- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gambit
őstag
Sikerült összehozni a körlevelet, csak egy gáz van, hogy lehet úgy elmenteni, hogy a körlevél mindig frissítse az adatokat az excel tábláról? Mert akárhogy néztem, ezt nem nagyon csinálta meg.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
A legnehezebb része egyébként még majd ezután jön, ugyanis ezt párosával kellett elvileg csinálni, úgyhogy még majd el kell magyaráznom annak a csajszinak, akivel párban vagyok, hogy mi hogy müxik. Mert ha a tanár azt látja, hogy nem érti, akkor 0%-ot fog kapni szegény. Már átküldtem neki ugyanazt az állaptot, amit neked, hogy tanulmányozza. De hát abban még nem voltak benne a makrók az egyéni nyomógombokkal, meg az egyéb haladó technikák.
''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
Ezt most irónikusan értetted? Mert minden relatív, és lehet, hogy ez valakinek egy 5 perces ujjgyakorlat, de annak, aki nem foglalkozott soha excellel, esetleg problémás lehet egy-egy része. Egyébként azóta tényleg rendesen felturbóztam már az egészet, most már sokkal profibb.
-
Gambit
őstag
Na jó, de ez így nagyon gagyi lenne. Meg aztán ott van a 7. pont, hogy ''grafikon készítése az ügynökök jutalékáról''. Így csak egymáshoz tudnám őket viszonyítani a grafikonon.
Egyébként igazad van, kicsit tényleg túlbonyolítottam, csinálok majd hozzá sima havi kimutatást is, de szerintem az igazi az lenne, ahogy én szeretném, mert így éves adatokat is tudunk mondani egyszerűen.
A körlevéllel még nem is próbálkoztam igazán, de ma megpróbálom összedobni.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
rdi
veterán
Hmm
Ugye az idő lineáris, vagyis valóban havonta kell összegezned/vizsgálnod az elért eladásokat.
Ez mondjuk két egyszerű függvény. Ugyanis most, 2005. április 2-án még nem kell (nem is tudhatod) elemezni a 2005. április stb. havi eladásokat.
Ugye az életben ez úgy megy, hogy havonta beviszik az adatokat, hülye excel számol, főnök a fejét vakarja, hogy milyen módon csökkenthetné az ügynökök pénzét
Tehát ma már nem érdekes, hogy 2002. februárjában mennyit keresett az ügynök és hogyan, mivel azt akkor kiszámolták, az adoto felvitték a táblázatba.
Bocs, de ma is munkám van, ha tudok, holnap ránézek. Körlevélnél nem megy a szűrés?Fej! Tor! Potroh!
-
Gambit
őstag
Na de akkor honnan tudod, hogy az ügynökök alapbére hogy alakul hónapról hónapra? Mert ugyebár az előző hónap eladásaiból derül ki, hogy melyik kategóriába esnek a következő hónapban. Szerintem ehhez minden hónapban tudni kell az eladások összértékét. Így két lehetőség marad, vagy csinálsz minden hónapnak külön egy adatlistát, vagy az én módszeremmel egy helyre írod az adatokat, és a hónapot választod.
Azóta amúgy továbbfejlesztettem az egészet. Van már benne makró is, meg egyéb okosság. A körlevél viszont nem nagyon akar összejönni.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gabró
tag
Hi,
két kérdés:
hogy lehet a Text Box-ot beállítani úgy, hogy csak számot fogadjon el?
hogy lehet korlátozni ugyanitt a tizedesek számát?
Előre is kösz. -
X-COM
nagyúr
válasz loszerafin #280 üzenetére
egy pontosvessző után odaírhatod, hogy A1 legyen a friendly name
tehát,
=HYPERLINK(''mailto:''&A1;A1)Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
lapa
veterán
válasz loszerafin #280 üzenetére
és ha kicseréled a ''mailto:'' karaktert semmire? oszlop kijelöl --> ctrl+h
egyébként sztem nem menti az értékeket. pivotnál van ilyen kesselés, sima celláknál nem hiszem... -
loszerafin
senior tag
Elméleti kérdés:
Mentéskor az excel elmenti az egyes cellák aktuális értékét is?
Úgy értem, hogy pl. ha egy cellában egy függvény van, akkor nyilván a függvényt elmenti, de a függvény mentéskori értékét is?
Azért merült ez fel bennem, mert különböző programokkal kell feldolgoznom excel fájlokat.
És pl. míg a HYPERLINK függvényt az OpenOffice 1.1.3 nem ismeri, addig a spreadsheet-readexcel perl library függvényei simán megadják az értéket is, amiben kissé kételkedem.
Előre is köszönöm
KL -
loszerafin
senior tag
egy randa ''trükk'' jutott csak eszembe, csinálsz még egy oszlopot
a függvény legyen:
=HYPERLINK(''mailto:''&A1) ahol értelemszerűen A1 az a cella, ahol a mailcímek vannak.
Köszönöm, ez bevált.
Sajnos van egy hátránya: hogy a cella értéke 'mailto:e@mail.cim', míg ha magától ismeri fel az excel,
akkor a cella értéke 'e@mail.cim', de annyi baj legyen. -
loszerafin
senior tag
ha jól értem a gondodat, annyi lenne a teendô, hogy hiperhivatkozássá teszed ôket (mindet kijelöl, jobb gomb, hiperhivatkozás).
Ez neked működik? Mert nekem nem. Kijelölöm az egészet, hyperhivatkozás menü, na és ott ki kellene tölteni mindenfélét (feljön egy űrlap). AMíg ki nem töltöm, csak a cancel gomb aktív.
Hogyan tovább? -
Gambit
őstag
Nem ennyire egyszerű...
3 kategória van, VLOOKUP-pal kiderítem, hogy melyikbe tartozik. Csak a legfelső kategóriásoknak kell küldeni. (Attól függ, hogy melyik kategóriába esik, hogy az adott hónapban milyen sok terméket adott el.)
De a szűrő az működhet, majd holnap nekiállok szórakozni vele, ma mát tele a tököm az egésszel. Azért persze elküldöm neked, hogy szörnyülködhess. Ajánlom majd figyelmedbe az egymásba ágyazott feltételeket.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
Ok, küldöm még ma.
A körlevéllel az a bajom, hogy ebből az excel fájlból kell kivarázsolni a neveket bizonyos feltételek mellett. Majd meglátod. Azoknak az ügynököknek kell buzdító levelet küldeni az adott hónapban, akik az előzőben kimagaslóan teljesítettek. Én még soha nem írtam körlevelet, pláne nem ilyen feltételekkel.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
Szerk: Sajnos nem tudom linkelni, jelszót kér akkor is.
[Szerkesztve]''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
Nem ezen a gépen van, majd elküldöm annak, akit érdekel. Azért a netre nem szeretném feltenni.
Egyébként most meg azzal szopok, hogy körlevelet kell írni az excel táblában szereplő ügynököknek. A feladat leírását asszem tudom linkelni.
[Szerkesztve]''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
válasz KovacsUr #263 üzenetére
Pontosan. Illetve az egy dolog, hogy feltölteni, de ezekkel az adatokkal számolni kell, és az eredményekkel feltölteni az egész éves táblázatot. Nem annyira egyszerű, elismerem.
-
KovacsUr
addikt
Félreérted a függvény lényegét. A függvény SOHA nem ''csinál'' semmit. Bizonyos feltételek alapján felvesz egy értéket.
Egyébként közben elolvastam, mit szeretnél... Tulajdonképpen arról lenne szó, hogy egyetlen helyről szeretnéd feltölteni az összes hónap adatait, ugye?So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
X-COM
nagyúr
nem csinál semmit, kapsz egy false-t, azt ő nem tudja, hogy feltételben szereplő cellának az értékek korábban mi volt, nem is érdekli, mert nem ez a dolga, az a dolga, hogy a cella értéke alapján adjon vissza értéket.
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
Gambit
őstag
Jó, értem, hogy van visszatérési értéke, de szerintem semmi baj nem lenne, ha a hamis esetben nem is foglakozna a cellával. Tehát megvizsgálná a feltételt, ha igaz lenne, akkor csinálna valamit, ha pedig nem lenne igaz, akkor nem csinálna semmit. Tehát igaz, hogy mondjuk !=30, de nem lenne semmi utasítás erre az esetre. Szépen továbblépne. Ezt szerintem egyetlen kapcsolóval meg lehetne csinálni.
-
loszerafin
senior tag
Most értettem meg.
Te, ilyet ne kívánj az exceltől, de mástól se.
Ez - már megbocsáss - de teljesen értelmetlen kívánság.
Ezt szeretnéd:
A1 -es cella értéke ''kukk''
Te beírsz az A1-es cellába egy függvényt, és azt akarod, hogy ha a feltétel hamis, maradjon ''kukk'' az értéke a cellának (aminek ugye a beírás pillanatától már nem is kukk az értéke, hanem a függvényed)
Jól értem?
Vagy ''táv'' függvényt szeretnél, amit pl. a b1-es cellába írva megváltoztatja az a1-es értékét?
Ez igen veszélyes lenne, áttekinthetetlenné válna az excel tábla.
De ezt meg tudod csinálni plussz oszlopokkal, amiket eltüntesz (hide). -
KovacsUr
addikt
Már hogy hagyhatná ki?
Illetve kihagyhatná, és akkor kapnál egy szép #UNDEFINED# vagy hasonló feliratot a celládba. Ezt szeretnéd? Nem értem a problémát. Gondold végig még egyszer, mit szeretnél, hogy megjelenjen a cellában, ha a kifejezés értéke hamis.So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
X-COM
nagyúr
nem bírál felül téged senki, csak magam tudom ismételni, egy függvénynek visszatérési értéke van, és nem mondhatod meg neki, hogy áááá, ha nem igaz rá a feltétel, akkor nem is érdekel a visszatérési értéked, inkább add vissza azt, amivel 1gyel korábban visszatértél.
ez programozási nyelveknél is így van, a függvény visszatérési értéke, mindig az adott feltételektől függ, ha a1!=30 akkor nem fogja otthagyni, hogy harminc, mert ez bíz nem igaz.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
Gambit
őstag
Nehogymár akkora feladat lenne a kedves microsoft programozóknak kikapcsolhatóvá tenni azt a nyomorult ágat. Szerintem egész egyszerűen senki nem gondolt arra az eshetőségre, hogy valakinek ebből esetleg hátránya származhat. Én továbbra is úgy gondolom, hogy az excel hibája, mert nem engedi meg, hogy úgy alakítsam a feltételt, ahogy én akarom. Felülbírál engem, pedig én jobban tudom, hogy mit akarok csinálni. Tudom hogy a függvényeknek nincs sok közük a programozási nyelvekhez, csak példának hoztam fel, hogy nem teljesen elrugaszkodott ötlet, mert máshol simán lehetséges.
Nekem egyébként semmi bajom az excellel, de most igenis korlátoz. Idegesítő, hogy ilyen eshetőségre nem gondoltak a készítői. Ez mindenképpen az ő hibájuk szerintem.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
X-COM
nagyúr
nem érzem, hogy excel a hibás, hisz abban a cellában képlet van és nem érték, és a képlét által visszaadott érték, egy másik cella aktuális értékétől függ.
amúgy az excel függvények azok nem programozási nyelv, használj vba-t, az programozási nyelv.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
Gambit
őstag
Hát, akkor ez egy elég súlyos hibája az excelnek szerintem. Mert ha én akarom, akkor miért nem tehetem meg, hogy ne nyúljon hozzá? Programozásban simán ki lehet hagyni az else ágat, itt miért nem?
Na mindegy, megoldottam úgy, hogy önmagára mutat. Így mondjuk minden indításkor elkezdi mondani a marhaságait, hogy mennyire rossz egy így, de nem érdekel, mert legalább azt csinálja, amit akarok.
Remélem, te is érzed, hogy itt az excel a hibás, mert nekem teljesen logikus igényem van arra, hogy kihagyhassam az else ágat, csak éppen nem tehetem meg, mert a készítők erre nem gondoltak.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
X-COM
nagyúr
válasz loszerafin #250 üzenetére
egy randa ''trükk'' jutott csak eszembe, csinálsz még egy oszlopot
a függvény legyen:
=HYPERLINK(''mailto:''&A1) ahol értelemszerűen A1 az a cella, ahol a mailcímek vannak.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
X-COM
nagyúr
Gambit:
csak, hogy jól értem e, eccerű példával
=HA(A1=30;''harminc'';'''')
ez ugye azt csinálja, hogy beírja ''harminc'', ha az a1=30 és törli a cellát, ha a1!=30
és Te azt szeretnéd, hogy ne nyúljon a cella értékéhez, tehát ne törölje, akkor sem, ha nem 30 szerepel A1-ben. (persze nem ezt szeretnéd, de egyszerűsítettem).
ezt nem lehet, mert abban a cellában, ahova képletet írsz nem ''harminc'' szerepel, hanem egy függvény, aminek a visszatérési értéke, mindig az A1 értékétől függ.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
isapeti
aktív tag
válasz loszerafin #250 üzenetére
ha jól értem a gondodat, annyi lenne a teendô, hogy hiperhivatkozássá teszed ôket (mindet kijelöl, jobb gomb, hiperhivatkozás).
"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.
-
loszerafin
senior tag
e-mail url cellában
Van egy csomó e-mail címem egymás alatti cellékban (cellánként egy-egy). Szeretném, ha az excel felismerné, hogy ezek e-mail címek és ha rákattintok valamelyikre, elinduljon az levelező kliens.
Ha magamtól gépelek be egy e-mail címet, felismeri az excel, és a fent leírt módon működik (''url recognition'')
Viszont ezekre a már begépeltekre hiába kattintok rá (nem kékek és nincsenek aláhúzva).
Nézegettem a formátumokat meg az internetet, de nem találtam semmit.
Angol WinXP, MS Office 2000.
Előre is köszönöm
KL -
Gambit
őstag
Tényleg valami körkörösségről dumál, pedig elvileg működik. A problémám egyébként nagyon egyszerű, ki akarom hagyni az else ágat. Hihetetlen, hogy ezt nem lehet megcsinálni excellel. Egyszerűen csak annyit szeretnék, hogy ha igaz a feltétel, akkor oda számoljon, ha nem igaz, akkor meg hagyja békén.
Amit csinálni szeretnék, az sem bonyolult. Van egy táblázat, amibe az adott hónapban történt eladásokat írnám. Hogy éppen melyik hónap eladásait írjuk be, azt onnan lehetne tudni, hogy az egyik mezőben a hónapok nevei vannak. Na eddig semmi nehézség. Van viszont egy éves összesítő táblázat, külön oszlopokban az egyes hónapok. Ide kéne kiszámolni bizonyos adatokat az adott hónap adatai alapján. Ennyire egyszerű.
Most akkor csinálnom kell minden hónapnak egy táblázatot, mert ennyire hülye az excel?''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
rdi
veterán
igazából arra gondoltam, hogy többszörös, egymásba ágyazott 'ha' lehetséges.
Mondjuk = Ha (''január'' akkor érték '' 1'' , ha (''február'' akkor érték ''2'', ha (március akkor érték ''3'' )))
és így tovább
[Szerkesztve]
ja és miért nem jó az űrlap ??
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
lapa
veterán
#243 szvsz körkörös lesz. szerintem csak úgy tudod, ha minden hónaphoz hozzárendeled a megfelelő értékeket a legördülő menüből. tehát ''menücélcella''-1 értéket adni az előző hónapnak. bár nemtom honnan jön a FALSE, lehet én sem értem pontosan a kérdést. linkelj be vmi mintát esetleg üresen vagy kamu adatokkal...
-
cabal
tag
Próbáld ki, hogy a hamis ágon egyenlővé teszed önmagával a cellát. Pl. ha az A2 cellát vizgálod, akkor a hamis ágon A2-re mutató hivatkozás legyen. Szerintem.
''A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.'' /Hofi/
-
Gambit
őstag
Azt tudom, hogy lehet képletet is beírni hamis esetére, de ez nekem most nem megoldás. Mert -mint leírtam korábban- a hónapok kiválasztása a feltétel. Tehát attól még, hogy nem a feltételben szereplő hónap van éppen kiválasztva, attól még nem tudom, hogy a többi 11 hónapban milyen értékek szerepeltek.
Nem biztos, hogy világos a feladat. Az a lényeg, hogy egy beviteli tábla van az egész évre. És onnan tudjuk, hogy éppen melyik hónapot írja be az ember, hogy kiválasztja egy mezőben. Ez addig rendben is van, amíg mondjuk Január van kiválasztva, mert szépen feltölti Januárt. De amint mást választ ki, akkor false értékre áll át az egész sor. Érted? És ilyenkor hiába írok én be oda bármilyen képletet. Valami olyan kéne oda, ami békén hagyja a már beírt értékeket. A legjobb lenne, ha zárolná, hogy ne lehessen megváltoztatni, csak ha az adatokat újra beírják.
-
rdi
veterán
Érték_ha_hamis: Ezt az értéket adja a függvény eredményül, ha a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS. Ha például az argumentum értéke ''Költségvetésen kívül'', és a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS, akkor a HA függvény a ''Költségvetésen kívül'' szöveget jeleníti meg. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS és az érték_ha_hamis nincs megadva (azaz az érték_ha_igaz után nincs pontosvessző), a visszatérési érték a HAMIS logikai érték. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS és az érték_ha_hamis üresen hagyott (azaz az érték_ha_igaz után pontosvessző és a záró zárójel áll), a visszatérési érték 0 (nulla) lesz. Az érték_ha_hamis képlet is lehet.
példa a súgóból:
=HA(A2>89;''A'';HA(A2>79;''B''; HA(A2>69;''C'';HA(A2>59;''D'';''F''))))
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
Gambit
őstag
Na, a következő a konkrét szitu.
Van egy legördülős menü az excel táblában, ahol kiválasztja a csávó, hogy éppen melyik hónap adatait írogatja be. Az adattábla az egész éves adatokkal figyeli, hogy mi van ide beírva, és annak a hónapnak az oszlopába írja az adatokat. Mondjuk ha ki van jelölve itt a Január, akkor a Január oszlopba írja be a kiszámolt adatokat. Csak az a gáz, hogyha utána kijelöli a Februárt, akkor kitörli a Január hónapot, és FALSE értékeket ír be. Na én azt szeretném, hogy egyáltalán ne nyúljon azokhoz a cellákhoz, ha nem teljesül a feltétel.''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford
-
Gambit
őstag
Hali! Lenne egy kérdésem az IF függvénnyel kapvsolatban. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha nem teljesül az adott feltétel, akkor egyáltalán ne csináljon semmit az adott cellával? Mert ha berakom ezt: '' '', akkor kitörli azt, ami eddig volt benne.
-
lapa
veterán
mondjuk ezt sose tudtam megérteni miért ilyen béna. mert az, hogy az angol excel nem ismeri az fkerest vagy mittomén az egy dolog. de hogy a lokalizáltak nem eszik meg az angol fv-eket, az elég gáz.
-
moonman
titán
na van itt ilyen Farkas Csaba - Bevezetés az office 2003 használatába narancssárga könyv, de ez nem valami advanced.
na meg is van: Bővebben: link
ez is jól jöhet függvények a-z: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy magyar excelem van, de a megoldandó feladatok leírásában angol excelt használnak. Hogy tudom angollá tenni az excelt, ha lehetséges egyáltalán?
-
lapa
veterán
1. vb súgó telepít
2. excelből alt+f11
3. vb súgó megnyit
4. ''sheetchange event'' bebarkácsol
5. a ''source'' a megváltozott cella
6. for i=1 to aktuális cella if cella(i,oszlop).value=''source'' then msgbox ''ajaj'' end if next i
remélem tudtam vmit segíteni és télleg műxik így. elég barkács így, ugyanis minden bevitel után végigmászik az összes előtte lévő soron. sztem az egyenkénti hasonlítást vmi értelmesebb függvénnyel ki lehet iktatni és akkor nem kell a ciklus... dehát itt századmásodpercekről van szó. -
rdi
veterán
Csak van egy olyan függvény, amiben az egyik változó fölveszi az első cella értékét, aztán végig lépeget az oszlopon, ahol az érték megegyezik, ott hozzáad egyet egy másik változóhoz, és így tovább. Egyidejűleg a talált cellákat melletti cellába beír egy 1 vagy 0-át. A végén kiírja a másik változó értékét, és nullázza magát.
Ezután az első változó felveszi a következő cella értékét, amely mellett nincs ''jelölt '' cella és végig megy az oszlopon, és így tovább.
Más kérdés, hogy erre semmi szükség, ha adatbázist használsz, legyen az akár az acces magaFej! Tor! Potroh!
-
chicken
senior tag
Nekem is úgy tűnik, a képletnél ugyanis a ''Nem használhat uniót, metszetet vagy tömbkonstanst Adatok érvényesítése feltételek megadásánál'' hibaüzenetet kapom.
Hát ez elég egyértelmű sajna.
Vb-ben ez nem lehet valami bonyolult.. Hogy fognék neki?
[Szerkesztve]mens sana in campari soda
-
lapa
veterán
pivot.
vagy részösszegek egy csupa 1-et tartalmazó dummy oszloppal.
ha meg mindenképpen vmi barkácsra vágysza, akkor nevek mellé oszlopba ''ha balranév=balraegyelfelettenév akkor felettecella+1, egyébként 1''. persze előtte rakd sorba a neveket. utána mégegy oszlopba lehet ''tegyél x-et minden olyan sorba, melynél balra lent 1 szerepel''. ezután másolás-spéci beillesztés-értékek - utána x-eket tartalmazó oszlop szerint sorbarak...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #205 üzenetére
hm...
ez csak 254 névig jó... -
Apollo17hu
őstag
Egy megoldás: csinálj egy nxn-es táblázatot! (n=nevek száma)
Először a megszokott módon, majd transzponálva másolod a neveket.
Az így kapott táblázatot kitöltöd az AZONOS függvénnyel. A kapott IGAZ értékeket DARABTELIvel összeszámolod. 2 perc az egész függvénymásolással.
Feltöltöttem egy próbatáblázatot zip-be csomagolva, hogy jobban érthető legyen: Bővebben: link.
Itt egy részlet a munkalapból:
Bővebben: link.
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
Hogy lehet megcsinálni, hogy egy munkafüzetben ha egy oszlopban egy érték (szám) már szerepel, azt az oszlop többi cellájába már ne lehessen beírni (általánosan, tehát semelyik érték ne lehessen többször)?
mens sana in campari soda
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Villanyszerelés
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest