Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Massoud
csendes tag
válasz Celtis #50052 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szántál rá!
Ez a hiface eszköz, nem DAC, csak átalakító, ennek a kimenetét kötném a DAC-ra ( ez egy koax kimenet).
De, nem mindenáron akarom erőltetni, legfeljebb eladom (mármint az átalakítót )
A Linux-ban történő matatás nekem már egy kicsit sok, nem vagyok hozzáértő, gondolom kívűlről, a Putty nevű program segítségével kellene megoldani.Ez igy kis alapgép, nem lenne ésszerű nagy pénzeket költeni drága DAC-ra, mert nem éri meg.
Talán még megpróbálom a Libreec 9.0-ás verziót, Kodi 18-al, hátha ott felismeri az eszközt.
Nem tudom, van-e még valainek hasonló ksi gépe, amit médialejátszónak használ?
Windows-t nem szeretnék rátelepíteni, a Libreelec egyszerűsége, meg a Kodi jól testre szabhatósága az igazi nekem. -
bozsozso
őstag
válasz Celtis #49919 üzenetére
Ezt mondom én is tényleg nem vagyok tisztában vele. Ahogy mondod semmi garancia nincs, ezért próbáltam keresni magyarországi megbízható webshopot. Nem tudom az ebaynél is hogy működik a garancia van vagy nincs. Tényleg semmit nem tudok róla pont a hiányos angol tudásom miatt.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Celtis #49917 üzenetére
Mert nem szeretek külföldi oldalon vásárolni és magyar elérhetőséget nem találok. Főleg gyér angol tudásom miatt. Ha bármi probléma van nem tudok egyszerűen intézkedni. Egyébként tökéletes megoldás lenne és szívesen vásárolnék ha lenne magyarországi elérhetőség akár garival megbízható webshopból. Tudom drágább, de ha külföldi oldalon hiányos angol tudásom miatt belenyúlok valamibe akkor az is drága lesz. Hardverapróról ha van is jellemzően személyes átvételt preferálom. Egyébként teljesen jogos a kérdés.
szerk.: a kérdésem is azért keletkezett, mert helyben tudnék ilyen eszközt venni.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Celtis #49765 üzenetére
2 gamer PC van rákötve erősítőre, így a HTPC lényegében csak KODIval megy, viszont az 1%-ban benne van egy ambilight, meg egy intelliremote infra vezérlő, ha ezekre találnék Linuxos alternatívát, akkor meg is oldódna.
Ethernet sem probléma, falba behúztam cat7es kábeleket, HTPCnek és Erősítőnek egyaránt.
Infrát szívesen lecserélném valami 2,4Ghzes távirányítóra ami okosítható, gearbesten már egy ideje próbálok kifogni valami jobb eszközt.
Mennyire kompromisszumos a teljesítménye ennek a kis eszköznek? i5-höz képest gondolom jelentősen, mennyire lomha?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
StLui
veterán
válasz Celtis #49645 üzenetére
Hát én ritkán telepítek, de most pár hete egy használtan vett hp notira tettem föl, csont nélkül, ma pedig egy új asztalira, celeron procival, és hihetetlen gyorsan ment föl szintén csont nélkül
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
tupacamaru
veterán
válasz Celtis #49608 üzenetére
A "korlátozott színtér"-en van a hangsúly. Én ha beállítom a teljes színteret, akkor a sötétben játszódó jelenetek teljesen "láthatatlanok" lesznek. A videókártya és a Kodi beállításaiban is van ilyen opció.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
devil-k
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #49560 üzenetére
"...létrehozz egy 7 soros szövegfájlt és bemásold egy hálózati mappába."
Ja hogy csak ennyi?! Én meg azt hittem parancssorban kell bűvészkedni a hálózaton keresztül és mindenféle parancsokat osztogatni. Akkor az tényleg nem tűnik nagy trükknek.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #49410 üzenetére
Hááát, a remote.conf-ban matatás és az egyszerű beállítás nekem (mint a Windows "kényeztetéséhez" szokott usernek) két különböző dolog.
(#49539) djnice!
Ezek szerint nem hw-s, hanem sw-s "problémáról" van szó és LE alatt HDMI-n és optikain (ez lenne számomra a fontos) is kitolja a többcsatornás hangokat?(#49555) Skillet!
Teszt jelleggel gondoltam. Felteszed, pár filmmel kipróbálod (addig nélkülözöd az "extra" funkciókat) és ha működik akkor lehet keresni a sw-s hibát, ha nem akkor tudod hogy a hw-rel van a gond.
Itt az útmutató hogy miként tudod a telepítő pendriveot elkészíteni.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #49407 üzenetére
"A Kodiban be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett tevékenység a power gomb hatására."
Az sajnos nem a (fizikai) power gombot szabályozza, csupán azt határozza meg hogy amikor a felugró menüben megnyomod a kikapcsolás menüpontot akkor mit csináljon.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #49390 üzenetére
Kodi mentést kérdezett a kolléga, arra válaszoltam, abban nincs alapértelmezett backup lehetőség.
Mindazonáltal nem tudtam hogy az OE-ben és a LE-ben van, köszi az infót!Ha már szóba kerültek ezek: Win alatt be tudtam lőni, hogy amikor megnyomom a távirányítón a kikapcsolás gombot, akkor (a Kodiban alapértelmezetten felugró mit-akarok-menü helyett) elmegy aludni a gép; LE/OE alatt megoldható ez valahogy?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
devil-k
nagyúr
válasz Celtis #49378 üzenetére
Semmi ilyet nem láttam. Úgy jelent meg a LE a pendrive-on, mintha az lett volna az "SSD".
Letöltöttem a LibreELEC USB készítőt. Kiválasztottam a Generic AMD/Intel verziót. Beraktam a pedrive-ot és ráírta. Benyomtam a pendit, bebootoltam róla és ment is az LE, nem volt semmilyen telepítés.
- mozi bolondéria -
-
tipcsi72
csendes tag
válasz Celtis #49317 üzenetére
Bocs lehet félreérthetően fogalmaztam. A tv hangszóróján nem lehetett hallani az 5.1-es filmek szövegét.
Akkor egy 2 hangszórós soundbar mennyivel tudná jobban kiadni a szöveget?
Egyébként meg ha nem veszem le a két hangszórót akkor meg virtuális 5.1-et ad, nem?
Gondolom jobbat mint egy akár 3.1-es soudbar.
Tehát nem a szöveg hallhatósága miatt venném meg. -
tipcsi72
csendes tag
válasz Celtis #49304 üzenetére
Értem.
Szerinted nekem ehhez a plazmához és egy 20 m2-es nappaliban túlzó egy ilyen JBL soundbar?https://www.extremeaudio.hu/jbl-bar-51-soundbar?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Ugyanis nem igazán szeretnék erősítő és hangfalszettet kiépíteni, mert egyelőre lemondtam róla ugyanis én sem vagyok vájtfülű és csak filmnézésre használnám meg legtöbbet tévézésre. De úgylátom ez a szett tud (majdnem) valós 5.1 hangzást. Ja és nem tudom nagy baj-e, hogy csak analóg audió és HDMI csatlakózók vannak rajta és nincs hálózati semmi, csak a bluetooth.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Celtis #49298 üzenetére
Elegáns és kényelmes, mert csak a TV távirányítóját kell használni.-> Azért pl. egy ilyen "puhagumi" gombos távirányítóval nem túl nagy élmény a HTPC kezelése. Még a KODI-é sem, pláne ha még MPCHC-t is használsz.
Vannak olyan légegerek is, amiknek egy csomó gombjuk IR programozható, így a TV-n kívül még az AVR-t vagy "akármit" is be lehet rá tanítani.
Ha pedig már csak annyi a plusz igény, hogy YT-ozna rajta az ember néha, már jól fog jönni a billentyűzet.
Mondjuk nekem is van egy ilyen a TV-hez, de ebben a légegér csak a TV-vel működik.
-
tipcsi72
csendes tag
válasz Celtis #49293 üzenetére
Ez most akkor, hogy is nézne ki tulképp? Ha megtennéd leírnád konkrétabban?
Ugyanis ncore-ról és bithorlóról szoktam legtöbb esetben letölteni. Ezért gondoltam, hogy volna egy komolyabb htpc amit külön minitorról használnék a htpc-vel összekötve letöltésre, azaz amit eddig az asztali gépre töltöttem le és úgy átküldtem a dune-re azt most egyből a htpc-re vagy annak egy külső tárhelyére tölteném, de a plazmán meg csak a filmlejátszó szoftvert irányítanám. Tulképp az a lényeg, hogy a htpc-re lenne kötve egy monitor meg a plazma és egy vezetéknélküli billentyűzet meg egér ami a kis monitor előtt lenne és kezelném a letöltéseket, filmnézéskor meg egy air mouse-zal kezelném a rendszert. Vagy ez nem kivitelezhető? Nem vagyok ebben járatos.
Külön netezésre van egy laptop, az elég. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Celtis #49290 üzenetére
Ez csak a "legköltséghatékonyabban ésszerű" megoldás. De nem kompromisszummentes a kényelem és a "mindent egyben" élmény szempontjából.
Ahogy én képzelem el: Gen7 i3-as procis, vagy egy HDR-t, 10bit HEVC-et, 4K@60fps-t tudó "alap" videokártyás konfig, 2 HDMI kimenettel= "Tökéletes" HTPC a TV-re és "amit csak akarok a játékokon kívül" (ahhoz már tényleg komolyabb gép kell) a monitorra, beleértve: Office, net, egyéb hétköznapi dolgok...
(A Gen7 i3-ast is csak azért írtam, mert úgy látszik az ennél alacsonyabb kategóriában nem teljesül a max HTPC formátumtámogatás, met amúgy az "egyéb" a célra egy Gen5-ös Celeron, vagy Penti is bőven megtenné...)
Ahogy eddig megtudakolhattam egy jó PC konfig adja a legjobb képminőséget és a testre szabhatóság, -frissítési- kiszámíthatóság terén is a "Top"...
Egy gond van: a legjobb "alternatíváknál" is legalább duplájával drágább...(És sokaknak itt máris Konets Filma, ezt mondjuk , sajnos el is hiszem...)
-
tipcsi72
csendes tag
válasz Celtis #49290 üzenetére
Nemtudom. Ugyanis azt szeretném ha a filmletöltések egyből a htpc-re kerülnének, vagyis egy külső adattárolójába, a letöltendő filmeket meg mellette egy asztalon elhelyezett monitoron kezelve válogatnám ki.
Most az asztali gépre töltöm és hálózaton küldöm át a dune hd max-omra ami elég lassú, és nemmellesleg most kötöttek be 1000 mbps/s-os optikai netet. -
törölt tag
válasz Celtis #49221 üzenetére
Hát, amikor csináltam, még nem volt infóm erről a lehetőségről, szóval a tökölés, az múlt időben van.
Elégedett vagyok persze, mint mindenki, aki nem tudja, hogy lehet esetleg még jobb. Meg fogom nézni, mindenképp, csak nem sok időm volt eddig.Patice
Azért könnyebb úgy végigcsinálni egy ilyen procedúrát, hogy egy hozzáértő fogja a kezed. Főleg, ha még sosem csináltál ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Celtis #49217 üzenetére
Sokat tököltem a TV beállításokkal. Alapvetően inkább sötét szobát vettem alapul, és ott minden jelenet kellően kontrasztos, jól elkülöníthető szinekkel, tehát nincs gond az éjszakai jelenetekkel.
Ezt külön teszteltem, egy tábortűzes, beszélgetős jelenttel, valami westernből.
Nappal ugyan gáz egy kicsit, meg sajnos van kikerülhetetlen tükröződés is.
De alapvetően este TV-zünk, szóval ez nem annyira gáz.djnice
Este átnézem azt is, amit linkeltél. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Celtis #49189 üzenetére
Akkor csak nem olyan rossz ez. Bár én YCbCr 8bit-nél tapasztalom ugyan ezt a problémát és nem PC-n, hanem Q10 Pro-val, gyári player-el, ahol semmi ilyen részletes beállítási lehetőség nincs, mint ami a PC-s lejátszóknál (tehát kb. totál post-processing-less a PQ, legalábbis remélem). Bár, ha a KODI lejátszásra is rendesen működne rajta, akkor abban lehet lehetne...
(Persze még mindig ott az Imprex "csoda", na majd elkapok egy ilyen jelenetet és kísérletezek vele, de nem biztos, hogy lesz benne erre ható beállítás...)
Amúgy erről volt már itt is szó nemrég, hogy ez inkább egy általános 8bit-es limitáció probléma, amit (állítólag) a 10bit majdnem teljesen megszüntetne.
Mondjuk a dithering-től még mindig tartanék (meg az Imprex magic-től is), hogy az kép egyéb részleteire meg épp, hogy negatív hatása lenne a natív-hoz képest...(Amit nyer(ne) a réven elveszti a vámon...)
(Legalábbis, ha jól értem a dolgokat ...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Celtis #49189 üzenetére
Na ettől féltem
Most jön az, ami miatt sosem tudtam megszeretni, a Linux alapú dolgokat.
Sajna lövésem nincs, hogy hogyan másoljam fel, a HTPC SSD-re, hacsak nem kiszerelem, és rákötöm a asztalimra, amin van windózDe ezt még talán kiguglizom. Viszont, gondolom nekem a generic _x86_64 file kell innen. Ezt hagyjam *.gz-ben, vagy szedjem ki belőle az IMG-t, és azt másoljam be?
-
Skillet
addikt
válasz Celtis #49173 üzenetére
Sajnos nem, korábban már volt erről szó, elvileg más "gond" miatt.
A gép monitorra és tv-re is van kötve. 24/7-ben megy.
Böngészés, szövegszerkesztés sokszor párhuzamosan van használva a kodival.
De mindegy, az 3 órás késleltetés elég lesz.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Skillet
addikt
válasz Celtis #49158 üzenetére
Igen, tudom mik ezek. De nem megoldás.
Igen, ha a képernyővédő beállításainál nem jelölöm be a vizualizáció használata zenelejátszás esetén opciót, akkor a beállított képernyővédő fog megjelenni. Értem, de ez sem megoldás, mert attól még a win lelövi a kijelzőket, és ezzel a hangot is, zenehallgatás közben.
Csak ha vizualizációt használok, akkor nem megy el a kijelző. Fura
Beállítottam a win alatt 3 órára a kijelző kikapcsolási időt.
Jobb ötletem nincsen.(#49170) canniball
Értem, de ez sem igazi megoldás, mert így a win akkor is tolja a jelet a kijelzőkre, ha azok amúgy ki vannak kapcsolva. Nem tudom, az mennyi energiát emésztene fel feleslegesen, de szerintem ezt inkább a kodiban kellene tudni megoldani, és fura, hogy erre nincsen megoldás.
Eleve gáz, hogy nem is lehet letölteni több vizualizációt, de a képernyővédőkből is régen több volt. Matrix, akvárium, kandalló, tengerpart, stb stb.Tévedés az egész. A vizualizációt használva is kikapcsol a kijelző. Eddig nem tette. Pedig 30 percre volt állítva a winben a kijelzők kikapcsolása. Valami elcsesződött zg
[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Oszilaci
senior tag
válasz Celtis #49026 üzenetére
azért az kemény ami figyelmeztetés menü alatt olvasható
"Ne tévessze meg a 4K megjelenítés, nem a 4K filmek szaggatásmentes lejátszását jelenti." na így ugorjak bele?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Celtis #49053 üzenetére
Az "ócsó kínaiakon" szinte biztos, hogy van. Illetve annyi, hogy fix 60Hz-en tolnak ki mindent. De LE alatt nincs ilyen probléma.
(#49054) WP14 : Van pl. a Minix U1 és U-9-H, ami "minőségibb" gyártótól származik, jó support-al és Android alatt is flott lejátszással. Az U1-re fejlesztik az LE-t is eredetileg, de az U9-H-nak nem tudom milyen az LE támogatása, mert abban S912-H chipset van, de rá lehet kérdezni az Amlogic topic-ban.
-
Richie141
tag
válasz Celtis #49010 üzenetére
Igen-igen, máshol csak telómon teszteltem, de ugyanazokkal a zenékkel, és a hangbeállításokat is érintetlenül hagytam. Összesen 7 rendszert próbáltam: 4 Logitech Z906-ost és 3 Labtec Pulse 485-öt, minden esetben ugyanaz az eredmény.
A Logitechet nem tudom felcipelni a hegyre, de elég ha tudom, hogy a kis Labtec (mind a 3) ott teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
válasz Celtis #48968 üzenetére
Más szemszögből, valószínű legtöbbünknek középkategóriás, alsó-középkategóriás rendszere van, ahol hangminőség szempontjából nem a HDMI kábel a legfontosabb tényező. Bőven lenne költeni való jobb erősítőre, hangfalra, lejátszóra. Abban sem vagyok biztos, hogy nekem meg kellett tanulnom DSplayert és madVR-t kezelni, hiába van vetítőm és vásznam, amennyi időm elment rá, hogy néha megbánom. 4k filmekhez szerintem nem is kell, ha meg kellene, atombrutál VGA-val menne. VGA persze most még fontos HDMI 2.0 és HDR miatt.
-
hm15
senior tag
válasz Celtis #48895 üzenetére
Fogtam és beleraktam a Kabini konfigomba egy Radeon RX560-at, így HTPC-nek még húzza évekig 4k-tól HDR-ig mindennel. Ugyanez elérhető Geforce 1030-cal, RX550-nel, de nekem kellett némi erő madVR-hoz. Teljes csere helyett VGA udpgrade bárki számára megoldás lehet, ha 4k lenne a váltás oka.
-
Patice
Topikgazda
válasz Celtis #48895 üzenetére
Én még nem tudok ilyenről.
Gemini Lake lapok között talán már lesz ilyen.
Hogy ezek mikor jelennek meg: olvastam már idén év végét, meg 2018 elejét is.
És csak hogy jó legyen ezeken a modelleken ezek szerint nem lesz engedélyezve (by driver) a HDR, pedig hardveresen amúgy képesek lennének rá.
És ahogy látom a virágboltokban a szaporodó UHD Remuxokat, nagy részük HDR-es.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48854 üzenetére
Megnézem ezt a lehetőséget, bár 1-2 variációt próbáltam már...
(#48855) SunMount3r
Ilyet használok géphez, meg is vagyok vele elégedve, csak TV-hez macerás lenne felra felrakni, meg ez ha nem kapcsolom ki, akkor búg...
Azért vettem az aktív DP átalakítót, hogy működjön, nem azért, hogy kelljen mégegy cuccot vennem[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Celtis #48853 üzenetére
Hát pont ez az, olvastam már "csodákat" erről, hogy mire képes az inkompatibilitás is...
(#48851) Pete55555: Az is lehet egy megoldás (és előre lépes), ha nem a TV-n hallgatod tovább a "hangot" , hanem beszerzel mellé egy "olcsó, de jó" 2.0-ás hangfalszettet, Pl.: Genius SP-HF1250B-t a TV alá. Amit közvetlen a HTPC-re köthetsz. Nálam bevált, a TV "hangja" megmaradt a híradóra...
[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz Celtis #48843 üzenetére
SunMount3r
Max 1-2 ezer forintot költenék erre, így a légegér is kiesett.
Van itthon egy vezeték nélküli multimédiás bill + egér, amiből csak a billentyűzetet használom az asztali PC-mhez, de mivel csak 1 Stick van csak hozzájuk így az egeret nem tudom külön használni.Marad az alaplapi infra. Nem vagyok jártas a témában.
Ezért az volna a kérdésem, hogy bármilyen infrás eszközzel (távirányító) működik, vagyis "tanítható" a PC is?Köszönöm az eddigi válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz Celtis #48838 üzenetére
Kicsit olvasgattam CEC-ről.
Akkor ha jól értem az én alaplapomnak annyi az "előnye", hogy a HDMI csatlakozó CEC lábát egy külön tüskére is kihozták + ott van mellette egy USB port is (tüskesor), így nem kell külső adapter.
De az alaplara nincs ráépítve ez a CEC - USB jelátalakító áramkör.Hááát 10e.Ft-ot nem igazán ér nekem ez a dolog. Akkor olcsóbban megúszom egy (lég/multimédiás)egérrel vagy egy infrás távval. Igaz ez + még egy eszköz a kézbe (a TV táv mellé).
Már csak az a kérdés, hogy infra vagy egér, esetleg tudnál ebben is segíteni (előny / hátrány)?
[ Szerkesztve ]
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz Celtis #48833 üzenetére
NUC D54250WYK.
De most hogy rákérdeztél megnéztem megint a leírását és rájöttem, hogy én nem ennek a lapnak (I6/I7) a BIOS leírását néztem.
Ehhez a laphoz kell egy kicsi panel, ezen a linken írnak is erről de nem tudom, hogy így mennyire használható (Angol nyeltudás híján nem is értem pontosan mit írnak).
Illetve a BIOS-ában sem találtam állítási lehetőséget ezzel kapcsolatban. -
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48673 üzenetére
Ömm... az hol van ?
Amúgy ráleltem egy lehetséges hibára, a storage tár tele van, valószínű véletlen oda töltöttem le az első file-t, mivel akkor még nem volt csatlakoztatva a külső merevlemez. Mondjuk attól még érdekes, mert egy kb 1 Gb-s file-t töltöttem le, ez meg most 3,2/3,2 Gb-t ír... Lehet ez a gond? És ha igen, hogy törlök ki onnan valamit? Arra a mappára/partícióra nem látok rá.
-
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48666 üzenetére
Megoldottam közben, annyi volt a hiba, hogy IP cím helyére nem kellett volan írnom semmit... Legalább is most visszaállítottam default értékre, a portot átírtam a kliensnek megfelelőre, és működik, win7 alól is elérem a klienssel, már 2 linux disztró le is jött
-
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48664 üzenetére
A transmission kliens:
képElvileg ugye kell egy kliens meg egy daemon. Na ezeket mondjuk nem tudom jól állítottam be... Az ip cím a gép sajáta.
Más, kicsit off: SMB megosztást hogy tudom win7 fájlkezelőhöz hozzáadni?
Ha simán beírom \\192.168.1.31 - akkor mutatja a Libreelec fájlrendszerét, de hálózati hely hozzáadásánál nem csatlakozik hozzá....Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48662 üzenetére
Az eladót is kérdeztem, és azt mondta, hogy aktívval működik. (ezért is árul hozzá külön aktív DP átalakítót, csak b*sztam rákérdezni előtte )
Nos, a repo megvan elvileg, illetve a transmission is fent van:
Viszont azt írja ki, hogy nem sikerül csatlakozni. Innen hogy tovább?
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48655 üzenetére
Megjött a gép!!!
Egyelőre csak gyorsba összeraktam, műxik, poendrive-ről már meg is néztem egy filmmel. Viszont a hang nem jött át a TV-re.
Displayport - HDMI kábellel van összekötve, lehet ebből aktív kéne, hogy a hang is átjöjjön?
Beállításokban HD audio van kiválasztva. A másik leheőség ott az "analóg", ekkor a kis gép saját hangszórója szól....Szeretem leracsniztatni...
-
Pete55555
addikt
válasz Celtis #48652 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek
Így maradok a kis Brazosnál, annyi, hogy azon alapból Openelec van, lehet megpróbálok azzal boldogulni első körben, aztán meglátom, vagy ubuntu szerver, vagy libreelec lesz, ha nem válik be.
Az ubuntu szerveres leírást majd átnézem....Szeretem leracsniztatni...
-
Tibiajax
nagyúr
-
CirrMee
addikt
válasz Celtis #48530 üzenetére
Nem kell soha driverekkel bajlódnod.
Ez speciel igaz, alátámasztom én is.
Amikor kipróbáltam, hozzá sem szagolt a tunerkártyához. Igaz így nem üzemelt a kártya, de legalább ugrott vele együtt a távirányítóm is. A lényeg az, hogy nem kell bajlódni driverekkel.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Meglivorn
aktív tag
válasz Celtis #48526 üzenetére
Gondoltam de :
1. belőtt rendszer a FLIRC-cel és a kodi adatbázissal, csak akkor csinálnám újra ha nagyon muszáj.
2. Wint ismerem, használom évek óta, libreelec-et ill linuxot nem.
3. a filmeket az asztali gépben lévő vinyón tárolom, és onnan éri el őket ezt átlakaítani megint csak a libvrary bukásával járna... -
bozsozso
őstag
válasz Celtis #48323 üzenetére
Nem akarom az összes sort bemásolni, de egyértelműen nem talál adatbázist és nem is tudja létrehozni
20:19:28.054 T:12536 ERROR: Unable to open database: Zene60 [2003](Can't connect to MySQL server on '192.168.1.110' (10061))
20:19:28.054 T:12536 ERROR: Unable to create new databasePróbáltam úgy is, hogy importáltam a régi adatbázist, meg úgy is, hogy nem volt ott adatbázis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest