Hirdetés
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
-
Tompie
őstag
Csak nekem megy ilyen lassan ez a bridge módba kapcsolás?
Tegnap reggel rossz volt a telefon, bejelentettem és egyúttal mondtam tegyenek át bridge módba. Nem történt semmi.
Ma reggel bejelentettem legyenek szívesek tegyenek át bridge módba, most legalább kaptam csak ehhez a bejelentéshez / kéréshez új hibabejelentési számot, de reggel óta szintén semmi, tényleg ez ennyire bonyolult és sok munkával jár? 🤔 -
őstag
válasz MasterMark #63295 üzenetére
Igen, újraindítás nem volt elég, áramtalanítani kellett a routert, így már oké az IP. Köszi.
-
őstag
válasz MasterMark #63293 üzenetére
Az most is így van, ide a panellakásba csak egy kábel jön be, aminek a végén van a saját routerem.
-
őstag
Ha jött az SMS, hogy kivettek a NAT-ból (bejelentett hiba javításra került), ezzel kapcsolatban van vmi teendőm még? Router/laptop újraindítás megvolt, de a router konfig felületén az IP címem még mindig 100-as kezdetű.
-
Vakegérke
félisten
válasz WaterWave #63289 üzenetére
Én nem vagyok "normális ember", mert nem dolgozom, nyugger vagyok. Torrent huszár se vagyok, nekem elég a jelenlegi 100/100-as NET. Átkötnek majd optikára, nem várom, de nem is fogok tiltakozni ellene.
Mit is akartam? Ja, megvan.
Mióta (read only) itt vagyok a topikban, én is felfigyeltem rá, hogy hányan panaszkodnak, mivel nincs a sebességük 900Mb/s fölött. Olyan is volt, aki az itt kapott infók alapján fedezte fel, hogy jé, a DIGI már gigás csomagba rakta, pedig 100-as NET-je volt, na de ő nem leste Speedtestet.Jó a DIGI? Szerintem igen. Ilyen szolgáltatást ilyen áron hiába keres bárki, nincs. Nyafogni lehet, de értelmét nem látom. Ha egy szolgáltató nem felel meg, szerződök másikkal. Ja, hogy az drágább? Ja, hogy alacsonyabb a garantált sebesség? Lehet választani.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
WaterWave
veterán
válasz TeeJay #63278 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy összeteheted a kezed, azaz összetehetjük a kezeinket, mert ha a Digi nem köp bele a tcom és UPC "párharcába", akkor neked ma otthon nincs gigabites interneted.
Ugyan úgy kapnád vagy a upc által frekventált kis netsebességű internetet, ha csibész akkor azt mondja mint régen, hogy 30-300 giga / hónap, utána meg lassít, még freemail megnézésre se alkalmas, vagy kapnád a tcom fekáliáját, ami arról, szól, hogy sokat fizess és keveset ad.
Mai napig vannak olyan települések Magyarországon, ahol 4/1 es vonalak vannak, és nem azért mert nem lehetne gyorsabb, egyszerűen azért mert itt nincs versenyhelyzet, és az ott lévő szolgáltató pont teliberakja. Horror drágán 4-5-6 ezrekért adják még mindig ilyen helyeken a 4/1 es vonalakat, és az ott lévők mit tudnak tenni? Semmit, max elköltöznek.
Digit meg végképp nem értem miért sarazzák azok, akik 10 percenként csinálnak a speedtestről egy képernyőmentést, és amint leesik a sávszél a 940/220 hoz képest, akkor már mozgolódnak... Ennyi pénzért én csöndben maradnék. Konkrétan olyan nevetségesen alacsony az internet díja, hogy már a digi fizet azért, hogy legyen interneted.
Nem mindegy most, hogy 600/180, vagy 300/150 vagy 780/220, al szeded azokat a 4k-s filmeket potom havi cirka 2 ezer ft-ért?
Legyen már mindegy mert normális ember elmegy reggel dolgozni, este családjával van. Nem a speedtestet nézi 10 percenként.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
őstag
Kipróbálom ezeket a szervereket is, köszi mindenkinek.
-
őstag
válasz Freddycom #63283 üzenetére
Nekem a Digi vagy a Telenor jött be eddig a legjobban. És természetesen érdemes a windowsos speedtest alkalmazást használni a böngészős változat helyett.
Ajánlott viszont mindezt kábeles kapcsolattal mérni, hogy tudd, valójában mennyi sávszélesség van meg a névlegesből. A WiFi az mindenképp szűk keresztmetszet, bármilyen brutális router-ről is legyen szó.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
válasz proradeon #63282 üzenetére
Értem, köszi szépen.
Más:
speedtest.net-en melyik "legjobb" szerver, ami ténylegesen kihajtja a sebességet? Perpill a "Vodafone Hungary Ltd. Budapest"-et használom, ezzel rendszeresen 400 Mbps felett mérek wifin, de ha mondjuk a digi.hu/meres oldalon mérek, szinte sose megy 300 fölé. Vodafone szerveres mérés tűnik valósnak, mert múltkor leszedtem próbaképp egy Linux disztrót és ott felszökött a letöltés 54 Mib/s-ig és tartotta is. -
őstag
-
őstag
Ha NAT-olt az IP-m, az jár vmiféle hátránnyal torrent letöltési sebesség szempontjából? Peerekhez ugyanúgy és ugyanannyihoz tudok kapcsolódni, mint publikus IP-vel?
-
dchard
veterán
válasz DonMaster #63273 üzenetére
Neked nem lett több eszed a hónapok múlásával úgy látom...
Szándékosan nem fogok semmi értlemesebbet írni, ne is erőlködj. De ahányszor ideböfögsz valami ehhez hasonló baromságot, annyiszor én is beírok valami hasonlóan színvonalasat. Miért ne. Elvégre szólásszabadság van.
Fake news-t nem tiltja a fórum szabályzat? Be kéne vezetni...
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #63278 üzenetére
"na ja nem lenne túl szép ha egyik lépcsőházban 25előfizető kapná a GPON-t másikban meg 35 mert ott tojtak arra hogy 2 optikai szálat vigyenek be
aztán ugyanannyit fizet mindenki de egyik lépcsőházban jobban megy a net a másikban meg szopás van"Baszod, 2700-at fiztetsz. Ezért pontosan azt várhatod el, ami a szerződésben van, az pedig 300/50. Ennyi pénzért ez is ajándék, a többi pedig ráadás. Örülhetsz, hogy van. Ha nem tetszik, lehet menni telekomra. Ez nem "szépség" kérdése. Hanem üzlet. Ahogyan a telekomos 20 éves lehúzás a DIGI előtt is az volt. Nem személyesen veled, vagy velem akartak kibaszni. Ezt volt az üzleti modell. A szabályozó szerv meg aszisztált hozzá. De ez egy régi történet.
"pl Telekomnál ha 2gigás csomagot adnak az kizárt hogy ugyanazon a szálon megy mint amin 25másik is "
Tévedés 2: pontosan ugyanazon a "szálon" megy, nem képzeled, hogy bagó pénzért (értsd: a béreltvonal töredékéért) majd bárki kap dedikát szálat? UGyan az a helyzet mint a DIGI-nél: nézzük meg, mit garantálnak. Fel sem veszik hibára, ha egy bittel is felette van.
Van még urbán legenda, amit meg kell cáfolni?
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #63262 üzenetére
na ja nem lenne túl szép ha egyik lépcsőházban 25előfizető kapná a GPON-t másikban meg 35 mert ott tojtak arra hogy 2 optikai szálat vigyenek be
aztán ugyanannyit fizet mindenki de egyik lépcsőházban jobban megy a net a másikban meg szopás van
oké vágom FTTH királyság és örülhetünk csak ha már 1x kiépítik igazán csinálhatnák frankóna családi házas rész tök ciki mert ott a hálózat csak tele vannak az osztók és nem cserélik a 4-es splittert 8-as splitterre aki meg elő akar fizetni az várhat évekig
pl Telekomnál ha 2gigás csomagot adnak az kizárt hogy ugyanazon a szálon megy mint amin 25másik is van mert akkor örökké csak a bejelentés jönne hogy nincs meg 1gigabit sem 2-re fizetek
persze tudom pár év múlva 10GPON esetén már lényegtelen lesz mert 50előfizetőt is vígan elvisz majd
de az még odébb vanna de majd meglátjuk ha felénk is kötik befelé az új kábeleket hogy mi lesz a felállás
majd a románokat megkérdezem angolul hogy építik a cuccot hátha okosabb leszekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Davidkoma
tag
válasz Hordozóóóóóó #63257 üzenetére
Hali!
Szerintem szolgáltat a digi a faluházban, az persze lehet, hogy már (vagy most pillanatnyilag) nem tudnak új ügyfeleket kiszolgálni, de meg kellene kérdezni a szomszédokat ez ügyben.
(Tehát megosztani, költségeken megosztozni)A TérkéPH-szolgáltatás szerint is legalább 3 Prohardveres tag van onnét, ime:
Abban a házban assz'em van/volt még egy IPnetes cég is, ami szintén kínált nethozzáférést, ez a gondnokhoz vagy közös képviselőnek (volt) a biznisze, ha jól hallottam.
-
xeon forever
addikt
válasz funkboom #63271 üzenetére
Fordított logikával megközelítve a dolgot az upload speed a download speed igy mar ami neked Feltöltés az neki letöltés... Igy pedig látszódikennyit vesz le a vpn akármi miatt is...
Vagy amit előttem irtak full hülyeség amit mersz.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz funkboom #63271 üzenetére
Hülyeséget mérhetsz mert nem függ attól hova csatlakozol, magat a PPPoE kapcsolatot limitalja es tokmindegy mit forgalmazol rajta.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
funkboom
csendes tag
Sziasztok!
Használok egy ExpressVPN szolgáltatást és arra lettem figyelmes, hogy ha be van kapcsolva a VPN és egy magyar ExpressVPN szerverre csatlakozok, akkor az upload-om alulról karcolja az 500 Mbps-t, de hivatalosan a Digi csak 200-at ad. Csináltam ki- és bekapcsolt VPN-el is egy tesztmérést. Szerintetek mi lehet az oka, hogy a fél gigabit is átfér a csövön felfelé, holott hivatalosan nem mehet annyival. A limitation VPN-nél nehezebb?
-
El Gringo
senior tag
válasz 4Grider #63268 üzenetére
Így van, én is kaptam SMS-t. Mondjuk nekem kerek 1 percbe tellett átrakni
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Tompie
őstag
Egyébként onnan tudom meg, hogy át lettem kapcsolva bridge-be, hogy a jelenleg használt Huawei eszköz wifije megszűnik? mivel utána már csak mint "modem" üzemel?
-
iMaverick
addikt
válasz Csaba No. 1 #63265 üzenetére
és DonMaster: kis Google után...
X. Fejezet
AZ ELEKTRONIKUS HÍRKÖZLÉSI SZOLGÁLTATÁSOK EGYES FELTÉTELEINEK BIZTOSÍTÁSA HARMADIK SZEMÉLYEK
RÉSZÉRŐLIngatlanhasználat, közös építményhasználat
94. §(2) Az elektronikus hírközlési építményt elsősorban közterületen, meglévő elektronikus hírközlési építmények közös eszközhasználatával vagy más fizikai infrastruktúra elemeinek vagy más hálózatüzemeltető meglévő fizikai infrastruktúrájának felhasználásával kell elhelyezni, úgy, hogy a lehető legkisebb mértékben érintsen egyéb nem köztulajdonban lévő ingatlant.
95. § Ha a nyilvánosan elérhető elektronikus hírközlési szolgáltatás biztosítása érdekében az elektronikus hírközlési építmény elhelyezésére közterületen, meglévő elektronikus hírközlési építmények közös eszközhasználatával vagy a 94. § (2a) bekezdése szerinti fizikai infrastruktúra felhasználásával nincs lehetőség, az elektronikus hírközlési szolgáltató állami vagy helyi önkormányzati tulajdonban, vagy a magántulajdonban álló ingatlan tulajdonosánál kezdeményezheti az elektronikus hírközlési építmény létesítésére irányuló megállapodás megkötését. Amennyiben ezen megállapodás 30 nap alatt nem jön létre, az elektronikus hírközlési építmény e § szerinti eljárásban állami vagy helyi önkormányzati tulajdonban vagy magántulajdonban álló ingatlanon is elhelyezhető. A 94/A. § (3) bekezdése megfelelően irányadó ez esetben is.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Csaba No. 1
tag
válasz DonMaster #63264 üzenetére
2 hónapja volt nálunk lakógyűlés. A közös képviselővel megjelent egy ismeretlen helyi netszolgáltató, aki ecsetelte a saját tel-net-tv optikai dolgait. A kutyának sem kell, mivel már 3 szolgáltató van a házban. Valaki szavaztatni akart, hogy legyen-e, vagy nem. Erre megszólalt a közös képviselő, ez okafogyott lenne, ugyanis itt a legújabb törvénymódosítás, hogy kötelező átengedni a házon a kábelt. Innentől kezdve, ha velük akar valaki szerződést kötni, megteheti. Ez van. Tehát semmi akadálya, hogy a Digi átmenjen a házatokon, és akár 1 darab bekötés legyen. Természetesen a törvény előírja a hogyanokat, és mikénteket is.
Nem opcionális a dolog július 1 óta. -
DonMaster
addikt
válasz Csaba No. 1 #63263 üzenetére
ha a ház nem engedi az azt jelenti hogy a lakok többsége nem járul hozzá az evvel járó furás faragaáshoz amire nem kötelezi semilyen törvény öket hogy mégpedig elkel viseld hogy gipsz jakab-nak legyen gigás netje a 60lakásos házban.
de arra kötelezi a többi szolgáltatot hogy azoknak a csöveibe stb-be betudjon jutni igy kevesebb furás faragás, de mind ez elött kell egy közösképviselöi meghatalmazás melette aláirt digis igényfelmérő papir többségi lakokkal anélkül a digi nem fog bemenni .
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Csaba No. 1
tag
Hali! A elektronikus hírközlési törvény legújabb módosítása szerint egy társasháznak KÖTELEZŐ bármelyik internetszolgáltatót átengedni a házon. Ergó, egy komolytalan közösképviselő nem akadályozhatja meg ezt. Ezt nyugodtan megmondhatod neki, ha netán még hivatalból nem tudná, amit illene. Ha nem engedi a ház, büntetést is kaphat a házatok.
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #63259 üzenetére
A tanulság az, hogy nem gondolni kell, hanem tudni Ezek mind le vannak írva feketén-fehéren bárki számára hozzáférhető információ formájában. Tehát a maximális osztási arány 64.
Hogy érdemes-e erre lőni, amikor mindenkinek gigás csomagot adnak el? Az egy más kérdés. Ha csak néhány plusz előfizetőről van szó ÉS van elegendő adásteljesítmény, akkor ez egy jó megoldás (értsd: gyors és olcsó, nem kell azt mondani annak az 1-2 szerencsétlennek, hogy menjen Telekomozni 3-szor annyiért).
-
DonMaster
addikt
megteheti , de 1 amit imav irt, 2. fogsz egy papírt és házalsz aláírást gyűjtés majd gyűlés/ anélkül is oda mész a kp-hoz és elé teszed hogy az 50fös társasházból 36igen is szeretne digi-t , az már ugye többség bőven akkor már nem opcionális neki hogy nemet mondjon, másképp leváltás mert nem képviseli a lakokat csak saját érdekei-t ,
a csekes dolog létező vannak szolgáltatok akik .... free-be adnak neki cserébe ö nem enged be mást de ha van aláírásos többségi Papirod akkor neki nem opcionális nemet mondania.
dchard
megelőztél[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
dchard
veterán
Természetesen nem tilthatja meg. A közös képviselőt a társasház választja a többség, és nem a saját érdekeinek a képviseletére. Ha nem hajlandó veletek tárgyalni, akkor aláíró ív kinyomtat, és lehet körbemenni a társasházban. Ha megvan a többség, és továbbra sem hajlandó fogllakozni az ügyyel, az törvénytelen, és már lehet is menni a jegyzőhöz (mint a társasházakat felügyelő "szervhez"), aki majd írásban felszólítja a közös képviselőt.
A normális menet egyébként az, hogy a közös képivselő a következő (vagy ha az sokára lesz egy rendkívüli) közgyűlésen felteszi szavazásra a témát, ahol a lakók vagy megszavazzák vagy nem. Utána a tárasházi nyilatkozattal lehet menni a DIGI-hez.
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #63252 üzenetére
Tiszta sor, csak eddig sokan úgy gondoltuk hogy max 32-es osztás működik és 34-35 előfizető már nem megoldható. De ha 64-ig el tudnak menni akkor nincs gond max ahol 60 lakásos lépcsőház lesz ott több user lóg majd egy GPON - on és esetleg kevesebb sebesség várható csúcsidőben
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
iMaverick
addikt
Mivel társasház esetén a közös képviselővel ül le a szolgáltató először arról tárgyalni, hogy engedélyezi-e a lakóközösség (aminek a front embere a közös képviselő) a szolgáltató általi bejövetelt a házba? (Technikailag falfúrás, kábelezés, stb. Minden, ami ezzel jár.)
Namost ekkor szerintem nyugodtan mondhat nemet a k.képviselő. (Ergó megtagadja az engedélyt a szolgáltatótól.)
Az megint más kérdés, hogy miért tenne ilyet? Lehet a T-től kap csekket?
szerk: amikor társasházi közgyűlés van, szegezd Neki a kérdést...
szerk2: mármint ne a csekket! Hanem, hogy miért nem engedte a Digi-nek a beállást?
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Hordozóóóóóó
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy létezik-e olyan, hogy egy közös képviselő megtilthatja egy szép nagy 10-emeletes házban (háztömbben, a Flórián téri Szőlő utcai faluházról van szó), hogy a legnagyobb és legjobb szolgáltatók, köztük a Digi se mehessen be a házba szolgáltatni? Gyakorlatilag kizárólagosan a Telekom az egyetlen szolgáltató, ahonnan a netet jelenleg bérelni lehet, és valahogy a Digihez jobban húz a szívem (az eddigi jó tapasztalataim, ár / érték arány miatt). Ja, meg valami Vidanettől is vásárolhatnék 2 megabitet 20 ezres áron, de ezt a mai világban inkább a tragédia kategóriába sorolnám. Elég elszomorító a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Dorogi Digi infó:Habár az optikai kábelek kihúzása már megtörtént, a tényleges átállás szeptember vége - október elején lesz, és a váltás kötelező lesz, mindenkinek egységesen már csak a gigabites net lesz. Hogy milyen ONT lesz, még nem tudni, amit kapnak, de ha lesz több fajta, lehet választani. A net ára olcsóbb lesz elvileg, illetve akit érint még: megszűnik a kis családi csomag a tv-hez.
Külön tájékoztató elvileg nem lesz, nem házalnak az üzletkötők, a számla melletti kis szórólapon lesz reklámozva az új csomag.
Változás joga fent áll, nekem ennyit mondtak az üzletben[ Szerkesztve ]
-
El Gringo
senior tag
válasz Tompie #63253 üzenetére
minek kérdezed, ha látod, mit válaszoltak? Talán valaki fog tudni újat mondani?
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Tompie
őstag
Bridge módba mennyi idő alatt kapcsolják át?
Ügyfélszolgálat max 72 órát mondott, de itt vissza olvasva azt látom kb rögtön max pár óra, én eddig 5 óránál járok -
dchard
veterán
válasz TeeJay #63242 üzenetére
Sosem volt így. A családi házas terület más téma, ott sokkal inkább a power budget miatt csinálnak csak 32-es, vagy akörüli osztás számot. A GPON a jelenlegi eszközparkkal 1:64-et tud max, de class C-s eszközökkel lehet 1:128 is elméletben. Tehát semmi akadálya nincs a 64-es osztásnak, max az optikai adótejesítmény, de ez pont panleban nem számít.
"én arra nem 8x32 végpontot terveznék ha szolgáltató lennék"
Sem szolgáltató nem vagy, sem optikai hálózatokat tervező mérnök.
"főleg ha most látni lehet mennyi előfizető van aktívan"
Ezt a DIGI biztos látja, te viszont nem. Ergó nem tudod eldönteni, hogy egy X lakásos tömbben hány ügyfél van. A DIGI célja nem az, hogy 2700 ruppóért mindenki gigabittel töltsön le, hanem hogy minél gyorsabban teletolják a hálózatot és gyorsan megtérülön a beruházás. Ehhez nem kell mindenkinek DIGI-snek lennie, mint ahogy a gigás sebesség sem garantált. A magyar meg egyébként is hülye és lassan mozdul, sok idős embert bepalizott a telekom még 2 évre az utolsó pillanatban, nagyon nehéz eldönteni kívülről, hogy a teszem azt 44 lakásból hány potenciális előfizető van/lesz. Ezért sem érdemes a vízióidat tényként kivetíteni, hogy szerinted a 44 lakásra kevés a 32 végpont. Az is lehet, hogy lépcsőháznaként csak 32 végpont lesz, és a tömb kap 1-2 tartalékot, amit majd abba a lépcsőházba húznak be, ahol elfogy a meglévő kiépítés. De azt is meg kell értened, hogy ha mondjuk tele van a 32, és van plusz 1-2 előfizető, ezért nem éri meg semmiféle plusz beruházást megtenni. Vagy berkaják a 64-es osztást, amin lesz 35-40 ügyfél legorsszabb esetben. Sok féle megoldás van, és ebből a legolcsóbb lesz megvalósítva, erre mérget vehetsz.
-
viktorhu
veterán
válasz TeeJay #63242 üzenetére
Nincs VDSL-es flip. Ha meg két optika közül választhatnék, a nemzetközi sávszélesség miatt nem biztos, hogy a Digit választanám - most meg senkinek sincs optikája a házban, majd a diginek előbb-utóbb lesz, akkor majd nyilván visszamegyek digisnek, de kicsit tartok tőle, mert pont az előbbi probléma miatt hagytam ott őket.
A 64-es osztás szerintem eléggé hazárdjáték lenne, kicsit elvenné az optika előnyét.
-
Tompie
őstag
Türelem gigabitet teremt Most délelőttre a sebesség már annyi amennyinek lenni kell
A kérdésem a következő bridge móddal kapcsolatban.
- A Huawei eszköz gigabit portját egyszerűen csak rákötöm a routerem WAN portjára és kész?
- illetve a routeremben kell-e valami beállítás még csinálni, gondolok arra, hogy a Huawei eszköz 192.168.100.1 IPről indul ezt meg kell e adnom a routerben?Köszönöm
ui: természetesen ezen teendőket a betelefonálás / bridge kérés utánra értem
-
TeeJay
félisten
válasz xeon forever #63243 üzenetére
Plusz egy optikai szál
-
TeeJay
félisten
válasz dchard #63241 üzenetére
nem úgy volt hogy max 32-es osztás mehet?
már beszéltünk erről hogy családi övezetben mondjuk minden 2. oszlopon van csak doboz benne 4-es splitter és ha a doboz körül mondjuk 6-8ház van és 4 már beköttette akkor jön a többinek a szopáspanelben meg valaki írta hogy ott rendesen ki lesz építve gondolom ott most is látják hogy mennyi az előfizető és nem szaroznak vele
ha max 32-es osztás mehet akkor 34előfizetőből majd rulett lesz ki marad ki a körből vagy átkötik őket a szomszéd lépcsőházra ha ott van szabad hely?
60lakásosban alapból kevés lesz a 32-es osztás oda minimum 2 szál kell nem?szimplán csak azért kérdem mert lakást tervezek venni és 44 lakásos 8 lépcsőházas tömb az 352 lakás egyben, én arra nem 8x32 végpontot terveznék ha szolgáltató lennék hanem legalább 10x32-t főleg ha most látni lehet mennyi előfizető van aktívan
persze most járnak a Flipes parasztvakítók VDSL-es csodával aztán lehet pár palimadár átmegy oda és 352 lakásra elég lesz 256 végpont is csak lehet lesz olyan lépcsőház ahol több mint 32előfizető van és lesz ahol csak pl 20lesz[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz TeeJay #63240 üzenetére
Honnan veszed a 32-es osztást? Simán eloszthatja 64 felé is. Tartalék szál valószínűleg van, de hogy szolgáltatás is van-e rajta, az már erősen kérdéses. 44 lakásra amúgy meg kiépíti 32-es osztással, ami az esetek döntő százalékában elég, a lemaradó néhány előfizetőt meg letojja.
-
TeeJay
félisten
válasz DonMaster #63196 üzenetére
nem érted a kérdésem
FTTH GPON-t 32-es osztással építik tehát 1 szálra max 32 végponti ONT mehet passzív osztókkal
na de ha egy lépcsőházba van 44 lakás és mondjuk 34-35előfizető oda már kevés lesz az 1 optikai szál meg 32végpont
oda már két GPON kell mert egyre max 32-t tudnak kötnina itt jön a kérdésem hogy vajon a DIGI ilyen esetben két szálat visz-e be és két GPON-t épít ki
vagy 1 GPON aztán az első 32 jól jár a többi meg szopóroller?33lakásosban nincs gond mert ott szinte kizárt hogy mind a 33 lakásban legyen előfizető (öregek, Flippel bevakított birkák és egyebek miatt) tehát oda 1 GPON elég lesz
illetve 60lakásosban sincs gond mert ott meg bőven több mint 32előfizető van tehát oda simán 2GPON kell
na de 44lakásos pont félúton van és karcos a helyzetugye családi házas részről sokan írják hogy tele van az osztó mert csak 30-40% vagy milyen kihasználtságúra építették a hálózatot aztán ha több az érdeklődő ott is szopás van
-
xeon forever
addikt
Sziasztok.
Napokban kerestem LAN kábeleket belső hálózat fejlesztéshez.(Itthon kerestem a meglévők közt)Elővettem találomra 6db cat5e kábelt Elkezdtem tesztelgetni őket. Hudenagyon" meglepődtem amikor az elsőn "csak" 560mbps volt a net elérése.
Na mondom itt valami bűzlik, és nem a macskaalom az.s
Na jo akkor megnztem a következő csodapeldanyt...770mbps. Najó ránézek a fix gépről ott 930...
Jo mondom szuper net van rendesen. A többi 4 is 800 fölé nem ment. (1,8m darabok mind bontatlan sárga)Turkáltam tovább és találkoztam egy bontatlan szürke(szerverhez volt vásárolva) ééés szezám tárul vam 935mbps net.
Szóval Ennyit arról, hogy rá van írva cat5e. Próbaképpen rajuk néztem másik gépen ahol Ugyanez a helyzet alakult ki.
Szuper volt elb***ni 1 órát mire Rájöttem mi okozza a tréfát.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
here
tag
válasz MasterMark #63237 üzenetére
Igen. Ez a furcsa az egészben. A régit ezért cseréltem le. De az újjal is ugyanaz a történet...
A google a barátom....az egyetlen....
-
here
tag
válasz MasterMark #63234 üzenetére
A router fagy le. Net sehol nincs. A routert sem érem el laptopról kábellel sem. Átmegyek a másik topikba.
Bocs hogy ide jöttem, csak azt hittem a digi internet miatt van. Mondtam nem igazán értek hozzá. Kösz a másik topik linkjét.A google a barátom....az egyetlen....
-
MasterMark
titán
De mi fagy le? Mi történik? Elmegy a net? Kábelen is?
Illetve mindegy hogy belső hálón forgalmazol, vagy az internetre? Belső hálón való forgalomnál valójában nem megy el a router részig, azt megoldja a switch ami a routerben van, ami pedig hardveres.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
here
tag
És a router fagy le. ez kimaradt. A régi is lefagyott ugyanígy időnként.
A konnektor valóban közös pont a történetben. Mindkét router onnan kapja kapta az áramot.
A lakásban, panel az összes konnektor egy körön van ha jól emlékszem. Nem tudom így ki tudom e szűrni a konnektort mint probléma forrást, de megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
here
tag
válasz MasterMark #63231 üzenetére
Amikor komoly forgalom van a routeren. Filmet töltök le a nasra, vagy tv-n nézek filmet nasról. Időnként elég neki 2 mobil amin youtube megy. Nagyobb adatforgalom kell és akkor néha leáll. És wifin megy az adat forgalom.
[ Szerkesztve ]
-
here
tag
válasz MasterMark #63229 üzenetére
igen.
Kipróbáljam másikban ezek szerint?[ Szerkesztve ]
-
here
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Kábeles digi netem van. Most éppen a legkisebb csomag. A hiba évek óta ugyanaz. Régebben egy dlink dir635 ös routerem volt, most egy wdr 3600-as. A fennálló hiba, hogy ha komolyabban használom a routert, nasról filmet nézek, vagy letöltök valamit akkor időnként lefagy a router. Nem mindig. A régi is lefagyott. Azért is cseréltem. Amikor lefagy, akkor csak az áramtalanítás segít. Nem érem el semmilyen eszközről. Se wifin, se kábelen. Újra indítás után megy minden rendben. Valamikor egy hétig, valamikor pár óráig. Próbáltam keresni a neten, de nem találtam megoldást. Nem vagyok nagy számítógép guru..
Ha kell cserélek routert is csak segítsetek milyen típust.
Minden ötletet köszönök.A google a barátom....az egyetlen....
-
4Grider
nagyúr
válasz Watercolour #63225 üzenetére
Logikusabb, ha holnapig vár. Egy csomóan jelezték már, hogy átállást követő éjjel jött meg nekik a gigabit, addig korlátozva voltak.
-
Tompie
őstag
válasz Watercolour #63225 üzenetére
Holnap délutánig várok, a szerelő is azt mondta, olyan sebességem végül is most is van mint eddig, 100-as
Szóval nem sürgős csak hát na...Valamikor meg úgyis kell telefonálnom, hogy tegyenek át bridge módba
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Tompie
őstag
válasz Watercolour #63218 üzenetére
Igen, Huawei ONT eszközt kaptam, gigabites portba van bedugva a kábel, windows szerint is gigabites a kapcsolat.
Semmiféle ultracsodás biztonsági szoftver nincs fent csak egy NOD32, de azt kikapcsolva is max 110Mbit a sebesség.
Az ONT eszközhöz mellékelt kábellel is kipróbáltam azzal is csak ennyit mér, most csináltam gyorsan egy bootolható Ubuntu pendrive-ot, Ubuntu alatt is ennyit mértem.Úgy vélem mindezek végig zongorázása után ez nem hinném, hogy user error.
-
Watercolour
aktív tag
válasz Tompie #63217 üzenetére
A tapasztalat azt mutatja, hogy az esetek többségében ez user error, mintsem szolgáltatásban lévő probléma.
Az ONT-nek a gigabites LAN portját használod? Bizonyos Huawei ONT-n van 100 megabites és gigabites LAN port is. Győződj meg róla, hogy a gigabitest használod. A windows szerint gigabites az ethernet kapcsolat?
Nem izzad a gép a terheléstől speedtest közben?
Nincs véletlen valami ultracsodálatos biztonsági szoftver/vírusirtó/tűzfal/kigyóolaj azon a gépen?
Ki tudod próbálni másik kábellel és/vagy géppel? USBről be tudsz bootolni egy live ubuntut és kipróbálni azzal?[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Ma voltak bekötni a lakásba az optikát, de a sebesség a garantált minimumot sem éri el.
Visszajött a faszi aki kötötte, hogy nálam megy-e a rendszer, mondom megy de kb lassabb mint az előző
Bejött megnézett mindent azt mondja pedig jó, minden jól működik elment megnézni az elosztót azt mondja ott is jó a kötés.
Mondom és mikor jelentsem be telefonon a központba?
Várjak még egy napotKözvetlenül LAN portra kötve CAT6 kábelt, úgy mértem a sebességet nem wifin
A laptop meg egy DELL Latitude E6530 amiben tudtommal gigabites LAN port van.Másnak is voltak a bekötés után ilyen "nehézségei"?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Quentaro #63211 üzenetére
Attol hogy kinai odaver ennek a Xiaomi MI Router 3G... Ugy szarozd...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Quentaro
tag
válasz MasterMark #63210 üzenetére
Köszi!
OFF: Erről esetleg van valakinek tapasztalata - vagy csak véleménye: [link]
(Az ac wlan úgy 50 méteres hatókörrel, a nas/ftp/print és a stabil 800 mbit lan fontos. Megjegyzés: nem verseny, hogy ki tud olcsóbb kínai *** ajánlani!)[ Szerkesztve ]
https://GTFever.EU
-
Quentaro
tag
válasz MasterMark #63200 üzenetére
Helló!
Ha BRIDGE-kén müxik majd a ONT, akkor a telefon, és a kábeltévé ugyanúgy megy majd?
Köszi a választ!
qhttps://GTFever.EU
-
Marhyas
csendes tag
válasz pn4hvq #63202 üzenetére
Igen, nem te voltál az első, de a jó szándék megvolt és ez a lényeg.
A többieknek is köszönöm a segítséget, mert mégsem azt kaptam, hogy "olvass vissza köcsög!"De ha már itt tartunk, akkor még egy kérdés (remélem nem off):
Van nekem egy műhelyem, kb. 40 méterre a háztól, telken belül.
Eddig a házban lévő telekomos Routerből egy Power Line adapteren keresztül küldtem ki a netet a műhelybe:
Router--->>Power Line--->>PC
Arról ment egy PC és kész, de közben úgy adódott, hogy egy wifis termosztátot kellett a műhelyben működtettem.
Mivel a műhelyben egyáltalán nem volt wifi jel, ezért beszereltem egy rég elfekvőbe lévő Linksys e1000 wifis routert.
Router-->>Power Line--->>Linksys e1000
A műhelyben lévő Power Line-t bedugtam a Linksys e1000- egyik LAN-jába és onnan ment a PC-be és volt wifi is.Na, most ha ennek az új, ASUS RT-AC87U routernek sem lesz elég erős WiFi jele, akkor a Linksys e1000-es routert hogyan párosítsam a házban lévő új routerrel?
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, és remélem, hogy érthetően fogalmaztam.
[ Szerkesztve ]
-
Marhyas
csendes tag
Hát nálam ez nem mondható el...
Sőt!
Korábban Digis műholdasunk volt... március végén egy manus hívott fel a Digitől hogy lesz optika és max. 30 nap alatt bekötik, de 3 hét az átlag bekötési idő.
Tehát nem én mentem, ők kerestek engem.
Április elején megkötöttük a szerződést, és július elején jöttek a szakik.
Megmutattam, hogy hová húzzák az optikát, a többi (TV) már ki volt építve.
De nem tudtak nekiállni, mert a házunk előtt lévő oszlopon nem volt kötődoboz, csak egy henk volt a kábelen.
A másik oszlopon, volt doboz, de abba meg nem volt jel.
Elmentek és szóltak, hogy jelentették és majd jönnek.
Semmi nem történt..
Július végén reklamáltam, és pár napra kivonult két suttyó alvállalkozó, akiknek a munkájuk egy kalap sz@rt nem ért, mondtam is nekik, hogy hagyják abba és én befejezem a többit.
Majd holnap linkelek két fotót a trógerságikról.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hordozható PlayStation 5 bukkant fel a sufni ajtajában
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- Elemlámpa, zseblámpa
- Óra topik
- Kerékpársportok
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest