Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Sok műszaki kütyüm van, amit mind lehet usb-n tölteni: telefon, tablet, mp3 lejátszó. Azt jól tudom, hogy nyugodtan tölthetem mindet a legerősebb 220V/5V/2A-es USB-s adapteremmel, nem fog ártani egyiknek sem, mert úgyis annyit vesz fel egy kütyü, ami neki kell?
A 2A-es gyorsabban sem fogja őket tölteni, mint pl. a 600mA-es, ezzel esetleg rongálva az akksit?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Vakegérke
félisten
válasz pelenka35 #53798 üzenetére
A súgóban biztos megtalálod. Arra pedig figyelj, hogy particionálás előtt futtass töredezettségmentesítőt.
Szerk: Szameg, szerkeszthettem volna az előzőt, bocs mindenkitől.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz sesomaru1989 #53796 üzenetére
A két bemenetet nem lehet keverni? Mert ha igen, a kettesre rányomatod a hangkártya hátsó kimenetét, és kész.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
rover45
őstag
válasz sesomaru1989 #53792 üzenetére
Amennyire én értek hozzá, ez így max sztereó lehet, ezzel a kábellel soha nem kapsz 5.1-et, de javítsatok ki ha tévedek!
-
szőröscica
addikt
válasz sesomaru1989 #53792 üzenetére
5.1 átviteléhez vagy optikai kábel, vagy megfelelő számú jack-jack/jack-rca kell. A hangrendszered a hangkártyádtól jelenleg csak sztereó jelet kap, ezért szól az első kettő és a mély.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám adódott. Van egy Genius 5.1 hangkártyám ami össze van kötve egy Clatronic házimozival, Jack-Rcakábel segítségével Aux1 bemenetre. A probléma az h, hiába állítom be az 5.1 hangzást még is csak a két első és a mély hajlandó megszólalni. Ha van tippetek h mi lehet a gond kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm. -
seederking
őstag
Sziasztok
Fejhallgatóhoz akarok venni jack hosszabbítót 2db-ot 1-2m-t(hangszoró,mikorofonnak.)Nem dj vagy studió minőségű,egyszerű 5k fejhallgató játékra stb.
Az lenne a kérdésem,hogy erre a célra megfelel az itt található 150ft-os toldó is vagy nézni kell valami drágábbat,hogy ne legyen minőségbeli romlás? -
pelenka35
őstag
Adott egy gép win 8 telepitve.
Utólag le lehet választani a 750-GB merevlemezből 400GB-ot ha igen hogy ?Gamertag:Rob3rt75
-
spiritex
veterán
Tapasztaljátok ti is, hogy mostanában ha be akar lépni az ember ide a PH-ra, vagy a FB-ra, akkor az azonosító/jelszó páros után nem lép be, hanem vagy még egyszer be kell írni, vagy F5-el frissíteni kell az oldalt, hogy belépjen? Ennek mi az oka?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Melack
veterán
válasz szőröscica #53781 üzenetére
Erre azért kicsi az esély.
Inkább egy továbbküldött levél - onnan elég sok címanyagot lehet beszerezni....Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
szőröscica
addikt
Hello!
Egy érdekes kérdésem lenne, lehet nem is a legjobb helyen teszem fel. Van egy gmail-es email címem. Van-e lehetőség arra, hogy valaki hozzáférjen a címlistámhoz anélkül, hogy ismerné a jelszavamat?
Ugyanis egy konkurens cég árajánlatokat küldött ki, és többek között megkapta az ügyvédem és a testvérem is, akik semmilyen kapcsolatban nincsenek az iparággal, amiben tevékenykedek.
Ami érdekes, hogy címzettként nem is ők szerepelnek, hanem egyetlen másik email cím.
Én esetleg arra tudok gondolni, hogy egyszer óvatlanul továbbküldtem valami körlevelet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Predator2 #53776 üzenetére
A radio sure nevő programot felrakod és több tízezernyi rádió adóból tudsz választani.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Predator2
addikt
Helló
Sokat hallgatok elektronikus zenét netes rádiókból.
Az egyik a http://www.pulsradio.com/ a másik a http://www.technobase.fm/ ismerték még esetleg hasonló rádiókat?
Ha netán van olyan topic ahol tudnak még ajánlani/hasonló témával foglalkoznak azt megköszönném.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Rivaul
addikt
Előző billemen volt alvó módhoz külön gomb. A jelenlegin nincsen. Ezt valamilyen programmal ki tudom váltani? Olyan kéne ahol megadhatok bizonyos gomboknak külön opciókat.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz #65675776 #53772 üzenetére
Igen, egy olyat találtam Én is(lényegében ugyanezt írta), azt hittem van erről valami terjedelmesebb is. De köszönöm, sok segítség volt!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz #65675776 #53770 üzenetére
Ááhhááááá... És az esőnek van hozzá köze? Fene vinné el,hogy így sem találok erről semmi szakszavakat tartalmazó iratot sem sokkal több magyarázatot stb.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
kispx
addikt
válasz N3zykee #53764 üzenetére
Szabad fordításban, így 11 fele:
Megnyitod a terminált és beírod: sudo fdisk -l
A csillaggal megjelölt eszköz lesz a boot eszköz. Jegyezd meg.
Rakd fel a gdisk programot a sudo apt-get install gdisk paranccsal.
Add ki a sudo gdisk parancsot. Írd be a boot eszköz nevét és üss egy entert.
Nyomj egy "r" betűt és utána egy entert, hogy a e recovery and transformation beállításokhoz juss.
Nyomj egy "g" betűt és utána egy entert, hogy kiválaszd a konvertálás a GPT-ből MBR-be menüpontot.
Nyomj egy "o" betűt és utána egy entert, a az elsődleges partíción való konvertáláshoz.
Nyomj egy "y" betűt és utána egy entert, hogy véglegesítsd és kilépj. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Egy ideje keresek már a neten azután,hogy a porcelán szigetelő(villamos téma)nek, miért is ilyen az alakja? De nem találok semmi kézzel foghatót,hogy miért is ez az alakja. Valakinek lenne ötlete, esetleg ismerete erről?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
N3zykee
csendes tag
Sziasztok.
Ubuntu alól hogyan tudok egy partíciót GPT-ből MBR-re konvertálni?
Köszönöm. -
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Valakinek van fodrász ismerőse? Tesómnak szeretnék hajvágó gépet venni, de valami jobb fajtát, 20ezer forintig, ami nem azt jelenti hogy 19.990Ft-os kell, tökéletes olcsóbban is, ha minőségi
Fodrász, tehát csak normális, megbízható márka, és típus jöhet szóbaEgy tippet már kaptam, de szeretnék több közül választani
Vezetékes/vezetéknélküli is lehet, de vezetnéknélküliből csak olyan amit töltés közben is lehet használniA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
csiga8
senior tag
válasz Vakegérke #53735 üzenetére
Akkor ez a baj. Megtaláltam ezt az opciót, de inaktív.
A venti 4 tűs, és a CPU konnektorra van dugva. Próbáltam már lehúzni, máshova dugni, de az fixen 1800 rpm-el pörög.
A lap zsír új, a venti azt hiszem Coolink Swif2 120P.Most a lap hibás, vagy a ventire finnyás, vagy csak biost frissítsek?
-
banán007
tag
Sziasztok! Lehet hülye kérdés, de hardveraprón egyre több hirdetésnél látok olyan "számlálós" képeket, ami gondolom a megtekintések számát mutatja, de hogyan rakják kki?
-
Sanyabá
senior tag
Kék halált szenvedett az EliteBook-om,. 128GB-os SSD van benne , meg egy 500Gb-os HDD. Az op. rendszert minden áron a HDD-re akarja rakni, ill az SSD-t nem is látja. Mi lehet a gond, vegyem ki a HDD?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Rivaul
addikt
válasz Milgram1 #53747 üzenetére
Sony Vegas topicba kérdezd+
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
N3zykee
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy gépet gyári windows 8-al egy olyan 2 hónapja és így használom de viszont nem vállt be és szeretnék vissza váltani win7-re inkább. A kérdésem az lenne hogy 2 partícióm van 1 a rendszer és 1 a személyes dolgaim. Ha csak a rendszert törlöm akkor a win 7 fogja látni a személyes partíciómat majd? Vagy azt mentsem át egy másik gépre és majd később tegyem vissza?
Köszönöm előre is. -
Honkydoo
őstag
Üdv!
Beleütköztem egy problémába...
Win7-et akarok telepíteni, de a telepítő ezt írja ki, hogy hiányzik neki a CD/DVD meghajtó drivere..
Ha USB-ről telepítem, és lehúzom a DVD írót, akkor is...E miatt nem tudok tovább menni a telepítőben..
Valaki tudna segíteni?
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Rivaul
addikt
válasz Vakegérke #53738 üzenetére
Én nem néztem utána ennyire mélyen. Természetesen a legtisztább ha onnan tudja vezérelni. Az enyém csak egy alternatíva
OFF...Mikor elkezdtem írni még nem volt kint a tied
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz razorbenke92 #53731 üzenetére
Meg is érhetné ha azzal kezdtem volna, nem a meglévővel
Megnézem-kipróbálom az usb legacy mód beállítást, ha nem segít akkor szerzek usb-s billt-egeret. Nem halok bele, annyira nem nagy költség, csak ugye ha egy beállítás megoldja...Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Vakegérke
félisten
válasz Rivaul #53736 üzenetére
Végtére is igazad van, de a segédprogi foglal némi memóriát, befolyásolja a teljesítményt. Egyszerűbb, ha a BIOS-ra bízza a dolgot. Megtalálja a lehetőséget, a lapnak megfelelő leírásból szedtem az információt.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Tudtom nekem mondani egy olyan feliratkezelő programot, amivel meg tudnám oldani, hogy az adott sorozathoz/filmhez való tökéletes időzítésű magyar és angol feliratot összerakjam egyetlen srt-be, úgy hogy két sorban egymás alatt látszódjanak a feliratok, tehát egyszerre a magyar és az angol? (ctrl c ctrl v-vel elég hosszas lenne a művelet, csak azért. )
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Vakegérke
félisten
válasz csiga8 #53734 üzenetére
H/W Monitor, CPU Quiet Fan. Állítsd enabled-re.
This item allows you to control the CPU fan speed and fan noise. If you set this
option as [Disabled], the CPU fan will operate in full speed. If you set this
option as [Enabled], you will find the items “Target CPU Temperature” and
“Target Fan Speed” appear to allow you adjusting them. The default value is
[Disabled]. You are allowed to enable this function only when you install 4-pin
CPU fan.
Target CPU Temperature
The target temperature will be between 45 C/113 F and 65 C/149 F. The
default value is [50 C/122 F].
Target Fan Speed
Use this option to set the target fan speed. You can freely adjust the
target fan speed according to the target CPU temperature that you
choose. Configuration options: [Level 1] to [Level 9]. The default value is
[Level 9].Gúglis fordítás:
Ez az elem lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék a CPU ventilátor fordulatszám-és a ventilátor zaj. Ha ezt
opciót [Disabled], a CPU ventilátor működik teljes sebességgel. Ha ezt
opciót [Enabled], meg fogja találni a tételeket "Target CPU Temperature" és
"Target Fan Speed" úgy tűnik, hogy lehetővé teszi igazítva. Az alapértelmezett érték
[Letiltva]. Lehetőséged van, hogy ez a funkció csak akkor telepíti 4 tűs
CPU ventillátor.
Cél CPU hőmérséklet
A kívánt hőmérséklet között lesz 45 C/113 F és 65 C/149 F. A
alapértelmezett érték [50 C/122 F].
Cél Fan Speed
Ezzel a beállítással a célt tűzte ventilátor sebességét. Ön szabadon módosíthatja a
target ventilátor sebességét a cél CPU hőmérsékletet, hogy
választani. Lehetőségek közül: [Level 1] [Level 9]. Az alapértelmezett érték
[Level 9].Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek.
Asrock N68C-GSFX alaplap biosában melyik menüpontban tudom beállítani, hogy ne fullon tekerje a CPU ventit?
Az én Z68-asomon simán megtaláltam gond nélkül. De ennek nem.
-
őstag
-
Aaron14
őstag
Budapesten hol tudok TP-LINK routerhez antennát vásárolni?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
crysis 2011
aktív tag
Sziasztok
Kellene a segitségetek!
A skypot fel teszem a gépre de mindig kiirja hogy rossz a felhasználó vagy a jelszó,de nem rossz mert a neten meg jó a felhasználó és ajelszó is!
Mi lehet a baj? -
j.bravo
addikt
Sziasztok! Erre esetleg...?
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Eternitys
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani hogy a Logitech-nek hol van olyan oldala ahol meg tudom nézni (mondjuk serial number alapján) hogy garanciális-e a még egy termék? Köszi.
-
izsob
tag
válasz Rivaul #53717 üzenetére
ott nem jött válasz. Még annyit hozzátennék, hogy ha rádugom képre külsőmeghajtóként, akárhányszor leválasztom és rádugom, visszaugrik 100/100 ra, és az üzemóra se megyen bele, mintha resetelné mgát a merevlemez. Hddreggel csináltam egy felülettesztet, az badsectorosnak írja az egész lemezfelületét.
-
őstag
Így igaz.
De megoldottam. Kivettem a winchestert, külső tokkal rátettem a CD tartalmát másik gépről, aktívvá tettem, és írtam rá egy MBR-t (lényegében bootolható pendriveot csináltam a winyóból)
Szóval köszönöm
Szerk:
Még volt olyan lehetőségem, hogy LAN-on telepítem, de az elég durva eset.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
pylon
tag
válasz razorbenke92 #53714 üzenetére
szóval nincs floppy, CD meghajtó és USB boot nem megy (semmiről se) ?
próbáld meg kivenni a HDD-t és egy másik gépben felmásolni rá a telepítőt
-
őstag
Kontakthiba esetleg? Nézd meg a csatlakozókat, kicsit vakargasd meg őket. A megyek-nem megyek játék lehet a hőmérséklet-páratartalom változások miatt, ha kicsit oxidosak a csatlakozók.
Kérdésem:
Hogyan telepíthetek egy olyan netbookra win98-at, ami USB-ről nem bootol, csupán fénykorában volt floppy bővítője egyedi csatolóval Toshiba Portege 3110CT a vas.
Plop Boot managert valahogy rávarázsolták, de USB telepítőnél az is megfagy.
-
őstag
válasz hitvanyalak #53711 üzenetére
Igazán nincs mit
Ha PS3-hoz kell, az más, azt hittem számítógépben ragaszkodsz nagyon hozzá
-
hitvanyalak
senior tag
válasz razorbenke92 #53708 üzenetére
Sikerrel jártam, amit csak Neked köszönhetek! Nagyon hálás vagyok!
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
hitvanyalak
senior tag
válasz razorbenke92 #53708 üzenetére
Sajnos nem vagyok egyáltalán tisztában :/ ps3-hoz nekem ez kell ennyit tudok.. igazi "csak felhasználó" vagyok de gyorsan elolvasom amit linkeltél, köszi.
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
izsob
tag
sziasztok van egy 1tb-s wd scorpio blue-m (wd10tpvt) és az olvasófej folyamatosan berreg olyan másodperces megszakításokkal. mintha nem tudna túljutni valamin. Ha másolok rá egy filmet vagy akármien nagyobb fájlt, akkor egy darabig megyen szépen aztán hirtelen megakad, és egy időután kikapcsol, majd vissza bekapcsol a merevlemez. A HD sentinel szerint most éppen 100/100-as de akárhányszor ujraindítom a gépet mindig mást mutat. 96-100-ig bármilyet. A hdd regenerátor bad sectorosnak mutatja az egészet, az ellenőrzés során minden gigában 2-300 mb-ként megakad, és ugrik egy nagyot.ilyennel még nem találkoztam.
-
őstag
válasz hitvanyalak #53706 üzenetére
Gondolom teljesen tisztában vagy a fat32-vel, ezért nem hívom föl a figyelmedet a dolgokra, amikben hátrányos, de itt találsz rá megoldást, vagy pedig Win98 live CD-vel formázod, esetleg Linux alól.
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Van egy 200gb-os samsung hdd-m le akartam formázni fat32-re ami sikerült is de 32gb-osra változott... mit tudok tenni, hogy fat32 legyen de 200 gb?
előre is köszönöm a válaszokat.
üdvA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
j.bravo
addikt
Sziasztok!
Édesanyám gépét cserélem.
A régiből megszokott, jol bevalt ps/2-es billentyűzet és egér van, ugye. Az új gépen (dell a lelkem de ez gondolom lényegtelen) immár csak usb portok vannak. Oprendszer win7 ultimate. Gondoltam 990Ft-ot megér egy átalakító amivel rá tudom kötni a meglévő egeret-billentyűt. Megy is, most is azon gépelek, a bajom csak az hogy minden boot után ki kell húzni és újra csatlakoztatni. Mintha alapból nem kapna tapot es éledne fel, vagy nem töltené be a drivert, nem tudom. Akkor 1 másodperc alatt működik, de azért mégse mondhatom anyukámnak hogy minden bekapcsolás után játssza ezt el.Tudtok valamit erre? Mit kell átállítani a biosban, vagy a win eszközkezelőben... vagy hardveres eredetű lehet a dolog és kikerülhetetlen az usb-s bill+egér beszerzése?
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz anonymus89 #53703 üzenetére
De ne az új Live-féle ocsmányságot (és bugcsomagot, ami nem kezel még wmv-t sem helyesen), hanem a régi, 2.6-os verziót használd, ami az XP alapfelszerelésében is volt.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Mostanaban valamiert jatekok kozben valamiert alapbol kevesebb az fps neha, ha ujrainditom a gepet akkor jo.
Lehet hogy a 13.8 beta miatt vagy miert? Ilyen van hogy Dota 2-be 90-150 helyett 50-70 valamiert csgo-ba meg ott ahol 200 lenne ott 150-160. Egyszer 3dmark-ban is 7100 helyett 6800 korul volt a pont.
kartya: Sapphire Radeon HD7850 1GB OC (1100/1250/1220mV)
Esetleg lehet nem is kartya miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest