Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Nincs TV-m, de egy kutatáshoz rögzítenem kellene az RTL/M1 híradóit szöveges formátumban. A teletextben ugyebár van lehetőség a hallássérült felirat bekapcsolására. Mit kéne ahhoz vennem, hogy számítógépen olvasható formátumban el tudjam menteni a híradók feliratát?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy gép, ami csak böngészésre, YouTube nézésre van használva, viszont a YouTube videók szaggatnak. 1 GB RAM, 2,5 Ghz-es P4 proci és GeForce 2 videokártya van benne. Kevésbé szaggatnának a YouTube videók, ha a videokártyát ATi Radeon HD2400Pro-ra cserélném?
Vagy inkább a RAM bővítéssel érnék el pozitív változást?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz Rivaul #72561 üzenetére
Próbáltam már mindenféle verziót...
Szerk.: mégis Firefox gond, úgy látszik rosszul emlékeztem, nem gyakran használom ezt a gépet. Mégpedig a hardveres gyorsítással van probléma, mert kikapcsolva nincs ilyen gondom. Erre valami? Annyira ritkán használom ezt a gépet, hogy legutóbb az 1 évvel korábbi Firefox volt fenn és már abban is fennált a probléma.
Gondolom neked is valami AMD-d volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy néha a monitoron megjelenő szöveg egy része elhomályosul? Szóval nem az egész monitor, csak 1-1 szövegrész. Aztán kicsit görgetek az oldalon és már jó. Nem böngészőfüggő a dolog és nem is az oprendszer hibázik, mert Windows 7 és Windows 8.1 egyaránt csinálja. Kizárnám még a monitort is, mert printscreennél is látszik a homályosodás és az alaplapot is ki tudom zárni, mert cseréltem. Vagyis ha jól gondolom, marad a VGA és a VGA kábel. Melyik okozhat inkább ilyen problémát? Egyébként nem valami régi egyik sem és nem analóg, hanem DVI.
Csatoltam két képet, azokon látszik, mire gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van értelme túlfeszültség-védelemmel ellátott elosztót használni? Pl. ezt.
Pontosan mit is csinál ez? Van rá esély, hogy sima otthoni felhasználás során túlfeszültség keletkezzen? Ilyen esetben árthat egy számítógépnek? A PC-t gondoltam ebbe dugni, de nem tudom, hogy van-e értelme, vagy felesleges lecserélnem az elosztót.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A kettő közül melyikkel járnék jobban?
Chieftec 405W 12cm Arena ANP 405A12
FSP ATX-400PNF
-
Vodar
senior tag
válasz siebener #63018 üzenetére
Jaj, köszi, ez kellett így vizsga előtt, ezen most jót röhögtem Tudom, szemét dolog, ne haragudj, de elképzeltem a jelenetet az órával, Veled és a kutyával
Nincsen rajta reset gomb? Egy kis nyílás, amibe be tudsz dugni valami nem fém tárgyat és hosszan be tudod nyomni. Esetleg csinálhatnál a gombokról is képet.
-
Vodar
senior tag
válasz razorbenke92 #62850 üzenetére
Köszönöm a wifi kártyát, de ami most van benne, annak nem olyan az alakja, így nem fog beleférni.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 notebookom van.
Egy ilyen CPU hűtő van benne. Kérdésem, hogy ez szabvány, szóval akár találhatok helyette valami jobbat is, amire ki tudom cserélni, vagy ebbe a gépbe csak ez jó?
Másik kérdésem:
Ilyen wifi kártyám van benne. Ezt le tudom-e cserélni valamilyen n-es szabványt is tudóra? Ha igen, mutatnátok egy konkrétat egy webshopból?
Köszönöm!
-
Vodar
senior tag
válasz MaxxDamage #62820 üzenetére
Valami automatikusan induló program. Nézd végig az összeset (msconfig, services.msc) és mindent lőj ki, ami nem létszükség. Az automatikus frissítést is kikapcsolnám, ha be van.
-
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ha nincs ráírva, akkor hogy tudom megállapítani, hogy az égő foglalatba max. hány wattos körtét tehetek anélkül, hogy kiégne?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
TeamViewerrel hogy tudok távolról telepíteni? (Windows 8.1 alatt)
Hiába kapcsoltam ki az UAC-ot a kliens gépen, amikor elindítok egy programtelepítést távolról, akkor onnantól kezdve nem férek hozzá a kliens géphez, csak ha ott helyben kilépek a telepítőből. Hogyan szerezhetek teljes adminisztrátori jogosultságot a kliensgéphez, hogy tudjak távolról is telepíteni?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ebben a házban: FRACTAL DESIGN Core 1000 simán le fogom tudni cserélni a gyári ventit erre? XILENCE COO-XPF120.R
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
FRACTAL DESIGN Core 1000 házba szeretnék a gyári helyett egy halkabb ventilátort olyan 1500 Ft-ig, iPonról. Melyiket ajánljátok?
Magamtól ezeket néztem ki, melyik lehet a leghalkabb?
http://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_f12_pwm_co/291923
http://ipon.hu/webshop/product/xilence_coo_xpf120/185447
http://ipon.hu/webshop/product/n_base_silent_wind_12_cooler_1200rpm/211779 -
Vodar
senior tag
válasz DonThomasino #61053 üzenetére
Nincs több a keretből... majd csak az oprendszert és gyakran használt programokat teszem rá.
-
Vodar
senior tag
válasz DonThomasino #61051 üzenetére
Jé, a specifikációnál tényleg ott van, de a leírásban nincs. Mindenesetre megnéztem a gyártó honlapját is és ott a 2,5. Elkapkodott kérdés volt, köszi
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Adott ez az SSD: http://ipon.hu/webshop/product/kingston_60gb_sata3_25_ssdnow_v300_sv300s37a_60g/293864
És ez a ház: http://ipon.hu/webshop/akcios/fractal_design_core_1000/190903
iPonról rendelném úgy, hogy gépösszeszerelést is kérek. Úgy látom, hogy a házban nincs 2,5-ös hely, az SSD viszont 2,5-ös. Így meg se rendeljem?... Nem lehet beszerelni?
-
Vodar
senior tag
válasz #65675776 #61046 üzenetére
Köszönöm a választ, de akkor mit? 17-18-ból kell, hogy kijöjjön a ház és a táp, a 18 a legfelső határ. A kiválasztott FSP FSP350-60APN 85+ 350W táp felülre megy, szóval vagy felsőtápos házra lenne szükségem, vagy olyan tápra, ami alulra megy. A lényeg, hogy halk legyen a gép és a ház se rezonáljon. Ja és iPontól rendelném.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A kinézett FRACTAL DESIGN Core 1000 gépházra többen mondták, hogy nagyon hangos a gyári ventilátora. 8 ezer Ft-ig tudnátok mondani olyat, amiben halk venti van?
A többi hardver:
Alaplap: ASUS H81M-A (14.846 Ft)
Processzor: INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX (14.794 Ft)
Memória: KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G (10.888 Ft)
Merevlemez: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX (13.184 Ft)
SSD: KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G (14.707 Ft)
Táp: FSP FSP350-60APN 85+ 350W (8.458 Ft) -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Mobilnetnél, ha a modemre teszek egy külső antennát, az javíthat a jitteren?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Mobilnetnél, ha a modemre teszek egy külső antennát, az javíthat a jitteren?
-
Vodar
senior tag
Igen, ez lesz. De most jelen esetben mi a teendő, mit tennél a helyemben? Nem érzem úgy, hogy nekem kellene állni a teljes kárt, mivel nem volt arról szó, hogy ajánlva adom föl és ezt a vevő sem kérte, szóval a posta a felelős... ezért ajánlottam föl, hogy az összeg felét visszautalom neki, de ő a teljes összeget követeli és rendőrségi feljelentéssel fenyeget.
-
Vodar
senior tag
Kedves Adminisztrátor!
Nem találtam más helyet, ahol felvehetném a kapcsolatot.
Adott a következő szituáció Hardveraprón:
Kriptonsoft felhasználó megvette ezt a termékemet. Nem kérte és nem volt arról szó, hogy ajánlva adom fel, így elsőbbségi normál levélként légpárnás borítékban adtam postára a vételár beérkezése után.
Ő azt mondja, hogy nem kapta meg az árut. Nem feltételeztem, hogy valótlant állít, ezért felajánlottam neki, hogy osztozzunk a káron, de ő erre nem hajlandó, rendőrséggel fenyeget.
A kérdésem, hogy mi a teendő, hogyan intézhetnék ezt el és ilyenkor kinek van igaza.
Köszönöm,
Vodar -
Vodar
senior tag
válasz freelanced #55135 üzenetére
Én sem tudok szemüvegről, csak az a fontos, hogy ne a monitor legyen az egyetlen fényforrás a szobában, hanem még minimum egy kislámpa mellette.
-
Vodar
senior tag
válasz MaxxDamage #55018 üzenetére
Jó, rendben. De most ilyenkor mi a teendő? A vevő jogosan követeli vissza a teljes összeget?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Olyankor mi a teendő, ha a vevő (Hardverapró) elutalta a pénzt (2500 Ft postaköltséggel együtt), én pedig feladtam a terméket, de a vevő azt írja, hogy nem kapta meg? Nem ajánlva adtam fel, ezt a vevő sem kérte külön és én sem így tüntettem fel a termékleírásban. Én felajánlottam, hogy felezzük meg a "kárt", de a vevő nem hajlandó erre.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
-
Vodar
senior tag
válasz BénaNyurga #54062 üzenetére
Jelenleg 79-83 közötti dBm értéket érek el ezzel a modemmel. Abban reménykedek, hogy egy külső antennával ez az érték javítható és ezáltal a sebesség is nő.
-
Vodar
senior tag
válasz BénaNyurga #54060 üzenetére
Ez a legjobb megoldás? Megnéznéd nekem Hardveraprón? Így jövök ki legolcsóbban? Jó ez az antenna? Mondjuk ez a Grandós átalakító kicsit sok lesz így a szállítási költséggel...
-
Vodar
senior tag
válasz BénaNyurga #54046 üzenetére
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy Huawei E3131 modemem. Milyen antennát tudok erre rákötni és hol kapok legolcsóbban ilyesmit?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Keresek egy használt videokártyát (PCIe) egy régi gépbe. Egy gyengébb 2 magos CPU van benne. A cél az lenne, hogy minimum grafikán, 1280x1024 felbontásban ne akadozzon rajta a COD: MW2
Melyiket vennétek? 5 ezer Ft környékén keresgélek, nem tudom melyik lenne a legjobb.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
HP Pavilon G6 laptop fedlapjának leszedéséhez milyen csavarhúzó kell? Nincs nálam a gép, így látatlanban kellene megvennem a megfelelő csavarhúzót: Vatera
-
Vodar
senior tag
Invalid or unsupported executable for... No compatible bridge windox for --> SpyHunter futtatása után
Kérlek segítsetek... lefuttattam a SpyHuntert, kért egy Windows újraindítást, majd ezt írja ki, nem indul el az oprendszer. Hogyan hozhatom ezt helyre?
-
Vodar
senior tag
válasz TaylorXIII #52767 üzenetére
Tudom, iPonon találtam meg először ezt a típust, de gyanús volt, ezért kerestem rá a gyártónál.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Nincs mód, hogy ebbe a házba microATX-es lapot tegyek? http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_rc_331_kkn1_elite_331/15875
Hmmm... itt azt írja bele megy az is. http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/elite-331.html
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz orion1025 #52690 üzenetére
1. Hol kapcsolható ez ki?
2. Mármint úgy érted ez nem megy 1066 Mhz-en, mint a gyári?
Ezt vettem meg: http://hardverapro.hu/apro/4gb_2x2gb_ddr3_1600mhz_notebook_memoria/friss.html
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 laptopom van, gyárilag 2+1 GB Samsung memória volt benne, 1066 Mhz-es modulok, CL7-es időzítéssel.
Lecseréltem őket 2x2 GB Elpidara, 1600 Mhz-esek, de 2 problémám is van:
1. A Windows azt írja, hogy a 4 GB-ból 2,93 GB használható.
2. AIDA64-ben a memória sebességére ezt írja: DDR3-1600 (800 MHz)Miért van ez?
(64 bites Windows 7 Ultimate.)
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Western Digital WD3200BEVT van a Lenovo G550 laptopomba. Ugye ezt gond nélkül lecserélhetem egy Western Digital WD3200BEKT-re? Nem lesz vele semmi gond és minőségben ugyanott van?
-
Vodar
senior tag
RAM modulok cseréje esetén szükséges operációs rendszer újratelepítés?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Teljesítményben melyik a jobb, melyikkel járnék jobban (feltételezve, hogy mindkettő 2 GB-os modul)?
http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1465475879
http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1442103633[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 laptopom van, g-s wifi van benne. Szeretném n-esre cserélni. Lehetséges-e és pontosan mit kell vennem?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy beltéri IP kamerára van szükségem, ezt néztem ki: TP-LINK TL-SC3430
A kérdésem:
Jól látom, hogy tudja a következőket?
1. Videókép folyamatos feltöltése FTP-n keresztül.
2. Okostelefonról is megjeleníthető videókép. -
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Egy beltéri IP kamerára lenne szükségem. Kritériumok: folyamatos videó továbbításra és rögzítésre legyen képes és lehetőleg okostelefonról is látni lehessen a képét. 40 ezer Ft-nál ne legyen több; ha kell hozzá még külön külső merevlemez is, akkor az is bele kéne, hogy férjen a 40 ezerbe. Wifis kapcsolódás lehetősége előny, de nem feltétel...
Melyik vennétek?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Segítenétek? Melyik a legolcsóbb DX11-es, (minimum) HD3850 "erejű" videokártya?
-
Vodar
senior tag
válasz tikshow #36780 üzenetére
Akkor PCI-e. Jelenleg egy olyan kártya van benne, ami az integrált videokártya DVI kimenete. Szeretnék bele venni egy videokártyát. 300w-os a táp és nincs semmilyen szabad kimenete. Szóval olyan PCI-e VGA-ra lenne szükségem (használtan), amihez nem kell külön tápcsati, hanem elég neki, amit a PCI-e foglalatból felvesz, illetve még a táp is bírni fogja. A cél az lenne, hogy a COD 4 elfusson (ez a megrendelés . Core2 1,8 GHZ processzor van benne, 1GB RAM-al. Sajnos az integrált Intel GMA 3000 még a COD 2-t se viszi tökéletesen. Mit ajánlanátok?
-
Vodar
senior tag
Van az alaplapon egy barna színű slot és az van alá írva, hogy PCI Express x16. Nem nézem el vajon? A barna nem az AGP szokott lenni?
Szerk.: nem úgy néz ki a gép, mint amit linkeltél. Torony ház.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Aida64-ben hol tudom megnézni, hogy az alaplapon milyen slotok vannak? PCI, PCI-E, vagy AGP?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ha a cél, hogy egy webszerverből a lehető legtöbbet hozzam ki (leginkább statikus weboldalak futnak rajta, néhány SQL lekéréssel), akkor miket raknátok rá?
Ennél a párosításnál van jobb, aminek még kisebb az erőforrásigénye?
Debian + Nginx + SQLite + PHP
-
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Gyors kérdés. ebben ugye USB 2.0 portok vannak, szóval kiegészítő táp nélkül is menni fog benne pl. egy külső HDD?
-
Vodar
senior tag
válasz fastleslie #34929 üzenetére
DC-ben megy igen. 64 bites rendszert használok.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 notebookom van. 1+2GB-os DDR3 RAM van benne (gyári alapállapot), dualban mennek. Ha jól tudom, ebbe max. 4 GB mehet. Arra gondoltam, hogy eladom ezt az 1+2GB-os RAM-ot (vajon megvennék?) és veszek helyette egy 4GB-os kit-et. Mivel ezek is CL7-ben mentek, az új RAM párral szemben is ez az elvárásom...
Jelenleg ezek vannak a notebookban:
DIMM1: Samsung M471B5673EH1-CF8
DIMM3: Samsung M471B2874EH1-CF8Mit vegyek helyette? Legalább olyan paraméterekkel bírjon, mint a meglévő... ez jó lenne?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Lenovo G550 notebookom van. 1+2GB-os DDR3 RAM van benne (gyári alapállapot), dualban mennek. Ha jól tudom, ebbe max. 4 GB mehet. Arra gondoltam, hogy eladom ezt az 1+2GB-os RAM-ot (vajon megvennék?) és veszek helyette egy 4GB-os kit-et. Mivel ezek is CL7-ben mentek, az új RAM párral szemben is ez az elvárásom...
Jelenleg ezek vannak a notebookban:
DIMM1: Samsung M471B5673EH1-CF8
DIMM3: Samsung M471B2874EH1-CF8Mit vegyek helyette? Legalább olyan paraméterekkel bírjon, mint a meglévő... ez jó lenne?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A TV-n külső HDD-ről szoktam nézni full HD filmeket. Eddig FAT32 fájlrendszert használt a HDD, de a méretkorlát miatt szeretném NTFS-re formázni. Előreláthatólag működni fog majd a TV-vel az NTFS is? Nem tudom kipróbálni, mert másik városból viszek majd filmeket...
Szerk.: most látom formázásnál, hogy eddig is NTFS-ben volt. De akkor miért nem tudok rátenni 4 GB-nál nagyobb fájlokat?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
A TV-n külső HDD-ről szoktam nézni full HD filmeket. Eddig FAT32 fájlrendszert használt a HDD, de a méretkorlát miatt szeretném NTFS-re formázni. Előreláthatólag működni fog majd a TV-vel az NTFS is? Nem tudom kipróbálni, mert másik városból viszek majd filmeket...
Szerk.: most látom formázásnál, hogy eddig is NTFS-ben volt De akkor miért nem tudok rátenni 4 GB-nál nagyobb fájlokat?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Ilyen hardvereim vannak:
800 Mhz DDR2 RAM
Intel E5200 CPU
PCI-E HD3850 VGAEhhez jó ez az alaplap? ASROCK ConRoe945PL-GLAN
Vagy jól látom, hogy a RAM csak 533 MHz-en üzemelne benne? -
Vodar
senior tag
Szerintem is, de ha nem? Ha feleslegesen veszek egy alaplapot? Használtan is a legolcsóbb 7 ezer Ft. Kölcsönbe nem tudok szerezni.
És ha az is, akkor sérült LGA lábak hogy okozhatnak ilyen gondot? És miért bootol be mégis, majd boot után miért nincs vele semmi gond?
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Adott a következő jelenség:
Bekapcsolás után a gép nem kezdi meg a bootot, nem tölt be a BIOS, csak pörögnek a ventik, szóval mintha teljesen halott lenne. DE változó időtartam után (10 perc - 6 óra) végül mégis csak bebootol az üresjárat után és miután ez megvan, betöltött az op rendszer is, már nincs vele semmi gond, tökéletesen működik, nem fagy, nem indul újra, nem kapcsol ki, tökéletesen stabil.
Sokszor szétszedtem már teljesen (a tápot is és ott is úgy tűnik, hogy minden rendben, nincsenek púpos kondik), kontakt spray-jel is kezeltem, ahol csak tudtam, RAM, VGA, CPU és minden egyéb nélkül is próbáltam már elindítani, de a hibajelenség akkor is ugyanaz volt.
A jelenség már kb. 1 éve fennáll, de mivel havonta csak pár alkalommal használom a PC-t, így hagytam... reggel megnyomom a bekapcsoló gombot és legkésőbb délutánra bebootol. De most már nagyon kezd idegesíteni. Nem is maga a jelenség, hanem, hogy nem tudom mi baja. Az egyetlen külsőleg észrevehető hiba a hardvereken, az az alaplapon, az LGA tokban van, ahol is 3-4 LGA lábon látszik, hogy sérültek. Ez okozhat ilyen jelenséget? És miért? Hogy lehet, hogy sikeres boot után már semmilyen hibát nem tapasztalok? Ha nem ez, akkor mi más?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Futás, futópályák
- Anime filmek és sorozatok
- OLED TV topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Politika
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest