Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz varmi2 #144135 üzenetére
Szia
Akvarisztikai szaküzletben érdemes szétnézni, de ne a legolcsóbbat vedd meg, mert az nem ér semmit. A tizen-huszonezer forintos kategória amibe több színű led található, már biztosan jó lesz. Egyébként [itt] érdemes szétnézni
Nem összekeverendő a párezer forintos rgb led szalagokkal, azok itt nem érnek semmit, vagy csak kárt okoznak a növényeknek
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy M920Q mini pc, amibe nincs dedikált vga. Az lenne a kérdésem, hogy van valami mód arra, hogy régi játékokat futtassak a gépen? Gondolok itt a Half Life 2-re, amit szívesen újra játszanék, ha már megjelent a mai napon a szinkronosítása...
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van egy félig megfáradt Xperia 10 II telefonom, amit egy hét leforgása alatt szépen legyilkoltam :S
A type C aljzata kiokotyogósodott, a bekapcsológombja nem működik és a hátlapot is sikerült eltörnöm...
Sajnos a telefon lemerült és nem tudom emiatt bekapcsolni. Van valami megoldás, amivel be tudom kapcsolni? Elég sürgős lenne, ugyanis a netbankomból sürgősen utalnom kell, a számom sem él, és a PC ről sem enged belépni a netbankomba, mert a telefonomról kell jóváhagyni a belépést.
Remélem tudtok segíteni, köszönöm.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Kölcsönkértem egy nagyon alap pc-t, ami 1000% hogy műkődőtt, mert a tulajnál én kapcsoltam ki a gépet, mikor elhoztam... Pár napig állt a szobában, nem volt egy kábel sem rádugva. Gondoltam, hogy most majd használom. Összedugtam mindent ahogy kell, kapcsolom be, semmi, nem ad képet. A power led folyamatosan világít, alaplap nem csipog, sajnos csipogóm nincs. Leszedtem a gép oldalát, majd bekapcsoláskor láttam, hogy felpörög a venti, majd meg is áll. A tápegység ventilátora normál fordulaton pörög, a hdd is pörög. Érdekes, mert a gép megy, a processzor ventilátor felpörög, majd 3 másodperc után leáll, de a hűtőborda épp, hogy langyos(kb 200 ft-ot érő alu kis borda, 7cm-es kis ventivel. Szóval olyan, mintha valami védelem lekapcsolta volna a processzort, hogy ne süljön fel. Mondom, kb 6 nappal ez előtt hoztam el a gépet. Ütést és semmilyen kábelt nem dugtam rá, csak volt a sarokba a gép.
Ha ezt valaki meséli nekem hogy ettől meghibásodhat egy gép, nem hiszem el, de ki is röhögöm!
Tudtok tanácsot adni mit csináljak a géppel hogy menjen?
Nagyon nem kaptam szét a gépet, de annyi tudok, hogy nagyon fapados, kb 10-15 éves konfig. Intel kétmagos cpu lehet, 6gb ram, ssd-vel bővítettem 4 éve és tökéletesen ment. Idáig...[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Csupingo #137387 üzenetére
Dee basszus, be lett pipálva.Újra indítom a gépet és megnézem mit mutat.
Egyébként utána néztem, hogy lehet dual channelbe használni a ramokat. Próbáltam volna úgy berakni őket, viszont ahogy elnézem, nekem ez nem fog működni, ugyanis 2 különböző típusú ramom van(Corsair Dominator GT és Corsair Vengeance).
Csak unganged mode-ba lehet őket használni
Lehet ez is közre játszik?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Adott az alábbi konfig:
Giga GA MA 770T UD3 lap
Phenom X2 550 BE proci
2x2GB Corsair Dominator GT memória
2x2GB Corsair Vengeance memória
Nvidia GTX 7570Ti videokártya
Oprendszer: Win7 Prof x64(Nem akarom W10-11-re cserélni)Az a gond a gépemmel, hogy a 8GB-ból csak 2,75GB-ot lát. Kb 1 éves az oprendszer, kicsit lusta vagyok újratelepíteni a gépet emiatt. Van esetleg valami megoldás arra, hogy a gép lássa mind a 8 gigát?
szerk.:
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Remélem tudtok segíteni.
Meghibásodott a [Creative T3300] - as 2.1-es hangrendszerem. Az a gond vele, hogy a stereo hangszórók bizonyos frekvencián zavaró búgó rezonálós hangot ad. Ezeket a hangszórókat szeretném lecserélni, valami minőségi hangszóróra(tehát nem sal és társaira), ami hasonló paraméterekkel rendelkezik. Nekem nem a hangerő, hanem a minőség számítana. Albérletbe lesz, amúgy sem akarom kiüldözni a szomszédomat, arra ott van a 2db Z-5500
ui.: Rászánt összeg a két hangszóróra: 8-10.000 Ft, ennél többet a 2.1 sem ér. Ja, és az sem hátrány, ha dizájnos a hangszóró membránja, bár nem kikötés.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Dzsekó #135459 üzenetére
Ajánlottak itt több klónozó programot, de mindegyikből bootolható pendriveot kellett csinálni, amiről nem igazán lehetett bebootolni. Elég bonyolult volt, így hagytam a francba. Volt kollégám csinálta meg a klónozást, méghozzá a HD Clone programmal. Annak idején én is használtam és elég gyorsan végigvitte a folyamatot. Semmi boot pendrive készítés, se semmi bonyolult dolog. Pár kattintás és már csinálta is. Viszont amit én próbáltam pár napja HD Clone programot, nem 10-20 perc alatt csinálta meg mint annak idején, hanem 3-3,5 óra alatt, ráadásul nekem se sikerült megcsinálni. Lehet annak idején a W7 miatt sikerült, a W10-et pedig ezek szerint nehéz klónozni. Vagy fene tudja...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni:Mit lehet akkor tenni, ha HDD-ről SSD-re klónozott operációs rendszernél a windows képernyő megjelenik, a karika megy körbe körbe, aztán fekete lesz a képernyő, de még kb 2 másodpercet megy a betöltő karika. Egér mozgatásra reagál, megjelenik az egér, de ezen kívül semmi. Indítási javítást és csökkentett módot is próbáltam, de semmi nem változott. Van ötletetek, hogy mit érdemes még elkövetni, hogy induljon az oprendszer? A HDD-t is lecsatlakoztattam, illetve a bootolási sorrend is be van állítva
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Létezik olyan, könnyen kezelhető program windowsra, amivel HDD-n található telepített operációs rendszert lehet SSD-re klónozni? Magyarán 1-2 éves Win10-et minden beállítással és telepített programokkal le tudja klónozni SSD-re?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy ilyen konfig:
Giga GA MA770T UD3 alaplap
AMD Phenom II X2 550 BE processzor
2x2GB DDR3 Corsair Dominator GT memória
GTX 750Ti videokártya
DELL 28" monitor, HDMI-vel összekötveAz lenne a kérdés, hogy ha fenn van minden driver, akkor miért van fázis késése az egérnek(kb fél másodperc), illetve miért szaggatnak a videok? Vezeték nélküli és vezetékes egérrel is ugyanez a helyzet.
Win újratelepítés megoldhatja a problémát?
-
Satyricon
addikt
válasz errorcode06 #132215 üzenetére
Nem ismerem annyira a steamet. Ezek szerint van ilyen menüpont?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van valami megoldás arra, hogy...
Egy házon belül egy interneten keresztül két gépen használjam a steam fiókot, persze nem egy időben. De... Ha játszok egy játékkal az egyik gépen, és elmentem, akkor a másik gépen tudjam majd folytatni ugyanazzal a játékkal ott, ahol abbahagytam. Az egyik gépre az 55"-os TV van rákötve, a másik gépen pedig egy 24"-os monitor, ezért használnám a steam fiókom két gépen.
Szóval a gond az, hogy jelen pillanatban a játékoknál az egyik gépen elmenti, hogy hol tartok, a másik gépre is feltelepítettem ugyanazokat a játékokat steamről, de itt már nem látja a mentéseket. Úgy látja, mintha most kezdeném el a játékot a legelejéről. Gondoltam arra, hogy a mentéseket rakjam át a másik gépre is, de ezt akkor minden egyes játék után ezt meg kell csinálni.
Van erre valami féle megoldás?
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van egy ilyen Toshiba THNSN5128GPUK típusú SSD-m, amit egy Axagon RSS-M2SD rackbe szeretnék használni. Viszont a régi gépem(alaplap: Giga GA MA 770T UD3 2.0) és a notim (Asus X541) nem ismer fel. Szerintetek a rack kompatibilis az SSD-vel? Ha igen, akkor lehet, hogy a gépem és a laptopom régi hozzá? (PC alaplap: Gigabyte Ga Ma 770T UD3), (noti: Asus VivoBook X541)
szerk.: Állítólag a rack jól működik, az SSD-t pedig nem tudom, azt akartam letesztelni...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Marci112233 #131577 üzenetére
Hello
Persze, ad képet, nap mint nap használom ezt a gépet egy 24"-os monitoron.
Am jó ötletet adtál, legközelebb ki is próbálom.
Köszi
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Pár napja tettem fel hasonló kérdést, de nem kaptam választ. Hátha most kapok...
Régebbi gépet kötnék össze egy 55-ös LG OLED TV-vel
De mivel régi a kártya is benne(GTX 285), ezért a bootolást mutatja a TV, de már maga a windows nem indul el vele. Ki se tudom választani, hogy melyik oprendszer(win7, vagy 10) induljon rajta, egyből elsötétedik a képernyő, és kiirja, hogy nincs jel.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik bármiféle trükk, pl tuning driver csere, patch, vagy hack, amivel a PC képét rá tudom varázsolni a TV-re? VGA-n DVI csatlakozó van, a TV-n pedig ugye HDMi. Próbáltam DVI - HDMI átalaktóval és úgy HDMI - HDMI kábellel összekötni, illetve DVI-HDMI kábellel is összekötöttem már, de ugyanaz a helyzet.
Azért érdekes ez számomra, mert anno egy 8800 GTX kártya meghajtott egy 40-42"-os TV--t. Gondoltam egy nála közel 2x erősebb kártya, miért ne hajtaná meg a mostani 55-ös LG-t... ?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Elég érdekes dolgot szeretnék összehozni:
Lenne egy régi konfigom, amivel régi játékokat(Half Life 2, GTA Vice City, Gothic 2, stb...) játszanék, egy 55"-os LG OLED TV-n
Az lenne a kérdésem, hogy milyen használt VGA-t vegyek, ami meg tudja hajtani a TV-t, FULL HD felbontáson?
a konfigom:
450W Cooler Master táp
Gigabyte GA MA 770T UD3 2.0
2x2GB DDR3 Corsair Dominator GT 2000 MHz
AMD Phenom II X2 550 BE, vagy ha nagyon muszáj, akkor egy másik gépből: X4 955BEszerk.: A kártyára rászánt összeg: 10.000 Ft. Láttam ennyiért GTX 460-at, GTX 550-et, GTX 660-at, de szerintetek elbírja a táp? Tudom, nem tudja kihajtani a VGA-t a processzor, de nem is ez lenne a lényeg... Hanem az, ha elkap a gépszíj, akkor a régi játékokat újra tudjam tolni, egy nagyon patent TV-n.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz JóGéza #131216 üzenetére
Bankkártyám számát írtam be. Paypal-ról nem akarok fizetni. Egyszer próbáltam azzal fizetni, akkor is kb 1000 Ft-tal többet vont le. Ezzel a megoldással én is meg tudnék gazdagodni, ahogy paypalék csinálják...
szerk.: Most letöltöttem a steam-et és ott vettem volna meg, ezt dobta ki:
Mi a jó büdös franc szórakozik? Se W10-en se W7-en nem lehetséges a fizetés. Egyébként szoktam vásárolni bankkártyával különböző oldalakon, de még sose volt semmi gond. Vagy be kell állítani valamit steamen?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Tud esetleg valaki segíteni? A Steam-en szeretném megvenni az orange box-ot és a portal részeit. Kosárba rakom őket, majd beírom a bankkártya számomat. Idáig minden oké, ez után elfogadom a szerződéi feltételeket és rámegyek a folytatás gombra. A gomb lenyomva marad és mintha lefagyna az oldal, nem történik semmi. Tegnap kétszer, ma egyszer próbálkoztam, egyszer sem sikerült a vásárlás. A kártyám érvényes és van is rajta pénz. Mi lehet a gond? Esetleg a firefox helyett másik böngészővel próbálkozzak?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Kiadtak nemrég egy frissítést a skype-ra, ami megnehezíti a használatot win7-et használók számára. Az esetemben a probléma az, hogy frissítés után nem ad képet a webkamera, akármit állítok. Gondolom ezzel az volt a célja a microsoftnak, hogy az emberek win10-re frissítsenek. Nos, én mindenképp maradnék a Win7-nél! Eddig se volt bajom vele, ezek után se fog, ugyanis NEM megyek olyan oldalra, ahol vírus van! A win10-ről pedig nem mondanék véleményt, mert akkor örökre kizárnának innen!
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezzel az új skype-pal lehet-e valamit kezdeni, hogy legyen kamera kép és jól működjön minden, vagy a régi verzió telepítése után valahogy le lehet tiltani a frissítést? Az utóbbit próbáltam a neten található megoldások egy részével, de remélem lesz itt valaki, aki tuti valaki tuti jó megoldást az említett problémámra
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sikerült belépnem a parancssorba, viszont ahogy beírom az X:\Sources> - után a WINDOWS\system32>bootrec /FixMbr -t, nem tudja értelmezni. Tuti én cseszek el valamit, de mindent úgy csinálok, ahogy leírtak. Legalábbis szerintem
-
Satyricon
addikt
válasz sziszi-fuszi #127568 üzenetére
Próbáltam volna pendriveról bebootolni a windows 10-et, hogy javítsam, de nem bootol be, azonnal kidobja a kék képernyőt.
-
Satyricon
addikt
válasz sziszi-fuszi #127568 üzenetére
Olvasgattam utána, de egyik megoldást sem próbáltam, mert nem tudom, mennyire megbízható az adott cikk. Gondoltam inkább írok ide, hátha van valakinek tuti biztos, működő megoldása az adott problémára.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Valami probléma adódott a windows 10-zel. Bekapcsolása után kiírja, hogy javításra szorul a gép vagy eszköz. hibakód: 0xc000000e. kb 1 percig mutatja ezt, majd kikapcsol. Tud valaki segíteni? Sajnos nem ismerem a win10-et, nem az enyém a gép.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Szükségem lenne jó fajta pdf magyarosító progira, vagy bármiféle megoldásra. 40mb-os, 1258 oldalas szerelési kézikönyvről lenne szó, képekkel illusztálva vannak a műveletek.
Sajnos a google fordítónak túl nagy a 40mb. Más megoldás esetleg, amivel tuti jó lesz a végeredmény?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Fel akarok venni youtube-ról egy 8 perces videot, amin felirat van. Sajnos ahol nézném(a garázsba), ott nincs wifi, úgyhogy így akarom valahogy megoldani a dolgot. Milyen felvevő programot ajánlotok erre a célra? Úgy szeretném, hogy kijelölöm a felvenni kívánt képernyő részletet, majd elmenteni valamilyen formátumba. A fraps erre nem jó, mert kb 20-30 gigás videot csinál egy 8 perces videoból.
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Az lenne a kérdésem, hogy az LCD, vagy LED monitorok mellé mennyire ajánlatos tenni hangfalat? Hifi hangfalról van szó. Nem túl nagy, de azért nem is kicsi. A monitortól kb 1 centire tenném, épp hogy csak elférnek az asztalon. Anno a CRT monitorok nem díjazták a mágnest a közvetlen közelükben. Mi a helyzet az emlíett monitorokkal ilyen esetben? Ártani fog neki?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Hosssszu #123571 üzenetére
Az Fn+F5-tel nem kapcsolt semmit, a WiFI végig jól üzemelt. Az általad belinkelt videon mutatott kis kapcsoló nálam mindig be van kapcsolva, ahhoz nem szoktam nyúlni.
(#123573) zolee001, (#123572) T_chris Így csináltam én is, és azt a drivert telepítettem, amit belinkeltetek. És azt írta ki telepítés közben, hogy csatlakoztassam a BT adaptert. Érdekes...
Driverkereső progival kapcs.ban pedig: A slimdrivers-t is szoktam használni, pár hónapja a win telepítéskor azzal telepítettem rá az összes drivert. Ezek szerint a bluetooth-t nem tette fel, vagy csak nem találom sehol, hogy hol lehet bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy Lenovo Thinkpad X200-as notebook, amibe van beépített bluetooth is. A gond az, hogy driver telepítés közben kidob egy ablakot, hogy csatlakoztassam a bluetooth eszközt, vagy menjek a telepítés megszakítására. A kérdésem az lenne, hogy milyen drivert kell telepítenem hozzá, hogy be tudjam kapcsolni? Biztos hogy van beépített bluetooth benne, mivel a kijelző alatt ott van a bluetooth ikon, ami világít, ha be van kapcsolva. Vagy egyáltalán hol lehet bekapcsolni? Egy fórumon említették, hogy fn+F5 megnyomásával aktiválódik a BT. Viszont én hiába nyomogattam az összes billentyűkombinációt, nem kapcsolt be. Drivert is telepítettem már 2-3mat, de semmi változás. Ötlet valakinek?
-
Satyricon
addikt
válasz Essejó #116922 üzenetére
Hát hallod, fogalmam nincs, mi van a gépeimmel...
Mindkettő nagyon hasonló felépítésű: 1. gép: Giga GA MA 770T UD3 2.0, 4x2GB Corsair Dominator GT 2000 MHz,MSI, GTX 285, AMG Phenom II X4 965 BE, Be Quiet BQT E500, vagy 550W, 2. gép: Giga GA MA 770T UD3 2.0 lap, 2x2GB Corsair Dominator GT 2000 MHz, Asus 9800 GT, AMD Phenom II X2 550 BE, Cieftec 450W.
A gond az, hogy mindegy, melyik géphez csatlakoztatok pendiveot, mindkét gép random írásvédetté teszi a hozzá csatlakoztatott pen-t úgy, hogy utána szinte használhatatlanná válik az eszköz! És tökmindegy, hogy 4, 8, vagy 64 gb-os az adott kütyű. Ez történt az Intel SSD-vel is. Nem először telepítek Win-t, az XP és a Win 7 gyári CD kulcsát még álmomból felébresztve is azonnal megmondom bármikor, ugyanis anno milliószor telepítettem újra a gépet. Szóval kizártnak tartom, hogy én csesztem el bármit is telepítéskor!
Szóval az SSD-t, az XP telepítőjével rendbe hoztam, meg tudtam formázni, úgy, hogy az összes, általam próbált Windows szoftver, és buherálás kudarcot vallott! Ami pedig a pendrive-okat illeti: Szerintem ezeken az XP sem fog segíteni, mert úgy gondolom, hogy a telepítő nem fogja őket látni. Szerintem...
Erre esetleg valakinek ötlet? Mármint az írásvédettség megszüntetésére
-
Satyricon
addikt
válasz King Unique #116844 üzenetére
RAW fájlrendszer volt az SSD-n. Nem értem miért, mikor a win 7-tel formáztam meg, Win telepítés előtt.
Egyébként Sikerült NTFS-re formázni, méghozzá a jó öreg XP telepítőjével. Akárki akármit mond, az XP, még mindig sokkal jobb oprendszer lenne, mint a 7 vagy a 10!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy Intel SSD, aminek a D meghajtóját nem engedi a Windows formázni. A windows intézőbe, Win 7 telepítőnél, a Total Commanderbe, és a lemezkezelőbe is próbáltam, de nem engedélyezi. Magát az SSD-t felismeri a gép, a C meghajtóra újtatettem a Windowst, de a D meghajtó formázása jelen pillanatban esélytelen.
Mit lehet tenni, illetve milyen progit ajánlotok, amivel tuti meg lehet formázni az SSD-t?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Mindenféle viccet félretéve szeretném hozzáértő és tapasztalt kollégák véleményét az alábbi témával kapcsolatban:
Szeretném megsütni a videokártyám, mert csíkoz a kép, és emiatt már a windows logonál abbamarad a bootolás.
A kérdésem az lenne, hogy: Kinek milyen tapasztalatai vannak az ilyen művelettel kapcsolatban? Úgy gondolom, hogy mivel régi a kártya, és már játszani sem játszom, így bukni nem bukok rajta semmit, ha kipróbálom. Netezésre jó lesz még a sütött kártya is, még akkor is, ha az csak ideiglenesen fog működni.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy légkeverős új sütőbe mennyire ajánlatos betenni? Gondolok itt arra, hogy nem-e lesz a művelet után égett műanyag szaga a sütőnek. A másik kérdés pedig, hogy hány fokon érdemes sütni, és hány percig.
A válaszokat előre is köszönöm.(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz Cs1csó #114766 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igazából szereztem egy DVI-HDMI átalakítót, amit pont most kapcsoltam rá a monitorra HDMI kábellel, de igazából semmi változást nem tapasztalok, magyarán csalódás az egész. Képet ad, de olyan, mintha DVI-VGA-ra kapcsolnám, ugyanaz a hatás. Monitor: LG IPS237L
Nemrég egy másik monitoromon használtam ugyanezt a gépet, DVI kábellel összekötve(Monitor: Samsung P2470HD) és azért szembetűnőbb volt a különbség, igazi FullHD-s élményt nyújtott. Pedig sima TN paneles monitorról van szó, nem IPS kijelzőről.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Adott egy Asus EN 8800 GTX, és egy Asus EN 8800 Ultra, amiknek 2-2 DVI-I kimenete van. A kérdés az lenne, hogy van-e esély arra, hogy a két kártya közül valamelyiket DVI-HDMI átalakítóval tudjam üzemeltetni egy HDMI bemenetes monitoron.
Hozzáteszem, nincs szándékomban lecserélni a kártyákat, mivel csak netezésre használom és max filmnézésre!
-
Satyricon
addikt
válasz Aryes #114072 üzenetére
Jaa értelek, akkor én írtam félreérthetően, bocsi.
Mindenhogy próbáltam már. Pl USB HDD, ODD elsődlegesként, meg úgy is, hogy HDD elsődlegesként. Sőt. A pendrive-ot lehúztam újraindulás előtt 1-2 másodperccel, de semmi változás.
Esküszöm, hogy az alaplapi bios szívat meg... Hazamegyek és ki is próbálom másik bios-szal.
-
Satyricon
addikt
válasz Aryes #114070 üzenetére
Nincs alaplapi, csak a 8800-as vga.
Egyébként nem értem, hogy kapcsolódik a problémámhoz az általad említett dolog. Kifejtenéd bővebben?
Nekem annyi a bajom, hogy megakad az xp telepítés gép újraindítást követően, a fekete képernyőnél, mikor kiírja, hogy a telepítés indításához nyomjak meg egy gombot. Igazából nem kellene nyomnom ott semmit, mert folytatódnia kellene a telepítésnek magától, de ha egy teljes évig úgy hagynám a gépet, akkor se jutna tovább arról a képernyőről. Pedig max 5másodperc után folytatódna a telepítés. És akármit csináltam/ próbáltam, semmi nem vált be. Anno behunyott szemmel megcsináltam ezen a gépen is, és baromira nem változott semmi az óta, max biost fríssítettem. Lehet régebbi bios felrakása megoldaná a problémát?(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz Sub-ZeRo #114066 üzenetére
Gondoltam arra is, hogy PS2-es billentyűzetemet előveszem, és úgy telepítek, de aztán rájöttem, hogy úgy sem amiatt hal be a telepítő. Az is eszembe jutott hogy az egyik 2 gigás memóriát kiveszem, és akkor úgy indítom el a telepítőt, mert az XP 2,5gigát lát max kb.
De akkor előhalászom a szekrény aljáról a dvd írót is újból, és akkor úgy telepítek, PS2-es billentyűzettel.
Igazi retro hangulatom lesz, már csak a crt monitort kell leporolnom a pincében és be kell üzemelni
-
Satyricon
addikt
válasz Cs1csó #114062 üzenetére
Csak tudnám, mi a jó büdös franc szól bele a telepítésbe, mikor jópár évvel ez előtt ugyanezen a konfigon hibátlanul telepítettem az XP-t
A Virtualboxot csak legutolsó esetben akarom használni. Azért köszi
Másnak esetleg nincs ötlete mi okozhatja a hibát?
-
Satyricon
addikt
kb. 4 hónappal ez előtt próbáltam volna lemezről is telepíteni, akkor feladtam, és egy szintén őskori HDD-men lévő, kb 7 évvel ez előtti XP-ről sikerült bebootolnom, viszont az tele van szemetelve, így sajnos a tervem kudarcba fulladt.
Egyébként kíváncsiság képpen próbáltam már virágboltos verziót is, de azzal is ugyan ez a helyzet, pedig azt hittem, hogy az eredeti lemez öregedett el, emiatt nem lehetett olvasni rendesen, de ezek szerint oké minden.
Most a jumperrel szórakozok, jelen pillanatban leszedetem a tüskékről.
Egyébként lehetséges az, hogy a Kingston pendrive-okat, vagy egy bizonyos típusát nem szereti a telepítő? Még az XP-s korszaknál volt az, hogy a pendrive-okat, vagy az SD memóriakártyákat nem szerette...
Szerk.: Win7-et és W10-et használok, viszont diagnosztikai program miatt kell az XP, és csak ezen fut rendesen! Természetesen a netre nem mennék fel vele, kizárólag diag-ra használnám!
Egyébként a jumper leszedése sem segített semmit! Ugyanúgy elakad az újraindulás után, még véletlenül sem máshol, pont ugyan ott!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
SZiasztok
Windows XP-t szeretnék telepíteni a gépemre, de nem sikerül. Előkerestem az őskori lehet eredeti XP-s lemezemet, majd csináltam belőle iso-t, ezt pedig rufussal rátettem a pendrive-omra. Eddig minden oké, telepítő elindul, viszont mikor újraindul a telepítő és a gép, a fekete képernyőn lévő USB-s bootolásnál megáll az egész! Nem reagál semmire, és akármit csinálok, mindig ez történik! Lehúztam a SATA HDD-ket, csak az IDE winyó van használatban, amire telepíteni akarok. BIOS-ban is IDE-re állítottam mindent.
Erre a konfigra szeretném telepíteni:
Giga GA MA770T UD3 2.1 lap
AMD Phenom II X2 550 BE proci(nincs húzva)
Corsair Dominator GT 2000 MHz ram
8800 Ultra vga
Samsung 200 GB IDE HDDMi lehet a probléma, hogy elakad az említett helyen a telepítő?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok.
Honnan lehet 100%-ra meggyőződni arról, hogy a három HDD-m közül melyiken fut az oprendszer?
Az esetemben: Win telepítést elvileg az Adata SSD-mre telepítettem, viszont Win induláskor felkínál nekem választási elehetőséget: Win7, korábbi verzió, Win10. A helyzet ezzel az, hogy W10-re váltottam, és az óta szórakozik a gép: Minden egyes indításkor be kell állítanom, hogy ne az SSD legyen az elsődleges, hanem a 200-as HDD-m, ugyanis ha az SSD az elsődleges, akkor nem bootol be a W10. Tehát az indulás minden egyes gép kapcsoláskor:
Ha nem nyomok delete-t a bios belépéshez, akkor kiírja a fekete képernyőn, hogy a Windows problémát észlelt az indítás során. 0X0000 vagy hasonló hibaüzenettel. Majd újraindítom, és beállítom a 200-as HDD-m elsődlegesnek, elmentem a beállítást, majd bejön a Win 10. Ebből az ember azt szűrné le, hogy a Win10 a 200-as HDD-re lett feltelepítve. Viszont a lemezkezelőbe a C meghajtót az Adata SSD-nél írja. Mi lehet a probléma? Tudtommal nincs egyik HDD-men sem maradtak régebbi Windows fájlok
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Amatőr kérdés:
Melyik processzor az erősebb? AMD Phenom X4 9600 Black Edition, vagy AMD Phenom II X2 550 Black Edition.
Az addig rendben van hogy négymagos a Phenom, viszont újabb széria a Phenom II.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adjatok már tanácsot, mit tudok kezdeni az akadozó hang ellen? Akármilyen videot nézek, mindig megakad a hang 5-10 másodpercen belül! Ccleaner tisztítást végeztem, letöröltem a nem használt programokat. Megnéztem, hogy nem e a driverrel van-e gond, hát nem azzal volt! Az mscinfigban is az automatikusan induló programok közül mindet letiltottam, szóval emiatt sem akadhat a gép! Egyébként kb. 7 éves gépről van szó, amibe SSD van. Ötletek? Mit lehet tenni win újratelepítésen kívül?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Előkotortam a szekrényem mélyéről két darab IDE-s winyót, amik legutoljára kattogtak, most pedig az új kábellel tök jól működnek, 100/99%-osak, közel 10 éve. Viszont az a gond, hogy a jumpereimet nem találom sehol. Lehet őket valamivel helyettesíteni?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A vga-kon található 4 pines(kék zöld sárga fekete kábeles) ventit szeretném rákötni 3 pines venti fordulatszám szabályzóra(szokásos 3 pines sárga piros fekete kábel). A kérdésem az lenne, hogy melyiket hova kössem, hogy működjön a venti???
Szerk.: ilyen a venti
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A kérdésem a következő: Létezik-e olyan tápegység, aminek a kijövő kábelei a másik oldalon helyezkednek el?
Vagyis, ha lefektetjük a tápegységet magunk elé úgy, hogy a ventilátor része felfelé néz, a kábel pedig felénk van, akkor ne bal oldalon, hanem jobb oldalon legyen. Létezik ilyen tápegység? Ha igen, akkor mi a megnevezése?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Ezen problémámat már az X-Fi hangkari topicban is feltettem, de nem kaptam rá választ, remélem Ti tudtok segíteni:
Adott egy Auzen Prelude, amiből pár napja nem lehet hangot kicsalni. Pax drivert használok, ami eddig tök jól működött, de egyik napról a másikra bekussolt! A hangkari és a Z-5500 toslink kábellal van összekötve. Mikor bekapcsoltam a gépet, rá kb 10 másodpercre már ki kellett volna írnia a hangcucc vezérlőjének, hogy input: Digital, de most azt írja ki, hogy No Diigtal data. A hangcuccot leteszteltem a tv-vel, tök jól működött digitálisan, tehát nem ezzel van a hiba. Ezeket a hibaelhárításokat próbáltam:
- Hangkari kivesz, leporol, majd slot kiportalanítása után karit visszarak
- Win7 újratelepítése
- Több PAX driver kipróbálása, (de elég keveset engedett feltelepíteni, pl Daniel K-t nem engedte)
- BIOS frissítés, eggyel régebbi kipróbálása, beállítás(alaplapi letiltása, ahogy kell)
- BIOS reset, alaplapi elem kivesz, visszarak
- Másik slot kipróbálása
- zsírúj optikai-toslink átalakító vásárlás, majd kipróbálásÉs az a durva, hogy az eszközkezelő látja a kártyát, sőt minden rendben van vele! Frissíteni se kell szerinte a driverét. Viszont ha a Creative auto update-t indítanám el, akkor kiírja, hogy: Creative Software AutoUpdate was unable to detect any Creative products attacted to your computer. Ami részben oké, ugyanis nem Creative termékről van szó, hanem Auzenről... Nade a PAX-szal települt ez az update baromság, basszus...
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baj?
Szerk.: Analógon nem tudom használni, mert kb 7 méterre van a PC a Z-5500-tól, és sehol, de még ebayen se találtam ilyen hosszúságú, jó minőségű jack kábelt
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nem ismerek senkit akihez fordulhatnék ezzel a témával kapcsolatban, remélem nem gond ha itt teszem fel kérdésem:
Ausztriából behozott autót szeretnék vásárolni, méghozzá jövőhét hétfő-kedden! Az autó jó állapotú, és tegyük fel, hogy a szerelő által elvégzett teljes körű átvizsgálás után megveszem az autót. Mivel külföldi okmányokkal rendelkezik, szeretném a nevemre íratni és forgalomba helyezni. Egyáltalán nem vagyok képben... Mit csináljak? Hova menjek? Mondjuk az okmányirodában tudnak segíteni eligazodni?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Kicsit más téma: Használt autót szeretnék vásárolni a közeljövőben, és festékréteg vastagságmérőre lenne szükségem, nem horribilis áron. Valaki tud közületek jó minőségűt ajánlani, ami nem túl drága? Pl: 8-10.000 ft-ért lehet megbízhatót venni?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
SOS-ben szükségem lenne egy online képfeltötős oldalra, amit senki más nem érhet el, csak aki a linket megkapja. Fontos lenne az is, hogy a képek minőségét ne butítsa le az oldal. kb 40db képet szeretnék feltölteni
-
Satyricon
addikt
válasz Glaz-dozfhut #105940 üzenetére
Rámentem az oldalra, de elkerülte a figyelmem, köszi.
Azt még megkérdezném, hogy a játékot ezzel a kapott cd kulccsal leölthetem mondjuk a steamről is? Nem akarom a lemezeket használni, nehogy karcos és használhatatlan legyen...? Ha steamre nem, akkor milyen legális lehetőségek vannak?
-
Satyricon
addikt
Szia
Megvásároltam a GTA EFLC-t és a hozzákapott cd kulcsot hiába írom be a megfelelő helyre, még pluszba valami hasonló karaktereket kell beírnom, amit szerintem a games for windows live-regisztrálásakor kapnék meg, viszont... Hiába szedem le a Gam...win live-ot és telepítem, mikor hibaüzenetet ír ki, akármelyik verziót telepítem... Mellesleg, én úgy emlékszem, hogy ezt a win live-ot már az ELFC nem használja, csak az alap GTA IV. Hogy és mit kell csinálnom, hogy elinduljon a játék? Ha már megvettem, jó lenne kicsit játszani vele...
Szóval az unlock-hoz kellene írnom a kódot, csak jó lenne tudnom, hogy honnan szedjem azt...?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz mezis #105595 üzenetére
A hangkártya drivereit nem tudom felrakni, mert eleve az eszközkezelőben nincs benne a kártya! Vagyis a driver indításkor nem talál hardvert, és kilép a telepítőből
Ami az alaplap drivereit illeti: Soha nem tettem fel őket, szvsz feleslegesnek tartottam mindig is, mivel a gép és az összes progi mind működött megfelelően! Még a két hangkari is! Amúgy feltettem az alaplapi drivereket is, mondom nem-e az most a baja kivételesen, de nem... Esetleg valami más ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Az alaplapom Gigabyte GA MA 770 UD3 2.0 nem ismeri fel egyik hangkártyámat sem. Két slot közül akármelyikbe dugom a karikat, semmi nem történik, magyarán az eszközkezelő nem látja. Próbáltam biost frissíteni, wint újra telepíteni, cmos resetet, de semmi változás. Alaplapi hangkártya le va n tiltva, a hangkarik másik gépben működnek! Valakinek van még ötlete, mit lehet még tenni, hogy felismerje az alaplap a hangkarikat??
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Talán itt gyorsabban kapok választ, mert sürgős lenne a dolog: Ebbe kérném a segítségeteket!
-
Satyricon
addikt
válasz Marci112233 #104965 üzenetére
Többe kerül a leves, mint a hús Állítólag ebayen ilyet nem igazán érdemes váárolni, mert nem biztos, hogy eredetit kapsz. Inkább valami pesti boltból vásárolnék, csak jó lenne tudni, melyikbe találok...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Rengeteg oldalt végignéztem már, de nem találtam olyan üzletet Pesten, ahol tuti biztos lehet venni ilyen műveleti erősítőt: LME49860MA DIP-8-as méretben. Tud esetleg valaki ajánlani elektronikai üzletet, ahol tuti biztos lenne ilyen ketyere?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Pár nappal ez előtt furcsa dolgot művelt a gép: Pár ikon eltűnt az asztalról, és a firefoxba se tudok belépni, azt írja ki indításkor, hogy couldn't load XPCOM. Az emailemben is megjelent valami török nyelvű üzenet, az utóbbi hét napban három alkalommal kaptam meg uygyanazt az üzenetet. Nem értem, hogyan kaphattam vírust, hiszen nem szoktam gyanús oldalakat böngészni és nézegetni.
A kérdésem: Lehet, hogy a gépen bezavar valamelyik progi, és azért nem engedi megnyitni a firefoxot? Ha pedig vírus, akkor újratelepítéssel meg fog szűnni a kéretlen külföldi nyelvű üzenetek beérkezése is?
A másik: Ha újra kell telepíteni a gépem, a firefoxból szeretném kiszedni a könyvjelzőket, és a frissen telepített windows firefox-ába betölteni.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Van 1 kis problémám a youtube-bal: 2 csatornán szól a hang, holott eddig mindig 6 csatornán szólt, probléma nélkül. Elite Pro hangkártyám van, szóval nem alaplapi. A beállításoknál minden oké, a Z-550 is 6ch-ba van állítva. Mi lehet a probléma?
Anno használtam egy ingyenes segédprogramot, de már nem emlékszem a nevére. Szépen be lehetett állítani benne minden hanggal kapcsolatos dolgot, a sokat dobott a hangzáson. Tudja esetleg valaki, mi lehetett annak a proginak a neve?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
A hangcuccom szeretném összekötni digitálisan a hangkártyámmal (z-5500 - Auzen X-Fi Prelude). Mivel a hangcucc messze van a géptől, és nem is akarom őket bolygatni, szükségem lenne 7-8m-es optikai toslink kábelre. Mik a vélemények az ilyen hosszúságú toslink kábelekről? Ilyen hosszúságnál van jelveszteség? Valami minőségit akarok venni ebayről, vagy itthonról pl KáCsát.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Vettem 2x2GB Corsair Dominator GT 2000mHz-es ramokat a mostani ramok mellé, és le szeretném őket tesztelni. Mind a 4 ram pont ugyanaz a típus, még számozásban is.
Állítólag a Memtest-től van egy megbízhatóbb memória tesztelő program, de a nevére nem emlékszem. Esetleg tudja valaki?
A másik: Elég, ha egyenként tesztelem a két újat, vagy mind a négyet is le kell majd tesztelni egyszerre? Mert nekem volt olyan, hogy 4x1 giga együtt kék halálozott, külön-külön párba meg tök jól működtek.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Hogy lehet két gépet hálóba kötni? pl játék miatt lenne rá szükség.
mi kell hozzá, és mit kell hogy csinálni?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Nemrég vetem újonnan egy Adata SP900-as SSD-t, és valami miatt nem akar tökéletesen üzemelni. Rengeteget pöcsöl oldalak és különböző programok betöltődésekor a gép, alig hozza egy IDE-s HDD-nek a teljesítményét. :S A windows AHCI módban telepítve, Win7 Prof van fenn, TRIM funkció beállítva! Viszont a HD sentinel ezt írja ki:
Azért nem értem, mert a sata vezérlőket is telepítettem, és ezeken kívül más nem jut eszembe, mi kellhet még a gépnek, hogy tökéletesen üzemeljen az SSD!
Ötlet?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy ilyen gép:
AMD Phenom 9600 X4 2,30 GHz
Gigabyte GA MA 770-UD3 2.0. alaplap
4x1 GB DDR2 800MHz Corsair XMS2 ram
Radeon X600 series vga
Adata SP 900 128 GB SSDA kérdésem az lenne, miért van az, hogy a windows 7 X64 bebootol gyorsan, viszont a programok betöltődésére és az oldalak betöltődésére 10 másodpercet is kell várni? Driverek fenn vannak, de én nem hinném, hogy a nagyon gyenge vga miatt van ez a hibajelenség! Az SSD-m alig két hetes, zsír újan vásároltam! Csináltam egy tesztet is az SSD-ről, nem tudom, ki mit tud belőle kiolvasni:
szerk.: A BIOS is a legújabb verziójú!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Elcsesztem a vízhűtéses rendszeremmel: Kimosásra szappanos vizet használtam, úgy gondoltam, majd a lúgos hatása miatt szépen kitakarítja a blokkokat. Ehelyett zsíros mattos lett minden tőle, hiába mostam át többször ioncserélt vízzel. A kérdésem az lenne, milyen folyadékot ajánlotok, ami eltávolítja ezt a zsíros képződményt a blokkokból és a csövekről? A csövek is matt színűek lettek!
Azért ide írok először, mert itt talán többen látják, így nagyobb eséllyel tudtok segíteni!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Adott egy DELL Latitude 4310-es noti, aminek az akksija alig bír 20 percet. Az lenne a kérdésem, hogy a DELL notikhoz készítettek-e olyan 64 bites akku regeneráló programot, mint a Lenovohoz?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Unokaöcsémmel tolnánk a Vice Cityt online, egymás ellen! Hogy tudnánk azt megoldani, hogy egy szerveren kizárólag mi legyünk fenn? Amik adottak
1-1 gép
1-1 eredeti Vice City (nekem is, neki is)Ő otthon tolná, meg én is, szóval nem egy házon belül vagyunk. Meg tudjuk valahogy oldani?
-
Satyricon
addikt
-
Satyricon
addikt
Erre valaki tud válaszolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest