Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek van tapasztalata "audiofil htpc" témában? Van értelme a lineáris tápnak, speciális usb kártyáknak, sata szűrőknek? Különböző elektromos zajszűrőknek? Netán barkácsolt már valaki ilyesmit otthon?
Ha a gépben akarom megoldani a sokcsatornás hang dekódolását, mi a legjobb út? Asus stx-ek creative kártyák mellett van jobb alternatíva?Köszönöm!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Ribi
nagyúr
válasz nagyatt #37688 üzenetére
Ha csak az lenne lemennél vele.
Régen mobil csak telefonálásra volt jó, most egy jobb mobil kb. erősebb mint az irodai gépem.
Csak egy monitort meg bill-t kellene rákötni és mehetne is.
Régen azért kellett ennyire szétszeparálni a dolgokat, mert a vas nem bírta. Egy szerver az buzinagy zúgós eszköz volt, ma a leggyengébb mobil is lassan többet tud mint annó egy szerver.
Csak ezek a besorolások nagyon megmaradtak. És sokan képtelenek ettől szabadulni.
Ugyanaz a proci elegendő egy szerverbe mint nasba mint htpcbe, mert elvan 10-20W-al.(#37689) Mezga Aladár:
Ugyan az a J1900 van a HP mikroszerverben mint a sok nasban és az itt épített HTPCkben.
Akkor mégis mi alapján teszünk különbséget? Mert teljesítményben 0.[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz devil-k #37690 üzenetére
Mit jelent az, hogy mikroszerver? Azon kívül, hogy a HP-nak van ilyen nevű eszköze.
A NAS egy fogalom. Eredetileg arra jött létre, hogy egy smb/cifs fájlszervert szolgáltasson. Az első NAS-ok nem is nagyon tudtak többet. Az elődjük a routerekre csatlakoztatott USB-s lemezek voltak. Később a gyártók is elkezdtek újabb funkciókat rájuk rakni, mert már elbírta a hardver.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #37689 üzenetére
De most ne a teljesítményt vegyük alapul. És melyik az a határ, amivel be lehetne sorolni, hogy innentől kezdve már nem NAS-ról, hanem mikroszerverről beszélünk?
#37691) Mezga Aladár
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Jaj, ne keverjük már ide a mobiltelefonokat. Ez olyan, amikor valaki médialejátszóval vagy routerrel akar torrentezni... Lehet, semmi akadálya, de nem erre van kitalálva.
" És most ez másnak miért fáj?"
Hol olvastál ilyet?Szerintem ez meddő vita. A két álláspont nem ugyanaz, ami nem is baj feltétlen. Nyilván mindenki egybe akart mindent és a legolcsóbban, de legalább a legjobb legyen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Ribi
nagyúr
-
sb
veterán
válasz devil-k #37678 üzenetére
A feladat?
Nem tök mindegy, hogy mi van "alatta" vagy hogy nevezik, ha jó egy feladatra?Hati környezetére még rövidebb válasz:
Szükséged van X kliensre és 1db szerverre. Ha van X vasad ami el tudja futtatni a szervert is akkor minek egy X+1. vas? És a fentire is igaz: Attól, hogy microservernek nevezik, beleteszel pár HDD-t, fut rajta NAS funkcionalitású sw... akkor mi lesz belőle, ha nem NAS? Ha elfut rajta a Kodi akkor meg nem HTPC?
Vagy betolod az íróasztal alá és telepítesz egy Office-t, akkor irodai gép. Vagy mi?[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
fecus
őstag
válasz Celtis #37602 üzenetére
Eltűnt a hozzászólásom.
Kicsit megkésve mégegyszer:
Tvheadend és simple iptv a két frontend. Ezek folynak össze egy kupac adóvá az ÉlőTV alatt.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
sb
veterán
Tudom mit jelent. Ezért írtam az egészet. A nevében sincs benne sehol, hogy másra ne lenne jó.
A használat dönti el és ez inkább fizikai kérdés.Pl. nálad is hiába van 4 HTPC. Az egyik bőven lehetne NAS, csak 3 feltételnek kell megfelelnie:
1. Működjön egyszerre NAS-ként és HTPC-ként is. 2. Bírja a neked szükséges rendelkezésre állást. 3. Fizikailag legyen jó helyen. Ez mind a feladattól független tényező kb. -
nagyúr
Értelek, bár én is egy érdekes "állatfajtához" tartozom, mert nekem van egy rendes AVR méretű passzív hűtésű HTPC házam, benne 7x HDD-vel 25 TB és nem kell NAS-al is még szórakoznom külön, mert mindenem ott van egy helyen. És természetesen nem zúg, mert minden csillapítva van és csak 5400-es vinyókkal szereltem. Mobilnetről én is tudom ébreszteni a gépet és vezérelni is.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
sb
veterán
válasz Vikthor #37669 üzenetére
Kivéve azt a szerény 80%-ot akinek a NAS is mást jelent.
Pl. nekem... de szerintem ez az általános user hozzáállás.Mire is kell egy NAS? Hogy adatokat tárolj központi helyen. Ennek nem feltétele, hogy külön legyen és más célja ne lehessen.
Két okból kellhet szvsz külön eszköz egy NAS-hoz:1. Rendelkezésre állás miatt. 24/7 NAS igényről olvastam már mezei userektől, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor. Ha meg csak esetileg kell akkor felesleges rá spec hw/sw. Esetileg lehet távolról kelteni, automatikusan is, tehát még csak kényelmetlen 1db gombot se kell megnyomni. És HTPC mellett is kiszolgál bármi mást.
2. Ha nagyobb szerverként üzemel ÉS helyileg el tudod választani. Egy 3-4 HDD-s cucc zavaró a nappali közepén, de:
a, Egy lakásban általában nincs jobb helye máshol sem. Konyhában, hálóban se jó, ha ott zúg. Ha lesz pincém akkor nekem is lesz külön odapakolt NAS-om.
b, Ha jól emlékszem te is keményvonalas user vagy tárhely ügyben de 99%-nak 1-4TB elég, ami 1db HDD. Akár lehet 2.5" is. Tehát ott megint kevésbé szükséges az elkülönítés.+1: Kicsit fejlettebb környéken meg elég sokan nyomják felhővel. Az mindkét pontot még kevésbé relevánssá teszi.
Szóval én pl jól megvagyok a NAS+HTPC-mmel.
- Ha HTPC kell akkor elindítjuk.
- Ha pl. képek akkor telefonról ébreszthető.
- Ha esetleg más eszközre streamelnék akkor is elég egy wol indítás.
- Ha új kép/videó készül a telefonon akkor automatikusan ébreszti és feltölti.
- Ha telefonról menne stream/kép a TV-re akkor az is megy vagy direktbe vagy már fel van töltve az előző pont szerint.
- Desktop gépekről backupok szinkronját így is elintézi időzítve.Összefoglalva, az adatok és felhasználás erősen összefügg jelen esetben. Hw ügyében pedig én pont fordítva látom: ha egy hw is bőven elvégzi a feladatot akkor minek kettő-három-négy 99%-ban tétlen vas?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz devil-k #37668 üzenetére
melyik volt az!!?
HTPC nem egyenlő NAS-al, és nem is lesz soha. Technológiák meg rövidítések nem ismerete még nem nagy baj, inkább az, hogy az internetet nem használják tájékozódás céljából... bezzeg a zaftos csöcsök mennek... az megy.
-
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #37665 üzenetére
Nyilván iránymutatás volt a cél.
Sokak keverik a szezont a fazonnal. HTPC és NAS nem ugyanaz és nem is lesz. Bár sokak szeretnék egybe megúszni az egészet (amit meg is lehet oldani), de nem biztos, hogy érdemes is. A NAS az 0-24-ig üzemel, erre van tervezve, a HTPC pedig nem feltétlen, sőt... Én annak a híve vagyok, hogy szedjük külön a dolgokat, főleg ilyen téren.Arra meg nem is térek ki, hogy mindenki a legjobbat, a legjobb minőséget akarja, de nem értik meg, hogy annak viszont ára van. Pénzt és időt is kell rá áldozni.
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #37666 üzenetére
meg az, aki eleve ide kattint, annak azért halvány lila dunsztja csak kell, hogy legyen róla, mi is az... nem?
-
nagyúr
melyik volt az a nagyérdemű aki nem tudta mi az a HTPC, hogy át kellett nevezni a topicot házimozi PC-re? Jééééjzus...
-
Ribi
nagyúr
válasz Celtis #37657 üzenetére
Itt láthatod, hogy a noti töltő mit generál 12V címén.
Mert akkor ahhoz már be kell kötni a csatlakozókat, nem árt védelmet csinálni, elvileg kell külön 5v standby ésatöbbi ésatöbbi. Ez mind elvileg ha nem is látszik, de bele van barkácsolva a kis nyavajásba.
Plusz valszeg +1 külön trafó a 3.3V és 5V-nak, vagy nagyon sok hőt generálnának. És most még beférek az ATX psu dobozba. Amúgy teljesen külön doboz kellene. -
canniball
nagyúr
"Ill nem próbáltam, hogy a Kodi YT plugint mondjuk mennyire egyszerű kezelni az app-ból."
A telefonon YT appban: megosztás -> play on mediacenter-> elindul a HTPC-n.
A többire sajnos nem tudom a választ, én is csak az ingyenes Yatset használom.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sb
veterán
válasz canniball #37638 üzenetére
Használom, de fizetős a stream részét még nem láttam. Ill nem próbáltam, hogy a Kodi YT plugint mondjuk mennyire egyszerű kezelni az app-ból.
Ami kérdéses, hogy a kép és cloud részt tudja-e kezelni, erről semmit nem láttam még. (Mondjuk Picasa plugin szintén van Kodi alá így távként megintcsak működnie kell simán a telefonnak, de pl az t*tű lassú volt amikor próbáltam és instabil.)
Ill. fontos a nagyon egyszerű kezelés. Ha minden egyben lenne az nyerő. -
canniball
nagyúr
válasz Sholom #37660 üzenetére
Elvileg a tetején van hely kialakítva 2db 40x40-es ventinek, így gyárilag ennyi a lehetőség. De nem tartom kizártnak hogy gyakorlatilag az aljára és/vagy az oldalán lévő nagyobb perforált részre is fel lehet aplikálni valami légkeverőt. Viszont ezt így képek alapján sajnos nem tudom megmondani, leginkább csak akkor fog kiderülni ha nálad a cucc.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Sholom #37658 üzenetére
Igen, ott fentebb azt írja, lentebb viszont azt amit idéztem és ami engem elbizonytalanított. Viszont ez alapján úgy tűnik valóban elfér benne a két HDD.
Így már jónak tűnik, csak annyit tudok hozzátenni hogy valamiféle hűtésről gondoskodj, a passzív lap plusz két merevlemez egy ekkora házban igényelni fogja.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Sholom
tag
válasz canniball #37655 üzenetére
Köszi!
LC Power 1350MI
Asrock Q1900B-ITX(S)FSP-NB V3 90(/S)
ADATA Premier Pro SP600 64GB [2.5"/SATA3]
Kingston - 2048MB 1333MHz CL9 DDR3 - KVR1333D3S9/2G x2*
WD Green 4TB [3.5"/64MB/IPOW/SATA3]* A gyártó honlapján ezt a típusú notebook memóriát támogatottnak írja, ezért választottam
Az LC Power 1350MI leírásában ezt írja:
Mounting options 8,89cm/2.5" internal 1
Mounting options 8,89cm/3.5" internal 1 (optional, if no 5.25" is built in)Én úgy értelmezem, hogy ha nincs ODD (nem akarok a jövőben sem) akkor elfér a helyén egy 3.5" és mellé egy 2.5" is a normál helyén.
Ribi lenne értelme bele kártyát tenni? Szükségem lenne az 1080p-hez, adna valami pluszt? Ha igen, akkor arra is kéne valami tipp.
-
canniball
nagyúr
válasz Sholom #37654 üzenetére
1. Az az alaplap mATX, a házba pedig csak mITX mobo fér bele! Tehát ugyanebből igényeid szerint vagy a Q1900-ITX vagy a Q1900B-ITX (vagy természetesen más mITX méretű lap).
2. A házhoz úgy látom jár a külső kocka is, ezt nem kell pluszban venned.
3. A ház oldalán ez olvasható:
"Note:
You can mount in a 2.5" or a 3.5" HDD, not both HDDs at the same time.
You can mount in a 3.5" HDD, if no 5.25" ODD is mount in."
Nem tudom ez pontosan mit jelent, azt hogy
- ha nincs 5,25" meghajtód akkor használhatsz 3,5" HDD-t vagy
- ha nincs 5,25" meghatód és 2,5" vinyód sem akkor fér el a 3,5" merevlemez.
Szóval nem biztos hogy a 2,5"+3,5" egyszerre belefér, ennek nézz utána![ Szerkesztve ]
-
Sholom
tag
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
Mégegyszer leírom a konfigot, hogy biztos jó/kompatibilis lesz-e, mert holnap rendelném akkor:
LC Power 1350MI
Asrock Q1900M
FSP-NB V3 90
ADATA Premier Pro SP600 64GB [2.5"/SATA3]
Kingston 2GB 1333MHz DDR3 KVR13N9S6/2 x2
WD Green 4TB [3.5"/64MB/IPOW/SATA3]Nem hagytam ki semmit? Ha esetleg tudnátok írni valamit arról még, hogy milyen hdmi csatlakozó lenne a legjobb ...
-
Ribi
nagyúr
válasz Celtis #37649 üzenetére
Hmm, nem tudom akkor hol néztem, hogy a pico is ennyit tud.
Ja megvan, én pont a 80-ast néztem.
És mivel ez is ennyit tud, gondoltam tök mind1 melyiket veszem.
Illetve a 90-re is csak 5A van írva itt.
Nem tudom hányféle van.Onnan jutottam lineár tápig, hogy a 12V verzió átengedi a panelkocka 12Vját és némelyik igen szemét 12Vot generál. Most vagy veszek wide range cuccot 17k-ért kb + notitáp még vagy 6-8k, vagy 8k-ért a 12Vost és összebarkácsolok egy 12V lineáris tápot. És most ezt teszem. Alkatrészek kb. 10k.
Gondolkoztam én full lineár tápon is, de az már macera, külön dobozzal. A mostani befér egy ATX táp belébe.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"Szinte az összes 80-90Wos picopsu és paneltáp 4A-t tud 12V-on..."
Íme az enyém."Eredeti picopsu 12V-os, neki pedig 19Vos tápja van."
Vágom, de a jelek szerint lemondott a már meglévő kocka használatáról. Persze opció az is, hogy azt használja az általad ajánlott WI-vel."paneltáppal egyetlen probléma..."
Még egy érvet hoznék a pico mellett: nem kell bajlódni a kábelköteggel; kis méretű házban ez nem egy hátrány. Amúgy a paneltáp elhelyezése nem hiszem hogy különösebben nagy gondot okozna, ha van kellő hely a házban akkor biztosan lehet helyet találni neki."...a másik 75Wos verziós házzal együtt is majdnem ennyibe kerül."
Persze, ha talál az ember megfelelő házat amiben paneltáp van akkor nem kérdés, hogy az a legolcsóbb megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz canniball #37646 üzenetére
Szinte az összes 80-90Wos picopsu és paneltáp 4A-t tud 12V-on, csak tirkán van ez így kilistázva.
De attól még ugyanúgy a bejövő 12V-ból generálja a 3.3V és 5V-t is. Így nem felesleges a 90Wos táp.
Persze nem lesz amúgy sem kihasználva, de ez már más kérdés.
Eredeti picopsu 12V-os, neki pedig 19Vos tápja van.Amúgy én is ilyen paneltápot akarok venni tőlük és hozzá egy lineáris tápból a 12V.
paneltáppal egyetlen probléma, hogy valahova majd fel kell csavarozni házon belül, aminek nem valószínű, hogy fúrás nélkül egyszerű lesz helyet találni.És ha már tápkockával együt lesz a paneltáp, akkor a másik 75Wos verziós házzal együtt is majdnem ennyibe kerül. És 20-25W-nál nem nagyon eszik többet winyóval sem egy Q1900.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz kicsi83 #37643 üzenetére
Ez így már OK; viszont a paneltáp csak 48W-t tud a 12V-os ágon így felesleges hozzá a 90W-os külső kocka. Illetve szerintem akkor már jobban jársz az eredetileg kinézett picoPSU-val.
Cyberslider!
No de ez itt kérem a HTPC topik! Itt nem nagyon fogunk tudni segíteni (legfeljebb egy-két olyan kolléga aki NAS-építéssel is foglakozik/foglalkozott, de ennyi erőből az autós topikban is kérdezhettél volna). A kérdésednek sokkal inkább az alábbi topikban lenne a helye: Milyen NAS-t vegyek? (úgy látom itt nem csak vásárlással, hanem építéssel is foglalkoznak) vagy esetleg itt: Home server / házi szerver építésehttps://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
devil-k
nagyúr
válasz Cyberslider #37644 üzenetére
Megoldható.
Win 10 + Xpenology virtualizálva (Hyper V) + Kodi... stb.
Viszont ha egybe dolgon gondolkozol, akkor legyen erő abban a vasban.
- mozi bolondéria -
-
Cyberslider
őstag
Szia!
Nekem nem HTPC kell, hanem NAS! Csak gondoltam ha működik egy összeépített mini server úgy, mint egy kész NAS, ha tudok alá rakni megfelelő sw-t akkor inkább összeépítem (vagy megveszem pl az említett hp mini servert) és olcsóbban kijövök vele.
Itt a kérdéd az, hogy egy ilyenre rámegy-e az említett xpenology sw, és megoldható-e ezzel a real time konverzio (nameg a többi amit egy átlagos nas tud) de akkor átmegyek az általad említett topic-ba is, thx!https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
devil-k
nagyúr
válasz Cyberslider #37625 üzenetére
Arra készülj fel, hogyha saját szervert raksz össze, az időigényes feladat. Gondolok itt a szoftveres részre. S arról se feledkezzünk meg, hogy a Xpenology nem hivatalos, szóval ott nem lesz support (a fórumon kívül). Nyilván egy saját szerver építése szerintem jobb (én is nemrég raktam össze), főleg ár-érték arányban, DE vannak azért fenntartások...
Nyilván a Qnap-nál vagy a Synologynál elsősorban a supportot fizeted ki, a hardver nem annyira vészes... Valamit valamiért.
- mozi bolondéria -
-
Ribi
nagyúr
Ó, hogy a retekbe tényleg.
Akkor ezek az MI végűek lesznek a jók. az II-ben valszeg tfx táp van.Sholom MI végü kell
Ez már az.PeterPH: ezt jó tudni. Mondjuk akkor is érdekelne, hogy melyik fajta.
-
kicsi83
tag
Köszi, ez bizony elkerülte a figyelmemet . Akkor így át kell gondolnom, hogy mi legyen. Esetleg ezzel a táppal?Vagy ez gagyi minőség?
(#37612) Na_Ta
Köszi, ez is elkerülte a figyelmemet.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"Kérdés: kihozható-e egy ilyen htpc-vel? (Nyilván igen, de én csak a desktop vonalat ismerem ugy-ahogy)"
Egy HTPC nem más, mint egy célzott felhasználásra belőtt desktop PC; azaz olyan erős lesz amilyet építesz."Olvastam itt a Xpenology-ról..."
XPEnology topikDe biztos hogy te HTPC-t (házi-mozi PC-t) akarsz építeni, nem inkább szerverre/házilag összerakott NAS-ra gondoltál...?
sb!
Szerintem a Yatse tudja amit szeretnél. Az igényeid teljes körét ugyan csak a fizetős verzió nyújtja, de a YT-részét ki tudod próbálni (az az ami az ingyenes verzióban is benne van).Ribi!
Abban TFX táp van.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Sholom
tag
Akkor ha ezt megvenném (LC Power LC-1360II Mini ITX ház 90W) jó lenne az összeállításom? Belső kábelezésben ha jól nézem 1 hdd-re van tervezve.
Úgy értem az Asrock Q1900M alaplap jó lesz így vagy mindenképpen a DC verzió kell? Nem értek hozzá, ezért kérdezem. Nem akarok összevásárolni nem kompatibilis dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
Sholom
tag
Ha összeraknék gépet, ehhez mit szólnátok? Bírná azt amire használni szeretném? 1080p videó lejátszás TV-n, transmission, 0-24 órás működés.
Asrock Q1900M
Corsair 4GB DDR3 1333MHz
Adata 64GB ASP600S3-64GM-C SSD
FSP 90W NB V90
WD Green 4TB 64MB SATA3 WD40EZRX+ ehhez kéne valami ház, lehetőleg fehér (mit ajánlanátok?) Kéne még valamit vennem hozzá, mit felejtettem ki?
A TV-hez milyen hdmi kábelt kéne vennem? HDMI (ARC), HDMI, HDMI (MHL) csatlakozó van rajta.
-
sb
veterán
Más: Használ valaki ilyen jelleggel HTPC-t? Telefonos, felhős képek, videók átlövése a TV-re a HTPC-n keresztül.
Vagy valamilyen HTPC-n futó univerzális sw nagyon egyszerű "irányítása" telefonról.Ha igen akkor várnám a tippeket a Chromecast-on kívül x86-os sw-kre.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Én nem sok mindent használok HTPC-n, a legutóbb erre kerestem rá, ami kellett volna:
"real time transcoding, stream esetén"Szvsz simán megoldható lenne, de nem nagyon láttam megfelelő sw-t erre a célra. Egy módosított Emby szervert találtam, amibe sikerült Quicksync-es hw-s enkódolást belegyógytani, de elég gyérnek látszik a támogatása. Nem is értem...
Szóval sokat nem ismerek ezekből és általában mindenre a sima PC-t tartom a legjobbnak, de tippre az sw-s résszel lehet jobban jársz ha csomagban veszed a NAS-sal. Már ha azok biztosan támogatják ezt.
Mondjuk most, hogy rtad, lehet, hogy ki kéne próbálnom vmi NAS sw-t virtuális gépen a HTPC-n, hogy mit tud ami jól jöhetne...
-
btomi9
aktív tag
válasz Cyberslider #37626 üzenetére
Az nagyon jó ár érte. Én Angliából rendeltem Gen8 -at kb. ennyiért cashback akcióval. Tettem rá XPEnology -t és tökéletesen működik. Én nem használom stream-elésre, de https -t tud, sftp -t is, tehát biztosított a titkosított adatátvitel.
-
Cyberslider
őstag
Kimaradt.. egy ilyen láttam, HP microserver, mint lehetséges alternatíva (?)
[link]https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
Cyberslider
őstag
Hi all!
Egy NAS-on gondolkozom otthonra. Vannak igényeim, ezért ezt néztem ki:
https://www.qnap.com/i/en/product/model.php?II=142Ez egy elég erős modell, celeron procival, 1GB ram +bővíthető max. 8gb-ig! 2LAN,usb3,stb. Fogyasztás kb 20W. Ami a lényege:
gyors adatátvitel AES titkosítással is
nemcsak offline, hanem real time transcoding, stream esetén.Kérdés: kihozható-e egy ilyen htpc-vel? (Nyilván igen, de én csak a desktop vonalat ismerem ugy-ahogy) A proci lehet gyengébb is, kérdés mi elég a real time transcoding-hoz. Természetesen ki akarom használni a többi lehetőséget is, van-e erre megfelelő software? (Olvastam itt a Xpenology-ról pl, ezek tudják hozni egy ilyen qnap software szintjét?) tehát vps,dlna,cloud,video megfigyelés (szintén fontos!)
Ha igen, akkor kijövök-e jobban, mint ~95e winyok nélkul? Ugyanis kb. ennyibe fáj a qnap, viszont egy kész rendszert kapok...
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
btomi9
aktív tag
Eldöntöttem közben, hogy nem kell asztali PC+ erős HTPC is, a videó, vagy komolyabb hangformátumokhoz úgyis erős gép kell, így az asztali cuccot eladom.
Így most tovább lehet nyújtózkodni, és meg lehet venni azt a 300W lineáris tápot a hdplextől, így tápban és audio minőségben nem kell kompromisszumot kötnöm.
Ház kérdésben nem döntöttem még. Hdplex H5, vagy H1.SODD.
Az 5-ösbe lehet tenni videokarit, de max 95W TDP-t tud passzívan hűteni. És prociból is, most azt nem tudom, hogy a kettő egyszerre is megy-e neki :-) mert akkor processzor választásnál nem kell több pénzt fizetni a kisebb fogyasztásúért, ha már tápban is jó vagyok.
A Skylake esetén mondjátok ugye, hogy a HEVC kiforratlan, meg valamit olvastam, hogy nemtudommit nem 10, csak 8 biten tud, meg nincs natív HDMI 2.0 szóval ott tartok, hogy kár lenne early birdként sok pénzt kifizetni az új technikára.
Van még egy szempont, az pedig a virtualizáció. Most van 32GB memóriám, de ha az asztali gép megy, akkor itt is olyan alaplap kell, ami tud ennyit. Nem tudom, ilyen téren hogy teljesít az AMD vs. Intel.[/ON]
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #37620 üzenetére
Ha nem akar az összerakással foglalkozni, akkor médialejátszót vennék, vagy egy olyan HTPC-médialejátszót (?) amit a másik topikban is ajánlanak. A célnak megfelel, sőt, elég jó tesztek is vannak róla. Ezzel a vassal nincs konkrét tapasztalatom, de én is nézegettem ilyeneket (több márkát is) annak idején és több oldalról is lebeszéltek róluk.
Egyébként az összerakós gép is olyan, hogy valaki összerakja, szépen beállítja és nem is kell többet piszkálnia a delikvensnek. Arról nem is beszélve, hogy a "hagyományos" médialejátszók már az utolsó körökhöz értek.
- mozi bolondéria -
-
Patice
Topikgazda
válasz devil-k #37619 üzenetére
OK. De pont, hogy nem akar az összerakással foglalkozni.
A véleményedet mire alapozod? Esetleg van már tapasztalatod vele?
Te mit ajánlanál nem összerakós gépnek?
(#37618) Sholom:
Rizikós, nem tudom hány évig lesz még támogatott a procija. Amit linkeltem az frissebb vas.
Amúgy én is inkább az építést ajánlanám. Olcsóbban kijöhet.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Sholom
tag
válasz Patice #37617 üzenetére
Köszi
Erröl mit gondolsz? Jobb lehet annál ami ajánlottál?
https://ipon.hu/webshop/product/zotac_zbox_mn321/934586 -
Patice
Topikgazda
válasz Sholom #37616 üzenetére
Szigorúan szubjektív (!) ajánlásom:
Igaz nem kulcsra kész (kell még bele noti-ram, meg SSD - 2,5-es vagy mSATA), de elég jó a körítés.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Sholom
tag
Melyik az a HTPC amit érdemes egyben megvenni, nem alkatrészekben összerakni? Olyan ami az 1080p (20-25GB) filmeket elviszi akadás nélkül?
-
Na_Ta
csendes tag
válasz kicsi83 #37608 üzenetére
Üdv!
Az alaplap SO-DIMM memóriákat fogad, az általad linkelt áruházból pl ez jó lenne: 4GB so-dimm
NT
-
sb
veterán
válasz LógaGéza #37607 üzenetére
Írtuk korábban, hogy a HEVC még lutri. TUTI-ra még nem lehet menni... de ha elterjed valószínűleg minden le fogja játszani mert technikai akadálya nem nagyon van Bay Trailtől felfelé. De mégis annál talán frissebb/erősebb (igp-ben) platformot lenne szerencsés választanod. AMD APU-k, Braswell és core magos Intelek jóval erősebbek.
A BD3D-vel viszont megintcsak necces együtt a dolog, mert ott meg a Braswell (hivatalos infók szerint) és a kisebb core magosak kiesnek. Bay Trail, AMD APU és i3-tól felfelé jó csak.
4k60p meg egy harmadik dolog ami szintén ritkítja a mezőnyt, de ezzel még szvsz nem érdemes foglalkozni. Mire ilyen tartalom is lesz 2-3 új generáció kijön tuti.
-
Ribi
nagyúr
válasz kicsi83 #37608 üzenetére
Ez nem használható hozzá.
Ez a picopsu, csak 12V-ról megy.
Van wide range verziós, de az drágább, cserébe viszonylag jól megszűri a tápkocka feszt.
Ha belefér vedd azt.
Ez a 12V-s teljesen átengedi azt a 12V-ot amit kap a tápkockától.
Vannak beépített paneltápos házak, viszonylag olcsóak, valami olyat nézz.
Feltéve, hogy nem akarsz túl sok winyót belerakni.
Pl ez[ Szerkesztve ]
-
kicsi83
tag
Sziasztok, gondolkozom egy HTPC összerakásán ebben kérnék segítséget. A kinézett konfig a következő lenne:
alaplap+proci: Asrock N3150
memória: Kingston
winyó: az van itthon
ház: ház
picopsu: PicoPSU
A kérdés az lenne, hogy PicoPSU-hoz lenne itthon egy Lenovo adapter, igaz hogy 65W (20V), de lehetne-e használni (később cserélném, de ha nem muszáj, most nem adnék ki pénzt rá)?
Előre is köszi -
LógaGéza
veterán
válasz #75912448 #37605 üzenetére
Az a baj, hogy nincs HDMI az erősítőn (egy Yamaha DSP-AZ2-ről van szó).
Mi lenne akkor a megfelelő megoldás BD3D és 4K (HEVC) lejátszáshoz? Várjak még pár hónapot?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
btomi9
aktív tag
Nos, írtam HD-Plexnek, visszaküldöm nekik bontatlanul a 100W lineáris tápot, visszaadják a pénzt. Megpróbálkozom eladni az asztali erőművemet, ha nem viszik egyben, akkor bontom, és a memóriát, videokártyát (GTX 770) akár fel tudom használni HTPC -be. Viszont akkor a HD-Plex új H5 -ös háza lesz, amiben ez el is fér.
-
törölt tag
válasz LógaGéza #37600 üzenetére
HD hangsáv eleve nem megy át optikai kimeneten, csak HDMI-n közlekedik. Az említett lap esetében nem jelenti azt, hogy süket marad a lejátszás, mind optikai, mind HDMI kimeneten továbbítható DTS-HD MA(HRA) >>> DTS core, Dolby Atmos/TrueHD >>> Dolby Digital hangsáv.
(#37604) vitezlejszlo
Emlékeim szerint a GT210 nem HD audio képes, de ha a Kodi dekódolja a HD formátumokat LPCM-be, azt a Denon képes lenne multichannel módban fogadni: Kodó dekódol HD>LPCM >>> GT210 HDMI out >>> Denon HDMI in. Ha ez elvben lehetséges, akkor is inkább vennék alig drágább, de modernebb, minden földi jóval megáldott GeForce GT 720-at.
-
vitezlejszlo
őstag
Srácok két kérdés:
1:
Nvidia GT210 Kodi + Linux. Tapasztalat? 5.1-es hangrendszerem van, (Denon 3808) mennek rendesen, vagy vannak gondok esetleg (fagyas akarmi? Most AMD-m van, azt cserelnem le erre VGA ugyileg).2:
Valahol valamikor valaki (csak hogy pontos legyek) kuldott egy linket, amin a videokartyak kepessegei voltak feltuntetve hangkodek szerint, vagyis az volt ott, hogy mintudomen a gt210-es nvidia tudja a DD-t de nem tudja a truehd-t, a 610-es mar tudja, az amd 5450 meg nem tudom semmit.. Ilyen táblázatja van valakinek esetleg? Csak az elso keredsem miatt erdekelne, hogy a 210 mit nem fog tudni ha az maradna a valasztas.Koszi
-
Celtis
veterán
Én ugyan méág nem próbáltam soha, de a Tvheadned backend tudja azt, hogy egy csatornához több service is van rendelve. Hogy ezek közül hogyan választ arról fogalmam sincs. Azt sem tudom, hogy az iptv forrásokat is a tvheadenddel veszed-e.
De ha mondasz egy-két ilyen stream forrást, lehet kipróbálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest