Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPatrik
aktív tag
Lenne egy kérdésem:
Ha androidos táblagépen bekapcsolom a wifi hotspotot és laptoppal kapcsolódok rá, hogyan lehetne elérni távoli asztallal a laptopot a táblagépen, net használat nélkül?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz molnarpeter #9793 üzenetére
Hát gyerekek érdekes... átcseréltem a sata kábelt a 2 HDD között és most jónak tűnik...
-
wurci
tag
Sziasztok!
Hálózatépítéses topikot keresgettem, de nem találtam, kérlek ha van igazítsatok útba. A kérdések a következőek lennének, gigabites hálózatot szeretnék építeni otthonra:
- CAT6-os kábelt fogok használni
- RJ45ös csatlakozóban van CAT6os vagy nincs különbség jó a Cat5e-s is?
- Egy két helyen CAT6os nem süllyesztett aljzatot fogok használni, ahhoz, hogy a kábelt ebbe bekössem van valami célszerszám amire szükségem van, vagy sikerülni fog anélkül is?Köszönöm!
wurci
-
Lenry
félisten
válasz KaiotEch #9792 üzenetére
lehet
nálam pl nem akart bebootolni a Windows. újraraktam, akkor is hisztizett. kiderült, hogy a kábel volt a rossz a Linux lef*sta a helyzetet, gond nélkül üzemelt, ekkor bizonyosodtam meg róla, hogy a Linux elpusztíthatatlanGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
nagyúr
Haaa egy SATA kábel rossz, vagy csak meg van kicsit törve, attól még lehet üzemképes? Mert 100/100-as a vinyóm, végifuttattam a SeaTools 8 órás tesztjét és pass lett. De pl tegnap, volt, hogy alig volt elérhető a vinyó, sőt egy másolás leállításával el is tűnt az egész. Szóval ez lehetséges?
(#9793) molnarpeter: Csak úgy van másik, hogy valamiről lehúzom, nade most egyből sztem úgysem derül ki, mert ahogy észrevettem ez random...
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #9789 üzenetére
Szívesen! Végül melyik progival?
-
zolisx4
őstag
Én úgy szoktam hogy vezérlőpult ,ott megkeresed a programok szolgáltatásokat ,ott lesznek azok a programok amik a gépeden vannak ,
Onnan megkeresed a vga drivert és törlöd ,
De a driver svepper ezt is használhatod
Azt hiszem mindent leírtam .
Ja előtte keress egy másik drivert ami a gépednek megfelelő[ Szerkesztve ]
-
-=Valium=-
aktív tag
válasz molnarpeter #9771 üzenetére
Én EASEUS Partition Master 9.1.0 Professional Edition-t használok ilyesmire.
Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
-=Valium=-
aktív tag
Gondom a következő lenne.
xp sp3 a gépen. minden oldalt megnyit mindegyik böngésző(chrome,firefox,explorer) kivéve a facebookot.na mondom akkor ping facebook.com
erre azt írja IP címnek ,hogy 127.0.0.1 localhosttracert ugyanúgy a localhost-ot bizergálja
Van erre magyarázat ????
Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
b4sxe
aktív tag
Hali! Laptopon elmegy a kép, villog majd pár mp helyre áll és ezt az üzenetet kapom !
http://noob.hu/2012/03/10/asd_0.jpg
Mi lehet a baja ? :SYUMYUM
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #9777 üzenetére
Próbáld meg azzal amit linkeltem, az friss kiadás....hátha. vagy még ezzel is tehetsz egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
kozzo
csendes tag
Hahó! Tudna nekem segíteni vki, Mio moov M300-ra szeretnék feltenni igo8-at. Hogy kezdjek neki? Köszi
-
nagyúr
válasz molnarpeter #9771 üzenetére
Particion Magic-el, de én azt nem ajánlom inkább. Sajna azon kívül nem lehet
-
molnarpeter
nagyúr
Van egy ilyen partíciókiosztásom. Van valamilyen mód arra, hogy adatvesztés nélkül a C: (WIN7) partíciót összeolvasszam a 20GB-os üres hellyel?
mp
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Tegnap voltam Blues Company koncerten és vettem a bandától két cd-t. Az lenne a kérdésem, mivel lehetne megnézni, hogy hány kb/s-os a bitrátája a számoknak? Elég szépen szólnak a számok, de szeretném megtudnii, hogy mégis mennyire jó minőségű.
Jah, a Winampot ne ajánljátok, mert az a legtrébb minőségre is azt írja ki, hogy 10xx/s-os, ha audio cd-t hallgatok...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Ugyan ez nem azonnali kérdés, de jobb helyet nem találtam.
Foglalkozik itt PH-n valaki a Modell Helikopter röptetéssel, van esetleg itt a PH-n ennek egy külön topik? Bár amennyire tudom ez nem hardware, de ki tudja.
Ha PH-n nem lenne topikja esetleg tudna valaki fórumot linkelni vagy priviben pár infót adni a dologról? Új vagyok a témában de nagyon érdekel a dolog.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
-
D.Orion
veterán
Üdv! Kéne némi Win7 segítség, mert bénabéla vagyok. Fent van az oprendszer, de újra akarom telepíteni. Azonban ha bedobom és újraindítás után feltelepítem az új win7-et, akkor nem törli le az előzőt. Kérdés, hogy hogyan tudok formázni meghajtót ezzel a telepítő lemezzel? Winxp-ben ez olyan egyszerű volt, de itt nem találom.
-
veterán
Sziasztok
Az lenne a gondom hogy az mp4-emhez elvesztettem a usb kábelt ( azon keresztül töltődik ) a külső winyómnak ugyanolyan usb kábele van. Tölthetem azzal az usb kábellel szerintetek? Tehát nemlesz belőle gond hogy esetleg a külső winyónak a kábelébe más a vezetékelés vagy bármi ilyesmi?
iPhone 16 Pro Max
-
Mach5
aktív tag
Sziasztok, az lenne a problémám már egy ideje, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor pár percig nem is hallani, hogy bekapcsoltam és utána pörögnek fel a ventilátorok, amikor már teljesen felpörgött akkor kapcsol be a gép. Ezt azóta csinálja amióta párszor lekapcsolt a gép áramszünet miatt, azóta lekapcsoltam a hoszabbítónál tíz percre, de még mindig csinálja, hogyan bírnám megoldani ezt a problémát? Válaszokat előre is köszönöm!
-
gPoint
tag
Segítség kellene pls!
Asrock A785GXH/128M lapban csatlakoztatott Pen Drive-on kívül SEMMILYEN más meghajtót nem detektál a bios.
Frissítés megvolt, bios beállítások rendben de még az optikai driveot sem látja.
Tápcsere volt közben mert kiderült, hogy a 460-as Gigabyte táp hibás.Van olyan, hogy a táp tönkre vágja a SATA/ATA vezérlőt?
-
HollyBoni
veterán
Egy vimeo-ra vagy youtube-ra feltöltött Full HD videó miért nem olyan jó minőségű ,mint mondjuk egy "normál" Full HD videó?
-
b4sxe
aktív tag
KÖSZÖNÖM a válaszokat, sokat segítettetek
YUMYUM
-
nagyúr
Üdv. Most másolok át ~13000 file-t(18GB) egyik vinyóról egy másikra(SSD szóba sem kerül) és a FF megfekszik, pedig SSD-re van telepítve, cache meg ramdrive, szóval köze nem lehet hozzá. Direkt kikapcsoltam a vírusirtót is!
Hohó, nem csak a FF, de szinte az egész gép megfekszik. Leállítottam a másolást és gondoltam nyomok egy HD Sentinel-t:
20 perce ez 100/100-as vinyónak kezelte. Valakinek ötlete?
Disk Model-el ne foglalkozzatok, az ramdrive FF-nak.
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Hogyan lehet pályázni az Erzsébet utalványt használóknak az üdülésre?
Thx
Ui: megtaláltam xD[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
moha21
veterán
válasz enginev3.0 #9739 üzenetére
Igen, töltheted.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
enginev3.0
félisten
Helló
A telefonom töltője 5v-1A -os, a GPS autós töltője pedig 5v-2A-s. Autóban tölthetem ezzel a telefonom? Lesz baja ha 1helyett 2A-s töltővel van töltve?
Desire HD
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
b4sxe
aktív tag
Hali! Laptopon elmegy a kép, villog majd pár mp helyre áll és ezt az üzenetet kapom !
http://noob.hu/2012/03/10/asd_0.jpg
Mi lehet a baja ? :SYUMYUM
-
Mustármag
őstag
válasz CoolMan #9728 üzenetére
Szia
Csináltam egy BIOS resetet majd külön külön 2x lefuttattam a memtestet 2x mondulonként mind a 4X Pass lett.
Kivettem a házból a tápot és csak a legszükségesebbek vannak kötve.
Táppal tesztelni lehet hogy csak holnap tudok :S Remélem még ma tudok szerezni egy biztonságos tápot. -
freaghill
őstag
Hogy kell felrakni egy másik op rendszert a mostani mellé? Gondolom másik partícióra, de akkor ennyi is lenne? Indításkor mindig megkérdezi majd, hogy mit akarok indítani? A mostaniba szeretném feltelepíteni a másikat.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Sajnos elhalálozott a régi 775-ös alaplapom, ezért egy másikat szeretnék venni, de mindenképpen olyan kellene amin 4 ram slot van.
Találtam itt az apróban néhány nekem megfelelőt, de a memóriatámogatással bajban vagyok.
Van 3 db Kingston KTM4892/1GB típusú ramom, de egy olyan alaplapot sem találtam amelynél ez szerepelne a támogatott ramok listáján. Ez 667 MHZ-es.
Az alaplapok többsége ezt támogatja: KVR667D2N5/1GB Ez is 667-es.
Mit gondoltok ezek a lapok elvinnék az én ramomat?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Mustármag #9726 üzenetére
Első körben, a CPU tuningot tedd vissza alapra, majd futtass egy metesztet ezzel memtest86+, és végül én megnézném másik táppal is.
-
kexksz
addikt
Normális, hogy fél év alatt így néz ki a Roccat Taito egérpadom? Nem kínzom meg semmi, nem öntöm rá a kólát, etc. Próbáltam szappanos vízben áztatni kicsit, nem sokkal javult. Valami tipp?
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Erre valaki??
Javítanám a szöveget nem resetel hanem lekapcsol mintha elmenne az áram, és újra indul!
-
spurika
senior tag
-
spurika
senior tag
válasz #65675776 #9720 üzenetére
Egy Zotac GeForce 9800 GT van benne.Elméletileg a legfrissebb driver van fent,annyira nem ismerem a drivereket.Tud esetleg valaki használható linket küldeni hozzá?
De akkor el sem indítaná a játékokat nem?
Ma szét is szedtem kitakarítottam újra is pasztáztam mert egy két hőfok magasabb volt a kelleténél de ez sem segített rajta sajnos.[ Szerkesztve ]
Symbian For Ever topik:http://prohardver.hu/tema/symbian_for_ever_olvasd_el_az_elso_hozzaszolast/friss.html#msg26
-
spurika
senior tag
Sziasztok!
Következő hibakódot kapom a gépemnél de csak játék közbe fagy le elég sokszor már.Win 7 64 bites op. rendszer.
0x00000116(0xFFFFFA80032204E0,0xFFFFF8801006c0c0, 16 db nulla,0x 16db null és 2 a végén.Következő sor pedig ez:
hvlddmKm.sys-Address FFFFF8801006c0c0 base at FFFFF880 FEBD 000,Datestamp4F347AD2.
Ezentúl is szeretnék elnézést kérni attól akinek erontottam a szombat délutánját ezzel a sz@rral.Symbian For Ever topik:http://prohardver.hu/tema/symbian_for_ever_olvasd_el_az_elso_hozzaszolast/friss.html#msg26
-
sgergi
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám windows 98 telepítéssel.
Van egy Compaq Armada 4110 laptopom, amire egy win98-at szeretnék felvarázsolni. Viszont nincs hozzá cd meghajtó, csak floppy. A laptopban lévő vinyót usb-vel hozzá tudom kötni egy windows7-es és egy XP-s géphez is, de ezeken nem tudom elindítani a 98 telepítőjét, mert azt írja ki, hogy a rendszerek alól nem futtatható.Hogyan tudnám megoldani a telepítést?
Köszi a segítséget előre is.
-
C0d3r
addikt
válasz Ryder62 #9711 üzenetére
Kétféleképpen is megoldható:
1. Routerben a DHCP menüben kell lennie Address Reservation beállításnak, itt megadva a géped MAC címét hozzárendelheted a kívánt IP-t, amit csak ennek a gépnek fog kiosztani.
2. Gépen a kapcsolat beállításainál (Hálózati kapcsolatok, Helyi kapcsolat) átállítod az automatikus IP cím kérést, és beírod a címet.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
-
Ryder62
őstag
Hali
Hogy tudom beállítani, hogy a router az én gépemnek egy adott ip-t osszon ki? Hogy mindig ugyan az legyen.
Most belőttem routerben hogy a 192.168.1.100-tól 101-ig osszon ki. És egyszer hol én kapom meg a 100-ast hol a másik gép. Attól függően melyik kapcsolódik be előbb. Lehet ezt fixálni?
-
arpi145
csendes tag
Üdvözletem
nekem inkább egy szoftveres jellegű kérdésem lenne.
gépem szervizben volt, videókártya ment tönkre. Biztonsági másolatot készítettek a a rajta lévő anyagokból, mert közben a windows-t is újratelepítették. van egy Backup mappa a gépen, azt mondták, oda lett lementve minden korábbi cucc.Na most azt nem tudom, hogy ezt milyen úton-módon megnyitni, előcsalogatni a korábbi adatokat, programokat.
árpi
-
XP NINJA
őstag
válasz malagutif122 #9705 üzenetére
akkor szerintem most optimális
-
malagutif122
tag
válasz XP NINJA #9703 üzenetére
szia
oda raktam is egy ventit
felső tápos a házam a táp alá tettem
egy ventit.
sok hülye ember meg azt mondta nekem hogy a winyó alá is kell hűtés
és az is felesleges most mondtak itt sokan hogy ha 37fokot eléri akkor tegyek a winyóhoz.
de nekem 27fokos szokott leni a winyo nincs szükség ventire -
XP NINJA
őstag
válasz malagutif122 #9701 üzenetére
én most szedtem ki mindent, csak a cpu hűtő meg a táp és a vga maradt. és a config i3-2100 + hd5830 Xtreme
szóval nem lényeges annyira. mondjuk a cpu hűtő m9gé érdemes ami segit kifújni
-
malagutif122
tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy hány ventillátor kell hűtésnek a gépembe le irom a konfigot!
Asrock h61m-vs lap
Intel G620 proci
2gb ddr3 ram
Gigabyte Gt 430 videokari
500g winchester[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest