Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #36198 üzenetére
Miért kellene? Ha szerkeszteni akarod, akkor csak rámész a fájl (film) adatlapjára bepötyögöd a címet és kész és ott lehet mókázni. Ha több ugyanolyan cím van, kiad egy listát évszámokkal együtt és onnan tudod kiválasztani amit keresel.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
Van kodihoz valamilyen adatbázis szerkesztő?
Olyasmi mint a popcorn-hoz a NMJToolbox2. -
Armatura
tag
válasz Archttila #36193 üzenetére
Ezt a videót nem értem.Az oké,hogy össze van kötve a tablet a tv-vel,de hogyhogy működik a tv távvezérlőjével?Ehhez nem CEC adapter kell?
Péter odaszól Jézusnak: - Pszt, Júdás kérdezi, tudsz csinálni lisztből kokaint?----Képeim: https://www.flickr.com/photos/142115553@N07/
-
woodworm
veterán
-
Archttila
veterán
válasz devil-k #36170 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy sikerült beállítani amire szükségem van, viszont a képminőség érezhetően gyengébb, mint a Popié.
Jó helyen tapogatózom? De továbbmegyek: létezne, hogy akár a Popcorn képminőségét is felül lehet múlni megfelelő vassal, bővítményekkel beállítássokkal?
i5-4690K
8GB DDR3
GTX970
NAS 3TB WD RED
Samsung 55H6500
...ui: Ezt most találtam lehet nem kell vennem távirányítót sem?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
woodworm
veterán
válasz Oszilaci #36187 üzenetére
Nem teljes értékű a Kodi benne? Mert ez a beépített dlna szerver egyik szolgáltatása.
(#36186) schferenc77
Egy másik fórumon hasonló kérdés merült fel.
Most linux vagy épp openelec alatt nem tudom kipróbálni, de win7+yatse párosával működik. Amikor a yatse-ban rámész a lejátszandó filmre, a kijelölő gomb hosszú lenyomásával előhívod a context menüt és ott lesz az Egyéb lejátszóval. Ha kiválasztod, akkor megjelennek a hálózaton lévő kompatibilis eszközök. -
justice84
aktív tag
válasz schferenc77 #36186 üzenetére
A Yatse fizetős változata nem tudja ezt? De szerintem attól is függ mire akarod streamelni.
-
Patice
Topikgazda
válasz schferenc77 #36188 üzenetére
QNAP NAS-nak nincs alapból olyan app-ja, amivel lehet TV-re streamelni? + hozzá mobil eszközös vezérlő?
(Synology-nál ez megoldott.)[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Oszilaci
senior tag
válasz schferenc77 #36186 üzenetére
openelec csak azon az eszkozon jatsza le amire telepitve van.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem lenne: van egy RPi, rajta egy Openelec. Android-os telóról távvezérelhető az RPi. Az RPi-n be van állítva az UpNP. Ebben az esetben:
- meg lehet mondani a mobilról az RPi-nek, hogy az adott zenét/filmet, ne az RPi-ra kapcsolt hangfalon/TV-n játsza le, hanem streamelje át egy másik DLNA képes eszközre?
- ha meg lehet mondani, akkor utána a mobil már nem játszik szerepet a lejátszásban ugye? Tehát a stream közveltenül az RPi és a másik DLNA készülék között fog menni (tehát a mobilt ki is lehet akár kapcsolni)?Ha ez egy működő metódus, akkor merre keresgéljek (kulcsszavak), hogy hogyan kell ezt összelőni?
-
canniball
nagyúr
válasz xxlongikaxx #36183 üzenetére
Igen, a többi rajta van a lapon.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
nagyúr
válasz gery14bmh1 #36182 üzenetére
csak nagyméretűt tudok ajánlani, normal desktop PC méret.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
gery14bmh1
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok mondani nekem kis méretű gyárilag épített (barebone) HTPC-t, amik házába belefér egy 3,5" diszk?
Köszi,
Geri150+ pozitív / 0 negatív :)
-
PuMbA
titán
Illetve egy mostani Anandtech teszt szerint, ezek sem tudnak 10bit-es 4K-t dekódolni, kérdés, hogy mi fog elterjedni a jövőben. Várj a Win10 megjelenésére és meg tudjuk mondani itt a topikban, hogy mi kell a teljes 4K lejátszáshoz, egy AMD Kaveri biztos, de az passzívan nem nagyon fog elmenni
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kaszaf #36179 üzenetére
Asrock N3150-ITX, viszont 4K 60Hz-et nem tud, az csak a külön VGA-k kiváltsága még
[ Szerkesztve ]
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Jó öreg PCH A300 mégialejátszóm megérett a cserére. HTPC-t szeretnék az alábbi elvárásokkal:
- 4K, 3D támogatás,
- Max 1 SSD lenne benne, anyagok NAS-on vannak,
- Teljesen passzív hűtés,
- Lehető legkisebb méret.
- Logitech Harmony 555 távkapcs adott.Külön alkatrészek beszerzésén gondolkodjak, vagy van ajánlott mini PC kész konfig erre a célra?
Mivel teljesen járatlan vagyok a témában ezért kérdezek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezeket lőttem ebay-en mostanában (használtan), ebből épül egy médialejátszó+NAS egyben
(Kodibuntu+OMV vagy Ubuntu+Kodi+OMV, esetleg KVM-ben egy XPEnology ezt még nézegetem)Zotac E350 (E350, full passzív, 4 SATA, USB3.0, Wifi)
Crucial Ballistix 4GB DDR3 sodimm
HP TS-TB23L, Blue Ray BD-Rom-DVD Combo slotin
Flirc SE (ez be is kapcsolja és tanítható pl. a TV távirányítójára)
Coolink venti SWiF2-80P PWM (hogy azért a HDD/SSD és a heatpipe kapjon némi levegőt)
PicoPSU 80W (eredeti minibox-os)
FSP 12V/5A 60W külső adapter
valami SSD (Intel 40GB vagy Samsung 840)
Terratec H5 USB DVB-T/C
ha összeállt és működik akkor kerül bele egy Seagate 5TB HDD is (jelenleg a NASban)
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
RasPI + Openelec kombóval megy otthon a mozi (RasPI - Denon 3808 - TV útvonalon), ami mind szép és jó, de van egy olyan furcsaság, hogy miután bebootol a RasPI, csak 1280*720-as felbontást használ, pedig elvileg full HD-t kellene. Nem tudom az erősítővel veszik-e össze, vagy valami más gondja van, de ebben a módban az erősítő saját OSD feliratai sem látszódnak, amit különösen nem értek...
Szóval a kérdés: más is belefutott-e ebbe, hogy nem full hd-be bootol be az OpenELEC (5.0.8), vagy ezt lehet-e fixálni?
Köszi
laca
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
OPENELEC-ben gondolkodva. ha o toltene le a fajlokat is transmissionnel. van valami integralhato media (movie/tv show) rendszerezo, amivel lehet automatizalni, mit hova toltson le?
ertsd: berakom webinterfacen tavolrol a transmisssionbe, hogy mit toltson, es elrdendezi magatol, es a libraryben szepen tudja scrapelni a filmeket es a sorozatokat is.elore is koszi
pl: van egy dls mappa, ahova tolt a transmission, es ebbol scannelne a filmeket es sorozatokat is, majd e szerint scrapeli a sorozatokat es a filmeket.
csak pl most nem megy linuxon a kodival az, ha egy mappaban a sorozat/film. vagy. letoltosnel megkerdezi, atnevezgeti (hogy mehessen a seed is illetve a scraper is jol felismerje a filmeket)[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz bajnokpityu #36173 üzenetére
Ez érdekes.
Demo, tort avagy teljes verzios?
Nekem tort van, teljesen jo. -
bajnokpityu
félisten
válasz windlord #36172 üzenetére
minden megvan. egyik programmal tudok indítani, de kényelmetlen (kodi remote), a másikkal meg nem tudok indítani, de amúgy meg nagyon jól kezelhető.
Utóbbi irta ki a hibát, amikor a médiatár tallózása közben indítani akartam. Tehát látja az adatbázist, csak az indítási parancsnál hibát ír ki.
-
windlord
őstag
válasz bajnokpityu #36155 üzenetére
Ugyanazon LAN -on kell lenned a htpc -vel, kell apple bonjour szolgaltatas, kodi upnp beallitas (port, user, passw.), zeroconf engedelyez.
Pont most allitottam be en is.Sorry a rovid, csapott leiras miatt, csak telefonrol vagyok...
Remelem tudtam segiteni!Vagy megtalalja a geped, es a leirtak megvannak?
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Ez nem semmi... ma egész nap a Kodi-t piszkáltam és hát bizony ez valami veszett gyors! Valami hasonló lesz nekem is a végeredmény
Egyáltalán nem bántam meg, hogy eladtam a Popcorn A410-et! persze ahogy elnézem idő lesz mire mindent beállítok majd rajta de már most úgy érzem, hogy megéri minden egyes befektetett másodperc.Talán így első körben a kényelmes távirányító az ami hiányzik, de úgy hallottam lehet hozzá rendelni pár ezresért eBay-ről.
szerk.: lehet kicsi lesz a kétrekeszes NAS?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Sefter
veterán
válasz xxlongikaxx #36165 üzenetére
ha az ár a legfontosabb, egy médiaplayer-t vennék.. Torrent, megosztás, képek, zene arról is megy és olcsóbb
Psn ID: sefter_hun
-
PuMbA
titán
válasz xxlongikaxx #36165 üzenetére
Milyen erősítő, hangrendszer lesz alatta?
-
xxlongikaxx
aktív tag
Sziasztok, egy gyors kerdes, mi jelenleg a legolcsobb megoldas arra ha kellene egy eszkoz amivel letudok jatszani full-hd filmeket ugy hogy true HD hang jojjon ki belole es ez lenne rakotve az AVR-re, illetve meg egy torrent kliens menne rajta amirol kozvetlenul lennenek a fileok a lejatszo hdd-jere atpakolgatva, az sem lenne rossz hogy laptopra letoltott kepek, videok, zeneket esetleg siman atlehetne wifin masolni.
Pi2 felejtos mert nem tudja a hangot kezelni, htpc szimpatikus lenne de nemtudom mi arban a minimum amit rakellene forditani. -
Skillet
addikt
válasz eastsider #36149 üzenetére
Jó a konfig és hibátlan a ventilátor is. Biosban 1000-es fordulatra állítva semmit sem fogsz hallani belőle.
Nekem is dc-s van. Szuper. Hibátlanul teszi a dolgát, mind a 4 sata port ki van használva.
Ha pedig amúgy is van hozzá való tápod...
Egy igazán jó minőségű, halk, kis fogyasztású belső tápot sem úsznál meg olcsóbban.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
envagyok
veterán
válasz schferenc77 #36148 üzenetére
Szerintem tartsd meg a pi2-őt, nekem mindkettő van és a weteket csak tvheadend serverként használom, kicsit kiforratlan még rá az openelec, a pi2 jobban képben van a fejlesztésnél. Plusz van egy gyanúm, hogy a wetek nem tudja a 23.976 fps-t, bár nem tudom hogy lehetne meggyőződni róla.
Esetleg később mikor már nem alfa lesz rá az enigma alaprendszer.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz eastsider #36156 üzenetére
Nyilván az újabb "tartósabb", így az éri meg ha belefér a keretbe. Ami viszont gondolom így ki fog tolódni.
Itthon én csak ezt a boltot ismerem ahol lehet picot venni.
-
bajnokpityu
félisten
Kore esetén mi az az unable to connect média server?
Messze ez az eddig látott legjobb remote, de indítani nem tudok vele filmet az adatbázisból.. -
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
meg mindig vivodom milyen HTPC / torrent "server" kellene nekem
cel: KODI futtatasa(legjobb OPENELEC lenne) (fullHD, egy bravian, HDMI-n, illetve torrentek futtatasa 0-24), minel halkabb uzem, minel alacsonyabb fogyasztas. minel jobb ar/ertek arany, Wifi.Amit eddig osszevalogattam:
Q1900DC ITX
CM elite 110
3TB WD RED
2gb RAM
MCE vevo/taviranyito van
noti tap van 65W-s.
ez kb max 90k.ennel olcsobb / jobb ar/ertek aranyu megoldas letezik a fenti kovetelmenyekkel?
elore is koszi
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Egy Raspberry Pi 2-őt érdemes lecserélni egy Wetek Play-re vagy a Wetek Openelec Box-ra? Mindkét wetek ugyanazt a hw spec-et tartalmazza. Csak média lejátszásra lenne használva, a fő szempont a váltásra a TV tuner (tudom RPi-re is van, de ez out of the box tudja a kábeles tv-t).
Wetek: AMLogic AML-8726 MX (1,5GHz Dual Core és Mali MP400 dual core GPU
RPi 2: Broadcom BCM2836 Arm7 Quad Core, 900 MHz-enA TV tuneren kívül a skin-ek alkalmazhatósága is kérdés (Openelec box esetében). RPi 2-nél néhány skin nagyon lelassul. Ez javul a Wetek esetében? Pl a NAS-omon lévő Kodi-ra bármit rárakhatok, ott van nyers erő, nem számít. De ezeknél a dobozoknál?
-
Archttila
veterán
Felraktam Kodihoz a Black Glass kieget. (jajj de minek) viszont valami oknál fogva nem engedi visszakapcsolni sem az Aeon Nox-ot, sem pedig az alapértelmezett felszínt. Egyszerűen inaktív az indítás menüpont az összes felszín neve mellett.
15RC2
-
sb
veterán
válasz #75912448 #36142 üzenetére
A VGA RGB-vel dolgozik rész általánosítva igaz. Mivel támogat YCbCr kimenetet, a bemenet (video) is ilyen formátumban lehet, a dekódolás meg DXVA-n keresztüli általában így gondoltam az egész folyamat végigmehet(ne?) RGB konverzió nélkül - jó esetben. A közbeiktatott scalerek és egyebek meg tök egyedi gpu(vagy akár cpu) kódok, ott meg azt ír meg az ember amit akar, nem feltétlen kell RGB.
Ez volt a gondolatmenetem...A többit világos volt eddig is. Nyilván TV-függő. Én egy általános képet szerettem volna mert azt hittem van ilyen. Nyilván ha a TV-k fele jobban skáláz mint egy MadVR pl. akkor szvsz fel sem merülne a használata. Mivel aki ismeri a MadVR-t annyira igényes, hogy tuti jobb TV-je lesz ami a jobban skálázó 50%-ba tartozik.
Ha nincs egyértelmű előny akkor annyira talán meggyőző sem lehet.
Persze abban igazad van, hogy nagyon széles skálán lehetetlen ezt megmondani egyértelműen. Az elején pontatlan voltam, de azóta írtam, hogy egy "átlag" (értsd: nem, 0.5M+) TV-re értettem.
-
törölt tag
Azért van köztes konverzió, mert egyszerűen a VGA RGB pixelekkel dolgozik. Ezért további felesleges körök nélkül legegyszerűbb azt is kiküldeni belőle, majd a legtöbb tévé ebből YCC 4:2:2-t csinál magának, hangsúlyozva, hogy a konkrét tévé/projector ismerete nélkül ez általánosítás. Pl legtöbb LCD tévén nem igazán lesz látható különbség ha csak az YCC-RGB out különbséget nézzük.
Nyilván jogos felvetés, ha a tévé 4:2:0>4:2:2 chroma skálázója fosabb (vagy megtartja 4:4:4-ben, vagy egyáltalán kezelni tudja, vagy uyge eldobja, hisz "tudja", hogy az konvertálva került oda), mint a PC algoritmusa, miért ne törekednénk a legjobbra. Persze lehet mondani, hogy 42" tévén Full HD anyagon nagyítóval.... de mások meg bazi vásznon... ezért nem jó általánosságban beszélni.
Egyébként újabb Samsung plazma tuti tud PC módban RGB és YCC 4:4:4-et is.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Nekem is Samsung van. A sajátom én is tudom, nem erről beszéltem.
Általánosságban - mivel nincs más TV-m - nem tudom megmondani 100%-os pontossággal amit te: hogy csak 60Hz-en van 4:4:4. Csak annyit, hogy régen elég nagy volt a keveredés ezekben. Pl. írod a képjavítót. Samu PC módban kapcsolja ki, de volt TV ami game módban iktatta ki ezeket.
(szerk: Mondjuk most rémlik valami, hogy jó pár hdtvtest review-ban írták, hogy valóban csak PC módban van látható 4:4:4 megjelenítés. Igazad lehet az általánosítással...)RGB és YPbPr bemenet között nincs szemmel látható különbség
Tudom, próbáltam már.A kérdésem arra vonatkozott, ha nincs 4:4:4 akkor mit kap a TV... ha a vga 4:4:4-re van állítva. Az vicces (pedig valószínű), hogy 4:4:4-et kap... majd megjeleníti pl. 4:2:2-ben... holott tudná a megjelenítést is... ahogy 60Hz-en megy is neki.
regger:
Világos amit írsz. Az is, hogy egy dolog a 4:4:4 fogadás és a megjelenítés, ezt írtam is fentebb.
A leírt folyamatból az nem tiszta, hogy miért van biztosan köztes RGB konverzió, de ezzel sincs tapasztalatom, biztos van bár szvsz nem kellene feltétlen.
Madvr beállítások: Hát ja. A felét nem ismerem már annak amit belinkeltél. Régen alig volt benne pár beállítás amikor próbálgattam.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Samsungnál akkor van PC mód, ha beállítom, mert csak ekkor tűnik el a képbeállítások nagy része a menüből A lényegen ez se változtat, sehogy sincs 4:4:4 60Hz-en kívül RGB és YPbPr bemenet között nincs szemmel látható különbség, a mai TV-k már teljesen jól elvannak mindkettővel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
PC/VGA-n belül egy ponton mindig lesz RGB 4:4:4 konverzió, tehát YCC>RGB. Ha feltételezzük, hogy a tévé kezeli (kezelni és megjeleníteni nem ugyanaz), miért történjen egy felesleges újabb konverzió: YCC>RGB>YCC formában. De a legfontosabb összehangolni a kimenetet a megjelenítő bemenetével. Pl az emlegetett 2012-es plazma egész biztos belül 4:2:2-vel dolgozik, fingja nincs a full RGB-ről, jobb ha egyből a VGA konvertál YCC-re, szemben egy GT60-nal amire nyugodtan küldhető RGB, jól konvertál magának bármiről bármire.
Lehetne folytatni azzal, ha a tévé megjeleníteni is tudja, pl Pana pure direct, akkor a chroma skálázás teljes egésze megmarad, nincs elhajítva egyből a fele. Kitérni a madvr YCC 4:2:0 >> 4:4:4-re, ahol a tömörített négyzetes recék tűnnek tova, stb stb. Szóval nem egy szóval lesöpörhető, hogy a chroma up (többek között) miként történik, a teljes lánc ismeretére és összehangolására van szükség. Ezután lehet eldönteni mit és hogyan érdemes. Nyilván Full HD anyag és közepes megjelenítő esetén érvényes amiről beszélsz, de a kényelem és egyebek megmaradnak, ha KODI DSPlayert-t használnál. De csak azoknak ajánlom, akik eleve tudják mit mért és hova állítanak, van tapasztalatuk MadVR terén.
Egyébként rengeteg sharpen funkció és skálázási lehetőség került az új madvr verziókba, elveszik benne már gyakorlottabb kéz is, tisztára Darbee lett.
-
sb
veterán
A PC mód 4:4:4-re nem esküdnék meg, de jogos a felvetés.
Több TV-nél keveredik, hogy mikor van PC mód, mikor van 1:1 mapping, sok esetben gaming mód is van amihez kötődhet a képjavítók kikapcsolási lehetősége.Az is kérdés ilyenkor vált-e a vga kimenet, mert pl. nálam is 4:4:4-re van állítva a vga mégis "van kép" 24p-ben is.
-
PuMbA
titán
"Vannak kijelzők amik nem tudnak 4:4:4 jelet fogadni/megjeleníteni, tehát ott felesleges az erőlködés. Mondjuk akik ide betévednek többnyire azért van már 4:4:4-et támogató TV-jük (és full range bemenetük)."
Az én 2013-as Samsung TV-m - és tudomásom szerint még az újabbak is - csak 60Hz-en és PC módban tudnak 4:4:4-et, 24Hz-en csak 4:2:0-t, szóval tök felesleges vesződni a madVR chroma felskálázással meg hasonlókkal
"Nem tudom milyen anyagok vannak/lesznek. HEVC-ben mintha jönnének már 4:4:4 anyagok is"
Ugyanúgy kiterjesztett profilban lesz a 4:4:4, továbbra is 4:2:0 lesz a normál
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #75912448 #36118 üzenetére
Ó, köszönöm a részletes leírást.
Ennyire nem akartam belemenni, azért sem néztem utána. Időszűkében csak egy summázás érdekelt, hogy van értelme ezzel foglalkozni jó minőségű FHD anyagnál egy átlagos megjelenítőn avagy nincs.Amit tudtam és amit nem:
- Vannak kijelzők amik nem tudnak 4:4:4 jelet fogadni/megjeleníteni, tehát ott felesleges az erőlködés. Mondjuk akik ide betévednek többnyire azért van már 4:4:4-et támogató TV-jük (és full range bemenetük).
- SD anyagnál, ahol luma skálázás is van láttam a különbséget, az meggyőző volt... csak azzal meg alig találkozok szerencsére.
- Nem tudom milyen anyagok vannak/lesznek. HEVC-ben mintha jönnének már 4:4:4 anyagok is.
- Melyik milyen arányban van az erőforrás-használattal.Gépcserével meg fogom várni a HEVC remélhető elterjedését ill. az új hw-ket - legalább 1 év - csak közben azért már nézelődök, gondolkodom. Ha van érdemi képminőség javulás akkor azért megküzdenék majd vmi skálázóval az alap Kodi képminősége és kényelme helyett... ill. az is számít azért, hogy erőművet semmiképp nem akarok. Nálam csak a kis procik jöhetnek szóba 25W-ig. Mondjuk ma már "rendes" APU is lesz talán a 15W Carrizo személyében erre nem csak az alacsony fogyasztású modellek. Nomeg azért azok is kinőtték magukat menet közben.
Szóval köszi a választ, ilyen szempontból hasznos volt. Mélyebb belefolyás meg vagy lesz majd részemről... vagy ki tudja.
Más:
Használ vki XBMC/Kodi-t bluetooth fülessel? A play/pause gomb hibátlanul működik a track léptetést viszont nem tudtam beállítani a keyboard.xml-ben sehogy +-10mp-s ugrásokra. mindenképpen a playlistban akar az előző/következő videóra ugrani. Key debuggal se jutottam semmire. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
OPENELEC-hez milyen USB-s wifi adaptert ajanlotok?
-
generic
senior tag
válasz MasterMark #36129 üzenetére
Megnézem, igazából windows lehet a ludas, mert sehol nincs hang, nem csak kodiban.
-
generic
senior tag
válasz MasterMark #36127 üzenetére
Ezt hogyan tudom megnézni?
-
generic
senior tag
Sziasztok, valami nem oké a HTPC-vel.
amd e350/2gb ddr3, win7 ssd-n fut
Ha bekapcsolom a gépet, és a TV-t csak később, akkor valamiért nincs hang a gépen, csak újraindítás után. Ha először a TV-t kapcsolom be, akkor megy elsőre minden. Win 8.1-el is ugyanezt csinálja.
Találkozott valaki már ilyennel?
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy egy PC-n az XBMC által leadott tartalmat wifis kapcsolaton keresztül hogy lehet (ha egyáltalán meg lehet) megjeleníteni egy SMART Tv-n? Tehát úgy nézni egy filmet, hogy ne kelljen kábellal összekötni a Tv-vel.
-
Patice
Topikgazda
-
generic
senior tag
Amd e350/2gbram-os HTPC-re érdemes lesz felrakni a win10-et? Most 7-es van rajta, kodival használom fullHD filmekre leginkább.
-
törölt tag
Ja, főképp a teljes értékű chroma térkép miatt, Full HD BD chroma 4:2:0 = Luma/fényerő: 1920x1080 pixel, Chroma/szín infó: 960x540 pixel >>> YCC 4:4:4 vagy RGB 4:4:4. De ez nem minden, hogy ezt, pl 8-10 bit, 96 bit/channel újramintavételezéssel, ditheringen át doubling... madVR wikit és chroma subsampling wikit kéne átrágnod
Más kérdés, hogy megjelenítője válogatja végeredményben mit kapunk, pl bizonyos tévék kapásból dobják a chroma pixelek felét. Vagy egész egyszerűen a HTPC kimenetet kell összehangolni a tévével, egyáltalán mit tud és nem megjeleníteni, illetve miből mit. Jó példa erre Patice régebbi Pana plazmája, ami egész biztosan másképp bánik a lehetséges kimenetekkel, ezért az a képminőség amiről minap beszélt(ünk), hasonlította össze Linux és Win tekintetében, jelentősen eltérhet egy másik tévén. Megint más egy olyan megjelenítő, ami akár képes teljes RGB 4:4:4 kezelésre is.
Nyilván alacsonyabb felbontás esetén plusz erőforrás szükségeltetik, de 1080p esetén, ha a vas képes Jinc3+AR-re, már jók vagyunk. Bicu és Lanczos között is elég nagy difik lehetnek, ha a Lanczos3+AR megy, az is nagyon jó, pl Bay Trail és Kabini egész biztos. Nekem most a Super xbr a favorit, de projin még nem teszteltem. Első látásra gyönyörű éles képe van, erőforrásigénye alig több, mint a Jincnek, nagyon jól skálázható, a végeredmény szvsz feleslegessé teszi az izzasztóbb NNEDI-t. De tesztelni kell még, ahogy említettem az újítások száma is elég sok... Majd W10-zel egyetemben, úgyis egészet nulláról kell felépíteni, viszont olyan jól működik minden, hogy semmi kedvem.
Száz szónál is többet mutat: MadVR Chroma Upscaling 1080p Image Quality
Töltsd le a nagyítható képeket teljes felbontásban, majd a színeket, éleket és általános képminőséget hasonlítsd össze. Elég szemléltető, ahogy sokszor elmondjuk, más-más a végeredmény 22" monitortól 50" tévén át 250 széles vászonig.(#36110) Patice
Fapacit olvasom épp, neki tetszik a 10.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz lac.lac #36115 üzenetére
Szia!
Ez lesz a te topikod: Milyen NAS-t vegyek?
-
lac.lac
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb otthonra NAS-ra. WD My Cloud, vagy a Synology DS115J.
Tudom, hogy a WD-ben már bele van épitve a merevlemez, és a synology-hoz vennem kell.
Otthoni film, kép, illetve zenelejátszásra használnám. Film téren jó lenne ha lenne egy beépitett DLNA szervere (azt hiszem igy hivják), mert a tv-m nem képes kezelni a nagy felbontású .mkv fájlokat.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
sb
veterán
válasz Patice #36110 üzenetére
"Képileg kb. ott van mint egy alap Kodi Windows 8.1-en"
Múltkor kérdeztem, de nem nagyon jött válasz.Jó minőségű FHD anyagnál mennyi értelme van másik scalert/renderert használni mint egy alap Kodi pl?
Ott csak a leskálázott (pl. 4:2:2) chroma rész visszaskálázásában lehet képminőség különbség, nem?Rég be akartam állítani a madvr-t, de nem volt kedve hozzá. Aztán arra jutottam, hogy talán nem is annyira lényeges csak gyengébb, kisebb felbontású anyagnál...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz woodworm #36111 üzenetére
A mostani Windows 8.1 beépített driverek is jók, szóval a Win10-é is az lesz. Menni fog rajta kellő képpen, hiszen Win7-ről is át akarják erőltetni a felhasználókat
Patice: Ok Mindenesetre a Win 10-zel fel van adva a lecke, mert gyárilag mkv, 4K, HEVC heterogén gyorsítás az kemény HTPC befolyásolók, de hát csak egy fizetős oprendszerről beszélünk
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz #75912448 #36109 üzenetére
A "zenekockám" (SolidRun Cubox-i2eX) alapból egy OpenELEC-kel előtelepített SD kártyával érkezett. Kipróbáltam mit tud és csak annyi, hogy HTPC-mhez képest lassabban tud mozogni a Kodi menüjében, de ez ugye inkább a gyengébb hardvernek tulajdonítottam. A lejátszás, az meglepően jó, persze megfelelő beállításokkal, mivel ez egy ARM-os hardver. Ideiglenes/hordozható megoldásnak szvsz. tökéletes. Képileg kb. ott van mint egy alap Kodi Windows 8.1-en, de mégis picit más nekem a képe. Ha jellemezni kéne, akkor a 'nyugisabb' szó lenne a megfelelő.
HTPC-n KODIbuntu vs. Kodi Win8.1-en ugyan ez. Linux nálam/ a szememnek kellemesebb,naturálisabb; Win-en "fényesebbek" az élek, talán azt is mondanám, hogy kicsit túlszaturált az egész. Ismétlem, egyéb képjavítók nélkül.
A kockára Win-t nem tudok rakni, de tervbe van nálam a sokat emlegetett Braswell-es Asrock lap, azon is ki akarom majd próbálni a Win10-et is. A hónap második felében várhatóan lesz több szabad időm, amíg nem jön ki a lap, addig megint igyekszem belevetni magam a szoftverek, OS-ek rejtelmeibe.
(#36107) PuMbA:
Hát, az sem ma volt. Nem követem, hogy miben változott a Linux pontosan, de itt most csak mozis felhasználásra céloztam. Én ebből indultam ki, amikor Linux felé fordultam Intel IGP-vel. Ebből szerintem látszik, hogy ahogy fejlődtek az Intel IGP-k, úgy tudtak egyre többet nyújtani képminőségben alapból.
(#36108) PuMbA:
Szerintem próbáld ki te is első körben a KODIbuntu-t. Akár Win mellé is.
A másik oldal amiért a Linux felé fordultam, az a zene, a zenelejátszás minősége. Bővebben itt írogatunk erről, ha érdekel.
Hosszabb távú cél, hogy kipróbáljam végre az új alaplap érkezése után, hogy a NAS-nak épített nagy gépemet befogom többcélú gépnek és Debian Jessie alapokra raknék OMV-t, Kodi-t, és MPD-t, így minden lehet egy helyen, de mindegyik szoft a gép más részét használná és ha minden jól megy nem is zavarná egyik a másikat. De ez csak terv és most még bilibe lóg a kezem.
Összehasonlítási alapnak ott lesz a dedikált zenelejátszó kocka (~streamer), a HTPC, meg a gyári Syno NAS.Zenekockán is lehet még faragnom, kísérleteznem szoftveresen (és a háttérben hardveresen is).
HTPC-n KODIbuntu, Win8.1, Win10, JRiver vár kipróbálásra, ill. ezek kombinációi (ha lesz annyi időm), ill. a hardver miatt ideiglenesen lehet zenegépnek is befogom a hardver miatt, mert jön a Volumio2, amit talán fel lehet majd rakni asztali gépekre is, nem csak ARM procis masinákra.Win10-re kíváncsi vagyok én is, ki akarom próbálni asztalinak is.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
PuMbA
titán
Azt még odaírnám, hogy rosszabb se volt nekik átlag felhasználásra, kivétel, hogy ebankolni VirtualBox-os Windowson kellett nekik Csak ők se értették a rendszer előnyét és én se a mai napig, azért ment vissza a Windows, de nekiugrok majd hamarosan a Linuxnak, hogy milyen új technológiákat tud, csak semmiről se hallottam
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
Celtis
veterán
válasz dagobah #36085 üzenetére
Szerintem pont az Openelec alá nem sokat számít az SSD. Az egész rendszer kb 150MB, ezt egy USB pendriveról is pillanatok alatt behúzza. Emellé jönnek a pluginek és a felhasználói adatok (borítók ilyesmi). Az egész pár száz megabájt.
Nekem pl. egy 16GB-os SSD-n van az OE. Bőven elég az is.
(Azért nem pendrive-ot használok, mert az újabb OE releasek nem engedik a sleep módot ilyenkor.)Egyébként az SSD kezeléstől nem kell félni. Egyrészt az írási mennyiség elenyésző, másrészt sztenderd linux driver kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest