- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Csepelen kérdezik, hogy akarjuk-e a házban digi kábel hálózatának kiépítését. Szerintetek ha igen, s kiépítik, akkor a 20/20-as net is lesz itt? Vagy esetleg idővel?
Amúgy valami forgalmi, vagy egyéb korlát van ezekre?
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Hali.
Ma jött levél, hogy elérhető már a Digi szolgáltatás a lakóházunkban. Jelenleg UPC 25/x netem van, meg tv előfizetés, számlám kb. 15K. Van bármi indok, ami miatt javasolt lenne mégse váltanom?Akármi rosszabb történés, hosszabb szolgálatkiesés, hasonlók?
Más: UPC-ről a váltás hogy megy? Kaptam két ügyintéző telszámot Digiset. Felmondani nekem kell UPC-nél, vagy azt is elkezdik helyettem, s kb. csak papírok aláírása marad.
-
Drizzt
nagyúr
Na holnap átszerződök a Digihez, majd írok tapasztalatokat. Amit tervezek: tv normál + teló + net 50/25.
-
Drizzt
nagyúr
Van nekem is egy kérdés:
Lesz digi, aláírtam, minden, egy dolog érdekel. Azt szeretném, ha kb. ott lenne a vége a házba húzott kábelnek, mint a modemnek volt. Ezesetben valami egyszerű hubot, vagy repeatert lehet használni a hálózathoz? Nem szeretnék még egy lyukat furatni a falra.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Hmm... Én több mint 1 hónapja aláírtam a szerződést, de semmi visszajelzés azóta. 1272-t kérdeztem, montkák a pesterzsébetiek tudnak pontosabb infot adni, de őket meg egyszer se sikerült felhívni. Ilyenkor mi van? a szolgáltatás kiépítésére való határidejük szombaton lejárt!
-
Drizzt
nagyúr
Csepelen lakok, Óbudán dolgozok, szabadnapom 0 van. Szóval a személyes megkeresés sajna nem oldható meg, csak nagyon nehezen. Még most bepróbáltam a mailt, holnapig várok vele, ha nincs válasz, akkor telefonoson mondom meg, hogy nézzenek már rá, hogy ugyan miért nem veszi fel soha senki a pesterzsébeti üfsz-en.
Amúgy nekem is rémlik valami ilyesmi, majd utánanézek.
-
Drizzt
nagyúr
Mint mondtam nem tudtam bemenni, mivel csodák csodája: dolgozok. És marha messze Pesterzsébettől. Mindenesetre megpróbáltam kideríteni a dolgokat,s addig jutottam mindig, hogy átadják az ügyet a PE üfsz-nek, illetve náluk érdeklődjek tovább. Namost őket körülbelül 40 hívásból egyszer sem sikerült egy hónap alatt elérni.
Aztán ma semmi előzménnyel hívtak a szerelők, hogy mikor jöjjenek.
-
-
Drizzt
nagyúr
Na, bekötötték a netet. Elég sokára sikerült csak, mert gond volt a krimpelővel, s elsőre nem egy-két drót rendre kimaradt az érintkezésből a végeken, s ezt bizony elég nehéz volt megtalálni. Szóval össz. két és fél óra volt a szerelés.
Sajnos nem tudom tesztelni a dolgokat egyáltalán, mert eljöttem Nyíregyházára, s ott helyben már csak annyira volt idő, hogy láttam, hogy a tv-n sikerült befogni 42 digitális csatornát, plussz az analógokat, neten meg egy speedtestre futotta, 66/25-s eredménnyel.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Speedtest nálam:
-
Drizzt
nagyúr
Mikor szar az uploadod? Ha torrenten, annak nagyon egyszerű és megkerülhetetlen indokai lehetnek. Én tegnap toltam fel 20 gigát. De ma meg pl. van amikor épp 10K-kal töltöttem fel. Nem csoda, hova töltenék fel, ha éppen nem tölti le senki a cuccot? Olyan tartalomra tudsz nagy mennyiségben feltölteni, amire nagy az igény, erre jó közelítés lehet, hogy nagyon magas a leecher/seed arány. Habár igazából a szumma(leecher*sávszél)/szumma(seed*sávszél) arány lenne a jobban kifejező erre a kérdésre. Csakhát a sávszélről mint torrent használó, elég nehezen tudhatsz meg bármit is.
-
Drizzt
nagyúr
Csináltam egy pingtestet is, mert ilyet korábban még nem:
-
Drizzt
nagyúr
Csak nálam szakadozott ma a net? Érdekes, csináltam egy új kapcsolatot, s utána ment újra gond nélkül.
-
Drizzt
nagyúr
Érdekes dolog történt... Újraraktam a windows, s csak beállítottam helyi hálózatot, mert installnál PPPoE-t még nem lehet ugye. Erre azt tapasztaltam, hogy így is ment a net! Viszont csak 40/20-szal. Beállítottam a PPPoE-t, s azóta megint megy rendesen.
-
Drizzt
nagyúr
Digis net megosztásához tudtok ajánlani valami routert? Cél: 50 nm2-es téglafalú lakásban lehetőleg mindenhol lehessen csatlakozni Wifivel. Nem lenne baj, ha mindez menne teljes sebességgel, ha mondjuk max. 10m-re vagyok a routertől. Lenne egy ethernet kábel rákötve, meg max. 2-3 eszköz wifin egyszerre.
Nézem pl. ezt. A 100 mbites port tényleg tud százat, s elég a topnethez? Szerintem ami az épületbeli switchez megy, jó eséllyel az is 100-as kábel. Bár lehet a jövőre gondlva nem ártana gigabites port.
Ui.: amúgy nekem az utóbbi időben szakadozik a kapcsolat, de amint újracsatlakozás után minden jó. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz McLaca #11654 üzenetére
Okés. Asszem lesz ez a TpLink. Ezeknek a sokantennás wifiknek van káros(abb) élettani hatása, mintha kevesebb antennát használ az ember? Közben megnéztem, a Digis kábel cat5e, szóval gigabites. A wifi sebessége annyira nem számít, de a kapcsolat maradjon életben bárhol lehetőleg, min. 1mbps-sel. Sajnos a lakás széle néz ki megoldhatónak csak az elhelyezés céljából.
-
Drizzt
nagyúr
Csak nekem történt az meg, hogy két hónbapja nem küldenek csekket, s közben most vettem észre, hogy ahol eddig CSEKK szó szerepelt a fizetési módnál, megváltoztatták Átutalásra, különösebb magyarázat nélkül? Most meg már szolgáltatás korlátozással fenyegetőznek.. Igazából nem para, tényleg nem fizettem az elmúlt két hónapban, mert nem kaptam csekket, de valahogy erősebben is jelezhették volna, hogy mostantól ne várd a csekket...
-
Drizzt
nagyúr
Albérletbe rendeltem Digi Wifi6-os szolgáltatást. Kérdés: milyen eszközök(et) adnak ehhez manapság?
Korábbi optika be van húzva a lakásba, "lapos" konnektorból 3 rendelkezésre áll az ajtó felett. Viszont fúrni, faragni nem igazán kéne. Pár csavar van a környéken, amire ideális esetben akár rá lehetne akasztani, ha van akasztó a várható eszközökön.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
No, bekötötték a Digit. A lakásban van 3 Ethernet kábel végighúzva, de persze csak 100Mbps-esnek néznek ki. De mindegy, ezt túlélném. Az is furcsa volt, hogy a notebookom nem hajlandó csatlakozni az ETH-ra, míg a PC-m igen. De ez se para. Viszont ami para, hogy valamiért mind az upload speed, mind az upload latency brutál magas, ETH kábelen is. Előszobában van a router, ha azt ott 5G wifivel Galaxy S21-gyel nyomatom, akkor download/upload jó 550/250 körül jön ki. Persze két szobával arrébb jóval szarabb, de az nem para. Valami ötlet, hogy miért ugorhat fel az upload latancy esetenként akar 1 sec felé is? Kábelen, ahol a download latency végig alacsony(2-5 ms).
-
Drizzt
nagyúr
válasz 4Grider #112503 üzenetére
Kösz, nézelődtem tovább. Notebook közvetlenül a routerre kötve 550/300 Mbps körül megy. Ugyanaz a kábel, mint amivel a PC és a szobában levő Ethernet kivezetés között próbáltam csatlakozni. Szobából a notebook meg nem is vette észre a hálózatot.
Ahogy most néztem a kábelt, az első gyanús jelenség, hogy van rajta némi festék, lehet csak a csatlakozót sikerült elcseszni. De tulajnál jelzem majd, hogy mit tapasztalok.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz 4Grider #112506 üzenetére
Furcsa, közben a szobában:
- Notebookon: 95/95 Mbps körül, de viszonylag magas latency-ket ír, 200 ms körül.
- PC-n: 40/2 Mbps, de download közbeni latency szinte semmi, az upload közbeni meg nagyon nagy.
Gondolom a kábel festék lesz tényleg a gond, megkérdem a tulajt, hogy korábban miyen volt. Ha jó volt, akkor jó eséllyel elég lesz a kábel végét újrakrimpelni, szerencsére úgy látom akad rajta bőven ráhagyás.I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #112507 üzenetére
Van egy munkahelyi desktop PC-m is itthon. Ebben valami odabaszos PCIe wifi kartya van: Intel(R) Wi-Fi 6E AX211 160MHz. Ezzel van jo 190/160, low latency-vel, a legbelso szobabol. Ahol a mobil telefon is csak 50/10 kornyeket tud, 2 sec latency-vel. Mondjuk egy TP-Link Archer Tx3000-e jo lehet? Annak van kulso antennaja, bar csak AX210 a chipset, ha jol sejtem.
Lehet kene a sajat PC-mbe is venni egy ilyesmi kartyat, ha a kabelezes lesz a rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)