If w3 <> 0 Then
If w2 = 1 Then
w = w + ''en''
End If
If w2 = 2 Then
w = w + ''on''
End If
w = w + n1(w3)
End If
If w1 + w2 + w3 <> 0 Then
w = w + ''ezer''
End If
w1 = CInt(Mid$(wo, 7, 1))
If w1 <> 0 Then
End If
w2 = CInt(Mid$(wo, 8, 1))
If w2 <> 0 Then
w = w + n2(w2)
End If
w3 = CInt(Mid$(wo, 9, 1))
If w3 <> 0 Then
If w2 = 1 Then
w = w + ''en''
End If
If w2 = 2 Then
w = w + ''on''
End If
w = w + n1(w3)
End If
If IsNull(w) Then
w = Mid$(w, 2, Len(w) - 1)
Else
w = UCase$(Left$(w, 1)) + Mid$(w, 2, Len(w) - 1)
End If
ftszoveg = w
End FunctionAbit NF7-S ,AMD Barton 2800+,HIS EXCALIBUR ATI Radeon 9800Pro 128MB,1024 Mb DDR 400Mhz Kingstone ,160GB Maxtor
-
lapa
veterán
válasz matekmatika #1311 üzenetére
1. ''aktuális'' hónapban nem lehet 800+ nap. aki ennyit nyaral az már ott laikik
2. egyénként jogos, hogy az enyémben is maximálni kéne az aktuális hónapba írt napokat.
3. a tiéd kezeli a szökőéveket? mod: ja látom igen... pedig majdnem megfogtalak ám.
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
Hát szerintem az enyém akkor is egyszerübb:
[link]
Ráadásul valami kis gixer van még a tieéddel, mert ha egy pillantást vetel a táblázatra láthatod, hogy ha a két dátum között több mint egy hónap van akkor..., hát... hm..
Ja, és engem mégiscsak úgy hívnak, mint ahogy
Ezt meg csak azért, hogy kettőnél több szmájli legyen:
[Szerkesztve] -
-
lapa
veterán
válasz bartata #1306 üzenetére
na én megbeszéltem vele. [link]
ellenőrizd, mert én már szalonspiccet kaptam előbb szal...
és ha jó akkor is elég egyetlen szmájli.
matekmatika: hogy is volt ezzel az egyszerűvel? jéé most nézem csak téged nem is úgy hívnak, ahogy. mire jó a sör, pedig ezt csak kopipészteltem...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bartata
csendes tag
válasz matekmatika #1307 üzenetére
Ugye minden napnak ad egy ''sorszámot'' , és a későbbiből kivonom a hamarabbit.
Ja és év hó nap formátumban használtam.
[Szerkesztve] -
bartata
csendes tag
Hali !
Szeretnék csinálni 1 táblát, amiben 1 szálló vendégeinek adatai vannak.
Kellene bele 1 olyan rész ahol kiszámolja a kijelölt hónapra az idegenforgalmi adót.
Ott akadok el mindig, hogy ha pl érkezik jun.27.-én, és távozik jul.3.-án akkor azt kiszámolom, hogy 6 éjszaka. De nekem olyan formában kellene, hogy juniusban 4 éjszaka, juliusban pedig 2 éjszaka. Ezidáig erre még nem bírtam rávenni az excelt.
Valakinek valami ötlet ?
Köszi.
[Szerkesztve] -
b.janko
tag
Nem.. Van akik kb 20-an osztoznak egy 800m^2-es földön...
És van ki halott csak nem is osztották szét a 800-bol mondjuk a 17/360-ad részét, mert akkor legalább 124210646/65573662365 részek is lennének..
Szóval nem is fontos a függvény, elég a manuális módszer is... Bár elég sok helyre kéne beszúrni a sortörést.... De az idő vasfoga csak megrágná...www.marinero.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Villanyszerelés
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest