-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz Celtis #11695 üzenetére
Ez nagyjából egy Brazos, saccperkábé:
Brazos 350 alaplap: 30k
4GB DDR3: 8k
paneltápos ház + külső tégla: 10k - bár ezekbe tipikusan csak 2,5"-es HDD fér
távirányító: 8kNagyjából ennyi, a fogyasztás 25 W alatt lesz, fullHD 24p gond nélkül megy, HDMI meg optikai spdif is van.
(#11697) mr_ricsi: amennyit én ezeket az egybecuccokat láttam, az alapján szoftveresen még mindig fényévekre vannak mondjuk az XBMC-től.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Joshi
titán
válasz Celtis #11695 üzenetére
"És fogyasszon rohadt keveset."
Összelomizott konfigból is lehet htpc-t építeni akár 0 forintból, persze a fogyasztás nem 25W lesz. Ha most valaki beruház egy 25W fogyasztás alatti htpc-be kérdezem én, mennyi idő alatt térül meg a ráfordított összeg? Számolja ki, de szerintem addigra nyugdíjas lesz az illető.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Celtis #11709 üzenetére
"Van egy DVB-S/T/mediaplayer kütyüm, csak nem tud 24p-t és DLNA-n is épp lassú, hogy a fullHD filmeket streamelje. Félek, hogy az általad linkelt cucc sem erősebb."
Itt olvashatsz tesztet róla. Gyakorlatilag mindent lejátszik."Nézegettem NAS-t, de ami már gyors, abból kijön egy HTPC. Ja igen, és szeretném, ha nem lenne zárt az oprendszere, hanem tehetnék rá, amit kedvem tart."
Ez igényel némi hozzáértést, mert különben lesz egy soha el nem készülő HTPC-d, aminek a farigcsálására rengeteg szabadidőt rááldozol. Ahelyett, hogy a filmeket néznéd.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
buca84
őstag
-
slashing
senior tag
válasz Celtis #11892 üzenetére
szerintem alaplap függő, elsősorban kell legyen szerintem egy 1.4 képes csatolófelület másodsorban a beépített vga-nak támogatnia kell az 1920x1080/1200-at 60 hz-en
de ez ma már szerintem alap ugyhogy magára a csatolóra kell inkább figyelni mint a vga-ra. De tök tudja sajnos még nincs megfelelő tv amivel tesztelhetnék.
Most nézem a kézikönyvem asrock z68 itx az azt írja hogy:support hdmi 1.4a technology max 1920x1200 @60hz ugyan ez dvi-ban is dsub-ban meg 2048x1536@75 hz , support full hd 1080p blu-ray, hd-dvd with dvi and hdmi ports
De ezek után már én sem mondom biztosra hogy mi mitől függ
E35M1-I DELUXE:
1 x HDMI 1.3b
Integrated AMD® Radeon HD 6310
Supports DVI with max. resolution up to 1920x1200@60Hz
Supports HDMI with max. resolution up to 1920x1080@60HzE45M1-M PRO
Integrated ATI Radeon™ HD 6320 GPU
Multi-VGA output support : HDMI/DVI/RGB ports
- Supports HDMI with max. resolution 1920 x 1080 @ 60 Hz
- Supports DVI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
- Supports RGB with max. resolution 2560 x 1600 @ 60 Hz
Supports DirectX 11
Viszont nem írja milyen hdmi van rajta -
rigo88
aktív tag
válasz Celtis #16666 üzenetére
szvsz az nfo fájlt nem nézi a scraper.
hogy állítottad be a srapert?
vannak lehetőségek, pl magar (eredeti), stb... ott kéne babrálnod kicsit.
universal scrapert nem használnám.
az egyetlen ami még gondot okoz a keresésnél az a filmcímben szereplő :Ed Parker: lehet tudni mikor jön ki a final stable? nincs kedvem keresgélni utána.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
slashing
senior tag
válasz Celtis #16697 üzenetére
ne töltsd le a torrent nfo-t hanem te csinálj neki egyet, bekavarhat sőt tuti be is kavar a torrent nfo-ban a sok felesleges adat... csak egy link kell az nfo-ba semmi más de ha már az ember elkezdi nfo-val feltölteni a könyvtárait akkor inkább használjon külső scrappert, szerintem. Én régóta így teszek tökéletesen megtalál mindent nem kell azon aggódni utánna hogy újra iszonyat lassan lehúzza az adatok vagy egy újratelepítésnél nem törölheted az adatbázist mert elvesznek a dolog ha nem törlöd akkor nem tiszta lappal indul.... szóval szerintem a külső scrapper a legjobb megoldás...
-
canniball
nagyúr
-
dabadab
titán
válasz Celtis #16835 üzenetére
Brazos + valami olcso itx haz paneltappal + MCE taviranyito + openElec egy pendrive-on.
A passziv hutes tok felesleges, raraksz egy minimumra lehuzott 8-as ventit es el lehet felejteni a hutest: gyakorlatilag hallhatatlan lesz, nem draga, hut.
rbalint88: ja, tenyleg, vegulis csak a lenyeg hianyzik
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Celtis #17266 üzenetére
Az Ax-5000 szériás Trinity APU-kra kötelező HDMI 1.4-et rakni. A Brazos 2.0-ra opcionálisan lehetséges, de a legtöbb gyártó maradt a HDMI 1.3-nál.
Igen a HD3D-t az A8-től támogatja hivatalosan az AMD. Ezekben a termékekben van négy mag és minimum 256 shader procis IGP. Ettől függetlenül a 3D-s tartalmat kiviszi egy A4 is, csak nem biztos, hogy olyan eredménye lesz, amit szerettél volna. Egy sztereó 3D-s Blu-ray-hez vagy sztereó 3D-s játékhoz nem csak támogatás kell, hanem teljesítmény is.
Egyszerűen fogalmazva bármelyik Radeon HD 5000+ képes sztereó 3D-ra, ha az adott terméken (VGA vagy alaplap) a kimenet HDMI 1.4a-s.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
szabi__memo
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #17384 üzenetére
Neked azt sikerült valahogy elérni, hogy amikor androidon elindítod egy album egyik számát akkor onnan végigmuzsikálja a többit? Korábban cekkk vetette fel hogy ilyenkor az adott track után nem zenél tovább, kipróbáltam én is és nálam is ilyen, szóval nem egyedi a probléma.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #17392 üzenetére
Ahogy az imént írtam nálam csak "folder mód" van és a gond ott kezdődik ha egy adott album adott számától szeretném indítani a lejátszást. Persze adott a queqe lehetősége, de ki akar ezzel szórakozni... Szvsz elférne még ott a felugró menüben egy lejátszás innen opció.
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #17397 üzenetére
"Nálam az album nézetet magától hozta létre az mp3 id tagban lévő album info alapján."
Egyszer én is próbáltam ezt de nekem több okból sem tetszett, maradtam a mappáknál."...mi van, ha épp az utolsó két számot nem akarod hallgatni?"
Akkor van lehetőséged végighallgatni majd az utolsó előtti tracknél leállítani, visszafelé ez nem működik."Arról már nem is beszélve, hogy az album közepén is lehet olyan szám, amit át akarsz ugrani."
Ha már ennyire akar valaki válogatni akkor queqe-zzen csak.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #17412 üzenetére
"Mi az, hogy..."
A PC-n lévő XBMC-n zene - bal oldali fül: médiatár mód. Vagy ha ez nincs is bekapcsolva akkor a médiaadatok frissítése engedélyezve van (rendszer - zene - médiatár - frissítési opciók). Enélkül a remote alkalmazásban az albumok, előadók etc. kategóriákban nincs semmi, csak az utolsó file mode opcióval lehet a zenék között tallózni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
rigo88
aktív tag
válasz Celtis #17434 üzenetére
szerintem nem szállítanak magyarországra, ha mégis akkor drágán. viszont akkor meg kéne oldanom, hogy valahogy visszahozzák nekem németo-ba.
ha slim dvd drive fér a házba akkor adnak hozzá slim meghajtóhoz való csati/átalakítót v azt a meghajtóhoz kell adniuk illetve külön kell azzal is szórakoznom, h keresek/rendelek?
Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz Celtis #17601 üzenetére
és mivel "széles" házat veszek így beférne pl ez is akkor ez többet fogyaszt / gyengébb / rosszabb?
E45M1-M PRO
mert ilyet tudnék most szerezni olcsón.other: megmértem az usb kimeneteket és kikapcsolt állapotban is MINDegyiken ott van a +5V. mégse kapcsol be a lap távirányítóval. még a mc-1200al se. biztos valami bios (amiből a legfrissebbet prágában a rma rakta rá a legutóbbi gariztatás alkalmával) beállítás bár szerintem már mind a 65536 verziót kipróbáltam ami lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
rigo88
aktív tag
válasz Celtis #17636 üzenetére
hát akkor nekem jó lesz.
a mc-1200 tápventit hangosnak tartom, a Xilence ventit meg nem tudom rátenni mivel ebbe csak 8cm való.
mi lenne HA leszedném a táp borítását és egyetlen xilence ventivel hűteném a bordát és a tápot, de inkább talán ha leszedném a táp borítását, és arra is rágumiznék egy xilence-t?cannibal te mondtad, h a 350w netzteil "azért megdobja" a fogyit. így a marketingszagú 18w tdp proci+lap+minden mennyivel fog többet vinni a mostani max 65w helyett? mert ha azt mondod, hogy 100at akkor nagyjából leszarom. de ha pl 200-250et akkor azért az már igencsak majd a 3-4xese az már számít.
sok a kveszcsön de szeretnék a használat szempontjából a legésszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldást taláni...a legújabb terv htpc-nek egy ilyen ASUS E45M1-M PRO mert olcsó, egy mc-1200ban a lent említett 820-01B házból kioperált panel+brick táppal, 1.5tib hdd + odd, 2x2g ram 2 xilence venti + tevii s471 ezekből a lap ami még hiányzik.
valamint pc-nek az at3iont-i deluxe 2x2g ram, egy 320-500 wdblack notihdd, egy 64gib ssd mind ez egy ilyen 820-01B pofás házban az ionhoz kapott gyári bricktáppal.Dirr
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #17654 üzenetére
"...Trinity belépő szinten 65W a processzor TDP-je. 100W-ig felmegy az egész rendszer."
Azért ha hinni lehet ennek akkor olyan rettenetes számokkal nem kell számolni.(#17656)
"A másik, hogy ez a ház 96W-os paneltáppal van. Elég az?"
Kérdés mennyit bír a 12V-os ág; dabadab nemrég pont arra panaszkodott hogy a paneltáp amit vett (talán valamelyik Vialan házzal) pont itt gyenge, csak 4xW-ot tud.[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
OpenELEC van már valamelyik Raspberry Pi jellegű (csak drágább és jobb) holmira, feltételezem ha csak arra jó akkor odafigyeltek a hardver képességeinek kihasználására.
A Modecommal kapcsolatban: egy barátom használt sokáig 302-est azonos paneltáppal, 780G-s Minix lapban 45 W TDP-s AMD procival meg 1 db 3,5-es vinyóval. Működött egy darabig, aztán a belső része a tápnak meghalt.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Celtis #17656 üzenetére
5,5 cm hűtés: Xigmatek Praeton LD964 hűtő, gyái venti cserlve egy Arctic F9 PWM-re, mert Swif2 PWM nem volt sehol raktáron. 6-7 között van a hűtő és 1e a venti.
A6-3500-at 30 fok körül tart 3 órányi filmnézés után is, csendben.Szerintem ezek a fajta házak inkább atomos/brazosos rendszerhez vannak kitalálva hűtés ás tápellátás szempontjából is.
-
rbalint88
addikt
válasz Celtis #17665 üzenetére
igen, le kell cserélni sajnos. Az arctic légszállítása megegyezik a gyáriéval, csak 1800-on 2800 helyett... cserébe nem 15, hanem 25mm magas.
6cents házba nehéz bármilyen értelmes hűtőt rakni AMD-re. Thermaltake slim jó lenne, de az csak Intellel kompatibilis.
15mm magas ventilátorból meg semmi értelmeset nem találtam, hogy ne nőjön meg a Xigmatek magassága. (az én házamban 50mm a korlát, ha akarsz 3,5" hdd-t is használni, de majd flex segítségét veszem igénybe, ha erre sor kerülne és lelógatás helyett felfele lesz felrakva, az optikai meghajtó terébe.) -
Patice
Topikgazda
Belépő Trinity-s gépem van: A4-5300, Asus A85-ös mATX lap, 8 GB 1600 Mhz RAM, 64 GB-os Samu 830-as SSD + 2 x 750 GB WD Blue notivinyó és egy Plextor DVD-RW. A táp: Be Quiet! SXF 350W és 3 venti a tápén kívül.
Induláskor pár másodpericg a max. fogyasztás 70W, aztán ahogy bejön a rendszer és betöltött idle --> 40W. (Saját mérés, konnektorból felvett teljesítmény, igaz egy olcsó fogyasztásmérővel, de tájékoztató jellegű adatnak felfogható és szerintem nem áll olyan messze az igazságtól.)
Filmlejátszás közben még nem mértem és nyilván lehet még csökkenteni ezt a fogyasztást, de azért nem megy az a fogyasztás egy alap Trinity-vel 100W fölé. Max. a csúcs Trinitikkel, 100W-os TDP-vel, fullra terhelve.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Gabesz26
senior tag
válasz Celtis #17665 üzenetére
Nekem A4-5300 van egy 6,7 cm magas (a belső magasság ~6,3cm) házban.
Anno én is úgy keresgéltem, hogy mi lenne a jó cpu hűtő hozzá, de ami árban jó lett volna az nem győzött meg (vagy a hangja, vagy a hűtőteljesítménye miatt), ami pedig minden téren megfelelt volna [link] azt drágának találtam.
Végül rákérdeztem, h mi a tapasztalat a gyári hűtővel, illetve mik a méretei. Az erre kapott válasz alapján döntöttem úgy, h adok egy esélyt a gyári hűtőnek, ha nem válik be max. csere.A linkelt hsz.-t csak megerősíteni tudom: a gyári hűtő biosban leszabályozva level 2-re nálam HD film közben olyan 33-35 °C körüli hőmérsékletet eredményezett (21 °C-os szobahőmérséklet mellett), és meglepően halk (1 méterről már alig hallható).
A méretei alapján a gyári hűtő neked is maximálisan megfelelhet (a ház szellőzése azért egy sarkalatos kérdés lehet), sőt ha valami miatt nagyobb terheléssel járó feladatokat végeznél rajta, egy ventilátor cserével (8 cm PWM-es jó lesz rá) megoldható, h akkor is halk és hűvös legyen.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Celtis #17656 üzenetére
Ezen gondolkodtam én is épp pár oldallal ezelőtt, de szerintem nem igazán elég hozzá. Határesetben, nagyon kicentizve.
Ilyen házam van jelenleg, csak Atom+Ion kombóval, max 31-32W-os fogyasztással és egy 10mm-es ventivel a tetőre építve.Az rbalint88 által ajánlott hűtő biztos, hogy nagy, mivel a ház összesen 60mm magas. Ha levesszük a venti 10-15mm magasságát akkor szerintem egy alig 2-3cm magas borda jön ki. Erre jön még rá az, hogy ha nem a tető szellőzés alatt van pont a proci foglalat akkor a zárt tető alatt 1-2mm-rel fog forogni a venti.
Szerintem ha épp alá esik akkor lehet talán jó lehet bele az A4.
Alulfeszelés sem árt, esetleg kipróbálni megfordított ventivel, ami nem fújja, hanem szívja a bordáról a levegőt és nyomja ki felfelé a házból. De ez csak ötlet (most így megy az Ion nekem).Egyébként HD lejátszásnál alig fogyaszt többet, ha egyáltalán többet eszik, mint az Atom+Ion, szóval azzal nem lenne gond. Csak ha valami más feladatra fullon járatod akkor már a gyári 65W+körítéssel kell számolni. Szerintem kb. 75-80W-ban állhat meg, alulfeszelve 55-65W. Az már talán kezelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest