Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Open Broadcaster Software OBS
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- DIGI internet
- Adobe Lightroom topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Asustor NAS
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz forum_user #111599 üzenetére
Egy modem nem routol így nincs LAN-ja/WLAN-ja. Tehát csak azt teszi lehetővé, hogy egy rá kötött eszköz rajta keresztül fel tudja építeni a net kapcsolatát.
-
forum_user
tag
Sziasztok!
Az ONT eszközt mikor MODEM üzemmódba kapcsolom át a DIGI Online felületén keresztül és rákötök egy saját routert, utána még az ONT eszköze szolgáltat internetet a LAN portján keresztül vagy ilyenkor már csak a saját eszköz veszi át teljesen az internet megosztást? -
Lackooo84
nagyúr
válasz YellowFlash #111594 üzenetére
Menni megy, de mostanában valami tuti nem jó. A letöltési sebesség nagyjából rendben van ha speedtest-el mérek vagy PSN-ről töltök le játékot, de a weboldalak sokszor valami marha lassan töltődnek be...
The Truth is out there...
-
YellowFlash
aktív tag
9 ker behalt
Másnál megy?They don't know... PepeLaugh
-
pjen
félisten
válasz Lacccca87 #111589 üzenetére
Ha a számla dátuma X nap és te azon az X napon a zsíró működési idején belül utalsz, akkor minden feltételt teljesítettél. Hogy a fogadó cég mikor könyveli ahhoz neked semmi közöd. A baj ott szokott kezdődni, hogy egy autómata nézi a teljesítést első körben. A voda nekem egyszer írta is, hogy késedelem, aztán kiderült, hogy az ÁFSz ben is ott van az azonnali utalás.
Én leülök a gép elé, amit lehet össze várok, aztán mindent elküldök a számla fizetés aktuális dátumával és passz. -
iMaverick
addikt
válasz MadMancs #111591 üzenetére
Az azonosításhoz elég lehetne a szerződés szám is... Nem véletlenül hívják fel a figyelmet: írjuk be a közlemény rovatba.
Mindenesetre az kétségtelen, hogy nem volt beírva a számlaszám, hisz eddig postai csekkel volt befizetve.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
veterán
válasz iMaverick #111590 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá hogy utalás esetén alapból rögzíteni kell ügyfélnek a számlaszámát mióta létezik digi. Gondolom pont ezért, hogy egyszerűbben beazonosítható legyen. Ezt tették meg most helyetted.
(Netfone esetén szintén ezen okból is kérjük el a számlaszámot banki átutalásos fizetés esetén).
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
iMaverick
addikt
válasz Lacccca87 #111589 üzenetére
"irreleváns könyvelés oldalról mert sok cég lusta/sóher automatizálni a feladatot hogy összekapcsolja a napi tranzakciós listát ilyen szinten a könyvelési rendszerrel."
Köszi, hogy ilyen szakszerűen leírtad! Erre próbálgattam célozni, hogy 2023-at írunk, a Digi-nek meg beletört a bicskája a hülye gyerek banki átutalásába és úgy kellett "könyörögni": nézzék már meg végre, hogy én utaltam a lóvét, ne húzzák már az orromra a saját lustaságukat... Gondolom az ügyemet lezáró levélben a "Az utalásnál használt bankszámlaszám rögzítésre került szerződésén." mondat valamiféle "flag" beállítását jelenti, hogy ennek a hülyének a számlaszámát keresni kell a beérkező utalásoknál.
-
Lacccca87
addikt
Jajj istenem ne legyetek már értetlenek, hol beszéltem én aról hogy mennyi idő alatt ér A ból B pontba az utalás? Szerintem jobban tudom (Bank és fizetési rendszerekkel foglalkozom) de mind1. (Egyébként meg maxmimum 5 másodperc a PAIN üzenete továbbítás időablaka de ettől jóval gyorsabban teljesülnek az AFR1 és majd a mostani AFR2.0-ás tételek. A jó pár éve az meg pontosan 2020.03-tól technikailag de voltak fennakadások szóval 1-2 hó csúszás volt benne)
Arra szerettem volna csak utalni hogy az ASZF-nek tartalmaznia kell hogy mennyi idő alatt köteles a cég lekönyvelni (ergo teljesített státuszt adni) a beérkezett utalást és ehhez mérten kell számolnia az ügyfélnek hogy a lejárat előtt mikor kell legkésőbb és milyne értéknappal utalnia (aztán ha értéknapos akkor ugye az már megint nem azonnali hanem a napi 2 vagy 4 óránkénti fordulós IG2-es tételekbe esik bele). Az hogy azonnal megérkezik a számlára az irreleváns könyvelés oldalról mert sok cég lusta/sóher automatizálni a feladatot hogy összekapcsolja a napi tranzakciós listát ilyen szinten a könyvelési rendszerrel.
Egyébként ez fog változni a közeljövőben, lesz jobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-
iMaverick
addikt
Végre!
Felvették a listára a számlaszámomat (jelentsen ez bármit), gondolom "figyelési" jelleggel.Mindenesetre tanúság: nem szabad utalni, hanem a kártyás fizetés a honlapról. Csak azt nem értem, akkor miért ajánlják? Ráadásul 3 számlaszámuk is van... Na mindegy, az a lényeg, hogy megoldódott.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz 4Grider #111580 üzenetére
Amikor kártyával fizetsz akkor csak zárolódik az összeg a számládon, amit később nekik (akitől vásároltál) kell lehívniuk (és ha ezt nem teszik meg x nap után feloldják a zárolást és újra elérhető a lóvé). (Én kártyás fizetésről beszéltem nem utalásról.) Utalásnál nincs zárolás, azonnal eltűnik a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Lackooo84 #111579 üzenetére
Mi az hogy lehívja? A bankszámla az övé, amit arra utalsz, néhány másodperc múlva rajta van. Másnap kap a bankjától erről a pénzmozgásról is egy kivonatot, az alapján le kell tudni könyvelnie. Max. ha rosszul hivatkozol, nem tudja mire könyvelni, de attól még a számláján van a pénz...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz 4Grider #111578 üzenetére
Hát, igazából akkor kapja meg, amikor lehívja. Volt olyan, h befizettem postán csekkeket, nem volt nagy összeg, aztán pár hónap múlva a posta beterhelt csakúgy, kiderült, h amikor először fizettem akkor nem hívta le és visszakerült hozzám a pénz, bár én nem vettem észre...
-
senior tag
válasz iMaverick #111575 üzenetére
A bankkártyás fizetést a konkrét előfizetéshez rendelten indítja a szolgáltató, és a fizetési folyamat végén konkrét on-line értesítés keletkezik a sikerességkor. A csoportos beszedési megbízásnál is van egy konkrét előfizető azonosító, azaz a beszedési megbízás eredménye előfizetőre lebontva érkezik. Utalásnál kb. kap a digi egy havi bankszámla kivonatot rajta 300 ezer tétellel, és elkezdheti bogarászni az egyes tételek mellett álló szabad szöveges megjegyzés mezőt, hogy vajon melyik tétel melyik előfizetőhöz tartozhat... (Nem pont így van ténylegesen, de talán sejthető, hogy miért az átutalás a leglassabb és legbizonytalanabb fizetési mód.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
iMaverick
addikt
Nos úgy látom ezzel a Digi oldalán történő fizetéssel kapcsolatban igazatok lesz!
Történések vannak:
A novemberit befizettem "kártyával" (ilyenkor internetes vásárlás címszó alatt fut):
Tehát ezt rögtön áttették fizetett státuszra. Hmmmm...."Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
cof
veterán
válasz iMaverick #111573 üzenetére
2. Akkor számodra azonnal könyvelődik. Bár akkor sem kapják meg a pénzt egyből mivel a technológiából fakadóan csak zárolva van az összeg a számládon.
Én is már úgy fizetem mert tökömnek sincs kedve a postára szaladgálni a csekkel, viszont nem tudok kérni epack-ot csak hűséggel, sakk-matt...
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
iMaverick
addikt
válasz Dragon3000 #111571 üzenetére
Huh, szerintem kezdjük szétOFF-olni a topic-kot. Még két gondolat:
1, ha kapok választ a Digi-től, akkor jelzem itt a fejleményeket
2, a tegnap kapott számlát (nov. 1-30) direkt a Digi online felületről fogom kifizetni a kártyával, hogy lássam, tényleg máshogy kezeli-e a rendszer a befizetéseimet/befizetéseket."Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
denes44
tag
válasz Dragon3000 #111568 üzenetére
A rendszeres átutalás és a csoportos beszedés sem AFR.
-
nagyúr
Nekem se küldték most még ki az októberi ex inviteles számlát (vidéki).
Ellenben a digis budai az már a novemberi is megvan.
Szóval valami gebasz lehet, mert a másik is egy ideig szépen jött jó előre ütemezve...Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
veterán
válasz Dragon3000 #111568 üzenetére
Nem, AFR utalás bárhová megérkezik azonnal, munkáltatók viszont csoportos fizetéssel utalnak ott nincs AFR, most fejből nem tudom de azt hiszem 2 órás ablakok vannak. Akinek másnap érkezik meg az viszont baj, vagyis inkább sumákolás van. A munkáltató által legkésőbb 17:30 ig indított utalásnak még aznap 19:30 ig meg kell érkezni.
De forumtársnál más a baj. 8 nap alatt nem sikerült könyvelni. Ez a digi balf@szkodása.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Dragon3000
veterán
válasz iMaverick #111562 üzenetére
Az azonnali utalás nem lakossági utalásokra értendő? (Legalábbis munkáltatómnál sem mindegy ki melyik banknál van, ahol a cég van azok kapják meg először és mindenki más később, vannak akik csak másnap) De ha nem, akkor is van átfutási ideje a cégnél, míg elkönyvelik, hogy kifizetted a számlákat, elég csak azt figyelembe venni, hogy nálad 4 hónapot késtek a számlákkal.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz iMaverick #111560 üzenetére
Az sajnos nem elég hogy azonnal ott van a pénz, ha Gizike a könyvelő csak x nap múlva könyveli le a rendszerbe. A te esetben 5 nap nem volt neki elég
Bankkártyás fizetésnél azonnal megjelenik a számlázó rendszerben is, ezért is azt használom az ügyfélkapun keresztül.
-
iMaverick
addikt
válasz 4Grider #111561 üzenetére
A többi hsz-t nem olvasod?
09.22-n állították ki a számlát és 09.22-n el is utaltam az összes (!) beérkező számlát.
Utálok ilyeneken ülni. El kell utalni és le van tudva.
szerk: arról nem is beszélve, hogy direkt nem egyben utaltam el a számlákat, hanem egyenként. Még számolgatni se kelljen a Számlázási Osztályon.
szerk2: "bankkártyával fizetünk, mert azt a rendszer azonnal jóváírja, az utalás meg ugye..."
A bankok 1-2 éve bevezették ezt az azonnali utalás dolgot... 1-2 perc alatt ott is van, még ha utalsz, akkor is...
[ Szerkesztve ]
-
-
iMaverick
addikt
válasz mucsgyver70 #111552 üzenetére
A beérkező számlák közül a legelső, ami lejárt 09.30-cal, annak a kiállítási dátuma: 09.22
#111555 ubyegon2: látom már leírták neked, de kérdésedre válaszolva, néztem ám ott is... Döbbenet a Digi számlázási rendszere.
Ráadásul az erzsébeti címen ugyanilyen előfizuval meg semmi gond. (Ott az elejétől kezdve E-számla volt, meg csop. beszedés.)
#111559 Calogero: 09.22
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #111556 üzenetére
Jogos, sorry! Most már, hgy mondod, rémlik pedig...
Időnként nekem is rapszódikusan jöttek a számlák, ilyenkor mindig befizettem az előző havi összeget, ha eltérés volt, később kiszámlázták. Képtelenség eligazodni amúgy a számlázási rendszerükben. De már úgyse sokáig húzzák, ha lenne más szolgáltató, váltottam volna, mert egyre gyengébb a gigabit.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Dragon3000
veterán
válasz ubyegon2 #111555 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor találkozni fogsz vele, hogy többször jelentette hibára és az ügyfélkapun se volt még számlája augusztusban, illetve, hogy szeptember végére végre elkészültek a számlái, ami mellé még egy elnézést levelet is kapott a számlázási probléma miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz iMaverick #111550 üzenetére
Digi ügyfélkapun is érdemes lett volna megnézned a számláidat, amikor már láttad, hogy régóta nem kapsz email-ben, pdf-ben is letölthető ugyanaz, amit küldenek. Ha meg ott sem jelenik meg sokáig...szóval mire vártál egyébként?
A számla szám egyébként egy növekvő érték, szóval nagyon nem tudnak trükközni, ha nem számláztak rendszeresen...
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
4Grider
nagyúr
válasz mucsgyver70 #111552 üzenetére
Azt simán behazudják korábbinak. A NAV online számlái között kell megkeresni (már akinek van ügyfélkapuja), ott tuti kiderül, hogy ténylegesen mikor állították ki. Bár persze az is előfordulhat, hogy tényleg korábban kiállítottak, csak éppen az ügyfél felé felejtették el - valami belső hiba miatt - időben elküldeni. Ez utóbbi meg kiderül a kapott email fejlécéből (date sor és alulról az első received sorban lévő időpontnak nagyjából azonosnak kell lennie).
-
iMaverick
addikt
válasz Calogero #111549 üzenetére
2023-09-30
2023-10-15
2023-10-31
2023-10-31A most megküldött pedig: 2023-11-30
Mivel nem írták jóvá ezek közül egyiket sem (még aznap elutaltam, amikor megküldték!), így a rendszer szerint tényleg "adós" vagyok (szept. 30).
-
iMaverick
addikt
válasz 4Grider #111545 üzenetére
, Dragon3000 és Lackooo84: Ráöntöttem az Ügyfélszolgálatra a bánatom. Így legalább lesz ennek is írásos nyoma, mint a korábbi nem számlázásnak. Kíváncsian várom, mit fognak vissza írni.
Bocsánat, hogy ilyen hülyeséggel traktállak itt Titeket, csak úgy betudok pöccenni az ilyen szemétségtől... Ugye a számlák meg nem érkezése sem az én saram volt, és most ez az utalások jóváírása sem az én hülyeségem... Erre most meg "büntető kamat". Basszus álljon már meg a nászmenet!
-
-
iMaverick
addikt
válasz 4Grider #111543 üzenetére
Igen, "papíron" ez így mind szép és jó, csakhogy elutaltam nekik az összes a nyakamba öntött számlát, amit az elmúlt 4-5 hónapban nem tudtak kiszámlázni... Még jó hogy ott kérték nagyban az elnézést a "kellemetlenségért".
Erre most megint cumika van.
-
iMaverick
addikt
válasz Dragon3000 #111540 üzenetére
Én is erre jutottam... Össze vissza számláznak mindenfélét...
#111539 Lackooo84: köszi, ez jól esett.
szerk: Alakulgat ez! Rákerestem az e-pack-ra és a feltételeire...
"Az e-Pack kedvezmény igénybevételéhez az alábbiakat szükséges megtenned:
- Regisztrálsz az új e-Pack szolgáltatásunkra, mellyel meglévő e-számlád vagy papír alapú számlád e-Pack szolgáltatásra válthatod.
- Aktuális havi számlád ellenértékét fizetési határidőig kiegyenlíted.
- Számláid ellenértékét az elektronikus csatornán történő fizetési módok igénybevételével rendezed!"Ezek szerint ez a bajuk. Csakhogy ki lett egyenlítve!!! Arról ne én tehessek már, hogy "szar" a rendszerük!!!???
[ Szerkesztve ]
-
AliasB
senior tag
Üdv mindenkinek!
Kaptam a digitől egy szép új huawei hg8147x6 ONT eszközt! Mivel az előző bridge módba volt ezt is abba tették. Viszont azért volt hídba az előző ONT mert nem tudtam portot nyitni a visszatöltéshez ncore miatt. A kérdésem a következő lenne: Ennél az eszköznél tudok portot nyitni visszatöltéshez? Mert akkor felesleges lenne a mostani routerem és elég lenne csak a huawei.
És lenne lehetőség wifi 6ra amit a mostani routerem nem tud.
Köszönöm a válaszokat!Járj nyitott szemmel.
-
-
iMaverick
addikt
válasz Dragon3000 #111537 üzenetére
Ha nézed alul, ott az adóalapról hadovál valamit... Szerintem ez mást is elég gyorsan fog itt érinteni. (Ne legyen igazam!)
-
veterán
válasz zuzu000 #111532 üzenetére
itthon jellemzően egy szál gpon jön be a házba (2,5/1,5 gbps), azon osztozik mindenki. el tudom képzelni, hogy a japánok több adatot forgalmaznak, mint a magyarok, de inkább arra tippelnék, hogy nem a helyi hurkon dugul be a net, nem hiszem, hogy mindenki napi szinten többszáz gigabájtnyi játékfrissítéseket tölt le ha mind a hatvan lakásban ugyanaz lenne az isp, és mindenütt egyszerre kezdenének így letölteni, akkor jönne ki 40 megabit.
hanyas vagy, te disznó?
-
iMaverick
addikt
válasz FollowTheORI #111497 üzenetére
Jaj várjál csak! Közben már fizetési felszólítás is jött az első (legrövidebb határidejű) számla kapcsán. Fizessem be, mert különben korlátozzák a szolgáltatást, stb.
Még jó hogy a csatolt PDF-ben írnak egy email címet is: befizetesigazolas@digikabel.hu
Most szerintem ezt fogjuk "játszani" a Digi-s kolégákkal, hogy küldi a számlát, amit én gyakorlatilag még az nap elutalok, majd a fizetési határidő után kapom a fizetési felszólításokat. Utána meg írogathatok a banki nyugtákat csatolva erre a mail-re.
Faca...
-
zuzu000
őstag
válasz 4Grider #111531 üzenetére
Igen meg is lepődtem, hogy pl digi gigabitnél a garantált az 300Mbit (és leírás alapján 90%-ban pedig a maxhoz közelit biztosítják). persze otthon ez normális, szóval csak visszatekintve meglepő az itteni állapothoz képest
Tehát akkor csak simán több/nagyobb sávszélű kábel megy magába az épületbe, azon pedig ugyanúgy osztoznak a lakók? Azt lehet tudni, hogy egy átlagos panelba mennyi/milyen kábel megy?
*átlagos panel mondjuk legyen egy 10 emeletes, 6 lakás per emelet szóval kb 60 lakás ahogy fentebb is példálóztam
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz zuzu000 #111530 üzenetére
Nyilván nem dedikált mindenkinek az 1 Gbps, mert ez nem bérelt vonal, nem is fizetsz érte annyit. Viszont megoldják, hogy a garantált (minimális) sebesség minden végpontra mindig megérkezzen, a kínált sebesség pedig meglegyen az esetek jelentős többségben. Ezeket megtalálod a csomag leírásánál. Szóval itthon kicsit más a jogszabályi háttér, mint Japánban.
[ Szerkesztve ]
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy panellakásban hogyan biztosít a digi (vagy bármilyen más szolgáltató) fix sebességet? Pl ha laknak 60-an egy panelben és mindenkinek gigabites szerződése van, akkor nem lesz limitálva semelyik lakás sem, ugye (fizikai limitre gondolok, hogy magába a panelba húzott kábel az X sebességet tud csak).
Ha nincs ilyen limit, akkor magába a panelba milyen kábel megy? 10Gbit vagy annál nagyobb és abból is több? A panelban lévő elosztó gondolom már fixen megy magába a lakásba gigabit v nagyobb optikai kábelen, de az tiszta.
Gyors google keresés nem igazán adott eredményt (bár gondolom ez nem gyakori kérdés).
A kérdés háttere kicsit random, jelenleg Japánban lakom és eszméletlen, hogy nem tud semelyik szolgáltató sem min sebességet biztosítani, mert magába a házba egy gigabites kábel megy, azon osztozik mindenki. Napközben 500Mbit, de este meg lemegy 30-40-re, ami szerintem 2023-ban egy gyász állapot. Isten ments, hogy akkor akarjak letölteni egy játékot, vagy ketten nézni a lakásban 4k-s tartalmat.
Konkrétan egy lakossági szolgáltatónak sincs olyan csomagja, aminek van minimális sebessége. Mindegyik azzal védi magát, hogy "best effort" és ebben az is benne van, hogy hát most csak 1Kbit, de mi mindent megteszünk érte.. -
veterán
válasz 4Grider #111528 üzenetére
Régen az UPC TC7200 HGW volt ilyen. Modem módban is aktív volt wifi, ha nem kellett külön ki kellett kapcsolni. Mondjuk ott ugye nem volt annyira gond mert 3 publikus IP-t adott, 1 ment routernek és még 2 wifis eszköznek is jutott. 😅
-
4Grider
nagyúr
válasz tordaitibi #111523 üzenetére
Az hiba egy ont-nál, ha modem módban wifi marad rajta bekapcsolva, mert egy modem nem routol, azt a mögé kötött router teszi.
Be lehet jelentkezni ezekbe az eszközökbe is, általában a user felhasználónévvel é az aljukon szereplő hosszú kód utolsó 6 karakterével (amiben talán minden betű kicsi, de ez nem biztos).
Ezek az 1-2x 10 dolláros ont-ok nem arról híresek, hogy hű de kafán routolják a 940 Mbps-ot. 1-2 gépre még elmennek, ha viszont igényeid vannak (pl. erőforrásigényes torrent), akkor saját routert kell használni, mivel egyik internet szolgáltatónak sem dolga, hogy a te otthoni LAN-odat helyetted megoldja. -
Calogero
addikt
Ezt próbáltad? user a felhasználó név, jelszó meg a gyári szám utolsó 6 karaktere.
Dragon3000 : Nagy a valószínűsége hogy igen, mert 2022-ben olyan tájt kötöttem újra mind a két szerződésemet.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Az ont tudná ezeket, de ha digis firmware van rajta, akkor a nagy részét nem lehet állítani. Ha ennyi mindent akarsz, akkor érdemesebb saját routert használni, mert bármikor resetelheti a szolgáltató az ontot, pl egy frissítés és minden beállításod elveszett vagy valami gond van a nettel és resetelik az eszközt....
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok, remélem jó topik.
2 napja volt modem csere nálam, végre wifis ONT lett a régi helyett, egy ZTE. Mondom a routerem mehet pihenni, mivel a modem wifi hiánya miatt kellett üzembe tartanom.
De korán örültem.
Ennek van egy router módja, mikor a wifi okés. Viszont nem tudok belelépni hogy a portforwardokat, a MAC alapján IP cím kiosztást Dyndns stb. beállítsam, a neten talát felh.név jelszó egyik se jó.
38 perces telefonos kísérletezés után keptam egy ügyfélszolgálatost aki elmondta hogy a digis ügyfélkapumon át tudom állítani modem módba, de akkor:
elvész a saját wifije
azt mondta felejtsem el a portforwardot, a Dynamic DNS-t meg az összes többi funkciót.
(ezt a szerelő egy árva szóval sem említette egyébként, beledugta az optikai kábelt, közölte hogy a cuccos most 1-2 óráig amúgy is használhatatlan lesz mert frissítget meg 10x úraindul és vette a kalapját és távozott)
Most akkor 2023-ba tényleg ennyire buta egy új modem, képtelenség normálisan használni router nélkül? -
MODERÁTOR
válasz adman #111521 üzenetére
Nálam ennek egyelőre nincs jele, de az biztos, hogy kellett volna kapnod róla értesítést, továbbá nekem a "visszamenőleg" rész sem tűnik jogszerűnek.
-
adman
tag
Sziasztok, szeptembertől visszamenőleg a digi a 2019-es csomagból átrakott a normálra, nem rémlik hogy kaptam volna erről értesítési. Kellett volna kapni? Illetve mindenkit átraknak?
Köszi -
Drenadar
veterán
válasz Scrake^;DD #111504 üzenetére
nincs dolgod magával a beltéri egységgel... néha nem árt leporolni.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Intruder2k5 #111517 üzenetére
4IG büntit fizet az NMHH-nak = egyik zsebből átpakolja a másikba...
-
MODERÁTOR
-
somnia
őstag
-
azbest
félisten
válasz Inhouse #111514 üzenetére
De nem ez a kérdés, hanem hogy a diginél a több ip címre előfizetést hogyan adják. Külön pppoe userek lesznek vagy máshogy.
Van telekom üzleti netünk is tartaléknak, de az lassú itt.
Egyébként persze, az ügyfélszolgálat felé is folyamatban van ilyen kérdés. Csak eléggé nehéz a hivatalos láncon (technikus - főnök - irodista - digis ügyintéző - technikus) keresztül bármilyen információt áttolni technikai kérdésben. Annyit tudunk eddig, hogy 2880 ft/hó plusz ip címenként a díja az üzleti csomaghoz, de csak aláírási címpéldánnyal és cégkivonattal felvértezett felhatalmazott embernek, személyesen árulják el, hogy hány darab címet lehet, technikai részletek meg lemaradtak.
[ Szerkesztve ]
-
Scrake^;DD
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz Inhouse #111511 üzenetére
ha a pfsense ezköz murdál meg, akkor hiába van net a drótban de ha be tudunk tenni két eszközt, akkor elpusztulásakor át tudunk váltani a másikra. Natolást meg nem akartunk az onton, így pppoe a pfsensen jelentkezik be*.
De egyáltalán, hogy tudjuk milyen lehetőségek vannak, ahhoz kéne tudni mik a digi kapcsolat felől a lehetőségek a több ip esetén. Meg egyébként máshoz is jó lenne több ip, amikor valami szolgáltatás közvetlenül akar elérni valamit kintről.*:A bérelt vonal meg most nem opció, havi 170-et jelenleg nem akar a cég fizetni érte.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Van valakinek több ip cím kérve az előfizetéshez?
Üzleti csomaghoz lehet plusz pénzzért több fix ip, ezt tudom.
A technikai oldala érdekelne, hogy ezt hogyan valósítják meg. Minden ip-hez külön pppoe felhasználó vagy más módon.
Arra keressük a megoldást, hogyan lehetne hibatűrőbbé tenni a belső rendszert, de pppoe felhasználóval csak egy gépről lehet belépni, többről nem, hogy elromlása esetén átválthasson. -
veterán
Fun fact, hogy az eredeti kérdésemet meg sem válaszolták, csak megkérdezték, hogy még aktuális-e a megkeresésem. Nem fogok válaszolni, és várni újabb 9 hónapot a válaszra. Annyi idő alatt egy nő kihord egy vagy több gyereket
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
MdewC
nagyúr
Srácok!
Tud vki digi problémáról?
Bp. 11. ker.
köszi!praise the Lord then finesse / One shot, one kill
-
dchard
veterán
válasz Bacy85uj #111500 üzenetére
A képen sehova, mivel a Digi hálózatában OLT van nem DSLAM. Az OLT-ben van a PPPoE kiszolgáló, ezért is van mindegyiknek 10.0.0.1 címe, ami természetesen csak az ügyfelek irányából értelmezhető, mivel belső hálózati cím.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Scrake^;DD
aktív tag
Illetve még egy olyan kérdés merült fel.. adott a digi saját set top box-a amit bridge módba szeretnék állíttatni és mellé egy saját routert üzembe helyezni így elkerülöm a double NAT-ot. Namost ha megtörtént az átállítás, összekötöm a két eszközt és a saját routeremen beállítom a PPPoE-t azon kívül van még valami más dolog vele? Köszi!
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #111498 üzenetére
Passz... de mostanában elég fix időszakokban pl a BF 2042-ben packet loss van esténként, ami utána eltűnik.
Illetve az időnkénti kisebb nagyobb kimaradások se voltak jellemzőek előtte.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Scrake^;DD
aktív tag
Kézzel írott meghatalmazást személyesen is bemutathatom Digi ponton a gyorsabb ügyintézés érdekében? Állítolag 30 napos az email átfutási ideje azt meg nem szeretném kivárni...
Sempre... al tuo fianco! 1926.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Assetto Corsa Competizione
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat