Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #48412 üzenetére
Közben találtam rá megoldást, hátha valakit érdekel hasonló: a FileBot nevű szkript tökéletesen megoldja, ha egy mappába töltök mindent, és szeretném, hogy magától kategorizálódjon. Hatalmas extra, hogy több platformra is létezik (igaz, Windowsra fizetős, bár amennyi órát megspórol, simán megéri), meg lehet hívni Transmissionből is, ha végzett egy letöltéssel, és ha végzett a kategórizálással, akkor be lehet állítani, hogy szóljon a Kodinak, hogy kéne egy adatbázis frissítés. Feliratokat is tölt automatikusan, nagyszerűen paraméterezhető, stbstb.
Ergo csak ajánlani tudom, nagyon jó program!"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #48390 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, átnéztem a lehetőségeket, az árak alapján napolva lesz a projekt kicsit
Ha télig elmegyek, akkor már opció lesz a Ryzenes APU-k? Mondjuk így látatlanban gondolom nem könnyű ezt megmondani...Egy másik kérdés: egyik ismerősöm egy mappába "szerez be" mindent, ömlesztve filmek/sorozatok. Van valami olyan program, vagy valami megoldás, amivel ezt be lehetne dobni a Kodi médiatárjába? Minél egyszerűbb megoldás kellene, esetleg automatizálható (ha valami sorting szkript lenne), hogy neki minél kevesebbett kelljen mókolnia vele, mert nem nagyon ért hozzá...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Építenék egy HTPC-t, ami egyben NAS is lenne. Librelec rendszerre gondoltam, és ez alá kellene hardver. 4K30-as videókat jó lenne ha vinné, feljebb még nem tervezek. 3D nem kell.
NAS oldalról 500Mbps-es internetkapcsolatot kellene kiszolgálnia, kb csak a letöltést, esetleg még 2 eszközre megosztást SAMBA-n keresztül.
Egy J4205-ITX elég lenne erre a felhasználásra, vagy el kell mennem a külön procis megoldásokig?Szerk.: HD Audio Passthrough se kell, csak TV-n lesz hallgatva/nézve a rendszer.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz CirrMee #46330 üzenetére
Igen.
Settings - Player - Videos - Adjust display refresh rate - On start / stop, most valszeg Always-on van."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #46281 üzenetére
No meglestem, a WatchedList adatbázisát mind a három verzió tökéletesen felismerte, és értelmezte is. Ergo a nézettségi adatok ezzel piszokkönnyen átvihetők.
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #46280 üzenetére
Na, akkor meg nem kérdés - WatchedList saját adatbázistáblát használ - ki is próbálom mindjárt, hogy megy-e minden verzióval, mert perpill van Kodi 16-os, 17-es, meg 18-as verzió is a hálózatomon.
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #46277 üzenetére
Ez egy addon - vagy egy MySQL adatbázisba ment, vagy csinál egy saját fájlt, watchedlist.db néven, amit egy hálózati megosztott mappába kell rakni, és az összes Kodis készüléken kitallózni.
Én mondjuk megpróbálnám, hogy kiexportálnám a Kodis adatbázist, majd frissíteném a Kodit (Windowson), és hátha az lefrissíti az adatbázist is, és akkor nem kell ilyennel foglalkozni.
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #46271 üzenetére
Kodin belül megy minden, nem hív meg külső lejátszót.
Nem lehet, hogy belőttél valamit a notin, és a RPi-n nem? Ha manuálisan indítod a keresést akkor se megy?
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #46265 üzenetére
OE-ből (vagy LE, nekem mindegy, amelyik épp jobban teljesít) van már egyáltalán olyan verzió, amin Kodi 17 fut?
Én RPi2-n LE v.7.90.010-est használok, teljesen stabil, nem találkoztam még buggal. 3DBD50 ISO-nál néha megakad bufferelni, de egye fene, ezt elnézem neki
"Megtekintett" dolgok szinkronizálására én WatchedList addont használok.
Ha BayTrail, akkor én megpróbálkoznék egy Win10 + Intel MVC buildes Kodival. Itt megy a Framepacked 3D is. Ráadásul képminőségbe is nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Celtis #46234 üzenetére
LibreELEC Installer még le is tölti neki, és ki is írja
láma
Azért kérdeztem a pontos típust, hogy tudja-e a CEC-t. Mert ha nem, akkor jobban jársz egy S905 alapú box-al, mint egy RPivel."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
válasz Janaboy #46218 üzenetére
Infra és táv minek? Ott a HDMI-CEC - jobb esetben. Meg szvsz még mindig stabilabb a LibreELEC rá, mint a S905-ösökre.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Pityu89 #46214 üzenetére
Ha belegondolsz, egy Linux alapú rendszer. Kvázi bármilyen tuner rárakható, és bármilyen plugin írható hozzá.
-
LógaGéza
veterán
válasz nagyatt #46175 üzenetére
Én is hasonlót csináltam a napokban, csak egy Z8300-as mini PC-n, viszont a végeredmény - hát nem lett olyan mint amilyet akartam... Néha van hang, néha nincs, ha nincs, akkor megakad a film, és nem megy tovább, ha van is hang, akkor van hogy csak pattogós, stb...
Kodiból a sima, hivatalos 17 RC2-t használod?
-
LógaGéza
veterán
válasz #48613632 #46099 üzenetére
Ha beleolvasol a topikjába, akkor megkapod a választ:
˙ As it stands, there is no possibility to merge MVC into mainline as MVC feature requires a patched build of ffmpeg, which unfortunately is not acceptable for mainline
˙ Given above, Kodi MVC Windows will remain as a fork (similar to SPMC or MrMC on Android/iOS)"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz #48613632 #46097 üzenetére
Semmi probléma... Itt az a baj, hogy kapkodnak az RC-vel, mert 2016-ot ezzel akarják zárni... Inkább tolják el a release-t, de az tényleg jó legyen... Azért az elég nagy probléma, hogy egy RC el se indul egy platformon...
-
-
-
LógaGéza
veterán
Jajj... Akkor csak cserélnem kell VGA-t AMD-re? Ott megy rendesen a kadenciahelyes lejátszás is? Úgy hallottam a zöldeknél még az se az igazi...
Az aktív szemüveg vibrál, teszem azt, a TV körül lévő fal piszkosul vibrál... A TV képével nincs semmi baj... Érdekes, mert ilyet még RPivel nem tapasztaltam..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Fel van rakva, és a kábel dobozán azt írták, hogy 1.4-es
Most sikerült kiszednem 3D jelet, de csak úgy, hogy ha minden monitort lekapcsolok, és csak a TV megy. Akkor felismeri az NVidia vezérlőpult is 3D-snek a TV-t - viszont a lejátszás érdekes. Mikor elindítja, akkor belövi magának 23Hz-re a képfrissítést, de nem 3D-s kép jön ki, hanem sima 2D, hiába írja a TV, hogy 3D. Viszont ha kézzel átállítom 24Hz-re a képfrissítést, akkor már megvan a 3D. Az más kérdés, hogy úgy vibrál, mint a fene, pár perc után már nagyon zavaró - ilyen nem volt soha amikor RPi-n néztem filmet..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Asztali PC-mre rákötöttem a TV-m, de nem tudok belőle sehogy Framepacked 3D képet kihozni... PowerDVD 16 csak Over-Under módba jeleníti meg, hasonlóan a Kodi MVC build is... GTX960-ből jön ki a kép egy Sony Sony Bravia KDL-43W808C-re, Win10 alatt.
Van olyan akinek sikerült összehozni a normális, framepacked 3D képet nVidia VGA-val?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Janaboy #39991 üzenetére
Megtörtént:
Bal oldali a meghajtó mérete, jobb oldali meg a tartalmának. Lehet akkor az van, hogy van valami szimbolikus link a BDMV mappában, a Windows meg ugye azokat mostohán kezeli, lehet azért látszik a méret duplának.
-
LógaGéza
veterán
válasz radi8tor #39979 üzenetére
No kíváncsiságból elővettem az egyetlen BD3D ISO-t amit találtam a vinyómon, kicsomagoltam, ez lett a vége:
Tényleg van valami különbség, én se hittem volna... Ezek szerint tömörített az ISO? Macen tudom, hogy a .DMG tömörített, de az ISO is...
-
LógaGéza
veterán
Felskálás FullHD-ről 4K-ra: érdemesebb hagyni a projektorra, vagy jobban járok minőségben madVR-el?
-
LógaGéza
veterán
válasz gurabli #39839 üzenetére
Anno mintha próbálkoztam volna ezzel, akkor a vas volt gyenge hozzá (egy E350-en ment volna), de maga a Chrome akkor még XBMC alól szépen elindult. Ha csak annyi a cél, hogy Chrome is menjen, akkor valóban a Chrome Launcher a megoldás.
-
LógaGéza
veterán
válasz zserrbo #39834 üzenetére
Felrakod az Ubuntu Servert, beállítod ahogy fentebb írták, majd húzol rá egy grafikus felületet, amikor kell, akkor egy startx-el elindítod a GUI-t.
-
LógaGéza
veterán
Most jutott fejembe, hogy laptopomba i5 5200U proci van (Broadwell) van, lőttem is gyorsan egy DXVA Checkert, és ezt kaptam: [link]
Mindjárt kölcsönzök valami próbaanyagot, kíváncsivá tett.
-
LógaGéza
veterán
Na újra itt vagyok fárasztani a népet
Most azt álmodtam meg, hogy visszatérne ez a konfig:
Alaplap - ASRock N3150-ITX
RAM - 2x2GB DDR3L SO-DIMM
SSD - SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5"
ODD - Samsung SN-506BB/BEBE Slim
BillEgér - RAPOO Combo 8000
Ház - SilverStone GD05B USB 3.0
Táp - be quiet! PURE POWER L8 | 300WLemértem, befér a GD05B. Ezek mellé kerül egy Gigabyte GTX 950 OC 2GB - ezzel elvileg megy a HEVC kódolás, és HDMI 2.0 van rajta.
Életképes lehet ez az ötletem?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz canniball #39602 üzenetére
Ahogy néztem teljesítményben és támogatásban kb J1900 szintje...
Ebből lehet Kaveri lesz...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz canniball #39565 üzenetére
Ha jól látom ugyanolyan, ha másnem cseréljük, van foglalat kéznél (ilyenek kellenek LED szalagokhoz is).
gurabli
Későbbi eladhatóság miatt néztem a 120ast, meg hátha másra is fel tudom majd használni."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz canniball #39559 üzenetére
Akkor lesz egy ilyen PicoPSU, és úgy is van egy ilyen tápom kallódóba, megy mellé ez - gondolom elég lesz hozzá, ha nem, akkor van eg 150W-os is
A 650 most 18e nettó, milyen vevő kell hozzá?
Patice
Az volt a terv, de akkor marad bekötve a DuneHD is...
Gondolom akkor mindenféleképp Linuxnak kell felmennie, jobban ajánlott mint a Win10._Smooth
Házat nem tervezek majd cserélni, most legyen inkább nagyobb, mint később kisebb"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz canniball #39556 üzenetére
Akkor meg már N3150DC-ITX, és mellécsapok egy Dell 19V/130W-os tápot.
Távirányítóból is valami normálisabbat szeretnék, nagykernél néztem most Harmony 650 - Touch - Ultimate One hármas ami beszerezhető, de pl a Ultimate One kb duplája árban a 650-nek, ami amúgy se kevés...
Mondjuk nem ragaszkodok ehhez, csak mindenhol azt hallani, hogy a Harmony az über alles... Elég lenne ha lenne háttérvilágítás
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39554 üzenetére
Sajnos nálam meg pont az a tapasztalat, hogy ASRock alaplapot hoztak már vissza, Gigát meg Asust nem - viszont azt én is aláírom, hogy nagyon sokat fejlődött az ASRock az utóbbi években.
Szóval akkor erre módosult a konfig:
Alaplap - ASRock N3150-ITX
RAM - 2x2GB DDR3L SO-DIMM
BillEgér - RAPOO Combo 8000Ha befér, akkor ház SilverStone GD05B USB 3.0 lesz be quiet! PURE POWER L8 | 300W-al (itt persze az ODD is módosul), ha nem, akkor SilverStone ML05B USB 3.0 + SilverStone SST-ST30SF.
Egyéb tipp mire figyeljek?
Távirányítóból ajánlat?
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #39550 üzenetére
Tervben van a csere, de egyelőre ebből kell főzni - azt is fel akarjuk méretni, meg stb...
Két kérdés:
- ASRock ennyivel jobb mint bármely "megbízhatóbb" gyártó terméke (Asus/Giga/MSI)?
- Távirányító mi ajánlott hozzá?[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz canniball #39544 üzenetére
Már csak akkor annyi a kérdés, hogy mivel kéne rákötnöm a Yamaha DSP-A2-esre?
-
LógaGéza
veterán
válasz devil-k #39537 üzenetére
Egyszerű - projektort szeretne cserélni, mivel még "csak" egy sima FullHD-s Sim2-je van, és ki szeretné próbálni a 3D-t is, de ha már itt a 4K, akkor miért ne tudná azt is a rendszer?
Akkor valszeg az lesz most, hogy kap egy "olcsóbb" rendszert N3150-el, a házat, tápot, BR olvasót, SSD-t úgy választom, hogy jó legyen később is.
N3700 és N3150 között mennyi különbség van?Bár ahogy nézem egyiken sincs ASRocknál két HDMI...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #39532 üzenetére
Viszont ha lesz VGA, akkor le lesz tiltva az IGP
Ha másnem, akkor választok ATX-ből egy be quiet! tápot, ha jól tudom azok elég csendesek közé tartoznak (pl be quiet! Pure Power L8 400W).gurabli
Ha most e köré építek platformot, akkor lehet, hogy olcsóbban kijövök, de ha nem jön be a jóslás, akkor fejlesztenem kell. N3150 esetében a fejlesztés alaplap - memóriacseréből áll majd, Skylake esetében CPU cseréből, ergo ha most nagyobbat költök rá, akkor kvázi olcsóbban tudom később fejleszteni.Egy gondolat amúgy megfogalmazódott bennem: ezek szerint a Braswell fejlettebb bizonyos szempontokban, mint a később kiadott Skylake?
-
LógaGéza
veterán
válasz gurabli #39513 üzenetére
Igen, van dedikált moziszoba, vetítő sem a legolcsóbb lesz (Sony VPL-VW520ES már lerendelve, hozzá vászon is nem kicsi összegért), akkor már szerintem pont nem a forráson kéne spórolnom.
Azt viszont sajnálattal látom, hogy se a Sonyn, se az Epson hasonló kategóriás kiszemeltjén (LS10000) sincs DisplayPort, a HDMI elvileg 4K/60p-t támogatja mondjuk, de PC-s alaplapokon még most jön be a HDMI 1.4...
Core i3 pedig azért kellene, mivel a Pentiumokban egyel gyengébb IGP van.Patice
Köszönöm a segítséged
RAM: nem kerül kevesebbe a lassabb se, és 2GB-os meg nincs már DDR4-ből, hogy 2x2GB legyen sajna, a Dual-Channel miatt meg tartanám a páros felállást.
Háznak a hely miatt fekvő 1DINesnek kellene lennie, ha nagyon nincs más megoldás, csak akkor mennék álló ház irányába. Amúgy a GD05-öt néztem elsőnek én is, hétvégén lemérem a magasságot.
Mini-ITX vs ATX: teljesen mindegy, a dupla HDMI-s alaplapok ugyanannyitól kezdődnek mindkét méretben...
Táp: SFX 300W-os, félpasszív, proci 35W TDP, VGA se fog 100W felé menni, csak elégnek kellene lennie."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
99mm magas, 204mm hosszú: [link]
Kicsit furcsa is lenne, ugyanis az ITX lapok 170mm x 170mm szabványúak, az se férne bele akkor a házba
-
LógaGéza
veterán
Pl low profile VGA (csakhogy ne kelljen messze menni: [link]), vagy PCI-E Riser kábellel befér egy sima, 1 slotos is.
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #39483 üzenetére
Pont ezért terveztem "kicsit felé" a konfigot, hogy lehessen bővíteni, amennyiben szükséges (VGA, esetleg új genes proci), ezért nem akarok most médialejátszót, hanem HTPC-t. Sajnos a várakozás most nem opció, karácsonyra meg kell legyen
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39445 üzenetére
Most láttam, hogy szerkesztetted.
FullHD sose volt cél, 4K-nak alapnak kell lennie.Balerik
Annyi változott a célkitűzésbe, hogy a projinak is van egy 26dB-es hangja kb, így nem kell passziválnom."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39445 üzenetére
Nálam a szempont a jó képminőség elérése, ha ehhez madVR kell, akkor az kell. Nem azért adunk ki ennyi összeget megjelenítőeszközre, hogy a forrással elcsapjuk az egészet...
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #39426 üzenetére
Most akkor végleg elbizonytalanodtam Eddig nagy hitem volta abban, hogy az i3-as Skylake elég lesz egy darabig, de ezek szerint közel se biztos...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Na nagyjából kezd körvonalazódni a rendszer:
Alaplap - GIGABYTE GA-Z170N-WIFI
CPU - INTEL Core i3-6100T 1151
CPU Cooler - Alpenföhn Silvretta
RAM - CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 KIT
Ház - Silverstone ML05B USB3
Táp - SilverStone SST-ST30SFVélemény? Tápon agyalok nagyon, hogy jobb lenne-e egy PicoPSU-s megoldás. Árban ugyanott lennék (120-as PicoPSU + 102W tápkocka).
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39347 üzenetére
Sajnos az kell, bár cserélhető Slimre.
Tápnál azért nem erőltetnem a PicoPSUt és a paneltápot, mert ha később VGA kerülne bele bármely új HW gyorsítás miatt, akkor ne az legyen a szűk keresztmetszet.Silverstone ML03-at néztem, kb meg is felelne minden elvárásomnak, így nem kell még ITX lap se, mehet egy mATX, oda könnyebb jó áron hangkártyát is találni belső mivolta miatt. Mondjuk az vicc, hogy a csak el kell menni 40ezerig, hogy egy dupla HDMI-s alaplapot találjak
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39342 üzenetére
Kizárólagosan HTPC lesz - akkor marad a Pentium.
Az alaplapon van S/PDIF (Support for S/PDIF Out).Közben megtaláltadAkkor ha az megoldható, marad az erősítő addig, ameddig nem cserélődik, és nem kell hangkártya se.
Házban mit javasolsz? Szeretnék teljesen passzív rendszert, fekvő házban, max a táp lehet ventis, vagy félpasszív, mert az is nagyon megdobja az árat.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #39337 üzenetére
Igazad van, G4400 lesz, az is elég
Sajnos nincs köztes lépcső, mert 1151es i3-ast nem találtam.Közben találtam, csak máshol. i3-6300-ról vélemény?Yamaha DSP-AZ2 az erősítő, de lehet cserélve lesz - ami nem biztos
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Na akkor égetőbb lett a probléma, lassan össze kellene állnia a gépnek. Elsőre egy ilyet raktam össze:
Alaplap - GIGABYTE GA-Z170N-WIFI
CPU - INTEL Core i5-6400 2.70GHz 1151 BOX
CPU Cooler - BE QUIET! Shadow Rock LP
RAM - CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 KIT
ODD - PIONEER BDR-209DBK
Ház - INWIN BP655 250W feketeHáz tápja gondolom elég lesz hozzá. A ház mondjuk elég képlékeny, elsőre ez tetszett meg - ha változik nem baj. Ami még közbe fejembe ötlött, hogy kell-e hangkártya, ebben nem vagyok biztos.
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Oszilaci #39263 üzenetére
Na ennek örülök. Annyira kell majd beállítanom, hogy ő a NASra "beszerzi" a filmet, akkor mappaszerkezetből ki tudja választani, hogy mit akar nézni, és megnézi. Nem nagy elvárás, de mindezt atomstabilan, és távirányítóval
Ha valakinek van tippje nekem hardverelemekre, akkor szívesen veszem - ugyanis már az elején elakadtam abban, hogy mi merre, mit támogat hardveresen stb. A rendszer következő elem a fennt említett Sony projektor lesz, és egy Yamaha DSP-AZ2 szólaltatja meg a hangfalakat (bár elképzelhető, hogy ez is cserélve lesz, kiderül mennyire meggyőző az Atmos)."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz devil-k #39256 üzenetére
Sony VPL-VW520ES-re hajtunk
Igen, ez lenne a terv, viszont a fizika oldala is közbeszól azért - szeretném minél halkabbra, akár passzívra összeállítani úgy, hogy ne legyen sokkal nagyobb, mint pl egy sima erősítő. Nézzen azért ki is valahogy.
A fő szempont egyébként a stabilitáson lenne, mert olyan fogja kezelni főleg, aki nincs benne könyékig az informatikába, és max hétvégén tudok ránézni, ha valami nem jön össze neki.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz devil-k #39097 üzenetére
Várok én, de meddig? Karácsony környékére ígérik, hogy a Sony szállítja hozzánk is a kinézett projektort, addigra kéne a gép is elé.
Most abban gondolkodok, hogy egy normális, stabil HTPC-t összerakok, ami viszi csuklóból, stabilan az UHD-t, a FHD 3D-t, meg támogatja a HDR-t, aztán ha kijön (ha lesz egyáltalán) UHD 3D szabvány, akkor bővítem egy VGA-val / ki tudja mivel, hogy vigye azt is.
Ez így megoldható a közeljövőben?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz devil-k #39094 üzenetére
Még nincs itt a proji se, úgyhogy mindenféleképpen várok... Csak az a kérdés meddig érdemes.
PuMbA
Akkor mi lenne a jó választás, ha hosszú időre tervezek stabil működés mellett?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz devil-k #39091 üzenetére
A lényeg az, hogy kelleni fog nemsoká egy időtálló HTPC, ami már megbírkózik stabilan a UHD 3D tartalmakkal is - meg úgy mindennel . Olyan 2 hónapja hoztam fel a témát, akkor az lett a vége, ha jól rémlik, hogy Braswellnél még nem tudható, hogy megoldható-e.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Lemaradtam egy 2000hsz-el... Történt valami előrelépés UHD 3D téren?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz #75912448 #37605 üzenetére
Az a baj, hogy nincs HDMI az erősítőn (egy Yamaha DSP-AZ2-ről van szó).
Mi lenne akkor a megfelelő megoldás BD3D és 4K (HEVC) lejátszáshoz? Várjak még pár hónapot?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz #75912448 #37593 üzenetére
Végülis most hogy áll akkor, mi lenne a legjobb alap?
Látom itt egyik oldalon a HD hang a baj - ezt nem lehetne kiküszöbölni külső eszközzel? Teszem azt, optikán közvetlen a jelet kiadni erősítőre, amit végül az dolgoz fel (passthroughra gondolok)."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Akkor ha jól értelmezem, a Braswell egyetlen előnye a fogyasztása a Kaverivel szemben - ha ez nem számít, akkor az utóbbival jobban járok.
-
LógaGéza
veterán
Köszönöm a válaszod
Érdemes most beruházni Kaverire (gondolom az FM2+ fejleszthetősége miatt ajánlottabb), vagy elég lehet a Braswell? Konkrétan semmi másra nem lenne használva a gép, csak filmnézésre.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Szeretnék egy időtálló HTPCt összerakni, és ahhoz gyűjtök infókat.
Tudom még demo anyagokon kívül nem sokminden van, de 4K 3D tekintetében hogy áll a support? Kaveri/Kabini megbírkózik vele, vagy inkább Braswell fele nézelődjek?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz #75912448 #26963 üzenetére
Nem lehet, hogy tényleg a driver kavar be? Nem lenne jó benne a hardveres gyorsítás támogatása, ezért oldja meg a DXVA2 kikapcsolása. Esetleg MPC-HCben is megpróbálhattad volna kikapcsolni a HW gyorsítást, mint ahogy tetted XBMC-ben.
-
LógaGéza
veterán
válasz _Smooth #26867 üzenetére
Ahogy számolgattam, Pi-hez olyan 10es körül lehet (50db-os ledsor + táp + felfogatás). PC-hez módosul ez annyival, hogy kell valami, ami átalakítja USB-sre. Na ezt a valamit nem tudom, hogy mi lenne...
Mindenesetre ha többeket is érdekel, akkor beleásom lehet magam a témába, és megosztom ha találok valamit.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki épített már véletlen Ambilight/Boblight rendszert Windows vezérléssel?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz FishAir #26452 üzenetére
Hmm, egy próbát megér.
Én ez alapján szoktam beállítani a madVR-t, és a hozzá kapcsolódó dolgokat, frissítik is rendesen a leírást.
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #26373 üzenetére
Arra elég egy Pi is
Szerintem törekedj arra, hogy minél kevesebb átalakítót használj - hiába vannak a digitális szabványok, sose voltak jó tapasztalataim vele. Az amit elérni próbálsz, annak működnie kellene.
Este esetleg rá tudok próbálni egy HDMI-s és egy DVI-os monitorra HD4600-al.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki használ XBMC-t Linuxon, Chrome-Launcherrel megtámogatva?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Kellene nekem egy rendszer, ami csak hálózaton tárolt videókat játszana le (FullHD), ezen kívül Youtube lenen rajta nézve, és Facebook olvasgatva, mindez egy TV alá kerülne, XBMC + Chrome Launcher.
Hogyan tudnám legolcsóbban megoldani?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz bigdady #25984 üzenetére
Én is ettől félek, hogy ez lenne a vége, ha vennék még egy SSD-t
Chrome cache RAMDiskbe, és akkor az se laggol. Esetleg volt még egy olyan gondolatom, hogy bootkor az egész rendszert felmásolni RAM-ba, és onnan fusson, de erre meg még nem találtam megoldást.
-
LógaGéza
veterán
Valaki hajtja a rendszerét Pendriveról / SD kártyáról? Milyen a rendszer sebessége? Melyik lenne a jobb a kettő közül?
Esetleg kutassak olcsóér egy 16/32-es SSD-t, és azt rakjam oda?
-
LógaGéza
veterán
válasz schferenc77 #25978 üzenetére
Elvileg a sebesség, hogy USB 1.1, vagy 2.0-n menjen. Ha valakinek nem ismeri fel a rendszere, akkor próbálkozhat a másikkal. Egy próbát megér az OTG is, nem veszitesz semmit vele.
-
-
LógaGéza
veterán
Valaki használ OpenELECen belül böngészőt? Most próbáltam az Operát de gyalázatosan lassú... Filmézésen és Youtubeozáson kivül Facebookozásra kell a fenti gép, ha az utóbbi nem megoldható XBMC alatt, akkor csak vissza kell menjen a Manjaro.
-
LógaGéza
veterán
Annyi a baj vele, hogy alapból egy zajosabb Protechnic Electric MGA8012XS-A15 venti van benne, ami a SPCR mérési rendszere szerint is 33dBA@1m. Az Arctic Cooling Freezer 4 is ugyanennyit kapott maxon
Igazából mindegy is, kipróbálom, hátha jobb lesz.
canniball
Végülis ez a legegyszerűbb megoldás Csak simán benne van, hogy nemet mondd, és akkor kell valami másnak is lennie...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Külső csatlakozóra kötötted, vagy a tápon belül mértél egy 5V-ot?
canniball
Azért van tervben, mert asszony gépében a táp és az alaplap bemondta az unalmast, és ennyire futotta ebben a hónapban...Egyébént nem olyan drága, lehet találni ilyet 8-ért 220V-12V konverettel.
Celtis
Ilyen a ház, van egy kisebb is, de mivel az alaplap uATX, ezért nem nyert a miniITX-es ház
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Igy néz ki, elvileg lehet programozni, még nem próbáltam annyira, csak rádugtam, és ment.
Ha van valami ami pontosan érdekel, akkor mondd, és letesztelem szivesen."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Én tőle vettem egyet, teljesen jól működik, még az egeret is viszi (Pi-vel is ).
Más:
Van egy FSP300-60GLS tápom, ami hajt egy ASUS E35M1-M PRO alaplapot, és egy 2,5-ös SATA laptopvinyót. Szeretném az egészet passzivra csinálni (anyósomnak túl jó a füle ), ha kikötöm a tápból a ventit, akkor lesz valami gondom belőle? Tervben van a picoPSU, csak addig is kellene valami...
-
LógaGéza
veterán
válasz MasterMark #25613 üzenetére
Össze fog jönni
-
LógaGéza
veterán
válasz Patice #25354 üzenetére
Jobban szól, csak ne ALC898-as legyen a hangchiped - mint nekem
Mondjuk most én is akarok venni valami külső/belső hangkártyát, mert piszkosul unom a folyamatos alapzajt...
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz dabadab #25202 üzenetére
Azért az utóbbi időben elég sokat fejlődtek az AMD nyílt driverei. Nekem pl tökéletesen megy vele elsőre minden (3.13-rc8 kernel), FullHD felbontás, HDMI Audio, VDPAU és társai egy AMD E350-el.
-
LógaGéza
veterán
válasz canniball #25180 üzenetére
Eddig meg-lennék, csak ugyebár azt irja, hogy nem kompatabilis velem Ez alapján telepitettem, az E350-es rendszer miatt, ergo X-server sincs fenn. Felrakok egy openboxot mindjárt, hátha ez a baja. De akkor jó volt az eredeti elgondoloásom
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
XBMC-n belül lehetőség van arra, hogy egy böngészőt inditsak?
Bármilyen megoldás érdekel"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest