-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Most kapott el a gépszíj, hogy a HTPC irányába menjek el, ezzel leváltva (majd) a Popcorn A400-as lejátszómat.
A kérdésem a következő:Tudnátok-e távirányítót ajánlani? Pontosabban mi számít a "best buynak"? Milyen márkát érdemes nézni ...stb.?
Nem lenne rossz, ha a sötétben világítana.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #29606 üzenetére
Erre gondolsz?
(#29607) Gabesz26
reggel kolléga is ajánlotta a Yatse-t. Vagy azon is gondolkoztam, hogy vennék egy gagyi táblagépet és arra feltenném a programot és kész. Köszi az infót!
(#29609) MasterMark
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Gombinyó #29610 üzenetére
Engem nem igazán zavar a több távirányító. Most is 3 db van: erősítő, vetítő, médialejátszó. Igazság szerint akkor lehet ez hasznos, amikor az embernek 10 távirányítót kell "felügyelni". Bár ahogy elnézem a Harmony árait, elég kemények.
(#29613) MasterMark
Ilyen szempontból maradi vagyok, mert nincs bajom a 3-4 távirányítóval.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #75912448 #29622 üzenetére
Haha. Inkább egy normális távirányító kellene. Mindegy, addigra megálmodom.
Ezek szerint nem olvastad el az XBMC kezdőknek c. cikket, ha most találtad meg ezeket.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #29710 üzenetére
Milyen OS-t használsz? Nem lehet, hogy valami kézfogási probléma?
(#29713) MasterMark
Csodálkozom, hogy eddig nem nézted meg Win 8.1 alatt. Ez nem rád vall!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Szerintem egy kalap hulladék, csak arra jó, hogy a TV hangját kiváltsa. Múltkor az egyik barátom áthívott, hogy milyen jó, micsoda térhatás van a hátuk (!) mögött, hallgassam meg. Nem akartam megbántani, így nem mondtam semmit neki. Egyébként ez a téma itt teljesen OFF.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz holden72 #29753 üzenetére
Én most építem a HTPC-met, így fog kinézni:
Ház: HDPLEX H1.S
Táp: HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Power Supply (16V-24V wide range voltage)
Lap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: INTEL Core i3-4330 3500MHz 4MB LGA1150 Box
SSD: Intel 120GB 2,5" SATA3 530 Series MLC
Memória: CORSAIR 4GB DDR3 1600MHz KIT(2x2GB)
Szoftver: Win. 8.1 + XBMC + MPC-HC. (eddig)- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #29766 üzenetére
Akkor félreérthetően fogalmaztam:
Átlagfelhasználó nem férhet hozzá ehhez az OS-hez, nem?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Máshogy gondolkozunk, de ez nem is baj szerintem.
Más:
Aki HD-Plex házat venne mostanában!
Ha összeszerelés és/vagy a kész vasról lősz 3 db képet és feltöltöd Facebookra, bármilyen fórumra és ennek a linkjét elküldöd nekik e-mailbe (reward@hd-plex.com), akkor 20 $-t visszautalnak a PayPal számládra.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Optimalizálás, vírusirtó, esetleges böngészés, PowerDVD használata stb.
(#29780) hétalvó
Helló és köszi!
Igen, szintén Dell táp.
"kicsit kár, hogy itx-re szavaztál, azért egy dedikált vga nem lett volna rossz. esetleg később egy usb kártya se zenélni."
Kezdetben ez is nagy lépés lesz a Popcorn A400-hoz képest. Sztereó irányába pedig nem akarok elmenni, ördögi kör.
Távirányítón sokat gondolkoztam, de nem találtam olyat, ami nekem bejött volna, így lesz egy Rapoo E2700 billentyűzet/touchpad és az S4-en Yatse.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #29784 üzenetére
Tudod, ahogy öregszünk, úgy hülyülünk, a végén átszokunk a BD 3D-re.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz kruplishal #29824 üzenetére
Samsung S4-en Yatse és Rapoo E2700.
Sokáig gondolkoztam rendes távirányítón, de letettem róla. Ezt így kényelmesebbnek vélem.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Melorin #29830 üzenetére
A játék az teljesen más, ne vegyük ide. Gondolom nem 0-24 óráig játszik valaki egy HTPC-n, nem? Illetve nem játszik és filmezik egyszerre, ugye?
A NAS-nak pedig a funkciója, hogy 0-24 óráig megy a torrent, seedelés, bármikor bárhol elérés stb, ez a lényege, erre találták ki.
"egy megosztás, miért nem összeegyeztethető "
Azzal semmi baj nincs ha Samba vagy NFS megosztás megy a háttérben amikor filmezel/játszol...stb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Melorin #29838 üzenetére
Szerintem nem.
Nekem volt eddig 4 médialejátszóm, ebből a legutolsó a Popcorn A400. Mindegyiknél volt ám kompromisszum rendesen, még a Popinál is, amit a mai napig szeretek ettől függetlenül. Viszont másképp működik, mint egy jól kialakított HTPC, mások a korlátok, a lehetőségek is.
Egy nagyon egyszerű példa: A Popcornon beállítható 2 féle Jukebox (ebből 1 csak "mókolással"), addig a HTPC-n (XBMC) kapásból 5-6 témánként...
Egyébként sok vita szokott menni az "all in one" eszközökről számos topikban és kevesen értik meg azt, hogy pl. a TV gyártóknak sem érdekük, hogy egy a TV beépített lejátszója tökéletes legyen... Na, de már másik vizeken járunk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen