- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Makrót meg lehet hívni billentyűkombinációval is, de nem ez a probléma. A feladat olyan módon nem megoldható, ahogyan a probléma fel volt vetve. Vagyis nem lehet azt megoldani, hogy ha valaki beír egy cellába valamit, auotmatikusan az legyen a sheet neve. Csak úgy lehetne, hogy utána megnyomna egy parancsgombot vagy billentyűkombinációt. Egyébként lehet a sheetekre a nevük nélkűl is hivatkozni szerintem, méghozzá kollekcióval (collection).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
lapa
veterán
azért nem eszik olyan forrón a kását ismerni pár dolgot benne meg érteni hozzá nem ugyanaz. mindenesetre igen megtisztelő, még ha nem is igaz. télleg nem vágod esetleg ezt: Bővebben: link ? a run parancs benne van a súgóban, de nem bírtam kiokosítani mit is kéne csinálni.
a feladathoz: egyébként nagyjából ennyi nálam is. talán annyit tudnék még hozzátenni, hogy a sheets-re lehet indexxel is hivatkozni: sheets(2) a második fület jelenti. mondjuk én még sose használtam, mert ha berakok útközben még egy fület az elejére, akkor ugrott a dolog. -
Gh0sT
addikt
Itt lenne a makró:
Range(''A1'').Select
Selection.Copy
Sheets(''Munka1'').Select
Sheets(''Munka1'').Name = Range(''A1'')
Range(''A1'').Select
Application.CutCopyMode = False
Az a nagy bajom, hogy nem tudok munkalapra hivatkozni csak a nevével. Tehát, ha átnevezem, akkor nem tudom már vizsgálni az új nevet... :F Biztos van rá valami megoldás, de nem találom. Ebből adódóan amit én vázoltam fel, az csak egyszer fog működni. Ráadásul gőzöm nincs, hogyan kell ezt Command button nélkül működésre bírni. Remélem kiindulásnak jó lesz, és talán segít is valamennyire. Azért még próbálkozom, mert engem is érdekel.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
Létezik... Makrónak hívják. Épp próbálgatom neked, de nem nagyon értek hozzá. Azt már sikerült elérnem, hogy ha a Munkalap neve ''Munka1'', akkor átnevezem egy cella értékére, de ezután már nem működik...
Talán lapa kolléga jobban ért hozzá, mint én.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
erdeya
senior tag
Létezik az excelben olyan megoldás, hogy a lapfül automatikusan felvegye egy adott cella értékét?
Pontosabban, ha pl. valaki beírja a nevét az A1 cellába, akkor a lapfül átneveződjön az illető nevére?Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti
-
lapa
veterán
emlékeztem, hogy egyszer már sikerült csak nehézkes megmondani neki mert nincs tooltip. szal aza lényeg, hogy a formulát választod ki és a szerkesztőlécbe vmi ilyesmit írsz:
=ISNUMBER(FIND(''x'';A1;1))
ha az adott cella szövegében van x, teljesül a feltétel. persze ahhoz meg már vb kéne, hogy 1000 sorra alkalmazd... -
Gh0sT
addikt
válasz Hale Bopp #389 üzenetére
Na és itt egy másik képlet:
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES(''Hp'';A1))=HAMIS;''igen'';''nem'')
Ez vizsgálni fogja, hogy az egyes cellák tartalmazzák-e a ''Hp'' kifejezést. Tehát itt most nem csak az első két karakter alapján történik a vizsgálódás. Ha pl. a cella tartalma ez: Nyomtató HP656C akkor is ''igen'' eredményt fogsz kapni. Függetlenül attól, hol van benne a ''Hp'' kifejezés.
[Szerkesztve]Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
válasz Hale Bopp #389 üzenetére
Ha az ''A'' oszlop tartalmazza a termékeket, akkor B1 cellába a képlet:
=HA(BAL(A1;2)=''Hp'';''Igen'';''Nem'')
Kicsit bonyolultabb a helyzet, ha az egész karakterláncot is kell vizsgálni. Ha gondolod, megcsinálom azt is.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Hale Bopp
csendes tag
hello!
köszi az eddigi segítségeket, most már nagyjából minden megy, holnap vizsgázom
olyan feladatom van, hogy van egy táblázatom.
van egy megnevezés (pl. HP DeskJet 3530) és egy HP? fejlécem.
a HP? alá be kell írni függvénnyel, hogy ''HP''-vel kezdődik-e a megnevezés, vagyis igent vagy nemet kell kapni.
én így próbáltam, de rossz megoldást ad: =ha(A2=''HP'';''igen'';''nem''), de úgy sem jó ha a ''HP'' helyére ''HP*''-ot vagy ''HP?''-t írok.
Hogyan kell meghatározni, hogy HP kezdőbetűjű-e?
Köszi a választ előre is, bocsi ha bonyolultan írtam le -
Thyb
senior tag
válasz Hale Bopp #368 üzenetére
Hi, simán a CountIF függvényt tudod használni, egy feltétel megadással. Naddon naddon eccerű. Az ilyen feladatokra az a függvény van kitalálva. Ha azokat a mezőket be akarod szinezni akkor pedig a Conditional Formatingot tudod használni. Igy nem csak meg lesznek számolva, de azon cellák formátumát is meg tudod változtatni. Ha nem tiszta akkor küld el a filet és megcsinálom.
tkiss1972@yahoo.co.uk -cimreHa a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
Hale Bopp
csendes tag
köszönöm szépen a segítségeket!
ez is összejött! -
-
Hale Bopp
csendes tag
na most olyanom lenne, hogy:
=HA(D2=ÉS(''memória'';''monitor'');''3év'';''1év'')
ez miért hibás?
amúgy az lenne a feladat, hogy ha D2-ben monitor van vagy memória akkor 3 év a garancia, ha más akkor csak 1 év... -
Hale Bopp
csendes tag
az irányított szűréshez értetek?
-
Hale Bopp
csendes tag
nahát, köszönöm szépen, sikerült a dolog, hála nektek
-
-
Hale Bopp
csendes tag
új kérdés, bocsi de muszáj..
van egy sulinetes árlista, amibe ki kell gyűjteni a termékcsoport nevét a termékkód alapján
fkeres függvényt használva megadtam hogy mit keresek, melyik táblázatban és melyik oszlopában. ez eddig mindig oké volt, viszont most össze-vissza értékeket ad, nem is azokat amik valójában, pl. egy ram kódjára monitort kapok.., pedig minden jól van beírva, ez mitől lehet?
a tartományban kereshez nem írtam semmit, ha kell akkor oda mit?
[Szerkesztve] -
Hale Bopp
csendes tag
minek kell ebből vizsgázniiii???
na mindegy muszáj...
irányított szűrésnél nem jó a listatartományom mostmeg, eddig mindig jó volt... -
Hale Bopp
csendes tag
válasz BullSoft #370 üzenetére
nagyon szépen köszönöm, sikerült is, viszont most egy újabb kérdésem lenne
van ugye a táblázatom és alap órabér szerint kéne csökkenőbe rendeznem valamit, erre összevissza rendezi vagyishát ezt nem is lehet rendezésnek tekinteni, pedig rámentem hogy adatok --> sorba rendezés --> kiválasztottam az alap órabért és azt hogy csökkenő....
mi lehet ez? -
BullSoft
tag
válasz Hale Bopp #368 üzenetére
Hat igy elsore nem jut eszembe ilyesmi konkret fuggveny, ugyhogy mondok mast
Ha az adatok oszlopokban vannak(tudomisen, mondjuk A4-tol M4-ig), akkor csinalhatsz melle egy segedoszlopot(amit eltuntethetsz, atszinezhetsz vagy azt csinalsz vele amit akarsz), ahol a cellak a kovetkezot tartalmazzak:
=HA(A4 cella>200000; A4)
=HA(B4 cella>200000; B4)
...
=HA(M4 cella>200000; M4)
Majd a DARAB függvényt alkalmazod a segedoszlopon:
DARAB(A4:M4)
Hm mire leirtam, mar megvalaszoltak
DARABTELI, hogy ez nekem nem jutott eszembe
[Szerkesztve]Állatkertben: -Apu! Nézd mennyi Linux!
-
Hale Bopp
csendes tag
Hello!
Olyan problémám van, hogy:
van egy táblázatom és ki kell számítanom, hogy:
hány darab nagyobb mint 200ezer az adott oszlopban, azt még ki tudom számítani hogy mennyi szám van az oszlopban, de hogy mennyi nagyobb mint 200ezer erre nem jöttem rá...
help me plíz, annyira nem lehet nehéz. -
kodani
tag
Up!
-
Egy csekk pontosan 210mm széles (mint az A/4-es lap), és 4 coll magas (4x25,4mm). Tehát ezt vedd figyelembe. És gondolom csak az összeget meg megjegyzést (ill. feladót) akarod nyomtatni, ugyanis mást csak hivatalos engedéllyel lehet.
Egyébként bármire nyomtathatsz excelből, csak éppen azt kell betenni a nyomtatóba, amire nyomtatni akarsz.
De valszeg tényleg jobb lenne a word erre a célra, bár igazság szerint azt sem használnám, mert nem tudod pontosan meghatározni, hogy mit hova nyomtasson, nem tudod megadni koordináta (méret) szerint.
[Szerkesztve]Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
kodani
tag
Sziasztok!
Van egy excel táblám (Excel2000) amiben egy csomó JPG kép van megjelölve Hyperhivatkozással. Miért van az, hogy a JPG-hez rendelt képnézegetőm az IfranView, ha meg az excel cellájában lévő JPG hivatkozásra kattintok rá akkor meg a Microsoft Photo editorral nyitja meg a drága.....?
Mit kéne tennem ahhoz, hogy IfranView-el nyíljanak meg ezek ha rájuk kattintok? -
-
sirtomi
tag
Sziasztok!
Lehet valahogy excel-ből csekkre nyomtatni?
Vagy valamilyen program segítségével excelből csekkre nyomtatni?
Fontos lenne. Előre is köszönöm a segítséget.Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
Versus123
aktív tag
válasz Apollo17hu #355 üzenetére
nem egy cellát szeretnék formázni, azt akarom hogy az egész munkalapon érvényes legyen...ne kerekítgessen nekem
''Fa*kabát, mr. fa*kabát, rendőrnek szült meg a jó anyád...kiváncsi lennék,miért ez a neved??''
-
Versus123
aktív tag
help! excelbe ha beírom a számot automatikusan kerekíti. hogy lehet kikapcsolni??? azt akarom látni amit beírok...
''Fa*kabát, mr. fa*kabát, rendőrnek szült meg a jó anyád...kiváncsi lennék,miért ez a neved??''
-
Thyb
senior tag
-
Zordkaszás
senior tag
Thx!
Ilyet már csináltam, csak nem üres cellával, de akkor azzal is megy█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
válasz Zordkaszás #349 üzenetére
Kijelölöd az egész táblázatot, majd ctrl+h (replace), üresen hagyod a keresendő szöveget, és nullát írsz oda, a replace with sorba (magyarul nemtom).
hoppá, késtem egy picit...
[Szerkesztve]Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Gh0sT
addikt
válasz Zordkaszás #349 üzenetére
Táblázat kijelöl. --> Szerkesztés --> Keresés --> Csere
Mit keres: ide nem írsz semmit
Mire cseréli: 0Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Zordkaszás
senior tag
Hogyan tudom egy nem teljesen üres táblázat üres celláit könnyen gyorsan nullákkal feltölteni?
Kézzel nem állok neki, több mint 5000 cella az egész táblázat, ebből legalább 1500 cellába kéne nulla.█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
válasz TrollBalint #346 üzenetére
Ha paraméterként IGAZ-at adsz meg, akkor nem kell megadnod minden ponthoz, csak a ponthatárokhoz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
TrollBalint
addikt
Ez az FKeres nekem müködik, de az a baj vele, hogy fel kell irni minden pontszámhoz a megfelelő jegyet
Ez egy olyan 20 pontszámnál még nem akkora meló, de mondjuk 100-nál...
szerk. nem tudom miért éltem abba a hitbe hogy ezt még nem sikerült megoldanod... lehet már végre ki kellene aludnom magamat?
[Szerkesztve]https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
lapa
veterán
válasz TrollBalint #343 üzenetére
szvsz nem fogja elhinni uccse. próbálj meg rámásolni egy default cellát, majd cellaformázás - szöveg. vagy rakj elé '-t hátha.
-
TrollBalint
addikt
Gondoltam kicsit utánna nézek ennek az FKERES függvénynek, és kiprobálom mit tud. Arra gondoltam ha beirom az egyik oszlopba, hogy 0-11 akkor azt úgy veszi, hogy 0tól 11-ig vannak ott a számok. Alatt lévő sorba beírom, hgy 12-20. Erre az excel nagy bőszen átalakítja 20 dec. re. (Frissen nyitott táblázatról azért szó), mondom semmi baj, adtam egy általános tulajdonságot a cellának erre átirta valami 38000-res számra. Kitörlöm és újra beirom, hogy 12-20 erre megint átirja. Akár hogy törölgettem meg minden, csak ragaszkodott a dátum formátumhoz.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
lapa
veterán
nem a legjobb megoldás mert statikus, de valamilyen szinten elegáns:
Function hanyas(maxpont As Long) As String
Select Case maxpont
Case Is < 1
hanyas = ''ájájáj nulla vagy kevesebb''
Case Is < 11
hanyas = ''1''
Case Is < 21
hanyas = ''2''
Case Is < 31
hanyas = ''3''
Case Is < 41
hanyas = ''4''
Case Is < 51
hanyas = ''5''
Case Else
hanyas = ''ájájáj túlteljesített terv''
End Select
End Function
ha pl. A1 cellában 45 van, A2-ben meg =hanyas(A1) akkor kiveszi a vízbül. máshova jó lehet a módszer ettől függetlenül, pl. zanzásítani vmi 30e soros feltételrendszert.
a problémára rémlik még vmi =AB.XXX fv., aminél a pontszámokat feltételként (pl. <10) kell megadni és akkor az is tud vmi hasonlót, mint az FKERES. emlékszik vki erre esetleg? kerestem, de nem találtam meg az anyagot róla...
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Na, így nem működött. Abban a pillanatban, amikor betettem a HAMIS értéket kaptam egy csomó #HIÁNYZIK-ot.
Végülis úgy sikerült megcsinálni, hogy az 1. és a 3. oszlopot használtam.
=FKERES(G1;$A$1:$C$5;3)
Valamiért nem kellet a HAMIS sem.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
FKERES függvény. Csak a 2. és 3. oszlopra van szükséged a példádban, a 15 fölé még tedd be a 0-át is és persze a mellett is 1-es legyen. Az FKERES 4. paraméterének HAMIS-at adj (itt FALSE), az első lesz a pontszám amit keresel (itt A2), a második meg a pontszám és jegy oszlop (itt A:B), a 3. paraméter meg a jegy oszlop (itt 2).
VLOOKUP(A2;A:B;2;FALSE)
-
Gh0sT
addikt
Közben nekem is lenne egy kérdésem:
Adott egy táblázat, ami a pontszámokhoz tartozó osztályzatokat hivatott jelképezni. Valahogy így:
Namost nekem azt kellene megcsinálnom, hogy vannak nevek és ahhoz tartozó pontszámok. Pontszám alapján kellene megkeresni ebből a táblából a hozzá tartozó osztályzatot.
A HA függvénnyel meg tudom csinálni, de biztosan van rá valami elegánsabb megoldás.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
válasz TrollBalint #332 üzenetére
Küld, megcsinálom! A számlát hova postázhatom?
Címem az adataimnál.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
TrollBalint
addikt
akkor is, amikor már olyan nap jönne ki, ami nem létezik egy hónapba?
szerk: kiprobáltam egy másik táblázatba (vadi újba) és ott nekem is müködött tökéletesen.Most nem értem, hogy akkor ott miért nem
[Szerkesztve]https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
rdi
veterán
-
TrollBalint
addikt
nem.
Azzal amit irtam azt akart érzékeltetni, hogy hiába állitom be dátumnak vagy időnek a cellatulajdonságot, nem akarja léptetni a dátumot.
én meg azt hittem megsértödtél valamit, azért nem irtál
ha gondolod elküldöm a file-t és megnézheted, (bár van egy sanda gyanúm, hogy nálad menne)https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Gh0sT
addikt
Ez volt a legegyszerűbb megoldás, egyébként valszeg az utolsó oldal egyik cellájában volt valami adat, vagy éppen formázás. De mire azt megtalálja az ember...
Szerk.:
TrollBalint: akkor most neked megoldódott a problémád? Mert nem jöttem rá az utolsó hszből.
-
mahatma
aktív tag
a kérdésem a következő:
kapok egy excel fájlt (leltárkészlet), ami 3 oldalnyi adatot tartalmaz, viszont a nyomtatási képen 81 oldal szerepel, természetesen 78 oldal üres
hiába csináltam vele bármit is, mindig ennyi marad
mit csináljak vele, hogy eltűnjön a sok felesleges oldal?Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
TrollBalint
addikt
-
Gh0sT
addikt
válasz TrollBalint #325 üzenetére
Elvileg meg kéne kajálja... Próbáltad már, hogy másik cellába rakod az értéket, amit hozzá szeretnél adni, és másképp képletezed? Pl. 14 a mellette levő cellába és =C4+C5.
Szerk.: Szerintem a C4-es cellád tartalmával lesz a baj. Próbáld meg ezt beírni a C4-be: 2005.05.21.
-
Gh0sT
addikt
válasz TrollBalint #323 üzenetére
Dátum értékhez szeretnél hozzáadni számot? Elvileg ez nem lehet probléma... Legalábbis nálam simán megy. Milyen Excel?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
TrollBalint
addikt
sziasztok!
Ha megadom egy cellának, hogy dátom típusú legyen, miért nem lépteti a hónapot, ha napokat adok hozzá?
Konkrétan az a helyzet, hogy egyik oszlopba vannak a dátumok, a másikba egy 14 nappal későbbi dátum. De ha mondjuk április 20 van és hozzáadok 14-et akkor nem május 4-ét ir ki, hanem a szokásos: #érték -ethttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
lapa
veterán
...hmmm. sor minden cellája... szóval ha már pár ember volt olyan kedves, hogy megismertetett anno a vba-val azt hiszem az a legkevesebb, hogy próbálom átadni ugyanezt még több embernek.
a vba nem bonyolult, csak annak tűnik. rövid összefoglalás:
1 programkészítés:
1.1 bepipálod a menük közül a ''visual basic'' menüt.
1.2 megnyomod a ''rec'' gombot (mint a videón).
1.3 mentés mehet a tesztmunkafüzetbe.
1.4 csinálsz valami egyszerűt (pl egy cella kiszínezése).
1.5 megnyomod a ''stop'' gombot.
2 megtekintés:
2.1 a ''visual basic'' eszköztáron a ''visual basic editor'' gombra kattintasz.
2.2 az editorban baloldalt a könyvtárszerkezetben a tesztmunkafüzet alatt van ''modulok''. erre duplán kattintva jobb oldalon megjelenik a program, amit csináltál.
2.3 ha megnézed nem vészes (persze little english jól jön), kijelöli a cellát, majd a kijelölésen hajtja végre a műveletet.
2.4 az 1.1-2.3 lépéseket ismételve lehet nézkélődni, hogy milyen általad csinált dolgot hogyan rögzít. a leggyakrabban a kijelölt (selection) résszel foglalkozik.
3 továbbá
célszerű aktiválni az ''immediate window''-ot az editor ''view'' menüjében. az immediate ''azonnali'', egyszerű dolgokat helyben megcsinál. ha kérdezni szeretnél, csak rakj minden elé ?-et. pl. ?now kiadja az aktuális időt. hát nem tündéri?
a cellákat a makró általában vmi fix hivatkozással írja bele a programba. ezt én nem szeressem. sztem egyszerűbb ez:
cells(<sor>,<oszlop>).select ez kijelöli a megadott cellát.
cells(1,1).select ez pl. kijelöli az A1 cellát.
range(cells(1,1),cells(2,2)).Select a range használatával csak két végpontot kell megadni (a kijelölés itt A1:B2 lesz)
ezzel már jól lehet jelölgetni. ofkorsz a fentieket lehet próbálgatni az ''immediate'' ablakban, ezekhez nem kell ''?''.
a kijelölt részekkel nem sokra megyünk, ha sok cellán akarjuk ismételni a műveletet (pl. #321). persze néha elég az elején a kijelölt területet átírni (nem harap) de nem mindig. csinálhatunk ciklust (kicsit brute-force de legalább egyszerű). erre nagyon jók a cell hivatkozások. egy alap ciklus:
for i = 1 to 256
'legyen i betű amit használunk és egytől 256-ig vegyen fel egyesével növekvő értéket. 256 az oszlopok száma, tehát egy egész sor.
cells(1,i).select
'mindig kiválasztja i oszlop első sorát.
Selection.FormatConditions.Add Type:=xlCellValue, Operator:=xlBetween, _
Formula1:=''0'', Formula2:=''1''
Selection.FormatConditions(1).Font.ColorIndex = 6
'fenti két (három...) sorban egy feltételes formázást rögzítettem korábban. ha a cella értéke 0 és 1 között van, legyen sárga a cella. nem is fontos tudni, mi van odaírva, ha rögzítéssel (''rec'') csináltad tuti jó lesz.
next i
'utolsó sor, ez mondja meg a ciklusnak, hogy eddig tartott és most kezdje a mókát újra a következő i értékkel. i helyett (szinte) bármit használhatsz.
ha a fentieket bemásolod az immediate-be, akkor ha minden igaz egyből műxik is. persze itt a példában használt formázás mindig az aktuális cellára vonatkozik, de lehetne ilyen is:
Selection.FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=''=$A$2=4''
Selection.FormatConditions(1).Font.ColorIndex = 6
a fenti azt eredményezi, hogy ha az A2 cella értéke 4 lesz, akkor a formázott (bármelyik) cella besárgul. persze ezt is rögzítettem, a rák se tud ilyeneket kívülről.
sztem aki már képes arra, hogy a gyakran használt képleteit ne varázslóval rakja be csak beírja, annak fél órás munka a fentiek megértése és utána csak használni kell, jön magától. remélem mindent korrektül írtam és pár ember kedvet kap hozzá. -
rdi
veterán
na akkor csak veszem a bátorságot magamnak: itt sok excel guru van , érdeklődöm nincs -e vkinek ecdl feladatok megoldása, szigorúan magáncélból, tanulásilag...
Fej! Tor! Potroh!
-
barnamed
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség a következő dologban:
az excel solverem nem hajlandó elfogadni azt a korlátozó feltételt, hogy a módosuló cella értéke integer legyen. Megnyitottam egy korábbi munkalapot, ahol a solvernél már be volt állítva az egész érték kritérium (ezt a munkafüzetet nem ezzel az excellel csináltam), megpróbáltam módosítani rajta, de nem megy, a köv hibaüzenetet nyomja ki: ''A korlátozó feltétel szám, egyszerű hivatkozás vagy numerikus értéket adó képlet lehet.'' Egyébként a bináris érték korlátozás tetszik neki, nem tom, pont ez miért nem...
Na ez van, ha valakinek van ötlete, az jól jönne... -
X-COM
nagyúr
-
Gh0sT
addikt
Lehetséges, csak iszonyat bonyolult. Egy rakat plussz képlet és megy a dolog. Ha elküldöd a táblát mailben, akkor megnézem, hogy mit tehetek.
Szerk.:
X-COM: meg lehet azt csinálni, bár kétség kívül nem egyszerű. De van rá megoldás, csak kreatívnak kell lenni.
-
Ghoost
tag
Helló sziasztok, a feltételes formázással kapcsolatos a problémám. Adott egy cella magadom neki a feltételt és ha beírom neki a feltéteben megszabottakat akkor ne csak a cellának változtassa meg a formátumát hanem annak a sornak amiben a cella van!!! na most lehetséges ilyen? Igaz én Office 2000-en próbáltam ott tuti nem . Előre is köszi a segítséget!
THXBattle.net: Mcghoost#1381
-
Gh0sT
addikt
válasz Hale Bopp #309 üzenetére
Ennél jobban nem fogja senki elmondani:
Bővebben: linkSoha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Hale Bopp
csendes tag
hello!
egy kérdésem lenne: mi az az abszolút hivatkozás?
előre is köszi! -
loszerafin
senior tag
Köszi.
Kár, pedig használható átmenetnek tűnt az excel.
Van egy feladatom, ahol az inputok excelben mentek. Gondoltam, ha kicsit kipofozom az excel fájlt,
nem kell programot írnom az adatok kezelésére (és így a betanítási idő is lerövidült volna, meg az átállással se kellett volna bajlódni), de úgy látszik, nem fogom megúszni ezeket a dolgokat.. -
lordring
aktív tag
Ha valaki tudna segíteni egy Kimutatásvarázslós excel feladat megoldásában, az keressen már meg mailban vagy MSN-n: dvdstore@freemail.hu.
Előre is köszi! -
X-COM
nagyúr
válasz loszerafin #303 üzenetére
xp/2003-ban a protect sheet menüpont alatt tudok kontrolálni ezeket a dolgokat, az autofilter alkalmazás egyértelmű is asszem, viszont a sort-ot csak akkor tudod használni, ha a kérdéses cellák alól leveszed a védelmet, így ez gyakorlatilag nem nagyon használható
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
loszerafin
senior tag
Levédtem egy excel munkafüzet minden egyes lapját. A lapokon az input oszlopokba lehet gépelni,
a többi oszlop le van védve, azokban függvények vannak.
A célom az volt, hogy ne lehessen véletlenül felülírni a függvényeket.
A levédett lapokon nem tudok rendezni, se sort törölni.
A sor törlést még megértem, de hogy rendezni nem tudok!!!
Így teljesen használhatatlan a munkalap.
Le lehet védeni a függvényeket felülírás ellen úgy, hogy a rendezés, szűrés, cellaformázás
továbbra is működjön?
Előre is köszönöm -
Gambit
őstag
Mindegy, mert közben megdumáltam a tanárral, hogy ha ott meg tudom mutatni, hogy hogy kell összeütni a körlevelet, akkor nincs gáz.
Szintén nem probléma neki a körkörös hivatkozás miatti hibaüzi. Szóval minden jó, ha jó a vége!
Köszi mindenkinek a segítséget!''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
rdi
veterán
Még sose gondolkodtam rajta, de ha a word doksiban adatmezők vannak és azok elérhetők, akkor nyilván programozni is lehet, mondjuk adatbázisból számazó adatokra...
Na de én már nem vagyok programozó, amikor voltam akkor Delphiben írtam, meg kedvem se lenne ilyesmit írni.
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest