Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #39199 üzenetére
Én a helyedben vennék valami egyszerűbb alaplapot (pl. Intel: Asrock N3150-ITX vagy AMD: Asrock AM1H-ITX+5350 CPU), hozzá 4GB memóriát (ami az adott boltban kapható), SSD-t a rendszernek, noti HDD-t a filmeknek, házat-tápot tetszés szerint és a netezős funkció miatt egy tapipados billentyűzetet (pl. Logitech K400). De nyilván nem egyformák az igényeink, ha ragaszkodsz a két SSD-hez már más fog a kosárba kerülni, ha akarsz távirányítót is (és nem jó pl. egy androidos alkalmazás) akkor az is kelleni fog, ha szükséged van ilyen-olyan képjavítókra akkor erősebb vas kell stb. stb.; azért kérdezünk ennyit hogy ennek ismeretében tudjunk segíteni.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Celtis
veterán
válasz ctrlaltdel13 #39196 üzenetére
És hova torrentezne az a gép, az SSD-re?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Celtis #39192 üzenetére
Játék ilyesmi nem lenne,arra van gép külön. Semmi opt meghajtó,a lemez a múlté nálam. A nas nálam úgy nézne ki,hogy a fenti nagy géppel összekötném,ha onnan akarnák valamit megjeleníteni,egyébként ssd a op.nak és tárolásra is. A tv pana tx l47 pontos tipus most nincs fejbe,de miért is?
-
Celtis
veterán
válasz devil-k #39191 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy akár az új 5 dolláros Pi is egy teljesen korrekt HTPC-ként használható, akkor lehet, hogy kuckó téren a gyufaskatulyák között kell körülnézni.
-
canniball
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #39193 üzenetére
"...netezésre is használnám a gépet ,ezért nem értettem a dolgot,gondolom ahhoz csak kell az egér és bill."
Ahhoz kell, a távirányító a HTPC-funkcióhoz jobb; és persze a kettő nem zárja ki egymást."Az ssd csendesebb,és kisebb helyszükségletű."
Hogy csendesebb az tény, viszont egy noti HDD-nek pont ugyanannyi hely kell mint egy SSD-nek.Viszont nem értem a dolgot: te a hűtő köré építed a rendszert?
[ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz canniball #39184 üzenetére
A pontos config még képlékeny. Integrált vga-s intel procit szeretnék,hozzá egy nh-l9x65 hűtőt. Tápnak valami halk aktív,vagy passzív 200w környéki tápot gondoltam,de mindenféleképpen olyat ami a házban van. Azért írtam ssd-ket mert nincs szükségem nagy tárhelyre,csak nézem és törlöm a filmeket. Az ssd csendesebb,és kisebb helyszükségletű.
A távirányítóra visszatérve,netezésre is használnám a gépet ,ezért nem értettem a dolgot,gondolom ahhoz csak kell az egér és bill. -
Celtis
veterán
válasz ctrlaltdel13 #39187 üzenetére
Netezés, játék? Ezek ugyan nem HTPC funkciók, de sokan igénylik. Optikai meghajtó lenne benne?
NAS-ként is funkcionálna? Gondoltál arra, hogy külön NAS-t veszel inkább? Mennyi HDD menne bele?
Mi a TV-d típusa? -
Celtis
veterán
válasz devil-k #39186 üzenetére
Amennyiben a vakolatot és a bejárati ajtót érted az alapon, akkor nem. Sőt akkor sem, ha arra gondolsz, hogy fogom és kiásom az alapot.
Inkább ott kezdem, hogy először kitalálom, hogy mire van szükségem, és annak megfelelő tervet készítek. Utána jöhetnek az alkatrészek. -
AGE-T
őstag
Fejembe vettem, hogy mindenhonnan szeretném elérni a zenéimet, ahol elérhető az internet. Összeraknék hozzá egy keveset fogyasztó htpc-t, ami aztán 24/7 futhatna. Filmezés, zenélés pipa.
Még nem csináltam olyat, hogy távolról streameljek tartalmat, csak saját hálózaton belülről. Van errre valami ingyenes megoldás? Mobilról, és távoli pc-ről szeretném elérni a zenéimet.
Teljesítmény és a fogyasztást figyelembe véve, milyen vasat kellene szereznem? Kicsit lemaradtam ezen téren, van olyan dedikált vga ami lekapcsolja teljesen magát, ha nincs használva? Értsd csak rendszer fut, nincs filmezés stb.
Előre is köszönöm a tippeket!For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
canniball
nagyúr
válasz devil-k #39186 üzenetére
Pedig van abban valami amit mond, jobb lenne az egészet egyben, minden komponens ismeretében összeállítani.
ctrlaltdel13!
Ezekhez ez egy integrált mobo is bőven elég, így máris nem gond a lapos CPU-hűtő (mivel gyárilag az van rajtuk). Újban gondolkodsz vagy használt is lehet? És miért szeretnél ehhez mATX méretet?[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz ctrlaltdel13 #39182 üzenetére
Szerintem ne a házzal kezd. Ne a gombhoz keresd a kabátot, hanem fordítva. Könnyen lehet, hogy távirányító sem kell.
Például mire akarod használni a HTPC-t...
-
canniball
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #39182 üzenetére
Hogy melyik házba épített egységgel mit lehet kezelni, azt elsősorban a ház tulajdonságainál kéne kitúrni. De ha nem zavarna egy külső egység, akkor egy USB-s távirányítóval jóval költséghatékonyabban megoldható a távirányítás.
Hogy az egeret kiváltják-e? Attól függ mit választasz. Én egy olcsó távirányítót vettem, van rajta joystick de közel sem olyan kényelmes mint egy egér. Ha pedig arra is gondoltál, hogy a billentyűzetet is kiváltja-e akkor azt már csak igazán nyögvenyelősen. Ha nem szigorúan HTPC-t tervezel és rendszeresen szükséged lenne az egérre/bill.-re, akkor inkább vegyél valami tapipados billentyűzetet. Ha nem erre gondoltál akkor pedig nincs is különösebb probléma: amíg telepíted és beállítod a gépet addig rákötsz egy kéznél levő kombót, majd lehúzod és a használat során tudod a távirányítót használni.
A két SSD helyett javasolnám az SSD+HDD felállást, egy merevlemez ár/kapacitás arányban sokkal jobb mint egy SSD és a filmek alá az is elég.
Nem tudom pontosan mekkora hűtőre és milyen stílusú házra gondoltál, illetve hogy mi lenne a pontos konfig, de nézz rá pl. a Silverstone ML szériára.envagyok!
Ugyan már! Mint láthatod ebben a témakörben is van szakértőnk.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz envagyok #39181 üzenetére
Miért, azzal kapcsolatban is kérdezhet bátran. Én tudom tanácsolni hogy a Vagi2000-es USB-s szettből a rev.2-t vegye, a rev.1 nagyon gyorsan kopik
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz canniball #39180 üzenetére
Akkor: elsőnek is a ház kiválasztása amibe tanácstalan vagyok. Ami nem tiszta számomra az a kezelhetőség,látok olyan házat amihez van távirányító is,és olyat amihez nincs. Mit lehet kezelni vele? Esetleg teljesen kiváltja az egér használatát?
m.Atx fogadóképes házat szeretnék(táp nélkül),lehetőleg olyan magasat,amibe egy alacsonyabb procihűtő elfér. 2 db ssd-t gondolok bele,egyik a rendszernek(windows),másikat filmek tárolására. Előre is köszi. -
canniball
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #39179 üzenetére
Privátban? Ezért van a topik, kérdezz bátran!
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Lenne itt valaki vállalkozó kedvű,aki privátba segítene egy két jó tanáccsal?
Htpc elemeinek összeválogatásáról lenne szó. Kezdő vagyok ebben a témában.
Köszi. -
g0dl
addikt
válasz chesterboy #39173 üzenetére
Abban a 3HDD nem használja el az 5,25"-ös helyet? Tehát alatta van keresztben 3 hely?
Bocs, de a neten nem találtam 3 HDD-vel szerelt képet, és a 130-ban mintha nem így lenne.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
flashpointer
őstag
Ma kipróbáltam egy 15 méteres HDMI kábelt az asztali géppel és.. olyan furcsa, a gyorsan a mozgó alakok előző körvonala is látszódik, ha közvetlen a TV játszik le akkor meg nem (100hz-es)
Kiterjesztett képernyő-módban még szörnyűbb a helyzet, ha csak áthúzom rá az ablakot olyan akadozva megy mintha 10-15 FPS lenne.
gyenge minőségű lenne a kábel vagy valami szoftveres probléma vagy talán mindkettő?
-
g0dl
addikt
Milyen házat tudnátok ajánlani, amibe legalább 3db, jól szellőztethető HDD fér.
Igazából nézegettem a cooler master elite 130 -at, de abba mintha a harmadik HDD nem kapna az előlapi ventillátor légáramlatából, mert felette van az 5,25" meghajtó helyén. -
drdr
senior tag
A Kodi 16 Beta2 (Jarvis), ha jól tudom már tartalmazza a DX11-es implementációt.... Nekem úgy tűnik, a 24Hz-es problémát, még mindig nem oldották meg, még mindig skip-pel ~40mp-ként...
Megerősítené ezt valaki v. rossz videóval próbálkozom??? -
-
Inc.corp.
tag
Üdv Mindenkinek
Kb.egy hete frissítettem az XBMC-t immáron KODI 16.0 beta2-re.A főmenűből kivették a passtrough lehetőséget és csak a filmek alatt előhívható -hang közvetlen átengedése- kapcsolót rakták be (gondolom helyette) Viszont hiába kapcsolom be, a KODI dekódol továbbra is mindent,.Kontroll "csoportnak" a VLC-t próbáltam, ott működik rendben ahogyan eddig.Újratelepítés megvolt, a helyzet nem változott.Ha vkinek van vmi ötlete a probléma megoldására, megköszönném./HTPC+Ubuntu 14.04 LTS+KODI/ -
dzsóbácsi
aktív tag
Jó estét!
Használ esetleg valaki MPCHC+Mad VR kombót Pana ST60-as tévével? Gamma beállítások érdekelnének..
Köszönöm!
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
i3-3240 nagyon overkill egy filmezős, zenélős masinához? Belső APU mire elég?
T!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
LLKobe
veterán
válasz rbalint88 #39163 üzenetére
Nekem Sharkoon Rapid Case USB 3.0. Ajánlott darab.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
rbalint88
addikt
Milyen külső házaitok vannak?
-
LLKobe
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz _Smooth #39158 üzenetére
Antec ISK110 vesa házzal szemeztem, aminek gyárilag elég jó a psuja is és árban sem annyira vészes, 30 körül megvan újban. Ennek az egyetlen hátránya, hogy nincs benne 3,5" hely, de ez viszonylag egyszerűen áthidalható egy külső merevlemezházzal, legalább a hdd hője nem reked meg a poci körül. most kb 3mm van a procihűtő és a hdd között...
-
_Smooth
senior tag
válasz rbalint88 #39156 üzenetére
Alapvetően nem lehetetlen küldetés.
A tápot viszonylag könnyen ki tudod váltani egy néma verzióval. Költségesebb megoldás a passzív ATX táp lenne (kb 40-45eFt+). A költséghatékonyabb - és, ha tényleg csak ennyi, ami a lapra/tápra kötve szerepel a házban, akkor -, egy picoPSU+adapter. Hatékony és teljesen néma. Ez kb az ATX táp feléből meglehet.CPU-ra léteznek passzív bordák, illetve olyan méretesebb aktív hűtők, amik magas hatásfokkal és csendes ventivel rendelkeznek - így majdnem, vagy esetenként akár tényleg passzívan is tudnak üzemelni.
Procid TDP-je 55W, szerintem ez nem kell, hogy gond legyen. (ennek a dögnek biztosan nem - csak az nem biztos, hogy befér a házba. 158mm magas)[ Módosította: radi8tor ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
>Deego..
senior tag
Ma végre összeáll a kis HTPC-m ami alapja egy Shuttle XH81V lett.
Ha a topic lakóit érdekli akkor szolgálhatok pár képpel és némi infóval.
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
rbalint88
addikt
helló újra itt, két-három év után
adott az alábbi gép: lian li pc-q09fn házban lakik egy 300w-os fsp tápegység, gigabyte h77n-wifi lap, i3-3225 proci, 2x4gb ram, 120gb ssd és 3tb wd red.
ugye a procin és a tápban van venti. előbbi a biosban 75%-os pwm-re van rakva, silent módra. de mivel így is van hangja, nyilván zavar és szeretném ezt a gépet a lehető legkevesebb módosítással elnémítani.
sokat gondolkodtam azon, hogy esetleg valami minpic+nas legyen, de végül úgy ítéltem meg, hogy jobb megoldás egy takarékos, de ha kell, erős gépet üzemeltetni helyette.
a másik megoldás, ha túl sok mindent kellene cserélni, hogy a gép(-hdd) árában, azaz kb 80ezer Ft-ból építeni valami újat, persze használt cuccok is játszanak. nyilván ha van valami tutiszuperjó megoldás, akkor lehet feljebb menni árban, de azért ez messze nem olyan nagy horderejű projekt, hogy komoly összegeket beletoljak.
köszi a segítséget! -
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Openelec alá létezik e skype beépülő, ha igen valakinek van e tapasztalata vele?
Köszönettel: Attila
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
chemand
aktív tag
Rendeltem egy ilyet a HTPC-be.
Az a kérdésem, hogy ha nincs a házon IR ablak attól még tudja fogadni a távirányító jelét vagy lyukat kell fúrjak majd a ház előlapjába?
Használ valaki közületek ilyen IR vevőt?[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #39123 üzenetére
Apám vett egy oppo lejátszót. Minden frinc-francot kezel, amit többi lejátszó nem is tud, de sima .mkv-t és bluray iso-kat nem.
Emiatt most két médiaplayert használ. Tök gáz szerintem.⭐ Stella
-
ttower
aktív tag
Van valakinek Silverstone LC16M haza? Nem jovok ra hogy kene a kis ajtot az elejere felszerelnem es van egy eros tippem hogy hianyzik valami.
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
LLKobe
veterán
válasz MasterMark #39141 üzenetére
Nem, azt semmiképp. valamikor sok évvel ezelőtt olvastam, hogy a Power DVD akkori verziójában kitaláltak valami eljárást, ami úgy húzza 16:9-re a 4:3-as képet, hogy alig torzít valamit, a kép közepe marad ugyanaz, és valahogy a széleinél húzza ki jobban. Ha valami ilyesmi lett volna, egy próbát tettem volna vele.
Tudom tudom, ne szapuljatok
-
LLKobe
veterán
válasz MasterMark #39138 üzenetére
Igen, én is erre jutottam végül...
(#39139) canniball: Hmm, nekem sem rémlett ez az opció, de akkor mégis van
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz chesterboy #39137 üzenetére
Pedig össze-vissza kerestem mégsem találtam...
Köszönöm!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
LLKobe
veterán
válasz canniball #39135 üzenetére
Lehet hogy elnyomtál valamit, mert nekem gördülnek. Bár nem mintha láttam volna ilyen opciót a kodiban...
Más: próbálta valaki a 16-os kodiban a 4:3-as képarányú filmek non lineáris nyújtását 16:9-re? Milyen eredményt ad?
Végig akarom nézni megint a Twin Peaks-et...
-
canniball
nagyúr
Tudja-e valaki az mitől lehet, hogy újabban a hosszú filmtartalmak nem gördülnek? Elnyomkodtam esetleg valamit (s ha igen mit) vagy máshol keresendő a probléma forrása?
-
Sziszifeca
őstag
Na megvan a Zotac ID18 lejátszóm a legújabb Opencelec-cel
Egyelőre tesztelem utána veszem meg, de eddig király minden, megy a torrent is, stb..
Szerintetek is jó kis gép?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Celtis
veterán
válasz krisztian7 #39111 üzenetére
Miért ne lenne. Csak nem a Beállítások/Rendszer/Képkimenetben, hanem a Beállítások/Videó/Lejátszás menüben.
A google egyébkén hamarabb válaszol. -
fausto
addikt
Sziasztok,
Kodiban valahogy beállítottam (vagy valahogy bekapcsolódott), hogy film lejátszás közben folyamatosan látszik az alsó sáv, ahol jelzi, hogy hol tart a film (nem tudom pontosan mi a neve)
Ezt hogy lehet kikapcsolni? -
rappit4
őstag
válasz _Smooth #39115 üzenetére
Értem mire gondolsz. Ez már csak személyes vélemény de nekem már a nemzetközi sávnál bukik a szinkron élvezhetősége, az már egy másik dolog, hogy amiatt sem nézném úgy mert ugyebár a rendező és/vagy a dramaturg nem erre a nyelvre írták illetve találták ki a szöveget. A színésznek sem az eredeti alakítását látod szóval ez mind a rendező, a sound designer az író és a színész munkáját butítja le. Ha pedig jobb,mint az eredeti, az egy nagyon szerencsés dolog de az szintén a fent említettek munkáját minősíti amit szintén akkor tudsz megítélni, ha eredeti nyelven nézed. Ez olyan mint amikor egy filmnek kiégett a képe és a kontraszt állitgatásával próbálod kijavítani vagy hangnál ugye az EQ.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39123 üzenetére
Tényleg szentségtöréss! Bár abban egyetértek, hogy a skinek nem az igaziak.... Nálam a "Raipier" megy, az még a legelfogadhatóbb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39121 üzenetére
Hmmm! Merész! Abból melyik? Akkor nem lesz HTPC vonal? Nincs kedved bütykölni?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39119 üzenetére
Igen. National, Discovery... stb. De olykor elcsábulok 1-2 TV-s filmre. A Mad Maxhez valóban. Már értem, hogy miért nem jött be nekem a film.
Hogy állsz már a HTPC projekttel?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39117 üzenetére
Húha, de nagyzolás, amit csináltam! Azt a mindenit. Attól, hogy nem nézek már szinkronosan filmeket, van szerencsém a TV-n is elkapni, esetleg még át-át váltok a sávok között, hogy mi a helyzet a magyarral.
A régi szinkronokat NE keverjük ide, ég és föld a kettő.
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #39116 üzenetére
Ne nagyzolj, nem is nézed szinkronnal. Nem kell ez a felsőbbrendűség. Volt itt valaha nagyszerű igényes szinkron, amit szétb@sztak. Most komoly színész nem nagyon akar elmenni szinkronizálni.
Kapásból egy klasszikus, Dzsungel könyve rajzfilm.
A M V-ből nagyon hiányzott Rékasi szinkronhangja.UI: Egy bonyolultabb pergős dialógot egyébként is nehéz feliraton lekövetni, és szoktak a szövegben egyszerűsítéseket is alkalmazni.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz rappit4 #39100 üzenetére
Két külön dologról beszélünk. Nem is vitatom, h az itthon filmek alá tekert audió minősége jellemzően csapnivaló. Ezért is nézünk rengeteg anyagot eredeti nyelven. De én a szovegre, a színészek teljesítményére gondoltam. Sokszor a magyar nyelvű verzió sokkal élvezetesebb, mint az eredeti.
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
PuMbA
titán
válasz envagyok #39112 üzenetére
Gondolom eredeti VHS-es vagy eredeti TV-s, nem újraszinkronizált DVD-s szinkronok ezek, nekem is van sok ilyen, mert már nagyon rég óta alap a 448kbps-es DD5.1 magyar hang, csak legtöbbször ezek rosszul újraszinkronizált minden hangulatot nélkülöző szinkronok
[ Szerkesztve ]
-
krisztian7
tag
Kodiubuntu-ban, hogyhogy nincs olyan opció, hogy frissítési frekvencia igazítás a filmhez indításkor? Csak a frekvenciát engedi beállítani, vagy erre itt vmi más megoldás van?
-
rappit4
őstag
válasz Mezga Aladár #39104 üzenetére
Sajnos amit mi kapunk ahogy már írtátok páran egy silány, néha utólag zörejezett vacak. Talán 10-20 éve még kaptunk olyant, ami csak simán dialóg mentes eredeti volt.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39108 üzenetére
Saját anyag promótálása. Mi ez, ha nem igénytelenség? Bezzeg a csúcsfilmek nem kapnak ilyen hangsávot, bár a Vérmesék az kapott veszteségmentes DTS-HD-MA-t, illetve az Éhezők viadala- Futótűz is.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #39107 üzenetére
Ezt nem tudom elfogadni.
Magyar filmek, csak kettő hirtelen, Megdönteni HT-t, Üvegtigris3, mind kettő veszteségmentes dts-hd.
Ez nem az igénytelenségre utal.
És a mérnöknek tök mindegy, ha elkészült a szinkron akkor a nemzetközi hangsávval keverve milyen formátumban kódolja le.UI a tigris 24/96 dts-hd ma
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39106 üzenetére
Igénytelenség, semmi más. Érdekes, az oroszok általában mindig löknek fel veszteségmentes hangsávot az eredeti mellé.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #39104 üzenetére
"Miért csak (jellemzően) veszteséges hangsávot kapunk ha nem magyar a film?"
Ez költői kérdés?
- mozi bolondéria -
-
-
envagyok
veterán