- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonjoe
őstag
...miért veszitek ki??
Joe
-
h1mpi
félisten
Aki használ A500S-t attól kérdezem, hogy miután bepattintottam a tartóba ki lehet még venni, mert Nekem nem igazán akar kijönni
Fully electric lifestyle!
-
Dr.NX
addikt
válasz Kopaszhancur #22983 üzenetére
Ebből pont a lényeg hiányzik, az Endurance minősítés.
Nem véletlenül linkeltem, amit.Elfogadom a sütiket.
-
törölt tag
Sziasztok!
Xiaomi 70mai Dash Cam A800s kamerához hozzá lehet kötni a
Xiaomi 70mai RC06 hátsó kamera Dash Cam -ot?
Mindegyikbe kell SD kártya,vagy csak az elsőbe,és ott rögzíti a hátsót is?
A Hardware Kit-et külön kell mind a kettőhöz?
Köszönöm -
Andreas2
tag
Tapasztalatom nincs szerencsére, csak annyit tennék hozzá, jó ha tudod hogy a Viofo A119V3 GPS modulját a szélvédőre kell ragasztani. Az maga a tartó, amibe betolod a kamerát. Emiatt nem hiszem hogy feltörik az autót, csak tudj róla, ha több autóban terveznéd a használatot.
-
_NCT
addikt
Ez alapján meg is válaszoltam magamnak a kérdést, erősen nice-to-have kategória. Bár ha valakinek innen van személyes érintettsége és tapasztalata, az élménybeszámolókat szívesen várom.
-
_NCT
addikt
válasz DigitXT #22971 üzenetére
Akkor még egy "hülye" kérdés. Van értelme azért A500S-t vennem a Viofo A119V3 helyett, mert tud GPS koordinátát és sebességet rögzíteni? Nyilván a Viofo is bővíthető GPS modullal, de árban már jóval többe kerülne ezzel a setup-al. Főleg a hatósági eljárások miatt kérdezem, hogy jól tudom-e, kell dátumnak, helynek (GPS) szerepelnie a felvételen? Gondolom nem hitelesített eszköz, ezért akár azt is mondhatják hogy nem fogadják el az adatokat rajta.
-
Dr.NX
addikt
válasz sambenez #22977 üzenetére
Úgy értem, a modern kártyák Class V10 felett mind jók kell legyenek 4K dashcambe.
Amit linkeltem, V30-as.
(Nem is tudom, hogy lehet-e még kapni C10 alattit.)
https://en.wikipedia.org/wiki/SD_card#ClassElfogadom a sütiket.
-
sambenez
Topikgazda
válasz Kopaszhancur #22976 üzenetére
Fontos a sebesség. IS.
-
Dr.NX
addikt
válasz Kopaszhancur #22974 üzenetére
Nem a sebesség a lényeges, hanem hogy bírja a hideget-meleget és folyamatos újraírást:
https://www.muziker.hu/sandisk-microsdhc-high-endurance-video-128-gb-with-adapterElfogadom a sütiket.
-
Kopaszhancur
csendes újonc
Üdv! Megint én... Megrendeltem a 70mai A800s kamerát és hozzá a kompatibilis hátsót is.
A kérdésem az lenne hogy milyen microsd-t vegyek hozzá aminek elég nagy a tárhelye és a sebessége is megfelelő? -
Kopaszhancur
csendes újonc
válasz Kopaszhancur #22972 üzenetére
Közben volt időm használni a fórumban a keresőt és megtaláltam a választ.
-
Kopaszhancur
csendes újonc
Sziasztok! Ajánlanátok 180 °-ban látó első kamerát?
Van egyáltalán olyan? Megéri olyat venni?Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Léteznek szoftveres trükkök, ám ezek nem adnak hozzá információt, csak a
szemet verik át több-kevesebb sikerrel... Sajnos ilyeneket bizonyos kamerák
már beépítetten is alkalmaznak, pl. az A800S-nél néztem, hogy nagyon erős
rajta a filter, azaz kontrasztos fehér/fekete vonalakat húz a felismert kontúrok
köré, ami bizonyos távolságból valóban élességérzetet ad, de kinagyítva elég
feltűnő, és inkább zavaró. (Ha optikailag nem elég jó, akkor meg szart se ér.)Zajszűrés ugyanez pepitában: ha nagyon erős a zajszűrés, simábbnak hat a
felvétel, lehet(!) kellemesebb nézni, cserébe információvesztéssel jár a dolog.Ha normál felvételnél erős zajszűrésre van szükség az élvezhető képhez, ott
valami nagy baj van az érzékelővel. Éjszakai felvételnél kevesebb a fény: a
kamerák ilyenkor feltolják az érzékenységet, ezzel sajnos együtt jár a zaj.
Ha viszont zajszűréssel elfedik, akkor egy "mosott szar" homály lesz a vége.
(Úgy általában is elmondható, hogy éjszakai felvételnél olyan tud lenni a kép,
érzésre mintha eggyel kisebb felbontású lenne a kamera a valóságosnál...)Ui: egy jó tesztelő semmilyen utólagos filtert nem használ az összehasonlító
videókban egyik tesztkamera felvételén sem: a valóságot szeretné visszaadni.
(Sajnos amikor eltérő felbontású kamerákat hasonlítunk össze, akkor esetleg
át kell méretezni adott felvételeket, ami alapból kicsit* torzítja a képet...)*: de ha mondjuk a nagyobb felbontásút skálázod le a kisebb felbontásúhoz,
s még úgy is sokkal jobb minőségű képet kapsz, akkor nincs miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz DigitXT #22969 üzenetére
Igen, elég nehéz az alapján választani, de valahogy muszáj összehasonlítani. Azt nem tudom, van-e lehetőség utólagosan, szoftveresen javítani a felvett videó minőségén (élesség, zajszűrés stb.), Viofo nekem mindenhol élesebbnek tűnt picivel az A500S-nél, ami mondjuk éjszaka jól jöhet.
Jah igen, jut eszembe. Ezek közül melyik szereti jobban, hogy az utam befejeztével leveszem, és ha kell újra felrakom. Csillaggarázsban állok, az utcán nem szívesen hagynám az autóban a kamerát. Nem tudni a svédek mikor szeretnének ezzel operálni...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Én képminőség alapján választottam a Viofot, egy csomó más "szolgáltatásban"
rosszabb, mint a 70mai. (Pl. nincs benne WiFi, ha le akarsz róla tölteni felvételt,
rá kell csatlakoznod kábellel, ha állítgatni akarod, fizikailag nyomkodni kell, stb.)A YT-on elérhető videók alapján nehéz összehasonlítani, mivel maga a YT is elég
rendesen újratömöríti a feltöltött anyagokat... Olyanból lehet érdemes talán nézni,
ahol 4K-t töltött fel a tesztelő, mert ott ez kevésbé jellemző: jobb minőséget hagy
a YT is neki... Mondjuk az is igaz, hogy ez az újratömörítés dolog egyformán sújt
minden kamerát, ami az adott tesztben szerepel... Ha ennek ellenére markánsan
jobbnak tűnik egyik a másiknál, annak valószínűleg valóban valami oka van.
(Ha mindkettő szarul néz ki a YT-on, az persze sokat nem segít a döntésben.) -
scrtaft
tag
Sziasztok.
Van egy MIO MiVue 826 Wifi-m hátsó kamerával együtt A30 telepítve a kocsiba, a hozzá tartozó SmartBox is ami a parkolásnál ellátja táppal.
Ide írok és érdeklődök, hogy van-e valakinek ilyesmi, mert már az agyam eldobom tőle.
Memória kártya bajom van vagy alaplap én nem tudom de már kikerget a világból.
Következő a történet, megvettem mindenki happy egy fél évig kb, jött a meleg elkezdett memóriahibát dobálni, SD kártya probléma felirat stb stb. Ezt eleinte formázással orvosoltam helyben a felvevővel aztán már csak a reset gombban reménykedhettem.
Egyszer belefagyott egy firmware frissítésbe elküldtem szervizbe ahol kicserélték az alaplapot.
Visszakaptam egy darabig jó volt megint aztán elkezdte a dolgait az elejéről.
Próbáltam több kártyával 8GB Kingston sima c10-es, 128Gb Kingston Endurance, 64GB WD Purple, 128GB WD Purple. Már úgy voltam vele, hogy kidobom de jött egy új firmware hozzá amitől úgy nézett ki megjavul. De jött ismét a meleg.....A 8GB-sal semmi baja nem volt de ugye arra kb semmi sem fér rá.
A 128GB Endurace al kezdte az egészet. SD kártya hiba azt tapasztalom, hogy parkolás közben csinál egy 0 byte os filet aztán se előre se hátra. Ha azt letörlöm vígan megy tovább. (ez már a második kártya mert egyszer már cseréltettem ugyan ezen hibák miatt)
64GB WD Purple semmi gond megy mint a Doxa. (korábban ez is problémás de a firmware frissítés óta rendben volt)
Rendeltem egy nagyobb WD Purple-t mert keveslem a parkolásban felvett időintervallumot.
Erre ez is kezdi a story-t. WD Purple 128GB
Ez a dash ennyire memória érzékeny? Kifogtam egy hulladékot az amúgy jó márkából?
Pls valaki help. -
_NCT
addikt
Sziasztok!
70mai A500S és Viofo A119-G V3 között vacillálok. Szerintetek megéri a felárat a Viofo vagy az A500S is kb ugyanazt tudja? Éjszakai felvételnél mintha egy hajszálnyival a Viofo jobb lenne, de igazából a YT-on elérhető videók alapján nem nagy különbséget látok. Persze ha van személyes tapasztalat mindkettővel, akkor azt megköszönöm.
-
dethroner
veterán
Srácok, 3 éve vettem egy rendszámtartó keretbe épített kamerát, ami [ebben] a cikkben szerepel. Amikor megjött akkor a tévére rákötöttem, kipróbáltam, jól működik, jó a képe, de a lusta fejemmel beraktam a szekrénybe és azóta is ott van De most megjött az ihlet, használni akarom, ehhez kéne valami kijelző. Eleinte egy [ilyen] megoldásban gondolkodtam, de kikérem a véleményetek, ti mit javasolnátok?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Dr.NX
addikt
válasz vissza3 #22963 üzenetére
Ha jól tudom, a Banggood EU Priority Line vámmentes, DE nem EU raktár és nem is jön ki olcsóbbra, mintha megvennéd a Media Marktból.
Lehet, hogy az Aliexpress fog még optimalizálni, de egyelőre ez van.Elfogadom a sütiket.
-
DigitXT
nagyúr
válasz ketele69 #22959 üzenetére
2. Melyik beállítás a megfelelő: 50Hz-PAL vagy 60Hz-NTSC
Annyi a különbség, hogy számítógépen LCD monitor mellett
jellemzően 60 Hz a frissítés, így jobban fog kinézni az NTSC
beállítás. Cserébe össze tud veszni a közvilágítással sajnos.(Az 50 fps felvétel viszont általában* nem kadenciahelyesen
kerül az átlag PC-n visszajátszásra, emiatt, ha érzékeny vagy
rá darabosabbnak tűnhet, cserébe a közvilágítás nem vibrál.)*: ha csak te, vagy a lejátszó nem állítod 50 Hz-re a monitort.
-
vissza3
csendes tag
Sziasztok,
Részben az itt olvasottak miatt a 70mai A800s mellett döntöttem... Aliexpressen, kuponnal megpróbáltam megrendelni Lengyel raktárból, de a végén csak hozzáadta a vámot. Azt olvastam, hogy az Ali sajnos így csinálja... Tényleg nem járható ez az út? Most, az új vámtörvények fényében honnan érdemes megrendelni? EU raktárból szeretném, de melyik platformon tudom vámmentesen? -
Bogyó bá'
nagyúr
-
-
sambenez
Topikgazda
válasz ketele69 #22959 üzenetére
Nem teljesen értem mit szeretnél.
"1. A front kamera felvétele kizárólag 4:3-as képarányban rögzít
....
Mi lenne a legjobb 16:9-es beállítás "
Itt valami ellentmondást vélek felfedezni.
A hátsó kamera képének minőségét befolyásolhatja a hátsó ablak dőlésszöge és esetleges sötétítő bevonata. Mivel ez fixen be van ragasztva nem mondom hogy próbáld ki az autón kívül.
2. Ma már mindegy amelyik szimpatikus.
3. Ha a firmware-re gondolsz, azt alapvetően a mobil alkalmazáson keresztül tudod frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
ketele69
tag
Sziasztok!
Napokban szereltettem be egy (itthon vásárolt) Xiaomi A500s dual menetrögzítő kamerát, ferdehátú Focus II-be. A mobilra telepített hivatalos 70mai programmal is jól együttműködik, de a videó beállításokkal kapcsolatban még lennének kérdéseim:
1. A front kamera felvétele kizárólag 4:3-as képarányban rögzít, az alábbi beállításokkal próbálkoztam:
2592x1944 /25 / H265
2560x1920 /30 / H265
1920x1440 /25 / H264Mi lenne a legjobb 16:9-es beállítás a legjobb felvétel érdekében?
A hátsó kamera felvétele ugyanakkor fixen16:9 képarányú és 1920x1080 / 25 /H264 értékeket mutat. Megjegyzem, hogy szerintem a képminősége messze elmarad egy FHD-tól, kifejezetten tompa és homályos.
2. Melyik beállítás a megfelelő: 50Hz-PAL vagy 60Hz-NTSC (alapvetően számítógépen nézném vissza a felvételeket.)
3. Nem találtam meg a kameraszoftver frissítésének lehetőségét sem.
Köszönöm!
-
Ciccuka
veterán
70mai 800S-en ma megvolt a frissítés, kíváncsi leszek majd rá (mert tele volt bosszantó hibával eddig)
0.0.47 -> 1.0.3 Firmware• km/h kijelzés csak kb. 2 másodpercenként frissült és 3 másodperccel legalább le volt maradva
• rossz utakon állandóan vészhelyzeti videót készített (ami a kártya 1/4-ét elfoglalta)
• sok videó 3 perc helyett csak 45 másodperc körüli volt, de egyszer 3:08-as is lett[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
h1mpi
félisten
Na sikerült firmware-t frissíteni, letölteni a videót nagyon elégedett vagyok az A500S-el, jó a képe, egyszerű a kezelése és minőségi az egész. Nekem fontos, hogy szoftveresen is jó legyen és működjön stabilan és ez működik. 20e Ft alatti áron szerintem BB volt!
-
simonjoe
őstag
válasz Hauptmann #22949 üzenetére
Használom én "őket" a mai napig, valamiért vonz a baj. De az azért nonszensz, h pl. írnak 15 órás üzemidőt és tapsolsz ha nyolcat bír. Vagy a másik eszköz számítógépes szinkronizálása, frissítése egy rémálom. A fagyások, bugok meg elég sűrű történet a Garmin palettáján. Most csak 3 xarom van tőlük.
Joe
-
simonjoe
őstag
válasz Kopaszhancur #22945 üzenetére
Csak érintőlegesen a Garmin-ról. Én magam nagy Garmin rajongó vagyok, és egyben utálom is. Nem nagyon érthető, de ez az igazság. Több termékem van van ma is tőlük, használtam kamerát is, de túl is adtam rajta. A kamerának, pontosabban annak progija nagyon jó (Virb Edit), de ebben ki is merült. Összességében több mint 10 éves tapasztalatom az, h túl van árazva, sokkal olcsóbban lehet sokkal jobb terméket venni azonos területről. A technikai paraméterei sokszor csak súrolják a valóságot, megbízhatatlan. Ha a részletekre vagy kíváncsi priviben vagy inkább szóban, telefonon szívesen megosztom az átélt "élményeim". A kamera vásárlásakor nálam nem volt kérdés, h nem fogok Garmin-t venni. Az én azt javaslom, keress más csalódásmentes cuccot. Természetesen ez a Te döntésed.
Joe
-
Nakina
friss újonc
Sziasztok! 70mai dash cam pro kinai menüjét hogy tudom angolra változtatni? amiket a neten találtam, egyik módszer sem hozott sikert :-(
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Kopaszhancur #22945 üzenetére
Nem ismerjük, na.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dr.NX
addikt
válasz Kopaszhancur #22943 üzenetére
Nem nagyon használ itt senki sem 360°-os kamerát, meg Garmint sem.
https://prohardver.hu/tema/autos_kamerak_car_dvr_car_black_box/keres.php?stext=360&offset=50
Viofo, 70mai, ezek mennek, ha hátrafelé is kell kamera.Elfogadom a sütiket.
-
Kopaszhancur
csendes újonc
válasz Kopaszhancur #22932 üzenetére
Sikerült szépen elmenni a belső kamera irányába, de a kérdésem lényege az volt hogy 360 fokban ajánlanátok-e a garmin márkát. Az hogy előre tandem kerülni csak egy opció volt.
-
voaps
csendes tag
Sziasztok! Viofo A129 Plus és a 70Mai A500s milyen bitrátával veszi a hangot? (A500s tényleg csak 4:3-ban tud venni?)
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Két kérdésem lenne A500S-el kapcsolatosan.
- összekapcsoltam a mobil alkalmazást wi-fi-vel és le is mentettem egy videot, de nem tudom hova menti le a telefonon (IOS)- hogy lehet frissíteni a kamerát, hogy a legegyszerűbb?
köszi[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Régen is ment ez a "levideózom a nyaralást" VHS-en is. Kíváncsi vagyok, hogy létezik-e ember a földön, aki valaha is végignézte a saját másfél-két órás nyaralós videóját.
Nyers formában természetesen nézhetetlenek, de én meg szoktam vágni őket és qrvajó visszanézni az évekkel ezelőtti videókat.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Kopaszhancur
csendes újonc
Ne haragudj, de majd én eldöntöm, hogy mi az érdekes a gyerekeimről és mi nem.
A véleményed érdekelne a garmin kamerákról.
Ha jól tudom applikáción keresztül tudom menteni a videókat.
Megéri az árát?
Mit ajánlanál, hogy a közlekedést 360 fokban tudjam rögzíteni?
Ha nem garmin akkor milyen márka?
Köszönöm a válaszodat! -
Dr.NX
addikt
válasz Kopaszhancur #22934 üzenetére
Miért nézné vissza bárki is?
1-2 percig lehet érdekes.
Egyszer kerestem egy eseményt, végig kellett néznem pár 3 perces dashcamfelvételt. A világ legunalmasabb dolga, csak felgyorsítva meg beletekerve lehet túlélni. Egy családi videó is unalmas tud lenni pár perc után tapasztalatom szerint.
Régen is ment ez a "levideózom a nyaralást" VHS-en is. Kíváncsi vagyok, hogy létezik-e ember a földön, aki valaha is végignézte a saját másfél-két órás nyaralós videóját. Akár egynél többször. Másét meg pláne.Elfogadom a sütiket.
-
PeterPH
senior tag
válasz Kopaszhancur #22932 üzenetére
Ha hármasban gondolkodsz, akkor adná magát a VIOFO A139 3CH is. De miért akarod az utasteret figyelgetni? Jellemzően személyfuvarozók (taxi, uber, stb...) szokták az utasteret is bekamerázni.
-
Kopaszhancur
csendes újonc
Sziasztok! Örülök hogy rá találtam erre a fórumra mert autós kamera témában "szűz" vagyok és most a segítségetekre lenne szükségem.
A problémám ott kezdődött, hogy a feleségemnek volt egy véleményes balesete amiből őt hozták ki vétkesnek, ami lehet hogy igaz, de kamera nélkül esélyünk nem volt az ellenkezőjét bizonyítani. A kár az 5 milliót meghaladja, ezért szeretném az autót felszerelni kamerákkal. Előre, hátra és az utastérbe is a négy pici gyerek miatt. Én a garmin tandemre gondoltam előre és egy kisebb verziójára hátra.
Mit ajánlanátok és tanácsolnátok?
Köszönöm szépen a válaszokat, hozzászólásokat!
Zsolt. -
hali13
tag
Üdv. Egy Xiaomi 70mai Pro kamerával lenne gondom. Szivargyújtó töltőről megy jelenleg, már megvettem hozzá a fix bekötést. Olyat müvel a kamera, hogy be és kikapcsolás között átállitja az órát. Ahányszor leáll a kamera mert elveszem a gyújtást, a legközelebbi bekapcsoláskor hat órával többet mutat és sajnos a felvételeken is ez az idő szerepel. Már megpróbáltam menüből beállitani, ugyanezt csinálja. A telefonnal tudom szinkronizálni, de ez is csak a következő kikapcsolásig érvényes. Kicsit fáraszto minden bekapcsolás, elindulás után először szinkronizálni a telefonnal az időt, majd úgy útnak indulni. Esetleg valakinek ötlet? Köszönöm
Poco M4 Pro "Öregember nem gyorsvonat......"
-
csgy66
tag
Köszönöm a válaszokat.
Attól tartok nem fogalmaztam pontosan. Azzal tisztában vagyok, hogy kedvezőtlen körülmények között nem a felbontáson múlik a rendszám olvashatósága. A kérdésem arra vonatkozott, hogy átlagos körülmények között elég lehet-e az 1080.
És a motivációim:
Napi 2 x 40 km-re ingázom munkába, alsórendű keskeny úton. Kezdem már nagyon unni, hogy rendszeresen megpróbálnak megölni. Vessetek a mókusok elé, vagy önkéntes rendőrözzetek le, de úgy döntöttem, hogy durva esetben "felvételem lesz, és nem félek használni".
A másik, hogy miután elütöttem egy őzet, utánanézek vadkár biztosításnak. A megtörtént esetben nehéz lett volna bizonyítani, mert úgy elfutott, mint anyúlőz. Ez esetben a rendszám nem fontos.
Szóval most 15e lenne a 70mai lite. Érdemes lehet megvenni, vagy hasonló áron (mondjuk 20e-ig) van jobb? -
DigitXT
nagyúr
Okés, értem, hogy jól jöhet! De szerintem nem az 1080p-n bukik meg. Az egész
gondolatmenetet arra építettem, hogy valaki szerint a rendszámfelismerés miatt
kevés az 1080p. Szerintem egészen más tényezők miatt nem jön össze a dolog,
és nem nagyon hiszek benne, hogy a felbontás növelése (ceteris paribus) bármit
is segítene ezen. A minimum, hogy sokkal meg kellene növelni a bitrátát hozzá...
De igazából a fényképezés a fényről szól: ha kevés, vagy túl sok, nem lesz infód.sambenez: nem tudom, mit szerettél volna kihozni belőle: először is feltételezed,
hogy a képkockánkénti elemzés meghaladja a képességeim, majd amikor írtam,
hogy adott felvételen NEM olvasható a rendszám, ragaszkodsz hozzá, hogy DE!Vagyis megint azt feltételezed, hogy nem értek hozzá, és/vagy nem tudok helyes
következtetést levonni az általam tapasztaltakból... És tudod mit? Ha feltölteném
a veszteségmentesen vágott másodperceket (ami a YT-ra ment), jönne az, hogy
szerinted nem lehet is veszteségmentesen vágni, töltsem csak fel az eredetit...
Tényleg nem értem, miért jó ez. Fáraszt ha hülyének néznek, főleg, ha állandóan,
de köszönöm, hogy megnyugtattál, hogy ez nem nekem szól, hanem mindenkinek. -
Pá
addikt
válasz DigitXT #22923 üzenetére
Ez amúgy pont jó példa arra, amit írtam. Ha pl te meghúzol egy autót, amikor jobbra korrigálsz, vagy esetleg felborítasz egy robogóst, akkor bizony nagyon jó lenne a rendszám.
Ilyenkor esetleg be lehet kérni a környéki köztéri kamerákat, hátha ott látszik, de erre azért nem lehet mindenhol alapozni sajnos.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Nakina
friss újonc
Sziasztok! látom már régi a poszt de hátha - 70mai dash cam pro kinai menüjét hogy tudom angolra változtatni? amiket a neten találtam, egyik módszer sem hozott sikert :-(
-
sambenez
Topikgazda
válasz DigitXT #22925 üzenetére
Hidd el semmi személyes nincs abban amit írok. Nekem aztán édes mindegy kinek milyen kamerája van.Egyszerűen csak érdekelt volna mit lehet kihozni belőle. De tudod mit ne tedd fel.
4K-ban sem látszana jobban. Kevés fény plusz extrém fényvisszaverő felület egyik sem kedvez a felvételnek.
Akciókamerával meg teljesen felesleges összehasonlítani, már csak az árak miatt sem. -
DigitXT
nagyúr
válasz sambenez #22924 üzenetére
Max. akkor látszana a rendszám, ha (megkövetve a kollégát) lenne 4K felbontás
megfelelő bitrátával (a 15 Mbit nem az), mert amikor PONT szembejön (de még
messze van), akkor lenne a legjobb esély a rendszám leolvasására. De így nem:
(Amikor annyira közel ér, hogy a tompítottam a rendszámára esik, teljesen kiég.)Szóval soktényezős a dolog. Én azt mondom, hogy nem ördögtől való az 1080p,
és a fényviszonyoktól függően inkább nem azon fog múlni, hogy mi (nem) látszik.
Viszont egy ilyen 15 Mbit már lehet baj. A miheztartás végett: a Sony AS200V jó
sok évvel ezelőtt is már 50 Mbittel dolgozott.Oké, nem dashcam, hanem action-Ui: fel tudom rakni, persze, csak nem értem, minek. Kicsit úgy érzem, hogy (tán
azért, mert új vagyok a topikban) állandóan megkérdőjelezed, amiket állítok.Hidd el, hogy nem vagyok egyik márka ügynöke sem, ha nincs ez az eset, talán
máig nem tudom, hogy kamera van a kocsiban (és nem szerzek be egyet én is).
Az egy másik kérdés, hogy nem a 70maik közül választottam... Hanem a másik,
elvileg szintén ajánlott(!) márka termékei közül, saját preferenciáim alapján.
Látta volna-e a Viofo a rendszámot ugyanekkor, ugyanitt? Lehet. De lehet, hogy
az sem. Származott volna bármi előnyom abból, ha jól látszik a rendszám, így pl.
megtudom az autó műszaki vizsgájának érvényességét a JSZP-n? Hát: nemigen.
Inkább mint technikai érdekesség beszélgetünk a dologról, szerintem...Ha esetleg elviszi a tükrömet, és elhajt (be van lőve, vagy valami), akkor igen, a
feljelentéshez valószínűleg segített volna az a kép, amin olvasható a rendszáma.
(De ez már eső után köpönyeg. Ha meg megállok a sárgánál, lehet telibever.) -
DigitXT
nagyúr
Oké, de tipikusan éjszaka ezen a felbontás égbe tolása nem fog segíteni.
Ahhoz inkább fényerős optika kellene, és rövid záridő, hogy kevésbé mosódjon.Amúgy itt van "az én kamikázém", ha nem rántom el, tuti nekem jön, habár ő is
már azon volt addigra, hogy korrigáljon, legalábbis a gumi nyikkanása alapján...
(Kocsi tulaja azon csodálkozott, hogy még csak nem is káromkodtam.)Ui: bátran fel mertem rakni, mert akárhova tekergettem, soha nem jött ki belőle
a rendszám, szóval teljesen anonim. (JSZP-n néztem egy-két "jelöltet", de nem
az volt, és aztán le is tiltott, hogy ne találgassak... Btw. akárhányszor is nézem
vissza, nem derül ki, hogy pontosan miért gondolta, hogy szembejöjjön nekem.) -
Pá
addikt
Szerintem elég sok olyan eset lehet, amikor nincs koccanás, de kéne a rendszáma.
Bunkó féktesztelés és egyéb veszélyeztetéseketet nem is említve. Pl szabálytalanul előz veled szemben, te elrántod valamerre, ő meg megy tovább vigyorogva. Vagy esetleg szembe jövő dömper megszór kaviccsal stb. Csomó ilyen eset van.
Ezzel együtt persze megoldásom nincs rá, ilyenek a kamerák, csak mondom, hogy (jogos) igény lenne rá.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
sambenez
Topikgazda
válasz DigitXT #22920 üzenetére
Nem hiszem, plusz nem csak neked szólt, de éppen a te hozzászólásod volt az utolsó a témában.
Sötétben nincs az a dashcam amin látszanak a rendszámok. Eleve a reflektorok miatt olyan erősen csillan a rendszám, hogy semmi nem látszik.
De szabad szemmel sem látszik a rendszám csak amikor már nagyon közel van és inkább oldalt mint szemben, ott meg már nincs fókusza a kameráknak.
Nem is értem miért mindenki rendszámot akar látni, a legtöbb esetben az esemény a lényeg ritka alkalom lesz amikor elmenekül a vétkes, és kellene a rendszáma.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz sambenez #22919 üzenetére
Szerinted ennyire amatőr vagyok? Nincs olyan képkocka, amin látszik.
Elmosódik, mert sötét van, mert úgy csillan, stb. De nem az 1080p miatt.Feltöltöm majd, bár nincs neki túl nagy jelentősége, inkább csak amolyan
érdekesség, mivel a YT úgyis újratömöríti, így még inkább szar lesz.
Azt sem tudom pontosan, melyik 70mai kamera volt. De nem a legkisebb.Szerk: egyébként még a YT-on is lehet képkockánként léptetni...
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz csgy66 #22917 üzenetére
Szerintem ez nem a felbontáson múlik. Ha jogos érdekből akarsz rendszámot
rögzíteni (neked ugrott a kamikáze), akkor elég közel lesz a kamerához, hogy
az 1080p bőven elég legyen a rendszám részleteinek megmutatására. Viszont
sokkal inkább múlik azon, hogy milyenek a fényviszonyok / a kamera zárideje.
(Főleg éjszaka nehéz értelmezhető felvételeket készíteni, mosódik minden.)A nagy felbontás a távol lévő rendszámok jobb felismerésében segít, azonban
a távol lévő rendszámok vélhetőleg nem okoztak balesetet: ez nem szempont.Szerk: mondjuk ha ütközés van, akkor ott valószínűleg úgyis rendőr lesz belőle,
az meg le tudja olvasni a rendszámo(ka)t (és felvési a jegyzőkönyvbe). Igazából
nem is tudom, hogy átlagember mit akar kezdeni a leolvasott rendszámmal, HA
nem volt esemény, bár bevallom, hogy én is ez alapján választottam kamerát.
Azért, mert ez valahol objektív mércéje, hogy jobb-e a képminőség, vagy sem...Szerk2: természetesen, ha nincs ütközés, csak veszélyeztetés, akkor teljesen
jogosan lehet feljelenteni az embert rendszám alapján, de akkor is közel lesz...
Nagyobb felbontású anyagba jobban bele tudsz nagyítani (távoli részletekre).1080p és 1080p között is van jókora különbség... a kamera által használt kodek
tömörítése miatt. És akkor még nem beszéltünk az optikáról: szóval a felbontás
egy szempont, de úgy gondolom, hogy 1080p (és fölötte) nem a legrelevánsabb.
És csak azért nem érdemes 4K kamerát venni, mert az biztos jobb: nem biztos.Szerk3: ha hazaértem, előtúrom az én kamikázémat. Nem látszik a rendszáma:
szerintem ha 2x akkora felbontása lett volna a kamerának, akkor se látszana.[ Szerkesztve ]
-
csgy66
tag
Sziasztok!
Visszaolvastam egy kicsit. Jól érzem, hogy ha szeretnék minél több esetben rendszámokat is rögzíteni, kevés lesz az 1080p?
Csak mert a 70mai lite most a szokásos áron, (~15e), de helyben (kisváros), postaköltség nélkül elérhető lenne. Vagy ezen az áron van valami jobb vétel?
Árérzékenység ON. -
DIEGO15
őstag
Sziasztok! Érdekelne, hogy ki milyen beállításokkal használja a pakoló módot.
Viofo A129 DUO PLUS a konkrét eszköz és egy SanDisk High Endurance 128GB kártya van benne. Cél, hogy minél hosszabb ideig vissza tudjam nézni a parkolási felvételeket, ha esetleg egyből nem venném észre a sérülést a kocsin, vagy ha hosszú ideig parkolok megszakítás nélkül.Low bitrate módban = kb 60MB/ perc a rögzített videók mérete (első és hátsó kamera együtt)
3fps módban = kb 35MB/ perc
5fps módban = kb 58,6MB/ perc"Folyamatosság" szempontjából a low bitrate a legjobb nyilván és nem is lesznek rosszak a felvételek, viszont "csak" kb 30 óra tisztán parkolás fér rá a kártyára, ahogyan az 5fps módnál is.
3fps módnál kb 53 óra fér el a kártyán, de nem tudom, hogy egy esetleges incidens esetén elégséges e egy ilyen felvétel. -
h1mpi
félisten
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #22893 üzenetére
Meg is jött a SanDisk High Endurance 128GB
Szerintem kellően gyors írásban is. (olvasásban a rendszerem limitálja)-= Pancsermeste® =-
-
_q
addikt
válasz Andreas2 #22885 üzenetére
Én multiméterrel kimértem a legelején hol van feszültség és hol nincs gyújtás mellett/nélkül. (ACC és VCC miatt) így már célirányosan elég volt csak a megfelelő biztosítékokat kivenni. Nekem a szívás az adapterrel volna, kínai vacak, alig tudtam belenyomni a biztosíték helyére, ráadásul először rossz méretben rendeltem. Nekem is fejjel lefelé van a tábla, de szerencsére könnyen hozzáférhető, csak kényelmetlen volt méregetni, biztosítékot ki-be pakolászni.
Én a vezetékeket csak simán összenyomtam, így is jól tart. Először, mikor rossz méretűt rendeltem akkor forrasztottam, de úgy vettem észre, hogy egymásba nyomva jól tart így is.
A föld vezetékre egy kör alakú sarut forrasztottam, azt egy melévő menetes szárra tettem fel, majd rácsavartam egy meglévő anya tetejére, mert még pont volt akkora hely. Itt arra kell figyelni, hogy van egy bevonat a menetes száron, ami miatt nem lesz földelés, de szerencsére a már meglévő anyán volt, így arra rátekerve működik minden.
[ Szerkesztve ]
-
gebro
aktív tag
válasz Pancsermeste #22908 üzenetére
Köszi, ezt megnézem majd. A linkelt tükörről így lemondtam, marad a 70mai egy sima monitoros tükörrel, vagy amit te linkeltél.
-
Pancsermeste
őstag
Ahogy sambenez írja, teljesen felesleges az IR, szerintem csak ront a képen.
A rendszámos kamera előtt volt egy másik pár dolláros tolató kamerám, amin nem volt IR, csak világító LED-ek voltak (ami szintén felesleges), de az sokkal szebb képet eredményezett. Ezért mondom, hogy nagy csalódás volt a rendszámos kamera. (sötétben még rosszabb)
Persze, funkcionál, célnak megfelel, ha nem idegesít a ramaty kép, akkor OK.
Én ehhez egy sima monitor tükröt vennék (DVR nélkülit) és megtartanám az S1-et.
Vagy egy ilyet (nekem ilyen van, ez már jobb is, mint a 70mai)-= Pancsermeste® =-
-
gebro
aktív tag
válasz Pancsermeste #22903 üzenetére
Szia.
A saját autómon volt már nekem hasonló tolató kamera, nappal nem volt vele gond, de esti környezetben olyan volt amit te is írtál. De így is többet ért mintha nem lett volna.Pont ezért akarok IR-es kamerát beszerezni, mert elvileg jobb képet ad a kijelzőnek esti környezetben.
A fenti tükrös kameráról láttam pár felvételt menet közben, és úgy gondoltam egy próbát megérne.
-
Pancsermeste
őstag
Szia!
A 70mai 1S sem készít szép felvételeket, de ez a tükrös kamera biztosan nem hozza még azt a szintet sem - bár mondjuk nem ismerem... mindenesetre én nem ajánlanám, de tolatókamerának még jó lehet.
A rendszámos kamerát viszont ismerem, én csak tolató kameraként használtam, de olyan pocsék képe volt, hogy még annak sem vált be. Gyenge felbontás mellett idegesített, a zöldes színképe, a kék szinte teljesen hiányzott belőle, és ez nem egyedi hiba volt, ezek sajnos ilyenek.
A kábelről nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg működne vele, mivel analóg a kamera.-= Pancsermeste® =-
-
gebro
aktív tag
Üdv.
Tanácsra lenne szükségem.
A céges autóban egy Xiaomi 70mai Smart Dash Cam 1S kamerát használok, amivel egyébként elégedett vagyok, amire kell, arra nekem megfelel.Viszont arra gondoltam, hogy feltennék tolató kamerának egy ilyet, és mivel úgyis a belső tükörre tennék fel egy kijelzős tükröt, ezért kinéztem egy ilyet, amivel kiváltanám a fenti 70mai kamerát, ami egyben mutatná a tolató kamerát is. A tükörhöz adott kamerát mellőzném, mert nem szeretném megfúrni a céges autót a rögzítése miatt, de egyébként is a rendszámtáblás verzió IR-es lenne.
Viszont a két termék csatlakozása nem egyezik meg, és valahogy össze kéne kötni a két dolgot.Ezzel az átalakító kábellel esetleg tudna működni?
Illetve a fenti tükörrel van esetleg valamilyen tapasztalat, érdemes lenne vele foglalkozni, vagy hanyagoljam? Akkor veszek egy sima 5”-os kijelzős tükröt, és marad a 70mai kamera.Vagy esetleg más javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest