Hirdetés
- Milyen routert?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vírusirtó topic
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
McLaca
őstag
válasz agreis81 #194 üzenetére
Pedig ott mégis a dvd felvevő tunerjével lesz valami. Az, hogy a UPC-nél tudtál felvenni az M1-ről, azért valószínű, mert teljesen más frekvencián adja a UPC, mint a digi, és itt lehet a probléma, hogy a felvevődben az a frekvencia, amin az M1 jön, nem teljesen oké.
Apropó, az is jelenthet gondot, hogy a dvd felvevőd pont azon a csatornán küldi a tv felé a saját analó RF jelét, amin az M1 fogható, így zavarják egymást.Ez akkor is fennáll, ha egyébként a felvevő és a TV scart kábellel van összekötve. Ilyenkor el kell hangolni az analóg frekijét a felvevőnek pár csatornával arrébb (ill. meg kell nézni, melyik tartományban tudja a jelet továbbítani, és abban a tartományban van-e üres hely a digi frekvenciatáblázata szerint, ha nincs üres hely, akkor meg a legkevésbé nézett csatorna frekijére kell hangolni, mert azt zavarhatja nyugodtan).
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
bacskais
csendes tag
Sziasztok!
163-as hozzászóláshoz esetleg valami?
Üdv,
bacskais -
agreis81
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem, hátha vki látott már ilyet, mert én bevallom most tanácstalan vagyok.
A probléma dióhéjban annyi, hogy M1-ről a dvd-író nem tud felvenni, mert bár a sáv tökéletesen be van lőve (tévéről lett áttöltve QLinken), az M2 műsora érkezik az M1 helyén. (M2 jó, sőt, minden más jó.) Természetesen végignéztem a dvd-író tunerje által fogható összes csatornát, és az M1 egyetlen helyen jön be, de kritikán aluli képpel. Gyanakodom, h DigiTV hiba, mert eddig UPC-vel még tudtam felvenni M1-ről.Vki látott már ilyet?
köszi,
Agreis -
McLaca
őstag
Úgy vettem észre, hogy azok a csatornák, amiket a kutya se néz, kapnak bőven sávot, amik meg a legnézettebbek (pl. TelaviV2, retekklub, stb), azokon spórol. Az M1-en és AXN-en tipikus MP3 tömörítési hibák hallhatók a hangon, mintha egy 80kbites hangot hallanék, a tv2-n meg szét van tömörítve a kép időnként.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
zozi29
csendes tag
sziasztok tudna valaki segiteni ha a plazma tv be nincs dvb-c lehet valamiféle usbén keresztül csatlakoztatni hozzá illetve müködik e ugy panelba lakunk érdemes e venni ilyet elöre is köszi a válaszokat
-
konrada
tag
A digikábeles digitális retekről annyit, hogy vasárnap néztem az F1-et, és mivel lett német RTL is, a 16/9-es kép miatt arra tettem a képet és a HDD vevőre meg a hangot (érdekességként az analógvevős HDD digitális átalakítása miatti késése megegyezett a digis késéssel így passzolt.
De mivel a németek még a magyarnál is jobban szívatják a lúzereket és ezért futam közben is félóránként benyomatnak normál hosszúságú reklámblokkokat, ezért kapcsolgattam a magyar és a között.A lényeg: bár mindkettőt SD-ben adja a digi, ég és föld a német javára képminőség, ahhoz képest a magyaré hányinger volt.
-
ftc002
csendes tag
Sziasztok!
Munkámból adódóan az LCD-m mellé tudtam dobni teszt célból egy HDMI-s HD STB-ot. Kaon gyártmány.
Nagyon nagyon ütős lett a különbség, azt hittem már megőrülök az analóg adás minőségétől.
Viszont az m1HD csatorna sötét mint az éjszaka, csak hang van alatta.
Van még valakinek ilyen tapasztalata? -
klaczi
aktív tag
Nos kínomban újrahangoltam és lett EPG. Kivéve a Duna HD alatt. Előtte csak ott volt, máshol sehol. Létezik valami magyarázat? Valamit nagyon nem tudok.
-
zhagyma
őstag
válasz hattorihanzo #182 üzenetére
Sajnos nem az RTLKLUB: 720x576 SD MPEG2 ~5,2 Mbps
-
zhagyma
őstag
válasz hattorihanzo #180 üzenetére
Előtte is ~5,2 Mbps volt a srteam, meg most is. De tényleg a legjobb az MPEG2-sek közül. A DigiSport stream is ennyi, de hogy a TV2 miért ~2,7 Mbps csak?
-
hattorihanzo
aktív tag
Az átállás óta szenzációs minőség lett az RTL Klub digitálison.
-
JuliuS
tag
válasz bossvico #172 üzenetére
nekem azt mondták több irányú digis forrásból, hogy még néhány hét, mire lesz hdmi-s box.
sokáig én is nagyon prüszköltem a digire, de bármelyik konkurrencia, ahol hdmi-s box van (és előfizethető nálunk) nagyjából 3-szor többe kerül (igaz, jóval jobb képminőséggel). szóval türelem, várjuk ki, mi lesz ebből az új stb-ből.
-
McLaca
őstag
válasz bossvico #172 üzenetére
Azért küldött irodába, mert csak ott lehet igényelni. Az, hogy abban az irodában még nincs, arról ő nem tehet, neki azt mondták munkautasításban, hogy iroda. Ennyi.
Szerintem dolgoznotok kéne pár napot call centerben, sok mindent megértenétek.Üdv!
-
nagynorbi
aktív tag
Szia!
Csak félmegoldást találtam, és nem tudom, hogy esetleg nVidia kártyáknál hogyan működik a dolog, de ATI-nál ha a CCC-ben a DTV menüpont alatt a pixel format-ot limited RGB-re (Studio RGB), vagy RGB PC Standard-ra (full RGB) állítom az alap YCbCr4:2:2 helyett (nekem legalábbis ez volt az alap a CCC telepítése után), akkor helyreáll a dolog, de viszont a fehér, szürke színek némely árnyalata kap egy ici-pici rózsaszínes beütést.
Nem éppen kielégítő a dolog, de közel sem annyira zavaró, mint az a borzalmas UV-zöld-rózsaszín. Hívd fel te is a philips supportot (ahogyan én is tettem), mert minél több az ilyen bejelentés, annál valószínűbb, hogy hamarabb oldják meg a problémát (már ha ezt szoftveresen meg lehet oldani).
Azt hiszem, hogy ingyenes a szám: 06-80-01-81-89Üdv.:
[ Szerkesztve ]
-
klaczi
aktív tag
Sajnos nincs EPG csak a Duna tévénél.
-
bossvico
senior tag
Nagynehezen sikerül beszélnem az ügyfélszolgálattal, és érdeklődtem, hogy a hd boxot kábeltévéhez tényleg lehet-e igényelni. Persze lehet, de csak személyesen. Na irány a helyi iroda, sorrakerülök és akkor kérném ezt a boxot. Csajszi vigyorog, hogy ezt ők is hallották hogy lesz ilyen, de még nincs semmiféle box.
Akkor kérdem én miért küldött a 1272 a helyi irodába személyesen?Néha azon gondolkozok, hogy behuzatom a T optikát és IPTV lesz ebből. de azokat se bírom annyira. Ha meg veszek egy kábeles boxot 40 ezerér, lehet hogy lekódolják és kártyát nem tudok bele rakni.
Nem tudja valaki milyen típusú ez a kábeles hd box?
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
kásás
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a Duna HD (Digikábel, DVB-c) adásnál van olyan,
amikor nem tudom elérni, hogy a Tv (Philips 8404) a teljes képernyőt kitöltse. Van amikor
kitölti, de van amikor 4:3-ban jeleníti meg és hiába állítom, nem tudom elérni, hogy
a teljes képernyőt kitöltse.
A többi csatornánál tökéletesen működik!
Valami tipp? -
Lamair
aktív tag
köszi a gyors választ!
délutános vagyok, holnap nézem is a dolgokat, DE emlékeim szerint a falban jó durung nehezen hajlítható coaxok mennek, gyanítom a sűrü szövés miatt! amennyiben szar a kábelem a faltol a tvig már röpülök is megnézni az antennabolt kínőálatát! (affinitás van a szereléshez azzal nemlesz gond)''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
zhagyma
őstag
Megértem a problémádat. A falban lévő kábelt nem szívesen bántanám Én sem. Néhány információ, amely segíthet a kábelezés minőség megítésélében.
A koax kábel hullámellenállását (RG6 = 75 ohm) a középső ér átmérőja és az árnyékolás átmérője közötti különbség és a közöttük lévő anyag dielektromos állandója (tipikusan habosított műanyagba zárt levegő) határozza meg. Ha mechanikailag változik ez a távolság érték, megváltozik a hullámellenállás és az így képződő jelvisszaverődések jelszintcsökkenésben nyilvánulnak meg. Tipikusan ilyen a sarokban elvezetett, derékszögben meghajlított koax. A jobb minőségű kábelek nagyobb mechanikai igénybevételt is kibírnak.
A koax kábel által a környezetből felvett zavarokat az árnyékolás minősége befolyásolja. A árnyékoló harisnya sűrű szövésű drótfonat. Minél sűrűbb, annál jobb ... Jobb eredményt lehet elérni ebből a szempontból "tri-shielded" típusú kábelekkel (3x árnyékolt koax: alufólia - harisnya - alufólia). Ezek között is vannak különbségek
Én egy jó minőségű koax-t választottam: CommScope F667TSV tri-shielded A UPC is használta nálam az első telepítés során. Sűrű szövésű árnykoló harisnya és jó mérettartás jellemzi. Egy ilyen gyártmány hajítottam ki, mivel nagyon ritka volt az árnyékoló harisnya szövése:UNIO CABLE tri-shielded. Ezt a DIGI alvállakozója használta a hálózat bővítés során. Lehet máshol jobb kábelekkel dolgoznak.
Feltételezem, hogy a falban vezetett kábel falicsatlakozóban végződik. Ha kiveszed a konnektort a falból (1 fedél rögzítő kicsavarása + 2 rögzítést biztosító csavar meglazítása) és eléd tárul a lecsupaszított koax. Ha "sűrű szövésű" árnyékoló fonat borítja (nagyon szorsan egymás mellé tekert vékony huzalokból áll) akkor rendben van. Ha fali csatlakozóból a TV-be "menő" kábel "TESCO gazdaságos" kínai, akkor dobd ki (Én is ezt tettem). Az ilyen kábel sokkal vékonyabb mint kéne, a csatalkozók anyag és mérettűrése borzalmas. Ha van "affinításod" a szereléshez inkább csinálj egyet, ha nincs akkor a helyi antenna szaküzlet biztosan készít neked megfelelőt TG áron.
A csatlakozók típusa (F-dugó, antenna dugó / hüvely) anyaga, méretpontossága (gyártó függő), szerelési módja (csavaros, crimp, komperssziós) és a szerelés kivitelezése (kábel tv szerelő) hasonló problémákta okozhat mint a koax kábel, plusz a hibás kontakt még súlyosbíthatja is ezeket. Ha megpróbálsz óvatosan mozgatni egy ilyen szerelt csatlakozót, akkor az analóg adásban látható "változást" kell okozniuk. A rosszult szerelt csatlakozót akár ki is tépheted, vagy elforgathatod a csatlakozóban a kábelt, ezért csak óvatosan.
A splitterek, toldók, stb... Mivel az egész átviteli lánc minőségét a leggyengébb láncszem határozza meg, ezért ez sem lehet rossz minőségű:
A PCT csatlakozók, splitterek a UPC által nálam használt kompressziós F csatlakozók és splitterek gyártója. A CabelCon sem rossz alternatíva.
Hát hirtelen ennyi jutott eszembe ...
[ Szerkesztve ]
-
Lamair
aktív tag
gyárilag ami a falban van az jóminőségűnek számít? mi garantálja hogy a lépcsőházban a digi jó kábelt használt? ez egy új építésű társasház, a falakból nemszívesen húznám ki a kábeleimet ötlet?
melyik kábel a jó minőség és melyik splitter? splitterből csak 1 van a lakásban
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
JuliuS
tag
válasz nagynorbi #160 üzenetére
hehe, én sem nézem stb-n keresztül már jó ideje, nem is tudom, minek keringtetem benne az áramot egyáltalán (esetleg majd a hdmi-s box, ha jobb lesz). szóval én is csak tévén nézem, és azon keresztül jött vissza a txt és az epg is... viszont nálam az epg egy óra csúszásban van (talán előre téved egy órát), valamit nem állítottak be rendesen. másnál?
hát az én tévémen (Samsung B650) lehet QAM-ot állítani, de nem kellett, mert az automatikus keresésnél megtalálta rendesen magától is.
-
zhagyma
őstag
A 64-QAM moduláció a vivőjel 64 állapotában (8 fázisállapot és 8 amplitúdó érték kombinálódik) hordoz egyenként 6 bitnyi információt. A QAM-256 esetben 256 ilyen állapot van egyenként 8 bitnyi információval. A QAM-256 esetben "finomabb" állapotokat kell detektálnia vevőben, amely 4*szer érzékenyebb a zavaró jelekre vagy a jelállapot módosító kábelezési hibákra. Ezért ami 64-QAM mellett megfelelő az 256-QAM esetén lehet kevés is. A leírásod alapján úgy gondolom nálad kábelezési probléma okozza a hibákat. Nálam is hasonló eset volt, végül újrakábeleztem a lakást jó minőségű anyagokkal... Azóta minden rendben van.
-
bacskais
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is kábeles DigitTV-m van, és arra gondoltam, hogy meglepem magam Karácsonyra valami "széppel" és erre gondoltam:
Samsung P2470HD
Van valakinek tapasztalata a termékkel kapcsolatban? Ha jól olvastam, akkor vágja a DVB-C-t, szóval nem ütközhetek falba!
Vélemények is érdekelnek!
Üdv,
bacskais -
McLaca
őstag
válasz dolbyman #159 üzenetére
Így van, nem minden HD, ami digitális, viszont így a tv-dig digitális adatként érkezik a jel, és a tv-nél lesz belőle analóg kép, így kiküszöbölhető a kábelen szállított analóg jel által felszedett mindenféle zavarjel hatása (szellemkép, szemcsézettség, csíkozódás, stb.).
Üdv!
-
nagynorbi
aktív tag
Nekem már nincs STB-m, mert visszamondtam az HBO pakkot a katasztrofális minősége miatt. Még akkor sem kéne, ha ingyen adnák, kifejezetten idegesített. Így hát csak a TV fogja nálam a digitális csatornákat, viszont még mindig nincs sem EPG, sem teletext.
Lehet a TV-n valahol (úgy mint a STB-on) QAM-ot állítani, vagy automatikusan ismeri fel?Üdv.:
-
dolbyman
tag
Na most egy kicsit elakadtam.
Az, hogy digitálisan fogható a jel, még nem jelenti azt, hogy a felbontás is HD-lesz.
Akkor ha jól értem, és mondjuk van egy erre alkalmas vevőm (álltalában csak a T tüntetik fel az mpeg 4 mellet) akkor lesz egy nagyon jó minőségű tv adásom, ami nem HD felbontású?
sajnos a tv-m nem tud ilyet, lehet, hogy veszek a tunerkarit a gépbe. Esetleg van valakinek ilyen formában tapasztalata?Bandi
-
zhagyma
őstag
A TV tunerek tervezői úgy tűnik alaposabb munkát végeznek, mint az STB-t készítő gyártók. cableworld hírek 10. oldal TV / STB teszt.
[ Szerkesztve ]
-
JuliuS
tag
válasz nagynorbi #152 üzenetére
nálam a (kábeles) digi-s stb egy csomó csatornánál nem talált jelet, és volt hogy akadozott a kép/hang. viszont a tévé saját vevőjén keresztül megtalálja azokat is jól (bár itt is néha ír kódolt adást - most épp a minimaxra ). szóval ez az stb kuka (nem tudom, általános-e a dolog vagy csak egyedi hiba), hol van már a hdmi-s box?!
hattorihanzo: igen, tegnap nekem is feltűnt már, hogy van epg.
-
McLaca
őstag
Ha a tv leírása jó az oldalon, akkor csak DVB-T tuner van benne, tehát antennával ok, de kábeltv-vel nem.
Üdv!
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Ez a set-top-box kérdés engem is érdekelne! Kinéztem egy ilyet : Alcor HD-2000
De most ezen elkeseredtem, hogy a Digi kábelhez nem lesz jó, mert csak DVB-T-s. Uh. ha valaki tud egy nem drága STB-t DVB-C -hez a ne tartsa magában!
Egyébbkén ilyen TV-m van :Sony Bravia KDL26-B4030 MPEG2 tunerrel és nekem sem sikerült egy árva digitális adást befognom.Azért érdekelne az is, hogy miért jó az, hogy két külön szabvány van a kábeles és a sugárzott rendszerekre?
mod: keresőből találtam ide, lehet hogy már okafogyott a kérdésem. Ez esetben sorry.
[ Szerkesztve ]
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
hattorihanzo
aktív tag
Újra van epg. RTL-en legalább is.
-
zhagyma
őstag
Lehet kábelezés gond lesz. A digitális csatornák "fele" 834 / 842 / 850 / 858 Mhz-s muxokon jön ahol nagyobb a kábel csillapítása és így kisebb a jel. Emellett bármilyen rossz minőségű splitter / csatlakozó / kábel "elrontjahatja" a QAM jelalakot és nem lehet dekódolni az információ tartalmat.
-
nagynorbi
aktív tag
Most veszem észre, hogy mióta (2 napja) újrahangoltam a TV-t, azóta jó pár digitális csatorna újból eltűnt, illetve néhányra azt írja a TV, hogy kódolt adás Miért szórakoznak?!!!
[ Szerkesztve ]
-
nagynorbi
aktív tag
válasz Begbiebike #148 üzenetére
Nekem teletext sem jöb be a variálások óta, csak analóg csatornákon.
Üdv.:
-
Lamair
aktív tag
válasz Begbiebike #148 üzenetére
jó neked én újrahangoltam azóta a digitális adók folyamatosan szátcsúsznak szép zöld négyzetekké és szakadozik akadozik szarakodik az epg elvesztése már nem aggaszt ezekután! egyébként feljebb említésre került, hogy valóban nincs most epg
üdv
Lamair''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Begbiebike
csendes tag
Digi kábel tv szolgáltatás:
Napokban eltűntek a digitális adók a kábelről, kiderült újrahangolták őket. Tv-t újrakalibráltam, azóta nincsen elektronikus műsorújság.
Tud erről valaki valamit?
Köszi!
-
attesz_32
tag
Sziasztok!
mi a külömbség a Samsung ps42b430, ps42b430p2W, és a ps42b430p2wxxh tipusjelzésü tv-k között, segitségeteket előre is köszönöm -
zhagyma
őstag
Szia!
Jelenleg valóban csak a műholdas digiseket érinti. Gondolom első körben azért, mert itt folyik a kártyamegosztás, az "okosított" beltéri forgalmazás tömeges mértékben. Viszont figyelemre méltó tény, hogy a DVB-C kódolt HBO a műholdas Nagra2 kulcsokat is használja. Valószínűleg ebből extrapolálódott a kábeles kódolás rémképe ...
-
Lamair
aktív tag
neked dvb-t tuneres a tv-d a kábelen ha jól gondolom dvb-c jel jön, így nem is tudná venni a dolgokat, mellesleg a dvb-t vel se jársz jól mert ha jól látom mpeg2es tuner van a tvdben, így a majdani földfelszini digitális csatornákat is mindenképpen egy beltéri egység közbeiktatásával tudod majd nézni, mert itthomn a mpeg4es dvb-t sugárzás van-lesz
-
bakatol
csendes tag
Sziasztok! VAn egy ilyen SAMSUNG LCD tvm modell: rble40f86bdr/xeu.
Az alábbiakban olvastam, hogy többféle digitális vétel is van, földi, kábel, műholdas. Könyörgöm DIGITV-s előfizetésem van, van egy csomó adás ami digibe jön és a TV-m nem veszi a digitális csatornákat. Akkor meg mi a p...nak van benne digituner. Gondolom én az emberek többsége kábelt használ és pont az nincs benne. Ha ezt megmagyarázza valaki az jó lennebakatol
-
Lamair
aktív tag
jogos nekem is itt a tvmbe a kártyahely és nemszeretnék mégegy ezközt a minimál nappalimba de sajna a szolgáltató majd szeretne
még 1 kérdés felmerült bennem:
ha kártyát kapok majd a dvb-t-c szolgáltatáshoz akkor hogyfogok pl felvenni műsort?
ha kapunk stb-t akkor persze más a helyzet, de elvi síkon mégis''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
zhagyma
őstag
" ... A kártya és a boxok összerendelését törvényileg tiltanám. ..."
Jó gondolat. Sajnos egyelőre az amerikai filmipar diktálja a feltételeket. Úgy tűnik a CI interface helyett a CI+ interface nyújtotta biztonságot elfogadják és az ilyen TV-kbe a nyugatabbra lévő kábelszolgáltatók fognak CAM + előfiztői kártyát adni, ahogy a TVNetwork csinálja.
" ... mi a fene az a Nagravision3? ... "
A Nagravison 3 egy CA (Conditional Access) a tartalomhoz feltételes hozzáfést biztosító rendszer legújabb csatasorba állított verzíója. Ilyenek még a Conax, CryptoWorks, Viaccess, stb. Mindegyik a DVB szervezet által szabványosított infrastruktúrára épül. Ezen infrastruktúra előfizetőnél lévő fontos elemei a CI interface + CAM modul + előfizetői kártya. A CAM + előfizetői kártya tartalmazhat gyártóspecifikus softvware-t. Ezért beszélnek Nagra, Conax, stb. CAM és előfiztői kártyákról. Egyébként a Nagravison rendszer tűnik a "leggyengébbnek" az összes közül, mivel boldog - boldogtalan feltörte.
-
klaczi
aktív tag
A kártya és a boxok összerendelését törvényileg tiltanám. Ugyanis az új és igazán jól felszerelt tévéket holmi monitor üzemmódra kárhoztatná. Tehát akinek szüksége van boxra az megkapja. A kártyáknak pedig szabványos eszkozökben működniük kellene. Így lehet kihasználni a tévék szolgáltatásait. Ki a fene vesz olyan tévét amit alig tud kihasználni. Ellenkező esetben meg többen mint gondolnánk.
Amúgy láma vagyok: mi a fene az a Nagravision3? -
zhagyma
őstag
Szia!
Most hogy felhívtad rá a figyelmemet az EPG tényleg úgy áll, ahogy írod. A DVBViewer nálam mindenhol 100%-t jelez, de szerintem ez driver és program függő érték. Mielőtt "kihajítottam" a #131-ben leírt eszközöket az átviteli láncból 10-40-100 % között ugrált a splitter / kábel "kézi nyomkodásának" ritmusában. Ez biztosan egy kontakt hiba volt ezen eszközök együttesében. Mindegy, végül is megszűnt a "műtét" után ...
Ha kódolni kezdenék a DIGI digitális kábeltv adását, akkor a CI modul önmagában úgysem fog segíteni, mivel össze fogják rendelni az STB-vel az előfizetői kártyát. Pár hónap múlva úgyis kiderül ( a legújabb Nagravision 3 átállás dátuma: 2010 január ), hogy igaz-e a kódolásról "felröppent" feltételezés ...
-
Lamair
aktív tag
na áthangoltam reggel én is erre most dura megint eltünik a digitális adás itt szfváron banyek
-
klaczi
aktív tag
Egyébként az EPG szőrén szálán eltünt, kivéve a Duna tévét és a kódolt csatornákat. Nagyon hiányzik
Én csak számítógépről használom a Dvb Viewer progival. Újrahangolás után a jelszint az átlagos 15% ról felment 33-45 %ra. Nekem az alacsonyabb jelszinttel is tökéletes volt.
Gyanakszom a Digire és igyekszem megszerezni a tunerhez a CI modult.[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
JuliuS #126 A DIGI "általában" kapcsolattartásból elhasal. Én is innen tudtam meg a moduláció váltást. Az alacsony jelszint lehet a DIGI hibája, de azt vedd figyelembe hogy 64-QAM modulációnal jóval "zavarérzékenyebb" a 256-QAM. Nálam is ugrált a jelsznt a váltás után a 362 MHz-n. Ki is hullott hamarjában egy gyenge pillanatban beszerzett "TESCO splitter" és "előreszerelt kínai antennakábel" a kukába. Azután rendben van ...
pitchman #127 A Technisat SkyStar HD sorozatot szeretik a sat-al foglalkozó fórumozók. Talán a DVB-C széria sem lehet rossz. A digitális adás minőség sok tényezőtől függ (forrás-, tömörítés minősége, a felbontás, a bitstream sebesség, ...). DIGI esetén néhány jellemző adó. A filmcsatornák minősége nagyon gáz ...
A filmcsatornák esetén az alkalmazott kódolás Nagravison 2.
m1HD ( 1920x1088, MPEG4 HD ) = ~ 8,2 Mbps
m2HD ( 1920x1088, MPEG4 HD ) = ~ 12,5 Mbps
dunaHD ( 1920x1088, MPEG4 HD ) = ~ 6,2 MbpsRTL ( 720x576, MPEG2 ) = ~ 5,0 Mbps
TV2 ( 720x576, MPEG2 ) = ~ 3,0 MbpsCinemax / HBO / HBO2 / HBO Comedy ( 544x576, MPEG2 ) = ~ 1,5 Mbps
Klaczi #130 Nálam "első ránézésre" megvan az EPG, ahol szokott lenni. De nem esküszöm meg rá, mivel nem nagyon használom.
-
klaczi
aktív tag
A csatornák meglennének, de az EPG csak néhány csatornánál működik
Pedig az ért az egészben a legtöbbet. -
pitchman
csendes tag
Még 1 kérdés!
Ha digitálisan akarok HBO-t nézni milyen kártyával megy?
Szabvány conax, viaccess vagy ilyesmi?-= Nem az a buta, aki nem ért hozzá, hanem aki nem akar hozzáérteni! =-
-
pitchman
csendes tag
Hi All!
Én ezt a cuccot készülök megvenni DIGIhez:
Valakinek van valami tapasztalata erről?
A DIGI digitálisan jobb mint a sima? Nekem jelenleg "T" van de jövő héten szándékozom váltani DIGIre. Ha rossz a DIGIT képe akkor nem vennék hozzá tunert, mert akkor inkább nézem a kistévén analógon. Egy biztos: ócsóbb mint bármi más.
-= Nem az a buta, aki nem ért hozzá, hanem aki nem akar hozzáérteni! =-
-
JuliuS
tag
érdekes, hogy ha ezeket kézzel kell állítgatni, vajon a telefonvonal végén gubbasztó ügyfélszolgálatos miért nem tudja? nekem legalábbis semmi ilyesmit nem mondott, csak hogy kerestessem újra a csatornákat.
mondjuk jelenleg mindegy is, mert bár 1 körül telefonáltam, és azt mondták, már mennie kéne, most elmúlt délután öt óra, és még mindig semmi, a jelszint rossz, nem megy 15% fölé (többnyire 0-1% között ugrál), csatornát egyet sem talál (13. kerület).(azt már tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy a lábánál fogva kéne fellógatni azt, aki a Digi weboldalát tervezte: amíg nem linkelted be, fogalmam nem volt, vagy van ilyen hírek oldaluk, amihez csak a Cégünk menüponton keresztül vezet út!)
-
zhagyma
őstag
DIGI moduláció váltás 64-QAM -> 256-QAM. Legegyszerűbb újrahangolni...
DVB-C adatok
Frekvencia: ASZF DVB-C frekvenciák
Moduláció: 256-QAM
Szimbólum sebesség: 6900 MS/sec[ Szerkesztve ]
-
klaczi
aktív tag
Létezik, hogy adáskimaradás van? Nálam most egy adó sem jön. Fekete képernyő.
Bp 6. ker. Analóg működik.
Tunerkártyám csak nem dobta föl a talpát. -
bossvico
senior tag
Navégre má, tudja amit kell, dévébé cé és mpeg4.
zsozso22:
A csatorna kiosztás soraiba ahol D betűt látsz, azt tudod fogni tigitálisan is.
A fenti kütyüvel pl, ha nincs a tvbe ilyen tuner.Itt sokaknak sikerültmár fogni, olvass vissza.[ Szerkesztve ]
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
zsozso22
csendes tag
válasz peet beat #26 üzenetére
Szia!
Írtad a pécsi csatornakiosztást. Te pécsen is laksz? Mert én is, voltam bent a Digi ügyfélszolgálatán és azt mondták, h. a digitális adás legkorábban januárban lesz náluk. És most biztos h. senkinél nincs még....
Valaki erről tud, h. Digi-nél ez tényleg így van?
Sajna a TV-m most nem tudja fogni, de akkor vennék egy konvertert hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Kuter
senior tag
hi. " Ezen kívül úgy látom, hogy minden csatornaszámon két műsort lehet tárolni"
Ez azért van mert két tuner van a tvben .Én minden esetben benthagytam mindegyiket,elöl vannak a a digi csatik.Mert van hogy néha leáll a digi csatik sugársása 2-szer már tapasztaltam,ilyenkor jól jön az analog.Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
maxima
tag
Sziasztok!
> Ne a sima digitális adásokat keresésére ragd,csinál teljes keresés digitális+analog,de ne > a gyors keresést válaszd hanem a teljeset.
Jelentem, helyzet van. Megvannak a digitális csatornák,
igaz először csak azt kerestem. A full majd később.
Minden esetre a gépkönyv ilyen szempontból (is) nagyon gagyi.
Aki most lát először közelről ilyen tv.-t szív vele rendesen. Pl. én.
Ha most véletlenül alapból analógra állított csatornára tévedek,
akkor csak az infó akármin keresztül tudom visszaimádkozni dig.-ra.
Egy szó nincs az üzemmódváltásról. Ezen kívül úgy látom, hogy minden
csatornaszámon két műsort lehet tárolni (egy analóg és egy digitális)
Erről sincs egy hang se, hogy így van-e. Et cetera...
Minden homályoszlatást szívesen veszek.Üdv.
-
smog86
senior tag
Itt meg egy külső:
Anysee PC DVB-C -
smog86
senior tag
Volt itt szó PC-be valami DVB-C tunerekről, itt egy belső is:
Cinergy C PCI HD[ Szerkesztve ]
-
Kuter
senior tag
Hi. Ne a sima digitális adásokat keresésére ragd,csinál teljes keresés digitális+analog,de ne a gyors keresést válaszd hanem a teljeset.
A samsungoknál nem kell trüközni állisd magyarra simán.Ha igy sem lesznek meg a digitális csatornák kérdez rá a szolgáltatodra hogy mi a franc van,lehet nem nyomják a digi csatornákat ,bár azt kötve hiszem.Ja és ha osztva van az antenna jel és kevés megy a tv-d felé az is baj lehet. Probáld meg ugy hogy csak a te tv-dbe mennyen az jel egyböl.Ha így jó cserélj jel elosztot mert akkor szar ami bent van.
[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
maxima
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Samsung LE32B450C4W tv.-t, és az Istennek sem tudok
egyetlen digitális adót sem megtalálni/beállítani. :-(
Az eddigieket végigolvastam, de ezek a leírások nálam nem jöttek be.
Elballagtam a Samsung központi szervizébe (Bp. VI Aradi u), ugyan már segítsenek.
Közölték, hogy nincs olyan emberük aki (ma?) tudna nekem segíteni. Sic...:-( :-(
Van valaki aki tudja mit tehetnék?
Az ország beállításokat próbálam, igaz Norvégia meg Finnország nincs, helyette egyéb
van, a megjelenő frekvenciák között nincs ami megegyezne a Digi által megadottakkal,
de kézzel beírva sem talál semmit.???
Üdv.
-
zozi29
csendes tag
sziasztok olyan kérdésem van hogy van nekem egy lg pg1000 plazma tv dvb-t van benne dvb-c nincs milyen eszközzel tudom fogni digitálisan az adásokat panelba lakunk csak optiboxxal vagy esetleg mással is lehet válaszokat elöre is köszönöm
-
McLaca
őstag
válasz hattorihanzo #111 üzenetére
A TV-d "fél" HD, vagy full? Azaz 1366×768, vagy 1980×1080-es felbontású?
Üdv!
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz hattorihanzo #110 üzenetére
Na, gyorsan pörög ez a topic, sebaj, megfejtettem. Norvég állásban ( ahogy régen is csináltam ) megy a HD de a betűk tök bénák, így visszaálltam Magyarra. Ismét meggyőződtem, hogy semmiből nem maradok ki. Még odébb van a HD korszak.
Még annyit, hogy biztosan basztatják, mert már nem talált dupla adókat, így csak 54 van.
[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
Sziasztok!
Végre a t-home a múlté. Megjött a digi. Philips tv-m van, a szervízmenüben átkapcsoltam, hogy ne országfüggő legyen a dvb-c, így automatán megtalálta az összeset. Viszont van egy kis bibi. A HD adókon hang és műsorfüzet van, de kép az nincs. Az én tv-m H-s végű, tehát mp4 tunerek vannak bene, régebben egy-két hónapig a t-kábeles digitálist is néztem vele, az pedig mp4.
Valakinek ötlet?
Köszi -
bossvico
senior tag
a 66.-ra valaki esetleg?
-
Kuter
senior tag
DE be hehet tenni a kártyát csak egy cam modul kell.
http://www.digital.shop.hu/Dekoderek-kodkartyak/Dekoder-modulok/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=26&category_id=208&lang=hu&page=shop.browse&vmcchk=1
Ez nem a reklám helye csak ezt találtam.[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
konrada
tag
Hát most az én tv-men is elég szemétdomb van a digi próbálkozásai nyomán. A "hullákkal" együtt most 67 csatornát jelez ki a tv (hullák: már nincs azokon adó, de a tv megjegyezte), de legalább 6 csatorna duplikált, vagy mint az m1 az analógból digitalizálttal együtt 2 HD-vel van fenn. (S megint fent a földfelszíni, mpeg4-es retek meg csiga is.)
Végül is én nem bánom, mert most már 50 felett van a digitálisan fogható adók száma, és ha ez azzal jár, hogy némelyiket törlik a kísérletezéssel együtt, hát legyen.
.... illetve egyet bánok: azt, hogy a HBO csatornák kártyáját nem lehet berakni a tv moduljába és ezért az Azona nevű s..ron (STB) keresztül kell nézni, mely igen vacak képminőséget ad.http://prohardver.hu/dl/s/m3.gif
-
zhagyma
őstag
Szia!
Érdekes megfigyelés, fel sem tűnt eddig. Pár hónappal ezelőtt anrab kolléga 42pfl8xxx-s PHILPIS TV-je automatikus kereséssel találta meg a DIGI DVB-C csatikat. Jelenleg a DIGI valamilyen okból újra allokálja a DVB-C frekvenciák egy részén a csatornákat és van némi "zavar" a transport stream-ekben (például: Disney Channel tegnap előtt még "üres" volt, két frekin is jön a Minimax, stb). Lehet, hogy az egyes frekvenciákon a transport streamek szabványos felépítése nem stimmel ... Egy DVB-C vevővel és egy "alkalmas" MPEG analizátorral kideríthető. Eddig még nem próbáltam, de ha lesz időm "belelesek".
A QAM jel minősége nem befolyásolja az adott TV program minőségét (QAM moduláció + digitális hibajavítás): Emiatt ez látszik:
1. Vagy van kép (csatorna) és tökéletes (QAM megfelelő).
2. Vagy nincs kép (QAM gyenge, vagy nincs).
3. Vagy "beszaggat" a kép (QAM jel szintje határeset). Ilyenkor a QAM demodulátor és csatornadekóder vagy képes előállítani a digitális jelfolyamot a vett jelből, vagy nem. Ekkor az MPEG videódekóder nem képes folyamatosan dekódolni, szétesik / kimerevedik a kép egy pillanatra, majd amint újra van QAM jel tovább megy az egész lánc és újra van folyamatos kép a következő kiesésig..Hát másra hirtelen nem tudok gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
konrada
tag
"miért nem csinálta meg az aut. keresés előszőr, csak a manuális "kezdőrugás" után? Agyvérzés ..."
Érdekes módon minden tv (legalábbis amit olvastam Digikábel digitális vételről) csak a manuálisról indult el. Speciel még az én Sony-m is, pedig abban nem is kellett vuduzni mindenféle országokat végigkeresve. (Szóval vagy minden tv-nél hiba, vagy úgy egymásra vannak húzva a csatornák és annyira gyenge a jel,. hogy úgy csinál, mint az automatikus csatornakeresős rádiók az FM adók jó részével: nem érzékeli, de ha lépegetsz, behozza azokat.)
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vírusirtó topic
- Elektromos autók - motorok
- Gurulunk, WAZE?!
- Magisk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest