-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz TeeJay #45894 üzenetére
valószínűleg drágább lenne n/2 darab többet tudó és n/2 darab kevesebbet tudó eszközt venni, mint n darab többet tudót. plusz nem kell gondolkozni, hogy vajon melyikből mennyi fog kelleni, nem kell kétféle cuccot készletezni a különböző körzetekben (ld van kevesebbet tudó, de át kell hoznunk az ország másik végéből). arról nem beszélve, hogy akkor már miért nem többféle (nekem pl nem kellene dvb-c sem meg telefon sem, ha ftth-s lennék), átlagembernek elég volna egy n-es wifi de analóg tévével, megint másak dvb-c, több telefonvonal, gigabites switch, ac wifi...
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz TeeJay #45896 üzenetére
szerintem fiatalabbaknál sokszor van, hogy elég az internet.nem drága a tévé, de így is kidobott 3000 forint, ha úgyse nézem.
az olyan ügyfél, akinél csak telefon van (ráadásul csak a digitel 900 lehet magában), de van annyira tudatos hogy ne maradjon más szolgáltatónál, az talán egészen ritka annyi veszteség meg gondolom belefér. sőt ha úgy nézzük, hogy ennyi eszköz úgyis pihenne a raktárban, akkor nem is veszteség.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
viszont valószínűleg nem véletlenül másik címre megy, lehet hogy a digiről kapott cím felé upc-ről kerülőút vezet
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
-
veterán
meanwhile: új cél, gigabites portot nekem ide. ez szűk egyórás mutatvány volt, melynek során körbejártak több lépcsőházi szekrényt, telefonálgattak jó párat, kerestették az én eszközöm macjét mindenféle eszközeiken, hol bukkan fel, átkötözték a fél világot, mire kiderült, hogy amit ők jobb oldalnak gondolnak a házban, az a nyilvántartás szerint bal
ezl lett belőle
újracsatlakozás után persze helyreállt a világ rendje, 108/108, aztán majd gondolom változik, ha kereszülmegy a rendszeren a csomagmódosítás.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz pinnacle #46366 üzenetére
amikor átkábelezték a fél lépcsőházat, nekem beraktak egy toldót, rajta is van a munkalapon
mondjuk a gigabites net nem egy sikertörténet, 650 fölé nem nagyon sikerült menni, hamar vissza is váltok majd félgigásra szerencsére úgyis a feltöltés kell inkább.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz szabogabor10 #46438 üzenetére
nekem egy hónap volt, mire válaszoltak. viszont még előtte találkoztam két szerelővel, akik megnézték hogy van-e szabad gigás port, és elmondták, hogyan kell intézni ezt hatékonyan... és valóban, bementem váltást szervezni az ügyfélszolgálatra, aznap kötöttek, másnap már ezres net folyt a kábelből. nem volt ingyen, igaz nem is volt horror összeg.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Gejza1981 #46545 üzenetére
helyfüggő, nekem pl a 200 felfelé mindig megvan (amazon uk felé sajnos csak 100-130), lefelé 600-800 között időszaktól függően.
szerk: bár most elbizonytalanodtam, hogy hátha a router kevés (wdr4300, gyári fw), de közvetlenül gépre dugva lassabb
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz szőr Artúr #46614 üzenetére
itt (Újpest) éjfél óta áll, pppoe connecting van.
szerk: router reboot után visszatért, disconnect-connect után nem... remélem ez nem lesz rendszeres, nem akarok másik routert.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz szőr Artúr #46723 üzenetére
nekem a feltöltés kellett belőle (videókkal dolgozom + felhőbe backupolok), a gigásra meg kíváncsi voltam, hogy milyen hamarosan lejjebb is lépek az ötszázasra.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz dchard #46923 üzenetére
nem a lépcsőházra gondoltam főleg, hanem a padlásra. tökön-paszulyon keresztüldobva, lóg az egész a levegőben, rossz ránézni.
káposztásmegyeren többnyire a villanyóraszekrények környékén van szabad csatorna is, de ha nincs, a szekrényen belül el lehet intézni az áttörést is a szintek között.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz *miklos* #47441 üzenetére
németországban olyan pocsék dsl-ek tudnak lenni, hogy arra szavak nincsenek. hamburg altona állomástól gyalog tíz percre (azaz eléggé a közepén) civilizált, társasházas környezetben 16/2 vdsl, ami ráadásul mindig kevesebb, annyira stabilan, hogy egy voip hívás is akadozik rajta, inkább 3g-n telefonáltam. és nincs más szolgáltató mellette.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
nincs semmi pakolgatás, transmission alapbeállítása, hogy incomplete az ssd-n, complete meg vinyón. a gép egyébként egy nasként használt g8 microserver, rajta sima win10, 8 gb rammal. nem szoktam figyelni a memóriahasználatot, a lassan kéthónapos uptime alatt nem volt gond a klienssel.
(#48837) ACE-: egy 10e forintos ssd-ről fut a rendszer, ami akkor is ott van, ha nem arra töltök le. egyébként nem fájna az sem, ha "csak" 100 megabittel jönnének le a dolgok, de a munkám miatt néha kell a feltöltés, így a gyors net adott, hw adott, miért ne használjam ki nagy néha?
(#48862) TeeJay: helyfüggő, itt a lefelé irány hajlamos elfogyni (értsd 6-700 mbps), felfelé szinte mindig megvan a kétszáz.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
-
veterán
válasz szabogabor10 #49000 üzenetére
nyilván ha indulnak, fognak árulni telefont is hozzá.
valószínűleg az lesz rájuk írva, hogy allview[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
-
veterán
válasz Peterhappy #49294 üzenetére
hiába elég 100 megabit, ha azon a linksysen 40 is épphogy átfér. add el, ás használd amit a digi adott, vagy vegyél egy korszerűbb routert, ha a huawei tudása kevés. de ha az egész lakás/ház/akármi lefedhető egy eszközzel, felesleges külön routerekkel varázsolni, kapcsolódjon mindenki egy eszközre, 'sztjóvan.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Peterhappy #49301 üzenetére
akkor viszont nem router kell neked, hanem egy ap (vagy egy router ap módban).
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Peterhappy #49306 üzenetére
ez már hálózatépítős kérdés inkább, két router egymás mögött a dupla nat miatt nem igazán jó megoldás, de anélkül is szét lehet választani, hogy ki mihez fér hozzá.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz gyáliSanyi #49340 üzenetére
a számlára csak rá van írva, mi lehet az a 200 forint.
viszont letérdelt az online fizetés.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz CirrMee #49384 üzenetére
valószínűleg a vezetéknélküli az, de az valójában jóval kevesebb, meg játszik még a lan-wan áteresztőképesség is.
Ferenc.: milyen router ez? egyébként nem baj ha a router lassabb, csak minek a gyorsabb net akkor?
ahol docsis és ftth vagy fttb is van, gondolom ott a koax docsis mellé építették ki az újabbat.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz xeon forever #49420 üzenetére
Cause
This can occur if TCP/IP is damaged or is not bound to your dial-up adapter.
Resolution
How to Resolve Damaged TCP/IP
Click Start, point to Settings, click Control Panel, and then double-click Network.
Click TCP/IP that is bound to the dial-up adapter, and then click Remove.
This removes the TCP/IP protocol and the Client for Microsoft Networks (if this feature has been installed). Click OK.
Restart your computer.
Click Start, point to Settings, click Control Panel, and then double-click Network.
Click Add, and then double-click Protocols.
In the Manufacturers box, click Microsoft, and then double-click TCP/IP in the Network Protocols box.
Click OK, and then restart your computer.javítsd meg a shiftedet is.
hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- WD Black 2.5 500GB 7200rpm 32MB SATA3 100/100 - több darab
- HP Omen Óriás Gamer Laptop 17.3" 144hz i7 9750H 16GB 256GB SSD 1TB RTX 2070 8GB !!!
- ABit IP35 Pro/Q6600/ASUS 8800 GT TOP/INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL!
- 2X0 GB CORSAIR Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit fekete (CMWLEKIT2) DDR4 - NEM MEMÓRIA!
- Samsung Galaxy A55 8/256GB új!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest