Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasp91
aktív tag
Üdv szakik!
Tudnátok ajánlani olyan hdmi kábelt amivel megy a 4k 60hz?
Egy ilyet: [link] próbáltam, de csak a 4k 30hz megy vele..
Előre is köszi.Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
wolfman
veterán
Meg szeretném kérdezni, hogy ki milyen szoftverrel, lejátszóval, codec-el néz HDR filmeket PC-n?
Vettem év elején egy Samu Q7 4K TV-t, ami HDR képes ugye. Mindig K-Lite Codec Pack-ot használtam, abban korábban a MAD-VR kodeket ajánlották, hogy normál videót csinál a filmekből, ha HDR-esek. Mióta ez a készülék van, már nem kell a HAD-VR, hisz a TV kezeli. Pár hete észrevettem, hogy minden HDR film kontraszttalan, sötét. Mintha letekertem volna a fényerőt. Újraraktam a kodeket MAD-VR-al és most egy fokkal jobb, de még mindig kontrassztalan. Állítgathatok dolgokat az nVidia CP-ben, de akkor meg minden más film lesz szar.
1.: Ebben a kodekben hol lelet bármi ilyen fényt, stb. állítani hogy jó legyen.
2.: Ha ez nem is jó, milyen program kezeli ezt a HDR-t végre?„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Ismertek valakit, aki vállal htpc szoftveres részének rendbe rakását?
Persze nem ingyen gondolom😉 -
istvan170
aktív tag
válasz MasterMark #56090 üzenetére
Nekem ilyen van a plafonon a projektorba dugva:
[link] Ezen nincs optika.
Szerintem a Chromecast Audion nincs Netflix, Kodi meg ilyenek. Vagy?
Tv nincs, a vászon messze van, amellett van hangrendszer. Oda kellene eljuttatnom a hangot optikán a projektortól. Szóval kéne valami, ami a projektor mellé tehető HDMI-n, és van optikai kimenete. -
istvan170
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani Chromecast TV helyett valami nagyon hasonlót optikai kimenettel? Teljesen elégedett vagyok vele, de feladnám a bt-s hangátvitelt és össze szeretném kötni fizikailag egy hangrendszerrel. A lényeg a kis méret (feltenném a projektor mellé) a távvezérlés, Netflix, HboGo, Kodi futtatása (NAS streaming).
-
k_petya
tag
üdv, 4k dolby vision/hdr lejátszáshoz mi lenne a minimum hw követelmény?
-
Spec
őstag
válasz Patice #56083 üzenetére
Ok, nyilván ez is egy lehetséges megoldás, de most tételezzük fel, hogy nem szeretném bekábelezni
A kérdés, hogy mi okozhatja a jelenséget, és van-e rá megoldás úgy, hogy maradok a wifi-nél?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Nem tudom jó topikba írom a kérdésem, de hátha tudtok rá választ... Használom a korábban említett mini PC-met Serviio-val, HTPC-ként. Wifi-n kapcsolódok a PC-vel is a hálózatra, és a Samsung TV-m is ezen kapcsolódik.
A gondom, hogy esetenként videó lejátszás közben felugrik egy párbeszéd ablak a TV-n, egy OK gombbal, és egy "Ellenőrízze a hálózati kapcsolatot." üzenettel. Ha nem nyomok rá pár másodpercen belül, akkor kidob a lejátszásból, és kereshetem meg újra filmet, és kezdi szépen előröl az egész lejátszását. Ha elég gyors vagyok a TV távirányítójával rányomok az OK-ra, akkor csak a lejátszás áll meg, és egy újabb OK gomb nyomással onnan folytatja, ahol éppen tartottam, kvázi mintha le lett volna pause-olva, és onnan megy tovább. Mi okozhatja ezt?
A router egyébként kb. 40 cm-re van a PC-től, és kb. 2 m-re a TV-től egy helyiségben, szóval térerő gondok nem hiszem hogy vannak."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Patice
Topikgazda
válasz Pityu89 #56079 üzenetére
Hardveresen biztos nem fog menni neki a HEVC, max. szoftveresen, ha bírja (szerintem kevés hozzá procierőben).
Sima h.264 az problémamentes kell lennie, LibreELEC sem szabadna neki gondot okozni.
Új Amlogic boxon érdemes elgondolkodni, a szaktopikjában biztos találsz/kapsz aktuális jó vételt.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Van egy viszonylag regi gépem:
AMD A6-5400K 3.60GHz
GIGABYTE GA-F2A85XN alaplap.Szerintetek ez alkamas HEVC lejátszására és Libreelec futtatására? FullHD Oled TV és 5.1 házimozi dolgozik mellette.
Most egy Wetek Play 2 használok Libreelec rendszerrel, de HEVC már megakasztja és a FullHD Netflixxel sem boldogul. Ráadásul nem jönnek rá frissítések, az eddigi szolgáltatások kezdenek megszűnni. Vagy keressek inkább egy új X905 boxot?
-
Patice
Topikgazda
válasz Blackhole13 #56073 üzenetére
Vegyél egy vezeték nélküli billentyűzetet, amin van tapipad is és a laptopot dokkold a TV mellé HDMI kábellel rákötve.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Borisz76
veterán
válasz Blackhole13 #56076 üzenetére
TV-d okos ?
Mert egy NAS-t elrejtesz a házban és a TV-n DLNA-val nézed a filmeket, sorozatokat.
Amúgy meg a TV mellé , alá teszed a lapost és nem fut végig a sehol a kábel....
Bár nem ismerem az elrendezést....[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Miért akarod vezeték nélkül ?
Egy szál HDMI kábel....legjobb megoldás.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
skippper
senior tag
Apple TV, ha MacBook, Chromecast vagy Microsoft 4K wireless display adapter ha Windows (amennyiben jól értem a követelményt). Viszont ha tényleg csak ezek nézésére használnád, akkor jobban járnál egy dedikált médilejátszóval, ami tudja mindet alapból és nem kell hozzá a notebook se.
[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Lehet rossz helyre tévedtem, akkor kérlek hagyjátok figyelmen kívül.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a legegyszerűbb (=olcsóbb) megoldás arra, hogy a laptopom képernyőjét kiküldjem a tv-re vezeték nélkül? Örülnék a fullHD-nak, de ha az komoly felár, akkor a sima HD is megfelelő. Akár komolyabb késleltetés sem probléma, yt, netflix, hbogo nézésre használnám csak. -
Spec
őstag
válasz Alien! #56071 üzenetére
Én egy ilyen távirányítót rendeltem pár éve kínai barátainktól, és meglepően jó minőségű, és nagyon készségesen teszi a dolgát. Akkor szállítással együtt se volt több 2000 Ft-nál az ára. Még kis "joystick" is van rajta, amivel akár a kurzor is mozgatható, persze elég korlátozott módon. Én alapvetően a gép kikapcsolásához használom, az nagyon profin működik vele. Csak ajánlani tudom.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
sbeela
csendes tag
Ha nem kapcsolod ki a gépet, hanem alvó módba rakod csak, akkor pl a Logitech vez. nélküli bill. felébreszti...
-
Spec
őstag
válasz Alien! #56067 üzenetére
Éppen erről diskurálunk az előző hsz.-ekben
Bekapcsolni nem tudod sehogy máshogy, csak wake-on-lan-nal. Vagy ha akarsz forrasztani, akkor van barkács megoldás is neten erre. Gyakorlatilag a power gomb mögé be kell kötni egy IR távirányító vevő elektronikáját."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Alien!
senior tag
Üdv!
Van egy htpc-m és arra keresnék megoldást, hogy miként tudnám távval bekapcsolni. Egy usb-s légegeres MX3 van rákötve, de ez alvásból nem tudja felébreszteni. Nyilván ott van a wake on lan megoldás is mobillal, de a távval lenne az igazi. Ötlet?
-
Spec
őstag
Bekapcsolásra semmilyen távirányító eszköz/alkalmazás nem alkalmas, ezt elég jól körül jártam anno. Van pár barkács megoldás, amikor egy infrás távirányított, bedrótozol a bekapcsoló gomb mögé, gyakorlatilag be kell forrasztani az áramkörbe, de ez már komolyabb beavatkozást igényel.
Bekapcsolni egy gépet távirányítóval csak akkor lehet ha támogatott, és bekapcsolt a wake-on-lan funkciója a biosban. És ezen keresztül történik a felélesztése a gépnek. Ez egyébként jellemzően nem mindegyik gépen működik/támogatott.
Ha nincs, vagy nem működik a wake-on-lan, akkor nem tudod távirányítóval bekapcsolni, muszáj megnyomni a power gombot rajta."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Patice #56058 üzenetére
Köszi! Nekem egy ilyen PC-s infravörös, USB-re dugható távirányítóm van a gépen. A kikapcsoláshoz használom elsődlegesen. Ez jó lehet a KODI vezérlésére is?
Amúgy az értem, hogy a KODI egy média lejátszó program, egy időben használtam is, csak valamiért kínlódásom volt vele a hálózati beállításokkal, és akkor álltam át Serviio-ra, mert az minden nyügedelem nélkül, pikk-pakk működött.
Itt inkább az lenne a kérdés, hogy a KODI elindul-e háttér szolgáltatásként, ha csak bekapcsolom a gépet, és nem lépek be a Win 10-be. Leegyszerűsítve, csak megnyomom a power gombot a PC-n, és ennyi, mivel nincs rajta se billentyűzet, se semmi."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Dorian
félisten
Ha már Kodi:
Nálam pár napja egyszercsak visszaállt alapbeállításokra (18.8 Leia)
Mondom miért vannak bebukva a feketék? (full RGB-re állt) És különben is, ennek a filmnek 7.1 a hangja nem sztereó...
Szóval ha már úgyis újra utána kell néznem mit hogyan kell beállítani benne (ki emlékszik már...), érdemes a 19.3 verziót feltenni? Vagy fent lehet párhuzamosan is mindkettő?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
Topikgazda
A Kodi egy grafikus felületű medialejátszó program, ha a HTPC a TV-re van kötve, akkor egy USB-s infra vevővel és egy MCE kompatibilis távirányítóval lépkedhetsz is a felületen.
Ha nem kapcsolsz hozzá TV-t/monitort, akkor is fog futni.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Spec
őstag
válasz Patice #56056 üzenetére
Ok, köszi! Megnézem a KODI-t is.
A KODI működik úgy, hasonlóan mint a Serviio, hogy háttér szolgáltatásként fut, és be se kell lépnem a rendszerbe? Csak mert a gépet úgy használom, hogy nincs rajta se monitor, se billentyűzet, se egér, semmi, csak bekapcsolom, és mire bebootol, már el is érhető a Serviio az eszközökön, de pl. belépnem se kell a Win10-be. A kikapcsoláshoz meg van egy frankó USB-s távirányítom, amivel f*szán ki tudom kapcsolni, mint egy media boxot."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Patice #56054 üzenetére
Köszi a választ! Sejtettem, hogy ez lesz, csak bíztam benne, hátha beleépítettek egy intelligens rutint, ami felismeri, hogy a lejátszásra kiválasztott eszköz közvetlenül kapcsolódik HDMI-n keresztül, így nincs szükség hálózati forgalomra a lejátszáshoz. Egyfajta direct play módban játszaná le a kiválasztott médiát.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
Erre tud valaki választ? Vagyis, hogy ha a HTPC-t rádugom közvetlenül a TV-re HDMI kábelen keresztül, és a Serviio-n keresztül indítok lejátszást, akkor is a hálózaton/wifin megy a lejátszás, vagy felismeri intelligensen hogy van direkt kapcsolódás, és a kábelen küldi ki a videó jelet a TV-re?
Mert akkor egy TV-n, ami amúgy is a fő lejátszási hely, meglehetne spórolni a hálózati forgalmat, és mehetne direktben HDMI kábelen, és akkor a többi eszközön elég lenne hálózaton kapcsolódni a HTPC--hez."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz Patice #56043 üzenetére
Köszi szépen! Akkor elég lesz. Amúgy is jellemzően a gyereknek menne mese rajta SD-ben
Még egy kérdésem lenne. Ha Serviio van a gépen, és direktben rákötöm a TV-re HDMI kábellel, akkor is le tudom játszani a videókat a Serviion keresztül, de HDMI-n küldené át a jelet a TV-re, vagy akkor is a hálózaton keresztül menne, jelen esetben wifi-n?"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
-
bnorci71
addikt
válasz jolti05 #56038 üzenetére
ezt nem árt ha tudod
Akkor miért van így a magányos optikai kábel alulhasználva? Míg ez a kérdés önmagában is történelmi vizsgálat lehet, itt a rövid változat: amikor a TOSLINK kijött, a legtöbb ember szükségleteit legyőzték, és mire az átlagos fogyasztó intenzív házimozirendszerrel száguldott, a TOSLINK kábelt elfojtotta a HDMI-kábelt. (A HDMI nemcsak egyszerűbb, hiszen a videó és a hang együtt van, de támogatja az újabb nagyfelbontású hangformátumokat, mint például a Dolby TrueHD és a DTS HD Master Audio.) A TOSLINK nem.
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
jolti05
őstag
válasz Patice #56041 üzenetére
Köszönöm az ismételt választ
Annyit még megkérdeznék, hogy, hogy mennyire nem okos döntés Celeron N3050-nel vásárolni Intel NUC-t (jelenleg van PH-n eladó) ?
Néztem videókat, olvastam ~teszteket (panaszokat), és nem túl meggyőző Windows 10 alatt (a 11-et pedig hagyjuk is, ha marad pl. a TPM2.0).
Igazából (főleg RDP-n keresztüli) TV nézésre használnám, másra nem igazán/ritkán (multimédia), de ettől függetlenül nem szeretném, ha rém lassú lenne az eszköz.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Patice
Topikgazda
Haswell még nem tudta a x.265 kódolást, de asszem a 4K felbontás megy az IGP-nek és még ki is tudja küldeni HDMI-n, max. 30fps-ig (ez eddig OK, mert a filmek nagy része 23,976 fps).
Tehát olyan változatokkal etesd, amik x264-es kódolásúak.
Nem tudom mennyi ilyen 4K felbontású anyag lesz, 2160p-s kiadások sokszor HEVC (x.265) kódolásúak, ezt nem fogja tudni lejátszani ennek a prociinak az IGP-je.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Spec
őstag
Sziasztok! Egy gyors kérdés... Van egy Intel i5 4570T procis kis Lenovo mini PC-m, amiből szeretnék Serviio-val, egy HTPC-t fabrikálni. Ez proci erőben, az integrált gpu-val elég lehet 4k-s videókhoz, mondjuk mkv-ban, vagy avi-kban? A TV egy régebbi sorozatú Samsung UHD LED TV, de nem HDR-es, úgyhogy HDR nem játszik.
-
jolti05
őstag
válasz Patice #56039 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Túl sok információt nem találok, ezért is gondoltam érdeklődni.
Egy dologban viszont a sok nézelődés után kezdek biztos lenni:
Intel NUC-ok esetében, ha a termék adatlapon az Audio-nál szerepel a "TOSLINK", akkor van nekije optikai kimeneteA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tervezek vásárolni egy mini pc-t. Mindenképpen olyat szeretnék, amit optikai kábellel össze tudok kötni a házimozi erősítőmmel.
A kérdésem mindezzel kapcsolatban az, hogy honnan tudhatom biztosra, hogy amit nézek épp gép jack csatlakozója képes az optikai átvitelre?
Ez a cikk alapvetően segítség, de ilyen alapon feltételezhetném, hogy nagyjából az összes Intel NUC-ot megvásárolhatnám, de erősen kétlem. Némely darabokra rá van írva, hogy optical, az egyértelmű, de mi van a többivel, vagy akár más márkájú, de ilyen kialakítású/alakú/méretű gépekkel?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
skippper
senior tag
Sziasztok! HDMI 2.1 témakörben ha esetleg valaki tud segíteni, azt nagyon meghálálnám: [link]
-
skippper
senior tag
Sziasztok!
Beújítottam a médialejátszóba egy RX6600-at, viszont meglepődve tapasztalom, hogy ezen is csak 40Gbps-es HDMI 2.1 van? Számít bármit a 10bit vs 12bit filmeknél? (12 helyett csak max 10 biten megy a 4k/120Hz/HDR/4:4:4)
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok a témában, úgyhogy minden segítség jól jön.
Sajnos az androidos boxok nem megfelelőek, mert nem bírják, vagy nincs licencük arra, amire kell.
Netflix, HBO, TvGO lenne nagy felbontásban a fő célpont, mellette természetesen saját tartalmak lejátszása.
A kérdésem, hogy tudok venni olyan gépet készen, ami ezeket bírja? Ha 4K-t bírja az előny, mert legalább időtálló lesz.
Eddig ilyet találtam.
Itthon ezt.Vagy építeni érdemes? Ha igen van valami bevált konfig?
Raspberry Pi bírja ezt bármilyen változatában?Köszönöm előre is a felvilágosítást! (lesz mit )
-
zsolt_64
senior tag
válasz weres78 #56029 üzenetére
Jó jelyen jársz, de semmi jót nem igérhetek. A feljánlott Asrock J4105 jó választás, még jobb lenne Asrock J5040, de egyik sem kapható. Talán lesz majd asrock j6412 valamikor, illetve van, de szintén nemigen hozzáférhető
Jó hír hogy ez ami nekem van igen jól bevált, gyakorlatilag mindent tud 4K-ig kivéve a HDR-t.
Böngészés, torrent, filmnézés kompromisszum mentesen, és gyors.
Windows10, 16GB RAM SSD és 2TB 2.5 merevlemezzel kb. 15 watt fogyasztás, nekem kockatáp megoldás van, 1 méterről már hangtalan. (van a házban 1 szupercsendes 8 cm venti, de 400 rpm-en forog)
Kell még 1 vezeték nélküli klav+tapipad.
a 150Khuf keret sajnos reális...[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Az 5700XT hdmi kimenet közvetlen megy az Epson 9300-ra, a DP kimenet megy a procira (csak hang), a lejátszás MPC-BE, MadVR.
A 2160p felbontásra állítva a rendszert (film lejátszásnál 2160 és 1080 is) átmegy az rgb444. Viszont ha 1080-ra állítom a rendszert akkor átvált komponens 422-re és nem tudok rgb444 állítani. Ennek így kell működni? Ha a 2160 rgb444 átmegy, akkor a 1080p miért nem hiszen az kevesebb adat? Mit rontok el? -
weres78
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen járok...
Egy kicsi pc-t szeretnék böngészésre, torrentezésre, illetve a letöltött tartalmak megtekintésére. Amennyiben lehetséges Windows rendszer alatt menne a dolog. A tv ami monitorként lesz használva tud 4k-t, de full hd nekünk bőven elég.
Nincs szükség full passzív néma gépre, persze nyilván nem lenne jó ha ordítana.
Keret legyen 150.000, bár fogalmam sincs ez mennyire elég? -
-
charlyl
csendes tag
válasz t-joco #56015 üzenetére
A VGA több monitoros támogatása nem azt jelenti, hogy FHD filmmel egyszerre 2 kijelzőt meghajt és közben még a videójelet is feldolgozza, persze, hogy szaggat
A saját RX550-es kártyámon csak 1 HDMI kimenet volt, ha ezt simán megosztod egy Y kábellel valszeg egymást zavarják, a kártya nem tudja kihez igazodjon plusz nem bírja a 2 megjelenítőt kihajtani.
1 FHD kimenettel meg elbír, ezért a megoldás: szerintem vegyél egy HDMI elosztó kapcsolót/switchet
Nálam is ilyen van, van hozzá távirányító nem kell manuálisan kapcsolgatnom a gép mögött, hogy hova szeretném a jelet küdeni.
Ilyesmit vettem helyben csak 2 portost és nem Gembird a márkájut [link] bocs nem volt kedvem kibányászni[ Szerkesztve ]
-
gjanner
tag
válasz Patice #56002 üzenetére
Csak érdekességképp...
Tegnap tesztként feltettem az LE 9.2.6-ot, egy még régebbi Kodi backup (8.x) vissza (addonostul, mindenestül) és gond nélkül, fagyásmentesen működik. SSD problémát is így kizárnám.
Teszek még majd egy próbát egy clean setuppal azt backupolva és próba az LE 10-re.
Viszont ez nekem azt mondja, hogy a 10-es LE valamiért nem szereti a hardveremet, ha másnál fut tökéletesen a clean install verzió.
Lehet teszek még egy kört az LE forumon, hátha egy fejlesztő okosabbat tud mondani.
Köszi azért a tippeket. -
t-joco
tag
Sziasztok!
Amd Radeon RX 550-es videó kártya össze van kötve 7,5 méteres Hdmi kábelen keresztül ezzel [link] a tv-vel.
Videó, film lejátszás közben "szaggat" a kép.. Ha ugyanezt a filmet kimásol pendrive-ra és azt dugom rá a tvre, akkor minden gond,szaggatás nélkül lejátssza.
Mitől lehet ez? Van rá valamilyen megoldás?Válaszokat előre is köszönöm !!
-
gjanner
tag
válasz Patice #56002 üzenetére
Az SSD-vel nem hiszem hogy gond lehet, mert upgrade előtt nem produkált ilyesmit. De csekkolom a HD Sentinellel. Van ennek LibreELEC alatt futó verziója, vagy pl. USB-ről futtaható valahogy? Sorry, sosem használtam...
A CoreELEC oldalán nem látom az x86 platformot, szerinem az nem lesz jó nekem a vasra.
És köszi!...#56009 MasterMark
Fordítva (1 byte = 8 bit) -
vegyszer
addikt
Az egyik megabit/s a másik megabájt/s
Ha valóban 108 megabájt megy át eme vinyóról másodpercenként, és a megadott ≈150 megabit/s = 18,75 megabit/s sávszélesség is valós adat, elvileg bőven elég(nek kellene), hogy legyen."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Spec
őstag
válasz MasterMark #56006 üzenetére
Köszi! Most nézem hogy magára a vinyóra (WD Elements Portable 4 TB) csak 108 Mbyte/sec olvasási sebességet mértek a tesztekben. Ez kevés lehet a 4K videóhoz? Mert akkor valóban nem a 3.0-s USB lesz a szűk keresztmetszet, hanem maga a vinyó.
-
Spec
őstag
válasz MasterMark #56004 üzenetére
Szuper, köszi! Akkor ezek szerint a 4k videót a sima 2.0-s USB viszont már nem bírja el, ha jól értem. Megnéztem wikipedián és arra 480 mbit/s-t írnak sebességre, az csak 60 MB/s. Ez a full HD-hoz még elég lehet?
-
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne egy egyszerű (de minden bizonnyal nagyon amatőr) kérdésem. Adott egy PC, amire 3.0-s USB-n ha rádugok egy külső HDD-t, akkor az USB port sávszélessége elég lesz a folyamatos, röccenés-mentes 4K videó lejátszáshoz, mondjuk mkv-ból, vagy avi-ból? Ha nem elég, akkor mennyire elég biztosan (2K, Full HD)? Előre is köszi!
-
Patice
Topikgazda
válasz gjanner #56001 üzenetére
Rendszer SSD-vel minden rendben?
Esetleg lehet ennek a hibája a háttérben. HD Sentinellel nézz rá, törölni sem kell semmit, csak egy státuszt nézni.
Agyalok még mi lehet, ha nem az SSD, akkor én megpróbálkoznék esetleg CoreELEC-kel. Asszem az is van x86-x64-re is.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Van egy fura problémám. Egy kb. 6 éves N3150 lapon (4Gb RAM, rendszer SSD-n) futtatok már jó ideje LibreElecet, a 8.x verzióval. Gondoltam lefrissítem a legújab 10.0.0 LE-re. Full install siker, backup vissza, viszont elkezdett fagyogatni (gyakorlatilag azonnal), olvastam hogy az Addonok környékén változások vannak és okozhatnak gondot az új Kodiban. Majd megpróbáltam leszedni az Addonokat, de jobbnak láttam totál friss installt újra nyomni és nem állítottam vissza a régi Kodi backupot (hogy a régi addonok ne okozhassanak fagyásokat - akkor még azt gondoltam ez lesz a bibi). Szóval friss LE 10, csak a médiatáram backupját emeltem vissza rá, de így is jelen vannak a random fagyások (csak kézzel kinyomva tudom leállítani, újraindítani). Nem jövök rá mi lehet a baja, nincs biztos recept mikor dobja el magát (film közben, menüben lépkedve - talán akkor gyakoribb, amikor menüben ugrálok).
Van esetleg valakinek ötlete hogyan lehetne kideríteni a dolgot?
A tervem, hogy visszaállok eggyel korábbi LE verzióra (9.2.6) és megnézem mit csinál a gép, csak előtte gondoltam rákérdezek itt, meg esetleg az LE eredeti fórumán. Neten keresgélve, nem igazán találtam megoldást, és bevallom a Log-okat sem kezdtem el bújni...
Elképzelhető, hogy régi a vas? (gyanítom ezt azért simán bírnia kellene)
Köszi előre is, bármilyen ötletet szívesen veszek.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest