- Synology NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netflix
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TitiRii
senior tag
Sziasztok!
Sajnos mióta Vodafone hálózaton megy a digi mobil, nincs netem.
A sim működik, telefonban be tudtam állitani és megy is az internet így rajta.
A sim azonmban egy tp-link mr6400 routerben van(kint a műhelyben csak így tudtam netet csiholni ahol nem csak a telora de laposra és kameráknak is kell a net. 2 éve hiba nélkül működött.)
A routeren azonmban istennek se tudom beállítani a roamingot hogy mennyen.
Esetleg van valakinek tapasztalata tippje ezzel kapcsolatban?
A router szimulációs admin felülete itt érhető el: [https://emulator.tp-link.com/mr6400-v4/index.htm] -
válasz
rongaucho #109496 üzenetére
Már az is fura, hogy ilyen részletekben intézik... Kimegy, megnézi részben, de majd az aknában legközelebb, és elmegy ... Ráadásul ha az aknában van a hiba, és valószínűsíti is, akkor prioritásként ott kellett volna nézelődnie... Mert egyébként a falnál futó kábeleknél is csak nézelődött.
Az is érződik, hogy lazák, mert nincs más konkurens, az Invitel rézdrót az nem igazán az ...Mivel esős idő várható ma is országosan, és a víz vélhetően állni fog az aknában, így lehet le sem tud menni, de ha pénteken is állt benne a víz, jobb lett volna ha azt mondja, hogy nem tudja bekötni egyelőre.
-
rongaucho
tag
Sziasztok!
@Mate, @nrg_52, @Jim74, @GoodSpeed, @Laccca87
Ezek a fejlemények:
Tegnap du. volt nálunk ugynaz a szerelő, aki pénteken a beszerelést csinálta. A fiam elmondása szerint a kábeleket rendben találta. A feket, zöld műanyag csatlakozóval próbálkozott, abból egy újat rakott fel. Annyit mondott, hogy ma, ha nem lesz eső, megnézi az aknát, máshol már nem lehet hiba. Ugye írtam már korábban, hogy a pénteki szerelésnél én elhűlve néztem, hogy a dobozban állt a víz, amikor oda bekötötte az optikám végét. Mi lehet most 2-3 nap intenzív esőzés után?Többetek tanácsára még tegnap este elküldtem a levelemet az ÁSZF-re való hivatkozással, hogy nem fogadom el a legelső hibajegy lezárását. Na erre válaszul ma reggel 8 előt jött az sms, hogy a 2. hibajegyemnél is a javítás megtörtént... Persze semmi változás tegnap óta, ONT újraindítás, resetelés után is pirosan villogó LOS. Most már tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek a helyzeten. Egyenlőre inkább sírok, mert a család kezd kifogyni a mobilnetből, gyakorlatilag dolgozni/tanulni már csak nagyon korlátozottan tudunk otthon.
Az még fontos, mert rákérdeztem még a beszerelésnél, hogy ebben a dobozba csak mi vagyunk bekötve, tehát egyedül reklamálok a Diginél. Több mint 1 év könyörgés után lett meg. Hiába lehetett már 2022. tavaszán hivatalosan a honlapon megrendelni a Digi optikát (Vác, belváros). Ugye a másik opcióm az lenne, hogy visszalépek az Invitelhez (ami ugye Digi leányzó), és kérem újra a réz drótot, és kapom max. a 30 Mbps-t a VDSL-en.
És még egy infó: az utcai homlokzati falunkon a régi Inviteles kábel mellett hozta be, majd egy 90 fokos fordulta után agy másik falon vezette be alakásunkba. Látszik, hogy a régi fehér Inviteles kábel több ponton is rögzítve van a falhoz, míg az új optikai kábel szabadon van a levegőben. Erre a szerelő azt mondta, hogy majd én rögzítsem a falhoz, meg valamiféle védőburkolatot is tegyek rá. Ez tényleg az én feladatom lenne?
-
kl122
tag
Az ANTENNA HUNGÁRIA Zrt. - mint a DIGI Kft tulajdonosa - átfogó stratégiai felülvizsgálatot végez a cégcsoport tulajdonában álló magyarországi vezetékes infrastruktúra, valamint a nyugat-balkáni passzív mobil infrastruktúra potenciális összevonásának, kiválásának („carving-out”) és monetizálásának lehetőségeiről és feltételeiről.
-
-
válasz
rongaucho #109490 üzenetére
Reggel fél 8-kor lesz 72 órája, hogy visszajeleztek, hogy elhárították a hibát? Ha nem, akkor még van időd jelezni nekik, hogy nem hárult el a hiba és nem fogadod el a jegy lezárását az ÁSZF ilyen, ilyen pontja szerint.
Ha reggel lejár a 72 óra, akkor pedig most írd meg nekik a levelet a fenti szöveggel.
Az eredeti bejelentéstől kezdve mennyi idő telt el? Én úgy tudom, hogyha 72 órán belül nem hárítják el, akkor kötbéres az ügy, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. -
-
rongaucho
tag
válasz
nrg_52 #109489 üzenetére
Még egyszer megpróbáltam telefonon a hibajegy visszanyitását, itt is visszautasítottak. Már megírtam a Fogyasztóvédelmes, NMHH-s levelet, de piszkozatban hagytam, mert pont jelentkezett egy szerelő, hogy jön ma du. Uaz volt, mint aki pénteken beszerelt mindent. Egy családtagom volt otthon, én nem, és mindent átnézett és rendben talált házon belül. Azt ígérte, holnap nézi meg az aknában.
Nyilván holnap reggel fél 8-kor lejár a 72 óra, addig tuti nem oldódik már meg. De talán ennél a pontnál már értelmetlen a fenyegetőzés, mert nem nyerek vele semmit, gondolom. Esetleg járhat érte kötbér?
A település egyébként Vác, belváros.
-
nrg_52
addikt
válasz
rongaucho #109484 üzenetére
Én felhívnám őket kerül annyi időbe amennyibe kerül, és megkérném az ügyintézőt, hogy olvassa már el a saját ÁSZF-ük 6.2.2-es pontját mi szerint:
6.2.2. A Szolgáltató felelőssége a hibaelhárításért
Nem minősül elhárítottnak a hiba, amennyiben az
előfizető az eredeti hibabejelentés szerinti hibát
ismételten bejelenti a hiba elhárításáról szóló
szolgáltatói értesítéstől, annak elmaradása esetén a
hibaelhárítás időpontjától számított 72 órán belül
azzal, hogy ebben az esetben nem számít be a hiba
kijavítására rendelkezésre álló határidőbe a hiba
elhárításáról szóló szolgáltatói értesítéstől, annak
elmaradása esetén a hibaelhárítás időpontjától az
előfizető által tett ismételt hibabejelentésig eltelt
időtartam.Ha tovább okoskodnak meg fogyasztóvédelem, NMHH, ahogy előttem is írták.
-
rongaucho
tag
válasz
FollowTheORI #109478 üzenetére
Volt eszköz újraindítás is, persze (nem egyszer...)
@Jim74, @Lacccca87: Az emailes ügyfészolgálat a lehető legszemetebbül viselkedik.
Ezt a választ kaptam többszöri levélváltás után:
"A XXX számú hibajegy rögzítése nem a e-mail-es megkeresése kapcsán törént.
Telefonos ügyfélszolgálati bejelentése utánt rögzítette munkatársunk a mai nap 08:00
óra után.
A hiba kezelése a XXX számú jegyben történik.
Köszönjük megkeresését, valamint tájékoztatásunk szíves elfogadását."Az XXX a ma reggeli telefonhíváskor rögzített új jegy. Leírtam világosan az emailekben (többször is), hogy a régit akarom újranyitatni, ahogy tanácsoltátok, de nem hajlandóak.
Gondolom nincs már további opcióm....
-
válasz
qnadam #109482 üzenetére
Hmm , volt egy másik ügy is. Viszont ott is helytálló a dolog, mert ilyen toldást csak az ISP által kiküldött szerelő rakhat be hivatalosan. Működhetne egyébként, csak az nem hivatalos. Ha bármilyen probléma van a szolgáltatással, az ISP, arra mutogat. Ráadásul nem is olyan dolog, amelyet bármelyik boltban be lehet szerezni.
-
válasz
qnadam #109480 üzenetére
DIGI internet - PROHARDVER! 109456
Idézem:
"Azt meg tudjátok erősíteni, hogy az "nem normális" bekötés, hogy az optikai kábel nem lett sehol sem a falhoz rögzítve? 36 óra után továbbra is várom a DIGI hibaelhárítását, és nem mindegy, hogy majd "rám tudják-e verni", hogy éjszaka valamikor megszakadt a kapcsolat valahol."
Ez volt a kiinduló hsz, ebben felmerül a nem megfelelő rögzítés miatt, a kábelszakadás lehetősége, és ugye nem ér el a fény az ONT-ba. -
válasz
qnadam #109477 üzenetére
Szerintem nem értetted meg az ő problémája, meg az én bekötésem (ami hibátlan), közti különbséget.
Nála vélhetően az ONT és lakásba bejövő kábel, vagy a kinti vezetéknél lehet szakadás, ezért nem kap jelet. Nálam nincs klasszikus toldás, az ONT két hónappal előbb érkezett mint az FWR-8610RW. Jött a szerelő, az ONT-ból kihúzta az optikát, bedugta az FWR-8610RW-be, majd elővett egy már gyárilag elkészített optikai kábelt, egyik vége az FWR-8610RW-be, másik vége meg az ONT-ba. Klasszikus értelemben toldás toldóval nem volt, de egy eszköz bekerült az ONT és a bejövő optikai kábel közé. Ha ezt toldásnak vesszük akkor a toldó az maga FWR-8610RW lett.
-
-
rongaucho
tag
válasz
Lacccca87 #109472 üzenetére
@Jim74, @Lacccca87: Köszi a tippet! Én eresősködtem a telefonban. Nyilván ez a kifejezés nem hangzott el, hogy újranyitás, mert nem tudtam, hogy ez a kulcsszó. Nem mondta az ügyfélszolgálatos, hogy újranyitja.
Megint hívjam a 1272-t, és követeljem az újranyitást? (Mert különben hülyére veszik az egyszeri előfizetőt?)
-
rongaucho
tag
A csatlakozó fekete-zöld.
Közben annyi update történt, hogy ma reggel 8:00-kor(!) kaptam egy sms-t, hogy a hibát javították. Semmi nem javult, a led továbbra is pirosan villog. Felhívtam az üőgyfélszolgálatot, azt nem tudták/akarták megmondani, hogy pontosan mit javítottak. Tehát most újra ndul a 72 óra.
Rafkós cég ez a Digi.
-
-
denes44
tag
válasz
dtraveller #109458 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
WolfLenny #109465 üzenetére
Az összefoglaló alapján mérsz? Mert sokszor kiderült, hogy böngészővel mértek és ott fogta valami meg a gépet és azért volt alacsony a sebesség, illetve saját router esetében qos, szülői felügyelet vagy más volt engedélyezve, ami kikapcsolta a hwnatot és erőből ennyit bírt a router.....
A szolgáltató garantált sebességéről annyit, hogy:
Rendes körülmények között elérhető (kínált) sávszélesség: amely naptári naponként legalább az idő 90%-ában meghatározott mértékben az Előfizető rendelkezésére áll;
Miközben: Kínált sávszélesség 700/210 Mbit/s
Ez fent van az oldalukon is és ezzel picsán is lehet őket rúgni. -
WolfLenny
aktív tag
Kb. egy hete stabil 300/250 a sebesség. Gondolom bent lekorlátozva.
Ügyfélszolgálat szerint minden f@sza, mert a vállalt minimum ennyi.
Remek. Amióta Vodafone és magyar állam, azóta csak lefelé.
Sose gondoltm volna, de amint lejár a hűség, megyek át Telekomra. -
válasz
dtraveller #109458 üzenetére
Hívni kell.
-
dtraveller
csendes tag
Sziasztok,
Az ONT arrébb kellene tennem kb 2 méterrel. Ehhez létezik a Diginél optikai kábel toldó vagy ki kell hívni szerelőt kicserélni a teljes vezetéket?Köszi
-
-
rongaucho
tag
válasz
rongaucho #109446 üzenetére
Azt meg tudjátok erősíteni, hogy az "nem normális" bekötés, hogy az optikai kábel nem lett sehol sem a falhoz rögzítve? 36 óra után továbbra is várom a DIGI hibaelhárítását, és nem mindegy, hogy majd "rám tudják-e verni", hogy éjszaka valamikor megszakadt a kapcsolat valahol.
-
-
rongaucho
tag
A szerelő fickó bent a lakásban kb. 3 percet volt. Szerelési lapot persze nem kaptam, a 1272-n lediktáltattam a ppoe adatokat. Próbálkoztam a bridge móddal, beállítottam az ügyfélapuban. Lehet, hogy a lediktált pppoe adatok sem stimmeltek, mert a saját routerem nem adott netet... Azt jól gol gondolom, hogy ha megvan a bridge mód, az ONT menüjében már semmit nem kellene állítani, ugye?
Arra ébredtünk vasárnap reggel, hogy éjszaka elment a net. Miután ez megtörtént, utána nyilván egy kicsit próbálkoztam, a kábelt megnéztem, hogy nincs-e sehol szakadva.
A kábel végén, ahol az ONT-be csatlakozik, ott valamilyen színes műanyag csatlakozó van, de gondolom nem erre gondoltál.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Azota megoldodott magatol.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Hali! Pasareten nekem pirosan villog a LOS. Kb masfel oraja nincs net. Mas is tapasztalt ilyet a kornyeken?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Home server / házi szerver építése
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia ( 63)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest