- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Újabb gond, az előbbi példában lévő számokat egy másik munkalapra szeretném másolni, úgy hogy az adott sor első üres cellájától kezdve egymás mellé.
Ezzel próbálkoztam:
For b = 1 To 33
If Cells(b, 2) <> "" And (IsNumeric(Cells(b, 2)) = True And Cells(b, 2) <> "Resolved") Then
Worksheets("result").Select
Range("A1").End(xlToRight).Offset(0, 1).Select
ActiveCell.Value = Sheets("data").Cells(b, 2)Tehát a result munkalap első sorába gyűjteném őket egymás mellé. Viszont a fenti kóddal Application defined or object defined error-t ad. Viszont ha kiveszem a Worksheets("result").Select sort, vagyis nem váltok munkalapot, akkor lefut, viszont akkor a számokat arra a munkalapra másolja amelyiken ömlesztve vannak az adatok, ami nem jó.
Van valami megoldás erre? -
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8098 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
félisten
válasz zsotesz81 #8097 üzenetére
Hali!
Ja hogy így szám meg szöveg(amúgy jó randa minőségű lett az a kép)...
A feladat, hogy végigszaladsz a B oszlop celláin(az utolsó használtig, ez már gondolom menni fog) és egyenként megvizsgálod, hogy szám avagy nem szám, a cella tartalma. Ha az átmásolod, ha nem, akkor a következő cellát vizsgálod. Így lehet egyszerűen eldönteni hogy szám avagy nem pl:
If IsNumeric(Range("A1")) = True Then
MsgBox ("Szám")
Else: MsgBox ("Nem szám")
End IfSzerk
Közben látom javult a képminőség...Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8093 üzenetére
Képen a probléma
http://www.kephost.com/images3/hrz58dob1ujygj52st9h.jpg
A B oszlopból kellenének a számok (B6, B12 stb.). Viszont mindenképp makróval szeretném megoldani[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Abi8211 #8089 üzenetére
Az xls kiterjesztésből látom, hogy a 2003-as verziót használod. Ha magyar nyelvű, akkor működnie kell, ahogy leírtam. Angol nyelvű esetén az INDIREKT helyett INDIRECT-et írj.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz zsotesz81 #8091 üzenetére
Hali!
Ha egy példával illusztrálnád, hogy pontosan mi is van egy cellában(ami szöveget, számot stb tartalmaz), akkor könnyebb lenne segíteni és adott esetben makró sem kellene hozzá...
pl
123-abc-jenő
321-cba-őnejstb stb vagy ha változó tartalmúak, akkor meg arról pár példát dobj be...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Delila_1
veterán
válasz Nowhere #8090 üzenetére
Szúrj be egy oszlopot az első elé. A mellékelt kép megmutatja, mit tegyél.
Már javítok is. Beírtam a megjegyzést, utána töröltem a két táblázat között egy oszlopot.
A H3 képlete helyesen
=FKERES(F3& " " & G3;A:D;4;0)[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
zsotesz81
senior tag
Hi!
Van egy oszlopom amiben van szöveg és szám egyaránt. Hogy tudom azt megcsinálni makróval, hogy az oszlopból a számokat kigyűjtse egymás mellé mondjuk egy másik munkalapra?
-
-
Nowhere
tag
Helló
Kérnék egy kis segítséget.
Van két táblázat amit össze kellene hasonlítani. Fkeres kézenfekvő lenne, de.
Mindkét táblázat ugyanúgy épül fel, mondjuk az A oszlopban vannak az azonosítók és mellette B-ben egy hozzátartozó másik azonosító. Pl:
cica, cirmos
cica, fekete
cica, kék
kutya, fekete
stbHogy lehetne megoldani, hogy mind a két azonosítót figyelembe vegye azonosításnál? Mert addig jutottam, hogy sima fkeressel csak az elsőt veszi figyelembe, magyarul ahol cicát talál az mindig cirmos lesz.
Köszi előre is!
-
Delila_1
veterán
-
Kobe
veterán
Sziasztok
adott egy allando kinezetu, formatumu riport, egy eleg bonyolult Pivottal.
Ezt a riportot havonta kell frissiteni. A gyorsabb munka erdekeben arra gondoltam egyszeruen kicserelem az elozo havi listat, adattablat az uj adattablaval. Ezek formatumra, oszlopok sorrendjere, darabjara, nevere stb tokeletesen megegyeznek.A problemam az, hogy ha szimplan kicserelem es ranyomok a pivoton a refresh datara, akkor ugyan az uj adatokkal, de a regi mennyisegben frissiti a tablat. Pl juliusban 2500 item volt a tablazatban, augusztusban 3400, akkor ha berakom a regi tabla helyere az augustusi 3400at, a 3400bol csak az elso 2500at veszi figyelembe
Lehet ezt utolagosan modositani valahogy, hogy mind a 3400at figyelembe vegye a Pivot frissitesenel?
Azert lenne ra szukseg mert tenyleg egy komplex pivot, amit havonta ujra felepetine es megformazni nem kis feladat -
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #8078 üzenetére
Szia!
Tökéletes, köszönöm szépen!
-
félisten
-
Abi8211
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #8062 üzenetére
Szia, előre is köszönöm, most még 1 kicsit utána jártam, és elérhető az említett adatok, nem csak excel formátumban vannak meg, hanem le tudjuk tölteni dbf formátumban is. A probléma az, hogy ennél a 1 faladatnál különben sem kellett ilyenekkel foglalkoznom, így nem nagyon vagyok otthon a dologban.
üdv:Mindenkinek
-
Delila_1
veterán
válasz Abi8211 #8079 üzenetére
Egy egyszerűbb megoldás az A oszlopra:
Beírod az A1-be a kezdő dátumot 2009.01.01 formában. Ezt lemásolod, ameddig kell, majd kijelölve az oszlopot, a csere funkcióval minden pontot kicserélsz alsó kötjelre. Ezután jöhet a két képlet, amit az előbb ajánlottam.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Abi8211 #8079 üzenetére
A1-be beírod: 2009_01_01
Ezt szövegként értelmezi az Excel. Mikor lemásolod (lehúzod), az utolsó számjegyet növeli eggyel.
B1-> ="["& A1&"_DALY_REPORT.xls]TEMP!$F$9"
C1 (vagy ahova be akarod tenni a hivatkozást) -> =INDIREKT(B1)Szerkesztés
Amire figyelned kell: az A oszlopban a 2009_01_31 után 2009_01_32 következik, a hónapok utolsó napja után át kell írnod a hónapot és napot.[ Szerkesztve ]
-
Abi8211
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van 1 adatbázisom, amiben a file név az adott nap dátuma (pl. 2009_01_01_DAILY_REPORT.xls) szeretnék készíteni egy összegző file-t, amibe mindegyik fileból a C6-os cella kellene kigyűjteni.
Lusta vagyok egyesével hivatkozással be link-elni.
hívatkozás: =[2009_08_01_DAILY_REPORT.xls]TEMP!$F$9
Ezért az szeretném, ha húzom lefelé, akkor a file névben szeretném ha változna a napra utaló karakter (félkövér) vagyis a 01-es változzon, növekedjen 1-el.
ha tudtok ennek a kivitelezésében, akkor azt nagyon megköszönném előre is! -
félisten
Hali!
A1 :A5 tartalmazza a szöveges adatokat, B1 : B5 meg a számokat
=ÁTLAGHA(A1:A5;"ubul";B1:B5)
vagy akár
=SZUMHA(A1:A5;"ubul";B1:B5)/DARABTELI(A1:A5;"ubul")
Fire.
-
veterán
Sziasztok!
Egy kis macro segítséget szeretnék kérni.
Azt szeretném megcsinálni, hogy van egy táblázatom, aminek az A oszlopa tartalmaz mondjuk 5 féle értéket (szöveg). A B oszlop pedig tartalmaz számokat. Azt szeretném, hogy megadok egy értéket akár a makróba is fixen, hogy az A oszlop egyik értékét nézve a hozzá tartozó B oszlop értékeinek az átlagát mondja meg.
Remélem érthető -
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
üdv, arra lennék kiváncsi melyik Színhez milyen szám tartozik....
-
félisten
-
félisten
Hali!
15 napig ingyenesen használható, gondolom nincs annyi cella, amivel ennyi idő alatt ne végezne... [link]
Fire.
UI: Meg egy egyszerűbb makróval is megoldható, de most lusta vagyok...
Szerk
Mégsem vagyok ennyire lusta.
Dobj egy commandbutton-t a munkalapra, duplaklikkEz a munkalapon lévő összes cellát nagybetűsre varázsolja
Private Sub CommandButton1_Click()
UsedRange.Select
For Each mycell In Selection
mycell.Value = UCase(mycell.Value)
Next mycell
End SubHa kihagyod a UsedRange.Select sort, akkor meg azt a cellát amin állsz, vagy az általad kiválasztott cellákat.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
ááh 1 banális kérdés hogy tudok sok oszlopot nagybetűre átíratni?
-
mr.nagy
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8068 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ, kipróbálom ezt a megoldást is!
Üdv,
mr.nagyHMNote10Pro
-
zsotesz81
senior tag
Hi!
Egy oszlop első üres celláját hogy tudom kijelölni makróval?
Tehát pl. ha A1-A5-ig van adat akkor az A6-ra ugorjon.
-
félisten
válasz mr.nagy #8067 üzenetére
Hali!
Igen, a problémát az okozza, hogy a feltételes formázásnál, nem a hagyományos háttérszín módosítás megy végbe. Én egy teljesen más megközelítést használtam ebben a kódban, azaz én magam írom meg a feltételeket és színezem a cellákat a feltételnek megfelelően. Ez biztosan kifogástalanul működik.
A makróban 2 dolgot kell megadni(bele is írtam hogy hol), az egyik a tartomány, amiben a kód dolgozik, a másik az eredménytábla bal felső cellája(mert hogy eredménytáblát hoz létre, amit persze módosíthatsz az igényednek megfelelően)
Ahány feltétel, annyival kell módosítani illetve az eredménytábla kiírását bővíteni/csökkenteniPrivate Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim My_Range As Range
'Itt megadod, hogy milyen tartományban dolgozzon a kód
Set My_Range = Range("C9:M9")
Dim My_Dest_Range As Range
'Itt megadod a kezdőcellát, ahova az eredménytábla kerül
Set My_Dest_Range = Range("C11")
If Not Intersect(My_Range, Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Call My_Conditions(My_Range, My_Dest_Range)
End If
End SubEz pedig Module1-ba kerül
Sub My_Conditions(My_Range As Range, Dest_Range As Range)
Col1Index = 3
Col2Index = 4
Col3Index = 5
ColEmpty = xlNone
Col1Num = 0
Col1Sum = 0
Col2Num = 0
Col2Sum = 0
Col3Num = 0
Col3Sum = 0
ColEmptyNum = 0
ColEmptySum = 0
Application.ScreenUpdating = False
For Each CurrCell In My_Range
If CurrCell.Value >= 0 And CurrCell.Value <= 5 Then
CurrCell.Interior.ColorIndex = Col1Index
Col1Num = Col1Num + 1
Col1Sum = Col1Sum + CurrCell.Value
ElseIf CurrCell.Value > 5 And CurrCell.Value <= 7 Then
CurrCell.Interior.ColorIndex = Col2Index
Col2Num = Col2Num + 1
Col2Sum = Col2Sum + CurrCell.Value
ElseIf CurrCell.Value > 7 And CurrCell.Value <= 10 Then
CurrCell.Interior.ColorIndex = Col3Index
Col3Num = Col3Num + 1
Col3Sum = Col3Sum + CurrCell.Value
Else: CurrCell.Interior.ColorIndex = xlNone
ColEmptyNum = ColEmptyNum + 1
ColEmptySum = ColEmptySum + CurrCell.Value
End If
Next CurrCell
Dest_Range.Select
ActiveCell(1, 1) = "Piros cella darabszám"
ActiveCell(1, 2) = Col1Num
ActiveCell(2, 1) = "Piros cella összeg"
ActiveCell(2, 2) = Col1Sum
ActiveCell(3, 1) = "Zöld cella darabszám"
ActiveCell(3, 2) = Col2Num
ActiveCell(4, 1) = "Zöld cella összeg"
ActiveCell(4, 2) = Col2Sum
ActiveCell(5, 1) = "Kék cella darabszám"
ActiveCell(5, 2) = Col3Num
ActiveCell(6, 1) = "Kék cella összeg"
ActiveCell(6, 2) = Col3Sum
ActiveCell(7, 1) = "Színtelen cella darabszám"
ActiveCell(7, 2) = ColEmptyNum
ActiveCell(8, 1) = "Színtelen cella összeg"
ActiveCell(8, 2) = ColEmptySum
Application.ScreenUpdating = True
End SubFire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz mr.nagy #8063 üzenetére
Fel akartam tölteni a módosított füzetet, de valahogy nem jött össze.
A képletek:
O9 =ÁTLAG(C9:M9)
Q9 =DARABTELI(C9:M9;">" & O9+2)
R9 =SZUMHA(C9:M9;">" & O9+2;C9:M9)
S9 =DARABTELI(C9:M9;"<" & O9-1)
T9 =SZUMHA(C9:M9;"<" & O9-1;C9:M9)
U9 =DARAB(C9:M9)-Q9-S9
V9 =SZUM(C9:M9)-R9-T9[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz mr.nagy #8063 üzenetére
Az interior.colorindex a cella beállított háttérszínét tartalmazza, a feltételes formázás hatására létrejött színt nem. (tehát a cella alapbeállítása van itt)
Sajnos nem tudok olyan egyszerű megoldásról, amivel meg lehet kapni az aktuális színt (tehát nincs a celláknak ilyen tulajdonságuk), persze kerülő úton meg lehet oldani:
a) ha azonos a feltételes formázás minden cellában, akkor nem szín, hanem maga a feltétel alapján összegzed, számolod össze a cellákat, tehát a feltételt "bedrótozod" a makróba
b) általánosabb megoldás, ha visszafejted a feltétel formázás paramétereit a cella FormatConditions alapján, és összeveted a cella aktuális értékével. Itt ahány feltételt állítottál be, annyi dimenziós tömböt látsz (FormatConditions(i), vagy FormatConditions.Item(i), ahol az elemek számát a FormatConditions.Count-ból kapod meg). Ha valamelyik feltétel teljesül, a feltétel háttérszíne lesz a megjelenő szín, FormatConditions(1).Interior.Colorindex, ha egyik sem, akkor a cella alapbeállítása szerinti szín látszik.ez talán lehet kiinduló alap hozzá:
[link]...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
lasarus1988
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8062 üzenetére
1. Köszönöm, hogy megnézted, megnyugodtam, hogy nem én vagyok a hülye!
2.-3. Fejben tartom!
Még egyszer köszönöm!
-
mr.nagy
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8058 üzenetére
Szia!
Nekem nem akar működni és nem tudom hol rontom el!
Csináltam egy egyszerű demó táblázatot, hogy mit is szeretnék. Feltöltöttem ide:
[link]Megnéznéd miért nem működik?
Előre is köszönöm!HMNote10Pro
-
félisten
válasz lasarus1988 #8061 üzenetére
Hali!
3 dolog
1. Ez tényleg jó fejtörő, nálam is megvan a jelenség 2007 alatt... Majd még agyalok rajta aztán ha meg van a megoldás(ha meg lesz egyáltalán) akkor írok...
2. Ennyire tényleg nem kellett volna szájbarágósan leírni...
3. Ha legközelebb kódot illesztesz be, akkor a hozzászólás írásakor használd a Programkód gombot, mert így olyan csalamádé a kinézet....
Fire.
-
lasarus1988
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8060 üzenetére
Sajnos pont az első sor a probléma a többi már csak diagram készítés. Egyébként beépített excel add-in az első sor (Analysis Toolpak, Analysis Toolpak - VBA).
A makrók ugyanúgy vannak beállítva ahogyan Nálad!
Próbáld ki a következőt:
Excel beállításai/Bővítmények/Excel bővítmények/Ugrás->Analysis Toolpak, Analysis Toolpak - VBA pipa és OK
Private Sub Workbook_Open()
Range("A1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "1"
Range("A2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "2"
Range("A1:A2").Select
Selection.AutoFill Destination:=Range("A1:A20"), Type:=xlFillDefault
Range("A1:A20").Select
Range("A1").Select
Application.Run "ATPVBAEN.XLAM!Histogram", ActiveSheet.Range("$A$1:$A$20") _
, ActiveSheet.Range("$D$1"), , False, False, False, FalseEnd Sub
Ha ez megvan akkor rakj egy gombot a munkalapra és rendeld hozzá ugyanazt a fenti kódot. Ment, bezár, újra megnyit! Ha működik akkor a D és E oszlopban megjelennek a rekesz és gyakoriság értékek, hanem akkor nincs ott semmi.
Nyomd meg a gombot! Megint nem történik semmi és ezt sokáig el tudod játszani.
Manuálisan csináld meg a hisztogramot (Adatok fül/Adatelemzés/Hisztogram)
Bemeneti tartomány : A1:A20
Rekesz tartományt ne adj meg
Kimeneti tartomány: D1D és E oszlopban megjelennek a rekesz és gyakoriság értékek! Töröld ki, nyomd meg a gombot és működik! De addig nem csinálja automatikusan amíg egyszer végig nem csinálod manuálisan.
Bocsánat, ha nagyon szájba rágós lett, de három napja ezen töröm a fejem és nem jöttem rá a problémára.
Köszönöm, ha kipróbálod!
-
félisten
válasz lasarus1988 #8059 üzenetére
Hali!
Az első sort kihagytam(Application.Run.....), mert az nálam ugye nem működhet...
Megnyitáskor simán lefut és létre is hozza a diagrammot...
A makró beállítás ugye így van belőve? [link]
Ez a legrosszabb eset, mert ha nálam sem menne, akkor lehetne keresni az okát, de így hogy műxik, nem tudok mit benne keresni...Fire.
-
lasarus1988
tag
válasz Fire/SOUL/CD #8053 üzenetére
Hello,
miután megvannak az adatok amiket kiolvastam, akkor meghívom a hisztogram rutint, hogy készítse el a gyakoriság táblázatot illetve a hozzá tartozó oszlop diagramot.
Application.Run "ATPVBAEN.XLAM!Histogram", ActiveSheet.Range("$A$2:$A$30") _
, ActiveSheet.Range("$B$1"), , False, False, False, FalseActiveSheet.Shapes.AddChart.Select
ActiveChart.SetSourceData Source:=Range("'Munka2'!$A$1:$B$7")
ActiveChart.ChartType = xlColumnClustered
ActiveChart.Location Where:=xlLocationAsNewSheet
Sheets("Diagram1").Select
Sheets("Diagram1").Move After:=Sheets(4)
Sheets("Munka1").Select
Range("A1").SelectHa csak megnyitom az xls-t akkor hiba nélkül lefut a program, épp csak a gyakoriság táblázatot nem készíti el, de ha utána manuálisan újra lépésről lépésre megcsinálom, majd újra elindítom a programot, akkor már automatikusan megcsinálja ahogyan kéne.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #8057 üzenetére
Hali!
A SumColor függvényben ki kell cserélni ezt a sort
nResult = nResult + WorksheetFunction.Sum(rngCell)
erre
nResult = nResult + rngCell.Value
Fire.
-
félisten
válasz mr.nagy #8056 üzenetére
Hali!
Ez a kód remek alapot kínál a megoldásra, hisz nem kell mást tenned, mint a SumColor függvényt meghívni párszor. Pl A1 : A100 ban vannak az adatok, a feltételes formázás 3 színnel dolgozik, akkor erre a három színre kifested a B1/B2/B3 cellákat, majd valamelyik cellába pl C1-be meg beírod ezt
=SumColor(B1;A1:A100)+SumColor(B2;A1:A100)+SumColor(B3;A1:A100)Fire.
UI: Nem próbáltam ki, de elméletben így működnie kell a dolognak.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Régebben volt szó a cella színek összeszámolásáról / értékük összegzéséről. Akkor ezt a megoldást ajánlotta valaki:
----------------------------------------------------------------------
Function CountColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
'Összeszámolja, hogy a mintaként jelölt háttérszínű cellából hány darab
'van a kijelölt tartományban.
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + 1
End If
Next rngCell
CountColor = nResult
End Function
----------------------------------------------------------------------
Function SumColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
'A mintaként bejelölt hátterű cellákban szereplő számokat összegzi
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + WorksheetFunction.Sum(rngCell)
End If
Next rngCell
SumColor = nResult
End Function
-----------------------------------------------------------------------Nos egy ilyenre lenne nekem is szükségem, viszont a színek feltételes formázással vannak megadva. Ezeket a feltétles formázással jelölt cellákat kellene össze adni értékre és darabszámra.
Tudtok erre valami megoldást?[ Szerkesztve ]
HMNote10Pro
-
félisten
válasz zsotesz81 #8054 üzenetére
Hali!
Örvendetes hír, gratula!
Néha nem árt, ha magától jön rá az ember, még ha interneten is keresgéltél a megoldás után. Valószínüleg ez a tudás már megmarad...Fire.
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8050 üzenetére
Hi!
Úgy tűnik sikerült megoldanom a visszaolvasást listbox-ba. Igaz nem egyedül jöttem rá, túrtam a netet rendesen.
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim cells As Range
Dim Rng As Range
With ThisWorkbook.Sheets("listbox1")
Set Rng = .Range("a1", .Range("a1").End(xlDown))
End With
For Each cell In Rng.cells
Me.ListBox1.AddItem cell.Value
Next cell
End Sub -
félisten
válasz lasarus1988 #8052 üzenetére
Hali!
Na most az a gondom, hogy itt minden van, csak épp a generáló kód, vagy annak meghívását nem látom...
Vagy a Ping form valamelyik eseményéhez lenne társítva a generáló kód?
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Sub Workbook_Open()
Call ExcelForm.DeleteChart("Ping statisztika")
Call ExcelForm.DeleteChart("Hisztogram")
Call ExcelForm.DeleteChart("Rövid idejű jitter")
Call ExcelForm.ClearSheet("Log")
Call ExcelForm.ClearSheet("Eredmény")
Call ExcelForm.ClearSheet("Gyakoriság")AddIns("Analysis ToolPak").Installed = True
AddIns("Analysis ToolPak – VBA").Installed = TrueApplication.WindowState = xlMaximized
Sheets("Log").Select
Range("A1").SelectLoad Ping
Ping.ShowEnd Sub
Ebben a szubrutinban elvileg hozzáadom automatikusan az Analysis Toolpak csomagokat az excel bővítményeihez, hogy azokat használni tudjam.
Az eredmény munkalapon adott oszlopból kéne hisztogramhoz adatot generálni. A bemeneti tartomány ez az oszlop, a kimeneti tartomány egy másik munkalap, a rekesz tartomány automatikus.
Ha megnyitom ezt a rutint tartalmazó xls-t akkor minden lefut csak éppen a hisztogramhoz szükséges adatokat nem generálja le és ezért diagramon sincs ábrázolva. Ezt a jelenséget mindaddig csinálja, amíg egyszer manuálisan végig csinálom a hisztogram adatainak legenerálását, utána már csinálja rendesen. Ha bezárom a munkafüzetet és újra megnyitom akkor kezdi elölről.
Valakinek valami tippje erre?
Köszönöm a segítséget!
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8050 üzenetére
oks, köszi, majd hétvégén kicsit töröm rajta a fejem.
-
félisten
válasz zsotesz81 #8049 üzenetére
Hali!
Hozz létre a munkafüzetben egy listbox1 nevű munkalapot. A kód ide fogja kimásolni minden módosításnál a ListBox1 elemeit.
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 And TextBox1.Text <> "" Then
UserForm1.ListBox1.AddItem (TextBox1.Text)
Sheets("listbox1").Select
Sheets("listbox1").UsedRange.Delete
For i = 0 To UserForm1.ListBox1.ListCount - 1
Sheets("listbox1").Cells(i + 1, 1) = UserForm1.ListBox1.List(i)
Next i
Unload Me
End If
End SubFire.
UI: Házi feladat (egy kicsit meditálj rajta), hogy ez alapján hogy lehet visszaolvasni az adatokat a munkafüzet megnyitásakor. Ha nem megy, akkor persze írj nyugodtan, de egy kicsit azért törd a buksid...
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8048 üzenetére
így már jó, thx
-
félisten
válasz zsotesz81 #8047 üzenetére
Hali!
Az ENTER-es problémára
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then
Unload Me
End If
End SubFire.
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8046 üzenetére
Legyen a munkalapos. Meg van még egy kérdésem, azt szeretném hogy amikor beírom a nevet a szövegdobozba akkor azt az enter leütésével elfogadja, tehát ne kelljen külön az ok gombra kattintani. Ezt be is állítottam (Private Sub cmdok_Enter()), viszont amikor leütöm az entert akkor kijelöli a cancel gombot, majd ha innen rámegyek a bal kurzor gombbal az ok-ra akkor fogadja el. Ez vajon miért van? Ilyet pedig már csináltam korábban és akkor működött.
-
félisten
válasz zsotesz81 #8045 üzenetére
Hali!
Az a lényeg, hogy a listboxban bekövetkezett változások mentésre kerüljenek(nem csak a hozzáadás, hisz szükség lehet a listboxból kitörölni is eleme(ke)t).
Több módszer is lehetséges pl külső munkafüzetben, külsö fájlban(pl egy TXT fájlban) vagy egy másik munkalapon(talán ez a legegyszerűbb és célszerűbb is)Melyik legyen?
Fire.
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8044 üzenetére
Csak azokat vegye figyelembe amiket textboxból hozzáadok.
-
félisten
válasz zsotesz81 #8043 üzenetére
Hali!
Már úgy érted, hogy minden induláskor előre meghatározott elemekkel induljon, vagy azt is vegye figyelembe, amit pl a Textbox-ból hozzáadtál?
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8041 üzenetére
zsír, köszönöm
-
félisten
válasz zsotesz81 #8040 üzenetére
Hali!
Példa: adott 2 form
UserForm1(ezen van ListBox1 és CommandButton1)
UserForm2(ezen van TextBox1 és CommandButton1)Így jeleníted meg a UserForm2-t, UserForm1-ről
UserForm2.Show vbModal
End SubÍgy adod hozzá a TextBox1 szövegét, a UserForm1-en található ListBox1-hez, majd bezárom a UserForm2-t
Unload Me
End SubFire.
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
Hi!
Van egy formom amin van egy listbox és egy gomb.Ha megnyomom ezt a gombot feljön egy újabb form amin van egy szövegdoboz. Azt hogy kell megcsinálni ha ide beírok egy nevet akkor azt adja hozzá a listboxhoz?
-
félisten
-
Delila_1
veterán
válasz Tier555 #8035 üzenetére
Kitehetnéd a füzeteidet néhány adattal valami elérhető helyre, akkor kiderülne, miért nem talál nálad az Fkeres.
Lehet, hogy csak az egyik lapon string típusú az ID. Azon lehet segíteni.Nézd meg a másik fórumon is a választ, ahol feltetted ugyanezt a kérdést, ott írtam erről.
[ Szerkesztve ]
-
Tier555
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #8036 üzenetére
Szia,
Mind2 esetben egyediek az azonosítók azaz csak 1x szerepelnek a táblázatban.
Második kérdésre is igen a válasz. Az már persze mindegy, hogy bemásolom egy munkalapra vagy 2 munkalap vagy 2 külön file.
-
félisten
válasz Tier555 #8035 üzenetére
Hali!
Csak egy kérdés: Az 1. oszlopban lévő azonosítók egyediek vagy több azonos azonosító is szerepel az oszlopban? Esetleg az a.xls 1. oszlopában egyediek, míg a b.xls 1.oszlopában több is lehet belőle?
(ha így van, akkor ez adatbázis kezelésre emlékeztet, ahol pl van két tábla, az egyikben vannak a termékek egyedi azonosítóval, míg a másik táblában meg pl az eladások, ahova a termékek az egyedi azonosítójukkal kerülnek be, de többször is, hisz többször adták el őket.)
Te is valami hasonlót(az elv a lényeg, nem a konkrét példa) szeretnél kivitelezni, csak két excel munkafüzet segítségével?
(Ez a kérdés nem annyira fontos, az első kérdés a lényeg)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Tier555
csendes tag
válasz Delila_1 #8034 üzenetére
Üdv,
erről van szó:
Tehát adott 2 db xls file: a.xls és b.xls
Mindkettő struktúrája azonos.
1. oszlop azonosító szting
2. oszlop márkanév
3. oszlop adat
4. oszlop adat
5. oszlop adat
6. oszlop keresendő sztring azonban csak a.xls-ben van adattartalma.A feladat, hogy az a.xls 6. oszlopának tartalmát másoljam b.xls 6. oszlopába de nem ugyanazokba a sorszámú sorokba, ahol a.xls-ben is voltak, hanem az 1. oszlop által azonosított sorba.
Vagyis fut a kereső az a.xls 6. oszlopában. A 9. sorban talál egy sztringet, akkor és csakis akkor meg kell néznie az a.xls első oszlopában a 9. sorhoz tartozó azonosító sztringet, majd átmásolni a 6. oszlop adattartalmát a b.xls 6. oszlopának azon sorában ahol a ugyanaz az első oszlopbeli sztring azonosító található meg.
Ha ezt tudja az FKERES akkor a paramétereket adom meg rosszul. Mi a helyes megadás?
Köszönöm szépen a segítséget!! -
Delila_1
veterán
válasz Tier555 #8033 üzenetére
Az FKERES függvénnyel oldhatod meg.
A leírásból nekem nem nagyon derül ki, melyik adatod hol van. Készítettem 2 füzetet, Egyik.xls, és Másik.xls néven.
Az Egyik A oszlopába írtam stringeket, amik az ID-ket képviselik, a 6. (F) oszlopba pedig számokat. A Másik füzet A oszlopába véletlenszerű elrendezéssel betettem az előző ID-ket.
A Másik füzet F2 képlete (címsort feltételezve)=FKERES(A2;'[Egyik.xls]Munka1'!$A:$F;6;HAMIS)
Nézd meg a súgóban az Fkeres függvényt, és a fenti képletet, ha más az oszlopaid elrendezése, a kettő együtt biztosan segít.
-
Tier555
csendes tag
Üdvözlet,
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ha adott 2 db excel file akkor meg lehet valósítani azt, hogy az egyik oszlopban ha értéket találok azt másoljam át a másik file egyik oszlopába de csak akkor ha a az adott sort azonosító másik oszlopban taláható ID ( sajnos nem numerikus, hanem egy sztring ) megegyezik a két esetben.
Tehát a 6. oszlopban fut a keresés és ha adatot talál azt kell másolja a másik file vagy munkalap 6. oszlopába, DE nem ugyanabba a sorba.
Hanem ahonnét másolok ott az első oszlopban kódok találhatók és ez a sztirngsor azonosítja majd a másolandó sztringet, mert a másik munkalapon én majd abba a sorba szeretném másolni amelyik sorban megtalálható ez a 'kulcs' sztring sor.KERES fügvényekkel ez annyira nem sikerül.
A kérdésem, hogy ez már csak makró vagy Access vagy van megoldás egyszerűbben is?Köszi a válaszokat előre is.
-
Delila_1
veterán
Rögzíted egy makróban onnan kezdve, hogy a kérdéses lapot átmásolod egy új fájlba, csatolva elküldöd a megfelelő címekre. Az ikonok közé kiteszel egy "Egyedi gomb"-ot a Makrók kategóriából, és hozzárendeled a rögzített makródat.
-
DopeBob
addikt
válasz DopeBob #8027 üzenetére
Ameddig nem lesz jobb, itt egy ilyen tákolós megoldás
Egy VB Script ami elindítja az excelt megnyitja a fájlt aztán bezárja:
Option Explicit
On Error Resume Next
ExcelMacroExample
Sub ExcelMacroExample()
Dim xlApp
Dim xlBookSet xlApp = CreateObject("Excel.Application")
Set xlBook = xlApp.Workbooks.Open("C:\Temp\Munkafüzet2.xlsm", 0, True)xlApp.Quit
Set xlBook = Nothing
Set xlApp = NothingEnd Sub
Meg egy makró ami szétbobja a munkafüzetet munkalapokra
'Creates an individual workbook for each worksheet in the active workbook.
Dim wbDest As Workbook
Dim wbSource As Workbook
Dim sht As Object 'Could be chart, worksheet, Excel 4.0 macro,etc.
Dim strSavePath As StringApplication.ScreenUpdating = False 'Don't show any screen movement
strSavePath = "C:\Temp\" 'Change this to suit your needs
Set wbSource = ActiveWorkbook
For Each sht In wbSource.Sheets
sht.Copy
Set wbDest = ActiveWorkbook
wbDest.SaveAs strSavePath & sht.Name
wbDest.Close 'Remove this if you don't want each book closed after saving.
NextApplication.ScreenUpdating = True
Ha a Workbook.Open-hez teszed, lefut minden indulások.
Elvileg a VBSriptbe is be lehetne írni, hogy futtasson makrót ( xlApp.Run "MyMacro" ) de nálam nem akar menni valamiért
Az e-mail küldés meg megy akkor.
MZ/X
-
Delila_1
veterán
Nézd meg a testreszabásnál
ezeket az ikonokat, és alkalmazd azt, amelyik megfelel. Egyikkel szöveges üzenetet küldhetsz, a másikkal az aktuális lap képét küldheted, a harmadikkal a teljes fájlt csatolohatod a levélhez. 2003-as verzió.
-
iwu
addikt
-
iwu
addikt
helló,
lenne egy kedves kis feladatom. önerőből képtelen vagyok megoldani, de vannak itt guruk,hátha valaki tud segíteni
Előre is köszi!
Tehát, van egy nagy excel file, aminek az egyik sheetjének az a1 cellája a =MA() függvénnyel kiszedi a mai napot, és ez alapján a dátum alapján teleírja a munkalapot mindenféle adattal.
az lenne a feladat, hogy ezt a munkalapot minden reggel 8kor el kéne küldeni a megadott mél címre.
igazából a küldést meg tudom simán oldani powershellel, ha az excelnek nem megy, de ahhoz is le kéne kreálni egy új excel filet, amit küldenék.
ötletek, megoldási javaslatok, ne adj isten megoldás?
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
DopeBob
addikt
-
Delila_1
veterán
válasz basaharc502 #8017 üzenetére
Szívesen.
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8014 üzenetére
Köszönöm a segítséget...
Lassan meg is tanulok VB-ül...
Uccsó kérdés:
Miért nem lehet Tabulátorral lépegetni a vezérlők közt?
[ Szerkesztve ]
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Delila_1
veterán
Sub Lapok()
Dim sheetnev As String
sheetnev = Cells(1, 10)
On Error Resume Next
Sheets(sheetnev).Select
If Err.Number <> 0 Then
Worksheets.Add.Name = sheetnev
Sheets(sheetnev).Cells(3, 1) = 1
End If
On Error GoTo 0
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8011 üzenetére
Akkor fogalmam se nem van, hogy mi történt, de nem is érdekel, mert működik.
Már csak azt kellene megcsinálni, hogy a amikor nem talál ilyen lapot, akkor az új lap létrehozásával egyidejűleg egy másik műveletet is csináljon meg. Range("A3") = 1
Azt a Then után hova írjam?[ Szerkesztve ]
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Delila_1
veterán
A lapnév mindig string típusú. A #8005-ben ezért dimenzionáltam.
Dim sheetnev As String
Kipróbáltam, ha a J1-ben van a MA() függvény, bár ott az alapbeállítási formában (2010.08.26) jelenik meg, a létrehozott új lap neve ponttal a végén születik. Újabb futtatásnál a "pontos" lap lesz aktív.
[ Szerkesztve ]
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8009 üzenetére
Átírtam, de valamiért nem tetszik neki, ha dátumként kezelem a Sheet nevét, ezért úgy oldaottam meg, hogy a forrás szöveg legyen:
=CONCATENATE(YEAR(TODAY());".";MONTH(TODAY());".";DAY(TODAY()))SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
válasz Delila_1 #8006 üzenetére
Ez majdnem tökéletes is... Annyi a bajom vele, hogy így az adat sheeten marad a "kurzor"
Tudom... egy egyszerű Select-tel visszalép, de ezt a lépést nem lehetne megspórolni?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
A dátum végére is tegyél pontot a lapneveknél, mert a VB saját változója (Date) is így írja.
Sub Lapok()
Dim sheetnev As String
sheetnev = Date
On Error Resume Next
Sheets(sheetnev).Select
If Err.Number <> 0 Then Worksheets.Add.Name = sheetnev
On Error GoTo 0
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz DopeBob #7999 üzenetére
Fire most nem ér rá, azért szállok be a megoldásba.
Vegyük, hogy az első lapon vannak a szűrt adataid, a Munka2 lapon lesz a "népszámlálás", ott is a B1 cellában.Sub MennyiAzAnnyi()
Sheets(2).Range("A:A") = ""
Sheets(1).Range("A:A").Copy Destination:=Sheets(2).Range("A1")
Sheets(2).Range("A2").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="ter", RefersTo:="=Munka2!" & Selection.Address
Range("B1").FormulaArray = "=SUM(1/COUNTIF(ter,ter))"
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Oly
őstag
Igazából napi szinten akarom szétszedni az adatokat, ezért a Sheet-ek neve 2010.08.26 formátumban kellenének. Így amilyen nap van, annak megfelelő Sheetre másoljon.
-
Oly
őstag
Sziasztok
Van egy ilyen macro-m:
sh = Range("J1")
n = 1 + Range("A3")
Sheets(sh).Cells(n, 1) = Range("a3")
Sheets(sh).Cells(n, 2) = Range("b3")
Sheets(sh).Cells(n, 3) = Range("c3")
Sheets(sh).Cells(n, 4) = Range("d3")
Sheets(sh).Cells(n, 5) = Range("e3")
Sheets(sh).Cells(n, 6) = Range("f3")
Sheets(sh).Cells(n, 7) = Range("g3")
Sheets(sh).Cells(n, 8) = Range("h3")
Sheets(sh).Cells(n, 9) = Range("i3")
Sheets(sh).Cells(n, 10) = Now()
Range("A3") = 1 + Range("a3")
End Sub
A J1-ből veszi a Sheet nevét. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy hozza is létre a Sheetet, ha a nincs még ilyen névvel. Ha van ilyen névvel, akkor meg találja meg és írja be az adatokat.SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Delila_1
veterán
válasz basaharc502 #8000 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Villanyszerelés
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- OpenMediaVault
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest