- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz ny.erno #46099 üzenetére
Szia!
1. Ehhez kellenének egyértelmű megfeleltethetőségek a két munkalap között. Jelenleg pl. a handyshop.cc -hez 15 e-mail cím tartozik. Honnan fogod tudni, melyiket kell átvinni hozzá?
2. Az Excel fájlból lehet lekérdezést készíteni, de ehhez arra van szükség, hogy tudd, melyik fejlécnek melyik fejléc felel meg a két fájlban. Más szóval, melyik oszlop tartalmazza a Munkafüzet1-ben azokat az adatokat, amelyeket a Main_database fájl Cégnév oszlopába szeretnél beolvasni és így tovább.
A lekérdezést utána át lehet alakítani értékké a kapcsolat megszüntetésével. Ezután már törölhető a "munka" fájlod.
Üdv.
Ps. (Nem) mellesleg adatbázist miért Excelben építesz és nem adatbázis kezelőben (pl. Accesben). Sokkal egyszerűbb és kevesebb hibával jár, továbbá oda is "be lehet húzni" az Excelben meglevő adataidat. Persze a megfeleltetések ott is szükségesek.[ Szerkesztve ]
-
ny.erno
tag
Sziasztok!
Adatbázist építek és több fájlból dolgozom jelenleg. Az alábbi kérdések merültek fel:
1 - Hogyan tudom azt megoldani, hogy "Munkafüzet1"-ben a Munka 2 lap értékei átkerüljenek a Munka 1 lapra úgy, hogy a megfelelő weboldalhoz kerüljenek a hozzá tartozó e-mail címek?
2 - Hogyan lehetséges az így létrejött excelfájlból áthúzni az adatokat a Main_database fájl megfelelő helyeire úgy, hogy a forrás exceleket, amikből behúzzuk az adatokat, azokat utána törölni lehessen?
Táblák (a text fájl ugyan az, mint a Munkafüzet 1 második munkalapja). -
mdk01
addikt
válasz Lasersailing #46093 üzenetére
Köszi, lényegében én is töröltem mindent, mert az "összes törlés" tudtommal a formázástól elkezdve mindent töröl.
-
chigisch
újonc
Köszönöm szépen!
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Az előző hozzászóló megoldása mellett javaslom nézd át a képleteidet és az egész oszlopra (A:A stb.) hivatkozókat cseréld ki konkrét tartományokra, amelyek még lefedik az igényeidet (Pl. A2:A50000).
Ha maradnak a teljes oszlop hivatkozások, hamarosan ismét hasonló problémával szembesülhetsz.
Természetesen az egész sorokra is ez vonatkozik (bár az ritkábban fordul elő).
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Lasersailing
senior tag
Szia,
Én épp most futottam bele hasonlóba: 9.5 Mb-ból tudtam 1.1 Mb-ot csinálni:
CTRL+END-del lementem a legutolsó sorra --> CTRL+Balra --> CTRL + SHIFT + Fel --> SHIFT +LE --> SHIFT + SPACE --> jobb klikk delete, majd mentés.Magyarán kitörlöm a látszólag üres, nem használt sorokat. Ezekben lehetnek pl. formázások, amik növelik a file méretét
(Értelemszerűen a fenti csak akkor szabad csinálni, ha így nem törölsz ki nem üres sort, nálam az A oszlopban is biztosan van adat, ha másik oszlopban van).
-
chigisch
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert nagyon elakadtam!
A táblázat C oszlopában különböző cikkszámú áruk lehetnek, amelyeknek más-más az anyagszükségletük (a 2. sorban szereplő cikkszámok szerint).
pl. ha a C4 cellába a 3398.006.836 cikkszámú készterméket írom be, akkor az E4,H4,N4,K4,Q4,Z4,W4,T4,BJ4 cellákban kell, hogy érték szerepeljen.
A kérdésem az lenne, ezt milyen függvénnyel tudom megoldani, ha van összesen 7 késztermék cikkszámom, természetesen más-más alapanyag szükséglettel???
Köszönöm szépen! -
mdk01
addikt
Sziasztok,
Próbálnám csökkkenten a 31Mb-os fájlméretemet aminek a mérete úgy gondolom nem indokolt és shift+ctrl+nyíl megoldásokkal töröltem("Összes törlés") mindent, mindegyik lapról, de nem csökkent semmit...sőt nőt 4Mb-tal.
Ellenőriztem ctrl+end kombinációval is a formázott cellákat, oszlopokat és egyetlen munkafüzetnél bármit csinálok még mindig a 1046xxx sorhoz ugrik. Oszlopt szerint jó, csak a sorban ugrik a legvégére.
Mi lehet még ott amiért leugrik a végére?Olvastam, hogy *.xlsb formátumba is érdemes lementeni, , mert jobban tömörít. Kipróbálva most 4,5Mb lett a fájl méret.
Milyen hátrányokkal jár ez az *.xlsb formátum?Formátumtól független én rendbe raknám azt a munkafüzetet ahol végére ugrik ctrl+end kombinációval, mert nem normális dolog.
Köszönöm -
lappy
őstag
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("B:B")) Is Nothing Then
a = Sheets("Munka2").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
ActiveCell.Offset(-1, 0).Activate
Sheets("Munka2").Range("A" & a).Value = ActiveCell.Value
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
End If
End Sub
A Range("B:B") nél most a teljes B oszlop van amit néz, ezt majd változtasd meg[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
-
pecze
aktív tag
Sziasztok!
Megoldható az valahogy, hogy ha beírok egy cellába valamit és Enterezem, akkor az egy másik munkalapon is megjelenjen, illetve ha beírok valami mást ugyanoda, vagyis felülírom, akkor is, de úgy, hogy ne írja felül az első beírt elemet, hanem mindig egy új sorba vegye fel ha új elem érkezik. -
csferke
senior tag
válasz Lasersailing #46076 üzenetére
Esetleg ha nem akarsz N/A-kat látni, akkor:
=IF(ISBLANK(J1),"",VLOOKUP(J1,$R$1:$S$4,2,0))
kösziFferi50-nek is, de az előző megoldást választottam
-
Delila_1
veterán
válasz Lasersailing #46081 üzenetére
Egy próbát megér.
Nyiss egy új füzetet. Az A1 cellába írd be: =megnyitandó_füzet!A1
Természetesen útvonallal és lapnévvel együtt írd be a hivatkozást.
Az A1 hivatkozását jobbra, és le is másold, ameddig kell.Megnyitott (hibás) fájlnál elég a füzet és lap neve.
A képen a szerkesztőlécen az új füzet A1 cellájának a képletét látod.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
őstag
Van egy táblázatom amiben ki szeretném cserélni az összes "^^" -t "=" -re.
Az alábbi makró le is fut, de csak a legelső oszlop első cellájában cseréli ki.Range("tabla1_tbl").Select
Selection.Replace What:="^^", Replacement:="=", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False, FormulaVersion:=xlReplaceFormula2
Makro rögzítéssel is ugyanezt rögzíti, de ott mindent kicserél.
Mi lehet a probléma?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Lasersailing #46075 üzenetére
Szia!
Érdemes egy mentést csinálni a hibás fájlról.
Ezután kézzel megnyitni, elmenteni az Excel által javított fájlt és azt megpróbálni megnyitni.
Itt valószínűleg nem a lekérdezésben van a hiba, hanem a fájl szerkezet "rongálódott meg". Az eredeti alkotó sem tudná megjavítani.
Esetleg meg kellene búvárkodni egy korábbi mentését a fájlnak.
Üdv. -
-
Lasersailing
senior tag
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
excel VBA-ból szeretnék a felhasználó által kiválasztott file-t megnyitni. Elvileg sikerülne is, egy gondom van: Az egyik megnyitandó file azonban az alábbi két hibaüzenettel nyílik meg manuális megnyitáskor:
Szerintem e miatt nem tudom megnyitni makróból, az alábbi hibaüzetnetet kapom:
application.displayalerts = false nem segített. Mit lehet ezzel tenni?
(A forrásfile-ban meglévő hibát nem lehet javítani, mert aki a lekérdezést írta már nincs a cégnél)
Köszi előre is a segítséget!
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam egy feltételes formázásnál.
J oszlopban számok vannak és ezen számok függvényében szeretnék szöveget íratni az N oszlop azonos sorába.
a J oszlopban lehetséges számok 0, 1, 2 és 3
Az N oszlop azonos sorában kellene megjeleníteni szöveget e számok függvényében, ha
0 = pihenő
1 = állás
2 = munka
3 = vezetés
A J oszlopban vannak üres cellák is. Ezeket figyelmen kívül kellene hagyni.
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom, hogy mit szeretnék.köszi
-
őstag
Sziasztok!
Adott egy szűrt (slicerrel) kimutatástáblázat (pivot table) 5 oszloppal. Ehhez tartozik egy oszlop kimutatásdiagram. A táblázatban mintavételek eredményei találhatók és a második oszlopban van a mintavétel helye. Egy mintavételi helyhez több sor is tartozik.
A problémám az lenne, hogy sok mintavételi helynél átláthatatlan a diagram, mivel ugye egymás mellé beteszi az összes mérési helyet. (A4-es lapra ki kell férjen egy diagram)
Valahogy megoldható az, hogy minden egyes mintavételi helynek külön diagramot hozzon létre automatán?
Próbáltam neten keresni valami kiindulást VBA-ban, de még csak hasonlót sem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz Fferi50 #46065 üzenetére
Rendben, összeszedem nemsokára mikkel próbálkoztam és megosztom az excelt. Bár elsőre már azzal is előre lennék, ha egy cella, melyben egy képlet van, és változik az értéke, történjen valami.
Egy programon keresztül nyitom meg az excelt, ami egy saját üres excel, makró és minden nélkül. Nem értek hozzá, hogy hogyan kapja az adatot, de makró nincsen benne, hacsak nem megnyitáskor rakja bele, és rejti el.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz RAiN91 #46061 üzenetére
Szia!
"Nem tudom, hogy működik, de makró nincs benne'"
Azért ez kicsit hihetetlen. Üres Excel "magától" nem csinál semmit.
Az eseménykezelésnek egyébként működnie kellene. A ciklus valóban lassú, pláne ha már sok adat van benne. De talán nem kellene mindig előlről kezdeni a vizsgálódást.
Tedd fel egy példával és megnézzük, mi lehet a gond.
(Vagy ha megvan a régiből egy példány és megosztható, az is jó lehet.)
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz czsolt #46062 üzenetére
Szia!
A második képlet is a feltételes formázásra vonatkozott!
Ha nem egy munkalapon van a két adat, akkor munkalapos hivatkozást kell alkalmaznod.
A K2 cellát jelölöd ki.
A feltételes formázás - a formázandó cellák kijelölése képlettel. A képlet pedig:=Darabteli($K:$K;"*"&$Munka1!A2 & "*")>0
A Munka1 helyére írod annak a munkalapnak a nevét, amibe a vonalkód van beolvasva.
Ezután formázás és kijelölöd a K oszlopot, ameddig adatok lehetnek benne.
Üdv. -
RAiN91
őstag
válasz Fferi50 #46059 üzenetére
Nem tudom, hogy működik, de makró nincs benne. Egy programból nyitom meg az excelt, ami akár egy új üres excel is lehet, oda nyomja bizonyos cellákba az értékeket. Sajna megint elcsesztem pár órát, de nem jöttem rá arra az egyszerű megoldásra, amivel működött, úgyhogy így oldom meg, de ezt utálom, sokkal lassabb:
Csinálok egy For..Next ciklust, amivel kiíratom az adott cella értékét egy másik cellába, majd ha a kettő nem egyenlő (szintén a For...Next ciklusban ellenőriztetem), akkor jelezze nekem.
-
Delila_1
veterán
válasz RAiN91 #46056 üzenetére
Fferi válaszához még annyit, hogy ha leállítod futás közben a makrót, nem jut el az
Application.EnableEvents = True
sorig, nem állítja vissza a makró futásának az engedélyezését. Ezért nem fut másodjára.
Ekkor a VBE-ben a Ctrl+g-re előjövő Inmediate ablakba bírhatod az engedélyező sort, Enterrel elfogadtatod, és újra indíthatod a makrót.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz RAiN91 #46056 üzenetére
Szia!
Ha makró írja át az értékeket, akkor működnie kell az esemény vezérlésnek, kivéve, ha közben valahol máshol ki van kapcsolva esetleg.
A más munkalapról táplálkozó képlet miatti változás nem esemény a cél munkalapon.
A technikai kérdésedre:
Ha megállítod a makró futását, akkor az adott sor, ahol megáll, sárga színnel van jelölve. Innen lehet tovább folytatni a Run menü Continue (F5) pontjával. Ha nem látsz sárga sort, akkor nem folytatható a futás.
Amíg egy makró nem fut végig - tehát meg van szakítva a futása - , addig másik makró nem indítható. Lehetséges, hogy ezért nem indul el újra. Bár ekkor hibaüzenet szokott megjelenni.
Talán jó lenne a teljes programot látni, ha érzékeny adatok nélkül felteszed vagy priviben elküldöd, akkor nagyobb az esély rá, hogy tudunk segíteni.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz czsolt #46057 üzenetére
Szia!
Feltételes formázás is megfelelhet, ha egy munkalapon vannak a beolvasott adatok és a leltár adatok.
1. Ha az a helyzet, hogy a vonalkód és a leltári érték egy sorban van:
A feltételes formázás - a formázandó cellák kijelölése képlettel - a képlet:
=Hossz($K2)-Hossz(Helyette($K2;$A2;""))>0
2, Ha bárhol lehet az A oszlopban levő vonalkód a K oszlopban, akkor
a képlet:
=Darabteli($K:$K;"*"&$A2 & "*")>0
Mindkét képletet úgy kell bevinned, hogy a formázandó terület (jelen esetben a K oszlop) első cellája - itt a K2 cella - van kijelölve.
Utána a szabályok kezelése pontban kijelölöd a megfelelő területet a K oszlopban.
A 2. esetben csak azt fogod látni a K oszlopban, hogy a hozzá tartozó vonalkód megvan valahol az A oszlopban.
Más megoldás:
A K oszlopot az Adatok - Szövegbő oszlopok - móddal 3 oszlopba szétválasztod. A párbeszéd panelen kijelölöd, hogy tagolt - elválasztó jelnek bejelölöd pl. a leltári szám után levő karaktert (feltételezhetően sortörés, ezt ki kell másolnod és beilleszteni az Egyéb kockába.
Ezután már közvetlenül hasonlíthatod az A oszlop és az így létrejövő vonalkód oszlopot.
Üdv. -
czsolt
friss újonc
Sziasztok,
Szeretnék egyszerűsíteni a leltározás folyamatán a cégnél. Adott egy ecxel tábla ami a lentebbi adatokat tartalmazza (sajnos egy cellában van a három adat):
Beolvasom vonalkód olvasóval a vonalkódokat és a következő excel táblát kapom:
Szeretném azt elérni, hogy összehasonlítom a két oszlopot és az egyező vonalkód találatokat jelölje színnel. Van erre valamilyen makrós megoldás? -
RAiN91
őstag
válasz Fferi50 #46053 üzenetére
Én szerintem hasonló egyszerű módon sikerült múltkor megoldanom, max valami nagyon apró dolgot írhattam még át benne. Ha változtatom kézzel a cella értékét, akkor jó, ha a gép módosítja, akkor nem. Ha képletet rakok bele és külső cellából változtatom, akkor sem jó, mert a tartalma nem változik, lehet erre kell vissza vezetni? Tehát azt figyeltetni vele, hogy az értéke változik, nem a tartalma? Azt hogyan lehetne beállítani?
Application.EnableEvents = False
If Target.Address = "$K$4" Then
MsgBox ("sdas")
End If
End Sub
Plusz 1 technikai kérdés: mikor kísérletezgetek VBA-n, az épp fut, nyílván ha belenyúlok, leáll. De utána hiába megyek rá a Run gombra, vagy a Pause majd Run gombra, nem történik semmi, csak ha újraindítom az excelt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fferi50
Topikgazda
válasz RAiN91 #46052 üzenetére
Szia!
Mindenképpen eseménykezelés kell. Viszont a másodpercenként többszöri frissülés miatt elképzelhető, hogy egymásba fordul az eseménykezelés.
Amíg az esemény kezelése folyik, addig le kell tiltani az eseménykezelést az Application.EnableEvents = False
utasítással, a végén pedig engedélyezni.
Ezzel együtt izgalmas kérdés, hogy lefuthat-e a "csinálnjon valamit" programrész addigra, mire bekövetkezik az újabb esemény.
Üdv. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Adott egy excel tábla, ami másodpercenként többször is kapja az adatokat külső adatforrásból. Olyat szeretnék, hogy ha egy adott cella értéke változzon, akkor történjen valami. Régebben nagynehezen valami nagyon egyszerű megoldással sikerült megcsinálni, most viszont sehogy sem jövök rá. Neten ezeket találtam, anno ezekkel próbálkoztam, de akkor sem lett jó, viszont fogalmam sincs, mivel lett jó.. De tudom, hogy valami hasonlóan egyszerű megoldással mint az alábbiak:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then
'csináljon valamit
End If
End Sub
If Not Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then
'csináljon valamit
End If
End Sub
Ezzel a két módszerrel próbáltam, valamint még az eseménykezelést ki és bekapcsoltam a végén, de úgy sem ok. Ha kézzel változtatom a cella értékét, akkor jó, viszont ha külső adatforrásból változik akkor nem.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Fferi50 #46050 üzenetére
Ide felraktam egy minta táblát.
Ami lényeges lenne, hogy az "Alap" a legbővebb tábla abban minden cikk szerepel(több ezer). A többin csak akciós árak(ez szerintem max.200-300 cikk). A tartalmuk lényegtelen az oszlopok annál inkább.Amit szeretnék:
Cikk kódokhoz amivel egyértelműen azonosítható a cikk, minden munkalap "A" oszlopa.A cikk kódok mellé szeretném tenni a nevét illetve az 5 munkalapról az árakat illetve akciós időszakokat illetve a megjegyzés tartalmát. Bár azt még nem tudom, hogy a kimutatásban hogyan különböztessem meg a különböző munkalapokról kapott árat, de valószínűleg ott felveszek még egy oszlopot ami majd azonosítja.
Az árak a következő oszlopokban vannak: Ár, brutto illetve brutto ár
Akciós időszakok:dátum1,dátum2 illetve akció kezdete, akció vége
Az alap és a saját akció az fix tábla a többi alakítható ezekhez, de ha szükséges akkor azon is változtatok. -
Fferi50
Topikgazda
-
bozsozso
őstag
válasz Fferi50 #46048 üzenetére
Szia,
Power pivot táblával próbálkoztam melyben összekapcsoltam a táblákban lévő cikkszámokat, de ha sorokba húztam be az árakat akkor az első ár alá berakja az összeset független attól, hogy a cikkszámhoz tartozik vagy sem. Más módszer kellene?
Vagy esetleg másképpen kellene az alap táblákat kialakítani?
Cikkszám-cikknév-ár-időszak kezdete-időszak vége oszlopok vannak jelenleg.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne 3 táblázat közel azonos adatokkal. Ami közös bennük az a cikkszám. Kimutatással nem tudom valahogy megcsinálni, hogy a cikkszámhoz tartozó árak 1 táblába kerüljenek?
-
Weareus
addikt
válasz Lasersailing #46045 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Megvan!
Notepad++-ban töröltem a sorvégi szóközöket (több is volt ), utána Delila_1 által adottal hibátlanuil ment.
Benéztem kicsit amúgy.Köszönöm a helpet.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Lasersailing #46042 üzenetére
Elnézést kérek mindekitől. Lasersailing kollégának igaza van. Ha belekattintok az eredeti cellába, nem a vessző mögé áll a kurzor, hanem még eggyel tőle jobbra, ott tehát még egy szóköz is van.
Ezt figyelmen kívül hagytam.Ennek fényében szabad javaslatot kérni?
Kérlek, ne orroljatok rám, totálisan amatőr vagyok ebben.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
válasz Lasersailing #46040 üzenetére
Úgy sem működik:
[link]
Azt nem vitatom, hogy elrontok valamit, de a függvény angolul van (már) és az Excel is angol.
Elgépelés nincs.
(Remélem).
Esetleg az lehet a baj, hogy az átalakítandó oszlop (ahol a vesszők vannak) már eleve egy függvény eredménye?
De ez csak találgatás...?[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
-
-
-szabi-
addikt
válasz -szabi- #46011 üzenetére
Hi
Erre még mindig keresem a megoldást.
Van most egy elképzelésem ahogy megcsinálnám de a végén utolsó lépésként szűrőt használnák mert 300 sorból csak az a 100 sor kellene ami csak számot tartalmaz, szöveget nem.
Most csak egyesével tudom kiválasztani ami kell ez 100 sornál nem jó.
Kérdésem szűrőben hogy lehet néhány kattintással a szükséges 100 sort kiválasztani?üdv
szabi -
Weareus
addikt
Üdvözlet.
Van egy igen hosszú szólistám, lekikonok címszavai. Egy copy only bold fügvénnyel sikerült kimásolni a meghatározások mellől, de sajna valamiért berakott a fügvény egy vesszőt minden szó végéhez:reagál,
reagén,
reagens,
reakció,
reakcionárius,
reakciós,
reaktív,
reaktivál,
reaktivitás,
reaktor,
reál1,
reál2,
reál-,
reáliák,
reális,
reáliskola,stb. Viszont mivel előfordulnak vesszők egy soron belül akkor is, ha két szó van ott (a szavak között), valahogy úgy kellene megoldani, hogy töröljön minden sorvégi vesszőt, de csak akkor törölje, ha a sor végén valóban van vessző (nem néztem át mind a sokezer listaelemet, de kb. 99,99%-ban vessző van a sorok végén.)
Igazából a sor belsejében lévő vesszőknek egyenlőre maradni kellene és a sor végébe ne töröljön bele, ha ott mégsem vessző van.Ebben tudna valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Geryson
addikt
Sziasztok! Egy felsorolás bizonyos részét véletlenül táblázattá alakítottam (CTRL+T). Hogyan tudom ezt megszűntetni? A gondom az az, hogy a felsorolás egyes értékeivel szeretnék számolni (hivatkozással), de eredményként csak azt írja ki, hogy "#NÉV?"
[ Szerkesztve ]
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
Delila_1
veterán
válasz marec1122 #46017 üzenetére
A kérdéses laphoz rendeld az eseményvezérelt makrót, ami a B oszlopba íráskor felviszi a K oszlop első üres sorába a beírt dátumot, mellé az L-be pedig az A oszlopban megadott számot. Arra a fevitelt végzőnek kell ügyelnie, hogy a B oszlopban valóban dátumot adjon meg.
Az eddigi dátumokat és a hozzájuk tartozó számokat előre fel kell vinni, mert csak a makró beírása után végzi automatikusan ezt a munkát. B oszlopot másold K-ba, Ismétlődések eltávolítása funkció, majd (INDEX, HOL.VAN) függvénnyel melléjük az A oszlop adatai.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ide As Long
If Target.Column = 2 Then
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Columns(11), Target) = 0 Then
Application.EnableEvents = False
ide = Range("K" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Range("K" & ide) = Target: Range("L" & ide) = Range("A" & Target.Row)
End If
End If
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy állandóan frissülő lista megvalósítása lenne a cél. A oszlopban egész számok vannak, B oszlopban pedig dátumok vagy vannak vagy nincsenek. Kellene egy állandó lista azokról a cellákról ahol van dátum és mellette a hozzá tartozó A oszlop beli számról. Megvalósítható ez? Az lenne az örömteli hogy ha beírok egy dátumot akkor a listában jelenjen meg az új dátum és a hozzá tartozó szám.
előre is köszi
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
-
moma
őstag
Sziasztok! Van ötletetek ez miért lehet?
A cella hiába sortöréssel több sorban, akkor sem mutatja a teljes szöveget. A cella magasság pedig Automatikus. Mit tehetnék még?we all deserve a bit of luck.
-
-szabi-
addikt
Hi
Adatok beolvasása weblapról használatához kellene segítség.
Miképp tudom ezt a "YEAR-END CHARTS HOT 100 SONGS 2020" beolvastatni, hogy az előadó és számcím azonos sorba de másik oszlopba kerüljenek?
Az online konvertetek semmit nem tudnak megcsinálni azt inkább hagyjuk.
Köszi előre is.üdv
szabi -
Memphis
tag
Sziasztok,
olyanban kérnék segitséget, hogy excelben irok éppen egy makrót amivel szeretném a következő infókat exportálni outlookból:
from, subject, received date, category, flag completed date
az első 3 működik is, de a category, flag completed date nem akar összejönni.
hol rontottam el? előre szólok sose csináltam ilyet, internetről nézegettem dolgokat illetve logikai úton próbáltam kiegésziteni.
ezt irtam:
Sub getDataFromOutlook()
Dim OutlookApp As Outlook.Application
Dim OutlookNamespace As Namespace
Dim Folder As MAPIFolder
Dim OutlookMail As Variant
Dim i As Integer
Set OutlookApp = New Outlook.Application
Set OutlookNamespace = OutlookApp.GetNamespace("MAPI")
Set Folder = OutlookNamespace.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Folders("impMail")
i = 1
For Each OutlookMail In Folder.Items
If OutlookMail.ReceivedTime >= Range("email_Receipt_date").Value Then
Range("email_Subject").Offset(i, 0) = OutlookMail.Subject
Range("email_Subject").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Subject").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Date").Offset(i, 0) = OutlookMail.ReceivedTime
Range("email_Date").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Date").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Sender").Offset(i, 0) = OutlookMail.SenderName
Range("email_Sender").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Sender").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Category").Offset(i, 0) = OutlookMail.Categories
Range("email_Category").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Category").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
Range("email_Completed").Offset(i, 0) = OutlookMail.FlagCompletedDate
Range("email_Completed").Offset(i, 0).Columns.AutoFit
Range("email_Completed").Offset(i, 0).VerticalAlignment = x1Top
i = i + 1
End If
Next OutlookMail
Set Folder = Nothing
Set OutlookNamespace = Nothing
Set OutlookApp = Nothing
End Subelőre is köszi
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
Weareus
addikt
Klassz!
Köszönet.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Egy cellában szavak vannak vesszővel elválasztva. Hogyan tudnám a szavakat ábc rendbe rakva átvinni egy másik cellába? -
Delila_1
veterán
válasz Weareus #45999 üzenetére
Nem tudom, hogy OO-ben mit lehet, de Excelben egy felhasználói függvénnyel meg lehet oldani.
Modulba tedd a makrót.Function FKover(cella)
For b = 1 To Len(cella)
If cella.Characters(b, 1).Font.FontStyle = "Félkövér" Then
szoveg = szoveg & Mid(cella, b, 1)
End If
Next
If Len(szoveg) > 0 Then FKover = szoveg Else FKover = ""
End FunctionA füzetben így adod meg a függvényt: =FKover(A1) – ha a kérdéses cella az A1.
Mikor minden sorra beírtad a függvényt, jelöld ki az oszlopot, másolás, ugyanoda érték beillesztése. Ezután az eredeti oszlopot törölheted.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van olyan függvény, ami az adott cellából eltávolítja a szó előtt ill. után lévő szóközt/tabulátort stb.?"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest