-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Mielőtt egyeztetnék az ügyfélszolgálatóval, szeretnék itt érdeklődni. Előre jelezném, elég felszínes a tudásom ez ügyben, főleg a router használatát illetően.
Lakhelyemen rokon nevére szóló előfizetés tartalmazza a telefont és a Digi 100 Pro-t. Ezeket megtartanám, illetve váltanék Digi 500-ra. Ezen kívül szeretném átíratni a saját nevemre.
Mi az egyszerűbb és a gyorsabb? Rokon nevében váltani csomagot és aztán átíratni, vagy fordítva, esetleg lemondani a futó szerződést és újat kötni a kívánt feltételekkel a saját nevemben? Fontos lenne, hogy ne essen ki a net kapcsolat több napra vagy hétre.A router papírjai sajnos rég elvesztek a jelszóval együtt. Ha gyorsabb netet akarok, azt is újra kellene "kalibrálni?
Köszönöm, ha válaszolsz!
Viktor -
atirag
őstag
Ha a digi router nem bridge módban van akkor a wi-fi router melyik portjaba kell dugni a router melyik pártjából ?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
M@Db0Y #64042 üzenetére
Nem vagyok. Publikus IP címmel rendelkezem, amit külön kértem a szolgáltatótól. Saját szervert üzemeltetek és számtalan TCP porton, rengeteg szolgáltatás üzemel jelenleg is. UDP portot csak WakeOnLan-ra használok, ami hibátlanul működik is. Ez az első szolgáltatás, amit nem tudok elindítani, mert nem nyílik ki szinte egyik UDP port sem, és nem értem, hogy a WOL-ra hogy van nyitva a 7-9 port tartomány és azok miért jók?
Illetve nem tudom a szolgáltatót ostromoljam tovább vagy esetleg eszközhiba-e? A routerben, ha DMZ-t állítok be, akkor sem jó. Abban is ki van kapcsolva a tűzfal. -
M@Db0Y
senior tag
válasz
LiteCross91 #64041 üzenetére
Nem vagy natolva a szolgáltató által?
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Problémám: Nem érhető el kívülről a 9987 UDP port. Lokálisan működik. A TeamSpeak Server ezt használja.
Adott: FTTH környezet. ZTE F668 szolgáltatói modem bridge módba állíttatva (nem tudok belenyúlni). Saját ASUS RT-N18U, Port forward megvolt. Kétszer is újraindítottam már. Számítógépen kikapcsoltam a tűzfalat.
Tehát szeretném, ha a 9987-es port nyitva lenne (UDP) és tudnának rácsatlakozni kívülről. Lokál hálózaton hibátlanul működik.
Írtam a diginek is egy e-mailt. Ezt a választ kaptam: "A 9987-es portot nem tiltjuk a hálózaton. Kérjük, hogy ellenőrizze router beállításait."
Másik portot is próbáltam (8085) és az sem működött. Mit tanácsoltok nekem? Előre is köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
Emelt a DIGI. Ezért nem érhető el egyelőre az Okos csomag?
-
-
válasz
szaboi6512 #64033 üzenetére
Pedig tegnap ezt elolvastam de akkor elkerülhette a figyelmem. Késő volt már...
Köszi!
-
Sziasztok!
Digi új előfizetőknek van 30% kedvezmény bizonyos routerekre az Euronics-ba. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek a TP-Link Archer C7 ezek közé tartozik, mert én sehol nem látom feltüntetve, hogy pontosan melyik típusok vesznek részt az akcióban.
Köszi
-
Rotoroki
újonc
Sziasztok!
Nemrégiben kötöttek T ADSL helyett 1000-es digit a házunkba, és minden oké vele (bár inkább 500-al megy, mint 1000-el, de így is épp elég), viszont online játékok pár óra után disconnectelnek, ami azért eléggé bosszantó jelenség.
Nem szakad meg a net, nem indul újra a router, mintha csak egy 1-2 másodperces leállásról/problémáról lenne szó. Mire észreveszem, hogy leszakadok és nyomok egy frissítést egy honlapon az már tökéletesen frissül, a kapott ONT online time számlálója és a windows 10 adapterhez tartozó online mérője se resetelnek.
ADSL-el ilyen problémám sose volt.
Két géppel is ugyan ez a jelenség és mindkettővel kipróbáltam közvetlen kábelen is és úgy is előjön.Valaki tapasztalt hasonlót Digi esetében? Valami ötlet esetleg arról, hogy mi segíthetne ezen? Vagy csak ötlet arra, hogy milyen logot/számlálót nézzek, programot telepítsem, amivel bizonyítani lehet, hogy probléma van a Digi felé, mert valószínűleg erre, hogy 2-4 óránként megszakad az online játék de semmi más hibajelenség nincs nem fognak mit csinálni.
T-vel sose volt ilyen gond, cserébe sokkal lassabb volt.
Előre is nagyon köszönöm a tippeket!
-
zolee86
tag
Üdv,
adott egy Huawei hg8247h eszköz, Digi 1000, nincs plusz router
wifi speedtest:Eközben kábelen 800-900 le és stabil 200 fel.
Több mobil eszközzel is tesztelve, újraindítás után egy darabig jó, aztán fél-egy nap múlva vagy még hamarabb újra belassul.
Ilyen sz@r ez az eszköz vagy hibás?
Ja, a routerben semmilyen állítgatás nem volt, kb 2 éve megy már, de a hibát csak mostanában tapasztaltam
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
Ribobon #64023 üzenetére
Szia,
Digi intéz mindent, amint bekötötték elvileg az invitel előfizetés megszűnik.
Ebbe jön be az optika és megy tovább a zte ont-ba valamint a koax is ebből jön:
[kép]zte ont:
[kép]Én úgy kértem, hogy a korábban a falba behúzott koaxot cseréljük ki az optikára, igy minimális melóval be lett húzva a korábbi koax helyére. TV-t pedig a korábbi hálózatra kötöttem rá és tökéletes, még jobb is a jelszint mint a korábbi inviteles bekötésnél.
-
Ribobon
tag
válasz
M@Db0Y #63957 üzenetére
Szevasz M@Db0Y!
Jelenleg én is Invitel előfizető vagyok.
Ha váltok DIGI-re, le kell mondanom az Invitelt (a hűségidő még tart rá) az Invitelnél, vagy a DIGI intéz mindent és nem kell kötbért fizetni az Invitelnek?
Légy szíves, rakj fel fényképet az ONT-ről és kábel tévé illesztő eszközről.
ELMŰ oszlopról hol hozza be a házba az optikai kábelt a DIGI, a családi ház tetején lévő villanypóznán vagy máshol?
Előre is köszönöm!
-
törölt tag
-
herdsman12
őstag
válasz
DonMaster #64018 üzenetére
Csak, hogy ne legyen vita, nem szakértem a kérdést.
Hasonló konfigom van, mint a ft-nak és azt próbáltam megmutatni, hogy a ZTE F660 router és bridge módban is többet tud 600-as sebességnél egy i5-ös géppel.
Az első hsz-a alapján router módban van az F660, így egy router vásárlástól nem lesz több a 600. -
DonMaster
addikt
válasz
herdsman12 #64014 üzenetére
itt az a kérdés hogy digi ont routermod vagy bridge ha bridge akkor lehet több saját routerrel ha router mod, akkor valami hálozati gebasz van ott több idben kell mérni.
ugye bridgenél a gép viszi a ppope-t ami elégé terhelö de ha router átveszi akkor easy-n megy.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
herdsman12 #64014 üzenetére
Jól látod ha a gyári ONT nem tud 600Mbit körüli értéknél többet akkor másik routerrel sem fog jobban menni.
-
atirag
őstag
A digi wi-fi routerben át lehet állítani a nevét és a jelszót ?
Hg8121h típusú antennás router.És ha egyből utána kötök egy jobb wi-fi routert attól meg mehet a saját wifi-je is gondolom
-
herdsman12
őstag
válasz
Ajtonion #63964 üzenetére
Nem vagyok szakértő a kérdésben, de az a 600 miért is lenne több, ha saját router lesz beállítva?
Hasonló config (Win10) nálam ezt produkálta F660 modem-router után.
Most Bride módban (Linux) kicsit gyengébb: -
-
Joe123
senior tag
válasz
wwenigma #64006 üzenetére
2-3000-ért inkább csak normál lesz szerintem, a dect-ek azért drágábbak. Én annak idején egy gigaset c530-at vettem a szüleimnek, az nagyon bevált, egy töltéssel elvan egy hétig, kihangosítója nagyon jó, több méterről is használható kihangosítva, teljesen jól érthető marad a vonal másik végén is, bázisállomásától falakon keresztül is működik 25-30 méterre is. Annyi hibája van csak, hogy a csengetéskor nem valami hangos.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
A DIGI ezt a telefont adta nekünk egy pár éve, de mindig is recsegett-ropogott a vonal, kihangosította magát, stb... gyakorlatilag használhatatlan volt.
Most egy másik hiba kapcsán voltak kint a szerelők, kérdeztem őket mi lehet a baj, mondták, hogy ez a DIGI-s telefon alapból hulladék. Kérdeztem kicserélik e, azt mondták vegyek magamnak, ez is ajándék volt.
Kérdésem, hogy lehet-e / érdemes-e ezt javítani, vagy kuka?
-
jcvd
tag
Sziasztok!
A DIGI ezt a telefont adta nekünk egy pár éve, de mindig is recsegett-ropogott a vonal, kihangosította magát, stb... gyakorlatilag használhatatlan volt.
Most egy másik hiba kapcsán voltak kint a szerelők, kérdeztem őket mi lehet a baj, mondták, hogy ez a DIGI-s telefon alapból hulladék. Kérdeztem kicserélik e, azt mondták vegyek magamnak, ez is ajándék volt.
Kérdésem, hogy lehet-e / érdemes-e ezt javítani, vagy kuka?
[IMG]http://www.image-share.com/upload/3820/33.jpg
-
wwenigma
Jómunkásember
- 168 óránként van alapból új IP mert újracsatlakozik
- dinamikus DNS legegyszerubben azzal ami a routerben rendelkezesre all vagy NAS-on futo klienssel (nekem Arch linux alatt ddclient)
- alapbol publikus IP de ellenorizni kell (par órán belül átáll)
- ha van sajat jo routered erdemes atkerni a digis eszközt bridge módba (par órán belül átáll)
- ha nincs sajat jó routered meg kell nezni a digis eszköz szolgáltatásai megfelelnek-e, amennyiben nem akkor venni egyet -
hzx0
aktív tag
Elvileg a jövő héten kötik nálam a Gigabites netet. T-online kábelröl migrálok. Olvasom egy ideje a fórumot. Lenne 1-2 kérdésem. Mivel a T kábelen csak nagyon ritkán kaptam eddig új ip címet nem kellett nagyon küzdenem a távoli elérésel. Látom hogy itt azért elég sűrűn változik az ip. Régen ADSL netnél használtam dyndnst. Itt hogyan tudom leg egyszerüben megoldani. Van Nas, házilag épített okos otthon, kamera rendszer amit el szeretnék érni. Masik kérdés. Szereléskor mindjár kérhetem hogy legyen publikus ipm?
-
MasterMark
titán
válasz
Freddycom #63994 üzenetére
A mérhető sebesség nem fogy le kvázi. Tehát nem csökkenti a sávszéled effektív, hanem van egy nagy kalap overhead-je. De az pluszban kerül rá.
Mondjuk ha a szomszéddal egy csatornán vagytok akkor zavarjátok egymást. És 5 GHz-n 80 Mhz-es sávszéllel az alap 36-48 csatorna le is van fedve egy húzással. DFS csatornákat meg nem biztos, hogy tudnak az ecceri rúterek.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest