Új hozzászólás Aktív témák

  • rongaucho

    tag

    Sziasztok!

    Pénteken bekötötték hozzánk is az optikát. 1 évig volt felakasztva a külső házfalunkon az ablakba kb. 10 m összetekercselt kábel. Ti. az optikát a szomszéd utában lévő aknától a házig elhúzták, de az aknában nem volt doboz... Tavaly nyár óta ez a doboz is meglett, hurrá! Igaz, hogy a mikor a szerelő kinyitotta, volt benne vagy 1 dl víz, aminek a felét(!) ki is öntötte, de végül sikerült a bekötés. Úgy húzta a kábelt be, hogy két merőleges falnál kb áátlósan áthúzta, nem pedig a falhoz rögzítve vitte végig derékszögben. Bent sem rögzítette a falon, csak a szegélynél húza el lazán.

    Az ONT egy Huawei HG8147X6 lett. Bekötés után minden pöpecül működött. Próbáltam viszont belépni az ONT-be, kb. 25. próbálkozásra sikerült. Elkezdtem a legalapvetőbb beállításokat, jelszómódosítás, wifi hálózatok elnevezése, éppen mikor ezeket leokéstam, ki is dobott. Ezek után ismét rengeteg próbálokozásom volt, de nem tudtam belépni. Hard rseteltem, úgy aztán fel tudtam csatlakozni a wifijére. Tapasztalatok: az eszköztől 20 cm-re kb. 240/240 Mbps. LAN-on csatlakozva rá viszont megvolt a kb. 1 Gbps/300 Mbps. Szeretném majd a saját TP LINK Archer C6 routeremet használni, de az eddigiek alapján meg sem próbáltam az ONT átállítását bridge üzemmódba. Van valakinek ezzel az eszközzel tapasztalata? Estleh egy leírás, hogy majdan sikerüljön bridge módban használnom?

    1,5 nap használat után viszont tegnap reggel arra ébredtünk, hogy se internet, se tv, a POS pirosan villog. Ez lehet a hanyag bekötés miatt? Éjszaka történt, senki sem érhetett hozzá a kábelhez házon belül.

    Előre is köszi a tippeket, tanácsokat!

Új hozzászólás Aktív témák