- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrarchitect
csendes tag
válasz snowman #2050 üzenetére
Nem tudom mi lenne velem nélkületek...
Felhasználó kézikönyvet hívtam előbb segítségül, de ott az elérési útvonalban a Lehetőségek helyett Beállításokat írtak, és így nem is találtam meg. Ezt csak azért mondom, hogy ne higgyétek, hogy azonnal ideírok, ha valami kell, általában jó sokat szenvedek előtte...
Köszi! -
mrarchitect
csendes tag
-
mrarchitect
csendes tag
Remélem a következő kérdésre nem lesz ilyen egyértelmű a válasz.
Szóval a réteges falról lenne szó. Van egy alapesetben 50 cm vastag falam, amire szeretném rádobni az úgynevezett "pincefal" lehetőséget, amit nagyszerűen végrehajt a program, de felülírja a vastagságot. Ezt kitudtam küszöbölni, úgy, hogy nem az egyenes falat hanem a trapézt használtam amelynek mindkét értékét 50 cm-re vettem fel. Na és amikor leokéztam arrébb ugrott a fal valamiért. A kérdésem, hogy miért és az is persze, hogy van-e elegánsabb megoldás ennél a kókányolásnál?
Másik bajom, hogy zöld színt használ a réteghatároló-vonalaknak, nem találom sehol a lehetőséget a változtatásra...Mondjuk ennél a pincénél pont csak az egyik zöld, de van ott kék meg tyúkfos színű is...
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz Nixon18 #2040 üzenetére
Valami hiba lesz az Archicad-emmel ezek szerint.
Per pillanat 4,57 GB szabad fizikai memóriát ír ki, ugyanezt mutatja a feladatkezelő is.
Ha rákattintok, akkor pedig 16,7 GB összes szabad memóriát mutat, miközben a gépemben csak 8 GB memória van összesen...
Ezért is kérdeztem, mert nem értem, hogy mit jelent a 16,7 GB, ami 18 GB is lehet, ha nem fut a Chrome 7 füllel.Hupsz, ez Daninak ment volna...
Artlantishoz viszatérve, te mappából húzod be a shader-eket?
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
-
mrarchitect
csendes tag
Akárhol keresek, a pénzem limitet jelent, így a lumionnak való megfelelésről lemondtam, de a gép meg kell mindenképpen. 2 db lehetőségem maradt, örülnék neki, ha aki hozzáértőnek érzi magát segíteni az egyikre rábökni:
LENOVO
Család: IdeaPad
Sorozat: IdeaPad G
Processzor: Core i7 4702MQ (2200)
Memória: 8 GB
Merevlemez: 1000 + 8 SSHD GB
Kijelző: 15.6ʺ HD LED fényes
Videokártya: 2048 MB AMD Radeon R7 M265
Bluetooth: 4.0
Jótállás: 2 évDELL
Család: Inspiron
Sorozat: 3537
Processzor: Core i7 4500U 3GHz turbo
Memória: 8 GB
Merevlemez: 1 TB
Kijelző: 15.6ʺ HD LED
Videokártya: 2048 MB Radeon HD 8850M
Bluetooth: 4.0
Jótállás: 3 évAmi nekem nagy különbség a kettő között, hogy a LENOVO processzora ~7400 benchmarkot kapott, a DELL processzora meg ~3900 benchmarkot itt: http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt vagyok, és szeretnék majd Lumiont használni. Nem feltétlen a 4. verziót, a 3. is elég lenne. Kérdés az, hogy hinnem kell a megadott rendszerkövetelményeknek (igen magasak) vagy gyengébb géppel is menni fog? Tapasztalata valakinek?
Köszi! -
mrarchitect
csendes tag
válasz daninet #1912 üzenetére
Nekem is hasonló a tárgy: Structures in Contemporary Architecture. Lényegében membránfelületekről szól a téma. Eléggé feladja most a leckét.
Lehet, hogy a végén az lesz, hogy sketchup...
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, még így is sokat tudtam tanulni, hogy nincs kész a meló. -
mrarchitect
csendes tag
Próbálgattam a dolgot. Most nem az élen megjelent új pontokra kattintottam, hanem simán az élre ahol nincs pont meghatározva, így feljött egy bővebb lebegő menü, ahol is volt "új pont beillesztése" ill. "élek ívessé tétele", eddig szuper.
Már csak 2 probléma áll fenn. Azon az élen ahol szükséges lenne a módosítás, ott nem hívható elő ez a két funkció...
A másik pedig, hogy egy élen a program egy tucat pontot generált, amikor alakzattá alakítottam a héj szerkezetet, így mikor egy élet ívessé módosítanék csak a két legközelebbi pont közötti szakaszt módosítja. A menü szerint be lehet vezeti új töréspontot, de hogyan lehet a meglevőket törölni? -
mrarchitect
csendes tag
Segítséget kérnék!
"Héjszerkezet-összekötött-részletes" eszközt használtam a kék elem modellezéséhez.
Problémám az, hogy az elem megadásánál két oldal adatait lehet megadni, nekem pedig további pontok megadására lenne szükségem, ahhoz, hogy a hozzánk közelebb levő íves fal közepénél a kék tetőt letudjam süllyeszteni, úgy ahogy azt a fekete vonal is jelöli.
Kösz! -
mrarchitect
csendes tag
Na mégis csak segítségre szorulok.
2D-s rajzot csinálok, és a kitöltést használva nem tudok áttetsző felületet létrehozni, úgy értem az áttetszőt hogy a kitöltés alatt levő googlemaps látszódjon halványan.Másik problémám, szeretném a vonalvastagságot állítani, egyszerűen nincs, vagy nem látom a vonal paneljére rámenve.
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Sziasztok!
Tárgyként AC-ben elmentettem egy testet, Beágyazott könyvtárba rakta. Csak kísérleteztem, szóval nincs rá szükségem, viszont fogalmam sincs, hogy hol, ill. hogyan tudom kitörölni.
Üdv! -
mrarchitect
csendes tag
Arra, hogy 3D-ben rárakja a nyilakat az ajtókra, ablakokra, alapértelmezetten narancssárgával. Igazából nem kellene hogy zavarjon, mert artlantisban úgysem látszik, de én szeretem archicadben is szépnek látni az épületeket, ez pedig zavar. GDL tárgyak beállításainál jobb alul lehet kiszedni a pipákat, jó lenne örökösen deaktiválni.
Ez a sablon nagyon szuper ötlet, rá is szánom az időt! Amúgy köszi, meg van a kis nyilacska, de ennek a folytonos betöltésnek valóban semmi értelme nincs...
A múlthéten mutattam barátnőmnek a programot, és a nézeteknél, meg keresztmetszeteknél kérdezte, hogy hogyan lehet megszüntetni az üveges nyílászárókon való átlátást, sajnos passzolnom kellett a kérdést, erre van lehetőség?
-
mrarchitect
csendes tag
Testre szabnám az egész programot, de csak a munkakörnyezet adta lehetőségekkel boldogulok, gyorsbillentyűk, stb...
Az eszközöket is át akarom állítani, sikerült is kedvencet létrehozni, a tervet elmentve és újranyitva is oké a dolog. Problémám az, hogy új terv létrehozásakor már nincs a kedvencek listában a korábban létrehozott. Hogyan lehet ezt a programban tervtől függetlenül alapértelmezetté tenni?Hasonlóan fáraszt, hogy minden tervnél ki kell szednem a nyitásirányok pipáit a gdl tárgyaknál.
-
mrarchitect
csendes tag
Copass email-ben rátapintott a megoldásra: atl file kimentésekor nem volt kipipálva az egyedi fólia, sose jöttem volna rá, hogy ez a baj forrása, mert eddig még sosem pipáltam ki.
-
mrarchitect
csendes tag
válasz daninet #1753 üzenetére
Újabb variációkat próbáltam ki, készüljetek fel arra, hogy nincs benne logika, nem érdemes keresni!
Szóval
0. verzióként volt korábban olyan, hogy asztallap nélkül menthető volt
Aztán
1. megszüntettem az íves sarkokat: nem menthető!
2. miért ne alapon kitöröltem mindent és csak a szögletes asztallapot próbáltam: menthetővé vált!
3. kipróbáltam az íves sarkú asztallapot is önmagában: menthető volt!
4. bízva a vak szerencsében visszatértem az eredeti állapothoz, íves asztallap és a szerkezet is: még mindig nem menthető!Feltételezett konklúzió:
önmagában semminek nincs baja, legyen az akármilyen forma, de ha egyben akarom az asztalt, akkor már nem lehet menteni. -
mrarchitect
csendes tag
Az mondjuk elég hosszú.., C-re nem enged menteni, jogosultság kell hozzá, azt meg nem tudom, hogy adjam meg neki, ezért a D-re raktam közvetlenül mindent, új kimentésekkel, mondanom sem kell hogy nem működik. Közben az artlantis.com-on sikerült elküldenem a kérdést, meg az anyagokat is hozzá, várom a csodát.
Köszi a sok segítséget, ez már valami program hiba lesz szerintem. -
mrarchitect
csendes tag
-
mrarchitect
csendes tag
válasz mrarchitect #1745 üzenetére
Időközben mindent megcsináltam, új kimentések, átmásolások, anyagok megváltoztatása mindkét programban, de nem adta meg magát. Utolsó elkeseredésemben elemenként kitöröltem 1-1 elemet a cad fájlból és úgy mentettem artlantisba, hogy hátha valamelyik elemmel, mint formával van a baj, és lássak csodát az asztallapot lehagyva exportálhatóvá vált a vázszerkezet. Nem értem még mindig sajnos, hogy mi a baj, de talán ezzel közelebb jutottunk a probléma forrásához. Lehet, hogy a lekerekített sarokkal nem bír el? De akkor a kör keresztmetszetű asztallábakkal miért nincs baj? Tényleg nem értem.
De ez is hülyeség mert már csináltam íves tárgyat, ugyanúgy az alakzattal és az jó volt..
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Ha erre most valaki használható választ tud adni, akkor ő lesz számomra a number 1!
Ilyet én még nem csesztem, de komolyan, szóval csináltam detto ugyanúgy ahogy eddig is egy objektumot archicadben, kimentettem szépen artlantisba, megnyitottam, átshadereztem és akkor mennék a "file --> export as object..."-re és erre el van szürkülve, azzal a szöveggel, hogy "can't export as object" EZ MI?[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Más téma.
Objektumot is készítettem, csak olyan bajom lett vele, hogy a kék mozgatópontja nem esik rá magára az objektumra. Ez másoknak is fejtörést okozhat, mert sok ingyen letölthető objektumnál is találkoztam ezzel a kellemetlenséggel, de persze jókkal is. Hol kellene megadnom ennek a mozgató/fogó pontnak a helyét a tárgyhoz képest???
Jó éjt! -
mrarchitect
csendes tag
Én is ezt gondoltam elsőre, de hivatalos Artlantis tutorial szerint csináltam, ezért elvetettem a gondolatát. Az volt a benne, hogy a Basic shader legyen a kitöltés a Creator megnyitásakor, én így is tettem az eredményt ismerjük. De most, hogy írtad mégis csak megkérdőjeleztem a dolgot, és azt találtam ki, hogy aktiválom a Groundot, mert annak aztán tényleg "semmilyen" kitöltése nincsen, erre létrehozva pedig már eltűnt a pixelesség! Remélem másnak is hasznos volt a kis felismerésünk.
-
mrarchitect
csendes tag
Egy hónapja kérdeztem az élethű fűről, amikor is Dani adott egy frankó textúrát, amit sikerrel és nagy örömmel használok is, sajnos azonban számomra ismeretlen okból apró pixeleket is rádob, ami a fűnél nem volt észrevehető, mert maga a fű textúra is elég kusza, de most egy kő mintázatot csináltam, és azon már nagyon nem tetszik.
Szóval Artlantisban csináltam a Create Shader From menüben, csak egy szimpla jpg-t betöltve a Diffuse-be, a többivel nem foglalkoztam, mert minek..., így néz ki (ki kell nagyítani):
Javaslat?[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz mrarchitect #1679 üzenetére
Eldobom most már az agyamat, még mindig nem jó.
Kiszedem a pipát, leokézom az ablakot. Szép tiszta a terv, nincs zöld szar rajta. Aztán rányomok a publikálás gombra, ekkor felugrik a publikálási folyamat ablaka és egyet villódzik mögötte a terv, ééés megjelennek a zöld szarok, közben a publikálás kész, rányomok a becsukásra, és ekkor a tervről eltűnnek megint a zöld szarok, természetesen a kimentett pdf zöld szaros! Erre belemegyek a gdl-es témához, és nem meglepő módon VISSZAÁLLÍTOTTA MAGÁT, ott a pipa. Kikészít teljesen.Update:
a másik javaslat bejött, az ajtóknál mindet lenulláztam, azt hiszem jelentem ezt a bugot.[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Archicadben vagyok, az alaprajzokat akarom kimenteni, és az ajtók köré zöld téglalapot tesz, ezt hogyan lehet eltüntetni?
Most, hogy visszaváltottam a terv térképre, ott is megjelentek ezek a zöld vackok.
Copass: köszi a tegnapi tippet![ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz daninet #1672 üzenetére
Na ez is megy most már, de van valami gebasz a fényekkel, pedig leellenőriztem minden nézetből, hogy mi merre van, szöget is állítgattam, de mégis olyan produkál, hogy átvilágít a falon, ami azért nem túl frankó, csatolok egy képet szemléltetésnek: a lépcső alatti részeknek nem kellene világosnak lenni, meg a lámpa feletti emeleten sem a mennyezetnek, sőt a sarkon nincs árnyékhatár. Mit rontok el?
-
mrarchitect
csendes tag
válasz daninet #1670 üzenetére
Köszi szépen, azért megpróbálom hátha, de sajnos nem túl erős a gépem.
Más téma:
A világítással van némi problémám, eddig olyat csináltam csak, hogy Archicadben beraktam lámpa objetumot, ami aztán Artlantisban szépen adta a fényt, ahogy kell. De mit csináljak akkor, ha Artlantis objektumot töltöttem le, mert azt behúzva a modellbe nem világít, se nappal, se éjszaka, fel sem ismeri, nem jelenik meg a Light menüben. Hogyan lehet hozzáadni a fényt? -
mrarchitect
csendes tag
Sziasztok!
Találtam szálanként modellezett 3D gyepet, de sajnos nem shader, hanem objektum, lerakva 1x1 m-es négyzetet fed le. A dimenzióit kiterjesztve sajnos az adott számú fűszálat dobálja szét, nem marad meg a sűrűsége.
Valaki tud megoldást arra hogy ebből az objektumból hogyan lehet shadert készíteni?
De még annak is örülnék, ha tudnék párat egyesíteni nagyobb felületű objektummá,
sőt az is örömmel töltene el, ha minden egyes alkalommal, miután kirakok belőle egy mondjuk 5x5-ös négyzetet, akkor azt együtt tudjam duplikálni, ahogy Archicadben is lehetséges egyszerre több elemet.
Kösz!
-
mrarchitect
csendes tag
Van az Archicadnek olyan eszköze, mint az Autocadben a lépték eszköz, amiben egy adott számmal arányosan lehet nagyítást és kicsinyítést végrehajtani? Egy fotót illesztettem be, ezt kellene arányosan nagyobbra húznom, úgy hogy a 10 m-es méretléc 10 m-es legyen a modellben is, ne pedig 2,36 m.
Köszi!Látom a tegnapi kérdés nem volt túl megerőltető Copassnak.
-
mrarchitect
csendes tag
Esti fejtörő:
Valaki erre tud megoldást? Egy szelemenre akarom a lamellákat ráültetni csapolással, a szelemen végén az utolsó lamella a függőleges síkot tekintve egybevágó, azaz látszódnia kellene a csapolás vonalának, mint egy metszeten is. Ez a rajzolat, vagyis a két elem találkozásának a megjelenítése 3D-ben hogyan oldható meg, ha azt feltételezzük, hogy a szelemen és a lamella anyaga ugyanaz!? -
mrarchitect
csendes tag
Köszi meg van oldva, nem jutott eszembe, pedig már múltkorában találkoztam vele, amikor a parallel view-val volt problémám.
Dani,
Neked is köszi, szép minta, megnézem mit tudok vele kezdeni, a PS oltárán még nem áldoztam az életemből. Új shader készítésére meg szerencsésen találtam tutorialt.Cheesy,
Szép kis bolt, bevásárolok a jövőben egyszer, ha majd lesz pénzem...Nagyon kedves kis közösség ez itt, köszi mindenkinek, hogy segít! Annyit elárulok magamról, hogy a nevemmel ellentétben nem vagyok építész, de szeretnék az lenni. A fű textúrán meg azért görcsölök, mert tájépítész vagyok, ezen okból én nem is tanultam archicad-et az iskolában, egyedül próbálkozom, és nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Most olvasom Dani nyűgjét-baját, ha tudtam volna korábban, hogy ezzel kínlódsz megmondhattam volna, hogy nem fog menni. Én is a sketchup-os verziót csináltam, és számtalan hiba keletkezett a modellben.
Jut eszembe, valaki tud megoldást fűre, ami fűnek is néz ki a zöld padlószőnyeg helyett?
-
mrarchitect
csendes tag
Szép estét!
Egy nagyon alap kérdésem van.
Artlantisban hogyan tudok nézetet elővarázsolni. Amire jutottam az a 2D view-ban a top-front-right-left-back nézetek. A baj ezzel számomra az, hogy az egész modellen kívülről készül a nézet, nekem meg a ház előtti kerítés kitakarja magát a házat, szóval egyedi elhelyezést szeretnék, mint ahogy azt az archicedben is lehet a metszet készítéssel. Köszi előre is a segítséget! -
mrarchitect
csendes tag
Most, hogy szóba került a Lumion és a nagy gépigénye, eszembe jutott, hogy februárban talán esedékes lesz új laptop vásárlása. Nem vagyok milliomos, szóval a pénz nem mellékes tényező. Szeretném a gépet kompromisszumoktól mentesen használni, legyen az archicad, artlantis, lumion, autocad, 3dsmax vagy revit. Nagy összetett feladatokat is szeretnék szaggatás nélkül, pörgősen használni, és lehetőleg 5 évet bírjon ki a cseréig. Ezek a kívánalmaim. Ilyen tulajdonságú notikat néztem eddig, szóljatok ha naiv vagyok az elvárások terén, és arra is kíváncsi vagyok, hogy ki melyik alkatrészeket választaná:
i7:
3630 QM 4 mag 3,4 Ghz turbo;
3632QM 4 mag;
4700HQ 3,4 Ghz turbo 4. gen.,
4500U 3 Ghz turbo
4702MQ 3,2 Ghz 4 mag8 vagy 16 Gb ram
geforce GT 710M-től GT 750M-ig a sorozat 2 illetve 4 Gb-os
radeon hd 8850M 2 Gb vagy 8750M 2 Gb1 tb hdd
1 tb sshdKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz daninet #1521 üzenetére
Nagyon szép az egyszer biztos. Még cserepeket nem töltöttem le, csak növényeket, utána nézek.
Viszont kereszt nekem csak akkor van, ha keringésen vagyok, egy nagy fekete + jel, akkor pedig csak a nézetet tudom rángatni ide-oda, szóval valami másra gondolsz ugye?Csak vízszintes cserépsorokat modellezek meg, most nem a látszat a fontos, hanem a szerkezet.
Ja és mi van a kúpcserepekkel, azt hogy lehet?
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz mrarchitect #1519 üzenetére
Érdekes módon a "tető-cserép, sajtolt" mintát pont jól osztja ki.
-
mrarchitect
csendes tag
daninet:
egybefüggő felület, alakzat eszközzel, water fresnel igen.
copass:
van alatta meder, archicades föld kitöltéssel.Akkor ez marad a megfejtetlen kategória.
Azaz elmosás 9,90-es érték, a lehető legenyhébb amit érzékel az artlantis, a teljesen tiszta nagyon műnek hatott, aztán lehet, hogy ez is, de jobbnak találtam.Nem hagylak titeket kérdés nélkül ma sem.
Archicadben vannak szép cserép kitöltések, a problémám az, hogy amikor kitöltöm a formát rossz helyen kezdi a minta tördelését, illetve a mérete sem akkora mint ami nekem kellene, konkrétan egy 40 cm hosszú hornyolt cserépfedést képzeltem el. Tehát optimalizálni kellene a minta méretét és a kiosztás kezdőpontjára is kellene egy beállítás.Így néz ki, működik a link csak nem jön be a kép ide.
http://itcafe.hu/dl/upc/2013-10/28/465011_ibdgm4lp92eduij0_kepkivagas.jpg[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz nagyt0m #1506 üzenetére
Köszi a sok segítséget, neked is Attila!
Ma meg egy olyanba futottam bele, hogy arra lenne szükségem, hogy egy db helyiségpecsétbe írjam bele ezt mind: living room/dining room/kitchen. A probléma az, hogy nem tudom a szöveget új sorba tördelni a név beírásakor, ami azért baj, mert egy sorba írva bőven kilóg a helyiségből... Ötlet, azon kívül, hogy használjak kisebb betűket?
Nagytom!
Nézem a bevágott képedet, és azt vettem észre, hogy az ablak a falat nem teljes szélességgel vágta ki, hanem kívülről vannak "rálógó részek". Nem tudtam, hogy ilyet lehet csinálni a nyílászárókkal, hogyan érted ezt el?
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Olyan problémám van még, hogy a homlokzatokon, illetve a metszetek esetében is, hogy oldható meg az, hogy egy üveges ajtó, és természetesen az összes ablak esetében ne láthassunk be a szobákba, ahol a tárgyak ugye csúnyán belezavarnak a látványba.
-
mrarchitect
csendes tag
válasz mrarchitect #1500 üzenetére
Mégis lenne egy kérdésem:
Van rá mód hogy mindennek egyszerre átállítsam a színét feketére Archicadben?
Éppen most szívok vele, elfelejtettem az elején, hogy jó lett volna megejteni, így most 8 szinten keresztül szenvedek.[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Üres hozzászólás, sorry, közben rájöttem, amire kíváncsi voltam.
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz nagyt0m #1498 üzenetére
Siker a metszősíkkal! Nagy öröm ennyi minden egy napra!
Forgatom-forgatom. Arra jövök rá, hogy mintha csak X és Z koordináta tengelyek léteznének. Tökéletesen körbe lehet forgatni egy függőleges Z mentén, illetve átlehet forgatni (dönteni) előre hátra is egy X mentén, viszont jobbra és balra nem lehet forgatni, nincs 3. tengely, szerintem ez óriási nagy hiba a fotóba illesztés szempontjából, másra igazából nem is kellene 3. tengely, mert 2-vel is körbejárható teljesen, de a 3D vizualizációnak ugyanolyan fontos része a környezetbeillesztés, mint minden más egyéb, sőt a legfontosabb, mert most mi a frászt csináljak a kész modellel!?!? (költői kérdés)
-
mrarchitect
csendes tag
válasz nagyt0m #1496 üzenetére
Köszi neked is a gyors reagálást! A fóliák be voltak kapcsolva, szóval ez a metszősík lesz biztosan, mivel nem szelektált a program az elemekből. Annyi kérlek még írj meg, hogy a metszősíkot hol találom, ha meg van gondolom akkor már rájövök a mozgatására is. 2 hónapja használom a progit, sok minden még nem egyértelmű.
Más:
A modell forgatását nem érzem teljesen megoldottnak. Példának okáért ezt a tömböt szeretném beforgatni a fotóba, vagy a szomszéd falához tudom forgatni, de akkor kilóg az utcára, vagy az utca vonalára tudom ráilleszteni, de akkor meg nincsenek a falak egy a szomszéddal. Én azt várnám, mint az Autodesk termékeknél is, hogy mint egy gömböt teljesen szabadon tudjak forgatni.[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Ilyen nincs... Elforgatom a modellt, és szétcseszi valami, ilyet még sose láttam, igaz hogy nem voltam axoban sem soha, olyan mintha leolvadna a külső fal, látszik az épület belseje, nagyon jól néz ki, tiszta mátrix a téma, csak éppen majd felrobbanok.http://itcafe.hu/dl/upc/2013-10/23/465011_cojs6vvb7uuyp6ar_ezmiez.jpg
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Úgy csináltam ahogy írtad. Perspektivikus nézetben, a bélyeg képre jobb klikk, add to parallel, aztán átváltok az Inspector menüben a parallel-re, itt van is ikon a perspektivikus nézetből, a bélyegképen perspektívában van, rákattintva a bélyegkép kifehéredik, és a modell tér is nagy üresség. Valamit elszúrok. 10x ismételtem el.
Elkezdtem ezután most nyomkodni a panelen, az axo kis házikó végre behozta, csak azt nem értem, hogy ha a létrejött bélyegképre klikkelek akkor miért lesz fehér, és miért kell utána a kis házra nyomni hogy behozza a nézetet. Köszi a választ!!!
Még azt is hozzá teszem, hogy alapból a házikón van, az axonometrikuson, ezért az értetlenség, véletlenül sem a fronton vagy a topon...
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
Segítséget kérek tőletek.
Problémám a következő:
Artlantis 4-ben szeretném a modellemet axonometriában látni. Olyat találtam hogy parallel view, erre kapcsolva viszont eltűnik a modell és marad a fehér üresség. Megoldás? Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest